Posted on

Mörka Ringar Under ögonen Behandling Laser

En “tear trough”-behandling innebär att filler försiktigt injiceras för att få en jämnare hudyta. Då försvinner också den mörka skuggan som bildats under ögonen. En behandling går relativt snabbt och är inte smärtsam.Med tear trough ser du oftast en tydlig och mycket positiv skillnad direkt. Ögonen ser yngre, piggare, gladare och vaknare och mer utvilad ut. Resultatet varar mellan sex och tolv månader innan påfyllning kan behövas. De flesta upplever en stor förbättring efter behandling och att de ser mycket piggare och fräschare ut.Det som förr krävde kirurgi går numera ofta att behandla genom att lägga lite filler under ögonen precis vid kanten runt ögonens tårdiken. Det ger ett jämnt och fint resultat, och detta kallas för “tear trough”-behandling. Ett fint resultat är helt beroende av att exakt rätt mängd injiceras på exakt rätt ställe, enligt en noga beräknad plan. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar. Jag samtycker till att Akademikliniken behandlar min e-postadress, stad och intresseområde för att skicka ut nyhetsbrev och information om verksamheten, förmåner samt rabatter via e-post.För information om hur Akademikliniken behandlar dina personuppgifter och dina rättigheter som registrerad – läs mer här. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke genom att meddela Akademikliniken detta genom att skicka ett meddelande till [email protected]. “Tårdiken” under ögonen kan bestå av håligheter eller fördjupningar som ofta uppkommer med ålder och minskad fettvolym under just ögonen. “Tårdike” eller “tear trough” på engelska är området ovanför kindbenen som med ålder gör att ögonen kan se trötta och lite äldre ut. Det som har hänt är att fettet har sjunkit in lite och då blottas ofta blodkärlen tydligare under ögonen och blir mer framträdande. Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.Först sker en konsultation där vi går igenom din behandling och ser till att du får svar på alla dina frågor, så att du känner dig helt trygg. Därefter sker behandling vid nästa tillfälle.

Det finns många olika orsaker till varför man kan få mörka ringar under ögonen. Den vanligaste orsaken är helt enkelt genetisk – om dina föräldrar eller farföräldrar hade det, är det troligt att du också har det. Andra orsaker är trötthet, sömnbrist, stress och uttorkning. I vissa fall kan mörka ringar också vara ett tecken på ett allvarligare underliggande hälsotillstånd. Om du har mörka ringar som åtföljs av andra symtom som smärta, svullnad eller rodnad är det viktigt att gå till en läkare för att utesluta eventuella medicinska problem.

Om du behöver bli av med dina mörka ringar akut eller tillfälligt så finns det ett par snabba åtgärder. Ett av de bästa sätten att minska utseendet på mörka ringar är att använda en concealer. Concealers finns i en mängd olika färger och kan anpassas till din hudton. När de appliceras på rätt sätt kan de effektivt dölja mörka ringar. Ett annat alternativ är att använda en kräm eller ett serum för under ögonen som innehåller ingredienser som retinol eller C-vitamin. Dessa ingredienser kan hjälpa till att minska uppkomsten av mörka ringar genom att stimulera kollagenproduktionen och öka blodcirkulationen. Om du är osäker på vilken produkt du ska använda rekommenderar vi att du rådgör med en hudläkare eller skönhetsexpert för vägledning.Om du vill bli av med dina mörka ringar snabbt finns det några skönhetsbehandlingar som kan hjälpa dig. Ett alternativ är laserterapi, som använder intensivt pulserande ljus för att stimulera kollagenproduktionen och öka blodcirkulationen. Detta kan hjälpa till att minska uppkomsten av mörka ringar med tiden.

Har du mörka ringar under ögonen? Får de dig att se trött och äldre ut än du egentligen är? Om så är fallet, oroa dig inte – du är inte ensam! I den här artikeln kommer vi att diskutera de olika orsakerna till mörka ringar, samt några av de bästa sätten att bli av med dem. Vi kommer också att ge några tips om hur du kan förhindra att de uppstår i framtiden. Så läs vidare för att lära dig mer!
Det finns alltså många olika sätt att bli av med mörka ringar under ögonen. Både tillfälligt och permanent, vi hoppas att du har hittat detta blogginlägg informativt och användbart. Kom ihåg att alltid rådfråga en läkare eller skönhetsexpert för personlig vägledning och rekommendationer. Om du har några frågor eller vill veta mer om våra tjänster så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss. Vi ger dig gärna råd om allt som har med hudvård och skönhet att göra. Tack för att du läste!Låt oss slutligen tala om hur du kan förhindra att mörka ringar uppstår i framtiden. Ett av de bästa sätten att göra detta är att få tillräckligt med sömn varje natt. sikta på minst åtta timmars sömn per natt. Du bör också försöka minska dina stressnivåer och dricka mycket vatten under hela dagen för att inte bli uttorkad.Tear trough-behandlingar har utförts i många år. Det är inget nytt.* Tear trough-fillers under ögonen är dock lite knepigare än att utföra till exempel läppbehandlingar.

