Posted on

Piren Ludvika Program

– Vi jobbar verkligen stenhårt för att få fram de bästa livebanden så det här är en bra grej för musikbranschen att vara med på. Det blir allt ifrån de stora skivbolagen till mindre managementbolag. Alla kommer att vara där.Det säger Alexander Högbom, ansvarig på Glashuset Medborgarskolans musikhus i Ludvika. Showcaset han pratar om går av stapeln i Göteborg i november eller december. Men först ska två av helgens sju tävlande Ludvikaband sållas ut till en regionsfinal i Gävle i september. Därifrån går de två bästa banden vidare till semifinal på Folkets hus i Ludvika. Tre av dem vinner en plats i Göteborg.

I helgen tävlar Ludvikas musikelit i den lokala deltävlingen av Amplified Showcase 2011, Medborgarskolans rockbandstävling, på Restaurang Piren. Ett showcase för svenska musikbranschgräddan står på spel.Falukuriren.se är Falu-Kurirens nyhetssajt. Vi bevakar Falu kommun, Leksands kommun, Rättviks kommun, Gagnefs kommun, Vansbro kommun och Malung-Sälens kommun samt håller koll på de största nyhetshändelserna i Dalarna, dygnet runt. Vi finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier. Vi granskar, berör, underhåller och avslöjar orättvisor för läsarna.

Han berättar att helgens spelningar som pågår under fredag- och lördagkvällen kommer att bedömas av en jury. På Piren har man byggt upp en utomhusscen från vilken banden kommer att framträda. Dessutom får publiken en chans att rösta på sina favoriter.
– Man vinner ju inga pengar eller så men att få göra ett helt set inför hela svenska musikbranschen och mingla med band och branschfolk är värt väldigt mycket. Tidigare har banden fått skivkontrakt, avslutar Alexander Högbom.Kontakta Visit Dalarnas Contact Center som kan guida dig till Dalarnas smultronställen och hjälpa dig att hitta boende, evenemang och aktiviteter. I Dalarna finns närmre 80 Infopoints där du kan hämta broschyrer, kartor och få lokala Dalatips.Redan tidigt blev det bestämt att båten skulle byta namn och gärna då efter sjön Väsman. Den äldre stavningen Wäsman kändes mer lämplig för detta nostalgiprojekt – och så fick det bli!Sex “gentlemän” från Ludvika och Rämshyttan bestämmer sig för att starta ångbåtstrafik på sjön Väsman, Ludvika. Efter flera års sökanden och ett otal “båtinspektioner” satte herrarna ner sina fötter och köpte Måsen, en stålbåt byggd i Linköpingstrakten. Båten var ursprungligen byggd för ångdrift men omständigheterna hade gjort att den vid köptillfället var försedd med en dieselmotor .

Trafik på sjön Väsman jämte intilliggande sjöar. Turer från Piren i Ludvika, runt Bärholmarna, utflykt till ön Sollen, nostalgitur med båt och classic car.
Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på ”Kontakta arrangören”. För mer information, läs här.Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här. Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här. Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken ”Mina biljetter” när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

Känd från bland annat Parlamentet och för sin ofta politiska, liberala och provokativa humorstil har ingen annan svensk komiker varit piggare på att testa nya grepp och ligga i framkant för stand-ups utveckling än Magnus Betnér. Inför varje föreställning skriver han på nytt material och tanken är materialet fortsätter leva och utformas.

Båda dessa aktiviteter får besökarna själva prova på. Andra programpunkter omfattar turneringar i brännboll och bumperball. Det sistnämnda beskrivs som fotboll där man klär på sig en mjuk boll som täcker huvud och överkropp.
Dalademokraten.se är en nyhetsförmedlare för hela Dalarna. DD har förmedlat nyheter i över hundra år på papper och digitalt till våra läsare i länets 15 kommuner.

Apropå Karibien så delas pris ut för bästa utklädsel enligt temat. Dessutom underhåller reggae-influerade artisten Kaliffa från gruppen Hoffmaestro. Huruvida lokale Youtube-kändisen Emil Andersson kommer att skoja om palmer och sandstränder i sin stå upp-komik ska vara osagt.Som DT tidigare skrivit lägger kommunen 340 000 kronor på en minnesvärd och trygg skolavslutning. Platsen för denna är restaurang Piren, inklusive utedäck och kringområde. Dessutom anordnas busstransport hem till byarna runtom i kommunen, för den som anmäler sig i tid.

Ungdomskonsulenterna Unni Fredriksson och Lisa Haglund har tillsammans med en frivillig arrangörsgrupp ansträngt sig för att få ihop ett fullproppat program. Och fortfarande, efter att affischen tryckts, tillkommer nya punkter.
”Summer party” med tema Karibien är namnet på årets skolavslutningsfest för de som går i högstadiet och ettan i gymnasiet. Ludvika kommun står bakom arrangemanget, som därmed naturligtvis är drogfritt.På scenen fanns, som redan nämnts, Moréns kvintett som består av Gunnar Morén, fiol, Eva Helena Morén, fiol och sång, Göran Israelsson, gitarr och sång, Tomas Montelius, bas och Conny Lundström, trummor.