Posted on

Nox At10 Genius 2022

FIP RISE FRIHAMNEN! ANGE KOD: ”SMASHA30” FÖR 30% RABATT PÅ HELA DIN ORDER! – Fri frakt inom Sverige. Leveranstid: 1-5 arbetsdagar. (vid evenemang & erbjudanden kan leveranstiden bli något längre)Till skillnad från vissa andra varumärken så spelar Noxs proffsteam på omodifierade racketar direkt från Noxs vanliga kollektion. Du kan därför uppleva samma känsla på banan som Agustín Tapia gör under en WPT-match.

Nox modeller är installerade med smartstrap. Smartstrap är precis som det låter ett system som tagits fram för att göra det enklare för spelaren att byta ut handledsbandet på sitt padelracket efter önskemål. Nox AT10 Genius 18k 2022 är Augustin Tapias nya vapen på World Padel Tour. 2023 års modell är byggt på samma form, samma kärna (HR3) samt struktur som 2022 års modell. Exclusive Spin+ är den innovativa teknik som kombinerar två typer av yt-strukturer. Detta betyder att ytan har en grov SIlica Sand yta med ett 3D hexagon-mönster placerat i mitten av racketen, utformat som en Nox logo.SmartStrap är tekniken som gör det möjligt att byta ut remmen utan besvär. Detta ger ett mer hygieniskt och säkert sätt att gör din racket lite mer personlig. Dynamic Composit Structure är tekniken där ett material används från ramen och 4 cm in i ytan, vilket minskar ’material-övergången’. Detta minskar risken för att kol-fibrerna rivs och det stärker ytan i de mest utsatta områdena. Om du ångrar köpet måste vi meddelas inom 30 dagar från den dag då du tog emot dina varor. Varan returneras i det skick och den kvantitet som den togs emot.AT.2 Genius LTD är en exklusiv utgåva av Agustín Tapias AT10 Genius padelracket – en så kallad limited edition. Denna racket vänder sig till den erfarna allround-spelaren som vill ha den perfekta balansen mellan kraft och kontroll. Du får en kombinaton av droppform, mellanbalans och en vikt på 360-375 gram.Använd alltid vår returportal, så att vi snabbt kan behandla din returnering. Du får pengarna tillbaka inom 10 dagar. Om du önskar en annan vara rekommenderar vi att du köper en ny vara via vår webshop direkt, så att vi kan se till att du får snabb leverans

HR3 Black EVA är det material som har använts i kärnan. Dette HR3 Black EVA är ett ’high-memory’ skum med snabb återhämtning. Detta främjar kraftöverföringen i både offensiva och defensiva slag.
Fraktpriset avräknas om du vill hämta dina varor hos PadelXpert. Detta är möjligt efter överenskommelse med PadelXpert och du väljer helt enkelt avhämtning när du beställer.Hos PadelXpert kan du betala dina varor med olika betalkort, Mobilepay, Viabill, via banköverföring eller kontant. Alla priser på PadelXpert är inkl. MOMS.

*För närvarande bestående av bland annat företagen internetstores GmbH, Friedrichstraße 6, D-70174 Stuttgart; OUTFITTER Teamsport GmbH, Bauhofstraße 30, D-63762 Großostheim; Tennis-Point GmbH, Hans-Böckler-Str. 29-35, D-33442 Herzebrock-Clarholz; Publikat GmbH Bauhofstraße 30, D-63762 Großostheim.
Tennis-Point.se uppfyller de högsta kvalitetskraven. Experter kontrollerar kontinuerligt att dessa krav uppfylls. Kontrollerna omfattar bland annat områden som datasäkerhet, kostnader och betalning, leveransvillkor, returhantering och kundservice.

