Posted on

Matkasse 6 Personer

En kasse fylld med utvalda matvaror från lokala producenter som brinner för goda råvaror. Och packad i eget kyllager för att vägen till ditt matbord ska bli så kort och naturlig som möjligt. Helt enkelt en matkasse som bryr sig om din matstund!Familyfoods barnkasse är perfekt för familjer som önskar middagar med mildare smaker och enklare recept på näringsrika och goda råvaror. Barnkassen passar både stora och små! Menyn innehåller köttrecept och fisk, fågel och vegetariskt. Matkassen finns laktosfri.Vår populäraste matkasse! Den passar er som vill laga varierat med goda smakar. Här blandar vi köttrecept med fisk, fågel och vegetariska middagar. Matkassen finns laktosfri.Matkassen för dig som vill dela på jobbet med vår kock. Han har nämligen redan gjort halva jobbet när kassen levereras till din dörr. Värm det som redan är förberett, tillaga de råa ingredienserna och gör en sallad. Med mindre antal ingredienser och mindre disk, får du tid över till andra saker. Middagarna vi levererar är lagade från grunden, utan halvfabrikat, tillsatser eller konserveringsmedel. Matkassen finns ej laktosfri.

Matkassen för dig som önskar en lättare vardag med få kolhydrater. Recepten innehåller kött, fisk och kyckling med mycket grönsaker och goda såser. Här finns inte potatis, rotfrukter, pasta, ris eller bröd. Matkassen finns laktosfri.
Flexkassen, den s.k. matkasse med valbar meny är den enda kasse där du kan modifiera/ta bort ingredienser, portioner m.m. hur du vill samt byta ut recept. Dessa matkassar passar extra bra för det större hushållet (eller evenemanget) och serverar upp till 20 personer samtidigt. De färdiga matkassarna är i grunden framtagna för att snabbt kunna packas upp och förbereda, och tar drygt 40-50 minuter att tillaga per måltid. Lätt- och snabblagat är standard bland de större matkassarna där vegetariskt, veganskt, hälso- och premiumkassar också förekommer. Idag finner man såväl glutenfria alternativ som laktosfria matkassar. Flexkassarna låter dig byta ut recept till allergivänliga varianter, men då måste du komponera menyn ur den befintliga receptdatabasen.Linas Matkasse, Mat & Ro®, Hemköp, Simple Feast, MatKomfort och Veckansmiddag är sex leverantörer som valt att satsa på matkassar för stora hushåll. Såväl MatKomfort som Simple Feast har enbart leverans i Stor-Stockholm och kringliggande förorter, resterande har gratis hemleverans i nästan hela Sverige (utom Hemköp som tar en utkörningsavgift).

Här har vi även valt att ta med flexkassar som kan skräddarsys och större säsongskassar inför storhelgen, som kräftskivan eller påskbuffén. Filtrera och sortera enkelt efter bäst pris, högst betyg, antal middagar och mer.
Så fundera först och främst om du har någon preferens, t.ex. vill ha en barn matkasse eller kanske en vegetarisk matkasse. När du bestämt dig för det så kan du t.ex. kolla i våran lista ovanför och välja en som verkar rätt för dig. Därefter testar du och ser!

Vem har billigast matkasse?
Vilken är den billigaste matkassen? Just nu är det City Gross som erbjuder den billigaste färdiga matkassen. Den går passande nog under namnet Billiga kassen och kostar 299kr med prova-på-priset som du kan ta del utav via oss på Matspar.
Kort och gott så går du in på en matkasseleverantör och välj en matkasse. Därefter får du reda om detta matkasseföretag levererar hem till dig. Bor du i en storstad så är detta ofta inget problem.

Utifrån egen erfarenhet så är svaret att det finns ingen matkasse som är bäst för alla. Visst kan du läsa på om matkassar bäst i test, läsa recensioner och omdömen och välja en. Detta är inget fel, men det man bör tänka på är att upplevelsen varierar från matkasse till matkasse. Maten varierar ju och olika saker gillar man olika mycket. Så vår rekommendation är att istället fokusera på att välja matkasse utifrån inriktning.
I de absolut flesta fall så behöver du en del basvaror för att laga maten när du köper en matkasse. Detta är inga problem vanligtvis då matkasseföretagen informerar i förväg via t.ex. mejl vad som behövs. Skulle du inte ha det så kan du enkelt köpa det online på något ställe som säljer mat eller om du helt enkelt plockar upp det i en vanlig butik. Exempel på basvaror kan vara Ris, Pasta, Olja, Salt och Peppar.Vi hjälper dig att hitta den bästa matkassen för dig. Läs om de bästa och populäraste matkassarna här nedan. Välj själv om du vill prenumera på matkassar eller beställa enstaka. När du väljer att beställa en matkasse så får du visserligen göra en hel del val själv vanligtvis. Du har faktiskt även möjlighet att lägga till saker som t.ex. salladskassar och fruktkassar. Det gör att du får en ganska komplett beställning. Den här guiden har vi skrivit för att hjälpa dig att hitta den bästa matkassen för just dig. Försäljningen av matkassar har senaste åren skjutit i höjden och därmed har det även dykt upp fler leverantörer än någonsin. Vilken matkasse skall man köpa? Vad ska man tänka på? Här nedan går vi igenom en del att tänka på och vilka fördelar matkassar har.Vanligtvis är frakten inräknad i priset på matkassen och du kan välja hur ofta du vill ha en matkasse, t.ex. varje vecka, varannan eller en gång per månad.Därefter provar du denna matkasse några gånger och bestämmer om du är helt nöjd eller så hoppar du vidare till nästa matkasseleverantör och testar den istället. Att testa nytt är superenkelt och du får då ofta olika prova-på-rabatter vilket även gör det lönsamt ekonomiskt.Om du vill ha större valfrihet så kan du även välja en matkasse hos många leverantörer där du väljer innehållet utifrån recept hos matkasseföretaget. Detta är väldigt uppskattat av många och gör att du trots allt får en del variation då recepten vanligtvis varierar.

