Posted on

Powder Puff Smink

Vi rekommenderar att minst ha 3 stycken ansiktsborstar och 2 stycken ögonborstar hemma. Hickaps borste 112, 203, 303, 307 och 309 är några av det borstar vi skulle rekommendera mest till en nybörjare.Använder du en flytande produkt måste du nästan alltid därefter lägga någon form av puderprodukt. Varför då tänker du? Jo, eftersom huden kan ha svårt att dra åt sig all den tunga flytande produkten. Då behöver du fästa produkten på huden för att den ska stanna kvar. Du tar även bort många av dem snygga skuggorna i ansiktet med flytande produkt, och dessa vill du framhäva igen med en puderprodukt på översta lagret.

Kan man tvätta sina sminkborstar med diskmedel?
Vilket medel du använder för att tvätta dina sminkborstar beror på vilken typ av borste du har. Borstar i äkta hår rengörs precis som ditt eget hår, med schampo och lite balsam. Borstar i syntetmaterial kan du tvätta med lite tvål eller med ett milt diskmedel.
Vi alla har varit nybörjare. Det är inte lätt att vara nybörjare, därför är våra borstar designade för att göra jobbet lättare åt dig. De tar upp lagom mycket produkt, blandar jämt ut, framhäver och skapar skuggor åt dig. Vi tänkte ge våra bästa tips till dig som vill förbättra din sminkrutin utan behöva lägga för mycket tid.Om du använder dina borstar dagligen bör du tvätta dina borstar minst en gång i veckan. Tar du inte hand om dina borstar kommer sminket bli ojämnt och huden få mer bakterier i sig som kommer skapa orenheter i huden. Följ våra steg om hur man tvättar borstarna HÄR.

Alla människor har olika former och storlekar vilket gör att vi behöver olika tekniker för att få önskat resultat. Ta en spegel framför dig och försök måla av din ansiktsform på ett papper. Du kanske blir förvånad över din ojämna ovala ansiktsform. Vi har oftast mer ojämn huvudform än vad vi tror. När du har en bild över din ansiktsform har du lättare att se vart på ansiktet du ska jobba, och vad du vill forma eller framhäva. Det är roligt att vi är olika, så testa dig fram och se vad du tycker är fint på dig.En jämn bas är det viktigaste i en sminkning då det är stora och synliga områden på ansiktet som lätt kan se annorlunda ut i olika ljus. Sminka dig framför ett fönster så du får ett jämnt ljus över ansiktet och du har så få skuggor som möjligt för att undvika vilseledning i mängden produkt du applicerar på olika områden. Viktigt är även att ha en bra grund med återfuktning på huden innan du applicerar sminket då det kan bli ojämnt om du är mer eller mindre återfuktad på olika områden i ansiktet.Ett misstag många gör är att sminka ögonbrynen innan de använder puder – ett big no no. Då fastnar puder lätt på dina ögonbryn och de kommer se mer onatuligt ut och inte hålla lika bra.

Först foundation – sedan concealer, vid behov. Ett misstag många gör är att ta concealer först, men det gör att du använder mer smink än du egentligen behöver och resultatet kan bli kakigt. Tar du foundation innan kommer även din concealer sitta längre!

Första steget. Återfukta huden, det gör så att ditt smink sedan sitter bättre och resultatet blir betydligt mer naturligt. Osäker på om du ska ha primer eller fuktkräm? Är du torr i ansiktet ska du återfukta den, är du fetare i hyn ska du använda primer. Lätt som en plätt!
Gå nu på mascaran, ögonskuggan och eyeliner. Det kan lätt hamna smink lite överallt under det här stadiet, och gör du det innan du lagt på basen i ansiktet kan du lätt ta bort överflödig eyeliner som smetats ut eller ögonskugga som fallit ner under ögat – utan att sabba resten av sminket.Piffa upp ansiktet med lite extra färg. Låt din foundation torka in lite innan du börjar. Tips är att fixa håret efter du tagit foundation och innan du applicerar bronzer och rouge! Kolla in det här knepet för att fixa contouring superenkelt!