Vi är glada att kunna erbjuda dig de senaste padelracketarna som testracketar. Med din bekräftelse kommer du att överföras från Tennis-Point till Padel-Point i ditt land.
Eventuellt hittar du även svar på dina frågor i vårt Hjälp- & Servicecenter. Till exempel information om våra allmänna affärsvillkor, ångerrätt, datasäkerhet eller betalningssätt och leverans- & fraktkostnader.AT GENIUS LIMITED EDITION 2022-raketen är en droppformad, mångsidig racket med en medelhög balans för att hitta balansen mellan kontroll och kraft. Den riktar sig till spelare som vill ha kontroll utan att förlora explosivitet i skotten. Dess stora sweet spot ger en mycket bra bollutgång även vid de mest ocentriska träffarna. Som en nyhet presenteras den nya Black Eva-kärnan i flera lager som garanterar ökad komfort och precision i skotten. Den har också grova 18K Carbon-ytor för att maximera effekterna, laterala anti-vibratorer som är införlivade i racketens struktur och en noggrann design av kärnan. Tyvärr kan vi för närvarande inte låta dig överföra din befintliga kundvagn. När du har skapat ett kundkonto på Padel-Point-webbplatsen kan du hyra testracketarna här och dra nytta av den vanliga servicenivån. Nox efterlängtade juniormodell är här. Nu kan de lite yngre spelarna känna sig som Agustin Tapía på banan. Denna modell är 35 mm i tjocklek (jämfört med 38 mm för seniormodeller) och har en vikt på 300-315 gram. Detta gör racket perfekt för juniorspelaren. Droppformen ger perfekt balans mellan kraft och kontroll.AT10 Luxury Genius Arenas sweet spot är relativt liten och man blir ganska straffad om bollen träffar utanför denna. Det ställer krav på dig att ha god teknik för att få ut det mesta av detta racket.Precis som ovan syskon så är ML10 Pro Cup Silver ett runt padelracket med låg balans och stor centrerad sweet spot, vilket primärt gör det till ett kontrollinriktat padelracket.Det här är ett defensivt starkt padelracket tack vare den runda formen, låga balansen och stora sweet spoten. Racket är lättmanövrerat och smidigt att förflytta, vilket gör det väldigt enkelt att få rätt bollträff i alla lägen.

Det är i det offensiva spelet som Attraction har sina styrkor, med riktigt bra fart i slagen när sweet spoten träffas rent. Vid felträffar så dör inte bollen helt heller tack vare den lite mjukare uppbyggnaden i racket, vilket är bra för någon som är lite ovan vid diamantform.Nu till något spännande, förra årets version av MJ10 benämndes som diamant och årets modell kallar NOX för droppform. Så har formen på racket ändrats? Nej, det samma form som 2021. NOX har bara valt att benämna den som dropp till 2022 i stället för diamant. MJ10 har nämligen en helt egen form som inget annat rack i NOX kollektion har. Man kan säga att det är en mix mellan droppform och diamantform.AT10 Luxury Genius Attack 18K är inte helt lätt att hantera i försvaret, diamantformen och den styva uppbyggnaden gör felmarginalen liten och det krävs att du jobbar runt bollen ordentligt inför varje slag.

Träffytans täta kolfiber ger en suverän respons i bollträffen och den höga balansen hjälper till att generera hög svinghastighet, vilket ger fina möjligheter att kicka ut bollen vid läge.
Tack var den låga balansen känns racket lätt att förflytta i handen och den runda formen och stora sweet spoten ger stor felmarginal. Det gör det lättare att få rätt bollträff när motståndarna pressar på med djupa bollar.Racket har en standardvikt på 360-375 gram och är uppbyggt av en vridstyv kolfiberram tillsammans med en träffyta i 18K kolfiber. Ovanpå träffytan finns en sandpappersyta för extra grepp i bollen.

Bahia levererar bra tryck i bollträffen och svarar utmärkt i de hårda slagen samtidigt som det är en fin känsla i lösare slag. Det kan vara aningen svårkontrollerat då sweet spoten är ganska liten, men vid de rätta träffarna blir resultatet strålande.
Tempo erbjuder många olika möjligheter i det offensiva spelet tack vare sin utformning och du kan variera mellan både kraftfulla smashar och luriga placeringar.En vanlig fråga hos de som kollar på NOX padelracketar är vad skillnaden ML10 Bahia och AT10 Genius Arena är, då de mer eller mindre identiska på papperet.

Inuti racket finns den mångsidiga och omtyckta HR3-kärnan, som är av medelhård karaktär. Materialvalen i racket gör att AT10 Luxury Genius 18K är en av NOX styvare modeller.Det innebär at AT10 Luxury Genius Arena även i år har en droppform, medelbalans och en sweet spot som sitter strax ovanför mitten. Racket har 12K kolfiber i träffytan, vilket gör den lite mjukare än ovan två syskon. Vidare har den en slittålig kolfiberram och den medelhårda HR3-kärnan.

