Posted on

Olympia Ikon 2020

HIF har i deras senaste hemmamatch nollats här på Olympia i Helsingborg och då med 1-0 mot IFK Norrköping. Därefter har de även hunnit med en 2-1-förlust borta mot Degerfors, men här bjuds det på snabb chans till ”revansch” då det återigen är hemmamatch som väntar.

Allsvenskan lördag bjuder på ett nykomlingsmöte och detta på Olympia i Helsingborg. IFK Värnamo gästar och här finner vi stort värde i att spela raka krysset till saftiga 3.20 gånger insatsen hos Bet365. HIF behöver poäng, Värnamo likaså. Mycket tveksamt om tre poäng delas ut eller om dessa nykomlingar helt enkelt nöjer sig med en poäng vardera? 17:30 är det avspark så tidig lördagskväll får vi svaret från Olympia!Söndag till måndag spelas omgång 29 av Allsvenskan. Störst fokus lägger vi på guldstriden där MFF fortfarande är i förarsätet, en poäng före närmast jagande lag vilket är Djurgården och därefter finner vi AIK, två poäng bakom. För Malmö väntar en tuff bortamatch mot Kalmar och några timmar innan avspark …Gästande IFK Värnamo gör en historisk resa just nu och detta som nykomlingar i Allsvenskan, där föreningen aldrig tidigare befunnit sig. Hittills har det blivit sex poäng på åtta matcher, vilket är en okej start. Formen? Helt okej ändå! En poäng är vad Värnamo levererat på de tre senaste, men denna kom nu senast också då de gästade Mjällby på bortaplan. Mjällby som hittills varit en stark positiv överraskning var en bra motståndare för Smålands-laget att ta poäng emot och nu går de för en ny sådan mot HIF.Hemmalaget Helsingborg har fått en tung start på årets allsvenska. Hittills har Skåne-laget bara levererat fem poäng på nio omgångar och vad gäller deras målskillnad så är den 7-12. Framåt görs det inte allt för mycket mål och med en svag poängutdelning börjar det bli ett jobbigt läge redan i ett tidigt skede av säsongen. Härifrån och framåt är det mycket som kan förbättras och det skulle nog kännas mer än bra om de redan här lyckades bryta förlustsviten som just nu är uppe i två raka genom att fixa minst en poäng mot IFK Värnamo på hemmagräs. IFK Värnamo har hittills mäktat med en poäng på fyra bortamatcher totalt sett, men mot ett Helsingborg med bekymmer tror vi att gästerna har mod och kunskap för att fixa ett stabilt kryss igen, så varför inte gå för 1-1 igen och i så fall för andra matchen i rad? Trots att både 2020 och 2021 innebar rejält minskade publikintäkter mår de allsvenska klubbarna ekonomiskt bättre än någonsin. De flesta klubbar redovisar ett positivt resultat, samtidigt som det totala egna kapitalet har ökat med 30 procent, enligt en ny undersökning. 14 av 16 klubbar ökade sitt kapital År 2021 innebar ett ekonomiskt …På Fotboll.com får du också de senaste nyheterna så att du kan hålla dig uppdaterad om allt som händer och sker i Helsingborgs IF. Här finns även länkar till Helsingborgs IF:s officiella hemsida, sociala medier samt supporterklubb.

Första SM-guldet säkrades våren 1933 med bland annat skyttekungen Torsten Bunke i laget som gjorde hela 21 mål på 22 matcher. Laget försvarade guld året därpå och därefter blev det ytterligare ett guld 1941.
Under 1990-talet etablerade Helsingborg sig snabbt som ett topplag i Allsvenskan. Efter att ha kommit tvåa både 1995 och 1998 tog man ett efterlängtat SM-guld 1999. Hösten 2011 tog man ytterligare ett guld innan man hösten 2016 ramlade ner i Superettan efter att ha förlorat kvalspelet mot Halmstads BK.

Här på Fotboll.com får du allting om Helsingborgs IF i form av matcher, resultat och statistik om både laget och individuella spelare. Dessutom kan du se odds från olika spelbolag som erbjuder odds på matcher med Helsingborgs IF.

Helsingborgs IF, eller ”HIF” som fansen säger, är en klubb med gamla anor som bildades redan 4 juni år 1907 när IF Svithiod och Stattena IF slog sig samman. På grund av att staden Helsingborg under många år stavades Hälsingborg hette även fotbollsföreningen Hälsingborgs IF mellan 1912 och 1971. Ända sedan starten har laget spelat sina hemmamatcher på klassiska Olympia med plats för 16 000 åskådare.
När Allsvenskan drog igång 1924 var Helsingborg ett lag som fanns med direkt och slogs i toppen. Redan den femte säsongen, 1929/30, vann laget också serien. Dock blev man inte svenska mästare eftersom Allsvenskan ännu inte erhållit mästerskapsstatus. Men, det skulle inte dröja länge innan Helsingborg även kunde titulera sig svenska mästare.

