Posted on

Mässa Las Vegas 2018

När vintern har sitt starkaste fäste i Skandinavien går mässan World of Concrete av staplarna i den varma Nevada-solen i USA. Bland utställarna återfinns en rad välbekanta svenska tillverkare.

Den amerikanska branschmässan World of Concrete, som hålls årligen i Las Vegas, har blivit en populär mässa att besöka för entreprenörer från hela världen. Särskilt från Sverige reser många besökare till mässan som alltid arrangeras på Las Vegas Convention Center i Las Vegas mitt i Nevada-öknen. Kanske upplevs mässan som ett trevligt avbrott i den mörka svenska vintern. Men det är inte bara många besökare som kommer från Sverige. Ett stort antal av utställarna är också svenska inom produktsektorerna håltagning, diamantverktyg, rivningsutrustning, maskiner för slipning och polering av betonggolv, vattenbilning, luftrenare och stofthanteringsutrustning med mera.Enligt arrangörerna är World of Concrete 2018 den största på de senaste nio åren. Men mässan arrangeras ovanligt tidigt nästa år, 23-26 januari. De senaste två mässorna har varit ganska kyliga rent vädermässigt och ju tidigare på året den ligger desto kallare. Men Las Vegas har ökenklimat och temperaturen kan leta sig upp till runt 25 grader mitt på dagen och under minusstrecket på natten. Varma vintrar kan det dock vara så gynnsamt att man till och med kan ta ett dopp i hotellpoolen under dagen.

På följande sidor hittar du en sammanställning av utställare inom de produktsektorer som Professionell Demolering bevakar. PDs två systertidningar, internationella PDi Magazine och amerikanska PDa Magazine ställer som vanligt ut på mässan i Central Hall.
World of Concrete är den kommersiella byggbranschens största årliga internationella evenemang för betong- och murverksproffs. 2022 års upplaga lockade nästan 37 000 besökare och mer än 1 100 utställare (inklusive 150 förstagångsutställare) samlades på Las Vegas Convention Center den 18-20 januari.

Sedan 1975 har World of Concrete varit en årlig mässa för den amerikanska byggbranschen. Mässan hålls varje år i Las Vegas, Nevada. Sunfab Hydraulics Inc. ställde ut Sunfabs välkända utbud av hydraulpumpar och motorer.
– För oss som tillverkare av hydraulpumpar är World of Concrete ett bra ställe att se de många kranapplikationerna inom betongindustrin och även träffa påbyggare, säger George Graus, Sales Manager på Sunfab Inc.

Sunfab är ett av världens ledande företag inom hydraulik. Tekniskt avancerade hydraulpumpar, hydraulmotorer och inte minst den första mobila lyftkranen har alla sina rötter i den teknik som Eric Sundin använde i skidtillverkningen i Hudiksvall. Ända sedan starten 1925 har Sunfab varit ett familjeföretag som kännetecknats av innovation, kompetens och framtidsvisioner.Vårt huvudkontor finns i Hudiksvall där Sunfabs produkter tillverkas i företagets egen fabrik. Sunfabkoncernens dotterbolag finns i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien, USA och Malaysia. Vi säljer våra produkter via återförsäljare och till direktkunder över hela världen.–Jag ser fram emot denna teknikmässa och affärsresa. Vi ser med tillförsikt på både planerade och oplanerade möten på CES. Det här ska bli riktigt roligt, säger Martin Kanon, Sales Director på SESNordic.När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

SESNordic är en renodlad fullservicebyrå för tjänster inom sök, sökstrategier och marknadsföring i sökmotorerna, vilket inkluderar tjänster inom Sökmotoroptimering SEO, Sponsrade länkar, Strategier för Digital marknadsföring, Mobil annonsering, Annonsering i Sociala Medier, Konverteringsoptimering, Webbanalys och utbildningar inom nämnda områden.
CES, tidigare The International Consumer Electronics Show (International CES®), presenterar 2018 över 3 900 utställande företag, ett konferensprogram med mer än 300 konferensmöten och mer än 170 tusen deltagare från 150 länder. Utan tvekan är Consumer Electronics Show (CES) världens största och viktigaste konsumentelektronikmässa.SESNordic ska inviga internationell marknad på ett tydligare plan än tidigare. De står konkurrenskraftiga med bland annat unik branschexpertis. Syftet med deltagandet för SESNordic är även att knyta nya internationella affärskontakter, bli inspirerad av ny teknik och nya innovationer samt att kunna implementera den kunskapen i den egen verksamheten.

