Posted on

Oxe Och Tvilling

”Den praktiska Jungfrun tycker att Tvillingarna är omogen och barnslig medan Tvillingarna tycker att Jungfrun är tråkig och fyrkantig. Dessa två har alla odds emot sig och det är tveksamt om de kan få ett förhållande att fungera.”Vi har grävt i ämnet kärlek för att ta reda på vilka tecken som har bäst chans till livslång kärlek, vilka som kommer att ledsna på varandra när passionen och ny-förälskelsen lagt sig och vilka tecken som rent av bör undvika varandra när det kommer till kärleksrelationer.

I bildspelet hittar du ditt tecken och kan kolla in ditt soulmate-tecken. Där hittar du även det tecknet du bör hålla dig ifrån även om det pirrar i magen.”Tvillingarna är flirtig, impulsiv och föränderlig. Oxen är uthållig, stabil och förbehållssam. Frågan är om det finns ett enda gemensamt drag mellan Oxen och Tvillingarna. ””Vågen och Vattumannen passar helt otroligt bra ihop. De tycker om att umgås med många vänner , de engagerar sig i olika frågor, har många fritidsintressen och ingen av dem har något problem med att den andre har egna intresseområden.”

”Fiskarna tycker att Vågen har för många andra intressen och Vågen tycker Fiskarna är alltför osjälvständig och kommer börja klandra och klanka ner på Fiskarna som svarar med att bli ännu mer gråtmild och klängig.”
”Om Jungfrun kan klara av Skorpionen’s intensitet så kan det komma att fungera. Men tyvärr så blir det lätt att Skorpionen tröttnar på Jungfruns behov av att bara prata och börjar se sig om efter någon annan.”Vilka stjärntecken passar egentligen ihop och vilka gör det verkligen inte? Vare sig du tror på astrologi eller inte så måste du hålla med om att det är spännande (och ibland läskigt igenkännande). Här guidar vi dig och listar stjärntecknen du inte passar ihop med och dem som är din “perfect match”.

”Kräftan behöver en trygghet i kärlek som den rastlösa Skytten inte kan ge. Kräftan kommer att bli sårad och bitter när Skytten ser sig om efter nya mål och upplevelser.”
”Varken Tvillingarna eller Vågen är svartsjuka och de ligger på samma våglängd mentalt och kompletterar varandra perfekt, detta en perfekt och mycket lyckad matchning.”

Hur är en tvilling i sängen?
TVILLINGARNA. Tvillingen gillar att ha en rolig, lekfull och flirtig stämning i sovrummet, och när hen träffar en våg kommer både snacket och det verbala förspelet att flöda fritt vilket är en vinnande kombination för båda.
”Lejonet tycker att Fiskarna saknar ambitioner och straffar Fiskarna genom att inte visa medkänslan när Fiskarna tjurar. Allt talar för ett mindre bra och rent av olyckligt förhållande.””Vattumannen kommer att ha svårt att stå ut med den svartsjuka och ägandefixerade Skorpionen. En romans blir inte långvarig och ett längre förhållande är knappast möjligt.””Jungfrun och Kräftan tar verkligen fram det bästa hos varandra. Kräftan’s rika fantasi får fart på Jungfrun som kommer svara med ömhet och tillgivenhet vilket är precis vad den känsliga Kräftan behöver. ”

”Fiskarna som själv är ganska velig uppskattar att Skorpionen tar kommandot och Fiskarna ser Skorpionens ägandefixering som ett betyg på kärlek vilket det också är.””I Skorpionen får Fiskarna den starka beskyddande partnern som Fiskarna behöver. Fiskarna väcker inte Skorpionens svartsjuka vilket annars Skorpionen kan ha lite problem med. Ett förhållande blir mycket lyckligt och långt.”

”När Fiskarna märker att Skytten blir rastlös blir Fiskarna ännu mer klängig och känslosam vilket får Skytten att börja provocera och förlöjliga Fiskarnas känslor. ”På semestern vill din Oxe ligga på stranden. För dig är ”semester” ett lite mer flyktigt begrepp som gärna innebär både lite jobb, lite egna projekt, en hel del socialiserande och stilla-liggande bara när du gjort slut på all din energi på annat. Och medan din Oxe påminner dig om detaljer som vilken tid erat tåg går, eller varför det är viktigt att du läser väginstruktionerna för hur ni ska ta er till erat hotell, så har du helt andra upptåg för dig. Sexuellt är det inga svårigheter här, även om du kanske ibland blir lite överväldigad över exakt hur romantiskt uppslukad din Oxe kan bli av sex. Men nyfiken som du är blir det aldrig tråkigt mellan er. Den här relationen har en hel del potential, så länge känslorna är starka nog. Din envisa och emellanåt oflexibla Oxe kan erbjuda dig en trygg famn att landa i, lära dig att njuta av livet och faktiskt ge en hel del inspiration till hur du kan nå dina mål, kära Tvilling. Om du har tid att lyssna, det vill säga. Det här är inte den lättaste av kombinationer, kära Tvilling. Ni två förstår varandra ofta ganska bra, men har helt motsatta behov, på ett sätt som gör att det inte en är lätt att kompromissa. Din Oxe är en praktiskt lagd individ som oroar sig över materiella ting, medan du är en rastlös sökare som inte kunde bry dig minde om vilka saker du har, eller var de är, så länge du får se och uppleva världen på alla möjliga sätt. På många sätt kan din Oxe uppleva dig som lite väl vårdslös, vilket gör att det tar rejält lång tid för hen att öppna sig för dig – något du, kära Tvilling, inte ofta orkar vänta på. Din Oxe styrs av Venus, vilket kan vara bra att tänka på. Oxen tycker om allt som är av högsta njutar-kvalitet, god mat och dryck och tonvis av massage går hem hos hen. Som Tvilling kan du försöka lära dig att slappna av mer när du är med din Oxe, låta saker bara vara och verkligen njuta av att vara ledig. Men det är svårt för Tvillingarna att bete sig såhär alltför länge. Medan Oxen har ett stort behov av att göra tydlig skillnad mellan arbete och fritid, så kan Tvillingarna inte låta bli att blanda de båda. Tipsa en vän om dagenshoroskop.nu och skicka dagens horoskop. Skriv in din väns e-mail och ditt namn, här har du möjlighet att välja din väns stjärntecken i listmenyn. Avsluta med att klicka på knappen Skicka.

