Posted on

Oliver Twist Tobak

Oliver Twist Golden – Tuggtobak med en tydlig och robust smak av tobak. Du kan nu köpa den och andra produkter från Oliver Twist online här på BuySnus.com!

Hej! Du har kommit till vår webbsida för kunder runt om i världen som vill köpa snus. Om du är bosatt inom EU är det tyvärr inte lagligt att importera snus från Sverige. För att köpa chewing bags (en produkt mycket lik snus), vänligen gå till vår EU-sida via knappen nedan.
Vår målsättning är att utveckla vår produktion och våra produkter. Det ställer krav på en fortsatt god arbetsmiljö, engagerade medarbetare och en god ekonomi.Att marknadsföra, utveckla och producera rökfri tobak som kan avnjutas av alla vuxna användare av nikotinhaltiga produkter. Att marknadsföra våra produkter under ansvar för våra medarbetare, ägare, samarbetspartners och det internationella samfundet.

Sedan 1974 har företaget varit familjeägt, men i april 2018 såldes vi till Swedish Match AB. Swedish Match är ett globalt företag med starka lokala varumärken. Man har produktion i sju länder och arbetar övervägande med produkter inom rökfri tobak. Lars Dahlgren, VD för Swedish Match, uttalade i samband med försäljningen att ”Oliver Twist är ett mycket bra komplement till vår rökfria portfölj och kommer att säkerställa ett ökad djup i vårt tuggtobak-erbjudande – i synnerhet i Europa”.
Företaget omvandlas till ett aktiebolag med ett aktiekapital på kr. 300 000. Företaget flyttar till nya och större lokaler på Børstenbindervej, också i Odense.

Vem äger Oliver Twist?
House of Oliver Twist A/S har sedan dess ändrat sitt ägande och idag ägs Oliver Twist av Swedish Match AB.
Oliver Twist portionsbitar är ett njutningsmedel för vuxna konsumenter som kan täcka sitt behov av nikotin utan de skadliga konsekvenser som rök orsakar.

Det är ett åtagande att driva vidare House of Oliver Twist så att både medarbetare, konsumenter och myndigheter är nöjda. Därför arbetar vi kontinuerligt med att upprätthålla och ytterligare understödja Oliver Twist-produkterna som en specialitet och en nischprodukt inom kategorin rökfri tobak.Namnet House of Oliver Twist A/S registreras som företagsnamn. Hermann Krüger’s Eftf. A/S består dock tills vidare som registrerat namn hos aktieföretagsregistret.Att samtliga rökare ska känna till existensen av OLIVER TWIST®. Oliver Twist ska vara kategorins starkaste varumärke på de marknader där House of Oliver Twist A/S är aktivt.Den britiske Gallaher-koncernen köper Stokkebye för att komma in på den danska pip- och tobaksmarknaden. Peter Stokkebye fortsätter som VD. Tobaksspinneriet överlever.House of Oliver Twist A/S i Odense är Danmarks äldsta tobaksfabrik och samtidigt världens största exportör av spunna portionsbitar. Vi utvecklar, producerar och säljer uteslutande portionsbitar under namnet Oliver Twist®.

Vad är meningen med Oliver Twist?
Oliver Twist speglar det brittiska klassamhället, hur livet var för fattiga människor på den tiden. Charles Dickens var en samhällskritiker av sin tid. När han skrev Oliver Twist, ville han göra sina läsare uppmärksamma på de enorma problem ”fattiglagen 1834” skapade.
Gallaher-koncernen stoppar produktionen av pip- och tuggtobak i Danmark. Avdelningen för tuggtobak säljs till ledande medarbetare vid Stokkebye. Direktörerna Børge Drest Nielsen och Erling Thobo-Carlsen blir ägare av Hermann Krüger’s Eftf. ApS med rökfri tobak av märket Oliver Twist som specialitet.Endast ett fåtal danska företag kan se tillbaka på över 200 års företagshistoria. Vi är ett av dessa. Verksamheten kan spåras tillbaka till 1805, då tobaksproducenten Peter Abraham Bock tillkännagav sitt tobaksspinneri i tidningen. Företaget grundades ursprungligen i Köpenhamn och stannade här fram till 1927, då ägare från Fyn flyttade produktionen till Overgade i Odense centrum. House of Oliver Twist A/S har sedan dess ändrat sitt ägande och idag ägs Oliver Twist av Swedish Match AB.

