Posted on

Lemon Curd Grottor

Har alltid gillat matlagning och bakning. Tiden i köket blir lite som terapi för mig, skönt efter en lång dag med jobb. Gillar att testa nya recept och exprementera mig fram.

Hur mycket kostar lemon curd?
Lemon Curd Coop. Jfr-pris 158:68kr/kg.
[…] Citrongrottor. Ja, småkakor gör sig alltid fint på ett dessertbord, inte sant? Dessa kakor med ljuvlig citronkräm, vit choklad och strössel går inte av för hackor. […]Jag fick skriva ut receptet igen efter att min mamma gett bort det till en av sina kusiner. Kusinen provbakade en ½ sats och hon var MYCKET nöjd över resultatet.Vi har funnits på Internet sedan 1999 och är mötesplatsen på internet för matlagnings- och vinintresserade. Du som besökare är välkommen att ta del av de inlägg, artiklar och recept som finns här.Hoppas du gillade receptet. Berätta gärna hur dina citrongrottor blev. Lämna en kommentar här nedan eller tagga @mumsgott på Instagram och använd #mumsgott

Kan man köpa färdig lemon curd?
Robertson’s Lemon Curd är en riktig klassiker som är krämig och lättbredd, med en frisk smak av citron. Använd Robertson’s Lemon Curd direkt på scones eller i bakning.
(Om det inte blir en deg trots att man bearbetat den med maskin i ett par minuter så har man tagit för mycket mjöl och kan då rädda degen genom att tillsätta mer smör eller lite vatten.)Ta fram degen. Dela den (en sats deg) i 40 lika stora bitar. (Om du vill göra detta exakt så kan du använda en hushållsvåg och väga dina degbitar. Mina degbitar vägde 12-13 gram styck.)

Vad betyder Lemoncurd?
lemon curd {substantiv} citronkräm {utr.}
(Tänk på när du mäter upp vetemjölet att hälla upp det i ett litermått eller väga det. Om du gräver med decilitermått i mjölpåsen kommer du troligtvis ta för mycket mjöl eftersom det packas och då kommer det bli svårt att få ihop degen och kakorna blir torrare.)

Vad är det för skillnad mellan smör och mördeg?
Smördeg är en grunddeg som används till kakor, bakelser, tårtbottnar och pajer. Till skillnad från mördeg är denna deg inte söt, utan består av vetemjöl, smör och vatten. En annan skillnad är att smördeg är lite komplicerad att tillverka, varför man vanligen brukar köpa färdigt halvfabrikat.
Nu är jag frisk igen och är redo att ta mig an alla kommande bakprojekt! Jag har samlat på mig så många idéer att jag inte vet var jag ska börja. Lemoncurd är iallafall en bra början, eftersom det är en bra bas i tårtor och många andra bakverk. Jag tycker också att det passar bra ihop med naturell yoghurt, vilket är ett bra alternativ om man är sugen på nåt sött men inte vill äta något som är alltför onyttigt.

Var köper jag lemon curd?
Lemon Curd 340g från Mackays | Willys.
Quentin. Not everyone on the planet measures in mass… here in the states we do, but most other countries measure in volume. Use a converter. The amounts would be approximately 2/3 cup sugar, and about 1/3 stick butter.Why are you measuring sugar as a volume and not as a mass, like everyone else on the planet ? Do you provide a density for the sugar you use, so we can get the actual amount right ?

For en sammentreff. Jeg har akkurat laget sitronruter med Lemon Curd i, men jeg kjøpte ferdig fordi jeg aldri klarer å få til egenlaget Lemon Curd. Den skiller seg alltid. Men jeg har ikke prøvd denne oppskriften. Så neste gang prøver jeg din oppskrift.

[…] une tarte au citron meringuée. Le mélange de plusieurs recettes, une bonne lemon curd de chez Linda Lomelino, une pâte fondante de Christophe Felder et une meringue italienne du blog « De vous à […]
This recipe yields roughly 0,5 liters and keeps for about 1 1/2-2 weeks in the fridge. You can also divide the curd into smaller containers and freeze for later use. Thaw the containers in the fridge.
Receptet räcker till en burk på ungefär 1/2 liter. Curden håller cirka 1 1/2-2 veckor i kylskåp, men går även utmärkt att frysa. Det bästa är att frysa ner i flera mindre burkar så att man ka ta upp vid behov, ta då ut burken i god tid och låt tina i kylen.lemon curd är så gott, måste testa att frysa det nästa gång jag gör en ny omgång, det är inte alltid man hinner få användning för allt innan det blir för gammalt