En behandling föregås alltid av en konsultation med en (kvalificerad) vårdgivare. Han eller hon kommer att göra en noggrann bedömning för att avgöra om fillers under ögonen är rätt behandling för dig, eller om en annan typ av behandling är ett mer lämpligt val.Under konsultationen kommer din vårdgivare fråga dig om din sjukdomshistoria. Du kan också bli ombedd att fylla i ett formulär gällande din sjukdomshistoria. Vissa personer bör inte genomgå behandling med fillers, till exempel personer med blodsjukdomar och personer med inflammation eller infektion nära behandlingsområdet. Fillerbehandlingar rekommenderas inte heller för gravida eller ammande kvinnor.Vårdgivaren kommer också att informera dig om potentiella biverkningar. De vanligaste biverkningarna från fillerbehandlingar inkluderar ömhet och tillfällig svullnad vid behandlingsstället. Mindre blåmärken kan också förekomma. Dessa biverkningar försvinner vanligtvis inom en till två veckor och är ofta så milda att du kan gå tillbaka till arbetet direkt efter behandlingen. Det är dock mycket viktigt att du diskuterar alla potentiella biverkningar med din läkare före tear trough-behandlingen. Vanligtvis tar det flera månader innan fillern helt har brutits ner av kroppen. Det går ofta lite snabbare i områden som rör sig mycket, till exempel läpparna. I områden som inte är lika dynamiska, till exempel runt ögonen, kan fillern hålla längre. Hyaluronsyrabaserade fillers har använts i 25 år inom estetiska behandlingar, i princip sedan Restylane® – ett av marknadernas främsta fillermärken – lanserades i Europa i september 1996. Över 50 miljoner behandlingar med Restylane-fillers har utförts världen över. Många vårdgivare har stor erfarenhet av fillerbehandlingar, inklusive tear trough-behandlingar.Många människor är rädda för sprutor och gillar inte tanken på att injiceras med något nära ögonen. Injektionspunkten vid en tear trough-behandling ligger dock inte särskilt nära ögat. Fillern innehåller vanligtvis lokalbedövning, lidokain, för smärtlindring.

De är vanligt att vårdgivare ”underbehandlar” sin patient vid första besöket, det vill säga de injicerar mindre filler än vad de tror är den optimala mängden. De ber sedan patienten att komma tillbaka efter ett par veckor för en touch-up. Därmed kan de säkerställa att patienten inte får ett svullet utseende. Så bli inte förvånad om det här sker vid din behandling.
Restylane Eyelight ger långvariga resultat. En ny studie visade att så mycket som 88,6 % av patienterna upplevde att de 6,5 månader efter behandlingen fortfarande såg mindre trötta ut. Dessutom sa 94,3 % att de skulle göra om behandlingen och rekommendera den till en vän.Exakt hur länge fillers under ögonen varar skiljer sig också åt från person till person. Därutöver handlar det om tycke och smak. Fillern försvinner inte från en dag till en annan. Det avtar gradvis. Med andra ord är det upp till dig när du tycker att det är dags att få din nästa tear trough-behandling. Syftet med tear trough-behandlingar är att fylla ut de håligheter eller fördjupningar under ögonen som ger intrycket av skuggor och får oss att se trötta ut. För vissa av oss är dock skuggor och mörka partier under ögonen orsakade av till exempel hyperpigmentering eller ytliga vener. Dessa kan inte åtgärdas med hjälp av fillers under ögonen. Nästan alla fillers idag är baserade på hyaluronsyra, en naturlig substans som finns i många kroppens vävnader, till exempel muskler, hud, ögon och leder. Hyaluronsyra binder stora mängder vatten och håller våra vävnader välsmorda. Naturlig hyaluronsyra bildas och bryts ner på bara en dag eller två. För att hyaluronsyran som används i fillers ska hålla längre – upp till flera månader – har den stabiliserats genom tvärbindning av de långa hyaluronsyrakedjorna.Men som redan nämnts är tear trough-behandlingar lite knepigare att utföra än andra fillerbehandlingar, till exempel läppförstoringar. Se till att alltid rådgöra med en kvalificerad vårdgivare innan du utför en behandling med fillers under ögonen- På så vis kan du säkerställa ett naturligt och tillfredsställande resultat.

Restylane Eyelight är en filler som har anpassats för tear trough-behandlingar. Den är baserad på NASHA™, en geltelknik som har använts i Restylane®-fillers i 25 år.
Många blir förvånande över hur kort tid den faktiska behandlingen, det vill säga den tid som nålen vidrör huden, tar. En behandling med fillers under ögonen kan ta mindre än en minut, om man bara ser till den tid som nålen vidrör huden.Det finns flera olika vävnader i tear trough-området som kan bidra till avsaknad eller förlust av volym och det är viktigt att fillern placeras korrekt. Om för mycket tear trough-filler injiceras kan det leda till ett svullet utseende. För ett naturligt och tillfredsställande resultat bör därför en tear trough-behandling alltid utföras av en kvalificerad och erfaren vårdgivare.

Hur får man bort mörka ringar under ögonen permanent?
Är det mer permanent kan det behövas en Mesoterapi, en ytlig microneedling som mekaniskt exfolierar och med passande ampull ger näring vilket aktivt ljusar upp hyn efter ditt behov. Har du däremot en djupare hålighet under ögonen kan du behöva göra en Tear Through för att fylla ut avsaknaden av fettvävnad.
Under en tear trough-behandling injiceras en liten mängd Restylane Eyelight under ögat i syfte att fylla ut den fördjupning som ger intrycket av skuggor och mörka ringar. När fördjupningen har fyllts kommer du att se piggare och fräschare ut.Många människor är bekymrade över hur skuggor och mörka ringar under ögonen får dem att se trötta ut. Skuggorna och ringarna orsakas ofta av en fördjupning som börjar vid den inre ögonvrån och sedan fortsätter i en halvcirkel under ögat. Det här området kallas tear trough eller, på svenska, ”tårdiket”. Ett markerat tårdike hindrar ljuset från att reflekteras, vilket ger intrycket av att man har mörka partier under ögonen och därför ser trött ut. Som tur är kan det här behandlas genom att man lägger en filler under ögonen som tillför volym och därmed reducerar fördjupningen. Men vad innebär en tear trough-behandling och vad händer i behandlingsrummet? Fortsätt läsa för att ta reda på mer.

