Posted on

Lediga Lägenheter Varberg Blocket

Att hyran betalas in sent av hyresgästen är tyvärr mer regel än undantag. Det kan vara svårt att föreställa sig detta i början av uthyrningen – det är då det gemensamma förtroendet är som högst och intentionerna som godast. Är din hyresgäst dock sen med hyresinbetalningen kommer ditt tålamod att svikta. Detta blir ännu jobbigare om du är beroende av att få din hyra i tid, för att själv kunna betala dina utgifter. Även jobbigare blir det om hyresgästen helt plötsligt försvinner, utan att betala för de sista månadshyrorna. Tyvärr händer detta, och det är också därför vi finns.Om du har valt vår tjänst hyresgaranti garanterar vi hyran i upp till 6 månader, så att du slipper oroa dig. Läs mer om vår hyresgaranti här.En vanlig uppfattning är att det räcker att träffa en hyresgäst innan man skriver på kontraktet, att en bra magkänsla är allt man behöver för att vara trygg och inte råka illa ut under uthyrningen. Under åren har vi fått lära oss att så inte är fallet. Man har oftast mycket att vinna på att skriva av sig riskerna förknippade med en uthyrning.

När uthyrningen väl är över, är det dags att återbetala hyresgästens deposition. Hur tänkte du hantera en situation där ni inte är överens om en eventuell skada som uppkommit i lägenheten under uthyrningen? Genom att ansluta sig till en Uthyrningsförsäkring är du skyddad mot skador som uppkommer under uthyrningen, till exempel rödvinsfläckar i soffan, stora märken på köksbänken och repor i golvet. Den täcker skador upp till 1 miljon kronor. Om du behöver utnyttja försäkringen vid eventuell skada är det hyresgästen som står för självrisken på 1000kr. Den kostar 2% av hyran per månad och avgiften dras direkt från hyran innan den betalas ut till dig. Du kan läsa mer om vår uthyrningsförsäkring här.
Oavsett vad du skrivet i ditt avtal, har hyresgästen rätt att säga upp avtalet i förtid. Uppsägningstiden varierar – alltifrån 1 till 3 månader beroende på om det är en hyresrätt eller en bostadsrätt du hyr ut. Detta kan kan ställa till med problem om du befinner dig utomlands och har gjort dig beroende av din månadshyra. Som uthyrare via vår tjänst hjälper vi dig att publicera om annonsen och enkelt skriva ett nytt hyresavtal. Vi tar väl hand om våra hyresvärdar och ser till att prioritera dig om du skulle hamna i knipa.

En hyresgäst som känns perfekt vid en visning kan ibland visa sig vara allt annat än enkel att ha att göra med vid själva uthyrningen. Ibland behövs ett handfast tag och avhysning kan vara den enda lösningen. Det är en lång, mödosam och komplex process som lätt kan dra ut på tiden om man inte har tydliga processer. Vi har de tydliga processerna och inleder vräkningsprocessen redan så tidigt som när hyresgästen är 8 dagar sen med hyran. Allt för att inte dra ut på processen i onödan.

När du använder dig av vår uthyrningstjänst tillkommer en kostnad på 4.95% av månadshyran som vi kallar serviceavgift. Du ser avgiften klart och tydligt i alla annonser så att du redan innan du tagit kontakt med hyresvärden kan se vad den totala månadskostnaden kommer att bli. Du betalar alltså serviceavgiften för att vi ska kunna säkerställa en bedrägerifri uthyrning där du inte behöver betala någon deposition, med personlig support alla dagar i veckan, ett komplett digitalt hyresavtal och hantering av betalningar.
80% av bostadssökande har någon gång upplevt andrahandsmarknaden som otrygg och hela 1 av 10 har faktiskt blivit lurade på deposition eller förskottsbetalningar. Det vill vi förändra! Vi vill bidra med skydd för båda parter och på så sätt skapa en bättre och säkrare andrahandsmarknad.När du signerar hyresavtalet via Blocket Bostad ingår alltid en extra trygghet för dig som hyresgäst. För det första är depositionsfritt standard, så du slipper ligga ute med pengar. Dessutom kan du känna dig säker på att inte bli lurad eftersom vi hanterar alla hyresbetalningar kopplade till ert avtal. I de fallen som en deposition ändå krävs så håller vi den tryggt under hela hyrestiden. Vi betalar inte ut hyran till hyresvärden förrän du har hunnit flytta in och säkerställt att allt är i sin ordning. Vi hjälper er även att skapa ett riktigt bra hyresavtal som skyddar er båda. Ni signerar med BankID eller fotolegitimation. Om det skulle uppstå några frågor eller kontroverser under uthyrningen så finns vår support alltid tillgänglig för stöd och hjälp, sju dagar i veckan. Det betyder att när du hyr via Blocket Bostad kan du sova extra gott om nätterna.