Då eventet ägs och produceras av Consumer Technology Association (CTA) ™ – teknikföreningen som representerar den amerikanska konsumentteknikindustrin på 292 miljarder dollar, lockar den världens företagsledare till ett forum där branschens mest relevanta frågor tas upp.I 50 år har CES fungerat som scen för innovatörer och konsumentteknologi där nya generationens innovationer introduceras på marknaden. CES ägs och produceras av Consumer Technology Association (CTA) och lockar världens affärsledare och banbrytande tänkare. CES är världens största mässa för konsumentteknologi och den största årliga mässan i USA. Det är ett evenemang som spänner över globala marknader, skapar förbindelserna mellan nyckelaktörer inom industrin och gör det möjligt för innovationer inom konsumentteknologi att växa och utvecklas. Exempelvis lanserade CES redan 1967 produkter såsom VCR, DCD, Plasma-TV, Blu-Ray-DVD och 3D-skrivare. De kan och visste redan då. –Vi är redo för att utveckla den internationella marknaden. Vi arbetar redan idag med ett flertal företag och varumärken i Europa. Vi vill och tänker ta steget vidare. Kompetens och kapacitet har vi, det är det inget tvivel om. Nu har vi dessutom Invest In Västerbotten och vår konsult Peter Karlstén (Gate 88) med oss. Peter är till stor hjälp då det gäller avtalsskrivningar, olika moment och även affärsprocesser i USA. Vi vill knyta fler internationella kontakter och helt enkelt bli bättre och mer kunnig inom internationell marknad. Och det ska vi bli, säger Rebecca Hansson CEO SESNordic Vilhelmina.

–Vi har redan nu en hel del inplanerat vilket är lovande inför framtiden och de mål vi har. Därför ankommer vi till Las Vegas redan den 5 januari och är åter i Sverige först den 16/1. Men det var också en del av avsikten med affärsresan och mässan- att boka möten och knyta internationella kontakter, avslutar Rebecca Hansson, VD SESNordic.
För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.

Som VD i EasyFill är jag säkert hjärntvättad så jag inte ser skogen för alla träd men om jag vore försäljningsansvarig för denna enormt stora bryggerikoncern när försäljningssiffrorna visar på 51% försäljningsökning så hade jag inte tvekat att beställa kylskåp med RotoShelf från EasyFill. Bryggerikoncernen finns i mer än 100 länder har ca 500 öl o läsk varumärken och 180 000 anställda.
· Alltid flaskor som är frontade mot glasdörren (hyllor som lutar 8 grader framåt mot dörren, när kunden tar en flaska glider nästa flaska fram mot glasdörren)Om försäljningsökningen är 15% med normalförsäljning på öl/läsk så visar våra beräkningar att investeringen är återbetald på mindre tid än ett år i en normal butik. I Brasilien är således investeringen betald på några månader.Som framgår ovan investerar företag enorma mängder miljoner på mässan i form av monter och personal men mässan är bara öppen totalt 20 timmar, dock skall påpekas att under de två första dagarna är besökare antalet i montrarna väldigt stort samt att biljetten för att komma in per dag kostar ca 2000 sek så redan med biljettpriset har man sorterat bort de besökare som bara kommer till mässan för att titta. Naturligtvis delar de flesta utställande företag ut fribiljetter till de man vill skall komma till montern.Bryggerikoncernen i fråga placerar ut enorma mängder kylskåp årligen runt om i världen och för att nämna något så placerar man i Brasilien ut 50 000 läskedryckskylskåp årligen enbart för världens näst störst tillverkare av läsk.