Oliver Twist handlar om en pojke vid namn Oliver Twist. Han föds i staden Portsea, i sydöstra England, både modern (som dog strax efter förlossningen) och fadern är okänd. Oliver vårdas på fattighuset genom kommunens försorg, med stor knapphet i kost och omsorg. När så Oliver en dag begär lite mer mat hamnar han genast i arresten. Därefter beslutas att han ska lära sig ett yrke genom att börja som lärling hos en begravningsentreprenör. Där trivs han ganska bra förutom att han blir retad av andra lärlingar. Efter ett slagsmål med denne rymmer vår huvudperson för att till fots ta sig till London.
På vägen träffar han Jack Dawkins, kallad Filuren (i vissa utgåvor även känd som Räven), som lovar honom mat och husrum hos Mr. Fagin när de kommer fram till huvudstaden. Pojken trivs bra hos Fagin till en början, ovetande om att han vill lära upp honom till ficktjuv. När Oliver en dag oskyldigt åker fast träder Mr. Brownlow fram som vittne, får honom oskyldigförklarad och låter honom flytta in hos sig. Där trivs han väldigt bra, men tas till fånga av Fagins hantlangare och överlämnas till Mr. Sikes, en råbarkad tjuv som tar med sig Oliver för att hjälpa honom med ett inbrott i fru Maylies hus. Inbrottet misslyckas, Oliver blir skadeskjuten och Sikes lämnar honom medvetslös i ett dike. När den stackars pojken sedan vaknar upp, våt och frusen, släpar han sig till närmaste hus som visar sig vara huset där inbrottsförsöket gjordes. Där tar fru Maylie hand om honom. Oliver får så småningom upprättelse och får veta vilka hans föräldrar var, och att han även är arvtagare till en stor förmögenhet.– Det giftigaste med rökningen är just… röken! Egentligen kanske det inte spelar så stor roll vilken rök man får i sig – om den kommer från pappret eller tobaken. Förbränning innebär att många cancerframkallande ämnen och ämnen som ökar inflammation bildas. Dessutom bildas kolmonoxid som är giftigt, och tränger bort syret från de röda blodkropparna. Dosen av nikotin är ju också viktig, eftersom det är nikotinet som gör att man blir beroende.

– Det är ju toppen att du inte drar halsbloss! Då klarar du dig från en hel del hälsorisker. Munhålan tar dock lite stryk, och det finns sannolikt viss ökad cancerrisk där – men blygsam om du bara röker en gång om dagen.

Hur mycket nikotin är det i Oliver Twist?
En Oliver Twist portionsbit innehåller ca 5 mg nikotin.
– Tuggtobak är sannolikt mer skadligt än snus – men mycket mindre skadligt jämfört med rökning. Tuggtobak har visat sig innebära en ökad risk för munhålecancer.SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

– Tandköttet dras tillbaka och tandhalsarna blottläggs – så man kan få ilningar i tänderna. Däremot ökar inte risken för tandavlossning. Man får dock dålig andedräkt av snusning – sannolikt för att munslemhinnan får grova veck där bakterier kan ansamlas. Snusning verkar inte skydda mot karies.

– Jo, sådan medicin finns. Den kan vara ett bra komplement, och kan förskrivas av läkare på vårdcentralen. Man brukar rekommendera att man får samtalsstöd samtidigt som man tar medicinen för att den ska funka på bästa sätt.
– Risken för typ 2 diabetes ökar om man snusar mycket. Och risken att dö, om man har drabbats av hjärtinfarkt eller stroke. Det finns också vissa belägg för att risken för cancer i ändtarmen och matstrupen ökar. Snusning under graviditet är också farligt för barnet, som bland annat riskerar att födas för tidigt.– Det är olika för olika människor. Tips är att hitta andra beteenden att ersätta de positiva effekterna av nikotin – kanske unna sig något extra kul? Umgås med kompisar som inte använder tobak? Och sänka kraven på sig själv, acceptera att man inte fungerar tipp topp den första tiden. Många upplever att träning eller att vara ute i naturen fungerar. Jag vill också tipsa om Sluta-Röka-Linjen. Där får man bra samtalsstöd och fler tips. Den är gratis.

