Posted on

Oe 36 Till Salu

1) OE 36 Crown. Byggår 1980. Båten besiktigad på land 2015. Ett typiskt OE 36-självbygge. Skrovsidor ok. Torr i botten utom skädda och roder. Glapp i roderlagringar. Genomföringar snygga trots 35 år. Teak i sittbrunn slut. Torr och fin på skarndäck och rufftak. Bra och rejält byggd inredning men ingen stolthet i någon installation, mängder med anmärkningar och mindre felaktigheter. Elsystemet inte värdig namnet. Motorn original MD11 renoverad en gång, men oljan rinner. 2) OE 36 Mark I. Byggår 1975. Båten besiktigad i sjön 2015. Ett typiskt OE 36-självbygge. Skrovsidor ok sett till ålder. Snygg utvändigt, fint rostfritt. Partiellt blöt i sandwich på däck och överbyggnad även mätt från insidan. Elsystemet uselt, kablar ärgar sönder i kölsvinet. Motor utbytt på senare år mycket bra, VP 2003 okulärt i gott skick. Drev VP 120 ok.Genom att samarbeta med sailguide.com når du enkelt de flesta av Nordens segelbåtsintresserade människor. Du annonserar effektivt eftersom du når en väldefinierad kundgrupp, seglare!

Direkt vid nedgången till babord finns ett L-format bakvänt pentry med en diskho och spis med ugn. På motsatt sida finns en stickkoj och framför stickkojen ett navigationsbord där stickkojen används som sittplats. Salongen består av en U-soffa på ena sidan och en längsgående soffa på motsatt sida. Mellan salong och förpik finns toalett och garderob. Inredning i mahogny alternativt teak i mattslipat utförande.OE 36 ritades 1968.Tillverkningen kom dock inte i gång på allvar förrän i början av 1970-talet. Tillverkning och försäljning skedde då av AB Sundsörs Båtbyggeri i Oxelösund. I slutet av 1970-talet relanserades OE 36 och den döptes då till OE 36 Crown. Tillverkningen höll på några år in på 1980-talet. Totalt tillverkades runt 150 exemplar. Efter några år ändrades modellen något. Enligt uppgift består ändringarna bland annat i att den tidigare relingslisten i teak ändrades till aluminiumlist, akterdäcket blir mindre till följd av att inredning, ruff och sittbrunn flyttats akterut 30-40cm. Till följd av detta har den senare versionen större ankarbox. Enligt uppgift finns även en tredje version som tillverkades i Göteborg under 80-talet. Dessa baserades på några skrov som fanns kvar, men det saknades däck, varför dessa har däck av plywood och teak.

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.Ange din epostadress nedan så får du varje kväll eller fredag eftermiddag ett epostmeddelande med alla annonser som lagts in under dagen. Du kan enkelt avsluta din prenumeration när du själv vill.