Finns det några risker med att leta boende på Blocket?
VARNING #1 – Hyresgästen strular ofta med hyresbetalningarna Detta blir ännu jobbigare om du är beroende av att få din hyra i tid, för att själv kunna betala dina utgifter. Även jobbigare blir det om hyresgästen helt plötsligt försvinner, utan att betala för de sista månadshyrorna.
Självklart kan ni det! Eftersom det är hyresvärden som skapar hyresavtalet får du be den personen kontakta oss så hjälper vi till. Det går också bra att skapa ett konto och fixa ett hyresavtal helt själv – superenkelt!I samband med signering av ett hyresavtal inhämtar vi en kreditupplysning. Det är en så kallad mikroupplysning, vilket inte är en full kreditupplysning utan en mindre variant som inte påverkar din kreditvärdighet.

Hur kan man hitta en lägenhet snabbt?
Ett snabbt och tryggt sätt att hitta bostad är att söka genom Samtrygg. Med en kostnadsfri profil som bostadssökande hos Samtrygg kan du boka in visningar bland hundratals objekt som är lediga just nu och du kommer dessutom att få info när nya bostäder som passar just dig blir tillgängliga – först av alla.
Serviceavgiften är en kostnad för att vi ska kunna säkerställa en bedrägerifri uthyrning där du inte kommer att behöva betala någon deposition, med personlig support alla dagar i veckan, ett komplett digitalt hyresavtal, och hantering av betalningar. Avgiften är 4.95% av månadshyran, vilket du även ser i annonsen på bostaden.

Dessutom är uthyrningen, när du signerar ditt hyresavtal via oss, helt försäkrad! Försäkringen täcker skador som vanligtvis inte täcks av din hemförsäkring och du kan därför känna dig lugn även om olyckan skulle vara framme.
Om du hyr en lägenhet för 10.000 kr per månad blir alltså serviceavgiften 495 kr per månad. Avgiften kommer att läggas på hyran och du får en samlad faktura för månadskostnaden. Det är alltså inga dolda kostnader utan du ser allt klart och tydligt i annonsen redan innan du har tagit kontakt med hyresvärden.

Kan man få lägenhet utan kö?
Om du får en bostad genom Bostadssnabben behåller du din kötid. Du behöver vara registrerad hos Bostadsförmedlingen för att kunna söka en lägenhet i Bostadssnabben. Lediga bostäder annonseras under Lediga bostäder och är märkta med Bostadssnabben.
Vårt mål är att du som hyresgäst alltid ska kunna känna dig säker när du hyr en bostad. Vi hoppas kunna ge dig det genom vår uthyrningstjänst där vi hanterar alla betalningar och håller eventuell deposition på ett separat konto under hela uthyrningsperioden. Men kanske viktigaste av allt, så finns vi här under hela din hyresperiod för att svara på dina frågor och stötta dig om något skulle ske under uthyrningen.Ja, det stämmer! Vi har tagit fram den här tjänsten just av den anledningen. 1 av 10 hyresgäster har någon gång blivit lurade på sin deposition eller förskottsbetalningar. Allt du behöver göra är att signera hyresavtalet via Blocket Bostad så använder du vår tjänst och vi ser till att du kan känna dig lugn och njuta av din nya bostad istället för att oroa dig.

