Posted on

Nissan Diesel Forum

ja men lager ras e den snälla versionen det händer ofta att slädarna till kam kjedjan viberar sönder med följden ventilsallad har renoverat 4 sådana motor å 2 med lager ras.. det samma gäller skylind då det e en förlangd 200 motor (i grova tag) därför finns det så jävla många efter marknads högeffekts oljepumpar till dom.. men tillbaka till navara problemt jag vet inte riktigt vad som händer med dom fins en ombyggnads satts till slädarna som håller ungefär 3000mil sen går dom sönder också har provat bilen står här igen med samma problem å nissan har inget bra svar mer än att dom betalar reserv delarna i detta fallet… men de e nog så enkelt att detta är en riktig skit motor går jätte bra håller skit..RTX 3080 Gaming X Trio | Ryzen 7 5800X | TridentZ Neo 32GB @3600MHz CL16 | Asus X470-F ROG Strix | Lian Li PC-O11 Dynamic Svart | NZXT Kraken Z73 | 6x Lian Li UNI Fan | Xiaomi Mi 34″ 3440x1440p 144Hz

Jag måste säga att leasing aldrig känts mer lockande än nu, då är det inte mitt problem om 3 år. Men då blir det istället ett ganska hög månadskostnad om man ska ha något som inte är rakt av tråkigt och opraktiskt.
Jag är osäker på om man får stå hur länge man vill på laddstationerna? Det blir ju problem om någon nattförare behöver ladda sin bil så är samtliga laddstationer tagna av bilägare som inte är där och kan föytta sina bilar när dom är klara.Jo jag håller med. Men å andra sidan är det ju perfekt läge att sälja sin gamla skrotbil just nu, man lär aldrig få mer pengar för den liksom. Så om man ändå har tänkt sig att köpa (eller leasa) en ny bil så kanske just nu är ett bra läge. De nya bilarna är ju inte direkt dyrare än normalt, även om det är brist med långa leveranstider, och man lär väl kunna glömma rabatter och så.Jag sitter lite i samma sits. Har en leasingbil som ska tillbaka i sommar. Jag tänkte köra på något bättre begagnat för att spara lite ett tag framöver men sen såg jag begagnatpriserna och då var ju det bara att glömma tyvärr. Ny bensin eller diesel känns inte heller så smart, både med tanke på andrahandsvärdet och på den sjukt höga skatten. Så nu har jag snöat in på en elbil trots att jag inte kan ladda hemma. Jag tänker mig att det till vardagsbruk hade räckt med en ordentlig laddning i veckan, också har jag några publika laddare ungefär 600 m bort, så att parkera där en natt i veckan är liksom inget problem. Det blir inte lika billigt som att ladda hemma, men skillnaden är inte så stor ändå, elen där kostar 2,50 per kWh vilket väl är en krona över vad man betalar hemma ungefär. Men då ska man ju ha en laddstolpe också, vilket väl kostar i alla fall 7000 efter bidrag och så, så för de första 7000 kWh så kostar det ju inte mer med offentlig laddning i mitt fall.

Jag skulle vilja ha en bil jag vet att jag blir av med oavsett vad eller som jag klarar av ta värdetappet på om den skulle bli hopplöst omodern under något av ovanstående scenarion.

Jag är istället inne på att absolut inte köpa elbil för tillfället. Köper man elbil idag med dagens batteriteknik kommer värdet på bilen sjunka som en sten i havet den dagen det kommer nya batteritekniker med bättre räckvidd, snabbare laddning, lägre produktionskostnad m.m.
Hade jag varit ute efter en ny bil hade jag antingen köpt äldre bil begagnat för mycket lägre pris eller leasat en nyare bil. Allt annat tycker jag personligen känns alldeles för osäkert som det ser ut just nu.

Med tanke på förbrukningen så, jo. Det är det. Dessutom investeras det otroliga mängder pengar i fossilfria bränseln vilket kommer att driva ned priset. Det är inte en orimlig tanke att dieselpriset går tillbaka till att vara billigare än bensin. Time will tell.Nej, det är ju främst långa sträckor diesel är bäst. Fast påståendet var att diesel inte är ett alternativ alls. Vilket trots det högre dieselpriset inte stämmer särskilt bra.

Det som är irriterande är att min bil är såpass billig att äga. Skatt på knappt 800/år och 0,7l/mil. Så oavsett vad jag gör kommer det bli dyrare, och det är fine. Det känns bara inte som att det finns ett tydligt bra val just nu.
Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Jag brukar tänka att jag ska köpa en bil som är 2-3 år gammal, då ligger priset runt 200-300k och då vill jag inte byta bil med stor förlust redan 1-2 år efter.Elbilar är så fasansfullt dyrt fortfarande, och så blir man beroende av att ha tillgång till laddstolpe. Om man inte vill åka iväg och hänga 30-60 minuter för att ladda.