En stor fördel är även att man slipper fundera ut vad för mat man skall laga samt får bra variation i maten man äter. Utan matkasse är vi säkert många som känner igen oss i att äta ett ganska begränsat antal rätter.
Men visst du kommer i de flesta fall inte kunna beställa hem exakt all mat och allt du behöver. Därför är det ofta vanligt att man kompletterar med att ha en matkasse man gillar och därefter småhandla i butikerna nära sig eller helt enkelt komplettera hos en matbutik på nätet.Ja, det finns ganska många anledningar. Den vanligaste är helt enkelt att man sparar mycket tid på att slippa dels planera vad man skall köpa men även på att behöva ge sig ut att handla. Man får tid över till annat helt enkelt.

Vad kostar en matkasse 2023?
En matkasse brukar kosta mellan 400 och 1400 kronor per vecka och kan tex innehålla ingredienser för tre till fem middagar, för fyra till sex personer.
Ja det brukar det vara, speciellt om du är ny kund. Då får du ofta riktigt bra rabatt i början och då det inte finns någon bindningstid generellt så kan du när som helst säga upp matkassen. Givetvis kan du köpa enstaka matkassar med, men då får du ofta betala fullt pris från början.

Så egentligen är det inte ett val man behöver göra att handla mat på nätet själv eller ha en matkasse. Det bästa är helt enkelt att köra på båda eller det som passar en själv bäst. Eller varför inte variera mellan matkasse och handla mat på nätet?
Du kan även enkelt se när matkassarna levereras och det är ofta på söndag eller måndag kväll.Vanligtvis får du SMS när chauffören närmar sig och skulle du inte vara hemma så placerar de flesta matföretag kassen utanför din ytterdörr och skickar ett SMS att så gjorts.

Vilken matkasse är mest prisvärd?
Vi har även gjort en stor jämförelse av färdiga matkassar och där kom vi fram till att den billigaste matkassen är den från City Gross.
Söker du matkasse för 6 personer? Leverantörerna nedan är redo att leverera till dig! Hoppas du hittar ett passande alternativ som förgyller dina middagar framöver.I stora familjer finns sällan tid över till avkoppling och lugn och ro. Om det inte rör sig om städning så är det matplanering och storhandling som tar upp kvällarna. Med hjälp av en matkasse för 6 personer kan du frigöra mer tid att spendera med familjen under veckodagarna. Matkassar tillåter även möjligheten att utforska nya smaker och vad är inte trevligare än att göra det tillsammans med sin familj?

När maten väl stod på bordet var det dock värt allt slit – middagen var riktigt god!! Vi blev alla överraskade av alla nya smaker, det kändes nytt och spännande och snarare som om vi blivit bjudna på middag på restaurang än att vi lagat den själv. Alla kring bordet tyckte det var väldigt gott och att det var lagom stora portioner för fyra. Bra betyg för Linas matkasse den första dagen!
Enligt Expressen.se är Linas Matkasse den ”bästa matkassen för dig som gillar att laga mat” – och det håller vi absolut med om! Deras omdöme fortsätter med ”…recepten och kvaliteten på matvarorna är höga. Därför utser vi Linas matkasse till bästa alternativ för dig som gillar (och har tid) att laga mat och lära dig nya recept.”

I storstadsområdena som Stockholm, Göteborg och Malmö sker leveranser varje vecka och du får även alternativet att endast ha leveranser varannan vecka och då ifall man vill ha dem på udda eller jämna. I vissa områden ges dock endast detta alternativ och då går det heller inte att välja ifall man vill få dem på udda eller jämna.
Vill få hem stora matkassen, men tvekar, för vi äter inte fläskkött, och jag ser att ni har vissa rätter med fläsk/griskött och undrar om man kan göra något åt detta? Går det att ordna, då beställer jag direkt varannan vecka.Hos Linas Matkasse kan du också ändra storleken på din matkasse beroende på hur många middagar din familj vill ha och utefter hur många personer ni är i hushållet. Detta går att anpassa från vecka till vecka, med minst 3 middagar för 2 personer och upp till 5 middagar för 4 personer – per kasse.Linas matkasse kan beställas för 3–5 dagar och för så många som sex personer per vecka. Oavsett hur du väljer skickas alla måltider hem med noggrant uppmätta ingredienser och tydliga instruktioner för hur du sätter middagen på bordet! Vi har haft Linas matkasse under några månader nu, men har tyvärr upplevt mer problem än glädje med leveranserna. Av 6 leveranser har det varit fel i 4. Två gånger har ”torrvarorna” inte kommit. 2 ggr har varor ersatts med andra som inte alltid är jämförbara. 2 ggr har vi fått ruttna/mögliga matvaror. Det är möjligt att detta problem enbart gäller för Järfälla-området, men det är oacceptabelt. Vi har visserligen fått rabatt på kassarna alternativt fruktkasse som ersättning. Rabatten kommer dock alltid på följande leverans och inte på fakturan för leveransen som varit felaktig, vilket ju leder till att man fortsätter med kassen trots att man egentligen inte vill. Kan ABSOLUT INTE absolut rekommendera kassarna om ni bor i Järfälla!!!! En matkasse med den idealiska blandningen av välbekanta smaker och ny inspiration. Innehåller en blandning av välbekanta smaker och nya influenser från världens alla hörn – gör en matresa.Skräddarsy din meny – välj bland över 30 olika rätter!