Är blocket bostad gratis?
Vad kostar det för mig? Ingenting! Det är gratis att publicera en annons. När du signerar hyresavtal via Blocket Bostad och låter oss hantera betalningarna är det helt kostnadsfritt för dig som hyresvärd.
Enligt en undersökning från Boverket har lite mer än 1 av 10 blivit lurade på förskottshyra eller deposition, och 1 av 4 har kommit i kontakt med bedragare. Det tycker vi är hemskt. Ingen som söker bostad ska behöva känna sig otrygg. Därför har vi skapat en tjänst som gör att du inte kan bli lurad i och med att vi hanterar alla betalningar kopplade till ert hyresavtal.Hyresvärdens saker och fasta inredning skyddas normalt inte i hemförsäkringen när hen hyr ut sin bostad. Uthyrningsförsäkring ingår för alla uthyrningar där hyresavtalet signeras via Blocket Bostad – för att bli ersatt om olyckan är framme. Det gäller exempelvis vid rödvinsfläckar i soffan, fula märken på köksbänken och repor i golvet. Försäkringen täcker skador upp till 1 miljon kronor och du som hyresgäst betalar självrisken på 1000 kr per skada.

Om vi inte kan få tag i dig inom den angivna tiden, eller om du inte har kunnat uppvisa inkomst inom svarstiden, måste vi tyvärr gå vidare till nästa sökande. Rikshem Direkt betyder att annonsen om ledig lägenhet finns uppe under 24-48 timmar på vår webbsida. Du behöver svara på ett erbjudande inom två dagar. Rikshem Direkt innebär att du har möjlighet att få ett lägenhetskontrakt utan tidigare poäng hos oss. Den lediga lägenheten annonseras ut under en kortare tid och har ofta snabb inflyttning.När du har skrivit lägenhetskontrakt får du mer information om inflyttning, nyckelhantering och vad det innebär att bo hos Rikshem. Grattis till ditt nya boende!

När du tecknar ett nytt hyreskontrakt på lägenhet hos oss, nollställs dina poäng. Det innebär att du inte kan söka en ny lägenhet hos oss under ett år. Om du vill registrera dig som sökande för en ny bostad behöver du alltså anmäla dig igen på Mina sidor.
Det finns hundratals bostadsköer i Sverige till olika hyresrättsföreningar och fastighetsägare som erbjuder seriös bostadsuthyrning med förstahandskontrakt till hyresrätter. Fördelen med dessa kontrakt är att det är som att bo i sin egen bostad, men hyran betalas direkt till ägaren. Det finns även andra typer av hyreskontrakt i Sverige, men där är möjligheterna för hyresgästen oftast väldigt begränsade i jämförelse med ett förstahandskontrakt. Därför är det ett bra och säkert val att vända sig till bostadsköer som förmedlar förstahandskontrakt på hyresrätter. Ett förstahandskontrakt är också bra ur ekonomisk synpunkt – hyrorna är ofta lägre än om du hyr i andra hand där ockerhyror kan förekomma. Att hyra lägenhet är också en bra lösning om du inte kan eller vill lägga stora summor på en bostadsrätt.Det finns bostadsköer till fler typer av bostadsalternativ så som lägenheter, studentboenden och seniorboenden. Bostadsköer finns över hela Sverige, men vissa kan vara svåra att hitta och alla köer har olika system. När man väl har hittat de köer som man vill gå med i så krävs registreringar via olika hemsidor. Till exempel finns det i Stockholms län ungefär 30 stycken olika bostadsköer och i Västra Götaland hittar man runt 25 stycken.