Borstar med syntetiskt hår kan du tvätta med YES diskmedel eller en mild tvål för att ta bort smuts och bakterier. Viktigt är att välja en sulfatfri tvål samt diskmedel så att det inte torkar ut dina borstar. Kan även understryka att det är viktigt att använda just YES som diskmedel då det är snällast och mest effektivt för att ta bort smink.
För att hålla bakterier och smuts borta är det bra att vara noga med att tvätta dem regelbunden. Det ät inte bara superviktigt för hygienen utan även för penslarnas hållbarhet. Makeupsvampar och borstar för concealer och flytande foundation ska du helst tvätta efter varje användning och andra borstar och penslar minst en gång i veckan. Det tar inte lång tid att tvätta borstarna så jag brukar köra på mottot ”better safe than sorry”.Jag använder syntetiska och veganska sminkborstar och brukar oftast tvätta mina med YES diskmedel eller någon av Dr. Bronner’s ekologiska tvålar som är helt fria från syntetiska konserverings- och rengöringsmedel, sulfater, PEG och syntetiska parfymer och färgämnen. Tvålarna är dessutom certifierad av samma National Organiska Program (USDA) som certifierar mat i USA till absolut högsta standarden. Tack för din välskrivna kommentar 🙂 Att använda rengöring särskilt anpassad för borstar är såklart det bästa, men jag tycker att tvål fungerar toppen. Jag borde dock ha poängterat att det är bra att välja en mild och sulfatfri tvål. Det finns så många sådana alternativ i dag att mer avancerat än tvål som rengöring behöver det knappast vara 🙂 Dr. Bronners ekologiska tvål är t.ex. fri från sulfater, parabener, PEGs samt syntetiska kosnerverings- och rengöringsmedel. Med andra ord är det en superbra tvål att rengöra sminkborstar med! Tvål är inte det bästa med tanke på alla sulfater som finns i produkterna som torkar ut borstarna. Detsamma gäller faktiskt allt diskmedel förutom YES, haha. Yes diskmedel är fri från detta så det kan man använda till både syntet och äkta hår. Passar riktigt bra.

Kan man tvätta en Puderpuff?
Puderpuffen är vegansk. Användning: Använd för att applicera puder, för snabba touch-ups eller som hjälpverktyg när du sminkar dig. Powder Puff kan tvättas med schampo. Cachad
De sminkborstar och penslar jag använder för krämprodukter rengör jag efter varje användning och de som jag använder till puder produkter rengör jag en gång i veckan! 🙂Eftersom sminksvampar och beautyblender samlar på sig mer bakterier än en borste bör de tvättas efter varje användning. Använd beautyblenders egna speciella rengöring eller rengör svamparna genom att doppa dem i olivolja och sedan lägga i ett glas med hett vatten och diskmedel. Låt stå ett par minuter och gnugga in diskmedlet ordentligt.

Jag använder aldrig någon speciell rengöring utan brukar bara tvätta mina borstar med ljummet vatten och mild tvål eller shampoo. Krångligare än så behöver det inte vara.
Schampo kan man använda till äkta hår, men då ska man ha balsam efter. Som du skriver ska man behandla penslarna som man gör med sitt egna hår. Om man då endast har vanligt schampo utan att ha balsam efter så kommer håret på borsten av samma anledning som sitt vanliga hår bli torrt och slitet = mindre hållbarhetstid. Men vanlig två är ett big no no! Men självklart bättre än att inte rengöra alls! 🙂Borstar med äkta hår kan du tvätta precis likadant som du tvättar ditt egna hår. Använd ett milt shampoo och avsluta med lite balsam innan du sköljer ur en sista gång. Tvätta och torka på samma sätt som borstar för syntetiskt hår. När jag sminkar mig varje dag så gör jag rent dem en gång i veckan annars nu när jag inte sminkar mig speciellt ofta så blir de rengjorda nån gång i månaden. måste bättra mig igen. Jag brukar lägga mina borstar på en handduk för att torka och om jag ändå är hemma den dagen vänder jag dem så att det torkar mer jämt. 😉 Här loggar du in om du redan har registrerat ett konto på Luxplus.se. Är du redan medlem eller om du tidigare har fyllt i dina uppgifter hos Luxplus måste du logga in innan du kan genomföra ett köp. Du blir medlem hos Luxplus när du genomför ett köp till medlemspris.