Hur är du när du flirtar? Kanske är du den framfusiga och utåtriktade personen som ställer många frågor, eller du kanske blir nervös och drar dig tillbaka? Här är de vanliga misstagen du gör när du flirtar – enligt ditt stjärntecken.
Att astrologi säger hur du är som person och vilka egenskaper du har är allmänt känt, men visste du att ditt stjärntecken även talar om hur du flirtar? Ja det är faktiskt sant! Och inte nog med det, nu kan du även ta reda på vilka vanliga misstag du gör när du flirtar. Kika in bildspelet nedan för att se vad just ditt stjärntecken säger.

På det sexuella planet så är Oxen den mer långsamma partnern. Om Tvillingpartnern är klok och medveten så kan han använda sin mentala skicklighet på ett bra sätt och ta sig tid att stimulera Oxen. Om så inte är fallet, så kommer kanske Tvillingen att ignorera Oxens behov.

Ni två kommer alltid att ha mycket att samtala om, ni kan spendera timmar tillsammans och bara prata. Tvillingarna tycker om att utforska saker, vilket passar en Oxe bra.
Din sociala, populära (i alla fall i dina ögon, omåttligt sådan, vad har hen – en fanclub?), pratsamma och överraskande Tvilling rör sig snabbt som en virvelvind genom ditt liv. Du attraheras av hens intellekt och beundrar intensiteten med vilken hen tänker, snackar och tar reda på saker, men du ser också vilken oreda hens liv ibland består av, och märker att saker skojas bort eller inte tas på allvar när de borde det. Här kan du vara ett otroligt stöd för din Tvilling – hjälpa hen skriva listor, lära sig äta på regelbundna tider eller varför inte att bara vara tyst och njuta ibland. Ni är olika i era behov av boende och livsstil också, du vill helst ha en fast punkt, helst med din favoritstol i rätt hörn, medan Tvillingen blir stressad av för mycket saker och helst lever på resande fot, packar lätt och bestämmer sig för att flytta oftare än andra byter underkläder. Här märks skillnaden i erat tålamod, din Tvilling har inget, och ditt behov av att bara fundera över livet mellan varven saknas oftast hos Tvillingen som hellre gör detta samtidigt som hen flyttar, byter jobb eller reser.

Även i sex är ni olika, du lär känna världen genom dina händer och sex handlar för dig om beröring och engagemang, medan Tvillingen är mer nyckfull och kanske ibland nöjer sig med en snabbis för att sedan prata om något annat i några timmar. Här kan ni krocka och du kan känna dig lite bortglömd. Som Oxe vill du känna att du kan greppa idéer och tankar ordentligt, medan Tvillingen hanterar både tankar och känslor mer som leksaker. Nu verkar det som att det bara finns dåliga aspekter här. Inte alls! Den här kombon kan njuta och kela massvis, om ni lär er förstå och uppskatta hur olika ni är. Försök ta varandra för dem ni är och låt bli att tvinga din Tvilling till klassisk tvåsamhet, något hen kommer fly på en gång, så kan det här verkligen bli något unikt.Kära Oxe. Du undrar kanske varifrån din Tvilling får all sin energi, hur hen aldrig kan få nog av stimulans och varför hen alltid måste rusa vidare när ni precis hittat en bekväm plats, vare sig det är rent symboliskt i erat förhållande, eller om det är en soffa som ständigt ska bytas ut mot en ny. Tvillingen följer dig i zodiaken, och är därför till stor del mycket av det du inte är. Tvillingen agerar utifrån en kunskap om att det gäller att agera för att få sitt i världen, är van vid att förändringar sker snabbt och vill gärna vara i förändringens närhet för att se och följa dem på nära håll, medan du är mer trygg och bekväm där du är och njuter av livet som det är. Om du lyckas förstå det här behovet, och inte dömer ut din Tvilling som en galning, så har du räddat halva din relation med din Tvilling.

Här nedanför hittar du vår unika kärlekskarta, där du enkelt kan läsa hur olika stjärntecken matchar när det kommer till både kärlek och intimitet över både kort och lång sikt. Det är bara att leta upp den knapp som matchar raden och kolumnen för de två stjärntecken du vill läsa mer om, och sedan klicka på den. Du kommer då direkt att komma till din valda kärleksmatching. OBS! Kärlekskartan visas bara på stora skärmar, på mindre skärmar som mobiler är kärlekslistorna bäst att använda.
Persikomånsten – Persikomånsten har som andra Månstenar ett starkt band till månen och är en kristall för den som vill leva i samklang med månens faser. Precis som Månen så lyser Månstenen upp din väg framåt och hjälper dig att ta rätt beslut och välja rätt väg i livet. Månstenen är perfekt för dig som vill släppa taget, börja om och få en nystart i livet. Månsten sägs även hjälpa dig att finna din inre trygghet och styrka. Den sprider en lugn energi och bidrar till en känsla av ro vilket skapar en stressfri och balanserad vardag.

Vilken stjärntecken passar med tvilling?
Tvillingar passar ihop med Väduren, Vågen (bästa matchningen) och Vattumannen. “Varken Tvillingarna eller Vågen är svartsjuka och de ligger på samma våglängd mentalt och kompletterar varandra perfekt, detta en perfekt och mycket lyckad matchning.” Tvillingar bör undvika Kräftan och Jungfrun.
*Kristaller är en naturprodukt och det är därför naturligt att kristaller innehåller sprickor eller inte är helt släta. Alla kristaller säljs i befintligt skick. Den kristallen du får kan variera sig i form, storlek och färgnyans från bilden.

Hur är tvilling som person?
Tvillingarna är intellektets, kunskapens, skrivandets, tankarnas, karismans, föränderlighetens, nyfikenhetens, charmens och lekfullhetens stjärntecken. En person född i tvillingens tecken är också en shapeshifter, en trollkarl som kan förvandla sig själv eller omständigheterna med sina tankar.
En extra dålig match för oxen är tvillingen. Tvillingen är allt för tankspridd och rastlös för den stabila oxen. Tvillingen är ständigt på språng vilket i längden kan irritera oxen som bara vill ta det lugnt och ha en stabil grund.

Oxen är stabil och orubblig i sin natur och gillar oftast inte förändringar. De trivs bäst med rutiner och ett välplanerat schema. Oxen är trofast och lojal när det kommer till relationer och de håller hårt i sina nära och kära. De är selektiva när det kommer till val av vänner eller partner, och de som får chansen att komma in i oxens krets kan vara lyckliga eftersom de har fått en vän för livet.
En extra bra match för oxen är stenbocken. Både stenbocken och oxen söker efter trygghet och stabilitet i livet, vilket de kan hitta det hos varandra. Båda är praktiska och ansvarstagande i sitt sätt att vara och vet att saker tar tid. Tillsammans kan ni bygga upp en stabil grund och finnas där för varandra i vått och torrt.Oxen är det andra stjärntecknet i Zodiaken och styrs av planeten Venus. Personer som är födda i oxens stjärntecken är stabila, lugna och lojala individer. De gillar det goda i livet och trivs bäst när de får vara runt människor de tycker om.

