Posted on

Olympus Pen P2

Detta läder med perfekt passform från O.N.E skyddar kameran tillförlitligt mot stötar och smuts O.N.E Den övertygar med sitt eleganta och högkvalitativa utseende.OBS! Vi beklagar att vi inte har hunnit översätta denna produkttext. Texten nedan är mas…Batteri till Olympus E-400, E-410, E-420, E-450, E-620, EP-1, EP-1 Pen, E-P2, E-P2 Pen, Evolt E-400, Evolt E-410, Evolt E-420, Evolt E-450, Evolt E-620E-P2 fortsätter traditionen med en design som står ut. Det ultrakompakta kamerahuset rymmer alla finesser och teknik som återfinns i dagens D-SLR kameror. Olympus systemstandard Micro Four Thirds öppnar upp nya möjligheter med både anpassade objektiv, men även via adapter hela Four Thirds världen av SLR objektiv.

Nya E-P2 finns för leverans i mitten av Januari 2010. Rekommenderat cirkapris för E-P2 inklusive 14-42mm optik samt elektronisk sökare ligger på 11,000kr.
Det är ingen traditionell digital systemkamera. Ingen kompaktkamera. Utan det bästa av två världar. Bildkvalitet som i en D-SLR, smidig och lättanvänd som en kompaktkamera. Succén var given och E-P1 utsågs till årets bästa kamera i Europa av branschorganisationen EISA.

Olympus PEN E-P2 rymmer en 12,3 megapixel Live MOS bildsensor med marknadens antagligen bästa dammreduceringssystem. Den är utrustad med en mycket effektiv bildstabilisator som motverkar skakoskärpa (4 EV). Bildprocessorn levererar bilder med toppkvalitet i enda upp till ISO 6400. Livekontrollen GUI förenklar handhavandet och effekten av olika funktioner ses direkt på den stora tretums LCD eller i elektroniska sökaren med en upplösning på 1.440.000 pixlar.E-P2 är inte bara en mycket kompetent systemkamera i kompaktformat, utan även en videokamera som filmar i AVI format med 30 bilder i sekunden och en upplösning på 1280 x 720 pixlar (720p). Ljudet är naturligtvis också av mycket hög klass. PCM ljudkvalitet som motsvarar CD-ljud. E-P2 tillåter även anslutning av extern mikrofon via en mikrofonadapter.

Årets bästa kamera i Europa 2009-2010 blev inte helt oväntat Olympus omtalade PEN E-P1. PEN är en helt ny typ av kamera. Det är inte en kompaktkamera och inte en systemkamera, utan det bästa av två världar. Konceptet, bildkvaliteten och designen imponerade på EISA. Även i kompaktklassen blev det utmärkelser i form av ”Årets Äventyrskamera”.
När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