Med Linas Matkasse kan du också välja recept från kategorin Snabblagat när du vill att det ska gå extra snabbt med middagen. Vi vet alla mycket väl att det kan vara svårt att få tid till matlagning vissa veckor och därför erbjuder Linas Matkasse alltid några middagar som tar högst 20 minuter att laga, trots att de är väldigt smakrika. Exempel på detta är Kyckling i röd currysås med nudlar, Tacos de pavo – tacos med kalkon, salsa med rostad majs eller Vitlöksrostade rotsaker med dragonkräm och stekt bratwurst.Hos Linas Matkasse kan du välja mellan allt från härliga vegetariska maträtter med underbara smaker, till spännande måltider med kött, fågel eller fisk, samt ett stort utbud av gluten- och laktosfria rätter. Här finner du även några snabblagade maträtter som tar högst 20 minuter att tillaga, vilket passar perfelt när du vill att det ska gå extra snabbt i köket! Barnen tycker också om Linas Matkasse, speciellt middagarna inom kategorin Barnfavoriter, där det alltid finns en mängd alternativ som är populära bland småttingarna. Har provat Linas barnkasse. Hunnit med 3 kassar med varierande betyg. De 2 första var riktigt bra med varierade recept. Den senaste kändes som ett rejält bottennapp och var definitivt inte värd det ganska dyra priset, det kändes inte bra med tveksamt innehåll samtidigt som priset höjdes. Kassen innehåller mycket ekologiska produkter vilket kanske kunde vara ett tillval istället, då kunde priset hållas ner lite. Provar en vecka till innan beslut om vi ska fortsätta. För övrigt var det ganska många moment i matlagningen, med många ingredienser, men så hade vi också valt “Klassiskt och inspirerande” som utskrivet skulle ta lite längre tid än övriga menyer.

Linas Matkasse är en av Sveriges äldsta och med betrodda leverantörer av färdigkomponerade middagskassar, som varit med och tagit konceptet till nya höjder. Med ett av marknadens största utbud av recept och varierande måltider, levererar företaget varje vecka middagar till tiotusentals hushåll runt om i landet.

Vilken Matvarukedja är billigast 2023?
Willys och Lidl. Willys har förvisso Sveriges billigaste matkasse och kedjan har samma prissättning i alla butiker över hela landet. Men på delad etta-plats finns också tyska Lidl.
Alla beställningar görs på webbplatsen Linas Matkasse eller i appen. Matkassen levereras varje vecka, med undantag för vissa postorter där leverans endast sker varannan vecka. Oavsett vart du bor levereras matkassen hela vägen till dörren med gratis frakt! Linas Matkasse kommer med alla ingredienser som krävs och med recept som är enkla att följa. Enklare än så kan det inte bli att njuta av nyttig, hemlagad och färsk mat under veckans gång!

Måste avbeställa matkassen 8 dagar innan leverans annars kommer den levereras oavsett! Var själv tvungen att åka bort och kunde då inte avboka min kasse då det var 5 dagar kvar till leverans. DÅLIGT!
Ju större matkasse, desto billigare pris per middag, så det lönar sig att packa kassen full med spännande middagar! Precis som de säger på Expressen.se erbjuder Linas Matkasse den ”bästa matkassen för dig som gillar att laga mat”.

Har skickat mina synpunkter och frågor via mejl men det enda svaret jag fick (efter att ha väntat i tre veckor och påmint några gånger) var att ni är upptagna och svarar om ni kommer ha någon tid för det. Detta hände i höstas och jag väntar fortfarande. Frågor gällde kvalité av produkter samt plast förpackningar som används för produkter.
För vårt test beställde vi kassen “Klassiskt och inspirerande” och i paketet som levererades hittade vi snabbt varor och ingredienser som inte var helt bekanta för oss – vilket kändes spännande och nytt.Hej !! Jag meddelade Linas via sms den 16/5 att köttfärsen luktade illa när vi började steka den . Skulle tillaga Basilika kryddad köttfärssås med pasta. Köttfärsen hade varit fryst , Tinas i kylskåpet under dagen. Fick nu ett meddelande om att jag skulle även skulle skriva mer mina synpunkter här. Med vänlig hälsning, Marie

En matkasse för den som vill spara tid med hjälp av snabba genvägar eller för barnfamiljen med mat som passar för både stora och små.Skräddarsy din veckomeny – välj bland över 30 rätter!
Avslutar på grund av leveranserna!! Inte ok att få leveranserna 22 eller som den senaste 22:15! Kul när det ringer på dörren när man har barn som sover!! I första leveransen så var det mögliga tomater! Nej, tack för oss!!

När du använder Matkasse.se’s unika rabatt behöver du aldrig ange någon rabattkod direkt. Besök istället bara deras hemsida via oss så applicerats rabatten automatiskt på det totala beloppet.Betalningar av Linas Matkasse sker via kort eller faktura genom deras betalpartner Walley. Vid kortbetalning dras pengarna från ditt konto två dagar efter leverans och väljer du att betala med faktura skickas denna till din e-post på torsdagen efter utförd leverans. För betalning via faktura tillkommer även en fakturaavgift på 19 kr.

Överlag bra matkasse. Dåligt med fullkornsalternativ men bra med mycket grönsaker, ett veg. alternativ, mix mellan lätt och svårt och alltid en rolig twist på rätterna.
Vi följde genast vårt första receptet men ångrade ganska snabbt att vi inte först hade plockat fram alla ingredienserna. Det ingick nämligen en hel del kryddor i receptet och det hade därför varit mycket smidigare att ha allting framplockat.

Är det billigare med matkasse?
Det är ofta billigare med matkasse än att handla i butik Att det skulle vara dyrare att beställa matkasse online är en gammal myt. I flera tester, exempelvis av konsumentguiden Råd och Rön, har man jämfört och kommit fram till att matkassarna ofta är billigare än att handla i butik.
Linas Matkasse erbjuder tre färdigkomponerade matkassar: Vegetariskt, Klassiskt & inspirerande och Enkelt & Lättlagat. Utöver det kan du även skräddarsy din matkasse utifrån deras stora utbud av middagar och kan på så vis tillfredsställa alla typer av smaker och önskemål. Varje vecka erbjuds över 40 olika rätter i en rad olika kategorier, såsom Vegetariskt, Nöt, Fläsk, Fågel, Barnfavoriter, Glutenfritt, Snabblagat, Laktosfritt, samt Fisk och skaldjur.

