Posted on

Peugeot 3008 Allure 2018

Tack vare Peugeots Power of Choice-strategi är du fri att välja motor utan att tumma på de funktionerna som du förväntar dig i en Peugeot: rymlighet, bra bagageutrymme och optimal körglädje.Batteriets räckvidd i 100 % elläge är upp till 63 km WLTPFör motorn HYBRID4. Räckvidden i elläge kan variera mellan 56 och 63 km beroende på utrustning. Batteriets räckvidd kan variera beroende på de faktiska användningsförhållandena (temperatur, körstil m.m.). på fyrhjulsdriften och 52 km WLTP på tvåhjulsdriften.Med den infraröda kameran i systemet ”Night Vision”Finns som tillval. kan föraren vid mörkerkörning upptäcka fotgängare och djur som befinner sig upp till 200 meter framför bilen, utanför strålkastarnas räckvidd. Systemet uppmärksammar dig med en varningssignal. Automatisk nödbromsning kan också utlösas om fotgängare eller cyklister upptäcks nära bilen.

Du kan programmera batteriets laddning via den nya högupplösta 10-tums pekskärmenSom standard, tillval eller inte tillgängligt beroende på version.. Där kan du också nå alla inställningar och all körinformation i Peugeot 3008 Plug-In Hybrid:Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler.

En ny generation av 3008 lanserades 2016, och som tillnamnet SUV antyder har den blivit en mer renodlad SUV och lämnat MPV-formatet. Det betyder lite högre markfrigång, något sämre innerutrymmen, men i stort sett samma storleksklass och målgrupp som tidigare. Att det inte är någon renodlad terrängbil framgår av att den enbart finns med framhjulsdrivning.
Peugeot 3008 är en Crossover/SUV modell från Peugeot tillverkad sedan 2009. Modellen erbjuds med bensinmotor på 1,6 liter med eller utan turbo samt med en 2,0 liters dieselmotor.

Som högbyggd och smart kombi, är nya Peugeot 3008 både sympatisk och användbar. Allra mest imponerar långfärdskomforten som är av hög klass. Bilen är också bevisat krocksäker och har trygga och förhållandevis pigga köregenskaper.

Är Peugeot en bra bil?
Nya Peugeot 208 ger prestanda och effekt på mycket hög nivå. Exemplarisk väghållning, optimerad vikt, god manövrerbarhet, bra ljuddämpning och behaglig värmekomfort är fördelar som ger en körupplevelse utöver det vanliga.
Deklarerad bränsleförbrukning visar bilens bränsleförbrukning i en testcykel och kan bland annat användas för att jämföra hur bränsleeffektiva olika bilar är.Prisuppgifterna är indikativa. Stora prisvariationer kan förekomma i landet och över tiden. Prisuppgifterna på miljofordon.se uppdateras varje till varannan månad.

När kom Peugeot 3008?
Peugeot 3008 är en Crossover/SUV modell från Peugeot tillverkad sedan 2009.
För bilar som kan köras på flera bränslen avser WTW värdet körning på bilens primärbränsle, det vill säga E85 för etanolbilar, fordonsgas för gasbilar, för laddhybrider en kombination av el och det andra bränsle laddhybriden är avsedd för.CO2 tailpipe är utsläppen av CO2 från avgasröret såsom det redovisas till konsument. Uppgiften avser blandad körning. Under 2019 är det NEDC-värdet som används som grund för fordonsskatten.

Hur mycket bensin drar en Peugeot 3008?
BRÄNSLEFÖRBRUKNING (l/100 km enl. WLTP Blandad förbrukning 2,2 1,3 WLTP CO2 blandad (g/km) 34 30 Utsläppsvärdena är angivna enligt WLTP-körcykeln och kan förändras.
Sveriges ledande resurs för fakta om miljöklassade personbilar, lätta transportfordon och tunga lastbilar, miljöbränslen samt regler och förmåner för miljöbilar.Anger hur mycket drivmedel bilens tank(ar) rymmer. Etanolbilar har en tank som kan fyllas med E85 eller bensin. Gasbilar har två tankar, en för gas och en för bensin.