IMPORTANT INFORMATION. You are currently visiting the website for the aesthetics collection by Galderma. Regulations and usage conditions for aesthetics products vary from market to market. Please contact your local healthcare practitioner for local treatment information.
Om du har uttalade påsar eller svullnader under ögonen kan fillers bidra till ett puffigt utseende. Återigen är det mycket viktigt att rådgöra med kvalificerad vårdpersonal. De kan bedöma området kring ögonen på korrekt sätt och avgöra om fillers är en effektiv behandling för dig, eller om en annan typ av behandling är mer lämplig.Klinikens rykte och omdömen Klinikens rykte och omdömen från tidigare kunder kan ge en bra indikation på kvaliteten på deras behandlingar och service. Det är viktigt att söka efter oberoende recensioner på nätet och höra vad andra människor har att säga om sin erfarenhet. En klinik med ett gott rykte och många nöjda kunder är vanligtvis en bra indikation på en kvalitetsklinik.Tekniken och utrustningen som används på kliniken kan ha en stor inverkan på resultaten av behandlingen. Det är viktigt att tänka på vilken typ av utrustning som används på kliniken och om de använder den senaste tekniken och produkterna som finns på marknaden. En klinik som investerar i högkvalitativ utrustning och teknik kan ofta ge bättre resultat och ökad säkerhet för sina patienter.

“Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”Eftervård och uppföljning är också viktigt när man väljer en skönhetsklinik. Det är viktigt att kliniken har en plan för eftervård och att de följer upp med dig efter behandlingen för att säkerställa att du har en bra upplevelse och resultat.

Slutligen, det är viktigt att ha realistiska förväntningar på resultatet av fillers. Din injektionsbehandlare kommer att diskutera dina mål och förväntningar med dig innan behandlingen för att säkerställa att du har en tydlig förståelse för vad som kan och inte kan uppnås. Det är viktigt att komma ihåg att fillers kan förbättra ditt utseende och ge dig en mer ungdomlig look, men de kan inte förändra ditt ansikte helt och hållet. Med rätt förväntningar och en erfaren injektionsbehandlare kan du uppnå naturliga och vackra resultat med fillers.
Det är viktigt att förstå att fillers inte är en ersättning för kirurgi. Fillers kan inte ta bort överflödig hud eller eliminera slapphet i ansiktet. Om du har betydande åldersrelaterade förändringar i ansiktet, såsom hängande hud eller förlust av volym, kan en ansiktslyftning vara det bästa alternativet.Ögonen speglar ens hälsa, välmående och vad man gått igenom i sitt liv. Ögonen kan därför avslöja om du lider av sömnbrist, har dålig kost eller bristande vätskeintag. Mörka ringar, påsar och ihålighet under ögonen är oftast ett tecken på brist av dessa och kan trollas bort med en tear trough behandling.

Notera att Tear trough endast kan behandlas om man har en ihålighet eller skåra under ögonen som är orsakad av brist på fettvävnad. Är de mörka ringarna orsakade av pigmentering av huden så är fillers inte en passande behandling. Skåror och fördjupningar under ögonen skapar skuggor under ögonen, men med filler under ögonen fyller man ut insjukningarna och därmed försvinner även skuggningarna orsakade av dessa.
Det första man bör titta på när man väljer en skönhetsklinik är erfarenheten och kompetensen hos personalen. Det är viktigt att se till att de är kvalificerade och har den nödvändiga utbildningen och certifieringarna. Det är också viktigt att personalen har erfarenhet av att utföra de specifika behandlingar som du söker, så att du kan känna dig trygg med deras expertis och förtroende.Sammanfattningsvis är det viktigt att göra en noggrann undersökning och ta hänsyn till alla dessa faktorer när man väljer en skönhetsklinik. Genom att göra det kan du öka dina chanser att hitta en klinik som kommer att ge dig bästa möjliga resultat och en bra upplevelse. Fillers fungerar genom att injiceras under huden för att fylla ut områden som har förlorat volym på grund av åldrandet. De vanligaste fillertyperna är hyaluronsyra-baserade fillers, som är biologiskt nedbrytbara och ger en naturlig look. Dessa fillers kan justeras och avlägsnas om det behövs. Det finns också permanenta fillers som består av olika material som inte kan tas bort. Dessa bör användas med försiktighet eftersom de kan orsaka komplikationer på lång sikt. “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”Under din konsultation gör vi en professionell bedömning. Vi hjälper dig med en personlig behandlingsplan och bokar de behandlingar som passar din budget, livsstil och dina skönhetsmål bäst. “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary – so I know I’m in good hands for sure!” De produkter och material som används på kliniken kan också ha en stor inverkan på resultatet av behandlingen. Det är viktigt att kliniken använder högkvalitativa produkter och material som är säkra och effektiva. En klinik som endast använder produkter och material från kända och etablerade varumärken är vanligtvis en bra indikation på en kvalitetsklinik.Pigga ögon lyfter hela ansiktet och ger intrycket av välmående vilket man kan lyfta fram genom att behandla Tear trough området med filler. Därmed fyller man ut fördjupningar och skåror vilket i sin tur resulterar i en pigg och fräsch look.Vissa biverkningar är möjliga med fillers, inklusive rodnad, svullnad och blåmärken. Men dessa är oftast milda och försvinner inom några dagar. Allvarliga biverkningar är sällsynta men kan inkludera infektioner, allergiska reaktioner eller felplacerade fillers. Det är därför viktigt att välja en kvalificerad injektionsbehandlare och följa deras instruktioner för eftervård noggrant. Viktigt att tänka på är att Hyaluronsyra binder vatten! Har man tendens till att ansiktet svullnar mycket på mornarna så brukar vi inte rekommendera denna behandling då risk finns att orsaka påsar under ögonen. Det är också viktigt att välja en kvalificerad och erfaren injektionsbehandlare. Fillers är ett medicinskt ingrepp och bör utföras av en läkare, sjuksköterska eller tandläkare som är specialiserad på estetiska injektionsbehandlingar. En kvalificerad injektionsbehandlare kommer att ha en god förståelse för ansiktsanatomi och kommer att kunna välja rätt fillers för dina specifika behov.