Övergången mellan 1960- och 70-tal var en tid av nyskapande inom svenskt båtliv och innebar startskottet för hela den plastbåtboom som skulle komma. Det nya materialet var glasfiberarmerad plast och innebar en revolution både vad gällde styrka och lättskötthet. Ett par hängivna seglare som lockades av det nya, smidiga materialet var makarna Sten och Märta Brycker. De var vana båtmänniskor och hade en tydlig bild av vad de ville ha. Båten skulle vara både vacker och snabb, och bekväm och rymlig nog för hela familjen. Problemet var bara att den båt de önskade inte fanns att köpa vid den här tiden. I linje med den framåtanda som präglade tiden beslutade de sig helt enkelt för att ta saken i egna händer. De slog sig ihop med vännen Christer Vogt och utlyste en konstruktionstävling mellan två av tidens tongivande konstruktörer: Olle Enderlein och Lars Olov Norlin. Enderlein tog hem tävlingen med sina klassiska, tidlösa linjer i vad som skulle bli OE 36.Genom självbyggena och de hängivna seglarna blev Olle Enderleins havskryssare en del av den svenska båtboomen. Nöjda privatpersoner kunde se sina nya, glänsande skrov födas fram direkt ur formen. En 36-fots havskryssare blev ekonomiskt tillgänglig och kvaliteten blev hög tack vare bra handledning.Idag, efter epoxibehandling av skrovet, renovering av friborden, snickeriarbeten, byten av alla genomföringar, nya segel och mycket mer & så är Tintomara faktiskt en riktigt vacker båt. Hela projektet går att följa på den webbsida som sonen satte upp som en terapi för sina föräldrar. Där berättas det öppenhjärtigt om mödorna, men även glädjen med att äga en OE 36 från 1977. Många som själva var med och byggde båtarna på 70-talet har blivit sina klenoder trogna och det har naturligtvis även lett till att de vårdats ömt. Riktigt så var dock inte fallet med den båt som Bo Lindgren och frun Ann föll pladask för. Eller egentligen var det väl mest Bosse som föll. I och för sig händer det att exemplar av OE 36 säljs för över 500 000 kronor, men i det här fallet så var det kanske lite saftigt. Vårens segling hem, i hårt väder från Figeholm, gav på punkt efter punkt nya argument för prutning.Väl hemma vid båtklubben blev det ännu tydligare att båten kanske inte var det kap de först trodde när de låg under presenningen i Figeholm. Men i valet att förtvivla eller spotta i nävarna valde de det senare. En samvetsgrann och ibland kanske väl entusiastisk renovering tog sin början. Bosse gick mer eller mindre helt upp i projektet.

– Det var ingen solskenssegling och det kändes som att allt vi tog i bara lossnade. Det blev mer och mer uppenbart att båten inte var väl underhållen, säger Bosse.
Alltså bar det av söderut till Figeholm, mitt i vintern. Där under en presenning fick de besiktiga båten så gott de kunde. Affären gjordes upp snabbt och med mycket känslor. Så här i efterhand kan de båda konstatera att priset även blev väl högt.

Sedan började det blåsa kring projektet. Kontrakt på bygget av de sex första båtarna tecknades med ett norskt varv, men det visade sig snart att varvet inte kunde få formarna klara inom den utsatta tiden, företaget kom på ekonomiskt obestånd, underleverantörerna strulade och bjöd på dålig kvalitet. Initiativtagarna beslutade sig för att ta hem hela projektet till Sverige och med tiden kom idén med självbygge in i bilden. Ryktet om den nya båtmodellen hade hunnit sprida sig och det blev ganska lätt att få in kontrakt på självbygge under sakkunnig ledning i Oxelösund.
Grunden var redan klar, om än i uselt skick. En OE 32 från 1980, en tappad sug, eller ett vrak om man så vill, låg övergiven på land nära Linköping. Men Beppe Backlund såg något mer.

– Jag brukar säga att jag inte vill veta vad renoveringen har kostat i rena pengar. Det krävs en stor portion självbedrägeri och naivitet för att lyckas. Om man vet vad en renovering kostar i tid, pengar och arbetskraft så blir blir det nog inte av, avslutar Beppe Backlund.
– Båten var torr när vi tog över den. Hade stått två år på land med fläktar. Förre ägaren tog även bort gelcoaten från kölen upp till 1/4 av friborden i sin jakt på fukt. Alltihopa var överdrivet. Han köpte en fuktmätare och förlorade sig i fuktmätandets mysterier och gick bananas med vinkelslip och borrmaskin.– Framför allt hade jag idéerna och en läggning för design och ett praktiskt handlag. Men några renodlade proffs är jag och hustrun Lena inte, säger Beppe.

Att rädda ett gamla vrak och förvandla och renovera det till originalskick är en sak. Men att också förbättra, förädla och modernisera den såsom Beppe Backlund har gjort med sin OE 32 är rena trolleriet.– Man måste alltid utgå från linjerna. Jag har alltid tyckt att OE 32:an har vackra linjer, liksom legendariska Olle Enderlines alla båtar, liksom Rustler 37, liksom Swan 36, för att nämna några lysande exempel, säger Beppe.

