Posted on

Lamina T 1022

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Hej! Jag köpte en Lamina T-1022 (surfplatta med Windows 10)för ungefär en månad sen. Till den ingick ett tangentbord. När jag har använt tangentbordet i ca 20 min (lite olika, ibland fungerar det helt) slutar styrplattan fungera. Resten av tangentbordet fungerar fortfarande, bara styrplattan som inte svarar. Om jag låser och stänger ned surfplattan ett tag fungerar den igen. Råkar jag låsa den på något sätt?
… Dock en sak som verkar skum. När jag håller skärmen rakt upp så vill dan ligga ned. När jag lägger plattan ner så vill skärmen stå. Finns det något sätt att kalibrera accelerometern eller ?

Steam in home streaming är fullt möjligt eftersom videon kan hårdvaruaccelereras och du har en (liten) HDMI-utgång. Kanske kan denna platta användas som en ”smartare” steam link bakom en TV? Du behöver då en USB-hubb som kan husera en USB-ethernet-adapter samtidigt som plattan laddas genom denna, vilket tydligen väldigt få hubbar klarar av, så här får man googla lite. Men jag testade med lite sänkt kvalitet över wifi och det gick att streama i 60 fps 1280×720 då.
Hur blir prestandan efter uppgraderingen? Så länge den reder sig likadant som innan uppgraderingen är det ju okej men om den blir ”seg som sirap” som någon skrev är man ju kanske inte så lockad att uppgradera.Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI –– AMD Ryzen 7 3700X –– G.SKill Trident Z Neo RGB 2x16GB 3600MHz CL16 –– Gainward GeForce RTX 3080 Phoenix 10GB –– Seasonic FOCUS SGX 650W –– Sabrent Rocket NVMe 4.0 2TB –– Noctua NH-U12A –– Lian Li TU150Jag kör USB Hub hela tiden på laminan under installationen. Blir lite svårt att kombinera mus/tangentbord och usb pinne annars. 😊 laddaren sitter ju i egen ingång. Iaf på Lamina 8′ som jag har. 😊

Plattan är seg så klart, men den är inte segare efter uppdatering. Skulle nog säga att den är snabbare faktiskt. Funktionen med komprimerat ram hjälper en del.
Det finns från början en återställningspartition för Windows 8.1. Denna tas bort i uppgraderingen. Ta inte bort den innan uppgraderingen! För att spara plats innehåller den även vissa read-only bootfiler för 8.1. Om du vill vara helt säker kan du kopiera denna innan installation av Windows 10.Ladda ned Windows 10 Media Creation Tool för att skapa ett USB-minne som innehåller alla installationsfiler, och viktigast av allt alla uppdateringar. Detta ger dig funktionen för komprimerat primärminne direkt från början. Välj 32-bitars Windows Home på svenska för att säkerställa att licensen för Windows 8.1 kan användas.

Vart lite väl ivrig med att uppgradera till Windows 10 när plattan komma fram. Tur nog så kan jag säga att batteritiden är minst lika bra som på Windows 8.1 som plattan levererades med.Även om jag vill köra Chrome så är det ingen idé med bara 1 GB ram. Edge fungerar dock helt OK, och när stöd för tillägg tillkommer (adblock) kan det säkert bli en tillräckligt bra ersättare.

När Win10 startat, körde den någon uppdatering och ville sen starta om – detta ledde till att skärmen flimrade som en tok, som en gammal tv utan kanalinställning. Väntade ett tag, och höll inne power-knappen en stund utan att veta vad jag gjorde. Sen startade den upp och allt verkar fungera.

Batteritiden kan väl knappast bli sämre tänker jag, den är ju ingen höjdare från början på den här plattan. Ska försöka få tid att uppgradera min platta någon gång i veckan, så om ingen hunnit svara om batteritiden innan dess så kan jag försöka komma ihåg att lämna en rad eller två om det.
Har försökt ett par gånger nu att installera Windows 10 på laminan. Men finns ju bara 5,5 gb ledigt på c innan man börjar installationen. När installationsprogramet startar lägger den ju filer på c driven så det blit endast 3gb fritt vilket är för lite så fastnar sen.