Med ett par undantag blev sedan Helsingborg kvar i Allsvenskan till och med 1968 när man åkte ur efter en målskillnadsaffär med AIK. Sedan skulle det dröja ända fram till 1993 innan laget återigen blev allsvenskt. På söndagen sa Delaunay ”hej då” till den internationella dressyrscenen på härligast möjliga vis – den snart 17-åriga stjärnan pensionerades efter seger i Kronenbergs trestjärniga kür. I stallets tävlingsdel finns nu fortsatt hästar som Touchdown och Forever Young. Och inte minst Well Done de la Roche. Stoet var fyra och femma på VM i Tryon och vann sina senaste fyra starter under 2021, men skadade sig på plats vid OS i Tokyo och kom aldrig till start. Nu är hon tillbaka i träning.- Nu går han i hagen med sina kompisar och Marie, hans hästskötare, rider ut. Det är lite som hennes häst nu och hon kan göra lite det hon vill, rida på galoppbanan, rida ut eller något annat. Han är fortfarande väldigt fräsch, 17 år men sund och munter så han gör lite som det passar.

Delaunay , född 2006 e. Dr Doolittle 45, har tävlats av Patrik Kittel sedan 2014. Redan under 2015 vann de åtta internationella segrar till och med femstjärnig nivå. De har vunnit individuellt i Falsterbo och på Olympia. De har tagit Sverige till en pallplats i Aachen Nations Cup 2017 och samma år var de med i laget som tog brons på EM i Göteborg.
– Bland de största minnena är EM på hemmaplan i Göteborg när jag red in på arenan i küren och publiken stod upp och stampade takt, men också att vinna både Grand Prix och kür i Doha 2020 var väldigt speciellt. Han har betytt väldigt mycket, säger Patrik Kittel.Effektivisera ditt arbetsflöde med vårt förstklassiga digitala filhanteringssystem. Organisera, kontrollera, distribuera och mät allt ditt digitala innehåll.

Få tillgång till det bästa från Getty Images med vår enkla abonnemangsplan. Miljontals högkvalitativa bilder och videor samt högkvalitativ musik väntar på dig.
Skapa innehåll som är exklusivt för ditt varumärke genom att ta del av Getty Images globala datadrivna insikter och nätverk med fler än 340 000 skapare.

Stuart finns tillgänglig för media på Olympia imorgon, torsdag, klockan 10:00 medan Hans är tillgänglig efter avslutat träningspass. För frågor kontakta press- & kommunikationsansvarig Midhat Kuduzović.
– Avslutningsvis vill jag betona att en ny tränarkonstellation per automatik inte löser alla problem. Det kommer krävas hårt arbete med hög energi från spelare, ledare samt hela organisationen och styrelsen, men vi är övertygade och fast beslutna om att vi ska klara allt detta gemensamt, avslutar han.Stuart Baxter har sedan han avslutade den professionella spelarkarriären i mitten av 1980-talet varit huvudtränare för klubblag i Sverige, Norge, Portugal, Japan, Turkiet, Sydafrika och Indien. Utöver det har han även varit förbundskapten för Englands P19, Sydafrika och Finland.

– Senaste dagarna har varit omtumlande för alla i HIF. För egen del lider jag med två tränarkollegor som jag uppfattar som seriösa och hårt arbetande tränare samt Andreas Granqvist som en ikon i klubben. Han var också den drivande kraften till att få mig till klubben så jag lider med alla tre. Samtidigt ställer jag naturligtvis upp när HIF är i en sådan här situation och jag är både stolt och glad. Jag ser framemot utmaningen att leda HIF framåt, säger Stuart.
Hans Eklund spelade fler än 400 matcher på högsta nivå både i Sverige och utomlands. Mellan 2000 och 2003 spelade han i HIF innan han avslutade den aktiva spelarkarriären för att kort därpå istället inleda sin tränarkarriär. Innan han 2007 tog över huvudtränaruppdraget i danska Viborg FF hann han vara akademiansvarig, assisterande tränare och huvudtränare i HIF.

Tillsvidare kommer Hans Eklund, tillsammans med P19-tränaren Max Lindén och Sven Andersson, att leda laget då Stuart Baxter väntar på att få sitt arbetstillstånd beviljat.

– Jag känner såklart för kollegorna som lämnat. Jag har dessutom varit inne och hjälpt till på slutet så jag vet hur hårt de kämpat och det är alltid tråkigt när det blir såhär. Jag har trivts bra i min roll som utvecklingschef och tycker att det är spännande att så många unga spelare varit uppe med A-laget. Jag har varit i Superettan länge och har bland annat tagit upp Falkenberg två gånger så jag förstår att jag kunde komma upp i tankarna. I och med att jag redan var anställd i klubben blir det inte en jättestor förflyttning. Jag är jätteglad över att vara i HIF och kunna hjälpa klubben på olika sätt, säger Hans.– Denna lösning har varit vårt tydliga huvudspår de senaste dagarna för att på kort sikt vända den negativa sportsliga trenden. Vi är tacksamma gentemot både Stuart och Hans att vi har kunnat nå denna överenskommelse med så kort varsel. Lösningen ger ledningen den tid som behövs för att initiera en långsiktig rekryteringsprocess av huvudtränaren för herrarnas representationslag 2024. Det är ett arbete som måste göras grundligt. Det arbetet börjar nu.