Hur använder man Oliver Twist?
Så här använder du Oliver Twist portionsbitar:Placera en portionsbit under läppen. Det naturliga nikotinet frigörs långsamt.Låt portionsbiten stanna kvar i munnen 30-60 minuter.Svälj inte portionsbiten, utan kasta den efter användning.
– Hälsoeffekterna av nikotintuggummi är inte riktigt kända – nikotindosen är oftast lägre än med snus, men det kan inte uteslutas att även den lägre dosen kan öka risken för typ 2 diabetes. Tips för att sluta är att tänka igenom din motivation.Ska man sluta omedelbart eller trappa ned? Vilka biverkningar har nikotintuggummi? Och hur farligt är det egentligen att snusa? Cecilia Magnusson, professor i folkhälsovetenskap på Karolinska institutet, ger sina bästa tips i klippet ovan. Dessutom har vi listat svar på tio av läsarnas frågor. Det finns hundratals olika sorters oliver. En av de mest kända är kalamon. Bara kalamonoliver som är från den grekiska staden Kalamata får kallas kalamataoliver. Sorten baresane odlas i Italien och har låg syra och lågt fettinnehåll. För att CDON vid en sökning på vår marknadsplats ska kunna presentera erbjudanden som vi tror är relevanta för dig, rankas produkterna utifrån försäljningsstatistik och algoritmer. Du kan själv välja om produkterna ska sorteras utifrån pris, rabatt, releasedatum, mest sålda eller relevans. Du kan även filtrera sökresultaten. När du sorterar på pris, rabatt, releasedatum eller mest sålda, rankas produkterna enligt det kriterium som du har valt. Hur produkterna rankas när du sorterar på relevans beror på var du söker produkterna och beskrivs nedan.För att CDON ska kunna presentera det erbjudande som vi tror är mest relevant för dig, grupperas ibland olika säljares erbjudanden som avser produkter av samma slag. Det framgår i sådant fall av rutan ”Fler säljare” på en produktsida. Vid sådan gruppering baseras rankningen främst på en kombination av följande kriterier, i fallande ordning:

Oliver Twist av Charles Dickens (1812-1870) publicerades först mellan 1837-1839 i en tidskrift, Bentley´s Magazine som en serie. Dickens fick betalt efter antalet meningar han skrev. Oliver Twist är en av Charles Dickens mest kända romaner. Den handlar om en föräldralös pojke som växer upp på ett fattighus, misshandlad och oälskad. Han rymmer till London, där han för första gången får känna gemenskap och lycka i den kriminella världen. Till slut, efter mycket grymheter, hittar han sin riktiga familj och med den lyckan. Oliver Twist speglar det brittiska klassamhället, hur livet var för fattiga människor på den tiden. Charles Dickens var en samhällskritiker av sin tid. När han skrev Oliver Twist, ville han göra sina läsare uppmärksamma på de enorma problem ”fattiglagen 1834” skapade. Denna lag tvingade arbetslösa in i fattighusen, där dom fick mat och husrum. Men arbetslösa, tillsammans med oäkta föräldralösa barn, tillhörde samhällets bottenskick och fick inte någon bekvämlighet. Att barn dog av den behandling de fick utstå i fattighusen var inte ovanligt. Dickens ville med denna roman också visa sambandet mellan kriminalitet och fattigdom. Trots att Oliver Twist skrevs för 150 år sedan är språket i boken, som är typiskt för det viktorianska England, fortfarande älskat. Även om denna version är avkortad har vi behållit mycket av det ”Dickensianska” språket och mustigheten.
Univerbs romaner i Audio Classics-serien är bearbetade och förkortade av infödda språkpedagoger i syfte att göra romanen lättillgänglig utan att originaliteten försvinner. Du lyssnar/läser en älskad klassiker på originalspråket samtidigt som Du förbättrar Dina språkkunskaper. Antingen du går en kurs i engelska eller lär dig på egen hand är denna ljudbok en hjälp in i den engelska klassiska litteraturen. Univerb Audio Classic-serien hjälper dig att lyssna och läsa aktivt och att reflektera över hur ord skall användas.Oliver Twist Original Tuggtobak Oliver Twist Original är tuggtobak med en kryddig smak. Tuggtobaken kommer i små pastiller som läggs i mellan kinden och käken.