Hur passar oxe och tvilling ihop?
En oxe ihop med en tvilling kan komplettera varandra på så vis att oxen ordnar och håller tillbaka tvillingens slarv och spontanitet, liksom tvillingen livar upp oxens vardag. Tvillingen är flirtig, utmanande, impulsiv och föränderlig. Oxen uthållig, stabil och lite stel.
Tillfälliga relationer är inget för den stabila oxen. Hen trivs bäst i långa och trygga förhållanden. Om du dejtar en oxe kan du räkna med att komma hem till en hemlagad middag med tända ljus och ditt favoritvin serverat i glaset. De älskar helt enkelt att uppvakta sin partner och finnas där för dem. Dock kan det dyka upp svartsjuka och oxen kan bli ägandeinriktad om hen känner sig osäker i förhållandet. Oxen kan vara väldigt bestämd i sina åsikter och kan därför ha svårt att anpassa sig till situationer och nya miljöer. De är envisa och låter sig sällan övertalas. De kan ibland uppfattas som ytliga materialister eftersom de har stor beundran för vackra saker och det goda i livet. Långsinthet är vanligt för oxen, och om du har du gjort dig ovän med en oxe så ska du inte räkna med att förlåtelse kommer i första hand. Eftersom oxen inte gillar förändringar så händer det ibland att hen står och trampar på samma plats i evigheter. De kan ha svårt att gå vidare från en viss situation och kan ofta älta det som har varit.

Det här är tigeröga: Även tigeröga är en kvarts där järn påverkar färgen och inväxta trådar av guldbrun riebeckitasbest som inte är farligt som asbest. Järnet fälls ut i olika processer i jorden och tigeröga förändras till falköga och oxöga. Tigerjärn är en blandning av hematit och tigeröga.
Det här är månsten: Månsten är ett fältspat och syskon med regnbågsmånsten, labradorit, solsten och amazonit. Jordskorpan består upp till 40% av fältspat men det ska till särskilda omständigheter för att en skimrande månsten ska bildas. En fin månsten har som ett ”öga” eller en ljuslinje när ljuset vilar på den polerade stenen.

Tigeröga är en perfekt sten för dig som söker klarhet och som behöver en intelligent blick för att se ordning bland kringspridda detaljer. Ha den runt halsen, på jobbet, tenta-salen eller varför inte i Bh:n för extra kraft? Låt dess styrka bli din styrka och gå med huvudet högt in i framtiden.
Kristallrummet AB startade 1990 med en smyckes och kristallbutik i Gamla Stan på Västerlånggatan 21 i Stockholm. 1993 öppnade vi butiken på Hökens gata och startade vår försäljning till butiker runt om i Norra Europa. 1999 lanserades den första webbshopen.Det här är citrin: Citrin är en kvarts. Den är nära släkt med både bergkristall och ametist. Det är järn i ametist och citrin som ger stenarna sina färger. Järnet gulnar vid stark hetta. Tigeröga kopplar samman det vilda och oförstörbara inom dig med utstrålning och smarthet. I områden som rör praktiska, materiella och konkreta frågor ger den energi och förståelse. Den stimulerar även medvetenhet och vakenhet kring sexualitet och känslor. En fin healingsten för tvillingen är månsten. Den vill hjälpa tvillingarna att komma i kontakt med sina känslor och den kosmiska rytmen i universum. Den ger inte svar på frågan varför, utan låter oss släppa taget om sinnets eviga undran över livet. Själva själen i utveckling är ju att vi frågar men ibland, för att komma djupare och se nya perspektiv, behöver vi lämna frågan bakom oss.Citrin är intellektets och den uttrycksfulla personlighetens sten. Citrin förstärker Tvillingarnas alla positiva egenskaper och hjälper oss att stråla med all vår kraft och energi. Citrinens budskap är: ”Du strålar”.

Tvillingen kan aldrig sluta vara nyfiken, det finns alltid en sten till att lyfta på. Det finns alltid något mer att förundras över. Agaten förstärker Tvillingarnas fascination över livet och hjälper oss att landa med fötterna nedåt. Det är i vardagen den stora miraklerna sker. För Tvillingarnas stjärntecken är det stort att lita på universum, tvillingen vill hellre ställa frågan varför. Men med agatens magi och förmåga att fånga oss och dra oss inåt kan även Tvillingen stanna upp.Det här är agat: Agat är också en kvarts men med med fler andra mineral inkluderade som ger de täta färgerna och mönstren. Agat finns i hela världen och har färgats sedan urminnestider. Det sägs att honung öppnar stenens porer och gör att den kan påverkas av olika färger. Den är älskad för sina magiska mönster av cirklar som söker sig inåt.Tvillingarna är intellektets, kunskapens, skrivandets, tankarnas, karismans, föränderlighetens, nyfikenhetens, charmens och lekfullhetens stjärntecken. En person född i tvillingens tecken är också en shapeshifter, en trollkarl som kan förvandla sig själv eller omständigheterna med sina tankar. Det är också Tvillingarnas utmaning: dubbelheten, att se saker från två eller flera håll samtidigt och att aldrig sluta tänka och fundera kring livet och precis allting som ryms i våra i universum. Just därför har Tvillingarna lite lätt att fastna i sina tankar och inte slappna av. Det kan vara utmattande. Vi har tagit fram stenar som stöttar Tvillingen att leva sina underbara gåvor men också hitta sina fötter i vardagens sus och brus.Tigeröga är den perfekta stenen för Tvillingen då den binder ihop den nyfikna, sökande, tänkande personen med styrkan, vildheten och närvaron i det materiella och i den fysiska världen. Tvillingar som har svårt att få ihop tillräckligt med pengar kan bära en tigeröga för att förstärka sin närvaro och styrka. Tigeröga är också en sten

Frihet och individualitet är livsviktigt i ditt kärleksliv. Du är en påhittig och stimulerande partner som alltid har något nytt och intressant att bidra med i förhållandet, så längre du har utrymmet att få vara dig själv.
Lejonet och Jungfrun saknar en emotionell samhörighet och intimiteten som gör att ett förhållande funkar. De här två stjärntecknen kan däremot vara väldigt bra vänner! Du är sensuell, skyndar långsamt och vet precis vad du letar efter i en relation. Du upplevs som tröstande och som någon som står stadigt med båda fötterna på jorden. Du är lojal och tålmodig, och letar efter någon som uppskattar de egenskaperna. När Lejonet dejtar Stenbocken har vi ett ord som beskriver det: drama. Om du gillar drama, toppen. Men om du inte har energin för det är det enklast att bara avsluta relationen.