Hela systemet är väldigt segt i nuläget, så jag vågar nog inte rensa bort några gamla filer än i den händelse att jag vill återställa. (om det ens hänger ihop, jag är nybörjare)
Med Windows 10 installerat, kör diskrensning för att ta bort kopian av den gamla Windows 8.1-installationen och en massa annat skräp. Man får trycka på ”ta bort systemfiler” tror jag det var.Nu verkar allt fungera. Fått till alla drivrutiner m.m.. Dock en sak som verkar skum. När jag håller skärmen rakt upp så vill dan ligga ned. När jag lägger plattan ner så vill skärmen stå. Finns det något sätt att kalibrera accelerometern eller ? Nu har jag kört en Clean install av Win10 på Laminan. Fungear rätt bra. Men skärmen roterar inte automatiskt längre? Får gå in i inställningar och ändra om jag vill ha den liggande eller stående. Någon som vet vad som kan vara fel eller om det är någon driv som saknas? Bildskärmen heter Allmän PNP-Skärm i enhetshanteraren. Vad heter era? eller är det grafikdrv? Har inte haft problem med att skärmen hänger sig. Windows kan sega ihop totalt när det blir riktigt ont om minne och det måste skrivas ut till disk, men skärmen fortsätter att fungera. Testa det gamla vanliga, uppdatera drivrutiner osv.Försökte flytta lite också från återställningspartionen men det hände något i själva flytten när plattan startade om. Så den är typ brickad nu känns de som får väl sikta på clean install. Laminan har fastnat i recoveryloop bara, någon som vet hur man kan boota den i felsäkert läge eller göra en återställning utan att komma in i Windows. Känns som om jag provat allt som brukar funka på en vanlig pc. 😏

Hörde från en kompis att prestandan fortfarande var bra i Windows 10, men det är några mindre problem med grafikdrivrutinerna. Ibland hänger sig skärmen (En gång per 1-2 timmar?) och man får stänga av skärmen och sätta på den igen. Inte världens grej, men värt att notera.
För att fixa att wifi tappar anslutningen i vila (även känt som connected standby) ladda ned en uppdaterad wifi-drivrutin här. Ja det är för en annan surfplatta, men de har samma wifi-krets. Välj Windows 10, och sedan ”Realtek RTL8723BS 802.11n SDIO Wireless LAN Drivers”. Installera det och starta eventuellt om.

Det är tyvärr inte så lätt att göra detta som att bara ladda ned uppdateringen från Windows Update eftersom det lilla inbyggda minnet på 16 GB helt enkelt är för litet för att husera installationsfilerna, den nya installationen, och kopian den gör av den gamla installationen. Så här gjorde jag istället, med ett 16 GB stort usb minne.Kör in Windows 10-USB-minnet i plattan, och starta setup.exe på minnet. Det är viktigt att starta uppdateringen direkt från Windows, annars fungerar det inte.I steg 9 fick jag själv gå in i registry och redigera ett par registrynycklar då alla rotationer var förskjutna 90 grader (och sedan 180 grader när jag hade uppdaterat drivrutinerna genom Device Manager). Upplever ni samma problem så finns lösningen här.

| I7 3770K | NH-D14 | Asus P8Z77 V | Corsair AX 760 | Gigabyte G1 Gaming GTX 1080 | Fractal Design R4 | Cruical BallistiX Tactical 16GB | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung 850 EVO 500GB | 1TB WD | Windows 10 Pro |
Tack för input Lasse. Del stämmer ja. Har stängt av secure boot och valt boot override men icke. Började fundera nu i efterhand om sdkortet skulle varit ntfs? Kört mitt som fat32. Tänkte om installationen kanske villa lägga allt i en stor fil och därmed krävde mer av c disken?

Fråga: Kan någon testa om hdmi fungerar? Jag kan verkligen inte få plattan att ens upptäcka att en skärm skulle vara ikopplad. Har installerat om drivrutiner och testat olika knep som man googlat fram. Bootar jag Linux fungerar det direkt, så felet ligger säkerligen i Windows.
Bumpar den här tråden lite eftersom plattan precis reades ut för 399 kr. Tänkte sammanställa allt om hur jag uppgraderade den till Windows 10, och sedan fick alla drivrutiner att fungera. Jag kan verkligen rekommendera att man gör detta, windows 10 är en enorm uppgradering från gamla 8.1 på flera olika sätt, bland annat har det tillförts en funktion som komprimerar ram-minnet när det börjar ta slut istället för att skriva ut det till disk. Detta gör en väldigt stor skillnad har jag märkt, eftersom vi bara arbetar med 1 GB ram här.

Internationellt är plattan även känd som ”Linx 7”. Det är vad jag kan se exakt samma hårdvara, men den internationella varianten verkar också ha en 32 GB-version. Hur som helst, googlar man på detta får man betydligt fler resultat.
För att fixa skärmrotation ladda ned detta paket med diverse drivrutiner, ignorera allt utom mappen G-sensor. Kör där kxaccel-1.0.13.20-win8-x86.exe och när det är klart kör kionix_sensor_orientation.reg. Starta om plattan. Nu kommer alternativet att stänga av skärmlås att finnas i notifikationsmenyn.Dock tog jag bort hibernate via kommandot ”powercfg -h off” i Powershell och minskade pagefile innan jag startade installationen från USB. Detta gav mig ca 6,3 gb ledigt.