Hon är känd för att vara en styv seglare som går mjukt i sjön, och detta tack vare sina vackra, tidslösa linjer. ”Gabi” har fått mycket kärlek under åren som gått och är i ett mycket gott skick. Hon är bland annat alltid förvarad inomhus och har fått den service varje år som en båt ska ha. Motorn, VP MD 11, är väl underhållen och hela inredningen i båten är torr och luftig med fem kojer, salong, byssa, förpik och stickkoj.Bäten behöver bris för att komma tillliv och en gennaker för nödvändig skjuts pä akterliga vindar. Med relativt lag rigg och enbart självslaende fock är seglingsegenskapema i Hanse 345 lugnare och snällareLiten checklista för ett miljövänligare liv på sjön Med vänliga hälsningar från Sweboat Båtbranschens Riksförbund Vi som är på sjön vet hur underbart det är. Det som lockar oss är äventyret, naturupplevelsen,Att vårda ett gammalt teakdäck. (2009-02-08) Har man en båt från 1985 och teakdäcket är i original så krävs det lite underhåll och varsamhet om man inte vill byta det inom en snar framtid. Vår 360 hade

Långvinds herrgård Detalj av fasaden. Utsidan är i komplett snickarglädje: hyvlad fasadpanel lagd i olika riktningar, lövsågade fönsteröverstycken, en stor veranda i två våningar, med svarvade stolpar
Övningsprov Förarintyg 1. Vad är ett fartyg? 2. Vad är ett skepp, och vem får framföra det? 3. Vem ansvarar för fartyget? 4. Beskriv Redaransvaret 5. Vem är befälhavare ombord? 6. Beskriv befälhavaransvaret:

GT 1981-11-28 GP 1981-11-28 Militären glömde knallskott Slarvet kostade en nioåring ena handen! Av Jan Bertoft GÖTEBORG (GT) Det livsfarliga knallskottet hade på något sätt kommit bort från militärområdet.

Mistluren Nummer 2-2009 För Väggöseglingen gäller: Skepparmöte kl 11.00 Start ca kl 12.00. Startavgift 50 kr. Fest i Väggöviken tillsammans med Stegeborgs båtklubb och Väggöseglingen Lördagen den 13 juni

NYA NIMBUS 405 FLYBRIDGE För medvetna båtmänniskor som uppskattar sociala aktiviteter, bekvämt boende, enkel hantering och utmärkta långfärdsegenskaper. NYA NIMBUS 405 FLYBRIDGE Den nya modellen bygger

Storyn bakom 55:an Efter jag åkt öppet ett år bestämde jag mig för att dela garage med Jens och kanske köpa en bubbla typ 1 så att familjen också kunna hänga med utan att frysa. Så efter ett tag hittade
SEGLARSKOLEHANDBOK VÄLKOMMEN TILL RÖSS SEGLARSKOLA/PROVA-PÅ! Målet med RÖSS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära2002 Klassregler för Linjett 33 Myndighet Svenska Seglarförbundet, af Pontins väg 6, SE-115 21 STOCKHOLM Linjett 33 konstruerades 1993 av Mats Gustafsson. Svenska Linjettförbundet antogs som klassförbundDelphia 33.3 Nu finns det möjlighet att få köpa en helt ny Delphia 33.3 med leverans i början på juli. Båten är rikligt utrustad och har fått mycket beröm av både kunder och press. En riktigt fin kvalitetsbåt.