Genom att gå med i olika bostadsköer ökar chanserna att få tillgång till en bostad. Många ställer sig i kö från att de fyller 16, men det är också vanligt att föräldrar ställer sina barn i bostadskö ännu tidigare. Att stå i bostadskö innebär många fördelar, men hur fungerar det? Det ska vi reda ut.
Verkar det krångligt? Om man väljer att sköta registreringen på egen hand så kan det vara både jobbigt och tidskrävande. Det ska det inte behöva vara. Dibz är en tjänst som utvecklades för att det ska vara enkelt och smidigt att stå med och samla poäng i de svenska bostadsköerna. På dibz.se finns över 100 svenska bostadsköer samlade på samma ställe. För att använda tjänsten behöver man vara minst 16 år gammal. Allt man behöver göra är att registrera sig och sedan välja vilka områden som är intressanta, sedan sköter dibz registreringen för alla köer man vill att gå med i. De flesta bostadsköer är gratis att stå med i medan andra kostar pengar, till exempel kostar det 200 kr per år att gå med i Bostadsförmedlingen.

En del bostadsköer kräver att man loggar in till exempel var tredje eller var sjätte månad för att behålla sin plats i kön. Det är inget man behöver tänka på när man går med i bostadsköerna via dibz – allt sköts automatiskt så att det inte finns någon risk att gå miste om en köplats. Med dibz är alla bostadsköer samlade på ett ställe och man samlar köpoäng utan att behöva lyfta ett finger.
Oavsett var eller hur man bor så kan man ställa sig i bostadskö. En del tror att det inte går att stå i bostadskö om man till exempel redan äger en bostadsrätt eller har ett hyreskontrakt, men det stämmer inte. Till exempel kan en ägare av en bostadsrätt i Lund ställa sig i bostadskö för ett förstahandskontrakt i Stockholm.När man väl fått ett erbjudande gäller det att vara aktiv att tacka ja eller nej innan svarstiden är slut, annars kan man förlora sin köplats och erbjudandet går vidare till nästa person i kön.

Hur lång är bostadskön i Varberg?
Varberg Kötiden för att få en hyresrätt via Varbergs Bostad skiljer sig åt mellan de olika områdena. På Söderhöjd får man i dag vänta i snitt 16 år på en lägenhet. I Veddige räcker det att köa i sju år i genomsnitt.
Att stå i bostadskö är ett bra sätt att planera för framtiden, eftersom en del köer i populära områden kan vara långa – vissa uppemot flera år. I andra bostadsköer går det mycket snabbare att få erbjudande om förstahandskontrakt. Generellt tar det längre tid i storstadsregionerna, medan mindre kommuner ofta har mycket kortare väntetider. Ett tips för att öka chanserna till ett förstahandskontrakt är att ställa sig i flera köer, och att inte begränsa sig till bara en stad eller kommun. Du bör heller inte vänta för länge med att ställa dig i bostadskö, eftersom du börjar samla ködagar direkt efter registrering.Om det är fler än en som tackar ja till direktlägenheten, kommer den sökande som är först i det automatiserade urvalet, att tilldelas lägenheten. Under ”Mina sidor/Ärenden” kan du se aktuell status för uthyrningen. Innan kontraktsskrivning gör vi en kreditkontroll, samt kontroll hos arbetsgivare och nuvarande hyresvärd enligt våra riktlinjer för uthyrning.

Varbergs Bostad är ett av Varberg kommuns helägda aktiebolag. Vi erbjuder ett attraktivt och tryggt boende i Varbergs kommun. Med över 5 600 hyreslägenheter är Varbergs Bostad den marknadsledande fastighetsaktören i Varberg.När du har blivit tilldelad en lägenhet, nollställs din och din makas/makes, sambos eller medsökandes söktid. Återaktivering av söktiden kommer att ske automatiskt från det datum ditt nya hyresavtal börjar att gälla.

Personer som är registrerade som bostadssökande hos oss, kan anmäla sitt intresse till lägenheten under 24 timmar. Därefter stänger intresseanmälan och det sker ett slumpmässigt automatiserat urval bland de sökande.
Direktlägenheter är lägenheter med chans till snabb inflyttning för dig som saknar lång söktid. I mån av direktlägenheter, publiceras dessa på vår hemsida på tisdagar och torsdagar kl. 12.00.