Hur länge håller Sunekos?
Hur länge håller resultatet efter en Sunekosbehandling? Sunekos håller i snitt sex månader innan man behöver upprepa behandlingen. Men det är också beroende på person och hudkvalitet, men man rekommenderar att göra en Sunekosbehandling var 6e månad för att underhålla resultatet efter en kur.
Som en estetisk klinik är det viktigt att våra patienter är väl informerade om vad som kan och inte kan uppnås med fillers. Fillers är en vanlig behandling för att återställa ungdomlig volym och struktur i ansiktet. Men det finns vissa begränsningar för vad fillers kan åstadkomma. Fillers kan användas för att återställa volymen i kinderna, näsan, hakan, käklinjen och läpparna. De kan också användas för att minska rynkor och veck runt munnen, näsan och pannan. Med fillers kan man skapa en mer symmetrisk ansiktsprofil och minska ojämnheter i ansiktet.

Fillers är också inte en permanent lösning. Resultaten varierar beroende på patientens ålder, livsstil och vilken typ av fillers som används. De flesta fillers varar i sex till tolv månader, men vissa kan hålla upp till två år. Efter det behöver du göra en ny behandling för att behålla resultaten.
Behandlingen ger ett omedelbart resultat och är både snabb och oftast smärtfri (den kan uppfattas mer obehaglig än smärtsam). Man kan återgå till jobb och sin normala vardag direkt efter behandlingen då man vanligtvis inte får en stor svullnad efter en Tear trough behandling.

Vad är bäst mot mörka ringar under ögonen?
Säg hejdå till mörka ringar med IT Cosmetics Bye Bye Under Eye Cream som ger din blick en pigg och fräsch look! Minskar ålderstecken och återfuktar med ingredienser såsom kollagen, peptider och hyaluronsyra, C-vitamin, blå alger och gurkextrakt.
Om du är intresserad av en injektionsbehandling måste du först boka en konsultation. Detta kan ske digitalt eller fysiskt. Konsultationen måste utföras minst 2 dagar innan din behandling. Om du besökt oss inom 6 månader för injektionsbehandling krävs ingen ny konsultation.

Hygien och sterilisering är avgörande när man väljer en klinik för estetiska behandlingar. Det är viktigt att se till att kliniken följer alla standarder och protokoll för hygien och sterilisering. Detta kommer att minska risken för infektioner och andra hälsoproblem.
Tear Trough behandlingar har blivit allt mer populära under de senaste åren som ett sätt att minska synligheten av mörka ringar och påsar under ögonen. Många människor är missnöjda med utseendet på sina ögonområden på grund av genetik, åldrande eller livsstilsfaktorer som sömnbrist eller stress. Tear Trough behandlingar är en icke-kirurgisk metod för att förbättra detta område och skapa ett mer ungdomligt och vaket utseende.

Men det finns också några nackdelar att ta hänsyn till. För det första kan det finnas en viss risk för blåmärken, svullnad och obehag efter injektionen. Dessa symtom kan dock förväntas minska inom några dagar efter behandlingen. För det andra kan det krävas flera behandlingar för att uppnå önskat resultat.Det är också viktigt att välja en erfaren och kvalificerad injektionsläkare för att minimera risken för komplikationer. En erfaren behandlare kan hjälpa till att skapa ett naturligt och balanserat utseende som passar patientens ansiktsdrag och personliga preferenser. “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️” Det är viktigt att välja en skönhetsklinik som följer etiska och moraliska riktlinjer. Detta inkluderar att inte använda vilseledande marknadsföringstekniker eller att pressa dig att genomföra en behandling som du inte är bekväm med. En klinik som har en hög integritet och respekt för sina patienter är vanligtvis en bra indikation på en kvalitetsklinik.Det finns flera fördelar med Tear Trough behandlingar. För det första är de icke-kirurgiska, vilket innebär att det inte krävs någon anestesi eller skärning. Denna typ av behandling kan utföras på ett kontor eller klinik och tar vanligtvis bara 15-30 minuter att slutföra. För det andra är det en långvarig behandling, vilket innebär att resultaten kan hålla i upp till 18 månader eller mer.

En professionell skönhetsklinik kommer att erbjuda konsultation och rådgivning innan behandlingen genomförs. Detta är viktigt eftersom det ger dig möjlighet att diskutera dina förväntningar och önskemål med kliniken och att få råd om vilken behandling som är lämplig för dig. En klinik som tar sig tid att lyssna på dig och förklara behandlingsprocessen är vanligtvis en bra indikation på en kvalitetsklinik. Sedan 2021 finns det även ett lagligt krav på att utföra en konsultation minst 2 dagar en injektionsbehandling i Sverige.
Pris och kostnad för behandlingen är också en viktig faktor att tänka på när man väljer en skönhetsklinik. Det är viktigt att söka efter en klinik som erbjuder konkurrenskraftiga priser och som har transparenta priser. Välj utbildad personal, den senaste utrustningen och produkterna kommer inte gratis. Precis som med allt annat så kostar kvalité lite mer men är värt varenda krona då det handlar om ens hälsa och välmående.“Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