SIDAN 1 Läsförståelse – Kapitel 1 1. Varför tycker Dennis att det är skönt att bo själv? 2. Vad är det för dag, i kapitel 1? 3. Hur länge har Dennis varit arbetslös? 4. Varför blev Dennis mamma galen på
TES 678 BT är – enligt vad konstruktören och producenten försäkrar – en helt ny konstruktion. Modellens linjer anknyter dock tydligt till tidigare versioner av båten. PAWEŁ PIEŚNIEWSKI TES har en silhuett

GLA FIBER BÅTAR Open Elegance Line un Deck Classic Line Open Classic Line Fisherman Line elvas välbyggda glasfiberbåtar! Vilken båt passar dig? Båtarna från elva Marine är till för alla som älskar att
’Familjebåt med ’70- talskänsla’ Konstruktören Pelle Brohäll gjorde mer än storsäljarna Viggen och Vega. Hans Tur 84 har ett mer strömlinjeformat utseende, men är fortfarande en variant på den brohällska

Omega 28 tillhör de båtar där prestanda ingick i designerns uppdrag. Samtidigt förpliktade företagsnamnet Familjebåtar AB. Att det blev en bra mix av fart och boende intygar de ägare Segling träffat. Av
5 Det är mer liv i den här än i den mindre Laurinkostern. Och manöverbarheten är jättegod, tycker Mats Hägglund. Bara det att få styrning akterut när man backar… men kommer man från långkölat tycker man väl att allt är bra. Håkan Ahlström tycker däremot att båten är svår att manövrera i låga farter i hamn, att hon inte vill svänga vid back. Båda har segelbåtsdrev på sina båtar, så påverkan från propellern är ungefär densamma. Kanske är det som Mats Hägglund säger, att allt verkar bra jämfört med ett långkölat skrov. Mats uppskattar också att segla med ratt efter L 28:ans ibland tunga rorkult. Det är ett enormt plus, säger han. Åsa hade svårt att hålla L 28:an i vindar över 10 m/s om vi hade lite för mycket segel uppe. Nu kan hon styra i hårda vindar. Vi har varit ute i styv kuling med 34:an, det var inga problem. Så ur sjösäkerhetssynpunkt är hon överlägsen. Och att man kan välja mellan att stå och sitta till rors ger lite omväxling på långa sträckor. Håkan Ahlström tycker att den gamla Whitlockstyrningen med länkarmar är svår att känna riktigt. Det är ingen tvekan om att en slopad skädda som man med gott resultat sågat bort på många Scampi och ett nytt balansroder skulle öka styrkänslan ännu mer på Norlin 34. Klena bottenstockar Norlin 34:an är mastheadriggad och därmed är segelplanet gjort för en bred genuafock i lätt väder. Mats tycker ändå att det fungerar bra att kryssa med vanliga focken också i lättvind, men när man släcker på skoten mot öppen vind krävs mer segel. Helst spinnaker, säger han. Så är det ju i princip med alla masttoppsriggade båtar med deras jämförelsevis små och ganska kraftlösa storsegel. N 34:ans riggning är ganska tidstypisk. Hennes dubbla spridarpar är raka topp-, mellan-, och undervant går till samma röstjärn varför det krävs ett inre förstag som stagning av mastens mittsektion i längsled. Detta är i och för sig helt OK, men det gör ju stagvändningarna lite stökigare med den förligare rundningspunkten för förseglet. Inne i förpiken finns inget stag från rufftaket Inledning. Planen är att utrusta 324 Infinite Dreams med uttag för landtömning av toan. Jag kommer att delge mina erfarenheter efterhand som jobbet fortskrider. Idén är att ansluta en avloppsslang till En gång rival – alltid