Varför funkar inte Blocket bostad?
Det kan finnas olika anledningar till att inloggningen strular. En av de vanligaste orsakerna är att man nyligen varit inloggad på ett annat Blocket-konto på samma dator eller mobiltelefon. En annan vanlig anledning är att man inte varit inloggad på hemsidan under en längre period.
För att anmäla intresse till en lägenhet som du är intresserad av, behöver du först logga in på ”Mina sidor”. Observera att du kan ha max tre pågående intresseanmälningar registrerade samtidigt.

Efter att anmälningstiden gått ut, kommer fem slumpmässigt utvalda sökande att få ett erbjudande om lägenhetsvisning via e-post. Du har sedan fyra dagar på dig att tacka ja eller nej till lägenheten (observera att sista svarsdatum finns angivet i det erbjudande som skickas till dig). Detta gör du via ”Mina sidor”.

Många känner inte till att deras prylar och fasta inredning inte alltid täcks av deras eller hyresgästens hemförsäkring. Med Uthyrningsförsäkring är du skyddad mot skador som uppkommer under uthyrningen, till exempel rödvinsfläckar i soffan, märken på köksbänken och repor i golvet. Den täcker skador upp till 1 miljon kronor. Om du behöver utnyttja försäkringen vid eventuell skada är det hyresgästen som står för självrisken på 1000 kr. Den ingår kostnadsfritt när du signerar ditt hyresavtal för din långtidsbostad via oss. Du kan läsa mer om vår uthyrningsförsäkring här
Det kostar ingenting! Att publicera din annons är sedan den 31:a januari helt gratis. Annonsen ligger uppe på Blocket Bostad tills du signerar hyresavtalet via oss eller själv väljer att ta ner annonsen.Det är Blocket Bostads systerbolag och de som skapar den trygga tjänsten för uthyrningar. De har arbetat med andrahandsuthyrning i många år och har stor erfarenhet av frågor och situationer som kan uppstå när man hyr och hyr ut. Det är Qasa som skickar fakturan till hyresgästen och betalar ut pengar till dig som hyr ut.

Vårt mål är att du som hyresvärd ska kunna känna dig trygg och lugn vid uthyrningen av din bostad. När du hyr ut via oss får du utöver ett säkert hyresavtal alltid skydd mot hyresförlust, skräddarsydd uthyrningsförsäkring, depositionshantering, punktliga hyresbetalningar och personlig service under hela uthyrningen.
Om det är så att du istället hyr ut ditt semesterboende via Blocket Bostad så är det just nu kostnadsfritt att hyra ut. Du kan läsa mer om semesterboende här.

80% av bostadssökande upplever andrahandsmarknaden som otrygg och det vill vi förändra! Vi vill bidra med skydd för båda parter och på så sätt skapa en bättre och säkrare marknad. Den här artikeln innehåller information för dig som hyresvärd med en bostad du önskar hyra ut långtidsboende. Om du hyr ut din bostad veckovis eller dygnsvis så kan du läsa mer om hur det funkar via den här länken. Om du skapade ditt annonsutkast innan vi gick live den 31/1 är den tidigare prismodellen applicerad på din annons och därför också ditt hyresavtalsutkast. Om du önskar ta del av det nya erbjudandet behöver du såklart också stämma av med hyresgästen då de får en högre kostnad. När ni är överens om hur vi vill göra skapar du en ny annons (det är nu gratis), be hyresgästen kontakta dig kopplad till den nya annonsen och skapa sedan ett hyresavtal. Du kommer där se att allt ingår. Sen är det bara att signera avtalet så sköter vi resten.Hyresgästen betalar en serviceavgift på 4.95%, som adderas till hyran och är inkluderad i den faktura som skickas till hyresgästen varje månad. Detta specificeras även i både annonsen och hyresavtalet- Det betyder att du får din hyra utbetald varje månad utan några avdrag för vår tjänst.

Vi garanterar att du får hyran utbetald i upp till totalt 6 månader om hyresgästen skulle sluta betala hyran. Garantin gäller för alla hyresgäster, oavsett vem du signerar avtal med. Vi tar risken med obetalda hyror och ersätter dig vid eventuell utebliven betalning. Det betyder att du kan sova extra gott med Hyresgarantin.Ingenting! Det är gratis att publicera en annons. När du signerar hyresavtal via Blocket Bostad och låter oss hantera betalningarna är det helt kostnadsfritt för dig som hyresvärd. Om du vill sköta hela uthyrningen på egen hand, utan att använda vårt avtal, och hantera betalningar och påminnelser själv, går det självklart också bra. Då behöver du inte göra någonting annat än att ta ner din annons när du har hittat en hyresgäst.