Tear Trough behandlingar kan vara ett effektivt sätt att förbättra utseendet på ögonområdet och minska synligheten av mörka ringar och påsar. Som med alla kosmetiska behandlingar är det dock viktigt att noga överväga fördelarna och nackdelarna innan man bestämmer sig för att genomgå behandlingen.
Det är vanligt att ha mörka ringar och skåror under ögonen vilket gör att man ser trött ut, men genom att injicera filler under ögonen kan man snabbt få en pigg, fräsch och hälsosam blick. Under ögonen har vi blodkärl som skyddas av fett och tunn hy. Med åldern minskas fettvävnaden i området, vilket leder till att kärlen exponeras och ger mörka kontraster. Fördjupningar och skåror uppstår då under ögonen vilket kallas Tear trough. Detta kallas också för mörka ringar under ögonen och ken behandlas med fillers. Pigga ögon lyfter hela ansiktet och ger intrycket av välmående vilket man kan lyfta fram genom att behandla Tear trough området med filler. Därmed fyller man ut fördjupningar och skåror vilket i sin tur resulterar i en pigg och fräsch look. Behandlingen ger ett omedelbart resultat och är både snabb och oftast smärtfri (den kan uppfattas mer obehaglig än smärtsam). Man kan återgå till jobb och sin normala vardag direkt efter behandlingen då man vanligtvis inte får en stor svullnad efter en Tear trough behandling. Notera att Tear trough endast kan behandlas om man har en ihålighet eller skåra under ögonen som är orsakad av brist på fettvävnad. Är de mörka ringarna orsakade av pigmentering av huden så är fillers inte en passande behandling. Skåror och fördjupningar under ögonen skapar skuggor under ögonen, men med filler under ögonen fyller man ut insjukningarna och därmed försvinner även skuggningarna orsakade av dessa. Viktigt att tänka på är att Hyaluronsyra binder vatten! Har man tendens till att ansiktet svullnar mycket på mornarna så brukar vi inte rekommendera denna behandling då risk finns att orsaka påsar under ögonen. Visa merSätt igång med din behandlingsplan så snart du känner dig redo. Våra erfarna läkare och sjuksköterskor utför behandlingen på dig, erbjuder dig en komplett ansiktsanalys, och vägleder dig hela vägen.

Hur blir man av med blå ringar under ögonen?
Svalka. Påsar under ögonen syns ofta när blodkärlen under huden vidgas och mer blod i området kan göra att vätska ansamlas och att mörka ringar uppstår. Kyla är därför ett effektivt sätt att hjälpa dessa blodkärl dra ihop sig och få påsar under ögonen att se mindre svullna ut.
Behandlingen börjar med att huden tvättas av och rengörs, och därefter injiceras den tunna vätskan mycket ytligt över, vid sidan om och under ögat enligt ett specifikt schema.Om du upplever problem med ringar under ögonen är RSS hudföryngring, eller skinbooster, en mycket bra lösning på det. Produkten heter Sunekos 200 är en unik injektionsbehandling som består av hyaluronsyra och en patenterad sammansättning av aminosyror som stimulerar hudens egna produktion av kollagen och elastin. Behandlingen utförs precis under och ovanför ögat, ett område som tidigare varit svårt att komma åt. Sunekos tillför volym samtidigt som den stärker upp och förbättrar hudens elasticitet. Behandlingen utförs i tre steg med två veckors mellanrum och tar ca 15 minuter. Därefter krävs en påfyllnads behandling med ungefär sex månader mellanrum. Det slutgiltiga resultatet ser man cirka en månad efter första behandlingen, även om många ser resultat redan efter första gången.

Vad kostar Sunekos?
Vad kostar behandling med Sunekos? En kur med Sunekos (tre behandlingar) kostar 4900 kronor. Påfyllning var 6:e månad kostar 2500 kronor.
Efter behandlingen kan en viss svullnad uppstå ganska omgående. Svullnaden lägger sig oftast inom ett par timmar, men kan hos en del kvarstanna i 1-2 dagar. Även blåmärken kan förekomma.Är det något som gör att man mister sitt pigga utseende så är det mörka ringar, veck och påsar under ögonen. Många av oss har dessa mörka håligheter under ögonen som gör att du ser tröttare och mer sliten ut än vad du i själva verket är, inte minst under hösten och vintern.

”Tear trough” kallas den fördjupning eller insjunkning under ögonen som kan ge mörka skuggor, vilket gör att man ser trött och sliten ut. Därav har även själva behandlingen fått namnet Tear Trough.

Resultatet efter en tear trough gör att huden blir slätare och finare och på så sätt ger en känsla av mindre trötta ögon. du som patient får tillbaka ett piggare och fräschare utseende, så som de flesta önskar se ut. Behandlingen av tear trough är snabb och enkel och de flesta patienter känner en stark glädje och lättnad efter då det gör mycket att ens utseende att inte uppfattas som trött och sliten. Vill du göra en Tear Trough i Göteborg så har vi på Citylaser både lång erfarenhet och ”säkra” och välkända produkter.
Håligheter och ”mörka ringar” under ögonen gör att vi ser trötta och slita ut. Tear trough är den perfekta behandlingen för dig som vill minimera känslan av trötta ögon och få bort mörka påsar eller ringar under ögonen.Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du vår hantering av personuppgifter och användning av cookies.Det kan vara bra att veta är att huden runt ögonen är ett väldigt känsligt område för blåmärken och svullnad vilket gör att man bör planera sina närmaste tid efter detta. Det kanske är olämpligt att gå på fest eller liknande direkt efter denna typ av behandling. Du kan vara svullen en till ett par dagar och det finns också risk att det blir ett blåmärke.

När ska man inte göra tear trough?
Notera att Tear trough endast kan behandlas om man har en ihålighet eller skåra under ögonen som är orsakad av brist på fettvävnad. Är de mörka ringarna orsakade av pigmentering av huden så är fillers inte en passande behandling.
Det finns flera olika faktorer som påverkar den tunna huden under ögat. Ju äldre vi blir desto mer försvinner den naturliga Hyaluronsyran (som återfuktar och ger lyster) i huden. Under ögat är huden dessutom extremt tunn vilket gör att bristen på Hyaluronsyra gör att håligheterna syns mer och vi ser därför mörka ut under ögonen. Utöver arvsanlag och ålder kan den framhävda delen under ögat även bero på ex. sömnbrist, vätskebrist, järnbrist och dålig kost. Med hjälp av en Tear trough- behandling kan ringarna och det mörka försvinna vilket gör att du på så vis får piggare ögon och ett piggare utseende.Ja, förutsatt att du inte har för stora fettkuddar underögonen så kan du göra denna behandling, både man och kvinna. har du grövre fettansamlingar under ögonen så kan ett kirurgiskt ingrepp vara med passande. Det bästa, om du är osäker, är att komma in på en konsultation så vi får titta på just dina förutsättningar.Nej, det finns inga garantier på att du blir helt fri från mörka tendenser/ringar under ögat. Allt handlar om dina förutsättningar och förväntningar vilka du går igenom men vår specialistläkare under en konsultation.