Väduren kan göra Stenbocken helt galen. Om du är redo för en utmaning – absolut. Men mer realistiskt sett så kan du inte stå ut med irritation hur länge som helst.
Väduren är alldeles för otålig för att dejta Kräftan, eftersom du ju gillar att ta din tid. Så om du inte är en Kräfta som vill speeda upp ditt liv lite ska du hålla dig borta från Väduren.

Du passar ihop med: Oxen! Det kanske låter märkligt att två Oxar ska dejta varandra eftersom stjärntecknet är känt för att vara envist som bara tusan, men kanske är det för att ingen annan riktigt förstår er. När två Oxar är tillsammans bildas en stabil och sensuell relation.
Du passar ihop med: Jungfrun! Båda stjärntecken gillar ordning och strävar efter framgång. Även om sexlivet kan kräva lite jobb, har ett förhållande mellan Stenbocken och Jungfrun en hög chans att vara länge. Du passar ihop med: Oxen! Den introverta och tillbakadragna naturen som finns hos både Jungfrun och Oxen innebär att ni är mer än nöjda med att stanna hemma tillsammans. Ni trivs med att göra er egen grej tillsammans. Tvillingarna är ett av de stjärntecken som är lättast att komma överens med, men det är ändå ingen bra match mellan Oxen och Tvillingarna. Tillit kommer alltid vara problemet i den här konstellationen, och om du inte kan lita på din partner är förhållandet dödsdömt.Du är kreativ, lekfull, och behöver passion i ditt kärleksliv. Du vill underhålla och bli underhållen i dina förhållanden, eftersom du hatar att vara uttråkad. Det ligger i din natur att vilja vara händelsernas centrum för din partner, annars tappar du snabbt intresset.

Fiskarna skulle hela tiden leta efter en balans i förhållandet med Väduren när de inte bråkar – något de gör ofta. Fiskarnas hjärta är för kreativt och ljuvt för Väduren.
Du passar ihop med: Skytten! När Vattumannen och Skytten är tillsammans är det som en berg- och dalbana av energi med två personer som är nyfikna på det som kommer i deras väg. Båda stjärntecknen är fokuserade på framtiden och är inte rädda för att drömma stort – och stöttar såklart varandra för att nå dit.Ombytlighet och äventyr är ett måste för dig när du är kär. Du är entusiastisk och öppenhjärtig när du uttrycker dina känslor, och du trivs bäst i ett förhållande när du har massor av plats för att kunna leva fritt och utforska sådant som är okänt för dig. Du passar ihop med: Vågen! Mellan dessa tecken finns både gemensam förståelse och delad uppskattning för allt som är vackert – så som konst, musik och kultur. Varken Tvillingarna eller Vågen är naturligt svartsjuk, så det finns ingen risk för onödigt drama. Öppenheten mellan stjärntecknen är något som håller en evighet. Din emotionellt intensiva natur kräver en djup och kraftfull samhörighet med personen du gillar. Ytlighet är något som gör dig avtänd, då du vill dyka djupt under ytan och utforska din partners mer mystiska sida.Du passar ihop med: Skytten! Med de här två stjärntecknen i kombo tar det roliga aldrig slut. Ni är alltid på att testa något nytt och uppmuntrar varandra längst vägen. Lejonet och Skytten tenderar också att se världen på samma sätt, och ni har ofta liknande åsikter när det kommer till politik och samhällsfrågor – vilket är viktigt för många.Du passar ihop med: Vågen! Detta är en perfect match tack vare den emotionella samhörigheten mellan stjärntecknen. Men, saker kan bli lite svårare i sovrummet då Vågen gillar att skynda långsamt medan du gärna kör på direkt. Så om du kan komma ihåg att förspel är viktigt för Vågen är den här duon ostoppbar.Om Jungfrun letar efter ett perfekt förhållande är det bäst att hålla sig borta från Skytten. En relation med Skytten skulle bara innebära ständigt tvivel, och tillit kommer vara ett återkommande problem. Det finns även något med den här kombon som gör att Jungfrun känner sig fångad i relationen.

Du är passionerad och eldig, och är orädd inför att agera djärvt och modigt på dina känslor. Du är öppen och ärlig i ett förhållande, och låter andra veta precis var du står.Som en romantisk och social person tänker du alltid på omtänksamma sätt att göra din partner glad. Det är viktigt för dig att konflikter knappt finns i din relation eftersom det stör din känsla av balans och harmoni, så du föredrar en relation där diplomati styr.

Du passar ihop med: Vattumannen! Kombinationen mellan kreativitet och behovet för äventyr paras ihop väldigt bra när Skytten och Vattumannen är tillsammans. Eftersom båda stjärntecken gärna pratar mycket kan ni ha ändlösa konversationer, och erat sexliv är både aktivt och innovativt. Låter härligt ju!Även om Skytten har lätt för att komma överens med många stjärntecken så funkar det helt enkelt inte med Jungfrun när det kommer till dejting. Mycket har att göra med att Skytten är ett eldtecken medan Jungfrun är ett jordtecken, så medan du vill ta risker och testa nya saker är det troligt att Jungfrun istället är mer reserverad. Du passar ihop med: Tvillingarna! Vågen och Tvillingarna utmanar varandra intellektuellt, ni håller med varandra i samhällsfrågor och är generellt sett inte svartsjuka av er. Om du trodde att det bästa för dig var att dejta en annan Skytt kan du lägga den idén på hyllan. Tillsammans skulle det finnas alldeles för mycket otillförlitlighet, instabilitet och omogenhet i ett förhållande.Vågen och Kräftan borde inte dejta varandra eftersom båda stjärntecken är väldigt känslosamma, men på helt olika sätt. Ni båda behöver också mycket frihet och ensamtid, men definierar även det på olika sätt.