Hur säkert är blocket bostad?
När du signerar hyresavtalet via Blocket Bostad ingår alltid en extra trygghet för dig som hyresgäst. För det första är depositionsfritt standard, så du slipper ligga ute med pengar. Dessutom kan du känna dig säker på att inte bli lurad eftersom vi hanterar alla hyresbetalningar kopplade till ert avtal.
Allt ingår när du hyr ut via oss! Först och främst får du hjälp att skapa och signera ditt hyresavtal med BankID. All administration av hyresbetalningar (fakturering och påminnelser) sköter vi samt att depositionen förvaras tryggt under hela uthyrningen på ett separat konto. Dessutom får du hyresgaranti som skyddar mot hyresförlust, samt Uthyrningsförsäkring. Om du väljer att använda dig av Blocket Bostads hyresavtal så står hyresgästen för serviceavgiften, vilket de kan se direkt i din annons.Med Hyresgarantin garanterar vi att du får hyran utbetald i upp till totalt 6 månader om hyresgästen skulle sluta betala hyran. Garantin gäller för alla hyresgäster, oavsett vem du signerar avtal med. Vi tar risken med obetalda hyror och ersätter dig vid eventuell utebliven betalning. Det betyder att du får skydd mot hyresförlust och kan sova extra gott om natten.

Om du gör en förlängning av befintligt avtal kommer samma villkor fortsätta att gälla i förlängningen som ditt tidigare avtal. Vill du istället att de nya villkoren ska gälla på din förlängning behöver du skapa en ny annons där allt ingår och sedan ett helt nytt hyresavtal som tar vid när ditt nuvarande går ut. Du behöver såklart också stämma av det nya upplägget med hyresgästen som kommer få betala en högre serviceavgift varje månad. Kontakta oss i chatten så hjälper vi dig om något känns otydligt!
Du behöver vara registrerad hos Bostadsförmedlingen för att kunna söka en lägenhet i Bostadssnabben. Lediga bostäder annonseras under Lediga bostäder och är märkta med Bostadssnabben.Under namnet Bostadssnabben annonserar vi bostäder som av olika skäl behöver snabb hantering för att bli uthyrda i tid. Om du anmäler intresse för en bostad i Bostadssnabben är det inte kötid som gäller utan bostaden hyrs ut till den som först anmäler intresse och som uppfyller godkännandevillkoren. Om du får en bostad genom Bostadssnabben behåller du din kötid.

Nu kan du gå vidare till värd/uthyrare genom att registrera dig. Sedan kan du luta dig tillbaka och låta vår bevakningstjänst hålla koll på hela bostadsmarknaden till dig.
Varberg är en av Sveriges mest besökta sommarstäder och har en stor del av sitt näringsliv riktat mot turism. Här nedan ser du några andra städer som ligger nära Varberg som kan vara av intresse att söka efter lediga lägenheter i. När du letar efter lediga lägenheter kan du öka dina chanser att hitta rätt bostad genom att annonsera hos oss på Hyresmäklaren. Vill du istället byta din lägenhet mot en annan eller har du en bostad som du vill hyra ut så går det även bra att annonsera om det hos oss. Klicka bara på länken nedan där det står Lägg in annons så kan du välja vilken slags annons det rör sig om och sen är det bara att fylla i dina uppgifter. Fast anställd på Varbergs Kusthotell med god ekonomi och sonen varannan vecka har en 2:a nu hos Ullsaxen inga djur och röker inte . Kolla gärna med min nuvarande hyresvärd Mvh Peter Söderqvist …… Läs merHej! Mitt namn är Joel Sundström och jag är tjugo år gammal. Jag har precis flyttat till Varberg för att spela fotboll i Varbergs BoIS. Jag har en fast inkomst från BoIS och jag har tecknat ett ko…… Läs merJag och mina tre barn som bor hos mig varannan vecka söker ny bostad från 1/9. Vi önskar bo centralt eller åtminstone med cykelavstånd till Påskbergsskolan. Börjar nytt jobb som HR-specialist i sve…… Läs merLediga lägenheter i Varberg hjälper vi på Hyresmäklaren dig med att hitta på ett smidigt sätt. Vår tjänst gör att du slipper sitta och leta runt på olika aktörer & hyresvärdars hemsidor då vi har samlat en stor del av alla hyresvärdar i Varbergsområdet på en sida. Direkt när en lägenhet blir ledig meddelas du via mejl vilket gör att du sparar tid. Vi har sedan 2008 hjälpt tusentals medlemmar att hitta en bostad. Registrera dig nu på hyresmaklaren.se.

