Posted on

Outlander Phev Kabel

När du köper en elbil eller laddhybrid hos oss på Carla.se ingår alltid vårt trygghetspaket CarlaCover. Trygghetspaketet ger dig bland annat bilgaranti i minst 12 månader och helförsäkring de första 14 dagarna. Allt för att du ska känna dig trygg i ditt bilköp från den dagen du får nycklarna till din nya elbil. Läs merLeasingavgiften är rörlig och kan justeras av kreditgivaren. Bilen ska servas enligt anvisningarna och leasetagaren ska bekosta drift, skötsel, underhåll och reparation av bilen. Leasegivare är Santander Consumer Bank.

Köpte till en kabel som passar sk Type 2 uttag (svindyr). Men laddningen går fortare då de kan köra 16A. Som jag fattar det låses kabeln fast i bilens ladduttag när jag låser bilen.
Laddar i huvudsak hemma bara i undantagsvis tar jag med laddkabeln. Har dock upptäckt att den inte fungerar på många laddplatser och där den kan användas är lätt att plocka med sig av obehörig.

Ny på detta forum. Har haft en Mitsubishi Phev Business sen 2014. Var nöjd och hade inga planer på att byta, men efter besök på Elbilsmässa i Gbg under hösten kör jag nu en 100års Edition vilken man uppdaterat i rätt riktning.
På Elbilsmässan lärde jag mig att den dosa som sitter på Mitsubishis laddkabel inte har någon egentlig funktion och kan avvaras. Den lär enligt uppgift endast innehålla en jordfelsbrytare och signallampor. Då alla eluttag utomhus måste vara kopplade via jordfelsbrytare är den på sladden överflödig.

Vi bjuder på en förvaringsväska vid köp av laddkabel. Lägg till laddkabel och väska i varukorgen och ange sedan rabattkoden gratisväska i kassan för gratis kabelväska på köpet.Val av laddlösning bör bestämmas utifrån ditt behov och dina förutsättningar. Ring oss på 08-48 00 14 60, skicka ett mail till [email protected] eller chatta med oss för fri rådgivning.Evconnect är det företaget i branschen som startade sin verksamhet först på marknaden. Därmed har vi lång erfarenhet av vilken lösning som passar bäst till fordon och fastighetens förutsättningar.

Vi kan hjälpa till med rådgivning om hur man på bästa sätt placerar sin laddbox utifrån de förutsättningar man har hemma. Våra behöriga elektriker kan hjälpa till med installation våra laddboxar. Vi ser till att placeringen av laddaren blir optimal för en bekymmersfri användning. Allt sker givetvis i dialog med dig.
Laddning i ”vanliga” eluttag kallas även mode 2. En elektronikenhet som sitter på ladd kabeln är nödvändig enligt standard. Den kabel som levereras med bilen upplevs som rätt klumpig, har lite väl lång kabel som lätt trasslar, samt har beroende av utförande/årsmodell rätt dålig kvalitet. Man skall vara medveten om att denna kabel ofta får utstå mycket slit och släng samt sitter i en utsatt miljö. Kabeln går heller inte att låsa fast på ett enkelt sätt. Orginalkabeln är också begränsad till 10A fast laddström utan möjlighet att reglera. Många Outlander ägare köper en extra mode 2 kabel som är smidigare att hantera, har bättre kvalitet och går att låsa fast.En fast installerad laddare är det optimala valet för hemmaladdning. En sådan enhet (även kallad laddbox, wallbox m.fl.) gör det möjligt att i alla lägen ladda på ett säkert sätt. I många fall kan man även ladda snabbare än vad som är möjligt med en portabel laddare (Mode 2). Det absolut starkaste argumentet för en fast laddare är dock användarvänligheten. Man vill undvika att momentet med att koppla in och ur laddaren känns som en belastning varje dag. Det skall vara enkelt att köra elbil. En laddbox med fast kabel, placerad på korrekt sätt gör att laddningen underlättas avsevärt. För att uppnå högsta möjliga användarvänlighet är det viktigt att man tänker igenom laddarens konfigurering och placeringen noga och inte bara sätter upp den på garage väggen i närheten av en möjlig elförsörjning. De stationära laddare vi säljer är av mycket hög kvalitet med endast väl beprövade komponenter. Notera att 3 av 4 modeller från Mitsubishi är försedda med Typ 2 uttag. Detta påverkar ditt val av laddbox (eftersom laddkontakt & uttag mellan Laddbox och elbil måste matcha) Laddsmarts tips för att rundgå detta är att du införskaffar en laddbox med uttag (ej fast kabel) och att du sedan kompletterar med en Typ 2 / Typ 1 laddkabel. Du kan då vara säker att du kan ladda din typ 1 elbil idag men också vara framtidssäkrad ifall du skulle införskaffa en elbil med typ 2. Mitsubishi har elbilar med både laddkontakt typ 1 och typ 2. Detta hör till ovanligheterna eftersom de flesta nya elbilarna idag har typ 2 (vilket också är standard för aktuella laddboxar). Mer om detta nedan under Laddspecifikationer.