Autofokusen har blivit snabbare och har nu även AF tracking. När fokus låses på motivet följer autofokusen med, till och med om motivet råkar försvinna ur bildfältet hänger fokusen med när det är tillbaka. Användarvänligheten är mycket hög och E-P2 tillfredställer alla. Autofunktioner som iAUTO som automatiskt väljer lämpligt motivprogram efter motivet, skuggjustering, ansiktsigenkänning, scenval och exponeringssystem från full auto till manuell inställning.
För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.Olympus PEN E-P1 är en av de mest omskrivna kamerorna någonsin. En kamera som väckt mycket positiva reaktioner, genererat spaltkilometer med beröm och tilldelats massor av utmärkelser runt om i världen. ”Man kan säga att vi tagit en bra kamera och gjort den ännu bättre. E-P2 har allt det som gör E-P1 till en vinnare, plus lite till”, förklarar Johan Wredström på Olympus Sverige.Allt fler fotografer vill göra bilden klar i kameran. Nu utökas antalet konstnärliga filter med ytterligare två. Diorama som ger en illusion av modellvärld, medan Cross Process ger mer skruvade, surrealistiska färger. Inbyggt elektroniskt vattenpass eliminerar oönskade effekter av lutande perspektiv. i-Enhance ökar färgintensiteten och förhöjer känslan i bilden. Det blir mer som vår hjärna ”ser” minnen.Olympus PEN E-P1 skapade en helt ny kameraklass och blev omgående utsedd till årets bästa kamera i Europa. Nu växer klassen med Olympus PEN E-P2 och fler objektiv. E-P2 har avtagbar elektronisk sökare som kan vinklas och nya smarta bildfunktioner. En kamera som flirtar med den hängivna fotografen och proffsen. Nya E-P2 är mattsvart och utrustad med en ny video- och ljudanslutning. Enkelt snäpps den elektroniska sökaren på och även extern mikrofon kan anslutas. Den elektroniska sökaren är ljusstark, kontrastrik och ger en detaljerad bild med 100% bildtäckning. Lägg till att den kan vinklas upp till 90°. Använd den som sökaren i en mellanformatskamera, eller vrid kameran för att uppnå rätt bildvinkel utan att ta ögat från sökaren. Naturligtvis kan den stora displayen också användas vid fotografering. Live View funktionen är bland de bästa på marknaden. Upp till sju minuter långa filmsekvenser i en tagning klarar kameran och många av stillbildsfunktionerna som Art filter, AF-tracking, multiaspekt osv. kan appliceras på filmen. Automatisk exponering eller manuell och alla objektiv kan användas vid filmning. E-P2 bjuder på full kreativ frihet.Två nya Micro Four Thirds objektiv kommer även under våren 2010. En vidvinkelzoom M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm F4.0-5.6 (motsvarar 28-300mm) och en telezoom M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 (motsvarar 18-36mm).

Allt fler vill experimentera med bilden redan i kameran och nu utökas antalet inbyggda Art filter med Diorama som ger en illusion av modellvärld och Cross Process som ger mer skruvade, surrealistiska färger. Andra bildfunktioner är e-Porträtt som ger ansiktet en snygg lyster och i-Enhance som ökar färgintensiteten i bilden.

I dagens digitala värld vill allt fler dela med sig av bilder och HD-film. Kraven på bildkvalitet och sköna effekter ökar. För alla som önskar professionella bilder, men skräms av komplicerade och klumpiga systemkameror kommer Olympus E-PL1. Instegsmodellen i PEN-klassen. Inte större eller krångligare än en vanlig kompaktkamera, levererar den helt suveräna bilder och äkta HD-film.

Sökaren är ljusstark, kontrastrik och visar all viktig information. Bildtäckningen är 100 % och den lättarbetade sökaren kan vinklas upp till 90°. Naturligtvis kan den elektroniska sökaren användas till alla objektiv. Det går även bra att använda tretumsskärmen vid fotografering.Olympus PEN E-P1 skapade en helt ny kameraklass och blev omgående utsedd till årets bästa kamera i Europa. Nu växer klassen med Olympus PEN E-P2 och två nya objektiv. E-P2 har avtagbar elektronisk sökare och ännu fler smarta bildfunktioner. En kamera som flirtar med den hängivna fotografen och proffsen. Olympus PEN hämtar inspiration i företagets kamerasuccé på 60-talet. När PEN uppstod i digital form i somras, blev det starten på en ny typ av kamera. Bildkvalitet som i en D-SLR, smidig och lättanvänd som en kompaktkamera. Succén var given och E-P1 utsågs till årets bästa kamera i Europa av branschorganisationen EISA. E-P2 är inte bara en mycket kompetent systemkamera i kompaktformat, utan även en videokamera som filmar i HD (AVI format, 30 bilder/sek och en upplösning på 1280 x 720 pixlar 720p). Ljudet är också av mycket hög klass, PCM ljudkvalitet som motsvarar CD-ljud.Nya E-P2 sneglar nu mot proffsen. Kameran är mattsvart och en ny video- och ljudanslutning möjliggör att en elektronisk sökare enkelt snäpps på och extern mikrofon kan anslutas.