Det finns ett par öppningar för att få tag i en lägenhet snabbare än via den traditionella kön. Varbergs Bostad har något som de kallar för direktlägenhet, vilket är lägenheter som antingen renoverats, eller där ett stort antal tackat nej. Då läggs de ut på hemsidan ett dygn i förväg och alla kan anmäla sitt intresse. Därefter sker en digital lottning som ger en slumpmässig turordning där de fem första får erbjudande om visning.
– I tätorten har snittet gått ner från 12,7 år till 11,2 år. Utanför tätorten ser vi dock ingen förändring. Vad minskningen beror på är svårt att säga. Men en förklaring kan vara att det byggs så mycket i Varberg. Inte bara av oss utan generellt, säger Syle Bogiqi, marknads‑ och hållbarhetschef på Varbergs Bostad.

Vår nyhetsapp är riktigt bra för dig som uppskattar våra nyheter. Den är gratis att ladda ned och finns givetvis till både iPhone och Android. Med appen får du en snabb och bra upplevelse där du får möjlighet att själv styra över vilka nyheter som ska skickas som pushnotiser direkt till din telefon.
Familjedelning ingår i din prenumeration. Det innebär att du kan dela med dig av din prenumeration till resten av din familj. Med ett eget konto kan man anpassa innehållet precis som man själv vill, genom att följa olika ämnen och skribenter samt prenumerera på olika nyhetsbrev.Lägger man däremot genomsnittstiden åt sidan och tittar på kortast söktid ser det mer hoppingivande ut för den bostadssökande: I både centrum och på Håsten har det under det senaste året hyrts ut lägenheter till personer som stått i bostadskö i endast sex månader. På Sörse har en lägenhet hyrts ut där den sökande hade stått i bostadskö i endast fyra månader.För den som är mellan 18 och 25 år gammal finns särskilt öronmärkta så kallade ungdomslägenheter, och har man fyllt 70 år finns möjlighet att söka ett så kallat trygghetsboende. Men i bägge fallen måste alltså ålderskriteriet uppfyllas.

Fotnot: Genomsnittliga årtal i listan nedan är avrundade till närmaste jämna siffra och bygger på statistik från Varbergs Bostad. Statistiken uppdaterades senast i oktober 2020 och baseras på uthyrningar under det senaste året.Varbergs Bostad har i dag cirka 74 000 personer som är registrerade i bolagets bostadskö, av dessa har nio procent (alltså nära 6 700) aktivt sökt en bostad under det senaste året.Faktum kvarstår dock att för att få en lägenhet via det kommunala bostadsbolaget krävs väntan – ofta en lång sådan. Men den genomsnittliga söktiden har ändå minskat något under det senaste året, åtminstone i tätorten.

Kan man få lägenhet utan poäng?
Rikshem Direkt innebär att du har möjlighet att få ett lägenhetskontrakt utan tidigare poäng hos oss. Den lediga lägenheten annonseras ut under en kortare tid och har ofta snabb inflyttning.
Följ de ämnen och personer som du är intresserad av och skapa på så sätt ett eget nyhetsflöde. Det här är en uppskattad funktion som gör att du får ut så mycket som möjligt av din prenumeration.

