Posted on

Les Miserables Karlstad Biljetter

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.Inom både opera och musikal presenterar Wermland Opera ofta Sverige- och nordenpremiärer, men framför även ofta klassiska stycken i en något nyare kostym. Wermland Operas produktioner ses främst på Stora scenen på Wermland Opera som ligger mitt i Karlstad, i kvarteret Klara.

Wermland Opera erbjuder underhållning av högsta kvalitet inom opera-, musikal- och konsert. Vi hoppas och tror på ett 2021 där vi åter kan göra resor och samlas i salongerna. Vi står startklara med fina erbjudanden och härlig repertoar så fort smittspridningen har minskat.
Välkommen till 60plus Market – den enda söktjänsten på nätet för Sveriges seniorer. Ett digitalt Skyltfönster där du får kontakt enkelt med den verksamhet som intresserar dig.Vi har fina samarbeten med hotell och restauranger i Karlstad samt ett unikt samarbete med konsthallen Sandgrund Lars Lerin, som ingår i vårt Värmländska Kulturpaket. Håll utkik på vår hemsida för info om vad som är på gång!

Med en handfull fast anställda sångare samt Wermland Operas orkester, bestående av 35 heltidsmusiker, presenterar Wermland Opera produktioner för karlstadsbor, värmlänningar och tillresta. Wermland Opera har rykte om sig att vara nyskapande och djärv, både i verkval och utförande.

Han är född och uppvuxen i Stockholm som son till operasångaren Rolf Jupither vilket innebar att han tidigt kom i kontakt och blev fängslad av operakonsten. Hans första operaerfarenhet var som En Trojansk krigare i Mozarts Idomeneo under ledning av Arnold Östman på Drottningholms Slottsteater som kort därefter följdes av rollen som Caliban i Purcells Stormen vid Vadstena Akademien 1992.
Christer debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. Därefter följde flera engagemang vid GöteborgsOperan bland annat huvudrollen Tony i West Side Story. I Malmö har han också sjungit i Les Misérables samt Kaspar Hauser, titelrollen i Jekyll och Hyde och den manliga huvudrollen Fredrik Egerman i Sommarnattens leende.Johan Boding – En musikalartist som utan tvekan har en av Sveriges bästa röster! Johan har bl.a. haft framstående roller i Miss Saigon och Jesus Christ Superstar. För sin roll i Miss Saigon blev han tilldelad guldmasken. Johan har även medverkat i Rhapsody in rock men mest känd för den breda publiken kanske han är för sina Queen shower som sålt ut arenorna över hela Sverige, senast med The night of Queen – Freddie forever. som har spelats fram våren 2019.

Kalle Moraeus – Denna prisbelönta speleman behöver ingen närmare presentation, Kalle är en av våra mest folkkära artister och nära vän till Benny Andersson, men är även medlem i Benny Andersons orkester (BAO). Kalle var under många år firad programledare för ”Så ska det låta” och SVT succén ”Moraeus med mera” Kalles egna program serie som sändes mellan åren 2011 – 2017. 2018 såg vi Kalle framgångsrikt kämpa i TV4:as Biggest loser VIP.
Den 26/3 släpps biljetterna till höstens stora Sverigeturné ”Thank You For The Music” med artisterna Gunilla Backman, Kalle Moraeus, Johan Boding, Jenny Redenkvist och Linda Holtberg. Tillsammans ger de sig ut på en av höstens stora Sverigeturnéer, där två av Sveriges största musikikoner kommer att hyllas.

Det blir en kavalkad av de största hitsen som Björn Ulvaeus och Benny Andersson skapat genom åren och vi vågar utlova en fantastisk kväll där publiken kommer få det bästa ur BAO, Chess, Duvemåla, Mamma Mia och mycket mera!
Gunilla Backman – En av våra största musikalartister! Gunilla har spelat många av de tunga rollerna i ett flertal stora musikaler bl.a. Les misérables, West Side Story, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar för att nämna några. 2005 fick hon huvudrollen som Donna i den svenska musikalversionen av Mamma Mia (Som Gunilla spelade med i 2005-2007 på Cirkus i Stockholm). För insatsen i Mamma Mia blev hon 2006 tilldelad guldmasken.Wermland Opera skapar spänning, njutning, kunskapslust och impulser till eget skapande! Därför ger vi barn- och familjeföreställningar, konserter, skol och turnéföreställningar som är speciellt riktade till barn och unga.