Vad är dyrast Coop eller Ica?
Skillnaden mellan den dyraste och billigaste butiken oavsett storlek var 325,93 kronor, motsvarande 35 procent. – I årets prisundersökning har PRO:s medlemmar besökt över 300 ICA-butiker och 200 Coop-butiker – de två dominerande butikskedjorna i Sverige. Dessutom ett femtital Willys respektive Hemköp.
När du beställer en matkasse för första gången påbörjas en löpande prenumeration automatiskt, men ingenting är bindande. Du kan avsluta din prenumeration när som helst, ändra innehållet när du känner för det samt hoppa över precis hur många leveransveckor du vill. Detta ställer du in snabbt och smidigt i appen eller på webben, men det måste göras senast på måndagen 6–7 dagar innan leverans, beroende på om du har leverans på söndag eller måndag.

Okej, men nu efter ca 5 kassar är vi less. Smakar likadant dom flesta rätterna och nu vet jag exakt vad man får i grönsaksväg. Men bra för att få lite inspiration.. OBS- lite mat, räcker till mig och min sambo och en matlåda, sällan det räckt till 4 vuxna!
Priset på Linas Matkasse varierar eftersom du kan skräddarsy din egen veckomeny. Välj exakt vilka maträtter du vill ha i din matkasse utifrån vårt stora utbud av middagar som tillfredsställer alla smaker och preferenser. Varje vecka erbjuder vi över 40 olika rätter med något varierande pris beroende på vilka ingredienser som ingår i receptet.Linas Julbordskasse lanserades 2017, med ett komplett julbord för 6–8 personer och blev snabbt en populär favorit i julstressen. Fördelen med Linas julbordskasse är såklart att man spar en massa tid och energi som annars måste gå åt planering, inspiration och inköp. Det finns mycket annat man behöver ägna sig åt under december månad och det var därför just behovet av tid som gav Lina Gebäck idén att lansera en julbordskasse.

För den som vill prova på en Linas Matkasse till ett rabatterat pris gör man det bäst med hjälp av en rabattkod. Hos Matkasse.se har vi tagit fram en unik rabatt för våra kunder som ger dig 30% på dina första två matkassar – och en spännande premie på köpet!Vi är väldigt nöjda! Har fått Linas orginalkasse två gånger och det är fräscha råvaror och goda recept. Till och med de kinkiga familjemedlemmarna har tyckt att maten varit god.

Linas Matkasse är en av Sveriges mest prisvärda matkassar och som ny kund kan du idag genom Matkasse.se ta del av ett alldeles fantastiskt erbjudande som ger dig 30% rabatt på dina tre första matkassar och ett pris på så lite som 462 kr/veckan.
Köttbullarna kryddades sen med en mängd olika kryddor, bland annat kanel. Vi brukar normalt vara ganska försiktiga med kanel, efter som den lätt tar över, men trots detta följde vi receptet fullt ut denna gång och tog med hela mängden som angivits.

Linas var pionjärer på matkassemarknaden och har sedan starten hängt med som ett av de populäraste alternativen hos svenska hushåll. Under åren har Linas Matkasse slipat på sitt koncept och tillslut kommit fram till sin nuvarande modell som erbjuder middagar för två eller fyra personer – tre till fem dagar i veckan. Välj från ett enormt utbud av kända recept och måltider – eller ta chansen på något nytt och beställ hem en ny meny varje vecka. Oavsett hur du plockar ihop din Linas matkasse kommer där med säkerhet att finnas något som passar hela familjen!
Linas Matkasse levererar idag till strax över 600 orter runt om i landet och vill du kolla ifall just ditt postnummer kan ta emot deras smarriga middagskassar går det att kontrollera exakt på deras hemsida.Näst på listan skulle det kokas ris. Vi kokar alltid vårt ris i riskokare och för den som inte har en riskokare hemma kan vi varmt rekommendera det. Den sköter sig själv under hela kokningen och håller sen riset varmt när det är klart – en oumbärlig hushållsapparat som förenklar matlagningen!

Om du skulle ångra dig och vill ändra tisdagens köttbullar till lax eller tacos är det bara att logga in på ditt konto via appen eller på webbplatse. Det går även att hoppa över leveransveckor eller avsluta prenumerationen när som helst, dock måste alla ändringar ske senast på måndagen 6–7 dagar innan leverans (beroende på om du har leverans på söndag eller måndag).Det går även att välja en av våra färdigkomponerade matkassar: Vegetariskt, Klassiskt & inspirerande eller Enkelt & lättlagat. Alla recept är så klart noggrant planerade för att minimera matsvinn.

Våra duktiga kockar älskar att förse er med spännande recept och du kan själv enkelt se vilka maträtter som finns tillgängliga under kommande veckor. Våra receptexperter komponerar varje vecka en underbar meny och ser alltid till att det är full rulle i våra kök.En grön lakto-ovo matkasse som innehåller goda och moderna vegetariska rätter med möjlighet för tillägg av fågel och fisk, som flexitarisk variant.Skräddarsy din meny – välj bland över 30 olika vegetariska maträtter! ICA har en klimat-kasse som kostar 669 kr och den består av fyra måltider till fyra personer. Hos Linas Matkasse kan du se klimatdata på många av deras maträtter och välja dina middagar baserat på mängden utsläpp av koldioxid – om du vill. De valde att utforma det så för att ge sina kunder full koll utan några kompromisser, samtidigt som de kan tillfredsställa smaklökarna ordentligt. För att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder erbjuder vi helt gratis frakt på din matkasse. Leveranserna kommer direkt till din dörr på söndagar eller måndagar beroende på ditt leveransområde eller vilken dag du har valt, mellan 16.00 – 22.00 på söndagar eller 17.00 – 22.00 på måndagar. Dagen innan leveransdag får du ett sms med en mer specifik leveranstid, som även går att se inne på Mina Sidor på leveransdagen.På måndagskvällen ringde budet på dörren med vår första leverans av Linas matkasse och spänningen var på topp! Frys- och kylvarorna kom i en separat påse tillsammans med en uppmaning från budet att ställa in dem i kyl och frys direkt.