I defensiva situationer kan Nerbo upplevas ganska svårhanterat, här krävs bra teknik för att kunna få till rätt träffar och bra med kraft. Racket ger ingen gratisfart utan du behöver arbeta genom varje slag och generera farten själv.

Det här en av toppmodellerna hos NOX 2022 och en ny variant av förra årets otroligt populära modell AT10 Genius Arena Luxury. Detta är även racket som stjärnan Agustín Tapia kommer att spela med framöver.
Det passar många olika typer av spelare, både ambitiösa nybörjare och spelare kring medelnivå. Det är för dig som söker ett skonsamt och förlåtande kontrollracket med extra bett i slicade slag. Ett utmärkt val om du har problem med tennisarmbåge/padelarmbåge.För spelaren som vill ha en exklusiv limiterad utgåva så har denna modellen även släppts i en helsvart version med en något styvare kärna och en träffyta med både 3D-mönster och sandpappersyta. ML10 Luxury Bahia är ett droppformat padelracket med en medelbalans på vikten och en sweet spot som sitter strax ovanför mitten. Vågen visar på 360-375 gram, vilket är standard. Precis som syskonet Equation så är detta en kontrollinriktad modell där den offensiva styrkan främst är precision och lättheten att placera bollarna. Det saknas en del kraft och tyngd i de hårdare slagen och smasharna blir inte de mest fartfyllda.

Precis som många andra runda padelracketar så är Equation WPT ett defensivt utmärkt racket. Den mjukare uppbyggnaden hjälper till i trängda situationer med fart i slagen, även om träffen blir lite sämre.ML10 Luxury Bahia är utrustad med NOX antivibrationssystem AVS, som minskar skadliga vibrationer med hjälp av gummidelar. Bra för spelare med problem med armbågen.

Med rätt teknik får du dock tillgång till hårda grundslag som är tuffa för motståndarna att parera. Även längden och kraften i lobbarna ges full kontroll över tack vare det hårdare materialet.Oavsett om du vill attackera motståndarna med hårda slag eller känsliga placeringar så är detta racket att lita på, man har möjlighet att anpassa sitt spel utefter hur motståndet känns helt enkelt. Vi hittar även en stark och slittålig kolfiberram på denna modellen och en träffyta som är uppbyggd av 3K metalliserat glasfiber, där hårdheten ligger ungefär mellan vanligt glasfiber och 3K kolfiber. Racket är även utrustat med teknologin AVS (Antivibrationsystem), vilket är gummidelar som har placerats på varje sida om rackethalsen. Dessa hjälper till att reducera skadliga vibrationer vid bollträffen, då dessa rör sig nedåt mot handtaget.

Racket kommer med rund form och har en låg balans, som innebär att vikten sitter närmare handtaget, vilket gör racket mer lätthanterat. Den optimala träffpunkten (sweet spoten) är stor och centrerad på träffytan.
De lite styvare materialen ger racket distinkta bollträffar och både smashar och bandejas blir riktigt roliga att slå. Det gäller dock att få rätt träff, sweet spoten är liten. Men man belönas å andra sidan med fartfyllda slag.

Inuti Tempo hittar vi samma kärna som hos Nerbo, nämligen Multilayered Black EVA. Det består av flera lager material med olika densitet, som hjälper till med farten i hårda slag och känslan i lösa slag. Överlag är Tempo en styvare modell som kräver att man är tekniskt duktig och klarar av att slå igenom slagen ordentligt.
Racket är uppbyggt med en stark kolfiberram och 3K kolfiber i träffytan. Ovanpå ytan finns även ett 3D-mönster som hjälper till och sätta extra spin på bollen. Inuti racket finns allroundkärnan HR3.Förutom en annorlunda design så är det vikten som skiljer. ML10 Pro Cup Silver är ett lättare och ännu skonsammare racket som primärt riktar sig till damer, men passar såklart även herrar som söker ett padelracket med lägre vikt.