Från början var Lilla scenen ämnad endast som en repetitionslokal, men sedan 2004 har Lilla scenen utvecklats till en permanent scen som ger ett bra komplement till Wermland Operas Stora scen på Karlstads Teater. Wermland Operas orkester ger många av sina konserter på nybyggda Karlstad CCC.
Wermland Opera förser värmlänningar och tillresande med ett brett urval av opera-/musikal- och orkesterproduktioner av hög konstnärlig kvalitet. Förutom de produktioner som ges på scenerna i Karlstad bedriver Wermland Opera också turnéverksamhet. Turnéerna är i första hand ämnade för kommunerna i Värmlands län, men då och då sträcker sig turnéerna utanför både länets, såväl som landets gränser. Wermland Opera vill ge alla barn och ungdomar i länet möjlighet till att ta del av ett varierat och högkvalitativt musik – och musikteaterutbud. Med vår verksamhet vill vi skapa intresse för olika genrer, ge njutning för stunden, väcka lust till mer och ge impulser till eget skapande. På våra två scener: Stora och Lilla scenen, spelar vi opera och musikal, alltid med rabatt för ungdomar och i största möjliga mån har vi skolföreställningar på dagtid till ytterligare förmånligt pris. Wermland Operas orkester gör även konserter runt om i Värmland när tillfälle bjuds. Orkestern är också tillfrågad om längre turnéer i övriga landet och även utomlands. Hösten 2010 gjorde de bland annat åtta konserter längs Kinas östkust.I Karlstads gamla Spinneri har Wermland Opera huserat sedan 1994. Här finns nu plats för Lilla scenen, som rymmer 240 besökare, repetitionslokaler för såväl sångare som orkester, tillverkande verkstäder samt administration. Bland de tillverkande verkstäderna återfinner man syateljé, måleri, rekvisita – och attributverkstad, snickarverkstad, smedja, belysningsverkstad samt perukverkstad. I huvudbyggnaden som vetter ut mot Klarälven, ligger administrationen och syateljén, de övriga verksamheterna tar plats i gårdshuset. I samarbete med SAMSAM (Samlingslokalägarnas samarbetskommitté) ökar Wermland Opera sina möjligheter att komma ut på turné i Värmland. I SAMSAM ingår Bygdegårdar i Värmland, Folkets Hus och parker i Värmland samt IOGT/NTO-rörelsens samlingslokaler. För närvarande föreligger dessutom planer på att fördjupa detta samarbete ytterligare genom att genomföra arrangörsutbildning och stöd till arrangörerna beträffande teaterteknik etc. Jenny är från Lidingö men har fått sin yrkesutbildning på Balettakademien i Göteborg. Efter examen 2008 har hon varit engagerad på Wermland Opera i Les Misérables, Spring Awakening 2008, Sunset Boulevard 2009 samt medverkat i Julturnén 2009 som sångerska och pianist.Thomas är uppvuxen i småländska Nybro och utbildad på Balettakademiens musikalutbildning i Göteborg. Sedan sin examen 2013 har han jobbat några år utomlands, i Thailand och Gran Canaria, som solist och dansare.

Jenny är utbildad på Balettakademien, musikalartistlinjen i Göteborg. Hon har medverkat i olika musikaler och shower bl a Les Miserables, Chess och Annie i Norge och på Örebro Länsteater har hon medverkat i Ingvar! – En musikalisk möbelsaga, Amadeus, FAME-Visukalen och Vredens Druvor.John Alexander är utbildad på Balettakademien i Göteborg. Han har medverkat i flera uppsättningar på Stadsteatern i Stockholm såsom West Side Story, Hair, Blodsbröder, Sweeney Todd och Ett Drömspel.

Philip Jalmelid är musikalartist, skådespelare och sångare från Gotland. Han har setts på alla stora musikalscener i Sverige och bl.a. medverkat i Chess På Svenska, Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Miss Saigon, Hair, Sunset Boulevard och Dr Zjivago. Förra gången Philip sågs på Wermland Opera var i rollen som poliskapten Javert i den kritikerrosade uppsättning av Les Misérables, vilken därefter sattes upp på Spira i Jönköping. Nu är han aktuell som stjärnsolist i Stjärnorna i baren gnistrar igen på Wermland Opera.
David White är en av de ledande ”musical directors/supervisors” i världen. Han tog examen från Christ Church i Oxford och gjorde debut på Broadway vid 23 års ålder. Som en ung klassiskt tränad dirigent och repetitör upptäcktes han av Cameron Macintosh, som erbjöd honom en tjänst som dirigent på Les Misérables, en av världens största musikalsuccéer. Sedan dess har Davids karriär blomstrat och han är ett favoritval för många av världens främsta regissörer och koreografer.Les Misérables är ett episkt verk om en mans kamp för att bryta med sitt forna liv och bygga ett nytt liv för sig själv och sin styvdotter i det efter-revolutionära Frankrike. Landet kokar av missnöjda studenter som hävdar sin rätt till frihet, jämlikhet och broderskap.

Musikalen som är baserad på Victor Hugos klassiska roman med samma namn som uruppfördes 1980 i Paris. Några år senare sattes produktionen upp i Londons West End på The Queens Theatre. Den har gått för fulla hus sedan dess och 2015 firade produktionen sitt 30-årsjubileum! Tord Hansson är född och uppvuxen i Åkarp utanför Malmö. Efter examen vid Balettakademien i Göteborg 2012 har han jobbat i en rad olika produktioner både i Sverige och utomlands. Kristin började sin sångutbildning vid 10 års ålder då hon antogs till Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm, samt till skolans flickkör. Hon fortsatte sina studier inom den klassiska genren under gymnasiet och gick sedan ett år vid Musikhögskolan Ingesund, vidare studerade hon vid den ettåriga musikallinjen på Royal Academy of Music i London.Isak är utbildad på Bjärnums Musikteaterskola och därefter på Balettakademiens Musikallinje. Han tog sin examen från Balettakademien våren 2012. I unga år var han medlem i Gotlands Musikalkompani, med huvudroller i flertalet musikaler såsom Spelman på Taket och The Wiz.

Underbar musikal med fantastiska skådespelare och dansare. Kostymeringen och scenografin var helt otroligt bra gjort! Lyceum Theatre ligger mitt i nöjeskvarteren på gångavstånd från till exempel Piccadilly Circus, väldigt centralt, trevlig personal och gick mycket enkelt att hämta våra förbokade biljetter i kassan. Det fanns en teaterbar med snabb service som hade all sorters dryck samt popcorn, chips och godis. Man fick även ta med sig dryck mm in i salongen under föreställningen. Vi satt på Royal Circle, rad B plats 10-12 och hade mycket bra sikt över hela scenen. För 1£ kunde man även låna en teaterkikare som sitter i stolsryggarna. Det fanns gott om toaletter i nära anslutning till salongen, men i pausen blev det snabbt rätt långa köer. En underbar musikal för alla åldrar, varmt rekommenderad och mycket väl värd att se! Mycket uppskattat av mig och mina två tonåringar 🙂
En fest för sinnena. The Lion King anpassad efter Disneys mycket älskade film, tar publiken till en bländande, exotisk värld av färger, fantastiska effekter och underbar musik. Med marionetter så verkliga att du blir helt övertygad och förlorad i den starka, rörande berättelsen om Simba, som avslöjar ett episkt äventyr – hans resa från oskyldig lejonunge till kung.Please note: Children under 3 years of age are not permitted to enter the Lyceum Theatre. The Lion King is recommended for ages 6 and up. All persons aged 16 or under must be accompanied by an adult and may not sit on their own within the auditorium. All persons entering the theatre, regardless of age, must have a ticket.