Vilka stjärntecken är en match made in heaven tillsammans, och vilka ska helst hålla sig så långt bort ifrån varandra som det går? Vi guidar dig till vilket stjärntecken du passar ihop med – och vilket ska du helst undvika att dejta över huvud taget. Mer

Hur visar tvilling kärlek?
TVILLINGARNAS SEX- OCH KÄRLEKSLIV Du har lätt för att bli förälskad men du tappar också snabbt intresset. I sängkammaren är tvillingen öppen, nyfiken och otroligt energisk. Du kan ha svårt för att slappna av, men för att uppnå maxad njutning är det viktigt att du är i nuet.
Anledningen till att Oxen och Vattumannen inte borde dejta varandra är helt enkelt för att det vore slöseri med tid. Ni kommunicerar på olika sätt vilket innebär att förhållandet inte skulle fungera i det långa loppet.Det mest värdefulla när det kommer till kärlek tycker du är mötet mellan två själar. En stimulerande och intressant debatt är ditt bästa afrodisiakum, då du uppskattar intelligens och kvickhet över nästan allt annat.

Vilka jobb passar en tvilling?
Att jobba inom media som reporter eller journalist, där man får tala och skriva kan passa tvillingen bra. Är du tvilling kanske en utbildning inom marknadsföring eller reklam kan passa.
Du är analytisk, eftertänksam och ibland kräver din lynniga mentalitet att din partner visar precis hur mycket hen älskar dig. Du vill ofta höra att du är uppskattad och gester av tillgivenhet lyfter ditt humör. Att få gör dig också till en generös givare.

Enligt stjärnorna utgör Vattumannen och Lejonet det mest explosiva paret bland stjärntecknen. Även om explosiviteten kommer från väldigt mycket passion, så är det alldeles för mycket för en relation. Alltså är det bäst att undvika den här kombon.Stenbocken och Väduren står väldigt långt ifrån varandra när det kommer till hur ni uttrycker er och reagerar på kritik, så chanserna att ni två skulle kunna skapa harmoni i ett förhållande är väldigt liten. Fiskarna skulle faktiskt kunna funka, det är lite hit eller miss. Men om Tvillingen är på dejt med Fiskarna och inte riktigt känner att allt är härligt och najs är det bäst att gå direkt, innan för mycket tid har slösats bort. Om en Vädur skulle dejta en Vädur innebär det att en himla massa konkurrens och tävlan skulle komma in i förhållandet, vilket inte ens de bästa av relationer kan klara av.Du är en hängiven och pragmatisk partner och uttrycker dina känslor genom handling snarare än genom känslor och ord. Du gillar att få din partner att känna att hen har allting hen behöver för att trivas med livet.

Tvillingarna och Kräftans problem finns främst i sovrummet. Era stjärntecken har svårt att komma överens när det kommer till det emotionella och sexuella.
Du passar ihop med: Stenbocken! Detta är en match mellan två stjärntecken där fördelen är att olikheter attraherar. Fiskarna är fantasifulla medan Stenbocken är avslappnad nog för vad än Fiskarna hittar på. Du kan vara ganska flyktig men Stenbocken tar ner dig till jorden igen, men skulle aldrig komma på tanken att ändra på dig.Du är drömmande och intuitiv. Du vill kunna dela dina känslor med din partner och känna samhörighet och förståelse mellan er. Du är omhändertagande och stöttande i dina relationer och gillar att ta hand om den du älskar.

Ditt känsliga och medkännande sätt att älska någon kommer från din spirituella natur. Du har mycket kärlek att ge och uppskattar ett förhållande som på ett säkert sätt låter dig öppna ditt hjärta utan rädsla av att du tas för givet.
Du passar ihop med: Skorpionen! Även om det kan kännas läskigt att dejta en Skorpion (eftersom de tenderar att inte komma överens med många andra stjärntecken) hittar Skorpionen ett hem hos Kräftan. Ni är en bra balans för varandras osäkerheter, och en Skorpion är jättebra på att hjälpa Kräftan med hens blyghet.Vattumannen och Kräftan är helt enkelt för olika för att ett långvarigt förhållande ska kunna fungera. Stjärntecknen kan försöka acceptera varandras olikheter, men det är något som bara funkar ett kort tag.

Du passar ihop med: Fiskarna! Skorpionen och Fiskarna är ett superbra exempel på hur motsatser attraherar varandra. Ni kanske är olika på många sätt, men ni är lika i era sätt att behöva den andra personen.Om Stenbocken dejtar Vågen behöver det inte vara helt katastrofalt, men det kommer inte vara lätt heller. För att en relation ska kunna funka mellan er behöver båda parter vara vid den helt perfekta tidpunkten i livet när ni träffas, och det är något du kommer märka direkt. Om inte är det bara glömma, här betyder timingen allt. En stor del i ett förhållande innebär ju att acceptera sin partner som hen är – något som Skorpionen och Vattumannen inte riktigt kan göra. Ni kan förvänta er förändringar som helt enkelt aldrig kommer hända. Lejonet och väduren har något av samma grundinställning till livet och om bara väduren lyckas hålla sig ifrån att provocera och utmana lejonet har relationen goda möjligheter att lyckas. Både lejonet och väduren är passionerade och eldfängda. Lejonet kan ha lite svårt för vädurens benhårda drift att leda eftersom lejonet har en lika stark vilja att få styra. Allt pekar på en lustfylld affär eller ett riktigt lyckligt längre förhållande.Fisken och tvillingens relation tenderar att bli ganska rörig. Fiskens sökande och letande eldar på tvillingens allmänna nyfikenhet. De är båda rastlösa, men av olika skäl. Fisken är alldeles för känslig och tvillingen är alldeles för ombytlig för att det ska funka i längden. Det gör inte saken bättre att tvillingen dessutom kan vara ganska taktlös vilket får fisken att känna sig förorättad och trampad på tårna.

Stenbocken och väduren kan fungera ihop eftersom de båda är aktiva, handlingskraftiga personer med mål för ögonen. Det kan bli en del bråk mellan dem eftersom båda har en stark vilja och vill bestämma. Allt från pengar till val av vänner kan få i gång ett gräl. Men utöver detta passar de riktigt bra tillsammans och de är mycket samspelta sexuellt. Här finns alla förutsättningar för ett bra och hållbart förhållande.
Dessa två drar åt två olika håll: Jungfrun inåt och till vardagen, skytten bortåt mot äventyret. De kan vara varandras komplement, men inser sällan hur bra de egentligen fungerar ihop. Jungfruns behov av trygghet kommer dock inte uppfyllas av den sorglösa skytten. Skytten har en alltför lättsinnig syn på kärlek vilket kommer driva jungfrun till vansinne. Det ser riktigt mörkt ut för ens en kortare affär mellan dessa två.Det här riskerar att bli ett förhållande där lejonet totalt dominerar och fisken är oändligt följsam och självuppoffrande. Det är dock lite pinsamt för lejonet med en så villig undersåte och den blyga fisken kommer inte i rätt stämning tillsammans med det öppenhjärtiga och sprudlande lejonet. Lejonet tycker att fisken saknar ambitioner och straffar fisken genom att inte visa medkänslan när fisken tjurar.