Va du än gör, köp inte en ny bil. Det kommer snart en skattehöjning på alla fossildrivna bilar med säkert 1000%, då kan det vara skönt att åka runt i en bil värd omkring 20-40 000kr.Vad är det du vill ha i en ny bil som din nuvarande bil inte erbjuder? En bil från 2013 är ju inte direkt gammal. Beroende på vad du har för bil är det inte säkert att en bil från t. Ex 2019 är så mycket roligare utan det enda den erbjuder är ett dyrare ägande. Beror på hur långt du kör givetvis men många nya bilar tex morsans hyndai i30 2018 går på 5.8 blandad körning går nog få den dricka närmare en halvliter om man kör lite längre sträckor. Jag kör 2 mil enkelt till jobbet jag hade valt bensin el är för dyrt och vi har alla sett elpriserna å elbrist å politiker som vill att allt ska drivas på vindkraft. Ne elbil kommer jag nog vara en av dem sista som köper. Huvuddator: Intel i7 10700KF @5,1AC (Noctua NH-D15) | Asus RTX 2070 STRIX OC | 32 GB DDR4 HyperX Fury | Corsair RM750X v2 | Fractal Design Meshify C | Arch Linux, Win11, Ubuntu 22.04

Sen är det ju värt att köpa elbil nu pga de anledningar du just nämner Fin bonus, ingen skatt, helt ok elpriser. Det kommer nog inte bli mycket billigare att äga en elbil än det är njust u, lär ju bara bli dyrare sen!
Själv är jag lite fundersam på hur det blir med elbilar längre fram när de blir begagnade och slitna. Känns som betydligt dyrare grejer att underhålla.Ladd/plug-in -hybrid känns som en halvmesyr som riskerar att bli en bensinare/diesel med kortare räckvidd för att man inte laddar batteriet och bränsletanken är mindre.

Jag sitter lite i samma sits. Har börjat spana in Toyotas hybrider (Ej plug-in). Mer specifikt en kombi Corolla. Massa teknik i dem flesta och rimligt inköpspris. Problemet är väl att max släp är 750kg och tygklädsel. Hur den känns att köra vet jag inte. Ska dra under 0.5l/10km..
Nej priserna kommer nog fortsätta vara höga. Men som du säger så är det så sjukt mycket som händer med elbilar just nu så risken är att man står där med ”gamla” grejer väldigt fort.Hade jag varit ute efter en ny bil hade jag antingen köpt äldre bil begagnat för mycket lägre pris eller leasat en nyare bil. Allt annat tycker jag personligen känns alldeles för osäkert som det ser ut just nu. Fossildrivet är väl ungefär lika hett som senaste istiden och allt som rör el går så himla fort framåt både tekniskt och juridiskt. Om nästa stora breakthrough är på gång skulle dagens elbilar kunna vara utdaterade om tre år och man vet inte vad som händer med t.ex. skatt på elen eller om man helt plötsligt får för sig att gå mot bränsecellsbilar istället.

Privatleasing idag känns som det naturliga valet (IMHO, modellen funkar inte för alla), skippar hela ”vad händer om 3 år” diskussionen och många privatleasingpriser är väldigt konkurrenskraftigt satta.
Jag tror ju inte det kommer funka så, den ”nya” batteritekniken som är bättre, billigare och kan massproduceras har det snackats om i 40 år. I verkligheten kommer förbättringarna långsamt. Ny teknik är bättre men initiallt dyrare och det tar tid att bygga upp tillräcklig produktion. Därför kommer förbättringar i små steg, kontinuerligt.

Det dyra bränslepriserna är här för att stanna om du frågar mig. Så fort det blir mer elbilar kommer det också att bli dyrt. Antingen i elpriser eller extra skatter på elbilar alá kilometerskatt eller annat påhitt. För du tror väl inte att regeringen pressar oss att gå över till elbilar och sedan sväljer den förlorade inkomsten i bränsleskatt?!
T ex en dieseldriven volvo V90 får man en skitfin under 250k med mycket utrustning som drar 0,5 liter milen. Vad får man för elbil för samma pris? En skittråkig Renault Zoe, Nissan leaf eller vidundret BMW i3. Elhybrider är också dyra, och det kan vara dyr service på.Det rimligaste tycker jag är att du väljer ut 4 olika bilar t ex en elhybrid, en elbil, en diesel och en bensindriven och sedan skapar ett exceldokument och jämför kostnader. Valda utefter vad du värderar som viktigt i en bil sett till utrustning och storlek. Jag skulle själv aldrig köpa en bil idag som är ett par år gammal så priserna stigit såpass att den säkert var billigare att köpa ny för tre år sedan än vad den kostar idag. Vilket är sjukt. Då köper jag hellre en gammal skorv eller en helt ny bil. 😁 vi har 3st king-cabs på jobbet som står och väntar på motorenovering, om det går så långt att veven tar stryk av dom dåliga lagrena måste den bytas också, försöker du slipa om den går den av på mitten sen.Om jag inte minns fel så sitter detIsuzu motorer i King cabarna och motorerna är det inget större fel då Isuzy har byggt dieslar i massor med år. Däremot blir det knas med Nisssans konstruktion för att dessa maskiner ska få plats. Har man rivit en sådan här motor så förstår man varför eftersom oljesumpen sug är jättelåååååång pga. Nissans omkonstruerade oljetråg. Motorn får mao. inte oljetryck direkt vid uppstart eftersom oljan har så lång väg att sugas innan den når ram/vevlager. Det finns en ombyggnadsats med annan oljepump mm. och problemet medd kasst oljetryck vid start blir ju extra tydligt på denna biltyp (hantverkare) Som oftast går korta sträckor mellan massor av olika jobb.ändå irreterande nu när jag såg hela.. de kan ju inte bara vara 250 trasiga kingcabbar? Fan alla verkar ju rasa, sen att Nissan inte får vetskap om alla är ju inte så konstigt.