Superlativen tar slut när man ska försöka beskriva den här musikalen. Fantastiska skådespelare, pampig musik, Lyceums vackra teater etc. Och kostymerna, hur de skapat kostymer för att gestalta olika djur, både med fantasi, mekanik och ingenjörskunskap! Rekommenderar denna föreställning till allt och alla!Se The Lion King i London! Om ni söker rabatterade teaterbiljetter, ta en titt nedan för våra senaste erbjudanden till The Lion King på Lyceum Theatre och spara upp till 70%.

Fängslande föreställning från början till slut. Proffsiga skådespelare som var otroligt proffsigt sminkade , scenkläder och alla djur måste ses och upplevas för att se hur bra det var gjorda. Musik ,ljud och ljus ,allt var högsta betyg på
Här gör lejonet entré. Som alla Disneys berättelser är detta en förtjusande historia som tilltalar både barn och vuxna. Mot en bakgrund av Serengetis slätter, med musik som återspeglar de suggestiva rytmerna i det djupaste, mörkaste Afrika. Detta är en flerfaldigt prisbelönt show så förvänta dig utmärkt koreografi och felfritt skådespeleri.Barn under tre år har ej tillträde, och föreställningen rekommenderas för barn över fem års ålder. Barn över tre år har tillträde MEN med giltig biljett och de måste kunna sitta tysta på en egen sittplats under hela föreställningen. Om de blir oroliga uppmanas de att lämna salongen.

Otroligt händelserik föreställning. Fanns alltid mycket att titta på. Många scenbyte. Var lite orolig att se dåligt, satt på andra rad på balkong 2. Inga problem med att se. Avstånd ej så långt. Teatersalongen i sig, var en sevärdhet. Väldigt vacker.

The Lion King levererar en fantastiskt ypperlig musikal med några av de mest fantasifulla och spännande kostymer du kan se på West Ends scener. Eller någon scen. Och dekoren är hisnande. Tittar man på den yngre publikens ansikten när de lämnar salongen, ser man att det är en mycket speciell upplevelse. De fullkomligt lyser!GöteborgsOperans Vänner planerar en dagsresa till Wermland Opera i Karlstad söndagen den 6 november 2016. Vi åker till föreställningen av Les Miserables.Men trots det höga publiktrycket finns det inga planer på extraföreställningar. Direkt efter nyårshelgen rivs kulisserna och nya byggs för nästa projekt – Verdis opera Aida. – Det är en liten annan publik än vi är vana vid. Vi hade nog inte tänkt att Titanic i sig är ett ämne som folk är intresserade av, säger Pernilla Bergland Eduard, marknadschef på Wermland Opera. Innan Sverigepremiären i september fanns en oro att publiken inte vågat sig tillbaka efter coronapandemin. Därför budgeterade man försiktigt. Och det har bara hänt vid några enstaka tillfällen tidigare att föreställningar gått för helt utsålda hus, närmare bestämt musikalen Les Miserables 1996 och operan Don Giovanni 2005.Musikalen Titanic på Wermland Opera i Karlstad stävar snart i hamn efter omkring 50 helt utsålda föreställningar. Med helt utsålda salonger – 100 procent beläggning kan ensemblen konstatera att satsningen blev en succé.Drygt 19 300 biljetter sålda. Ja, musikalen Titanic om atlantångaren som sjönk på sin jungfrufärd den 15 april 1912 har fått publik från hela Sverige att resa till Karlstad.SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.Det är med stor uppståndelse hela orkestern gör entré på scen. Orkestern under ledning av Stephen Ellery imponerar om och om igen och låter de 15 solisterna och körens fantastiska sångframträdanden blända publiken med stjärnglans och hänförande nummer. Les Misérables av Boublil/Schönberg är den musikal som spelats och framförts längst i hela världen. Det är få andra musikaler som har detta underbara sätt att röra sig med känsliga melodier. I dem inkluderas stycken som ”I Dreamed a Dream”, ”One Day More”, ”Do you Hear the People Sing” och ”On My Own”. En ny låt komponerades speciellt för Hugh Jackman för den världsomspännande succéfilmen från 2012. ”Suddenly” blev Oscar-nominerad till årets bästa filmlåt och den utelämnas naturligtvis inte från denna extraordinära konsert! I rollen som Jean Valjean ser vi Chris Green och bland solisterna ser vi fler Les Misérables West End-artister så som Julie Lund, Alex Tomkins och Chloe Taylor. Originalscener från filmen med global framgång från 2012 kommer att visas i samband med musiken – i samarbete med Universal Pictures. The Music of Les Misérables in Concert går rakt in i hjärtat! Längd: ca 2 tim och 20 min, inkl. paus. Rullstolsplats bokas online Klicka HÄR! eller i Scalateaterns biljettkassa, [email protected] eller 054-190080 samt via ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-707777, det går även att besöka Cultix på Storgatan 7 i Växjö. OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE Äkta biljetter finns här på ticketmaster.se Välkommen till Växjö Konserthus