Med en prenumeration på Linas Matkasse får du tillgång till Sveriges största utbud av olika måltider – hela 85 olika recept varje vecka – och kan sen själv välja att antingen sätta ihop en matkasse på egen hand, eller välja en av de färdigkomponerade alternativen.
det går att beställa Linas matkasse även om ni är 2st personer. Matkassen är inte mindre, utan istället kan ni använda maten som blir över till att göra matlådor eller frysa in färdiga portioner. Hos Linas Matkasse kan du också ändra storleken på din matkasse beroende på hur många middagar ni vill ha och utefter hur många personer ni är i hushållet. Detta går att anpassa från vecka till vecka, med minst 3 middagar för 2 personer upp till 5 middagar för 4 personer per kasse. Ju större matkasse, desto billigare pris per middag, så det lönar sig att packa kassen full med spännande middagar! Linas matkasse har klart förbättrat och förenklat min vardag och hela mitt välbefinnande! Att få både recept och matvaror levererade till dörren, med sms-avisering både före leverans samt när den kommit, moderna, spännande rätter och ingredienser, enkelt att pausa och byta ut rätter om man vill, ändra leveransadress – jag är jättenöjd! Helt plötsligt är maten inte ett problem utan roligt! Tack för att ni finns!ICA:s Matkasse kommer i olika prisklasser och finns att hämta i deras butiker. Somliga ICA-butiker levererar också matkassar hem till sina kunder. Notera att det inte går att skräddarsy ICA:s matkassar och att deras vegetariska alternativ endast går att beställa för två eller fyra personer, över tre dagar. Hos Linas matkasse har du däremot alltid möjligheten att beställa upp till fem middagar per matkasse.För att se om vi levererar till din adress kan du besöka deras hemsida och där mata in ditt postnummer. Du får automatiskt upp en lista över vilka matkassar och middagar som finns tillgängliga i ditt område. Linas Matkasse erbjuder färdigkomponerade matkassar, men det går också att välja vilka middagar man vill ha manuellt i listan som kommer upp. Klicka för att välja de måltider du är mest sugen på och välj upp till fem middagar per matkasse. Våra tre mest populära matkassar är: Vegetarisk, Klassiskt & Inspirerande och Enkelt & Lättlagat.Välj mellan allt från härliga vegetariska maträtter med underbara smaker, till spännande måltider med kött, fågel och fisk, samt ett bra utbud av gluten- och laktosfria rätter. Du kan också passa på att lägga till ett par snabblagade maträtter som passar utmärkt när det ont om tid! Barnen tycker också om Linas Matkasse, speciellt middagarna inom kategorin Barnfavoriter, där det alltid finns en mängd alternativ som är populära bland småttingarna.

Enkelt att avbeställa eller pausa en kasse via hemsidan så plus där men ett Gigantiskt minus för att man måste ringa in för att avboka helt. Har de en så bra hemsida är det löjligt uppenbart att de inte har lagt till den funktionen på hemsidan bara för göra det svårt att avprenumerera. Löjligt.Veckans första middag var Korma – indiska köttbullar med pistagenötter och en fräsch gurksallad. Med Linas matkasse följde ett litet häfte med blandad information tillsammans med alla veckans recept.

Du kan alltid lita på att din matkasse kommer fulladdad med goda, varierande och inspirerande middagar! Recepten är enkla att följa, roliga att laga och goda att äta. Alla recept är såklart noggrant planerade för att maximera din tid och minimera matsvinnet.
Linas Matkasse har ingen bindningstid för sina måltidsleveranser och du kan med anledning av detta avboka och ändra dem precis som du vill. Dock gäller det att ha lite framförhållning och för att kunna avboka eller ändra en av dina kommande leveranser måste detta ske 6–7 dagar innan den förväntade leveransen.Fräscha råvaror! Konceptet som sådant är bra. Vi bäställde Linas barnkasse. Dock har vi kräsna barn hemma så det passade inte dem. Det slutade med att de åt annat eller inget och för oss kändes det tråkigt att äta barnanpassad mat. Så det blir ingen fortsättning på nån matkasse. Det blev mera jobb än nytta! Ska testa barnkassen nästa gång då jag tycker att recepten har lite för många moment en vardag efter dagis och jobb när man ska börja laga mat åt hungrig familj kl.16.30 och maten tar en timme eller mer… Efter detta var det även lite pyssel med gurksalladen där bland annat lite rivet citronskal, tillsmammans med en färsk chilli, krävdes för dressingen. Denna vecka fick vi röd chilli, istället för den gröna som stod med i receptet – men det gick bra det också!Linas Julbordskasse har såklart ännu inte kommit ut för 2022, men precis som föregående år är det aldrig långt kvar tills julbordssäsongen kommer i gång igen! Linas underbara julbordskassar är alltid en stor succé och med det fylls hela Linas kök med årets julnissar och tomtar. Som vanligt kan ni förvänta er alla populära klassiker som är ett måste på julbordet (men med extra god smak), samtidigt som det är enklare än någonsin att få till alla godsaker med perfektion.