Rival En av systrarna i den långsmala familjen är Rival 22. Ska man fria till en sådan dam får man hålla sig framme, för Rivalen lever oftast i trogna. långlivade förhållanden. Ägarna Kabe Royal Hacienda 1000 TDL av Markus Vesala Tyvär Kabe ni har inte den största husvagnen i Europa. Ta till exempel en Weippert Isabella som är längre. Men nu i dessa dagar verkar det som Weippert som 2007 9 Powered By Suzuki Cantieri Capelli Capelli är en av Italiens ledande båttillverkare och den enda som levererar både RIB och glasfiberbåtar. De producerar närmare 3000 båtar per år. Capelli hållerPredikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Seglingsloftet i Newport, USA under utmaningsserien till America s Cup 1977. Sista seglingen i Kiel under OS 1972 där Pelle tog silverpengen. 80 and still going strong Olympier, världsmästare, designer
15-03-03 hem ETT sammanställning Homeparty hos Hanna innehåll Homeparty hos Hanna Sammanfattning av workshopen Slutsatser resultat 3 6-10 11 Homeparty hos Hanna Bostadens upplägg och innehåll Vi hade bjudit12 En risig båt med icke åtgärdad originalmotor, gamla segel och dynor, etc d v s allt sådant som avslöjar ointresse från ägarens sida kan säljas för tusen. En båt i mellanskick kostar ca 350 tusen det är ungefär vad Mats Hägglund betalade för sin båt medan det förekommit Norlin 34:or som varit i mint condition och därmed ytterligare 100 tusen kr dyrare. 8 Navigationsplatsen mittemot pentryt. Layouten är helt i tidens anda, konventionell men högst funktionell. Här finns till och med en rest från första sekelhalvans äkta havskryssare: sjökojer i salongen! En på varje sida, bordvarts om och ett steg ovanför salongssofforna, lagom smala och med en tillräckligt hög kant för att fungera under krängning på havet en fläkt av gammaldags sjövärdighet som man idag kan sakna, för länge sedan övergiven av designers och båtvarv. Det här var ju flera år före akterkabinernas tid och man följde gängse standard med en stickkoj på ena sidan och stuvfack från brunnen på den andra. Inte heller ligger toaletten vid nedgången utan på den plats där den ju ligger bra, framför mastskottet, granne med förpiken. Inte lika rymlig som en toa intill nedgången, men heller inte lika skrymmande. Både navbord och pentry är uppbyggda från en bottenmodul i plast. Utrymmena är stora och funktionella, med gott om stuvplats; under sitsen (ytterdelen av stickkojen) finns ett stort och bra utrymme för prylar som t ex nödraketer, radarreflektor, ficklampor. Det finns också ett stort gömfack i navbordet, bakom draglådorna i fronten, ut mot bordläggningen, och dessutom två stora garderober utmed stickkojens insida. North Sails Trimguide 606 De senaste femton åren har vi varvat aktivt kappseglande i 606 klassen med att utveckla 606 segel och segeltrim. Erfarenheterna från denna tid har vi sammanfattat i detta häfte.FAMILJEBÅT MED TEX
T ANNA SANDGREN FOTO PÄR OLSSON Busters senaste kabinbåt delar skrov med nya Magnum E och bjuder på både sov- och busmöjligheter. Vi har testat den grundligt i Kvarkens skärgård. 18 FARTRESURSERNYTT FLAGGSKEPP FRÅN NIMBUS NYA 405 COUPÉ NYTT FLAGGSKEPP NIMBUS 405 COUPÉ Nya svenskbyggda Nimbus 405 Coupé blir den största båtmodellen i Nimbus Coupéserie som också består av 335 Coupé och 365 Coupé.