Som namnet antyder är det här ett fartfyllt och offensivt padelracket för den aggressiva spelaren. ML10 Luxury Shotgun har en diamantform och hög balans, med en sweet spot placerad nära toppen.
Den här modellen har en sandpappersyta, för att sätta extra skruv på bollen. Därför benämns även den här modellen ibland som ML10 Pro Cup Rough Surface hos en del återförsäljare.Denna modellen har ett antivibrationssystem som förkortas AVS. Det består av gummidelar vid rackethalsen som dämpar vibrationerna från bollträffen, vilket ger högre komfort för dig. Det är ett numera ikoniskt padelracket som är framtaget tillsammans med stjärnan Miguel Lamperti. Det är även ett av de mest sålda padelracken genom tiderna. Denna modellen finns även i en helsvart design och kallas då ML10 Pro Cup Black Edition. Racket är förlåtande och skonsam i träffen och det är enkelt att komma rätt till bollen. Man får även viss hjälp med farten även vid lösare slag och felträffar.Volleyspelet är bra och enkelt att komma rätt i träffen och det är ett utmärkt racket framme vid nät tack vare sin smidighet och att det är lätt att hantera och snabbt flytta.Attraction är uppbyggd med en vridstyv kolfiberam, för att klara av tuffa test på banan. I träffytan hittar vi 3K glasfiber, vilket är steget mellan vanlig glasfiber och 3K kolfiber. Vidare är ytan ruggad i form av ett 3D-mönster med hexagons.

För att vara ett diamantracket så är Attraction helt ok i defensiven, du behöver inte vara superduktig rent tekniskt för att få fart i bollen från trängda lägen. Glasfibret i ytan är förlåtande och ger viss hjälp vid sämre träffar.
Denna modellen passar dig som är nybörjare eller motionär och som vill ha ett lättspelat padelracket med bra kontroll. Med sin skonsamma uppbyggnad är det dessutom ett utmärkt val vad bekymmer med tennisarmbåge och padelarmbåge.Det här racket passar för den aggressiva och erfarna spelaren runt medel och avancerad nivå, som söker ett kraftfull och hårt padelracket. Du ska ha god teknik och kunna hantera ett styvare racket och diamantformen, annars kommer det inte vara kul att spela med Nerbo.

Racket har en diamantform med en hög balans, medan sweet spoten sitter högt upp och är liten, vilket inte ger så mycket felmarginal i slagen. Vikten ligger på standard, 360-375 gram. ML10 Pro Cup Luxury väger 360-375 gram och är uppbyggd med en vridstark kolfiberram och en träffyta av 3K metalliserat glasfiber samt flera lager glasfiber. Ovanpå ytan finns en beläggning som liknar sandpapper, för extra bett i bollen. Inuti racket hittar vi den mångsidiga HR3-kärnan. Likt sitt syskon ML10 Pro Cup så är detta främst ett kontrollracket som erbjuder fin precision och placeringar i slagen. Vid smashar blir farten någorlunda ok, med det saknas både tyngd och kraftöverföring för att ge den riktigt höga farten.Den här modellen passar spelare som vill ha ett kraftfullt padelracket med bra kontroll. Det lämpar sig för dig som gärna varierar ditt spel och kanske anpassar efter motståndet. Nivåmässigt rekommenderar vi det för både duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Det passar erfarna spelare som vill ha ett offensivt racket att kunna pressa motståndarna rejält med genom hårda och rappa slag. Nivåmässigt bör du vara kring medel och uppåt för att bäst kunna hantera detta padelracket.

Modellen är rund och lättspelad med en jämnt fördelad tyngdpunkt, vilket ger en medelbalans. Sweet spoten är stor och centrerad, vilket ger gott om utrymme för felträffar.
ML10 Pro Cup är ett defensivt starkt racket med en stor sweet spot som är lätt att träffa och lättillgänglig fart som gör att man även i tajta lägen kan få iväg bollen.

Racket är uppbyggt av en stabil och hållbar kolfiberram tillsammans med 3K glasfiber i träffytan och den medelhårda HR3-kärnan. Det gör racket relativt mjukt och skonsamt.
Det här padelracket (med det lite längre namnet) är en variant av Miguel Lampertis populära ML10 Pro Cup. Likt originalet så är detta en rundformad modell med låg balans och en stor sweet spot i mitten av träffytan.