Hur länge håller en öppnad lemon curd?
Curden håller cirka 1 1/2-2 veckor i kylskåp, men går även utmärkt att frysa. Det bästa är att frysa ner i flera mindre burkar så att man ka ta upp vid behov, ta då ut burken i god tid och låt tina i kylen. Vispa samman ägg, socker och citronjuice i en värmetålig skål och ställ över ett vattenbad med sjudande vatten.
Put eggs, sugar and lemon juice in a heat proof bowl. Set mixing bowl over a pan of simmering water and mix by hand until the mixture becomes thick, which should take about 10 minutes. Remove from heat and cut the butter into cubes. Whisk in butter and whisk until melted. Add the lemon zest and let cool. Pour into a clean, dry jar. This looks fabulous! I love lemon curd! I’m glad you’re feeling better, and can’t wait to see what you have in store to tempt us to break all our new years resolutions! Vispa samman ägg, socker och citronjuice i en värmetålig skål och ställ över ett vattenbad med sjudande vatten. Rör hela tiden tills blandningen tjocknar (vid cirka 65-70 grader), vilket tar ungefär 10 minuter. Ta bort från värmen, skär smöret i tärningar och vispa ner i den varma blandningen tills smöret smält helt. Tillsätt citronskal och låt svalna. Häll över i en ren burk.

Thank you so much for sharing the recipe. I’m interested in making the lemon curd. But I would like to know if you used SALTED or UNSALTED butter in your recipe. Please kindly reply.Hello! I love the way that curd looks, and I want to make it with stevia. Do you know how much stevia I should use, in grams, instead of sugar? Is it the same, more or less or does the amount differ? Thanks.

Goda är de MEN jag kunde inte ens få i halva mängden lemon curd, inköpt. Dessutom blir de inte så fina, mina bollar spricker när jag gör hålet för lemon curd. Fast de är goda, helt klart och enkla att göra och man inte har krav på utseendet.

Hur länge håller en öppnad Lemoncurd?
Curden håller cirka 1 1/2-2 veckor i kylskåp, men går även utmärkt att frysa. Det bästa är att frysa ner i flera mindre burkar så att man ka ta upp vid behov, ta då ut burken i god tid och låt tina i kylen.
Vi bjuder på ett recept med en twist på klassiska hallongrottor. De söta mördegskakorna fylls med syrlig hemgjord eller färdigköpt lemoncurd och toppas med smält vit choklad. Vi spår citrongrottor som den nya syltkakan!För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på köpknappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.

Robertson's Lemon Curd är en riktig klassiker som är krämig och lättbredd, med en frisk smak av citron. Använd Robertson's Lemon Curd direkt på scones eller i bakning.

Robertson’s Lemon Curd är en riktig klassiker som är krämig och lättbredd, med en frisk smak av citron. Använd Robertson’s Lemon Curd direkt på scones eller i bakning.
Mördeg är en användbar och bra grunddeg som inte ska jäsa. Den används till många olika småkakor och pajer. Huvudingredienserna är smör, vetemjöl och socker, även vatten och ägg kan finnas med ibland. Det blir en väldigt kompakt deg som ger bakverken en sprödig och härlig konsistens. I Hallongrottorna använder vi vaniljsocker som smaksättning, till andra kakor kan man använda kakao, kaffe, kardemumma m.m. Mördeg kan varieras på väldigt många sätt med olika smaksättningar.Det kan också bero på att smöret varit för kallt. För att degen ska bli mjuk och följsam är det viktigt att smöret verkligen är rumstempererat. Det räcker alltså inte med att micra smöret en stund eftersom den innersta kärnan i smöret fortfarande kan vara kall.Ett tips om du ska kavla ut mördegen är att lägga degen mellan två bitar plastfolie. Då behöver du inte strö ut mjöl på varken kaveln eller bordet och på så sätt undviker du att tillsätta för mycket mjöl.

Ja, det går utmärkt att frysa in hallongrottorna. Förvara kakorna i en lufttät burk eller påse så håller dom fint i minst tre månader. Och antagligen längre än så. Lukta och smaka på kakorna.
För att piffa till dina hallongrottor och göra dem lite extra festliga kan du använda en citruspress för att göra gropen i kakan. På så vis får du ett fint stjärnmönster.En av anledningarna till att dina hallongrottor spricker kan vara att degen blivit för torr. Därför är det viktigt att väga ingredienserna, så att du får den exakta mängden.