Sun 33 – Monix Mycket trevlig svensktillverkad flybridgebåt, 33 fot. Trevlig bäddbar förruff med U-soffa, bord och TV. 2 dubbelkabiner (140cm) under salongen. Stor salong med soffa och bord. Längsgående
Pepparkakshus 2006 Ångbåt med brygga 2006 års hus kräver en del improvisation. Vi böjde till och kapade lite hit och dit vartefter… Ni får ju vara beredd att fuska lite, för som vanligt är våra mallarTips och tricks från Vera af Limhamn. Hanse 350. Ämne: Små ting av stor betydelse. Funderade lite över vår båts utrustnings status och de förändringar som har vuxit fram från leverans dagen 2008, till

1 Caravan januari 1/2008 Vagnar och bilar Kabe Royal 560 XL King Size Nära det perfekta Kabe fyller nu 50 år och det tredje största vagnmärket på våra marknader och den mest populära modellen i Finland
Resebrev 28 juli 12 september 2010 Malta o lite av Sicilien Från Sardinien till Malta är det drygt 3 dygn, så därför gjorde vi några stopp på Sicilien, ett kort stopp på en av de många öarna I Marettimo

Maxi 95 blev en verklig familjevinnare som byggdes i över 1.600 exemplar och numera är med och slåss om segern i Gotland Runt. Av Bengt Jörnstedt När Pelle Petterson kom med Maxi95 var det både logiskt

Logg fra n A lva Datum: 26 Maj, Tisdag 2015 Elevloggare: Klara Personalloggare: Ingrid Position: Esbjerg, Danmark Segelsättning: Endast flaggan i topp Kurs: Mot nya äventyr Planerat datum för att seglaInte riktigt av den långsmala typen, men heller ingen havskryssare. Kanske är kustkryssare lämpligaste beteckningen på Omega 42, uppmärksammad för sin tidlösa skönhet och en av de mest efterfrågade båtarna Omega 42 SWE 166 FruC Båtdata Konstruktör: Peter Norlin, Skrov, mast och rigg Deplacement: 8,7 ton Köl: 3750 kg Djupgående: 1,78 m LOA: 12,8 m LWL: 10 m Bredd: 3,1 m Mast likränna: 15,5 m Bom: 5 m I: 14,4 Solifer Artic 480 av Markus Vesala Solifers för närvarande minsta modell, Solifer Artic 480 MHP. En husvagn som överraskar inuti tack vare sin stora förvaringsutrymme under sängen bak i vagnen. Denna hadetest faster 525 SC Rå alu 26 Vi Båtägare 10/2013 miniumpulpet Faster har nästan lika många år på nacken som främsta konkurrenten Buster. Vi har långtidstestat det senaste tillskottet i familjen, en styrpulpet1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjlighetenFresken Sammanfattning av hyresgästernas uppfattningar vid upprustning av kvarteret Fresken i Blåsut 2001-2002 Att gammal charm är bevarad: spegeldörrar, rosett i taket etc (Skriven kommentar till fråganForskningrapport LAVINER Varför vi valde den här naturkatastrofen Vi har valt naturkatastrofen lavin för att det är ett lokalt problem. Vårt samhälle är endast i riskzonen under vintersäsongen, då lavinerna

Hon har mycket racing i sig, men fungerar i praktiken lika bra som semesterbåt. I bägge fallen bjuder Albin Express på extra rolig segling. Av Bengt Jörnstedt Ute i Saltsjöbaden, i hotellvikens hamnanläggning
Träbåtskulturen lever i Domsand! Av Magnus Juvén. Att segla en träbåt är att ta del av en kultur som vilar på nostalgiska minnen av den tidens stora konstruktörer och segelbåtsteorier. Hantverket är många

26 Vi Båtägare 6/2013 Målfoto avgör matchen Vi ställer en nyskapande norska mot en genomtänkt finska. Både Nordkapp 550 Avant och Finnmaster 55 BR passar familjen men matchen avgörs av de små detaljerna.
Ut med domarn! Kenta Äntligen! Där satt den! Fyra sekunder före full tid, ställning 3 3, kom bollen farande rakt mot Kentas klubba. Nån från motståndarlaget 8 C gav honom en hård tackling. Kenta fick enRapport om Ankare och ankring I denna artikel skriver jag i huvudsak mest om mina erfarenheter av olika ankare och sättet att ankra. Det är svårt att ankra och man blir aldrig fullärd i denna konst. Båten ! Lommabuktens Seglarskola 2016 Målet med LBS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära du dig grunderna i segling och I FOKUS x-yachts X4 0 XELEBRATION För några år sedan åkte vi till Danmark för att testa den då nya X4 3 och det var kärlek vid första ögonkastet. Har du lite drygt fem miljoner liggandes borde du köpaMed fokus på ungdomars röst och 365 andra saker Det är helt knäppt att vårt samhälle är så segregerat. Blanda mer! Den åsikten uttryckte nästan alla de drygt 130 ungdomar som intervjuades i projektet RÖST.