Till världens största bryggerikoncern med huvudkontor i Belgien*, men med verksamhet i stora delar av världen har EasyFill America levererat fem stycken MaxLoad 900 RotoShelf kylskåp för test för ca sex veckor sedan till bryggerikoncernens verksamhet i Brasilien.
Vår monter kostade, inklusive personal/resor/hotell, ca 800 000 sek och vi var ca 15 personer som jobbade varje dag. På de tjugo timmarna mässan var öppen skannade vi ca 400 besökare varav 70% var intresserade av EasyFills produkter. De besökare som skannades var de viktigaste och de vi ansåg kunde ge oss affärer, således skannade vi inte alla besökare i vår monter.

MaxLoad kylskåpen från Efficold med RotoShelf är framtagna för att maximera försäljning och minska påfyllningstid samtidigt som kunden snabbt och enkelt skall kunna välja produkt.
*Källa: Euromonitor International är världens ledande oberoende leverantör av strategiska marknadsundersökningar. Bolaget skapar data och analys på tusentals produkter och tjänster runt om i världen.Från Atlanta i USA kom högsta chefen för all försäljning av läsk till en världsomfattande snabbmatskedja (2016 sålde vi ca 2000 kylskåp med RotoShelf för utplacering i Storbritannien till denna snabbmatskedja). När jag sa detta påpekade vederbörande att dessa kylskåp var till en konkurrerande läskedryckstillverkare från USA men att Atlanta företaget hade nu tagit över och kunde då konstatera att försäljningsökningen och påfyllningstiden var väldigt bra utifrån de siffror de fått från personalen i butikerna i Storbritannien. Mannen i fråga informerade mig att man hade långtgående planer tillsammans med en kylskåpstillverkare från Grekland med en lansering av kylskåp med RotoShelf för snabbmatskedjan. Eftersom jag stod i en monter med andra åskådare/lyssnare frågade jag inte om marknader och antal men jag kommer att kontakta vederbörande inom närmaste tiden.

Mässan pågår således i tre dagar. Dag ett och två öppnar mässan klockan 11.30 och stänger 17.30, dag tre öppnar mässan klockan 09,30 och stänger 13.30. Så är det varje år oavsett vilken stad mässan arrangeras i.
Noteras att den stora bryggerikoncernen är världens största tillverkare av öl och läsk och när försäljning ökar med hjälp av RotoShelf så blir investeringen oväsentlig eftersom den återbetalas på några få månader och sedan är det bara vinst.· Påfyllningstiden har minskat med 25% trots att det är dubbelt så mycket produkter i kylen (större kyl på samma yta samt att hela inredningen snurras och fylls på bakifrån) Intresset för våra produkter var väldigt stort och flera (observera flera) höga chefer i beslutsfattande position från företag i hela världen kom till vår monter för att se de senaste EasyFill produkterna. På mässan pratade vi med flera tillverkare av MultiDeck kylskåp, tillverkare av läskedryckskylskåp, små och stora butikskedjor. o.s.v. och alla var imponerade av vad man såg.

Mässan är gigantiskt stor och det finns allt ifrån montrar med pizzaugnar till fullstora tvättanläggningar för lastbilar. (ja dom har stora långtradare i montern). Massor av jättemontrar där utställarna lagt miljoner på monter och personal vilket är trevligt men det jag tycker är ytterst märkligt är mässans öppettider.
· RotoShelf kylskåpen har 50% mer kapacitet på samma golvyta (det beror på att man i våra skräddarsydda kylskåp från Efficold kunnat ta bort ljusskylten och fått in en extra hylla samt att kylen är av senaste moderna snitt, om det tidigare stått en gammal kyl på samma plats kan siffrorna bli på detta sätt)

Till mässan hade bryggerijätten bjudit in cheferna från de största kunderna i Brasilien vilket var ca 100 personer samtidigt som en handfull egna chefer också var med. Man hade delat upp sig i två grupper och man bokade tid i vår monter för båda grupperna, besökarna hade mottagare på sig med hörsnäckor och vår Roger Nader, Managing Director EasyFill America/Brasilien presenterade EasyFills samtliga produkter på portugisiska.
De EasyFill produkter vi visade var tre läskedryckskylskåp MaxLoad 700, ett MaxLoad 900 samt två stycken TurnLoader Ambient 900 samtliga med våra senaste hyllösningar. Läskedryckskylskåpen är tillverkade av Efficold i Spanien och är skräddarsydda för EasyFills patenterade RotoShelf. Att jämföra försäljningsökning mellan olika länder och produkter är inte rättvist och själva har vi aldrig fått fram 51% ökning med RotoShelf men det beror på att vi mätt i Europa i normala butiker där försäljningstrycket på köp av öl förmodligen inte är lika stor som i de butiker dessa kylskåp placerats i. Våra egna siffror visar på försäljningsökning på 15–30 % men även det är fantastisk försäljningsökning. Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera bra. Genom att använda webbplatsen accepterar du att den använder kakor. Läs mer om cookies