Är Sunekos bra?
Sunekos har mycket bra effekt på mörka ringar samt tear throug (tårdike) runt, under och ovanför ögat. Sunekos200 består av en blandning av hyaluronsyra samt en patenterad sammansättning av aminosyror som stimulerar hudens egna produktion av kollagen och elastin.
Ja! Enligt lag är konsultation ett krav i Sverige och kan bokas som online- eller fysisk konsultation. Tidigast 48h efter konsultationen får injektion utförasEfter en behandling av tear through så syns resultatet direkt när du går ut från kliniken. Resultatet blir oftast väldigt bra och ger en tydlig boost i det totala utseendet.

Enligt lag är konsultation ett krav i Sverige och kan bokas som online- eller fysisk konsultation. Tidigast 48h efter konsultationen får injektion utföras.
För att återfå volym och spänst under ögonen så är det bästa sättet en fillersbehandling där vi injicerar just fillers (hyaluronsyra) under ögonen för att göra fåran/ihåligheten mindre. Vid en tear trough-behandling använder vi oss enbart av godkända preparat från de största och bästa varumärkena med säkerställd kvalitet (Juvedérm, Teosyal, Restylane, Belotero).Tyvärr känner jag inte till kliniker i Sverige som i dagsläget erbjuder behandling av pigment under ögonen med Cutera Enlighten III med 670 nm våglängd.

Vilken passar bäst om man har ej blå cirklar men bruna mörka cirklar, eftersom vad jag läst ska inte fillers vara en behandling mot pigmenterade mörka cirklar eller av uv strålning vilket jag har utan blå eller blodkärl och för fettvävnaden. Det är alltså inga blå ögon i färgen och jag tror en laserbehandling är det rätta för mig och inte fillers.Vad rekommenderar du för laser? och känner du till något klinik som använder dessa för mina bekymmer?, jag har frågat runt men dessa laser används inte därför får jag inget resultat. (Alltså om man har mörka cirklar som inte är blåaktiga och om man pressar fingret på de mörka cirklar så försvinner inte färgen för tiden fingret trycker emot vilket berodde på pigmentering.)

Jag undrar över ett svar jag läste om vilken klinik som du känner till använder några av följande laser för ögon, det doktorn skrev för en tid sen, ”Pigment kan till exempel behandlas med lasrar som har våglängder 650 – 700 nm (exempelvis Cutera Enlighten med tre våglängder eller rubinlaser). Men vanligast är ofta att det är fina små kärl som ger den mörka huden. Då kan man använda KTP eller färgämneslaser. Dessa utförs av läkare) Man bör ha metallskydd i ögonen under behandlingarna för att reducera risken för skador.”
Fotona SmoothEye är en icke-kirurgisk laserbehandling med hög precision som stramar upp området kring ögonen. Genom att kombinera en behandling med värme och ytlig peeling av huden, sätts kollagenproduktionen igång. Resultatet blir en uppstramad hud med förbättrad elasticitet. Påsigheten minskas och ögonlocket lyfts. Behandlingen är ett bra alternativ till den som vill undvika en ögonlocksoperation.

Kan man operera bort mörka ringar under ögonen?
Tear trough-behandling tar bort mörka ringar under ögon ”Tear trough” kallas den fördjupning under ögonen som kan ge mörka skuggor, vilket gör att man ser trött och sliten ut. Med hjälp av en tear trough-behandling kan håligheten och mörka ringar under ögon försvinna. Cachad
Innan din behandling bedövas området runt ögonen med lokal salva. OBS! I ditt bekräftelsemail/SMS står tiden för själva behandlingen. Kom minst 1 timma före behandlingstiden för att bedövningen ska verka effektivt.Beroende på hur kraftig energi man använder under behandlingen kan en viss svullnad och rodnad uppstå och kvarstå ca 3-5 dagar efter behandling. Många väljer att täcka över med make-up, vilket är ofarligt.

Det är viktigt att undvika solbränna före behandlingsperioden. Du skall undvika solning, solarium och brun utan sol produkter i 4 veckor innan. Annars kommer din solbrända hud att absorbera mer ljus vilket gör IPL behandlingen mindre effektiv och bekväm.
Teknologin bygger på att högintensivt ljus anpassad för mörka ringar under ögonen penetrerar huden och absorberas av bindvävnaden, hemoglobin i ytliga blodkärl och hemosiderin i avlagringar. I dessa ämnen omvandlas ljuset till värme som orsakar skrumpning av kärlen och förstörelse av pigmenten i avlagringar som därefter försvinner. Värmen stimulerar också till nybildning av kollagen och elastiska fibrer som ger en förtjockning av huden.

Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen och använda smink redan samma dag. Personer med käslig hud kan lägga på en kall kompress på det behandlade området. Undvik hård träning tills eventuell svullnad lagt sig. Var försiktig med solning dom närmsta veckorna efter behandling. Rekommenderat är att använda solskyddskräm dagligen veckorna efter en IPL behandling för att minska solens påverkan.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Är det farligt med tear trough?
Det finns flera olika vävnader i tear trough-området som kan bidra till avsaknad eller förlust av volym och det är viktigt att fillern placeras korrekt. Om för mycket tear trough-filler injiceras kan det leda till ett svullet utseende.
Du får ett ögonskydd för att undvika att ljuset träffar ögonen. När ljuspulserna appliceras på huden kan du känna en lätt stickande och varm känsla. Toleransen för obehag och smärta är väldigt individuell men bedövning används inte. Känslan av IPL behandlingen brukar beskrivas ungefär som när någon smätter ett gummiband mot huden, efteråt kan huden kännas varm som efter en dag på stranden. Omedelbart efter behandlingen mörknar eventuelle kärl och pigment och en lätt rodnad syns på det behandlade området. Rodnaden försvinner oftast samma eller nästa dag. I många fall ses en förbättring omedelbart efter behandlingen medan den kollagenstimulerande effekten blir större över flera veckor.