Den här kombinationen innebär framför allt konkurrens. Det som från början känns som en spännande romans, kan på sikt resultera i ett problemfyllt förhållande med mycket gnissel och bråk. Hur de ska lyckas stå ut med varandra någon längre tid och hålla sams är lite svårt att föreställa sig. Vädur ihop med vädur innebär två ivriga, stolta karaktärer med livligt temperament och kort tålamod.
Tvillingen vill gärna lyfta på locket till den hemlighetsfulla skorpionen och titta in, de intresserar varandra. Men tvillingen är för velig och obeslutsam för den målinriktade skorpionen. Skorpionen kommer att störa sig på tvillingens behov av att briljera och raljera inför andra och tycker att tiden borde användas till skorpionens behov framför att roa andra. En affär ser ut att gå upp och ner och ett längre förhållande är nog svårt.

Hur flirtar en tvilling?
Tvilling. Du tycker om att visa och prata känslor, men ditt stora intresse för sociala medier gör att du ofta gömmer dig bakom skärmen istället för att möta din crush “in real life”.
De har nog svårt att hålla sams, såvida de inte finner ett sätt att komplettera varandra. Stenbocken bygger och befäster, skytten bryter upp och skyndar vidare. Stenbocken oroar sig ofta för framtiden, värdesätter trygghet, är försiktig och ekonomisk. Skytten är en oansvarig och extravagant våghals. Snart kommer stenbocken att reta sig på allt hos skytten. En historia blir nog mycket kort, ett längre förhållande vore katastrof.

Hur får man en oxe intresserad?
Oxen (20 april–21 maj) Oxen tar ofta med sig små presenter för att visa sin kärlek och är en fena på att kommunicera på ett behagligt sätt. De vill gärna spendera all vaken tid tillsammans, och är inte sena med att boka in nästa träff innan den som pågår har hunnit avslutas.
Skorpionens ägandefixering uppfattas bara som ett plus för den trygghetssökande stenbocken. Ett tillgivet och starkt förhållande både på kort och lång sikt.Dessa två kan fungera ihop eftersom de båda är aktiva och handlingskraftiga personer med mål för ögonen. Men det som skiljer är att väduren har kraft och stenbocken förmåga, vilket gör att de inte sällan kan konkurrera och nästan vill sabotera för varandra. Ett förhållande blir bättre med tiden så med lite tålamod finns goda chanser till en längre relation, men om målsättningen är en kort romans är det lika bra att skippa det.Oxen ihop med stenbocken är ett slags själsfränder i sitt praktiska sinne, där oxen står för nuets vardag och stenbocken för de långsiktiga målen och ambitionerna. Oxen är dock väl nöjd med status quo och stenbocken har kanske aningen överdrivna strävanden. Det kanske inte är mycket till förälskelse mellan oxen och stenbocken men de har ett lika starkt behov av sex. De har goda utsikter för en passionerad affär.

Skytten och skorpionen kan vara en spännande relation där skytten flammar och gnistrar medan skorpionen rycker i tåtar och trivs. Det kan dock med tiden frustrera skytten att känna sig fast i den andras nät. Båda har ett lättantändligt humör men till skillnad mot skytten som snabbt glömmer ett gräl går skorpionen och grämer sig länge, länge innan det pyser över och skorpionen fullkomligt exploderar.
En oxe ihop med en tvilling kan komplettera varandra på så vis att oxen ordnar och håller tillbaka tvillingens slarv och spontanitet, liksom tvillingen livar upp oxens vardag. Tvillingen är flirtig, utmanande, impulsiv och föränderlig. Oxen uthållig, stabil och lite stel. Motsatser är inte alltid av ondo och det finns chanser att oxen blir attraherad av tvillingens kreativitet och fantasi. Frågan är om de hittar till varandra.Den försiktiga stenbocken blir förnärmad och förtörnad av skyttens rättframma och brutala sätt. Skytten är alldeles för impulsiv och har dessutom lätt för att spendera pengar vilket inte alls passar den planerande och återhållsamma stenbocken. Stenbocken tycker det är bättre att spara och har svårt att hantera skyttens bekymmerslösa inställning. Ett förhållande mellan dessa två är inte troligt att det fungerar.

Vågen förhåller sig diplomatisk och opartisk vilket kan göra den känsliga kräftan osäker. Vågen å sin sida tycker att kräftan beter sig labilt och även om vågen dras till kräftan känslomässigt är vågen alltför mån om att undvika problem för att orka med kräftans skiftande sinnesstämningar. Kräftan kommer att känna sig förolämpad om inte vågen svarar på kräftans tillgivenhet vilket kan leda till trassel och förmodligen ingen längre relation.Det här paret har goda förutsättningar. Oxen är den praktiska, pålitliga och trygga. Kräftan den ömmande och kännande. Oxen trivs med kräftans mildhet och kräftan likaså med oxens handfasthet. Kräftans ombytliga humör besvärar inte den stabila oxen. Kräftan är en romantisk och lyhörd partner som delar oxens behov av ett passionerat känsloliv. Det här kan bli ett riktigt bra förhållande både på kort och lång sikt.

Vem passar oxen ihop med?
Oxen passar ihop med kräftan (bästa matchningen), fisken (bästa matchningen), vågen och skytten. ”Kräftan är en romantisk och lyhörd partner som delar Oxens behov av ett passionerat känsloliv. ” ”Tvillingarna är flirtig, impulsiv och föränderlig. Oxen är uthållig, stabil och förbehållssam.
Två vattumän är två djupa sinnen som försjunker i tillvarons snårigheter och söker de vises sten i varandra. Det kan bli dystert och svårt att ta sig ur den gemensamma analysen. Allvaret blir nästan oöverstigligt. Vattumän har svårt att engagera sig känslomässigt eftersom de är alltför rationella och förnuftiga för att locka fram något djupare engagemang från den andra, de har dessutom båda många egna intressen.Här dominerar kräftan och stärker och tröstar den vilsna fisken. Om fisken kan ta emot den omsorg kräftan visar honom kan det bli en bra relation. De är båda känsliga och tar därför hänsyn till och uppfyller varandras känslomässiga behov.