Gigasense kommer att finnas på plats när Krandagarna går av stapeln. Ni hittar oss i Eriksbergshallen, Göteborg. 26-27 september Och i år kommer även Marie Verkligheten utanför visade ett totalt trafikkaos där besökarna för att undvika skyfallen trängdes för att få lift med taxibilar mellan hotellen och konferensområdet. Viss oro spreds för säkerheten, både för besökarna och för den högteknologiska dyrbara utrustningen. En del utställare valde att skicka hem sin personal efter rykten om en explosion.Världens största mässa för ny elektronik överraskades av strömavbrott. Kraftigt regn var orsaken, enligt arrangörerna. Mobilficklampan blev dagens bästa pryl.

Det var inte den enda utmaning som CES-mässan fått hantera på grund av regnen den här gången. Ett tema i år var Smart cities, där biltillverkare och elektronikföretag med virtuell teknik visade trädkantade idylliska stadsmiljöer där den klimatanpassade trafiken flöt lugnt och stillsamt.
Strömavbrottet blev ett överraskande inslag på den årliga supermässan för ny elektronik, CES, som pågår i Las Vegas. Mobilernas ficklampor visade sig vara en värdefull innovation för tekniknördarna från hela världen.SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Efter tre timmar hade all el kopplats på igen i utställningshallarna. De lätt besvärade arrangörerna hävdade att fukt och kondens i transformatorcentralen var orsaken, efter kraftiga regn i området.
Utöver mässan och olika föreläsningar har mina kollegor och jag haft möten med flera ledande företrädare för kasinon i Las Vegas, samt ett flertal leverantörer och tillverkare. Vi har fått en hel del idéer och uppslag till hur vi kan skapa nya minnesvärda upplevelser för våra gäster på Casino Cosmopol.I USA, liksom i Europa, har allt fler casinon höjt minimi-insatsen på Black Jack och övriga sidokortspel, samtidigt som de har ändrat i reglerna för spel med lägre insatsnivåer, som främst riktas mot nöjesgäster. Detta görs givetvis för att hålla en acceptabel lönsamhet i spelen. Vi såg till exempel hur ett extra fack ”000” har lagts till i vissa amerikanska rouletthjul, där det redan finns både en nolla och en dubbelnolla (dvs 38 fack). Casino Cosmopol har i dagsläget endast s.k. franska rouletthjul med endast en ”nolla”, 37 fack och således bättre odds för spelarna. Vissa gäster kanske vill spela för mindre summor och då kan ett amerikanskt hjul eventuellt möjliggöra sådant spel?

Nyligen hemkommen från den årliga spelmässan G2E i Las Vegas har jag haft lite tid på mig att reflektera över det jag har sett, hört och upplevt där. På det stora hela var mässan sig ganska lik från förra året och huvudfokus är helt klart på den landbaserade kasinoindustrin, även om det finns inslag från online-sidan. Mässan, som hölls på Sands Expo på Venetian Hotel & Casino, var välbesökt med cirka 26 000 besökare från 111 olika länder och 450 utställare.
Det här är bara några få av oerhört många intryck som vi som besökte Las Vegas fick. Många delar kommer vi att implementera i våra casinon, andra får vi kanske fundera på ett tag innan vi beslutar oss för hur vi ska göra. Helt klart är dock att Casino Cosmopolkommer att överraska framöver! Vi kommer att utveckla spelutbudet, våra restauranger, vår underhållning och inte minst vår service. Efterfrågan på casinoupplevelser – på riktigt – är fortsatt stark och med förnyelse kommer fler spelintresserade gäster att hitta till våra casinon.