Hur står man i kö för lägenhet?
Allt man behöver göra är att registrera sig och sedan välja vilka områden som är intressanta, sedan sköter dibz registreringen för alla köer man vill att gå med i. De flesta bostadsköer är gratis att stå med i medan andra kostar pengar, till exempel kostar det 200 kr per år att gå med i Bostadsförmedlingen.
Här är det bara att flytta rakt in på 117 sköna och välplanerade kvadratmeter i 2 plan! Detta bostadsrättsradhus har byggår så sent som 2021 och är i nyskick. Intresserad av den här bostaden? Klicka på knappen läs mer hos mäklaren nedan. Där hittar du mer information och anmäler dig till visning.We and our partners use cookies to Store and/or access information on a device. We and our partners use data for Personalised ads and content, ad and content measurement, audience insights and product development. An example of data being processed may be a unique identifier stored in a cookie. Some of our partners may process your data as a part of their legitimate business interest without asking for consent. To view the purposes they believe they have legitimate interest for, or to object to this data processing use the vendor list link below. The consent submitted will only be used for data processing originating from this website. If you would like to change your settings or withdraw consent at any time, the link to do so is in our privacy policy accessible from our home page..Vi använder funktionella cookies för att få hemsidan att fungera. Vi skulle också vilja använda cookies för analytiska och marknadsföringsmässiga syften, för att förstå hur du använder vår hemsida och för att förbättra vår marknadsföring. Några av dessa cookies kommer från Google LLC och Facebook Ireland Ltd. Du kan alltid återkalla ditt godkänande av cookies. Här kan du läsa vår personuppgiftsbehandling och cookiepolicy samt se vår lista med cookies som används.Här hittar du lediga lägenheter vi har just nu. Vill du göra en intresseanmälan måste du vara inloggad på Mina sidor. Lägenheterna ligger ute i åtta dagar och under denna period har du möjlighet att göra en intresseanmälan. Vid snabba inflyttningar ligger lägenheterna uppe i max 5 dagar och vid nybyggnation kan lägenheterna ligga ute i 14 dagar. Glommen är ett gammalt fiskeläge som ligger ca 10 kilometer norr om Falkenberg. Glommen har fortfarande en fungerande fiskehamn, där båtarna kommer in och landar sin fångst. I det genuina fiskesamhället norr om Falkenberg har FaBo 12 marklägenheter på Breviksvägen som är byggda 1978. På Fyrkarlens väg har FaBo 17 marklägenheter som byggdes 2017. Nästan alla har en fantastisk havsutsikt, med fyren Morups Tånge mitt i Du kan även söka enbart på lägenheter i Varbergs kommun eller hus i Varbergs kommun. Eller sök bostäder till salu i Hallands län, som Varbergs kommun ligger i.Booli är en bostadssajt där du hittar Sveriges största samlade utbud av bostäder till salu, slutpriser och värderar din bostad. Tillsammans med Hittamäklare och Boappa är vi en del av SBAB:s tjänster för bolån och boendeekonomi utan krångel. Tryggt och enkelt oavsett om du ska köpa, sälja eller bo.

Det kan finnas olika anledningar till att inloggningen strular. En av de vanligaste orsakerna är att man nyligen varit inloggad på ett annat Blocket-konto på samma dator eller mobiltelefon. En annan vanlig anledning är att man inte varit inloggad på hemsidan under en längre period.

Varken ledigalagenheter.org eller Varbergs kommun förmedlar inga hyreslägenheter. Du som är intresserad av att hyra en lägenhet bör lämpligen ta direktkontakt med respektive privat hyresvärd eller bostadsbolag här på vår sida, vi har tagit med dem vi har hittat och om du känner till fler så är det bara att höra av sig till oss. De är också helt kostnadsfritt för alla privata hyresvärdar att synas på sajten.Om du inte lyckas få tag i en lägenhet med förstahandskontrakt kan du leta lägenheter att hyra i andra hand. Det finns massor med hyresrätter, bostadsrätter och villor som hyrs. Det är oftast enklare att få tag i en bostad att hyra i andrahand.