I defensiven känns racket välbalanserat i handen och smidigt att förflytta. Det går med lätthet att variera försvarsspelet med höga lobbar, känsliga droppbollar eller hårda låga bollar.
Det här är racket för den offensiva spelaren som gärna vinner poängen på en kraftfull smash ut ur buren eller en hård bandeja som borrar ner sig i hörnet.Man har utgått från Tapias AT10 Luxury Genius och gjort om formen till en diamantform och gett den en topptung vikt (hög balans). Det ger ett väldigt offensivt padelracket, med en liten sweet spot nära toppen på racket.

AT10 Genius JR erbjuder både fart och kontroll i slagen. Det är ett toppenracket för junioren att variera sitt offensiva spel med och lära sig både hårdare slag och lösa placeringar.
Likt sina ML10 Pro Cup-syskon så är detta ett defensivt starkt padelracket och passar dig som gärna spelar lite mer på försvar och kontring snarare än aggressiv attackpadel. Det är ett utmärkt startracket för barn och juniorer som vill ha ett allroundracket att spela med både fart och kontroll, vilket vi tycker att man ska göra i en yngre ålder. Passar både nyare spelare och de som spelat ett tag. Likt övriga NOX padelrack ur 2022 års kollektion så är Shotgun försedd med SmartStrap, som innebär att handledsremmen enkelt går att ta loss och byta ut eller tvätta.Ingenting, förutom designen. På efterfrågan tog NOX fram en helsvart version av ML10 Pro Cup där endast färgsättningen skiljer. Däremot finns det en modell som heter ML10 Pro Cup Black Edition Arena, som skiljer sig en aning från originalet. Denna går vi igenom lite längre ner.

Precis som i offensiven så är Tempo starkt i försvaret och det är inga problem att variera mellan lobbar, hårda grundslag eller känsliga placeringar nära nät.
Det här racket passar många spelartyper och nivåmässigt kan du vara alltifrån en duktig motionär till en erfaren avancerad spelare. Passar dig som söker ett allround racket med styrkor över hela banan.Genom droppformen och medelbalansen får man tillgång till både kraft och kontroll i anfallsspelet. Det styva kolfibret i träffytan ger explosiv respons i bollträffen och det är inga som helst problem att kicka ut bollen ur buren eller smälla på med en rak smash.

Framme vid nät och i volleyspelet är det en giftig kompanjon. Det ska dock tilläggas att det inte är det mest kraftfulla racket, utan vill du satsa på hårda slag och smashar bör du kika på ett annat racket.
I volleyspelet och snabba nätdueller kan Attraction upplevas lite svårmanövrerad, men ger en fin spin på bollen vid stoppbollar och slicade slag tack var den ruggade träffytan.ML10 Pro Cup Luxurys styrka i offensiven är främst placeringar och precision i slagen och framme vid nät är det en utmärkt partner. För spelaren med rätt teknik går det även att smasha med bra kraft också.

Förra årets otroligt populära modell som togs fram tillsammans med Agustín Tapia har fått en ny design. Det mesta är sig likt, det som har tillkommit är den nya färgsättningen samt SmartStrap handledsbandet som går att ta loss och byta ut smidigt.
Racket har en vridstark kolfiberram och en träffyta av metalliserat 3K glasfiber, som i styvhet ligger ungefär mellan vanligt glasfiber och 3K kolfiber. Inuti racket återfinns den medelhårda kärnan HR3 och vågen visar på 360-375 gram, vilket är en standardvikt. Mapis MP10 Luxury är jämfört med systerns racket ovan ett mjukare och betydligt mer lättspelat racket. Denna modellen fokuserar mer på kontroll och komfort i slagen och är ett betydligt mer defensivt inriktat racket. Equation Lady WPT Edition är ett hjälpsamt och förlåtande padelracket i defensiven som ger dig utrymme att få iväg bollen även när moståndarna har fått ner bollen lågt och djupt. Den lägre vikten gör racket smidigt att hantera och snabbt förflytta.

Det här är ett padelracket för dig som vill testa på att spela med diamantracket och lära dig att hantera det. Med en relativt mjuk uppbyggnad och förlåtande egenskaper får du en högre felmarginal än många andra diamantracket. Racket passar duktiga motionärer och medelspelare.I defensiven är Bahia överlag ett gediget racket med utmärkta försvarsegenskaper tack vare droppformen och medelbalansen, du behöver dock ha en bra teknik och slå igenom slagen ordentligt för att få önskad fart. I övrigt ges både god kontroll och känsla vid lobbar och vassa grundslag från baslinjen.