Den här webbplatsen använder Google Analytics för att samla in anonym information, som antalet besökare på webbplatsen och de mest populära sidorna. Att hålla den här kakan aktiverad hjälper oss att förbättra vår hemsida
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Vi har flera behandlingar på Skin Agency som kan ljusa upp området, så att du ser piggare ut igen. Vilken som passar dig kan bero på vad du har för typ av problem. Om du tillfälligt är lite mörkare under ögonen än vanligt kan det räcka med en Infuzion för att boosta med fukt och ge nytt liv åt trött hy. Är det mer permanent kan det behövas en Mesoterapi, en ytlig microneedling som mekaniskt exfolierar och med passande ampull ger näring vilket aktivt ljusar upp hyn efter ditt behov. Har du däremot en djupare hålighet under ögonen kan du behöva göra en Tear Through för att fylla ut avsaknaden av fettvävnad. Då injiceras ett tunt lager filler i området vilket gör att den markerade skåran under ögat försvinner och du ser skillnad direkt. En liten behandling som är över på ca 10 minuter och lyfter hela ditt uttryck.
Oavsett stadie för din hy är det viktigt att ta hand om den. Förebygg mörka ringar genom att hålla dig återfuktad – drick tillräckligt med vatten och använd en bra ögoncreme! Vi rekommenderar starkt Hyaluronic marine™ Dew It All Eye Gel från Dr Dennis Gross som har en reducerande effekt av mörka ringar och svullnader. Mörka ringar under ögonen kan behandlas med fillers. Vi avråder dock bestämt att injicera fillers under ögonen, dels på grund av att det kan ge missfärgningar och likaså besvär med svullnad som kommer och går. Behandlingen består av en microneedling maskin där man microneedlar in medicinsk micropigmentering som gör att det mörka området under eller över ögat blir ljusare.KFDA godkänd. 100% naturliga ingredienser – hudfärg mineral ampuller. Ger omedelbar resultat efter bara 1 behandling. Parabenfri, fragracenfri, alkoholfri, colurantsfri, allergifri. BB skin är ett meso serum som innehåller hyaluronic acid, vitaminer och naturliga mineral pigment.Resultatet kan hålla upp till ett och ett halvt år även upp till 2 år beroende på kundens hud samt antal behandlingar man utfört. Vi rek 2-3 behandlingar för bästa och långvarig resultat med 1 månads mellanrum.

Infuzion är en revolutionerande behandling som slussar in skinboosters in i dermis via hårfollikeln och svettkörteln. Man får ner hyaluronsyran med hjälp av galvaniserad ström och en patenterad roller som rullas över hudytan. detta skiljer sig ifrån andra skinboosters där hyaluronsyran förs ner i huden genom ett par hundra nålstick.
Tear trough är en effektiv behandling mot mörka ringar under ögonen som fyller ut fåror under ögonen med hyaluronsyra. En alternativ behandling är Sunekos som, precis som tear trough, består av hyaluronsyra. Produkten innehåller även en patenterad sammansättning av aminosyror som stimulerar hudens egen produktion av kollagen och elastin – ämnen som stärker hudens kvalitet. Bägge metoder är effektiva som behandling mot mörka ringar under ögonen men verkar på två olika sätt.Det \u00e4r m\u00f6jligt att vid behov fettsuga samma omr\u00e5de en g\u00e5ng till f\u00f6r ytterligare f\u00f6rb\u00e4ttring. Priset blir 75% av din prim\u00e4ra operation, dvs. 25% rabatt.

Ju äldre vi blir desto mer försvinner hyaluronsyran som finns i huden (som bl.a. återfuktar och ger lyster). Huden blir därmed tunnare och förlorar sin spänst och volym. När volymen försvinner kan skuggor uppstå som, i sin tur, kan ge illusionen av ihålighet under ögonen (”tear trough”). För att återfå volym och därmed mindre mörka fåror under ögonen kan en fillerbehandling av tear trough vara effektiv.
Vid en tear trough-behandling injiceras hyaluronsyra som fyller ut fårorna och därmed tar bort den mörka skuggningen. Intrycket blir ett yngre, piggare och mer hälsosamt utseende.

Extra tightning av hud och\/eller justering av \u00e4rr efter br\u00f6stf\u00f6rstoring med lyft\/br\u00f6stlyft\/br\u00f6streduktion (tidigare br\u00f6stoperation p\u00e5 Nordiska Kliniken)

\u00dcber PRO peeling g\u00f6rs i samband med Dermapen direkt n\u00e4r man g\u00e5tt \u00f6ver huden med pennan. Peelingen bidrar till f\u00f6rb\u00e4ttrad hudstruktur, minskar fina linjer, ljusar upp hyperpigmenteringar, f\u00f6rb\u00e4ttrar hormonellt obalanserad hud och akne.

Utf\u00f6rs av l\u00e4kare (pris per leverfl\u00e4ck\/behandlingstillf\u00e4lle, prisf\u00f6r\u00e4ndringar kan f\u00f6rekomma vid st\u00f6rre fl\u00e4ckar)
”Tear trough” kallas den fördjupning under ögonen som kan ge mörka skuggor, vilket gör att man ser trött och sliten ut. Med hjälp av en tear trough-behandling kan håligheten och mörka ringar under ögon försvinna.