Har haft Linas matkasse mer än 3 år. Är jättenöjd. Vi får alltid superfrächa grönsaker och maten räcker oftast till en eller ibland två matlådor även när vi är är 4 som äter middag. Det förutsätter dock att alla äter ordentligt med grönsaker vilket inte är något problem. Lina har gjort så att vi i vår familj (två vuxna och två tonåringar) har lärt oss att laga mycket gott med grönsaker. Tack för alla bra recept.”Efter att själva ha testat recepten i Linas matkasse kan vi säga en sak med säkerhet: det är gott och fräscht! Denna leverantören lägger stor vikt kring god och sund mat som också är enkel att tillaga. Originalkassen var en av deras första alternativ och det som gör den till en så stor succé är att den går hem hos både stora som små.” Linas matkasse har så gott som alltid någon form av nykundsrabatt på sin hemsida och för den nyfikne innebär detta en fantastisk möjlighet att prova på något nytt. Normalt sätt innebär rabatten någon form av gåva eller ett rabatterat belopp som gör att dina första leveranser får reducerat pris. Hos Matkasse.se har vi även tagit fram ett unikt erbjudande för våra kunder som ger dig 30% rabatt på dina första två matkassar. Även Matkassen.nu har raknat Linas Matkasse i Topp 3 bäst-i-test Matkassar för 2022! De beskriver matkassen som ”Sveriges mest älskade leverantör av matkassar”, och skriver vidare att, ”Hos Lina hittar du en matkasse för alla oavsett smak och diet.” Matkassen.nu påpekar även att det finns stor variation, nöjd-kund-garanti, ett utbud av olika kassar samt att Linas erbjuder leverans i stora delar av Sverige. Enligt Matspar.se är Linas Matkasse bäst i test 2022. De kom fram till detta efter att ha testat samtliga matkassar som finns tillgängliga på den svenska marknaden idag. De skriver så här om Linas recept: Nedan har vi besvarat några av de vanligaste frågor som dyker upp gällande Linas Matkasse rabattkod och hur den fungerar i samband med att du blir ny kund hos dem.Om du är en ny kund hos Linas matkasse som har en Linas matkasse rabattkod så kommer rabatten att aktiveras automatiskt (du har säkert klickat på en länk hos någon av företagets partners, såsom oss).

Nej, tyvärr inte. I dagsläget kan rabattkoder bara utnyttjas av nya kunder. Har du inte varit kund hos Linas Matkasse tidigare kan du nyttja Matkasse.se:s rabatt och spara 30% på dina första två matkassar.

Är matkasse ekonomiskt?
Det visade sig att matkassen på nätet till och med kan bli lite billigare än att handla själv. Fördelarna med att köpa färdiga matkassar är många. Förutom att man slipper planera måltider och ta sig till affären är nätmatkassens recept provlagade och professionellt komponerade.
– Hela 90 procent av Linas kunder har angett att de känner stress under julen och att tiden är den största bristvaran. När vi frågade dem ifall en julkasse hem till dörren skulle hjälpa med tiden och vad de helst i så fall ville göra med den, svarade majoriteten att de hellre köper julklappar, rimmar eller tittar på en härlig julfilm.

Unna dig Linas Julbordskasse i år och se till att allting går smidigt till i jul och att du och din familj istället kan ägna mer tid åt varandra. Julbordskassen kan beställas från mitten av december och levereras den 21:a december. Priset varierar beroende på hur många portioner som beställs.
När du beställer matkasse från Linas Matkasse är leveransen alltid gratis – hela vägen fram till dörren. Vid leverans kommer maten förpackas i så miljövänliga förpackningar som möjligt och sedan transporteras hem till dig via kylbil för att hålla ingredienserna fräscha. Leveranser sker söndagar eller måndagar mellan kl. 17:00-22:00 och budet ställer även matkassen utanför din dörr om du inte är hemma enl. överenskommelse. Det finns även möjligheten att betala via Klarna autogiro och registrerar du dig för detta så dras pengarna direkt från ditt konto två dagar efter leverans. Har haft Linas Matkasse i snart ett år nu. Det är lagom mycket mat och känns som det blir mycket nyttigare rätten än vad vi gjorde tidigare, dessutom mycket bättre variation. Rekommenderar att testa!Idag har Linas Matkasse dessutom gjort det extra enkelt för sina kunder att skapa en matkasse som verkligen passar er i smaken. Välj mellan en salig blandning av över 40 recept varje vecka och utöver de tre matkassarna även alternativ för att skräddarsy veckans kasse på egen hand.

Under transporten av Linas matkassar paketeras livsmedlen i en låda, där dina kylvaror ligger i en separat del tillsammans med en eller flera kylpåsar (Gel-Ice) för att säkerställa att de håller sin optimala temperatur. Du får gärna lämna tillbaka lådan till chauffören vid nästa leverans så länge lådan är platt, tom och torr! Det tackar både Linas matkasse och miljön för.
Nu har jag testat Linas i två omgångar… Recepten är bra å lätta då jag har haft barnkassen. Men produkterna är under all kritik. I varje påse har jag fått reklamera framför allt köttet. Det packas en vecka innan leverans. Sista ggn så fick jag en köttbit vars förackning var öppen å köttet grått å luktade illa. Detta var inte första gången. Grönsakerna mögliga eller så ruttnar de på ett par dagar. Jag har framfört min kritik till Linas men inget händer. Samma sak vecka efter vecka. Men en stor eloge till reklamationerna. Det funkar utmärkt att reklamera å trevliga är de. Men tyvärr blir det för dyrt med en påse där man endast kan äta 3/4. Julkassen har varit laddad med Janssons frestelse, rödbetssallad, köttbullar, gubbröra, ädelostkräm, prinskorv, Parmigiana alla melanzana, saffranbulgur, Skagenfyllda ägghalvor, tre sorters sill, julskinka av premiumkvalitet, hårt bröd, kex, grovt bröd, enrisrökt korv, gravad lax, kallrökt lax, potatis, ostar och smör. Hur kommer det sig att Benny som svarar på kommentarer här ÄVEN svarar på Middags Frids kommentarer , är det samma personer bakom båda företagen som leverar maten? Bilden är exakt densamma även namnet Benny….. Konstigt tycker jag…???Om man vill göra det enkelt för sig erbjuder ICA en matkasse som kallas för Enkla veckan, som finns tillgänglig under fem dagar för fyra personer. Den ligger på 519 kr och bjuder på enkla, klassiska rätter som Stekt torsk med ägg- och kaviarsås, Supersnabb pasta med bacon och majs och Kyckling tandoori med gurkröra.Vad sägs om Caribbean Tuna Fishcakes med mangosalsa och rostad sötpotatis, Kycklingwok med nudlar, broccoli och rostade pumpakärnor eller Rotfruktspytt med rödbetshummus och stekt ägg?Fenomenet matkassar har verkligen blivit en folkrörelse! Det är genialt i sin enkelhet och har hjälpt många svenska familjer i deras vardag. En trevlig utveckling är att det idag finns många olika matkassar att välja på. Då talar vi inte bara om att det finns flera olika leverantörer utan vi syftar på att alla matkasseföretag har kassar för olika målgrupper. Här kommer vi att titta på vem som kan leverera den bästa matkassen, utifrån olika önskemål.