Mästerverket av Boublil/Schönberg är på Europaturné. Cinema Festival Symphonics med solister från West End i London, sångare och musiker. Konstnärlig ledare: Stephen Ellery Med scener från filmsuccén från 2012
M\u00e4sterverket av Boublil/Sch\u00f6nberg \u00e4r p\u00e5 Europaturn\u00e9. Cinema Festival Symphonics med solister fr\u00e5n West End i London, s\u00e5ngare och musiker. Konstn\u00e4rlig ledare: Stephen Ellery Med scener fr\u00e5n filmsucc\u00e9n fr\u00e5n 2012 Det […]Hanna Holmgren spelar Eponine i Les Misérables i Kulturhuset Spira hösten 2017. Hon är utbildad på Musikallinjen vid Balettakademien i Göteborg. Hon har spelat Pam i The Full Monty på Teater Storan i Falkenberg, medverkat i Vi på Saltkråkan på Lisebergsteatern, spelat Pippi i Pippi Långstrump i Falkenberg samt Titania i En Midsommarnattsdröm på Köpstadsö. Hanna har också varit solist och ensemblemedlem i shower som Music of the Christmas Night i Falkenberg, Garbo’s Unforgetable, Trettondagskonsert på Karlstad CCC samt Festkväll och Jultrad-i-ton på Göteborgsoperan. Nyligen medverkade hon i Les Misérables på Wermland Opera.

Hanna är utbildad på Musikallinjen vid Balettakademien i Göteborg med examen 2013. Hon har gjort roller som Eponine i Les Misérables i Kulturhuset Spira, titelrollen i Pippi på de sju haven och Pam i The Full Monty på Teater Storan i Falkenberg samt Titania i En Midsommarnattsdröm på Köpstadsö. Hon har också medverkat i Sound of music på Teater Intiman i Stockholm, Les Misérables på Wermland Opera, Vi på Saltkråkan på Lisebergsteatern och Oliver! På Göteborgsoperan.Hanna har varit solist och ensemblemedlem i shower som Music of the Christmas Night i Falkenberg, Trettondagsbal på Karlstad CCC samt Jultrad-i-ton på Göteborgsoperan. Säsongen 2020/21 medverkar hon i Så som i himmelen.Monday Night Big Band bildades i Malmö 1988. Storbandet, som har kompositioner och arrangemang av Thad Jones som bas, har sedan starten bjudit in gäster från såväl den svenska som den internationella jazzscenen och turnerat i Europa och USA. MNBB har till exempel spelat på både jazzklubben Village Vanguard och konserthuset Carnegie Hall i New York.

I Nashville föddes idén, som med tiden vuxit fram hos Kalle, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues.Bandet består idag av originalmedlemmarna Peo Thyrén som skrivit många av bandets hits bas/sång, Robban Klasen trummor, Charlie Grönwall från den hyllade Noice rockmusikalen på sång och gitarr samt extra musiker på keyboards. Med virtuosen Hugo Proy (klarinett) och det tighta kompet bestående av William Ohlund (banjo), Baptiste Hec (gitarr) och Gabriel Seyer (kontrabas), framför bandet en het show med bla dans, flerstämmig sång och en energi som slår ut i lågor! Tillsammans med de fantastiska musikerna Bengt Magnusson/gitarr, Gustaf Henriksson/piano, Thomas Bergqvist/klaviatur och Anders Ekborg med oss in i en stämningsfull julkonsert med klassiska julsånger och nedslag i Anders rika repertoar, sammanvävt med personliga och aktuella mellansnack.– Jag får ofta höra att jag bjuder på mig själv och det är såklart roligt att höra. Detta har lett till att människor som jag inte känner tror att de vet allt om mig. Men media visar ju bara upp en liten del av det man är. Det kan uppfattas som att jag som komiker har långt till de delar av livet som är lite svårare att skoja om. ”Alla känner Ankan” är en väldigt rolig föreställning men som även tar upp det där som är lite besvärligt. Det är personligt men inte privat som man säger, berättar Anders ”Ankan” Johansson.

EN STILLA jul har för många blivit en tradition och ett måste i juletid, har du inte besökt konserten så tycker vi verkligen att du ska ta chansen att göra det! Det kommer bli magiska decemberkvällar runt om i vårt vackra vinterland.
Jan Lundgren började spela piano som femåring hemma i Ronneby, och repertoiren var, som i de flesta fall, klassisk. Efter att i tonåren lyssnat på en skiva med Oscar Peterson, Night Train, upplevde Jan Lundgren jazzens improvisationer som befriande, en känsla som var ”enorm och total”. Balansen mellan att dels vårda originalmusiken, dels leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer, har blivit något av Jans signum. Vare sig det gäller standardlåtar, folkmusik eller klassisk musik utvecklar Jan materialet och sätter sin egen, högst personliga prägel.Musiken kan vara skriven av 1900-talets mest populära tonsättare, men de humoristiska och intelligenta texterna är ofta signerade Dorothy Fields (1904–1974). Textförfattaren och librettisten Fields skrev under sin nästan fem decennier långa karriär över 400 sångtexter, och var som kvinna en av pionjärerna inom den amerikanska populärmusiken.

Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Linda och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.
Gottfrid – Rockstjärnan från landsbygden som blev Idol-Gotte med hela svenska folket. Han har många strängar på sin lyra och trumpeten är nära tillhands. Han är dessutom klassiskt skolad sångare. Inför hösten 2023 släpps nyskrivet eget material där Gottfrid tar oss på en resa tillbaka hem, till en avskalad och äkta americana doftande country.Marilyn Mazurs karriär spänner över fem decennier. Samarbetet med Jan Garbarek på 1990-talet fram till 2004 föregicks av samarbeten med Miles Davis, Gil Evans och Wayne Shorter på 1980-talet.