Stenbocken och oxen är ett slags själsfränder i sitt praktiska sinne, där oxen står för nuets vardag och stenbocken för de långsiktiga målen och ambitionerna. Stenbocken och oxen har mycket gemensamt. Båda gillar mysiga hemmakvällar, är ekonomiska och värdesätter trygghet. Stenbocken är ambitiös och oxen beslutsam vilket kompletterar varandra bra. Detta par har alla chanser att få ett bra förhållande på alla plan.
Skorpionen och jungfrun undviker helst varandra då skorpionen vill leva i mystik medan jungfrun vill bena upp saker och ha allt klart för sig. Är de ihop kan de gå varandra på nerverna. Om jungfrun klarar av skorpionens intensitet kan relationen fungera.Det här är två personer som inte förstår varandra. Stenbocken tycker att fisken är svag och förvirrad. Fisken kan en tid beundra stenbocken, men tycker nog snart att denna är okänslig. Men eftersom fisken är ärlig och mycket kärleksfull kan det göra stenbocken både lycklig och trygg. Stenbocken och fisken är ganska olika personligheter men de tillfredsställer varandras känslomässiga behov med råge.

De här två är varandras motsatser och risken är stor att den krävande och dominanta stenbocken trampar den känsliga kräftan på tårna en gång för mycket. Det som kan rädda dem är om de kan få till en bra harmoni i sängen. Stenbocken tar gärna ledningen vilket kräftan gillar eftersom kräftan kan vara lite blyg och gärna blir förförd. Båda kan vara otydliga kring förspelet men om de kan få rätsida på detta kan förhållandet fungera.
Väduren ihop med lejonet är intressant då båda har något av samma grundinställning till livet. Det krävs dock att väduren förmår att underordna sig lejonets vilja, vilket är en utmaning då väduren gärna vill provocera och utmana lejonet. Lejonet får heller inte trycka ner vädurens försök att dominera, eftersom väduren själv är ganska dominant. Goda möjligheter till en het romans och ett framgångsrikt längre förhållande.En spännande kombination. Väduren och skorpionen finner mycket nöje i varandra. Skorpionen förtjusas över vädurens lättantändlighet och oräddhet. Väduren finner fascination, respekt och dramatik innanför skorpionens skal. Skorpionens svartsjuka kan bli farlig och skapa problem då väduren är så utåtriktad och sällskaplig. En kort romans kan bli stormig, ett längre förhållande kan innebära både mycket gräl och mycket sex. Vågar är glada, sällskapliga, älskar skönhet och vackra saker. Dessa två kan dela en hel del passion men efter att den första himlastormande förälskelsen lagt sig börjar tristessen smyga sig in i förhållandet. Vågar vill inte ta något praktiskt ansvar utan sitter och väntar på att den andra ska styra upp saker och ting. På längre sikt är dessa två för lika för att ge varandra det stöd som krävs i ett fungerande förhållande. Lejonet vill gärna dominera och fisken, som är oändligt följsam och självuppoffrande, låter sig domineras. Fisken är alldeles för inåtvänd för att passa med det utåtriktade lejonet och de är helt enkelt för olika för att förstå den andra. Lejonet blir frustrerat på att fisken är så sentimental och är oförstående inför fiskens känslighet. Det gör fisken ännu mer melankolisk vilket snart driver ut lejonet på nya äventyr.Här är det ett möte mellan materialisten och teoretikern som sällan leder särskilt långt. De förstår inte varandra, oxen pysslar och vattumannen grubblar. Det kan lätt bli ett rätt dystert förhållande. Det är stor risk att dessa två starka personligheter kommer att drabba samman i återkommande gräl och ingen av dem är villig att kompromissa. Det ser inte lovande ut för ett längre förhållande.Oxen ihop med vattumannen är ett möte mellan materialisten och teoretikern som sällan leder särskilt långt. I grunden förstår de inte varandra. Oxen pysslar och vattumannen grubblar. Det kan lätt bli ett rätt dystert förhållande. Den intellektuella vattumannen vill diskutera och argumentera mer än oxen. Oxen vill ha passion och tycker att det är för mycket snack och för lite verkstad från vattumannens sida.Vågen och vattumannen har mycket gemensamt. De kan diskutera djupt och länge om principer och filosofi, och fördjupar med varlighet och engagemang sin relation. Deras förhållande blir som ett kall, en uppgift i livet. De tycker om att umgås med många vänner, de engagerar sig i olika frågor, har många fritidsintressen och ingen av dem har något problem med att den andra har egna intresseområden.

Det här paret kan gå varandra på nerverna. Jungfrun har svårt för skorpionens starka sexuella behov. För jungfrun är det viktigt att de är vänner likväl som älskare och jungfrun kommer därför att försöka kyla ner den överhettade skorpionen. Skorpionen kommer då lägga in en ännu högre växel och göra allt för att väcka jungfruns lusta till liv. Det finns vissa möjligheter till en längre relation om jungfrun ger med sig.
Vädurens eld och stolthet rimmar inte alltför illa med vågens principfasthet och övertygelse. Kan de bara finna gemensamma regler och hålla hyfsat sams har de goda chanser. Vissa stjärntecken dras till varandra just för att de är varandras motsatser, man finner något i den andra som man själva saknar. Men vågen kan störa sig på att väduren är så rastlös och aggressivt gåpåig. Detta kan leda till gräl. Skorpionen och vattumannen kan lätt få en djup och långvarig relation. Men frågan är om vattumannen mår så bra av den. Vattumannen har behov av att förstå sin partner vilket inte riktigt passar skorpionen som vill förbli ett mysterium. Det här skulle kunna bli en relation med innerlighet och möjligheter. Men kräftan och tvillingen har stora skillnader i temperament. Kräftan kommer att bli osäker och svartsjuk på tvillingens flörtiga och nöjeslystna beteende och kräftan försöker därför sätta stopp för tvillingens aktiviteter vilket kommer att göra tvillingen sur och upprörd. Risken är att förhållandet blir för uppslitande och känsloladdat för att fungera i längden.Vågen och stenbocken kan ibland gå bra ihop, förutsatt att stenbockens ambitioner delas av vågen. Annars blir de varandras motståndare. Stenbocken har svårt att hantera vågens lättsamma inställning till pengar eftersom stenbocken själv är mycket sparsam. Vågen tycker att stenbocken är tråkig och trångsynt samtidigt som stenbocken tycker att vågen roar sig lite för mycket på egen hand.Oxen ihop med lejonet lär inte vara utan konflikter. Oxen kan tycka att lejonet är självupptagen och överdriver sin egen betydelse. Lejonet kan finna det svårt att riktigt leva ut i deras relation. Lejonet är livlig och generös men eftersom inte oxen kan ge den uppmärksamhet som lejonet behöver blir lejonet besvärlig att hantera för oxen och detta kan bli ett mycket svårt förhållande att hålla i gång.