Att köpa färdigplockade matkassar online har blivit ett mycket vanligt sätt att handla mat. Från att för några år sedan ha setts som någonting lyxigt och dyrt, har det nu blivit ett mycket uppskattat och bekvämt sätt att upptäcka ny mat.

Om du däremot väljer att satsa på just en premiumkasse för att du gillar att laga mat med bra råvaror och vill bli bättre på det genom att utgå från inspirerande recept ska du välja en annan kasse. Då tycker vi Middagsfrid är ett bra val. Inom detta område är det dock inte så mycket som skiljer de olika kassarna från varandra.
Alla matkasseföretag vi skriver om har en standardkasse. Alltså råvaror och recept som valts ut utan att de riktar sig mot en särskild målgrupp. Det är mat som ska passa alla. Oftast är det denna kasse som är företagets storsäljare. Eftersom kriterierna för vilka behov kassen ska uppfylla är väldigt allmäna är det svårt att utse en vinnare här. Vilken kasse man gillar bäst beror på vilken inriktning företaget bakom kassen har och om man gillar den eller inte.

Nej, det går ofta bra att beställa enstaka matkassar. Vilket kan vara bra om du vill testa flera olika leverantörer. Vissa matkassar går bara att beställa som prenumeration, men även då går det oftast att säga upp redan efter en matkasse.
De flesta matkasseföretag har alternativ för dig som vill att det ska gå extra fort att laga mat. Då kan det vara så att ett recept tar omkring 20 minuter istället för 30-35 minuter. Inte jättestor skillnad med andra ord. En kvart mer eller mindre kan dock ha stor betydelse i en hungrig familj när schemat är pressat eller när ni helt enkelt vill ha så mycket tid som möjligt över till annat.Middagsfrids vegetariska matkasse fokuserar på att introducera nya spännande smaker, alltid med ett tydligt fokus på lättlagade och nyskapande recept. Vi gillar att det är mycket ekologiska ingredienser i matkassen och att de vegetariska rätterna är komponerade för att vara extra bra för hälsan. Genom att testa Middagsfrid får du ett smartare sätt att upptäcka nya vegetariska favoriter, som du sedan kan laga hemma när du vill.Man brukar säga att omkring 5 % av alla svenskar är vegetarianer, men enligt Livsmedelsverket så ökar intresset för vegetarisk mat även bland de som inte är vegetarianer. Även många som inte är det väljer att prenumerera på vegetariska matkassar för att på så sätt spara pengar och äta lite mer miljövänligt. Alla matkasseföretag har därför ett vegetariskt alternativ!När du väljer “Vroom”, den snabbaste matkassen från MatKomfort, kan du svänga ihop en bra måltid för en hel familj på 5-10 minuter! Det går ofta fortare än att beställa och packa upp en hämtpizza. Du betalar lite extra för de färdiglagade ingredienserna men det tycker vi oftast att det är värt. Att utnämna MatKomfort till den bästa matkassen i den här kategorin var enkelt!Matkassetopplistan.se är din guide för att hitta rätt matkasse för dina behov, och vi hjälper dig navigera matkasse marknaden med våra tester och recensioner.

Nej oftast inte. För att du ska slippa få hem nya paket av basvaror med varje ny matkasse så räknar de flesta leverantörer med att du har vissa basvaror hemma. Annars skulle du ganska snart ha förråden fulla med oljor, kryddor och halvfulla rispaket. På receptkorten brukar det framgå vilka basvaror som behöver finnas hemma för att tillaga veckan matkasse, så att du kan dubbelkolla hemma i förväg så att inget saknas i skafferiet.
Det är såklart också otroligt smidigt att slippa komma på vad du ska laga varje vecka, och istället få hem nya roliga recept som är framtagna av proffs. För många har matkassen blivit en genväg till en varierad kost med minimerat matsvinn. Bra på alla sätt, faktiskt.

En stor anledning till varför matkassar blivit så uppskattat är att du hela tiden får nya recept, utan att själv behöva komma på vad du ska äta. Det har lett till att många upptäckt nya goda maträtter som de sedan kan lägga till i sin egen vardagsrutin.
Därför är det många som provar matkasse i några veckor, för att sedan ta en paus och själva handla och laga sin mat, med nyfunnen inspiration och matglädje.Det är inte så konstigt att det är så populärt bland barnfamiljer att få en matkasse levererad direkt hem till dörren. När vardagen är svår att få ihop är det verkligen guld värt att slippa tänka på måltidsplanering och bara följa ett recept. Man behöver inte ha dåligt samvete för att det blev pasta med ketchup, igen. En expert har redan tänkt på näringssammansättningen och barnen lär sig snart att acceptera det mesta. En barnkasse för barnfamiljer kan vara ett viktigt instrument när det handlar om att fostra barn till äta bra under trevliga former. Att slippa köra till, och köa i matbutiken är ett annat jätteplus!