”Les Égarés” (2023) är titeln på Vincent Peiranis senaste album. Här samarbetar han med Ballaké Sissoko (kora), Vincent Segal (cello) – och Émile Parisien (sopransax).
De tre clownerna i 123 Schtunk presenterar Dödsdansen, fritt efter August Strindberg: Ett bottenfruset äktenskap, isolering, och sedan en frisk fläkt utifrån är ingredienser som ger Schtunkarna möjlighet att ta ut alla svängar ordentligt. I händerna på de egensinniga clownerna blir Strindbergs kanske allra bittraste drama en vacker, vemodig och hoppfull föreställning. Som vanligt kryddas det hela med 123 Schtunks nyskrivna musik och denna gång utlovas även lite dans! Och naturligtvis – en massa skratt. Välkomna!

I ”Mina sinnens fulla bruk” bjuder komikern publiken på absurd och jordnära humor, pricksäkra imitationer, spontana improvisationer och ett fysiskt skådespel. Människans sinnen står i fokus då Anders pratar om skogspromenader, om stackarna som fick spela tamburin i skolan, problemet med progressiva glas och att det känns fel att säga ”namaste” inne på bilbesiktningen. Publiken lär känna Hjördis med titanhöfterna, kaxiga barnboksförfattare och vem det är som vaktar Gluten-gången. ”Mina sinnens fulla bruk” är Anders tredje soloshow och enligt honom själv den bästa hittills.
Zoltán Csörsz är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige, mycket efterfrågad för sin all-around kapacitet och mångsidighet. De senaste åren har Zoltan, förutom med Jan Lundgren, spelat med europeiska och amerikanska musiker som Lina Nyberg, Magnus Lindgren, Anders Bergcrantz, Bobo Stensson, Ulf Wakenius, Danska Radions Big Band och många andra.Med stående ovationer varje kväll är The Johnny Cash Roadshow den längsta pågående, mest erkända, största och bästa hyllningen av Johnny Cash idag. Vi garanterar att du vill ha mer!Basisten John Goldsby, som är född i USA, tillhörde under hela 1980-talet och början av 1990-talet New Yorks jazzscen. Därefter flyttade han till Europa och slog sig ner i Tyskland. Han ingår i WDR Big Band, där han är solobasist. År 2020 släpptes albumet ”Segment” med The John Goldsby Trio.

Pianisten Olaf Polziehn är också kompositör och arrangör. Han har många internationella engagemang och är dessutom professor i jazzpiano vid musikhögskolan i Graz, Universität für Musik und Darstellende Kunst Graz, Österrike.
Django Reinhardt (1910–1953) hade Franska Hotkvintetten, Le Quintette du Hot Club de France. Gustav Lundgren har French Connection, i denna konsert med Parisbaserade gitarristen Rémi Oswald och basisten Édouard Pennes. De båda fransmännen har spelat tillsammans sedan tonåren och samarbetat med några av de främsta musikerna inom jazz manouche och swing som Tchavolo Schmitt, Angelo Debarre, Adrien Moignard, Sébastien Giniaux och Bastien Ribot. De har gjort flera internationella turnéer tillsammans, bland annat med sitt gemensamma projekt, RP Quartet.Äntligen dags igen för den hitsprakande konsertturnén med Dansband Deluxe under ledning av hela Sveriges dansbandsexpert, programledaren Thomas Deutgen.Utöver sång i världsklass och spektakulära shownummer är Jamladies scenkostym något alldeles extra och en riktig ”wow-faktor” som ger känslan av exklusivitet. Publikkontakt och interaktion är mycket viktigt – kvällen ska skapas tillsammans med gästerna! Ofta anlitas Jamladies både som artister och konferencierer.

Kyle Eastwood inledde sin karriär som flitigt anlitad studiomusiker på 1990-talet och släppte sitt första album, ”From There to Here”, 1998. Sedan dess har han gett ut ytterligare åtta album med musik som spänner över flera stilar. ”In Transit” (2017) var Kyle Eastwoods första albuminspelning med fyra ledande jazzmusiker från London – kvällens konstellation. I ”Cinematic” (2019) löper Kyle Eastwoods två passioner samman i filmmusik från bland andra filmerna ”Bullitt”, ”Skyfall” och ”Den rosa pantern”.
I drygt 60 år har Lill Lindfors bevisat att ”Musik ska byggas utav glädje” – som artist, komiker, skådespelare, kompositör och barnbok
sförfattare. Redan i början av 1960-talet gav Lill oss samba och bossa. Tillsammans med Svante Thuresson tog Lill jazzen till Eurovision Song Contest 1966 där de kom tvåa med ”Nygammal vals”. Och vem går inte ännu och nynnar på ”Du är den ende”? Musikkatalogen är lång! Lill Lindfors är UNICEF-ambassadör, fått flera Rose d’Or i Montreaux för sina TV-shower, Grammis för ”Årets kvinnliga artist” och ”Årets Hederspris”, Cornelis Vreeswijk-stipendiet och H.M. Konungens medalj av 8:e storleken. De levererar hits som Walk the Line, Ring of Fire, Jackson, Orange Blossom Special och Boy Named Sue, tillsammans med några av de mer mörkare och stämningsfulla låtarna från de senare amerikanska inspelningarna som Hurt. Årets show är en känslomässig berg och dalbana genom Cashs karriär och en fantastisk oförglömlig kvällsunderhållning. Det hela inleds med att ungdomar på en av Malmös gator ropar, när hon kommer cyklande: ”Se upp för PRO” Först tänker hon att det är någon annan de menar men förstår snabbt att det är hon de menar. I denna sekund inser hon att hon börjat närma sig ”målsnöret”- att framtiden nu är kortare än livet hon lagt bakom sig.När fem tonårskillar från Gustavsberg träffades för att repa i föräldrarnas garage blev det början på en av svensk musikhistorias mest ikoniska band. Med debutalbumet ”Tonårsdrömmar” 1979 och framträdandet i tv-programmet Måndagsbörsen 1980 exploderade bandets popularitet. Kaos i folkparkerna med publikrekord efter publikrekord sattes. Mängder med fans som tältade i medlemmarnas föräldrars trädgårdar. Noice är med alla sina hits utan tvekan ett av de största svenska banden någonsin.