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!
Min Farsa har kört Mitsubishi L200 i 8-10 år nu. Han hade en -98 först i ett antal år sen köpte han sig en nyare en -04. Det ända farsan har gjort extra på bilarna utöver service, är att byta glödstift då dom har gått åt. Och vad jag kan säga så ligger mitsubishi före i komfort i just dom årsmodellarna. Jag har en l200 -00 2,5td. Är jättenöjd med den men ska ändå sälja pga. bussköp. Kamrems bytena är svindyra på både king caben och l200:an, men hör med någon mindre verkstad, kostade 1000:- på min(jobbet). Förbrukningen är svår att säga då den varierar enormt beroende på gasfoten, min drar mellan 0.9 upp till 1.3 om det är extremt kallt. Dock så har jag 30″ hjul på min. Som mx Linus skriver så är det grymmt mycke bättre komfort i l200:an jämfört med andra pickisar i samma årsmod. Jag har också för mig att det är mellan 00-05 och på D24, och det är vevlagerras som är bekymmret. En kompis till mig lämnade bort sin till en som i förebyggande bytte till en annan sorts lager som han tog in från USA om jag inte missminner mig. Har fått förklarat varför det blev lagerras och varför det hjälpte med annan sorts lager, men de la jag inte på minnet tyvärr..Webbplatsen du vill besöka är för tillfället inte tillgänglig. Detta kan bero på att sidan är under utveckling, att underhåll görs eller att sidan av annan anledning är stängd.

Nettsiden du vil besøke er for øyeblikket ikke tilgjengelig. Dette kan komme av at siden er under utvikling, vedlikehold utføres eller at siden av en anledning er stengt.

The website you want to visit is currently not available. This may be due to that the website is being developed, that maintenance is underway or that the website is closed due to some other reason.
Hej! Jag är i färd med att köpa en nyare bil. Har tittat på och provkört 2017 års modell av Nissan Qashqai. Jag gillade den mer än de anda märkena jag kört. Men ska jag köpa diesel eller bensin? Är det värt att köpa en 2016 års model som gått under 2000mil? Själv kör jag mellan 3000 och 4000 mil per år och behöver en relativt låg total bränsle kostnad. Och kan man med diesel alternativet köra med miljödisel?

Förhoppningsvis kommer politikerna dock att sansa sig och jämföra dieselbränslets utsläpp med bensinens och inte med fjälluft som verkar vara fallet idag.
En stark och förhållandevis bränslesnål dieselmotor, god fjädring och körkomfort, oslagbar instrumentering och användarvänliga digitala förar­stöd gör bilen till en mycket lyckad pickup.

Och den digitala förarmiljön är i en klass för sig. Det som skiljer bilen från Navara, Alaskan och andra pickuper är den lyxiga instrumenteringen och även annan utvändig design på bilen.
Men när nu Mercedes tar klivet över till att utrusta sin bil med en egenutvecklad V6:a (258 hästkrafter mot den fyrcylindriga motorn som har 190 hästkrafter) drar Mercedes i från och får många extra poäng.Det som dock talar emot X-Klass är det intensiva samarbetet i utvecklingen av bilen med Nissan Navaras plattform, där även Renault Alaskan är systerbil.

Den permanenta fyrhjulsdriften 4MATIC driver med 60 procent på bakhjulen och 40 procent fram som standard och kan ställas i tre lägen – 4L för tuff terräng, 4H för lättare terräng och 4MAT för landsvägskörning.
Bilens motor sitter för övrigt även i till exempel personbilen Mercedes-Benz E 350 d. På transportbilssidan sitter motorn i en av Mercedes Sprinter­modeller.Många lyckade saker gör bilen till en lysande stjärna på pickuphimlen. Att köra X-Klass med en sexcylindrig motor är en oerhört mycket större upplevelse än X-Klass med fyra cylindrar.

Chassi med förhöjd markfrigång kan beställas som tillval. Jämfört med komfortfjädringen är markfrigången 20 millimeter högre genom att fjädrarna är längre, vilket förstås ger bättre möjligheter att köra i svår terräng. Bilen har även skivbromsar runt om och rattväxlingspaddlar.