Posted on

Ncs 3005 Y20r

Viktigt: på datorskärmar verkar RAL-färger inte helt autentiska. Använd färgintrycket på denna sida endast som referens. Vi rekommenderar att du köper en fysisk RAL-färgfläkt för att vara säker på rätt färg. Du kan ha en RAL-färgfläkt för så lite som €158,00 (exklusive moms).

Det är en risk att fatta ett beslut baserat på visningen av en färg på en digital skärm. För att vara säkra på rätt färg rekommenderar vi att du använder en fysisk RAL-färgfläkt. På denna webbplats kan du köpa en RAL-färgfläkt.
LADY 0553 Ascott passar fint ihop med LADY 1928 Sommarsnö. Vita detaljer målas här i LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av informationskapslar (”cookies”) som Jotun använder för att analysera hur du använder vår webbplats och förbättra din användarupplevelse. Vi använder informationen för att analysera och erbjuda anpassad marknadsföring i andra kanaler. Här kan du läsa mer om Jotuns användning av informationskapslar och hur du kan ändra dina inställningar.

S2002-y är fin ihop med LADY 1024 Tidlös, S1002-Y, men här blir det bäst med tak, snickerier, fönster och dörrar i en varmare vit, tex LADY 1453 Bomull eller den något mindre gula LADY 1001 Eggvit.
Hejsan! Jag ska renovera mitt kök och skapa öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Jag har svårt att välja färg på luckorna och vill hitta en bra färg att ha på väggarna i köket och vardagsrummet som funkar bra ihop med färgen på luckorna. (Obs vill ha matt färg). Vardagsrummet är i sydöstläge (sol från morgon till ca kl 14), köket kommer hamna bakom ett litet sovrum i sydöstläge men kommer ha ett industrifönster mellan kök och sovrum för att få in ljus i köket. Tänkte ha en bänkskiva från Dekton som heter Keon Tech Collection (upplever den som lite varmare grå). Tänkte även att bänkskivan skulle ”fortsätta upp” på väggen cirka 10 cm vilket innebär att jag kommer måla väggarna resterande bit upp till väggskåpen och runt fönstret (inget kakel alltså). Så till luckfärgerna som jag funderat på: 1. NCS S 2002-Y 2. NCS S 3005-Y20R (köket på sista bilden) 3. NCS S 2005-Y20R 4. Ascott NCS 2203-Y13R Den som jag varit mest inne på är 2002-Y och sen måla väggarna i 1002-Y. Vad tycker ni om den kombinationen eller finns det någon annan färg på väggarna man kan kombinera 2002-Y med? Vill ha en ljus, matt färg. Lister och dörrar kommer köpas från Bauhaus i den vanliga vita färgen de har på snickerier. Vet inte om den har lite gult i sig, skulle tro det. Taket kommer jag nog vilja ha i vitt utan något gult i (0500-N?). Tacksam om ni kan ge mig förslag på olika kombinationer (luckfärgerna jag skrev + väggfärg som passar med var och en av dem). Mvh AFör matta vackra väggar väljer du LADY Pure Color, nya LADY Pure Color eller LADY Balance.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och LADY Perfection om det är släta tak.

Genom att markera den här rutan bekräftar jag att jag har läst och godkänner att vi behandlar dina uppgifter i enlighet med våra villkor och vår privatpolicy.
F\u00F6r att kunna ge dig en skr\u00E4ddarsydd kommersiell information, s\u00E5 skapar vi en profil och analyserar din interaktion med oss. Vi tittar p\u00E5 din data som:

Penslar, rollers och verktyg rengörs enklast med brunsåpa eller med terpentin. Vid rengöring av penslar eller rollers stryker man ut den sista färgen mot ett papper. Gnugga sedan in penseln med brunsåpa och skölj tills den blivit ren. Alternativt låter man penseln hänga fritt i en bruk med rå linolja.