Ifall du redan äger eller planerar att införskaffa en elbil från Mitsubishi vill du självfallet undersöka dina möjligheter för att ladda hemma. Här finner du allt du behöver veta.
Laddkablel 16A f\u00f6r elbilar med typ 1-uttag s\u00e5 som Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Leaf och Kia Soul EV. Perfekt f\u00f6r den som vill kunna ladda p\u00e5 laddstationer med typ 2-uttag.Laddkablel 32A f\u00f6r elbilar med typ 1-uttag s\u00e5 som Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Leaf och Kia Soul EV. Perfekt f\u00f6r den som vill kunna ladda p\u00e5 laddstationer med typ 2-uttag. Blaupunkt – ett tyskt märke med historia som sträcker sig bak till 1924 – är kända för sin kvalitet. Precis som deras resterande sortiment uppfyller denna laddkabel Blaupunkts högt satta kvalitetskrav. Kabeln är framtagen med säker laddning i fokus och är givetvis CE-certifierad av ett europeiskt testinstitut. Har du tappat bort din kabel eller önskar en extra för att kunna ladda elbilen och laddhybriden vid fritidshuset, på jobbet och vid offentliga laddstationer? Denna Typ 1-laddkabel från Blaupunkt passar dig som på ett säkert sätt vill ladda din elbil och laddhybrid snabbt och säkert med hög effekt.

Du tar lätt med dig laddkabeln i bilen – utan att den ska behöva ligga och trassla i bakluckan. Den levereras nämligen i en stöttålig väska, så att du lätt kan ta fram den när du ska ladda bilen på bland annat offentliga laddstationer.Kabeln kan hantera en laddningskapacitet på upp till 7,4 kW, vilket säkerställer att laddningen sker säkert och i en snabb takt. Det gör den passande för något större elbilar, men även för laddhybrider och mindre elbilar som behöver laddas upp snabbt.

På evify erbjuder vi installation av laddboxar för Mitsubishi Outlander PHEV i hela Sverige. Läs mer om våra installationer här Installation laddbox hemma.
Det ungefärliga elpriset för en villa låg enligt scb.se år 2020 på 1,5 kr per kWh. Batterikapaciteten på Mitsubishi Outlander PHEV är 12 kWh. Det betyder att kostnaden att ladda Mitsubishi Outlander PHEV hemma från 0-100% är ungefär 18 kr (1,5 kr * 12 kWh).

För att underlätta för dig som kund inkluderar vi alltid hela listan ovan i våra installationer. Förutom de nödvändiga tilläggen har vi också inkluderat kostnadsfri support, 5 års garanti på alla installationer och smartladdning med hjälp av vår app.Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Det som styr hur snabbt du kommer kunna ladda din bil hemma med en laddbox är bilens ombordskapacitet, laddboxens kapacitet och husets huvudsäkring, laddboxens säkring samt kablaget laddboxen är installerad med. Det är alltid den svagaste länken mellan dessa som bestämmer den slutgiltiga effekten.Mitsubishi Outlander PHEV har ett Typ 1 uttag. Bilen har också ett snabbladdningsuttag av typen CCS som kan användas vid publika snabbladdningstationer.

Nedan kan du se vilken effekt du kan få från en laddbox beroende på din huvudsäkring i huset. Notera att detta är den maximala effekten du kan få ut och inte den garanterade eller konstanta effekten.Nedan hittar du alla våra laddboxar som passar till Mitsubishi Outlander PHEV. I listan inkluderas även laddboxar som kan generera en starkare effekt än din bils ombordskapacitet, detta för dig som vill framtidssäkra genom att köpa en starkare laddbox. Lite längre ner på denna sida finner du hur snabbt respektive laddbox laddar Mitsubishi Outlander PHEV.

Vår elektriker kontaktar dig och bokar in en tid för installationen. I samband med bokningen har du också möjlighet att diskutera eventuella tekniska installationsfrågor.
På utsatt dag anländer vår elektriker för att installera laddboxen. Har du några frågor innan eller efter installationen kan du alltid vända dig till vår kundtjänst kostnadsfritt.Här nedan ser du enkelt ett par olika exempel på möjliga maxladdningseffekter för olika förutsättningar. De två värdena i ”Maxladdningseffekt” är med/utan lastbalansering.