Om du inte rakat h\u00e5ret eller beh\u00f6ver hj\u00e4lp med rakning inf\u00f6r behandling, tillkommer en extra kostnad beroende p\u00e5 omr\u00e5dets storlek.
Då är du varmt välkommen till oss på Nordiska Kliniken. Vi är en specialistklinik med lång erfarenhet av olika typer av fillersbehandlingar. Här kan du boka tid för tear trough-behandling hos oss i Stockholm. Redensity II: Är speciellt utvecklad för det sköra området runt ögonen och ger en mer naturlig och hållbar behandling av mörka cirklar runt ögonen. Dessutom ger den mindre risk för svullnader än någon annan filler på marknaden. Redensity II Eyes innehåller förutom hyaluronsyra endast naturliga ämnen som redan finns i kroppen; aminosyror, vitaminer och mineraler som med stigande ålder slutar produceras i kroppen. Med Observ 520x f\u00e5r du en grundlig hudanalys som hj\u00e4lper till att identifiera eventuella underliggande hudtillst\u00e5nd, s\u00e5som pigmenteringar, inflammationer och \u00e5lderstecken.

Behandlingen består av en blandning av ren hyaluronsyra och en patenterad sammansättning av aminosyror som stimulerar hudens egna kollagen- och elastinproduktion. På så sätt kan hudens elasticitet förbättras och pigment under ögonen reduceras på ett naturligt sätt.
“Helt fantastisk! Märkte och såg skillnad direkt. Fortsatt förbättring efter flera dagars användning på hyn och hjälpt massor på mina mörka ringar under ögonen! En riktig räddare!!!” – MadeleneFilorga älskas för sina resultatinriktade produkter som jobbar med att lösa en rad olika hudproblem – och den här ögonkrämen är inget undantag. Denna ögonkräm jobbar på fina linjer och trötthetstecken såsom svullnad och mörka partier. Dessutom återupplivar den hudens celler för en pigg och klar blick varje morgon.

Säg hejdå till mörka ringar med IT Cosmetics Bye Bye Under Eye Cream som ger din blick en pigg och fräsch look! Minskar ålderstecken och återfuktar med ingredienser såsom kollagen, peptider och hyaluronsyra, C-vitamin, blå alger och gurkextrakt. Ögonkrämer har dessutom en blå nyans som ljusar upp även de allra mörkaste ringarna.
Denna ögonkräm är Kiehl’s bästsäljare! Några av superingredienserna som mjukar upp ögonområdet är näringsrik avokadoolja, betakaroten och sheasmör. Ögonkrämen minskar dessutom svullnad och ljusar upp huden runt ögonen för en pigg blick.Välkomna sommaren med de allra trendigaste nyanserna, inspirerade av semesterkänslan vid den franska rivieran. Atelier Rouge hjälper dig att framhäva dina naglar i säsongens hetaste färger.

“Använder dagligen och efter att jag har provat en massa olika märken, så är denna absolut favorit, jag känner hur den går in i huden och återfuktar min torra hy under ögon” – AnnikaEn skonsam ögonkräm, testad av ögonläkare, som passar alla hudtyper – även den mest känsliga. Minskar mörka ringar och svullnad samtidigt som den återfuktar och vårdar huden runt ögonen på djupet.

Det som göms i snö kommer upp i tö, inklusive torra och bortglömda vinterfötter. Nu är det dags att storstäda fötterna inför sommarens avslöjande sandaler! KICKS visar vägen i tre enkla steg.
En parfym med doftackord från vanilj har inte bara en söt och sirapslik arom, den känns ofta varm och uppmuntrande samt har en härlig tendens att stanna kvar lite extra länge på huden.Glossiga ögonlock, växtbaserade nagellack, metalliska nyanser, multismarta skönhetsingredienser, naturligt vacker hud och skräddarsydd hårvård. De största skönhetstrenderna 2023 är en lika välgörande som smickrande historia. En ögonkräm för dig med mogen hud som återfuktar, stramar upp och minskar vanliga ålderstecken runt ögonen. Kommer i en praktisk pumpflaska med lufttät teknologi som gör att krämens ingredienser behåller sin effektivitet över tid. Passar även dig med känslig hud och kontaktlinsbärare. Börjar drömmen om ett tjockt och fylligt hår sakta men säkert tunnas ut? Med hjälp av smarta ingredienser och moderna hårprodukter går det att få tillbaka volymen. Shoppa produkter som fungerar mot håravfall hos KICKS! Den regnbågsfärgade Pride-flaggan är inte bara en färgstark och uppiggande syn, den är också en stark symbol för kärlek. Fira Pride (och dig själv!) genom att lacka naglarna i vackra regnbågsmönster. KICKS visar vägen i tre enkla steg! Med effektiva ingredienser och verksamma produkter utan falska löften ger hudvård från Paula’s Choice snabbt de resultat du längtar efter. Välkommen att botanisera bland de bästa produkterna från Paula’s Choice hos oss på KICKS!

“Helt underbar! Så effektiv! Man känner riktigt hur påsarna under ögonen drar ihop sig. Har aldrig känt den effekten av alla de dyra ögonkrämer jag provat. Jag förvarar min i kylen. KÖP!! “– Anne

Kan man ta bort påsar under ögonen med laser?
Kirurgiska ingrepp på nedre ögonlocken kan ibland leda till ändrat utseende och dragning i huden, särskilt efter några år, och där rekommenderar vi istället operation av påsar om sådana finns och fraktionerad laser på nedre ögonlockshuden för en naturlig uppstramning.
En ansiktsbehandling hemma gör inte bara underverk för din hud och dina hudbekymmer, den hjälper dig också att varva ner. KICKS lär dig allt du behöver för att göra en professionell ansiktsbehandling hemma!En ögoncreme från Estée Lauder’s hyllade Advanced Night Repair-serie som innehåller den patenterade ChronoluxCB™-teknologin. Denna teknologi hjälper till att boosta hudens naturliga reparationsprocess. Ögoncremen ska appliceras på kvällen och jobbar med att återfukta och föryngra ögonområdet medan du sover.

Den här ögonkrämen, som även kan användas som ögonmask, piggar upp trötta ögon och har en skön, kylande effekt på huden. Innehåller koffein och mentol som minskar svullnader och väcker din blick till liv. Ögonkrämen är 100% vegansk och passar alla hudtyper.