Portionsbitaren kommer då att långsamt avge smak och nikotin. Medan rökare tar upp nikotinet via lungorna, tas nikotinet i tobakspastillen upp via munnens slemhinnor.{{^isHidden}}{{/isHidden}} {{#hasVariants}}{{name}}{{/hasVariants}} {{^hasVariants}}{{nameWithConcatAttributeValues}}{{/hasVariants}} {{^isHidden}}{{/isHidden}}Nordic erbjuder en mer intensiv och fräsch smakupplevelse än de övriga varianterna av Oliver Twist. Nordic riktar sig särskilt till konsumenter som efterfrågar en fräsch och intensiv mintsmak.

Även om tobakspastillen brukar kallas tuggtobak ska den inte användas som ett tuggummi. Man kan eventuellt då och då trycka till den lite mellan tänderna för att få fram en kraftigare smak. En tobakspastill räcker i gott och väl en timme.
Portionsbitarna benämns som tuggtobak eller muntobak. På engelska pratar man om ”a twist of chewing tobacco”. Twist är beteckningen för den tunnaste tuggtobaken.Oliver Twist portionsbitar är tillverkade av hela tobaksblad som innehåller en naturlig mängd nikotin. Du placerar portionsbiten mellan käken och kinden, låt den sedan vara i fred så frigörs en del av nikotinet och tillfredsställer ditt behov av nikotin. Om du vill ha extra nikotin och smak, så tuggar du lite lätt ett par gånger på portionsbiten.

Nikotin är en naturlig beståndsdel i tobaksplantan och innehållet i Oliver Twist produkter kommer enbart från tobaksbladen. Alla portionsbitar levereras i askar med små vakuumförpackade paket bestående av plast och aluminiumfolie. Det garanterar att portionsbitarna inte torkar ut och tappar smak. För att bevara fukten i portionsbitar ska den öppnade påsen förvaras i asken.En rulle av tobak omsluten av papper eller något annat material än tobak, med ett filter i ena änden eller utan filter, även tillgänglig med smaksättning. En cigarett är ungefär 8 mm i diameter och 70–120 mm lång.

Hur använder män Oliver Twist?
Så här använder du Oliver Twist portionsbitar:Placera en portionsbit under läppen. Det naturliga nikotinet frigörs långsamt.Låt portionsbiten stanna kvar i munnen 30-60 minuter.Svälj inte portionsbiten, utan kasta den efter användning.
Röktobaksprodukter. I Europa är cigaretter, cigarrer, cigariller, finskuren tobak för handrullade cigaretter och piptobak de vanligaste tobaksprodukter som tillverkas för rökning. Rökning ger också upphov till passiv rökning genom den rök som sprids från den brinnande änden av en cigarett eller annan tobaksprodukt, vanligtvis i kombination med den rök som rökaren andas ut. När icke-rökare utsätts för passiv rökning ses detta som ofrivillig rökning.Produits du tabac à fumer.Tobaken lufttorkas eller eldtorkas och bearbetas sedan till fina partiklar (finkornigt snus) eller remsor (grovkornigt snus). Tobakens stjälkar och frön tas inte bort. Snus säljs antingen löst eller förpackat i små färdiga portionspåsar. En nypa snus (kallas för pris eller prilla) eller en portionspåse läggs och hålls kvar mellan läppen eller kinden och tandköttet. Saliven kan sväljas eller spottas ut (vanligare).

Vilken oliver är bäst?
Godaste svarta oliverna – dessa är bäst i test!Fontanas kalamonoliver. Pris: Ca 27 kr. … Kung Markattas kalamataoliver. Pris: Ca 32 kr. … Icas kalamonoliver. Pris: Ca 26 kr. … Coops grekiska kalamataoliver. Pris: Ca 27 kr. … Matrics Olive Baresane. Pris: Ca 30 kr. … Zetas kalamataoliver. Pris: Ca 30 kr.
Cigaretter innehåller vanligtvis en blandning av olika tobakstyper. Den typ av tobak som används i dessa produkter påverkar sammansättningen hos den rök som de genererar. En enskild cigarett innehåller ungefär 1 g tobak och 1 mg nikotin.