Rackets konstruktion består av en slittålig kolfiberram i kombination med den medelhårda HR3-kärnan samt 3K glasfiber i träffytan och flera lager vanligt glasfiber. Hårdheten på ytan är ungefär mellan 3K kolfiber och vanligt glasfiber.Vidare är MJ10 uppbyggt med en hållbar kolfiberram och träffyta av ett slittåligt 12K kolfiber, medan kärnan består av Multilayered Black EVA, som är en relativt styv kärna med en riktigt trevlig respons i bollträffen.

Racket är utrustad med mångsidiga kärnan HR3, en vridstyv kolfiberram och en träffyta av 12K kolfiber. Ovanpå ytan finns ett 3D-mönster i form av hexagons för extra skruv i slagen. Ett välbyggt padelracket som klarar av tuffa test på padelbanan.
Equations styrka i offensiven är framförallt att det har hög kontroll i slagen, vilket ger dig möjligheten att spela med precision och placera bollen. Tack vare den ruggade ytan går det även att slå skurna och luriga bollar för motståndarna.

ML10 Luxury Shotgun är inte det starkaste racket i defensiven, då felmarginalen på bollträffar är liten och materialet hjälper inte till med farten. Är du tekniskt duktig är det dock inga problem att få in bra lobbar eller smälla på hårda raka grundslag som tvingar motståndarna att jobba vid nätet.
Attraction WPT Edition är en perfekt modell för dig som vill lära dig att spela med ett diamantformat padelracket, då det är en av de mer förlåtande diamantmodellerna. Balansen är hög, vilket ger ett topptungt racket och sweet spoten sitter nära toppen på racket.

NOX MP10 Luxury passar för spelaren som söker ett kontrollracket med utmärkta defensiva egenskaper och helt ok kraft i offensiven. Vi rekommenderar detta padelracket för både damer och herrar som ser sig som motionärer eller medelspelare. Ett toppenval om du har problem med tennisarmbåge.
Den hårda uppbyggnaden av racket gör dock att man får kraftfulla grundslag medan från bakre delen av banan medan motståndarnas hårda slag dämpas effektivt. Dessutom får man full kontroll på höjden och kraften i lobbarna.MJ10 Luxury är inte det lättaste racket att hantera i defensiven, då det kan upplevas lite svårt att manövrera och komma rätt i träffen. Det kräver god teknik för att exempelvis lobbarna inte ska bli för korta.

Majo har en mer aggressiv spelstil och detta racket passar perfekt för det. Man kan med enkelhet sätta press på motståndarna och snabbt ta nätet genom hårda slag och skurna bollar.
I offensiven så sitter ML10 Pro Cups styrka framförallt i placeringarna och precisionen i slagen, där man kan spela med tålamod och vinkla ut motståndarna. Vid volleyspelet kring nät är racket starkt tack vare att det är smidigt i handen och lätt att förflytta.Racket är uppbyggt med en vridstyv kolfiberram som tål tuffa test på banan. Vidare består träffytan av 18K kolfiber och ett 3D-mönster i form av hexagons på ytan för extra spin i bollträffen. Inuti hittar vi NOX mångsidiga HR3-kärna, som ger bra fart i både hårda slag och fin känsla lösare slag.

Denna juniormodell är 35 mm i tjockleken jämför med vuxenstandard som är 38 mm och det väger 300-315 gram jämfört med standard 360-375 gram. Det gör racket betydligt mer lätthanterat för junioren.Precis som i offensiven är detta ett starkt racket i defensiven, men det kräver god teknik och att man slår igenom slagen ordentligt. AT10 Luxury Genius 18K ger inte mycket hjälp med farten i trängda lägen, utan det måste man generera själv. Styrkan hos MP10 i offensiven är framförallt placeringar och kontroll i slagen. Det är inte racket som har de hårdaste skotten, men levererar en helt klart godkänd kraft. NOX Tempo WPT 2022 passar både för duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare. Det är perfekt för dig som vill kunna anpassa din spelstil efter motståndet, då det har styrkor i både defensiven och offensiven.