Kommer inte ihåg ordningen exakt, men välj att ladda ned uppdateringar, spara ingenting i uppgraderingen (viktigt) och när den säger att det saknas x GB ledigt utrymme, välj att använda USB-minnet som mellanlagring i uppdateringen.
Batteritiden är nog oförändrad skulle jag säga. Cirka 4-5 timmar med skärmen på, tappar 20-30 % i vila över natten (precis som i sweclockers recension).Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD | Steg 1 görs på en annan dator än surfplattan, och att välja ”Windows 10” fungerar när man väljer vad man vill ha för version. Dock måste detta vara 32-bitars! Nu installeras Windows 10, det tar mer än en timme om man som jag använde ett långsamt USB-minne… Någonstans i processen får man komma ihåg att stänga av sådan datainsamling som man inte gillar.Det är mer jag som verkar korkad. 😃 självklart har jag kollat där. ’Rotationslås’ existerar ej på min. Eftersom jag körde en Clean install så är det säkerligen någon drivrutin jag missat. Frågan är bara vad det kan vara då. 😊Gjorde en återställning. Plockade bort alla appar, inkl Office. Plockade bort hiberfil.sys med PrivaZer. Ställde ner pagefile.sys till 200mb. Gjorde en usb sticka på min andra dator. Hade 8,3gb fritt innan jag startade installationen. Men Windows 10 installationen lägger ju massa filer på c: Disken. Så hade 6,1gb fritt när den började prata om för lite ledigt utrymme. Valde då sdkortet som extra men ändå behövde man tydligen 6,8gb fritt på c. Valde att inte hämta uppdateringarna under installationen. Kommer inte vidare. Finns inget mer att rensa?Hmm, spännande. Det är iofs hanterbart för min del då jag i första hand bara använder plattan till att glo på någon serie i sängen när jag ska sova. Brukar i regel somna inom en halvtimma då ändå. =P

Här kan du ställa frågor om produktens funktioner och kompabilitet. Vi uppmanar vårt kunniga community att bidra med sin kunskap genom att svara på frågorna.Om du är i behov av personlig rådgivning alternativt har generella frågor om exempelvis pris, leveranstid etc. så är du istället varmt välkommen att kontakta vår kundservice.

Windows 10 IoT Enterprise ger den bästa prestandan till intelligenta yttre enheter som Tablets industri PC mm och har specialfunktioner för att skapa dedikerade enheter låsta till en specifik uppsättning applikationer och kringutrustning. Den har också samma hanterbarhet, säkerhet och applikations och perifert stöd som Windows 10 Pro och kan utnyttja tekniker som containers, artificiell intelligens, maskininlärning och molnet.Det är också en binärekvivalent med Windows 10 Enterprise, så du kan använda samma bekanta utvecklings- och hanteringsverktyg som till klientdatorer och bärbara datorer.
Windows 10 IoT Enterprise är en fullständig version av Windows 10 PRO som ger bättre hanterbarhet till företaget och samtidigt säkerhet till IoT-lösningar.Med den kraftfulla, fyrkärniga Intel®-processorn, det nordiska dockningsbara tangentbordet och den fantastiska 10 ”skärmen, kommer denna hybrid-laptopen låta dig vara produktiv och underhållen var du än är.

Bra appar kommer som standard, som med förinstallerade Office Mobile appar och den nya Windows Store som ger en enhetlig shoppingupplevelse i alla Windows 10 enheter så att du enkelt kan köpa bra digitalt innehåll, inklusive appar, spel, musik, filmer och TV-program.

Urk, att det finns människor som hatar sin omvärld så mycket, jag hoppas verkligen att han inte har barn! Stackars ungar i sånna fall! Hoppas han lever själv nån stans där han inte skadar folk.

Jag tycker synd om honom, att han lever i sin egna perfekta värld och väljer att blunda eller inte tro på de globala och lokala miljöproblemen som vi faktiskt har idag. Jag har ifs aldrig träffat honom och kan därför inte skapa mig en riktig uppfattning om denna kille, men vad du berättar låter inte bra. Hoppas att han bara skämta(?) eller överreagerade.
Jag är ingen stor miljökämpe. Visst bryr jag mig om miljön och i den mån jag kan välja miljövänligt gör jag det. Men brukar iaf säga att jag är av den åsikten att om människorna vill förstöra miljön så är det fritt fram, vi kommer ändå utrota oss själv förr eller senare och jorden har överlevt värre saker… Jag förstår dig väl, du ville vara lite vänlig och hade kunden inte varit en ren idiot så hade allt varit mycket bra. Även jag hade i ditt fall gärna velat slå något RIKTIGT hårt i skallen på honom, men det får man ju inte. Vi får trösta oss med att så mycket idiot är bara väldigt få. Nej, han köpte ingenting som hade med bil att göra. Diskutionen kom upp iom att han inte ville ha vårat specialerbjudande eftersom han inte hade bil utan cyklade överallt.