Hur mycket färg behöver jag?: Färgåtgången varierar beroende på hur starkt sugande underlaget är och hur många gånger man behöver måla. Vi gör ett räkneexempel nedan.Målning med linoljefärg på metall: Grundmåla metall med järnmönja. Se instruktioner på produkten. Ottosson linoljefärg går även att måla på Isotrol Grund eller Isoguard rostskyddsfärg eller på NM Stålprimer som också är en rostskyddsfärg. Efter grundmålning målar man två strykningar. Späd första strykningen med 10% terpentin. Vänta minst 2 – 4 dygn mellan varje strykning. Vid målning på NM Stålprimer 270 som är en tvåkomponent epoxibaserad rostskyddsfärg skall stålprimern slipas med P80 före slutstrykning med linoljefärg. Linoljefärgen ger då stålytan en vacker kulör samtidigt som den skyddar den underliggande rostskyddsfärgen och konstruktionen från UV-ljus, väder, vind och nötning.

Åtgångsexempel: Målning med linoljefärg på 100m2 obehandlad träfasad. Vi räknar med en snittåtgång på 15m2/L. Dividera totala ytan med snittåtgången, 100m2/15 = 6,5 = andelen färg du behöver för varje målarrunda. För att blanda 6,5L grundfärg behöver du (0,5*6,5) 3,2L rå linolja, (0,15*6,5) 1L terpentin och (0,35*6,5) 2,3L linoljefärg. Mellanstrykningen ska spädas med 15% terpentin. För att få 6,5L mellanstrykningsfärg blandar du (0,15*6,5) 1L terpentin med (0,85*6,5) 5,5L ren färg. Sista målningen utförs med ren färg, du behöver 6,5L färg för att måla dina 100m2. Totalt behöver du köpa (2,3L + 5,5L + 6,5L) 14,3L färg, 3,2L rå linolja och 2L terpentin för att måla 100m2.
-Ottossons linoljefärg är ett utmärkt miljöval och innehåller inga plaster, mjukgörare, nanopartiklar, konserveringsmedel eller lösningsmedel. Hållbarheten är utmärkt och underhållsintervallerna långa. Linoljefärg skall normalt inte rollas men det går att rolla om man är noggrann och vet hur färgen skall strykas. Generellt bör man inte rolla färgen utomhus men vid inomhusmålning eller målning på släta underlag kan det vara ett effektivt alternativ. Problemet med roller är att det är svårare att arbeta in färgen i underlaget och det är svårare att avgöra hur tjockt man applicerar färgen. Vid målning med roller är valet av målarroller det viktigaste. Linoljefärg skall målas med en korthårig filtroller (lackroller), mohairroller eller skumroller. Vid rollermålning kan man fördriva färgen med en moddlare/fördrivare för att säkerställa att man har lagt på ett jämnt och tunt färgskikt. Förvaring av linoljefärg: Linoljefärg kan förvaras i alla miljöer. Då färgen inte innehåller vatten tål den exempelvis frost. Man skall däremot undvika att syre kommer i kontakt med färgen för att undvika att den torkar. Bästa sättet att förvara en öppnad burk är att täcka färgytan med plast och stänga locket. Lägg färgburken i en plastpåse och förslut. Däremot kommer färgpigmenten sjunka till botten om man förvarar färgen under en längre period. Detta är inte skadligt men man måste röra upp färgen ordentligt före användning nästa gång. Torktid: Linoljefärg har en längre torktid jämfört med vattenbaserad färger. Anledningen till det är att den innehåller linolja vilket kräver en längre tid för oxidation och torkning. Generellt torkar linoljefärg på 1-5 dygn beroende på temperatur, luftfuktighet, ytans temperatur och luftgenomväxling. Bäst torkar färgen under sommarhalvåret, optimal temperatur är mellan 15-25 grader. Undvik att måla i direkt solljus. Torktiden mellan strykningarna får gärna vara längre än rekommenderade torktider. Steg 1: Späd färgen med 15% terpentin. Låt torka i 2 dygn med god luftväxling. Gör en lätt avslipning av ytan (P240 eller finare) Spacklade ytor kan med fördel grundmålas en gång före första målningen för att skapa ett jämt sugande underlag.Steg 1: Grundmålning, blanda grundfärgen enligt följande: 35% färg, 15% terpentin och 50% rå linolja. Stryk ut färgen väl, starkt sugande partier mättas. Färgen skall strykas i tunna skikt, det är mycket viktigt att eventuella färgöverskott torkas av. Låt torka 3-4 dygn. Ytan skall vara torr och lite sträv när den har torkat. På extra hårt och/eller fett trä kan andelen terpentin ökas och andelen rå linolja minskas.