Den GRAMMY-belönade pianisten Bill Charlap kommer till Ystad med Street of Dreams, ett sublimt nytt album med hans vördade mångåriga trio med basisten Peter Washington och trummisen Kenny Washington. Street of Dreams är en härlig blandning av Great American Songbook-favoriter och låtar av stora jazzkompositörer inklusive Billy Strayhorn och Duke Ellington, Kenny Burrell och Dave Brubeck.
Anders ”Ankan” Johansson är en av Sveriges mest omtycka komiker och sedan september 2022 har han turnerat runtom i landet med sin första soloshow ”Alla känner Ankan – En humorshow av och med Anders Johansson”. Mottagandet har varit fantastiskt från både publik och kritiker. Ystads Allehanda beskrev honom som ”en underhållare av rang” och Borås Tidning skrev ”Det här måste vara årets bästa ståuppshow”. Efter publikrusningen förlängs Sverigeturnén med en ny spelsäsong under hösten 2023. Den 12 oktober kommer Ankan tillbaka med sin humorshow till Ystads Teater!Den världsberömda danska slagverkaren och trumslagaren Marilyn Mazur har gjort sig känd som en innovativ musiker, kompositör och bandledare. Hon har samarbetat med många andra stora jazzmusiker, bland dem Jan Garbarek, som ju också gästar årets jazzfestival, och lett banbrytande musikprojekt. Dagens konsert har fått sin titel efter ett av dem: världsjazzorkestern Shamania där Marilyn Mazur har samlat ledande kvinnliga musiker från Skandinavien.

Gustav Lundgren är en av de mest uppskattade gitarristerna i världen inom romsk jazz, och som uttolkare av gitarrgeniet Django Reinhardts musik anses han vara en av de främsta. Redan som nittonåring började han turnera utomlands. I trettioårsåldern hade han framträdanden i tjugosju länder på sin meritlista. Han har spelat in över åttahundra låttitlar, det senaste albumet, ”Age”, så sent som i år. Gustav Lundgren hyllas för sitt spel av andra berömda jazzgitarrister som John Scofield, Mike Stern och George Benson.
Hans Backenroth anses sedan mitten av 90-talet som en av Skandinaviens främsta basister är det naturliga valet för många gästande amerikaner. Han har spelat med många av de största inom jazz, bland dem Arne Domnérus, Bengt Hallberg, Monica Zetterlund, Toots Thielemans, Harry ”Sweets” Edison, Clark Terry, Scott Hamilton, Harry Allen, Sven Asmussen, James Moody, Kenny Barron, Benny Green, Horace Parlan samt inte minst den legendariske altsaxofonisten och klarinettisten Arne Domnérus, vilket resulterade i ett samarbete i mer än 15 år. På meritlistan finns även medverkan på över 150 albuminspelningar.

Skivan IKIGAI har blivit mycket väl mottagen i pressen och i P2 Jazzradio. Plattan utsågs till årets storbandsskiva i Lira Musikmagasin. Efter tidigare samarbeten och turnérande med bland andra norska Helge Sunde och Hildegunn Öiseth, Magnus Lindgren och Rigmor Gustafsson hör vi här Elaria Orchestra i egen prakt med konserten ”Summer Flow”. – Det är en ynnest att få göra detta och jag känner en väldig tacksamhet inför att människor faktiskt kommer och tittar. Det är stort för mig, säger Ankan. OBS! Åldersgräns 13 år, oavsett om målsman är med eller ej, med anledning av svenska myndigheters krav om begränsning av höga ljudnivåer för unga. (SOSFS 2005:7) Mattias Svensson har spelat bas i Jans trio i många år. En av de mest lysande basisterna med ett unikt sound och efterfrågade i sin generation som också turnerat över hela världen. Han är en stark röst på sitt instrument och har spelat med de flesta i den svenska jazzeliten samt bland annat tillsammans Viktoria Tolstoy, Jojje Wadenius. The Refreshments har julen 2023 bjudit in Nisse Hellberg från Wilmer X samt ”Knock-Out Greg” frontfigur i Knock-Out Greg & The Scandinavian Blue Flames.Föreställningen görs med stöd av Kulturrådet, Region Skåne, Malmö Stad, Sveriges Författarfond, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse, Musik i Syd och Ystad kommun. “Clive sings moves and acts just like the ’Man in Black.’ The Johnny Cash legend will continue…” – Lasse Lindfors – Author and lifelong friend of Johnny Cash Nu besöker Bohusläns stolthet oss och bjuder upp till en musikfest ni absolut inte vill missa. Vi utlovar en fantastisk upplevelse med musik, sång och kärlek där era favoritlåtar framförs live av världens bästa Haaks. Nu fortsätter bandet sin hyllade turné under 2023!!Haaks har under pandemin vuxit till Sveriges, ja hela Nordens, största Livestream. Med över 70 000 följare och fler än 150000 unika tittare varje fredag har Haaks lyckats skapa en unik musikalisk plattform där man varje veckoslut gjort magiska spelningar för en lyrisk publik över hela landet.