Vilken affär har den billigaste matkassen?
Den billigaste matkassen finns att beställa på Willys och Hemköp. Willys har samma låga priser online som de har i butik. Av matkasseföretagen är HelloFresh billigast.
Hello Fresh matkasse är billig och väldigt flexibel – du kan lägga till råvaror och välja mellan andra recept än dem som finns i veckans kasse. MatKomfort har, som vi redan varit inne på, såser och annat lagat av proffskockar. Middagsfrid jobbar mycket med att det ska vara ekologiskt och hållbart. Linas Matkasse håller en jämn och hög kvalitet, och de är inte utan anledning störst i Sverige på matkassar. Vilken standardkasse som just du föredrar är helt enkelt en smaksak!

Det kanske låter orimligt, men matkasse leverantörerna kan få bra mängdrabatter och säkerställa mindre matsvinn, eftersom de vet i förväg vad alla kunder kommer få i sina matkassar. Det innebär att de kan erbjuda dig som kund mycket konkurrenskraftigt pris. Bra för dig och bra för miljön!
Att göra mat som barnen gillar och som samtidigt är rolig även för vuxna är svårt. Vissa matkassar avsedda för barnfamiljer utgår mer från vuxna och äldre barn. Linas matkasse har valt att låta recepten utgå från vad de mindre barnen gillar. Det tycker vi är rätt strategi! Som vuxen kan man ju lätt lägga till smak i form av extra kryddor. Om en rätt är för stark eller för obekant för ett litet barn så måste man kanske ställa sig och laga mat igen. Då faller ju hela grejen med att prenumerera på en matkasse.Att det skulle vara dyrare att beställa matkasse online är en gammal myt. I flera tester, exempelvis av konsumentguiden Råd och Rön, har man jämfört och kommit fram till att matkassarna ofta är billigare än att handla i butik.

Är det dyrt eller billigt att handla matkassar istället för att plocka ihop sina egna varor i butiken? Det är faktiskt omtvistat! Du betalar ju för att någon sätter ihop recepten, packar varorna och kör hem dem till dig. Samtidigt blir det mindre matspill när du följer recepten och för många är ju även tid pengar. Du sparar onekligen tid på att prenumerera på matkassar. Kanske blir det heller inte lika många onödiga impulsköp.Idag finns många matkassar att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilken matkasse som passar dig bäst. Därför har vi testat Sveriges bästa matkassar och här i vår jämförelse hittar du all information du behöver för att välja rätt matkasse för dina behov.

Vad kostar Linas Matkasse per vecka?
Priset – Hur mycket kostar Linas Matkasse?Antal personer3 dagar i veckan5 dagar i veckan2462 kr/vecka (ord. pris 659 kr/vecka)609 kr/vecka (ord. pris 869 kr/vecka)4623 kr/vecka (ord. pris 889 kr/vecka)770 kr/vecka (ord. pris 1099 kr/vecka)6*882 kr/vecka (ord. pris 1259 kr/vecka)1148 kr/vecka (ord. pris 1639 kr/vecka)
MatKomfort är den mest lättlagade matkassen. Deras fokus är att erbjuda både goda och snabblagade rätter. De har även en lite lyxigare variant när du vill ha något extra gott. Läs mer..Linas Matkasse är en klassisk matkasse av hög kvalitet. Här hittar du matkassar som passar hela familjen. Extra bra är att det finns glutenfria och laktosfria alternativ. Linas Matkasse är en av de enstaka leverantörer som erbjuder en helt vegansk matkasse. Den kommer i samma format som deras vanlgia matkassar och du får välja hur många middagar som du vill få hem. Maten består av goda och genomtänka veganska rätter – perfekt för det moderna hushållet. Linas Matkasse är bästa matkassen för barnfamiljer, som innehåller många härliga recept som passar både barn och vuxna. De erbjuder även fri frakt och har ingen bindningstid. Det gör det till ett perfekt val för dig som aldrig provat en färdig matkasse förut. Läs mer..De flesta leverantörer erbjuder flera olika storlekar på sina matkassar. Här listar vi bästa priset på deras billigaste matkasse, samt vad priset blir per portion.

Är Ica Maxi billigare än Willys?
Ica Maxi Ica maxi är den billigaste Ica butiken och är i snitt 4% dyrare än Willys, trots att många Ica maxi är billigare än Willys – detta beror på att alla Ica handlare sätter egna priser i sina butiker vilket gör att priserna kan skilja åt beroende på var du handlar.
Det går inte att blunda för det faktum att matkassar är bekvämt. En av de stora anledningarna till att många väljer matkasse idag är helt enkelt för att slippa åka till mataffären, och för att slippa bära på matkassarna.

Vissa matkasseföretag har särskilda matkassar för dig med en vanlig typ av allergi. När de inte erbjuder denna service kan det istället vara så att du kan välja ingredienserna och recepten i dina matkassar. Det tar förstås lite extra tid från din sida, men på så vis kan du ändå laga god och nyttig mat som inte triggar din allergi.
Se vilka butiker som kan erbjuda matkasse för 6 personer för 3, 4 eller 5 dagar. Se vad för typ av rätter som kan erbjudas och hur många rätter varje matkasse innehåller. Matkassarna innehåller färdiga recept eller så kan du skräddarsy din egen matkasse och välja mellan recepten. Klicka dig vidare till butiken för se om de kan leverera en matkasse för 6 personer hem till dig.

Vi på HittaMatkasse.nu hjälper konsumenter att jämföra matkassar från olika leverantörer. Vi listar över 200 matkassar från flera populära butiker med matkassar och matlådor. Vi samarbetar endast med leverantörer som är seriösa och pålitliga.Hello Fresh Vegetarisk Matkasse från Hello Fresh är den bästa Vegetarisk matkasse enligt vårt AI-verktyg baserat på tester och omdömen från tidigare kunder. Flexibel vegetarisk matkasse med valfrihet. En kasse innehåller recept för 2-4 personer och 3-5 middagar..