Målning med linoljefärg med eller utan terpentin: Linoljefärg går utmärkt att måla utan spädning med terpentin. Skillnaden är att man får tillsätta mer rå linolja vid grundmålningen. Balsamterpentinen påverkar inte färgens egenskaper utan hjälper linoljan tränga in i träet. Grundmålar man utan terpentin tar denna process längre tid vilket gör att färgen torkar långsammare. Det går med andra ord alldeles utmärkt att måla med linoljefärg helt utan tillsats av lösningsmedel.-Man kan lätt bryta standardkulörerna efter eget önskemål. Antingen bryter man standardkulören med Vit Titan-Zink och får en ljusare nyans eller så bryter man de olika kulörerna med varandra för att skapa en helt egen kulör.

Vad skall man använda för penslar? Vi rekommenderar att man använder runda anstrykare vid målning med linoljefärg. De små storlekarna (#2-8) används till målning av fönster, foder, snickerier, stolar, spröjs etc. De större penslarna (#10-20) används till målning av fasad, staket, golv och andra större ytor. Vid målning av stora ytor både inom- och utomhus använder man gärna en vinkelpensel för att måla svåråtkomliga ytor och vid hörn och längs kanter. Man bör även ha en kort elementpensel eller liten lackpensel för målning av detaljer. Vid målning av snickerier, möbler, dörrar etc. anstryker man färgen med en rundpensel och fördriver sedan färgen med en moddlare/fördrivare. Detta gör att man får en slät och jämn ytfinish utan överlapp och penselränder. Använder man en moddlare (fördrivare) med gethår, grävlingshår eller syntetborst får man en extra slät ytfinish, lämpligt vid målning av exempelvis köksluckor eller lister.Gulning av linoljefärg: Linolja gulnar i mörker och bleks av ljus. Linoljefärg gulnar med andra ord inte utomhus eller i inomhusmiljö där den är exponerad mot UV-ljus. I rum utan dagsljus eller bakom tavlor är färgen starkt gulnande. Gulningen är reversibel, en yta som har gulnat i mörker och åter exponeras för solljus bleks tillbaka och gulningen försvinner.

Målning med linoljefärg utomhus med en strykning: Ger en matt glans. För målning på sågat trä. Mycket smidigt sätt att måla staket, arbetsbodar och ekonomibyggnader. Före målning skall ytan vara torr (max 15% fukthalt) och fri från damm, smuts, mögel, alger och andra beläggningar. Blanda 50% färg med 40% rå linolja och 10% terpentin. Stryk och arbeta in färgen i ett jämt lager. Färgen skall tränga in i träet. Färgen har en mycket god täckförmåga och ytan får kulör av denna enda strykning. Slutresultatet blir en slammfärgsliknande yta.
Penslar och rollers: Linoljefärg kräver verktyg av hög kvalitet. Vid målning med konventionella färgsystem applicerar man tjocka färgskikt på ytan. Linoljefärg skall arbetas in i underlaget. De runda anstrykarna är bäst på att stryka ut färg i tunna skikt. Med en rund pensel får man bättre kraft och styrka vid måleriarbetet. Det är också viktigt att man använder penslar av naturborst då naturborsten är styvare och lättare stryker ut färgen tunt. Det är också viktigt att penseln har en kraftig infattning med mycket borstmaterial då det gör att man får med sig mer färg och penseln får rätt styvhet. Bättre penslar är också lättare att måla med speciellt vid hörn, kanter och skarvar som kan vara svåra att måla. En bra pensel har svinborst som håller en högre kvalitet jämfört med enklare penslar. Ett högkvalitativt borstmaterial skall kännas mjukt i topparna och ha ungefär samma längd. Man får då en bättre färgupptagning, jämnare påföring och finare finish.Mögel och algangrepp: Mögel och algangrepp kan förekomma på alla sorters underlag och färger. Ingen vet exakt vad det beror på. Ottossons linoljefärg klarar sig normalt mycket bra från angrepp av mögel och alger men i utsatta miljöer kan det förekomma. Alg- och mögelsporer ser ofta ut som små svarta prickar på fasaden, dessa är extra tydliga på vitmålade ytor. Mögelsporerna sitter ytligt och påverkar inte färgens funktion. Ottosson använder zinkoxid i alla sina färger för att motverka beväxning. Hur kan man undvika påväxt på ytan? Det finns inget medel eller färg som kan garantera att din yta inte blir utsatt för mögel eller algangrepp däremot finns det sätt att minska risken. Före målning skall man vara noggrann med att tvätta ytan och ta bort alla spår från mögel och alger. Tvätta ytan med algtvätt eller vanligt neutralt diskmedel. Vid målningen skall man följa instruktionerna noggrant och måla färgen tunt.Vid målning med linoljefärg ska man använda penslar av naturborst. Till skillnad från moderna akrylat eller alkydoljefärger skall linoljefärg arbetas in i underlaget och strykas tunt. Detta kan man inte göra med syntetborstpenslar eller dåliga naturborstpenslar. Använd de redskap vi rekommenderar. Linoljefärg skall huvudsakligen målas med runda eller ovala anstrykare av naturborst. Till mindre partier eller snickerier kan man även använda lackpenslar eller vinkelpenslar/elementpenslar av naturborst. Vid målning med roller (inomhus eller till snickerier) skall man använda lackroller Microfilt, skumroller eller mohairroller.Ommålning av tidigare linoljefärgsmålad yta eller yta målad med annan färgtyp utan lösningsmedel: Vid ommålning av tidigare målade ytor skall man avlägsna all löst sittande färg och tvätta ytan. Ren trä eller kraftigt sugande ytor grundmålas enligt steg 1. Är ytan fet målar man steg 1 med färg utspädd med 10% terpentin. Måla sedan enligt steg 2 och 3.Linoljefärg skall målas TUNT. Det viktigaste vid målning med linoljefärg är att man stryker ut färgen väl, flera tunna skikt är att föredra. Målar man tjockt rynkar sig färgen och den får en sämre hållbarhet.