Sedan början av 1990-talet komponerar Kyle Eastwood själv filmmusik. Han har bland annat bidragit till soundtracket i såväl ”Mystic River” (Clint Eastwood har komponerat merparten) som ”Gran Torino” och tillsammans med Michael Stevens komponerat musiken i ”Invictus – de oövervinneliga”. Clint Eastwood har skrivit musiken till ”Million Dollar Baby” men några spår är komponerade av Kyle Eastwood och Michael Stevens.
Jan Lundgren idag räknas som en av världens mest framstående jazzpianister. Hans egen ensemble, Jan Lundgren Trio, fick sitt genombrott med skivan Swedish Standards, som också vann Orkesterjournalens pris Gyllene skivan 1997. År 2007 blev Jan som förste och ende nordiska jazzpianist utnämnd till Steinway & Sons exklusiva grupp ”Steinway Artist”. Han är sedan 2010 Artistic Director för Ystad Sweden Jazz Festival, vilket han även är för Jazzhus Montmartre i Köpenhamn. Sedan 2022 är Jan ledamot av Kungliga Musikaliska Akademin.Joanna Pascale, som har gjort sig känd som en sofistikerad och starkt uttrycksfull jazzsångerska, har sin bas i Philadelphia i USA. Hon har gett ut fyra album, bland dem det rosade ”Wildflower” (2015). Men publiken kommer även att få uppleva en spännande musikalisk resa i ”Från Orsa till Nashville” från skogarna i Dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv. Vincent Peirani gjorde sin första albuminspelning 2009. Han har samarbetat med flera andra stora namn i jazzvärlden, till exempel Michael Wollny, Ulf Wakenius, Yamandu Costa och Youn Sun Nah, som ju samtliga har gästat Ystad Sweden Jazz Festival. Ett känt namn för festivalpubliken i Ystad är också Vincent Peiranis meste samarbetspartner, den franske saxofonisten Émile Parisien. Peirani–Parisien har framträtt i över tusen konserter, sexhundra av dem har varit duokonserter.Fredrik Lundman ”The Swedish Cowboy” som slog igenom på bred front i Idol är en artist som har spelat och sjungit i hela sitt liv. Han behärskar flera instrument, men gitarren är hans huvudinstrument. Fredrik har vigt sitt liv åt countrymusiken. Äkthet och ärlighet genomsyrar. Med sin otroligt fina och mörka sångröst gjorde Fredrik sig också känd via Talang samt WCOPA, World Championship Of Performing Arts i Los Angeles där han fick medalj i samtliga genrer han tävlade i: en guldmedalj, två silvermedaljer och ett brons.

Med sina fantastiska röster tar Andreas, Kim, Johan och Kristina med dig på en resa bortom de välputsade premiärleendena. För vad rör sig egentligen i huvudet på en musikalartist? Vad har de sett och varit med om som publiken aldrig fått veta?
Jamladies är ”J” som i Jenny, ”A” som i Anna, ”M” som i Mia och bildar ett av Sveriges mest rutinerade showband. Snart 15 år med hundratals event, galor, julshower, TV-framträdanden, kick-offs, after beach och partyn – både stora och små – gör Jamladies unika i mångsidighet, flexibilitet och bredd på repertoar. Förmågan att anpassa innehåll för att kvällen ska bli unik och skruva till det lite extra är något Jamladies är experter på!Signe och Hjördis Bornemark började sjunga tidigt tillsammans med fadern Dan Bornemark främst med inriktning på jazz för barn. I årets Melodifestival deltog de med bidraget ”Edelweiss”. De går båda på musikinriktade gymnasier.

Kyle Eastwood har ännu ett pågående turnéprojekt förankrat i filmmusik ur Clint Eastwoods filmer. Hans kvintett i samarbete med olika symfoniorkestrar framför musik ur en handfull filmer från 1964 till 2009 som Clint Eastwood har spelat i eller regisserat, till exempel Sergio Leones spagettivästern och Dirty Harry-filmerna. Tidigare i år släpptes albumet ”Eastwood Symphonic”.
Den prisbelönte Clive John hyllar Cashs karriär som “The man in black”, tillsammans med sin ikoniska fru June Carter (Meghan Thomas) och en genuint toppband som spelar kontrabas, fender telecaster, akustiska gitarrer, trummor, piano, trumpet och fyrstämmiga vokala harmonier.Sverigeturnén har nu kommit till oss i Ystad. Och det är så fint få hälsa er alla varmt välkomna till en kväll av fest, tårar, skratt och rock, i riksskalden Ulf Lundells anda och låtskatt.

Vincent Peirani, som också är kompositör och sångare, började spela ackordeon när han var elva år och uppmärksammades internationellt redan i tonåren, då han deltog i tävlingar i klassiskt dragspel och erhöll åtskilliga priser. Vid sexton års ålder upptäckte han jazz och inledde musikstudier med denna nya inriktning i Paris.
Hon är en av Nordens största jazzsångerskor, turnerar över hela världen och har fans i både Europa, USA och Asien. Hon har framträtt på legendariska jazzklubbar som ”Green Mill” i Chicago och ”Birdland” i New York och har en lång rad internationella musikutmärkelser.En Romeo och Julia-saga med inslag av nordisk folktro, som inleds en sommar på fäboden, där en kärleksrelation slutar i tragik på grund av hederskultur och sociala konventioner.

Dansband Deluxe är oändligt stolt över att presentera ingen mindre än Sten Nilsson, som höstens nya gästartist. Med en makalös karriär som spänner över fem decennier. Med sitt band Sten & Stanley har han turnerat Norden runt ända sedan 60-talet, och haft över 65 låtar på Svensktoppen, sålt miljoner skivor och varit programledare i tv och radio.– Mina sinnens fulla bruk är en levande föreställning som jag skriver om lite grann hela tiden allteftersom det dyker upp nya idéer och uppslag. På så sätt blir den ständigt bättre, roligare och unik för varje uppsättning. När jag får fina recensioner och märker att publiken gillar min show, då vill jag bara fortsätta turnera. Och jag är så glad att vi lagt till nya spelplatser, som jag aldrig varit på tidigare, säger Anders Jansson.