Stenbocken och jungfrun har god hjälp av varandra och trivs utmärkt i en arbetssituation när de har något att uträtta. Stenbocken har stora m
ål, jungfrun flit. Både stenbocken och jungfrun är pålitliga, förstående och konservativa vilket gör att de kan passa mycket bra ihop.
Vågen gillar att röra på sig, vill se och uppleva, medan kräftan föredrar mysiga hemmakvällar. Kräftan är sparsam, vilket är raka motsatsen till vågen som är impulsiv och vårdslös med pengar. Den trygghetsälskande kräftan blir lätt överkritisk mot vågens extravaganser och har svårt att stå ut med vågens ombytlighet och känslokast. Kanske kan de fungera ett kort tag men de har nog svårt att stå ut med varandra på längre sikt.Denna relation blir knappast stilla och stabil. Skytten skräms av kräftans klo och risken att fastna i äktenskap. Kräftan behöver trygghet som skytten inte kan ge. Skytten hatar att bindas och lever helst här och nu till skillnad mot kräftan som vill leva för framtiden. Kräftan kommer att bli sårad och bitter när skytten ser sig om efter nya mål och upplevelser. Det ser inte ljust ut för varken en affär eller för ett längre förhållande.Det kan bli en lyckad förening mellan vattumannen och fisken förutsatt att vattumannen får vara läraren och fisken eleven. Vattumannen tänker och analyserar medan fisken söker och lyssnar. Misslyckas deras försök att leva sig in i rollerna, vill de nog slippa varandra. Det finns en sexuell gnista mellan vattumannen och fisken men den känsliga fisken kräver ständiga kärleksbevis vilket får den frihetsälskande vattumannen att känna sig snärjd.

Hur får man en tvilling att gilla en?
Tvilling. Du tycker om att visa och prata känslor, men ditt stora intresse för sociala medier gör att du ofta gömmer dig bakom skärmen istället för att möta din crush “in real life”.
Fisken och skorpionen är båda känslobaserade människor, men hos fisken levs allt ut och han eller hon blottar sig gärna. Skorpionen kan lätt frestas att bolla väl hårdhänt med fiskens sensibilitet, och kan irriteras av det låga motståndet. I skorpionen får fisken den starka beskyddande partnern som fisken behöver. Fisken väcker inte skorpionens svartsjuka vilket annars skorpionen kan ha problem med.Kräftan och vattumannen kan utveckla den djupaste, innerligaste kärlek till varandra, som kan vara länge. Vattumannen får hjälp genom sina depressioner och kräftan får vårda och känna sig betydelsefull. Men vattumannen är också äventyrlig och benägen att avsäga sig varje form av känslomässigt krav, vilket sårar den känsliga och trygghetssökande kräftan. Här gäller det att de båda hittar en balans i relationen. Vågen och oxen har inga direkta motsättningar, men det kan hända att oxen tycker att vågen är teoretisk, abstrakt och orealistisk. Och att vågen tycker att oxen är krass och principlös. I en relation är det dock troligt att de fungerar som ett harmoniskt par. Men den jordnära oxen blir lätt svartsjuk på den svärmiska och romantiska vågen. Men vågen är omtänksam och uppmärksam och det kan tygla vågens ägandefixering och envisa natur. Fisken ihop med skytten har nog mycket svårt att gå ihop. En tid kan de förenas, när skytten strävar mot samma mål som fisken för ögonblicket söker efter. Men snart ändras deras kurser och de far ohjälpligt isär.De här två kan finna något tillsammans, då skytten beundrar vattumannens djup och mentala koncentration medan vattumannen inspireras av skyttens poetiska, flyktiga karaktär. Ingen av dem är särskilt svartsjuka. De gillar att umgås med andra människor och har inga problem med att den andra har egna intressen. Dessa två passar tillsammans och det kan bli ett lyckligt förhållande både på kort och lång sikt.

Båda är otåliga väsen, men väduren ser skytten som bräckligare och har svårt att känna respekt för honom eller henne. Skytten å sin sida känner sig klämd, hotad och förtryckt av väduren och kan ibland bli nedstämd. Väduren däremot är mycket optimistisk och alltid på gott humör. Men om väduren lyckas få skytten att skaka av sig sin molokna självbild finns goda chanser till en mycket lekfull och harmonisk relation.
Det här är människor som förstår och dras till varandra, men har svårt att komma överens. Tvillingen är kvick och ombytlig, jungfrun noggrann och försiktig. Tvillingen är mycket mer frihetsälskande vilket gör att den mer kontrollerande jungfrun försöker styra tvillingen. Jungfrun å sin sida tycker att tvillingen är omogen och velig. För en kort stund kan dessa två fungera men utsikterna på sikt ser mörka ut.

Lejonet och vågen kan vara förträffligt starka allierade, men bara så länge de inte riktigt har klart för sig sina olika motiv. Lejonet är stolt, vågen principfast. Det kan lätt krocka och då spricker förhållandet. Men hittar de ett sätt att respektera varandra är de en stark förening. Vågen kan ha en tendens att vara lite för uppriktig och opartisk vilket kan göra lejonet sur. Men om vågen kan ge lejonet beröm kommer de bra överens.
Den tålmodiga jungfrun och den otåliga väduren är ingen bra kombination. Jungfrun är mer för att prata medan väduren är mer för att handla. Även om jungfrun kan fascineras av vädurens äventyrslusta kommer det inte uppskattas i längden eftersom jungfrun har behov av invanda rutiner och trygghet. Väduren behöver också passion vilket kan bli för mycket för jungfrun som hämmas av vädurens djärva framryckningar.

Oxen är fjärran från skorpionens önskan att dramatisera tillvaron och från dennes känsla för det övernaturliga. Skorpionen har å sin sida lite svårt att finna sig i oxens praktiska sinne och kapacitet. Å andra sidan är skorpionen och oxen båda lika stolta, envisa, dominanta och även passionerade. Det kan finnas en dragningskraft i olikheterna, något som gör att de båda känner sig hela tillsammans med någon som är deras motsats.
Även om vattumannen och väduren har mycket lite gemensamt har vattumannen goda chanser att fördra vädurens svåra karaktär. Däremot är frågan hur stort tålamod väduren har med vattumannens tungsinne och allvar. Övervinner de detta, har paret alla förutsättningar att passa bra ihop. Det enda som kan gnissla är om någon av dem försöker kontrollera eller bestämma över den andra, detta hatar nämligen båda två.