-Färgen kan användas både inom- och utomhus, till metall, puts, spacklade- och målade ytor m.m. Olika spädningsförhållanden gör att man kan måla på olika underlag.

Målning utomhus med terpentinspädning:För målning av sågade och/eller hyvlat trä samt PH-neutral puts. Före målning skall ytan vara torr (fukthalt under 15%) och fri från damm, smuts, fett och andra beläggningar. Fasaden skall vara tvättad och fri från mögel och alger. Fukthalten i träet bör understiga 15%.
Målning utomhus utan terpentinspädning: För målning av hyvlade eller sågade träytor eller PH-neutral puts. Före målning skall ytan vara torr (fukthalt under 15%) och fri från damm, smuts, fett och andra beläggningar. Fasaden skall vara tvättad och fri från mögel och alger. Målning med linoljefärg utan terpentin gör att torktiden ökar något. Fukthalten i träet bör understiga 15%.Ommålning av tidigare målade ytor: Tvätta ytan och gör en lätt avslipning med P180. Grunda eventuellt trärena partier enligt punkt 1. Måla med outspädd färg enligt punkt 2 och 3.

Kan linoljefärg självantända: Nej linoljefärg kan inte börja brinna eller självantända. Däremot kan trasor eller trassel dränkta med linoljefärg eller linolja självantända. Alla trasor, textilier etc. som kommit i kontakt med linolja skall dränkas i vatten och läggas i en lufttät påse. Det är linoljan som i kontakt med syre under oxideringsprocessen som kan göra att trasor självantänder.
Vid målning med linoljefärg på stålytor inomhus räcker det oftast med 1-2 strykningar med outspädd färg för att få en mycket god täckförmåga. Vid målning inomhus behöver man i regel inte rostskyddsmåla före slutstrykningen.Ommålning av tidigare linoljefärgsmålad yta eller yta målad med annan färgtyp: Vid ommålning av tidigare målade ytor skall man avlägsna all löst sittande färg och tvätta ytan. Rent trä eller kraftigt sugande ytor grundmålas enligt steg 1. Är ytan fet målar man steg 1 med färg utspädd med 10% terpentin. Måla sedan enligt steg 2 och 3. Ottossons linoljefärg finns i ett femtiotal vackra standardkulörer. Förutom standardvit finns linoljefärgen i flera olika gråa, vita, gula, röda, bruna, gröna, blå och svarta kulörer. Det översta partiet på kulörbilden är standardkulören målad utan brytning med annan färg. På nederdelen till vänster är kulören bruten 1 – 1 med linoljefärg Vit Titan/Zink (50% standardkulör + 50% Vit Titan/Zink). På nederdelen till höger är standardkulören bruten 1 – 3 med linoljefärg Vit Titan/Zink (25% standardkulör + 75% Vit Titan/Zink). De flesta standardkulörer går att bryta med Vit Titan Zink för att erhålla en ljusare kulör. Ottosson Linoljefärg Umbragrå används till måleriarbeten både inomhus och utomhus. Färgen fungerar lika bra till målning av fasad som till målning av trägolv inomhus. Linoljefärg har en överlägsen vidhäftningsförmåga till nästan alla typer av underlag, hur man späder färgen avgör vad man kan måla. Färgen är