Vill du också ta proffsigare bilder, men skräms av komplicerade systemkameror. Lugn nu kommer Olympus E-PL1. Instegsmodellen i den prisbelönade PEN-klassen. Inte större eller krångligare än en vanlig kompaktkamera, levererar den helt suveräna bilder och äkta HD film. Det är bara att fånga motivet på displayen och trycka av.
Autofokusen är snabbare och har nu AF tracking, Fokus följer motivet och även om det råkar försvinna ur bildfältet hänger fokusen med när det är tillbaka. Användarvänligheten är hög. Autofunktioner som iAUTO som automatiskt väljer lämpligt motivprogram efter motivet, skuggjustering, ansiktsigenkänning, scenval och exponeringssystem från full auto till manuell inställning.

Fast kompromiss \u00e4r kanske inte r\u00e4tt ord. Bildkvaliteten \u00e4r fullt i klass med en spegelreflex i samma prisklass, \u00e4ven om hybridkameror som Olympus PEN och Panasonics G-modeller \u00e4r mycket mindre och l\u00e4ttare \u00e4n spegelreflexer. Kompromissen utg\u00f6rs av brist p\u00e5 optisk s\u00f6kare och hittills en l\u00e4gre batterikapacitet, vilket helt enkelt beror p\u00e5 att de sm\u00e5 kamerahusen inte f\u00e5r plats med lika stora batterier som de flesta spegelreflexer.\nOlympus PEN E-P2 \u00e4r den mest avancerade hybridkameran hittills. Den bygger p\u00e5 samma hus som Olympus f\u00f6rsta modell, PEN E-P1, och har n\u00e4stan samma egenskaper i form av bildsensor och funktioner. Kameran \u00e4r den fj\u00e4rde i raden av Panasonics och Olympus modeller med det kompakta microFourThirds-formatet, om man inte r\u00e4knar kommande kameror. Olympus PEN-serie, som hittills best\u00e5r av E-P1 (som E-P2 bygger p\u00e5) samt den f\u00e4rska E-PL1, kombinerar spegelreflexernas funktioner och bildkvalitet med utbytbar optik. Resultatet \u00e4r systemkameror \u2013 eller hybridkameror.HD-video med f\u00f6ljdfokus\nE-P2 har f\u00e5tt en b\u00e4ttre videofunktion \u00e4n E-P1. F\u00f6rutom att man kan spela in video med autofokus i 720p/30-kvalitet och med digitalt, 16-bitars stereoljud, kan man anv\u00e4nda f\u00f6ljdfokus som l\u00e5ser sig vid valt objekt. Sedan f\u00f6ljer fokus objektet i s\u00f6karen eller p\u00e5 sk\u00e4rmen. Med E-P2 kan man ocks\u00e5 anv\u00e4nda manuell exponering och ta kontroll \u00f6ver bl\u00e4ndare och slutartid n\u00e4r man filmar.\nOlympus-kameran \u00e4r f\u00f6rsedd med tv\u00e5 nya kreativa filter som kan anv\u00e4ndas p\u00e5 stillbilder och video. De sex filtren som E-P1 har \u2013 pinhole-effekt, kornig svartvit film, bleka f\u00e4rger, ljustonat filter, popart och soft fokus \u2013 kompletteras av Diorama, som tar bort fokus fr\u00e5n omr\u00e5den som inte \u00e4r i centrum, och Cross Processing, som f\u00f6rvr\u00e4nger f\u00e4rgerna. Det finns ocks\u00e5 en ny funktion som kallas i-Enhance som f\u00f6rst\u00e4rker f\u00e4rgerna i mitten av bilden, d\u00e4r huvudmotivet brukar finnas.\nFunktionsniv\u00e5n \u00e4r h\u00f6g, faktiskt mer omfattande \u00e4n i m\u00e5nga spegelreflexer i samma klass. Erfarna fotografer l\u00e4r uppskatta m\u00f6jligheten att fintrimma ljusm\u00e4tningen i alla m\u00e4tmetoderna, v\u00e4lja hur mycket brusreducering som ska anv\u00e4ndas och st\u00e4lla in vitbalans sj\u00e4lv. F\u00f6r nyb\u00f6rjare \u00e4r kamerans smarta val av motivprogram i AUTO-l\u00e4ge v\u00e4rd guld. Vrid bara ratten till i-Auto, s\u00e5 v\u00e4ljer kameran mellan portr\u00e4tt, landskap och fyra andra motivprogram, helt automatiskt.\nE-P2 saknar fortfarande inbyggd blixt. De som insisterar p\u00e5 att ha en s\u00e5dan i kameran b\u00f6r ta en n\u00e4rmare titt p\u00e5 Lumix GF-1 fr\u00e5n Panasonic eller Olympus prisv\u00e4rda PEN E-PL1, som b\u00e5da har uppf\u00e4llbar blixt \u2013 plus en blixtsko.