Har Peugeot 3008 kamrem eller kamkedja?
Byt Kamkedja på din PEUGEOT 3008: steg-för-steg-handböcker Här hittar du steg-för-steg-guider och tips på hur du byter Kamkedja på din PEUGEOT 3008. Dessa kostnadsfria och utförliga manualerna för Motor har sammanställts av proffs, och baseras på konstruktionsspecifika detaljer för den aktuella modellen.
Uppgiften avser deklarerad förbrukning vid blandad körning. Det mäts standardiserat i ett test som är gemensamt för EU-länderna och måste anges av tillverkaren bland annat när bilen typgodkänns i EU.*Det (av Autonet) beräknade förmånsvärde är för högt.Det beror på att bilen för närvarande saknar jämförbar bil hos Skatteverket. Den skatterabatt miljöbilen är berättigad till är därför inte avdragen.Utsläpp av partiklar enligt standardiserad metod. Uppgifter om partikelutsläpp krävs för typgodkännande av en bilmodell och finns även i bilregistret. Bilar som kan gå på flera bränslen har flera partikelvärden i typgodkännande-registret.

De skatterabatter och reduktioner som vissa miljöbilar är berättigade till är inberäknade i de presenterade förmånsvärdena i de fall skatteverket har presenterat en så kallad jämförbar bil för nedsättningen.
Fordonsskatt betalas årligen. För miljöbilar som är skattebefriade de första fem åren anges 0 samt vad skatten skulle varit om inte skattebefrielsen gällt.

CO2 WTW för en bil är utsläppen av klimatpåverkande gaser när man tar hänsyn till utsläppen från drivmedlets hela livscykel, well-to-wheel, samt bilens bränsleförbrukning. I detta fall vid blandad körning.
Även för andra drivmedel är den beräknade räckvidden högre än vad så gott som alla förare klarar av att uppnå eftersom certifierad bränsleförbrukning är svår att nå ner till i verkliga livet.

Är Peugeot 3008 en bra bil?
Jämfört med andra suv-modeller står sig dock 3008:an mycket bra. Men till ”köregenskaper av bästa personbilsklass”, som marknadsföringen utlovar, har den en bit kvar. Däremot klarar den älgtestets tre brutala svängar utan problem, så körsäkerheten är det inget fel på.
Utsläpp av kväveloxider, NOx mätt enligt standardiserad metod. NOx värden för en bilmodell krävs för typgodkännande av bilen, och finns även i bilregistret. Bilar som kan gå på flera bränslen har flera NOx-värden i typgodkännande-registret. Den franska familjen Peugeot påbörjade sin framgångssaga år 1896 då Société Anonyme des Automobiles Peugeot grundades. Första och andra världskriget påverkade således produktionen då fabrikerna utsattes för bombningar. Men efter andra världskriget påbörjades uppbyggnaden av koncernen igen och år 1955 lanserades Peugeots första massproducerade modell, Peugot 403. Lillebrodern, modell 404 blev en succé – populär över hela Europa och i de fransktalande delarna av Afrika. I dag är märket mest känd för sin biltillverkning, men det återfinns även som cykel- och skotermärke, samt på en serie kryddkvarnar. Dagens PSA-koncern (Peugeot Société Anonyme) skapades år 1974 då Peugeot tog över konkurrenten Citroën (och senare Chryslers europeiska del Chrysler Europé).

År 2010 firade Peugeot 200 år. Det ikoniska lejonemblemet förnyades för en enklare och mer dynamisk känsla. Bilmärket blickar nu mot en innovativ framtid. Peugeots nya signatur ”Motion & Emotion” genomsyrar idag märkets nya modeller, och i samband med 200-års firandet lanserades den helt eldrivna konceptbilen EX1 – en bil som slog flera världsrekord i acceleration från stillastående.

När ska kamrem bytas på Peugeot 3008?
På Peugeots modeller ska kamremmen bytas efter 12 000 mil eller sex år på bensindrivna bilar och efter 16 000 mil eller sex år på dieseldrivna bilar. Vi rekommenderar dock att du dubbelkollar detta i serviceboken när det börjar närma sig. Till slut får det inte höras några missljud under körning.
Bilens olika storlekar går att avläsa genom det tresiffersystem som infördes redan år 1921 med modell 201. Den första siffran i beteckningen ger en uppfattning kring hur stor bilen är. Mellansiffran i modellbeteckningen är en nolla och den tredje siffran anger vilken generation av Peugeot som modellen tillhör.Peugeotbilar är tillförlitliga och säkra med mycket bra väghållning och komfort. Bilarna har en råstyrka som bevisats år efter år i rallysammanshang. Peugeot har alltid haft en stor passion för motorsporten och bilarna används flitigt på rallybanor runt om i världen. Med ledning av Team Peugeot-Hansen som etablerades år 1990 i Götene, Sverige, har de rönt stora framgångar inom rallycross.Arbetslönen är alltså den största kostnaden, och därför är det viktigt att kontrollera verkstädernas timpris, då det kan vara stora skillnader mellan dem.