tillverkad av linolja som tränger ner djupt i träet och skyddar mot röta och torrsprickor. Det höga innehållet av färgpigment ger färgen dess goda täckförmåga och kulörstabilitet. Linoljefärgen har mycket lång hållbarhet utomhus och nästan oändlig hållbarhet inomhus. Bryter man Umbragrå med vitt får man ljusgrå/ljusbeige kulörer som är mycket populära till målning av exempelvis väggar och trägolv.Målning med linoljefärg inomhus med eller utan terpentin: Målningsråd vid målning inomhus på hyvlat eller ohyvlat trä, gipsskivor, spackel eller PH-neutral puts. Före målning skall ytan vara torr och fri från damm, smuts, fett och andra beläggningar. Eventuellt spacklade ytor skall vara slipade. Schellackera kvistar före målning. Tillsätt eventuellt 1% Corsik torkmedel för snabbare torktid (10ml/L).-Enkelt system som går att använda på de flesta underlag. Utmärkt vidhäftning till trä, puts, metall, glas, spackel, gipsskivor, målade ytor och tegel. Färgen skall ej målas på plast, vaxade ytor, textil, papper eller silikatfärgsmålade ytor.Målning inomhus med linoljefärg utan terpentin: Blanda1/3 färg med 2/3 kokt linolja. Stryk färgen tunt och låt torka i minst 3 dygn. Slipa lätt med P-240 eller finare. Följ sedan steg 2 och 3. Låt eventuellt färgen torka ett dygn extra vid varje steg.

-Färgpigmenten är huvudsakligen oorganiska och har en mycket god kulörstabilitet och skyddar mot UV-ljus. Den höga andelen färgpigment ger inte bara ett utmärkt skydd ytan gör att färgen täcker mycket bra.
Linoljefärgens täckförmåga: Först och främst skall vi igen poängtera att det är mycket viktigt att man målar tunt. Linoljefärg täcker upp till 20m2/L (ibland ännu mer) vilket är ungefär 3-4ggr så långt som en vanlig plastfärg. Det är den höga andelen färgpigment kombinerat med en torrhalt på 100% som gör färgen så dryg. En konventionell målarfärg innehåller ofta 70-80% kranvatten eller 70-80 lacknafta vilket gör att man måste lägga på tjocka skikt för att få en täckförmåga.

Vilka ytor kan jag måla med linoljefärg?: Linoljefärg kan målas på nästan alla sorters ytor. Är man osäker på vidhäftningsförmågan är det lämpligt att testa före målning av större yta. Ottossons linoljefärg används exempelvis för att måla träpanel, trägolv, staket, plåttak, stålkonstruktioner både inom- och utomhus, utomhusmöbler, snickerier både inom- och utomhus och fönster. Linoljefärg har en mycket god vidhäftning och hållbarhet på ohyvlat och sågat trä, puts, gipsskivor, betong, målade ytor (akrylat, alkyd etc.), metall, glas, kitt, spacklade ytor och mycket mer. Generellt ska alla ytor vara torra (fukthalt under 15%) och ha ett neutralt PH-värde. Målning skall inte göras på papper eller textilier eller ytor målade eller ytbehandlade med silikonbaserade produkter eller vaxade ytor. Linoljefärgen används främst till fasadmålning och målning av möbler och träkonstruktioner utomhus men lämpar sig utmärkt till målning inomhus.