På spelsidan har vi till exempel hittat två nya varianter av Black Jack, som är intressanta. Flera av dem kan sättas i ett ”Limited Edition-koncept”, vilket skulle innebära att spelen kan rotera mellan våra casinon.
Slutligen kan kort konstateras att spelansvaret inte på långt när kan jämföras med det spelansvar som tas av Casino Cosmopol. Gratis alkohol, incitamentsprogram för att öka spelandet eller spel på kredit är otänkbart i den svenska modellen. Att bjuda på alkoholfria drinkar, försöka förmå de ”bästa” gästerna att spela mindre eller inte alls och att ha proaktiva spelansvarssamtal med unga spelare i riskzonen skulle antagligen ge en Shift Manager sparken i Las Vegas. På Casino Cosmopol bidrar det till intern stolthet och hållbart företagande. Spännande casinoupplevelser på ett tryggt och ansvarsfullt sätt, det är Casino Cosmopols framgångsrecept.

Vi kunde konstatera att utbudet av automatiska bordsspel är stort och varianterna många, men spelautomater med skicklighetsinslag var en svagare trend hos tillverkarna i år än tidigare år. Dessa spel verkar inte ha fallit så väl ut på casinona som tillverkarna hoppats. Däremot fortsätter trenden med olika kända teman på spelautomaterna. I princip går inget av dem att köpa, utan de erbjuds enbart mot licensavgift. Värt att nämna är också att en väsentlig förändring har skett vad gäller bilden av att det är billigt att bo och äta i Las Vegas. Kasinona tar bra betalt för allting numera och kostnaden för spel och restauranger börjar närma sig en punkt då den är så pass stor att vissa troligen helt kommer att avstå från att åka dit.
Trippus ställer ut på mässan IMEX America som äger rum 16–18 oktober 2018 på Sands Expo i Las Vegas. Vi finns på plats alla tre dagarna i monter F2571. Är du också på plats? Kom förbi vår monter och se en livedemo av Trippus! Trippus är ett komplett verktyg för att hantera event, konferenser, möten och kurser. Genom smidig administration får du full kontroll och skapar engagemang – före, under och efter dina tillställningar. IMEX America är en av de viktigaste mötesplatserna för beslutsfattare inom mötesindustrin i USA. Här träffar vi potentiella kunder och samarbetspartners från hela USA och resten av världen. Cookies (”kakor”) består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Trippus Event Solutions AB, orgnr. 556589-4614 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy. Onsdag 17 oktober kl. 11.30 håller Trippus grundare och Head of New Markets Martin Klöfver ett föredrag om interaktion under titeln Getting your participants to participate.

SVT Nyheters Karins Fagerlund Jerrstedt är på plats, hon berättar att det visas upp flera robotar men även elcyklar och självkörande bilar. Samt en maskin som kan vika tvätt.

Hundratusentals besökare och över 4.000 utställare kommer i år vara på plats i Las Vegas för världens största techmässa, The Consumer Electronics Show.
Världens största techmässa startar på tisdagen i Las Vegas. Under årets mässa kommer det, precis som förra året, visas upp flera nysatsningar inom robotindustrin.Antalet trådlösa hörlurar tar också ett kliv framåt. 16 miljoner enheter förväntas bli sålda under år 2019, 44 procent mer än 2018, vilket ger en omsättning på 2 miljarder dollar.Autonoma taxin är en av de produkter och funktioner som Bosch visar vid den stora elektronikmässan CES i Las Vegas. Bosch är inte bara en underleverantör för alla större bilfabriker. Företaget samarbetar också i taxiprojektet med Mercedes-koncernen.