Vad väger en Peugeot 3008?
Tjänstevikt & totalvikt Peugeot 3008 P84 (2016 – 2021)ModellÅrTjänstevikt (kg)Peugeot 3008 1.2 PureTech2016 – 20211245 – 1395Peugeot 3008 1.6 THP2016 – 20191375Peugeot 3008 1.6 PureTech2018 – 20211505Peugeot 3008 1.6 BlueHDi2016 – 20181375 – 1390
En sliten kamrem måste bytas i tid. Om du inte gör det riskerar du att den går av under körning och orsakar allvarliga skador på motorns ventiler och kolvar. i värsta fall kan skadorna bli så omfattande att motorn måste bytas.

Därför är det en god idé att tala med din verkstad och be mekanikern kontrollera remmen. Står bilen mycket stilla kan remmen faktiskt bli styv. Den ska helst vara mjuk och smidig, så för bilägare med kort körsträcka är det extra viktigt att byta kamrem med bestämda intervall.Vi har undersökt genomsnittspriset för att byta kamremmen på en Peugeot. Priset gäller för alla Peugeot-modeller och grundas på 1.143 offerter, som verkstäderna har lämnat till användarna av vår verkstadsportal.

På Peugeots modeller ska kamremmen bytas efter 12 000 mil eller sex år på bensindrivna bilar och efter 16 000 mil eller sex år på dieseldrivna bilar. Vi rekommenderar dock att du dubbelkollar detta i serviceboken när det börjar närma sig.
Hur vet man egentligen när det är dags att byta kamremmen? I regel står det i bilens servicebok hur många kilometer bilen får gå, innan remmen måste bytas. Har du köpt en begagnad bil, och den tidigare ägaren inte har följt rekommendationerna, kan du ju vara illa ute.Själva remmen är gjord av ett starkt gummimaterial, som med tiden slits. Det innebär att den med tiden riskerar att bli mjuk, fransas upp och få sprickor i ytan.

Till slut får det inte höras några missljud under körning. Om du hör ett tjutande eller pipande ljud från motorrummet, ofta i samband med att bilen startas, är det troligen ett tecken på att kamremmen är sliten och måste bytas.
Genom att använda autobutler.se får du tillgång till andra användares omdömen. Samtidigt får du 3 års garanti på dina reparationer. Det är din garanti för att kvaliteten ligger på topp på alla verkstäder som samarbetar med autobutler.se. En kamrem kostar inte så mycket, men trots det kan det bli ett dyrt uppdrag att byta kamremmen. Att så är fallet beror på att det ibland kan vara ett svårt och tidskrävande jobb att få av remmen och montera en ny sådan. Hos autobutler.se får du alla offerter i skriftlig form. Därför kan du lätt jämföra verkstäderna både med avseende på pris och beskrivning av jobbets omfattning och dessutom läsa vad andra användare har sagt om de olika verkstäderna. På så sätt hjälper vi dig att på ett enkelt och överskådligt sätt hitta rätt verkstad till priset.

Bilförmånsvärdet beräknas utifrån en schablon som bygger bl.a. på bilens nybilspris och extrautrustning som inte ingår i nybilspriset enligt Skatteverkets listor. Det finns särskilda regler för bilar som är sex år eller äldre, olika arbetsfordon, miljöbilar och bilar som använts för omfattande tjänstekörning.
Versus använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta att använda vår webbplats godkänner du vår användning av cookies. IntegritetspolicyPeugeot 3008 SUV är alltså endast framhjulsdriven, vilket kanske eliminerar en del potentiella kunder som förknippar en SUV med fyrhjulsdrift. Nu har SUV inget att göra med om bilen är fyrhjulsdriven eller inte. Ett exempel på detta är Volvo XC60 som är framhjulsdriven om man vill ha den fina VEA motorn. Eller den populära Nissan Qashqai som till största delen är framhjulsdriven. Fördelen med framhjulsdrift är att man får en betydligt bättre bränsleekonomi och lägre servicekostnader.

Har man, som i Peugeot 3008 SUV elektroniska hjälpmedel som hjälper till att stabilisera bilen vid vinterkörning, körning i terräng. Den smarta ”Hill Descent Control ” funktionen som helt tar hand om att tryggt ta bilen nedför branta backar utan att släppa greppet och utan att man som förare behöver gasa eller bromsa, fungerar lika bra som på de fyrhjulsdrivna SUV jag testat tidigare.Detta gjorde man redan i 508 RXH Hybrid, som inte blev någon riktig hit i Sverige och nu senast i den fantastiska 308R Hybrid som ännu inte är i produktion, men som jag hade den exklusiva förmånen att testa på bana förra hösten. En upplevelse ”extraordinaire”.