Skötselråd linoljefärg inomhus: Linoljefärg har generellt en lång torktid innan den blir hård. Man ska därför vara extra försiktig vid beröring av nymålade ytor. Rengöring av nymålade ytor bör inte ske förrän tidigast efter en månad. Rengör med PH-neutrala diskmedel.
Hej, Jag ska renovera köket och har beställt ett kök med köksluckor i ncsfärgen S 3005-Y20R. Jag skulle vilja måla köksväggsväggarna, angränsande matrum och vardagsrummet som ligger i fil med matrummet i en greigeaktig färg som är ljusare än köksluckorna (för att ge en kontrast), men som ändå passar ihop med köksluckorna. Var i en färgaffärer och där förslog de er washed linnen. Håller ni med om att dessa skulle passa ihop? S 3005-Y20R och er blek sand ansåg de vara för lika för att det skulle bli en kontrast. Håller ni med om det? Någon annan färg som skulle passa bra? Stort tack för er hjälp!LADY 10679 Washed Linen blir inte riktigt rätt mot era luckor. Lite för lika men ändå inte. Lätt att det känns fel. Kika på lite ljusare färger tex LADY 1875 Sans och LADY 10678 Space. De kan vara bättre till snickerier i varmare vita än era men det kan vara värt att provmåla. Kika även på den ännu ljusare LADY 1376 Froströk och LADY 1928 Sommarsnö. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir på olika ställen i rummet, i olika ljus.

Hexdecimalsfärgkoden #b6a087 är en mellanljus nyans i brun. I RGB-färgmodellen #b6a087 består av 71.37% röd, 62.75% grönt och 52.94% blått. I HSL-färgutrymmet #b6a087 har en färgton på 32° (grader), 24% mättnad och 62% ljusstyrka. Färgen har en ungefärlig våglängd på 580.3 nm.
Måla utomhus med linoljefärg Fasadmålning med terpentinspädning Fasadmålning med linoljefärg utan terpentin Ommålning av snickerier utomhus Enstrykningsfärg för trä utomhus Med rätt pensel blir resultatet bättre Måla inomhus med linoljefärg Måla inomhus med matt linoljefärg på tapeter? Ommålning av målade snickerier inomhus Ommålning med mattvit på målad yta Målning med matt vit linoljefärg Målning med nya snickerier med terpentinspädning Målning med nya snickerier utan terpentinspädning Målning med antikvit linoljefärg Enstrykningsfärg för trä inomhus Enstrykningsfärg för puts inomhus Att behandla ett tegelgolv med vax och linolja Behandling av trä med linoljevax Behandling av furugolv med linoljelasyr Med rätt pensel blir resultatet bättre Måla fönster med linoljefärg Fönstermålning med linoljefärg Rostskydda med linoljefärg Linoljefärg som rostskydd Underhåll Underhåll av yta målad med linoljefärg Specialkulör Så blandar vi specialkulörer Produktion Vår produktionsprocess Miljö & energi Vårt miljö- och energiarbeteOBS: Färgprovet visar tre olika kulörer. (Överst) standardkulören, (vänster) blandning av lika volymdelar standardkulör och Vit Titan-Zink (1+1) samt (höger) blandning av en del standardkulör och tre volymdelar Vit Titan-Zink (1+3). Dessa olika kulörer kan du blanda till själv.

Utan en uppdaterad webbläsare kan du få problem med att ta del av innehållet på alcro.se. Använd någon av nedan länkar för att byta eller uppdatera den webbläsare du använder idag.
De här kulörerna kommer från Alcro Designers inredningskollektion med 154 vackra kulörer för målning av väggar, möbler och detaljer inomhus. Du kan läsa mer om ad.inredningskollektion, eller bläddra i färgkartan direkt.

Ida Mårtensson är en entreprenör och bloggare från Norrland som nu har hittat till Stockholm. Här resultatet från hennes köksrenovering med våra släta luckor Plain i färgen Khaki.
NCS (Natural Colour System) utgår från sex elementfärger: vitt W, svart S, gult Y, rött R, blått B och grönt G. Ingen elementarfärg har visuell likhet med någon annan elementarfärg. På denna sidan hittar ni de NCS-kulörer vi jobbar med på Ballingslövs kökssortiment.