Enbart i Danmark, i januari-september 2018, såldes elektronik för privata och företagskunder för 19,4 miljarder kronor, de senaste siffrorna härstammar från analyshuset GfK-showen. Det är 1,7 procent eller 329 miljoner kronor mindre än året innan.Elektronikmässan Consumer Electronics Show (”CES”) hade premiär i juni 1967. Idag är den rum i Las Vegas i Nevada i USA. Mässan sponsras av Consumer Electronics Association. Man håller tills vidare till i Las Vegas Convention Center.Smartphone-försäljningen i USA kommer att uppgå till 80 miljarder dollar i år, en ökning med två procent, medan notebook-försäljningen kommer att nå 50 miljonersnivån med en omsättning på 28,4 miljarder dollar – ungefär det samma som förra året.Cirka 30 miljoner internetanslutna termostat och rökdetektorer, säkerhetskameror, dörrlås och dörrklockor, tillsammans med dimmers och andra smarta hushållsapparater kommer att säljas i USA 2019, en ökning med 23 procent. Omsättningen stiger till 4,6 miljarder dollar.

Där presenteras nästa års plattskärmar, produkter för smarta hem och allt smartare telefoner, extra tunna pekskärmar och nya livsstilar. På årets CES-show visas och diskuteras nya trender. I Las Vegas kan besökaren se vad den vackra nya teknologivärlden erbjuder konsumenterna, och om grejerna matchar våra behov och våra önskemål i framtiden.Av de smarta klockorna, som framför allt håller koll på ens hälsa, förväntas 3,4 miljoner stycken bli sålda eller fyra procent mer än under året 2018. Det ger en miljard dollar i intäkter. Slutligen förväntas försäljningen av drönare öka till 3,4 miljoner stycken, vilket är fyra procent mer än 2018. Resultatet blir en miljard dollar i intäkter.

Världens största mässa för konsumentelektronik, Consumer Electronics Show (CES), som äger rum mellan 8 och 11 januari öppnades i spelstaden Las Vegas i ökenstaten Nevada i sydvästra hörnet av USA.

Den amerikanska Consumer Electronics Association Consumer Technology Association (CTA) förutspår att elektronikförsäljningen enbart i USA kommer i år att öka till 398 miljarder dollar. Summan är 3,9 procent högre än under år 2018.År 2019 kommer enligt branschens kännare att bli ett rekordår för försäljning av konsumentelektronik, och den inrymmer även inbyggd programvara för artificiell intelligens och taligenkänning i massor av ny utrustning.

Googles assistent och Amazonas Alexa förväntas säljas i 36,6 miljoner högtalare, vilket är fem procent mer än 2018 och som drar in totalt 3,2 miljarder dollar.
Från början ägde mässan rum i New York. 1978–1994 var mässan alltid säsongsuppdelad och hölls två gånger om året, i januari i Las Vegas som ”Winter Consumer Electronics Show” (WCES) och i juni i Chicago i Illinois som ”Summer Consumer Electronics Show” (SCES).Den första CES-mässan ägde rum 1967 i New York. Mässan hålls varje år och har satt scenen för många tekniska debuter – till exempel. Videobandspelaren 1970, DVD-skivan 1996, Digital Radio 2000. Sedan 1978 har den hållits i Las Vegas.

Den stora tyska underleverantören Bosch har utvecklat en autonom, och intelligent taxi, som själv kör till laddstationen för att tanka el. Fordonet kan även upptäcka spillt kaffe eller en glömd handväska i bilen.Varje år pungar vi ut flera miljarder dollar över hela världen på konsumentelektronik. Följaktligen är Las Vegas packad med konsumentelektronik under mässan:

Utöver mässan och olika föreläsningar har mina kollegor och jag haft möten med flera ledande företrädare för casinon i Las Vegas, samt ett flertal leverantörer och tillverkare. Vi har fått en hel del idéer och uppslag till hur vi kan skapa nya minnesvärda upplevelser för våra gäster på Casino Cosmopol.

Helt klart är dock att Casino Cosmopol kommer att fortsätta utveckla spelutbudet, våra restauranger, vår underhållning och inte minst vår service. Efterfrågan på casinoupplevelser – på riktigt – är fortsatt stark och med förnyelse kommer fler spelintresserade gäster att hitta till våra casinon.
Vi kunde konstatera att utbudet av automatiska bordsspel är stort och varianterna många, men spelautomater med skicklighetsinslag var en svagare trend hos tillverkarna i år än tidigare år. Dessa spel verkar inte ha fallit så väl ut på casinona som tillverkarna hoppats.Cookies (”kakor”) består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på AB Svenska Spel, orgnr. 556460-1812 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.