Videokvalitet\nOlympus har f\u00f6rb\u00e4ttrat autofokuseringen n\u00e4r man filmar. Fokussp\u00e5rningen fungerar faktiskt riktigt fint s\u00e5 l\u00e4nge motivet inte r\u00f6r sig f\u00f6r hastigt. Samtidigt som videokvaliteten \u00e4r felfri. Med en f\u00e4rg\u00e5tergivning, kontrast och sk\u00e4rpa som \u00e4r fullt i klass med vad vi sett fr\u00e5n Canon EOS 500D och Panasonic Lumix GH1. Men ljudet \u00e4r b\u00e4ttre i inspelningarna fr\u00e5n Canon-kameran, och fr\u00e5n Nikon D5000. Den externa mikrofonen har vi inte testat.
Autofokus\nDessv\u00e4rre \u00e4r inte autofokusen f\u00f6rb\u00e4ttrad j\u00e4mf\u00f6rt med E-P1. E-P2 fokuserar fortfarande bakom motivet och korrigerar fram\u00e5t tills den hittar skarpt fokus, precis som E-P1 g\u00f6r. Panasonic-kamerans autofokus \u2013 med Panasonics egen optik \u2013 \u00e4r lite snabbare, \u00e4ven om inte heller GF-1 \u00e4r n\u00e5gon blixtsnabb actionkamera. Vill man ha det beh\u00f6ver man faktiskt en spegelreflex, som ofta fokuserar snabbare.