Det som främst skiljer är modellernas hjärtan och hals, som har olika konstruktioner. Halsen på AT10 gör det till ett lite styvare och mer kompakt padelracket. Vilket resulterar i bättre precision och mer fart i hårda slag.Den spanska padeljätten NOX har släppt sin kollektion av padelrackets för 2022. I den här artikeln hittar du jämförelser och recensioner av samtliga modeller, för att du ska få en bra överblick av deras utbud.

Precis som övriga modeller i NOX kollektion av padelrackets 2022 så har MP10 SmartStrap, som innebär att handledsbandet kan tas loss smidigt och bytas ut eller tvättas.
Tack vare sin allroundegenskaper så är AT Genius JR 2022 även en bra partner att lita på i defensiven. Racket erbjuder lättillgänglig fart, vilket innebär att även om svingen blir kort pga att bollen är nära väggen eller golvet så kommer det hjälpa till och generera fart.

Racket är uppbyggt med en slittålig kolfiberram och en styv träffyta i 12K kolfiber. Ovanpå ytan finns ett 3D-mönster som ser ut som hexagons, dessa hjälper till att sätta extra skruv på bollen.
Den jämnt fördelade tyngdpunkten och stora sweet spoten kommer väl till hands och gör att racket känns lättmanvörerat i handen och förenklar bollträffen.Det är en helt ny version av det klassiska padelracket ML10 Pro Cup, som är framtaget tillsammans med legendaren Miguel Lamperti och som även används av honom i en del tävlingar. Den här versionen har fått ett par intressanta tillägg jämfört med originalet, vilka det är går vi igenom lite längre ner.Det innebär att den här modellen även är ett kontrollracket i första hand, med finfina placeringar och precision i slagen. Vid volleydueller och nätspel är det smidigt att manövrera och det är lätt att komma rätt till bollen tack vare den runda formen och stora sweet spoten.Det är i offensiven som Nerbo glänser rejält, med hårt skurna slag och kraftfulla smashar går det att sätta rejäl press på motståndarna. Den höga balansen hjälper till att generera en hög svinghastighet och kraft bakom slagen medan rackets hårda uppbyggnad svarar upp med fartfyllda slag.Det här är en modell som främst passar för motionärer och medelspelare som söker ett skonsamt och kontrollinriktat padelracket, med hög komfort och fantastisk precision i slagen.

Det här är padelracket för dig som gillar att spela aggressivt och med kraft, men som samtidigt vill ha en del kontroll kvar i slagen. De påkostade materialvalen gör MJ10 till en giftig partner överallt på banan. Nivåmässigt skulle vi rekommendera det för främst medelspelare och avancerade spelare.
Vidare är racket uppbyggt av en vridstark kolfiberram och 3K glasfiber i träffytan, som är steget mellan vanligt glasfiber och 3K kolfiber i styvhet. Inuti racket hittar vi NOX populära och mångsidiga HR3-kärna. Formen på ML10 Pro Cup är rund och tyngdpunkten sitter nära handtaget, vilket ger en låg balans. Sweet spoten är stor och är belägen i mitten på träffytan. Nerbo WPT Luxury är det kraftfullaste racket NOX har att erbjuda i 2022 års kollektion. Det levererar en sanslös fart i hårda slag och är framtaget för padelspelaren som älskar att spela aggressivt.Tempo är ett droppformat padelracket med en medelbalans och sweet spot som sitter strax ovanför mitten. Det gör denna modellen väldigt allround med få svagheter.Racket är uppbyggt med ett slitstarkt kolfiber i ramen, som tål tuffa test på banan. Träffytan består av 12K kolfiber och ovanpå finns 3D-mönster i form av hexagons, för ett ökat grepp i bollen. Vågen visar på standardvikten 360-375 gram. Inuti racket finns NOX HR3-kärna, som är en medelhård kärna med bra svar i både hårda slag och lösare träffar. Vikten på denna modellen ligger på standard, 360-375 gram. ML10 Pro Cup passar en bred skara spelare, alltifrån ambitiösa nybörjare till mer erfarna spelare kring medelnivå. Det här racket är till för dig som vill ha ett kontrollracket med komfort och precision i varje slag. Om du har problem med tennisarmbåge (padelarmbåge) är det här bland de bästa valen av padelrack på marknaden.Den något mjukare uppbyggnaden erbjuder lättillgänglig fart även vid lösare träffar, vilket är bra vid trängda lägen nere i hörnet när svingen inte alltid är lätt att få rätt.