Ackordeonisten Vincent Peirani är en av de främsta och intressantaste – och mest efterfrågade – instrumentalisterna på den europeiska musikscenen. Denna intima solokonsert i Klosterkyrkan är ett sällsynt tillfälle att få uppleva honom i full frihet och följa med i hans sammansatta, svävande och svindlande improvisationer.Det utlovas en spektakulär och fartfylld show med alla låtarna du vill höra. Fullt band på scen, gästartister och glada tillrop, kommer göra denna afton minst sagt minnesvärd.

Lämna barnvagnen hemma eller i bilen. Ta gärna med sittkudde för barnet att sitta på. Alla i publiken behöver en biljett, även de som sitter i knäet och oavsett ålder
Bandet består av några av Sveriges främsta jazzmusiker ur olika generationer och är tveklöst ett av de mest tongivande storbanden i landet. Bandet äntrar Sveriges jazzscener med ett unikt konstnärligt språk, energi och spelglädje. Musiken bandet framför är till största delen skriven av Erika Hammarberg som är orkesterns kompositör, arrangör samt dirigent. Initiativtagaren och musikern Lina Lövstrands flöjtspel ges ofta utrymme och även orkesterns övriga musiker får publiken lyssna till starka solistiska insatser.Shima Niavarani vet hur man får publiken att skratta. Hon har en utsökt känsla för tajming och bett i repliken. Hon har också en sprudlande energi och en stark närvaro på scen. Shima Is A Punk Rocker en show som kommer bjuda på stora musiknummer, extas, humor, vemod och några käftsmällar, tänk ”larger than life”. Efter pandemi, inflation och krig behöver vi känna samhörighet igen, skratta igenkännande, få uppleva lite glitter och glam. Och det är precis vad du kommer göra när du följer med på Shimas resa som varar i närmare två timmar.

Efter sju år och trehundrafemtio föreställningar bad jag om audiens hos vårt kommunalråd i hopp om att vinna stöd, då han svarade: ”Borgström, det kommer aldrig att bli en teater med dig i den här stan, så länge jag bestämmer”. Men så blev det.
Hans har bl a erhållit Orkesterjournalens utmärkelse Gyllene skivan två gånger, Nalens Vänners Stipendium ”Topsy’s Tusenkrona” samt Wermländska Sällskapets Kulturstipendium.Både Peter Fältskog och Kalle Magnusson var med i originaluppsättningen av Kristina från Duvemåla som sattes upp på Malmö Opera 1995 och medverkar dessutom på inspelningen av originalmusiken tillsammans med Björn & Benny.

”Det som denne Nicefödde parisare lockar ur sitt dragspel har aldrig tidigare hörts. Den fina franska ackordeontraditionen, från Galliano till Matinier, skiner igenom, men genom ett nytt karakteristiskt uttryck tar han den vidare. Det är en framtida virtuos som spelar här!” – Süddeutsche Zeitung.
Shamania gjorde sitt första scenframträdande i Köpenhamn 2015 på Copenhagen Jazz Festival. Som orkesternamnet antyder har Marilyn Mazurs musikprojekt en shamanistisk prägel i den meningen att hon vill återknyta till ett instinktivt sätt att uttrycka sig och skapa en modern version av den ursprungliga kraft som uppstod i mötet mellan kvinnor i gamla samhällen. Marilyn Mazurs ledord i Shamania, liksom i Primi Band som hon grundade 1978, är det danska ordet ”urkraft”, som ju inte tarvar någon svensk översättning. Urkraft är en musikalisk vision som uttrycks när musikerna i Shamania improviserar och frammanar pulserande, dynamiska och hypnotiska rytmer ur slagverksinstrument som nigeriansk lertrumma, bongotrummor, congas, mbira (tumpiano) och stämd gonggong i kombination med blåsinstrument, bland vilka gethornet sticker ut.En färgglad, bubblig, interaktiv och rolig föreställning med barnens stora favoriter Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. Vi blandar språklek och svängig musik – och framför musikalen med tal, tecken, sång och dans.

Dramat lyfter spänningar som finns på olika plan, mellan den lilla orten och storstaden och mellan syskon som inte träffats på många år. En gammal kärlekshistoria och känslan av skuld för sitt livsval spelas också upp på nytt.Under ett koncentrerat och passionerat dygn följer vi deras resa mot katastrofen, orkestrerad av den kallsinnige polischefen Scarpia. Flera av operans arior och duetter hör till operarepertoarens mest älskade och det här är en opera som rymmer allt; passion, lusta, förräderi och ond bråd död. – Jag älskar verkligen att vara på turné. Jag blir lika rörd varje gång jag kommer till en fullsatt teater. Trots höga levnadskostnader, så prioriterar ändå publiken att gå ut och skratta tillsammans. Det ger mig energi och lust, säger Anders Jansson. Populära och kritikerrosade komikern Anders Jansson är just nu ute på Sverigeturné med sin nya föreställning ”Mina sinnens fulla bruk – En humorshow av och med Anders Jansson”. Soloshowen har blivit väl mottagen av kritiker och publik. Skånska Dagbladet beskrev Anders som ”en av Sveriges bästa komiska skådespelare” och Kristianstadsbladet menade att Anders ”är omöjlig att inte tycka om”.Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus. Pelle ”Trazan” Jonasson utlovar en konsert med såväl originalkompositioner av några av gruppens musiker som nya arrangemang av inspirerande standardlåtar, och han konstaterar: Efter tidigare succéer och den efterfrågan som finns så är det nu klart att det blir en fortsättning till hösten 2023. Denna gång har Kalle och Doug bjudit med sig Linda Varg som en av huvudartisterna!