Bildkvalitet\nDet kommer s\u00e4kert inte som n\u00e5gon \u00f6verraskning att bildkvaliteten \u00e4r fullt i klass med PEN E-P1:s. Vilket \u00e4r bra, eftersom bildkvaliteten inte p\u00e5 n\u00e5got s\u00e4tt \u00e4r s\u00e4mre \u00e4n i spegelreflexkameror i samma prisklass. En s\u00e5dan sak som bildst\u00f6rningar \u00e4r faktiskt s\u00e5 v\u00e4lkontrollerade att E-P2 tar b\u00e4ttre bilder \u00e4n m\u00e5nga spegelreflexer vi har testat, och f\u00e4rg\u00e5tergivningen \u00e4r i klass med de senaste halvprofessionella och professionella spegelreflexerna.\n\u00c4ven med brusreduceringen avst\u00e4ngd \u00e4r bildst\u00f6rningarna mycket v\u00e4l kontrollerade \u00f6ver ISO 800. Bruset g\u00e5r fr\u00e5n marginellt till synligt f\u00f6rst \u00f6ver ISO 1600, och ISO 2500 n\u00e4r brusreduceringen \u00e4r aktiverad. Kameran \u00e4r faktiskt fullt i klass med spegelreflexer som Nikon D90 och Canon EOS 5D.\nDe optiska kvaliteterna i 14\u201342 mm-zoomobjektivet \u00e4r h\u00f6gre \u00e4n i kit-objektiven som Canon och Nikon har till sina spegelreflexer i den h\u00e4r klassen. F\u00f6r trots tydlig tunnformad f\u00f6rvr\u00e4ngning vid 14 mm vidvinkel och m\u00e5ttlig kuddformad vid 42 mm, \u00e4r sk\u00e4rpan mycket j\u00e4mn i hela bilden p\u00e5 alla br\u00e4nnvidder. Och med lite f\u00f6rlust av sk\u00e4rpa p\u00e5 st\u00f6rsta och minsta bl\u00e4ndar\u00f6ppning.\nJ\u00e4mf\u00f6rt med Panasonic Lumix GF-1 med objektivet G Vario 14\u201345 mm f3,5\u20135,6 \u00e4r de optiska egenskaperna ytterst lika. Panasonic-objektivet \u00e4r minst lika bra som Olympus-zoomen. Med GF-1 och Panasonics 20 f1,7 uppn\u00e5r GF-1 lite tydligare detaljsk\u00e4rpa \u00e4n E-P1, \u00e5tminstone j\u00e4mf\u00f6rt med Olympus 20 mm f2,8. Men med Panasonics 17 mm p\u00e5 E-P1 g\u00e5r det knappt att se n\u00e5gon skillnad.
Kompakt optik\nKameran har samma 12,3-Mp bildsensor med m\u00e5tten 17,3 x 13 mm och integrerad bildstabilisator som E-P1, och g\u00e5r att k\u00f6pa som enbart hus utan optik, eller med ett kompakt 17 mm-objektiv (ljusstyrka f2,8), alternativt med en hopf\u00e4llbar 3x zoom p\u00e5 14\u201342 mm (ljusstyrka f3,5\u20135,6). De angivna br\u00e4nnvidderna motsvarar 35-mm-filmformatet som vi minns fr\u00e5n filmpatronerna till gamla dagars spegelreflexer.\nObjektiven i mFT-formatet har mindre bildcirkel och bajonettdiameter \u00e4n vanliga spegelreflexobjektiv, men alla mFT-kameror kan anv\u00e4nda vanliga spegelreflexobjektiv fr\u00e5n andra tillverkare med hj\u00e4lp av en adapter. Det finns adaptrar som g\u00f6r att man kan anv\u00e4nda optik fr\u00e5n Canon, Nikon, Pentax, Carl Zeiss och Leica p\u00e5 Olympus PEN-modeller och Panasonics G-modeller.\nOlympus PEN E-P2 levereras med en elektronisk s\u00f6kare som heter VF-2 och som tr\u00e4s p\u00e5 blixtskon och kopplas till kamerans elektronik via en mikrokontakt bakom skon. S\u00f6karen kan vinklas 90 grader och har diopterjustering, t\u00e4cker 100 procent av bildytan med ungef\u00e4r 1,15x f\u00f6rstoring samt har 1,44 megapixlars uppl\u00f6sning och 60 Hz uppdateringsfrekvens.\nDet finns ocks\u00e5 en mikrofonadapter, med tillh\u00f6rande stereomikrofon, som heter SEMA-1 och som s\u00e4tts p\u00e5 blixtskon och kopplas till kameran i samma mikrokontakt.Olympus PEN E-P2\nTyp: Systemkamera\nBildsensor/uppl\u00f6sning: LiveMOS/12,3 Mp effektivt\nOptik (motsv. 35 mm):\u00a0 M. ZD 14\u201342 mm f3,5\u20135,6 (28\u201384 mm)\nZoom:\u00a0 3x\nMinneskort: SD/ SDHC\nSk\u00e4rm: 3,0-tums LCD, 230 000 bildpunkter\nPris: 11 000 kr med objektiv