4 Fin kryssbåt Att, som Hägglunds, komma från en L 28 till en fenkölad 34-fotare med modern undervattenskropp var ett lyft som Mats och Åsa uppskattar. Alla båtar kan segla halvvind och undanvind, men långt ifrån alla kan segla bidevind. Kryssegenskaperna är det jag märker mest, säger Mats. Balansen är otroligt fin. Håkan Ahlström är också imponerad av Norlin 34: Jag är väldigt nöjd, hon går som ett snälltåg. Håkans båt Mk I-versionen av N 34 har ett LYS-tal på 1,15, men på kryss när det blåser seglar hon ett par hundradelar bättre än så, tycker han. I lätt vind är hon däremot underriggad och svår att få fart på. Det han uppskattar mest är slör i frisk vind: Där går hon allra bäst. Med sin skädda går hon spikrakt. Fenköl och friliggande roder om än med skädda framför gör båten lättmanövrerad under segel och pigg att styra. Mats Hägglund, 37 år och civilingenjör, hittade ganska slumpmässigt fram till Norlin 34, en båt som visade sig motsvara alla önskemål på listan.
Politiker i Samhällsbyggnadsnämnden Under det senaste året har en tydlig bild vuxit fram av att Samhällsbyggnadsnämnden i Huddinge borde byta arbetssätt. Framför allt när det gäller omvandling av befintliga

38 hemma hos – BYGGA NYTT HUS – – BYGGA NYTT HUS – hemma hos 39 Med passion för husbyggande text maria östlund, Louise josborg Foto pär olsson Jan Eidman vet precis hur han vill ha det. Han har renoverat
Comfort 32 är ett barn av sin tid. Prestanda var ett måste, samtidigt som alla boendefunktioner – inklusive akterkabin – skulle pressas in. Det är en tuff ekvation att lösa för en mellanstor båt, och detNär Mistressen kom var hon lite för dyr och kanske lite för traditionell i konkurrensen mot de mera tidstypiska halvtonnarna. Hon blev aldrig någon säljsuccé, något som dagens ägare närmast betraktar som

2003-09-26 Hösten och mörkret är här och vi startar snart vår vinterträning. Innan dess så kan ni ju läsa lite om ett par semesteraktiviteter som gått av stapeln. Ordföranden har ordet. Det var ett tag

Efter 17 år med Rival 22 hade vi börjat se oss om efter något större. Vi ville framförallt ha ståhöjd ruffen men är man frälst på långa och smala båtar finns inte så mycket att välja på. Vi tittade lite
Viggen – ”Hon är stabil, rymlig och har ett behagligt prisläge” Lilla Viggen har blivit förstabåt för många nya seglare. För ett lågt pris får man en minihavskryssare med stora möjligheter. Och ett ovanligt2009-04-05 Sida 1 av 5 Välkommen till fotbollskolan Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst – för att lära sig samarbeta. Drivkraften

Nyhetsbrev april-maj 2016 Lovord för kvalitetskänsla och hantverk i Düsseldorf Vi är mycket glada över det varma mottagande som vår monter och presentationen av Najad 570 CC fick under boot i Düsseldorf,
test Saare 41 Utmanare från österled 24 Båtnytt 11/2009 Saare 41 har fin prestand, är stadig och sjöduglig. Notera genuans skotning till den från sittbrunnen justerbara skenan på överbyggnaden. Saare 41,

Inomhusklimatguiden Om inomhusklimat, felanmälan och gränsdragning Inomhusklimatguiden vänder sig till dig som vistas och arbetar i lokalerna på KTH Campus. Guiden har tagits fram i samverkan mellan Akademiska
* Kort version Vilken båt är snabbast Vilken båt styr bäst Vilken båt klarar svagast sol Vilken båt klarar motvind Prova i soligt, molnigt, mulet väder Prova utomhus och inomhus Vinkla solcellen Byt propellerFör par såväl som familj! Hobbys alkovbilar i Siestaserien känns igen på bakstammen. Om det finns en funktion med formen är oklart. En del hävdar att den minskar suget, men de från Hobby jag talat med