Vad betyder Allure Peugeot?
Luftmotståndskoefficienten är ett mått på hur mycket luft som åker runt ett fordon. Ett lägre värde innebär att det är mer aerodynamiskt och motorn inte behöver arbeta så hårt.
Dessa motorer är levererar kanske marknadens bästa bränsleekonomi i dieselklassen. Vill man istället köra på bensin så erbjuds det en 130 hk variant med 3 cylindrar (Engine of the year) som prestandamässigt är i klass med lilla 120 hk dieseln eller den härliga 1,6 liters motorn på 165 hk som blev min favorit. Vilken modell man än väljer så bör nog ingen bli besviken.I tillägg till detta har Peugeot satsat stort på att skapa en interiör som är både funktionell och ytterst behaglig. Stolarna tillhör marknadens mest bekväma, med ett flertal inställningsmöjligheter som gör det lätt att hitta en riktigt skön körställning. Alla kontroller finns lätt tillgängliga, antingen via de snygga knapparna på mittkonsolen eller den 8″ stora pekskärmen som sitter högt placerad i mitten. Som tillval finns ett alldeles utmärkt HiFi-system från franska FOCAL som med 10 högtalare och 12 kanaler, ger en ljudkvalitet som är av allra högsta klass. Kvaliteten på materialvalet i kupén är i absolut toppklass och passformerna är ett precisionsarbete som man normalt hittar på dyrare tyska bilar. Allt är smakfullt presenterat och ger en indikation att Peugeot har en plan att placera sig på den övre halvan. Detta är så nära premium det går att komma.

Nya 3008 är en SUV med 22 cm markfrigång och en design som tilltalar de flesta. Exteriört är bilen relativt ofransk till skillnad mot sin PSA kusin Citroën. Den är sportig och dynamisk med en profil som för tankarna mer till tyska märken.
Exteriört är nya Peugeot 3008 SUV en riktigt snygg bil. Till skillnad mot sin föregångare som var en crossover, förmedlar den en betydligt sportigare profil och samtidigt en elegans som få SUV levererar idag. Frontens utformning är kraftfull och accentueras av LED strålkastare som ger ett mycket bra ljus vid mörkerkörning. Profilen är smidig med linjer som förhöjer intrycket och som nog kommer att tilltala de flesta. Bakifrån upplevs bilen högre och bredare än vad den är. LED-bakljusens placering är hög och dess utformning ska associera till ”lejonklor”. Kanske lite långsökt men snyggt. De integrerade breda avgasrören ger Peugeot 3008 SUV ytterligare en riktigt sportig profil.

När Peugeot slog på stora trumman och lanserade efterföljaren till sin crossover 3008, var det många bland oss flera hundra journalister på plats i Le Bourget utanför Paris, som höjde på ögonbrynen.
Men den riktigt stora nyheten hittar vi på insidan. Peugeot 3008 är den första modellen som kommer med nya i-Cockpit. En helt digital instrumentering som påminner lite om Audis ”Virtual Cockpit” men faktiskt är ännu snyggare. Den innehåller en orgie av information på ett alldeles förträffligt sätt. Med denna innovativa lösning, sätter Peugeot en helt ny standard i segmentet och närmar sig premium med tydliga steg, även om Peugeots ambition inte är att vara ett premiummärke. Nya digitala i-Cockpit kommer att bli standard i nya stora 7-sitsiga Peugeot 5008 som lanseras under första kvartalet 2017 och nya 508 som förhoppningsvis kommer någon gång under 2017.

Körkänslan är skön och balanserad. Det är ett arv från den fina Peugeot 308, som var den första modellen som byggdes på en av marknadens bästa plattformar, EMP2. Den rullar tyst och komfortabelt även på vägar av usel svensk kvalitet. Den sportiga känslan av en något hårdare satt fjädring i kombination med den direkta styrningen, gör bilen riktigt kul att köra på kurviga vägar. Peugeot 3008 SUV har näst intill inga tendenser att understyra vid snabb kurvtagning, något som annars är vanligt för framhjulsdrivna bilar. Den är istället följsam och där bakändan känns som om den hjälper till att styra in bilen i kurvorna på ett säkert sätt. Den helt nya automatiska växellådan EAT6 växlar precist och i det närmaste sömlöst. I sportläget sker nedväxlingarna snabbare och ger bilen en sportigare karaktär.Byggd på samma skalbara EMP2 plattform som den fina Peugeot 308, har bilen vuxit med 8 cm på längden jämfört med sin föregångare. Trots detta är nya 3008 hela 100 kg lättare, vilket bådar gott för den redan låga bränsleförbrukningen, som är ett signum för Peugeot.