Om du har varit van med att använda snus, kommer du att vänja dig med Oliver Twist portionsbitar. Våra portionsbitar är mindre och nikotinet friges långsammare än med snus. En Oliver Twist portionsbit innehåller ca 5 mg nikotin.
En Oliver Twist portionsbit innehåller ca 5 mg nikotin. Hur mycket nikotin som avges beror på hur mycket det tuggas på portionsbiten under användningen, samt hur länge man har den i munnen. Genomsnittligt friges ca 2 mg nikotin av t.ex. en Oliver Twist Tropical portionsbit under 1 timmes bruk. All nikotin i en portionsbit upptas således inte. Det kommer fortfarande att finnas nikotin kvar i portionsbiten efter bruk. Se det exakta nikotininnehållet per variant här. Du ska inte svälja portionsbitarna eftersom de består av tobaksblad. Du måste kasta dem i soptunnan efter användning, precis som du skulle göra med en bit tuggummi. Om du oavsiktligt sväljer en portionsbit och känner obehag, kontakta din läkare. När du röker en cigarett upptas nikotinet genom lungorna. När du använder en Oliver Twist portionsbit upptas nikotinet genom munnens slemhinnor. Den största skillnaden på en cigarett och en portionsbit är dock att rök utvecklar tjära och kolmonoxid, som är bevisat hälsofarligt. Portionsbitar antänds inte och utvecklar därför inte dessa ämnen.

Alla askar är försedda med ett ”bäst före” datum. Det gör det lättare för både dig och din återförsäljare att se om produkten är färsk. Vakuumförpackningen med portionsbitarna ska kännas mjuka och ge efter för lätt tryck.
Oliver Twist tuggtobak läggs till antingen lakrits eller fruktsmak i olika smaker. En enda variant – Golden – läggs inte till extra smak, men har smaken av genuin tobak. Det kan vara ett bra ställe att börja. Du kan också köpa vårt sortimentspaket med 2-3 bitar av varje variant. Med den har du möjlighet att testa alla varianter innan du köper en hel låda. Se mer om sortimentspaket här.Oliver Twist tuggtobak kan köpas i cirka 4000 butiker runt om i Sverige. Du kan också köpa Oliver Twist portionsbitar online hos våra återförsäljare här:

Be din återförsäljare att få den utbytt till en ny ask Oliver Twidt i butiken. Din återförsäljare får byta ut gamla varor kostnadsfritt. Om det inte skulle fungera, ring eller skriv till oss så hjälper vi dig.Ja, Oliver Twist tuggtobak innehåller nikotin. Oliver Twist är framställt av hela tobaksblad. Vi manipulerar inte nikotinmängden. Den mängd som finns naturligt i tobaksbladet är den mängd du finner i Oliver Twist. En Oliver Twist portionsbit innehåller ca 5 mg nikotin. Se det exakta nikotininnehållet per variant här.

Hur farligt är tuggtobak?
– Tuggtobak är sannolikt mer skadligt än snus – men mycket mindre skadligt jämfört med rökning. Tuggtobak har visat sig innebära en ökad risk för munhålecancer.
När man börjar med att använda Oliver Twist tuggtobak, kan man i början uppleva en stark och kittlande känsla i halsen. Nikotinet upptas genom munnens slemhinnor när du använder Oliver Twist. Den obehagliga känslan kan bero på att du tuggar för mycket på portionsbiten. Desto mera du tuggar, desto mer nikotin och smak friges – och det kan ge en kittlande känsla i halsen.

Var utspelar sig Oliver Twist?
Oliver Twist handlar om en pojke vid namn Oliver Twist. Han föds i staden Portsea, i sydöstra England, både modern (som dog strax efter förlossningen) och fadern är okänd. Oliver vårdas på fattighuset genom kommunens försorg, med stor knapphet i kost och omsorg.
Oliver Twist tuggtobak är handgjorda. De spinns för hand av hela tobaksblad. Ett tobaksblad är en naturprodukt med varierande storlek och tjocklek. Vi vill skapa en enhetlig produkt i vår produktion, men det kan inte undvikas att portionsbitarna därför varierar i storlek. Du får dock alltid 7 g netto i en ask.Ja. I genomsnitt innehåller en Oliver Twist portionsbit 0,04 gram socker. Som jämförelse innehåller en vanlig sockerbit 2,5 gram socker. En sockerbit motsvarar alltså mer än 60 portionsbitar.