Luxplus är endast för medlemmar. Som medlem får du stora rabatter på makeup, parfymer, schampo och skönhetsvård. Den första månaden är gratis! Därefter är priset 89 kr i månaden – med våra rabatter är pengarna snabbt intjänade. Det är ingen bindningstid och du kan säga upp ditt medlemskap när du vill.
Medlemspriser gäller endast för medlemmar. Du blir automatiskt medlem när du handlar till medlemspris. Medlemskapet kostar 89.00 SEK/30 dagar. De första 30 dagar är gratis. Läs mer om medlemsfördelarna.

Anledningen till varför det är superviktigt att rengöra sina sminkborstar och penslar är för att det gömmer sig otroligt mycket bakterier, produktrester, fett och olja från huden. Den där cocktailen av bakterier, vill du väl inte ha i ansiktet?
Det är ingen idé att investera i bra sminkborstar och ordentliga sminkprodukter om ditt smink inte håller måttet. Om du tar hand om dina sminkborstar, penslar och sminksvampar kan du få dem att hålla i flera år. Använder du dem dagligen är det mest optimalt att rengöra dina borstar och penslar en gång i månaden, så att du håller nere bakterierna helt. Tvätta dina borstar i mild tvål, schampo eller rengöringsmedel som löser upp fett en gång i veckan. Desinficera sedan borstarna en gång i månaden med sprit.Om du tänker efter så använder du dina sminkborstar och penslar nästan varje dag. Men hur ofta tvättar du dem egentligen? Sanningen är att du förmodligen inte tvättar dem så ofta som du borde – eller så tvättar du dem kanske inte alls? Läs vidare och ta reda på varför det är viktigt tvätta sina sminkborstar.

Vissa sminkprodukter kan vara svårare att få av dina sminkborstar än andra. Till exempel din foundationborste och läppborste kan vara lite av en utmaning att bli ren, då foundation ofta är en oljig produkt. Här kan det vara en bra idé att rengöra dina sminkborstar, penslar och sminksvampar med lite babyolja innan du börjar rengöra dem med tvål och vatten.
Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden.

Vad händer om man inte tvättar sina sminkborstar?
Därför är det riktigt bra att tvätta dem med tvål och vatten så att de är redo att användas igen. Om du inte rengör dina sminkborstar och sminkpenslar med jämna mellanrum kan du ha oturen att få rodnader och orenheter i huden. Därför får du här ett servicemeddelande: Tvätta dina sminkborstar ofta!
Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.

Vi tror på din expertis och värnar om din åsikt som hjälper andra att hitta rätt! Därför vill vi gärna höra vad du tycker om våra produkter. Lämna din skönhetsrecension på dina senaste köp och få poäng för din insats som medlem i Eleven Club.
The Powder Puff är en superpraktisk puderpuff. Fixerar foundation och andra basprodukter utan att förstöra. Glöm allt vad fula streck och ränder heter – säg hej till en felfri och jämn puderfinish. Ta med puderpuffen i handväskan och använd den för att fixa till sminket under dagen. Vid behov kan både själva puffen och ytterhöljet tvättas separat i 40 grader. Handtvätt går såklart också bra. Sätt ihop delarna igen när de har torkat. Puderpuffen är vegansk.Vänligen bekräfta att du önskar att motta en e-post när produkten finns på lager. Genom att bekräfta samtycker du till att ta emot kampanjer och nyheter via e-post.

TikTok är inte endast en plattform där vi upptäcker spännande nyheter inom skönhet, den är även suverän när det kommer till att ge äldre produkter det erkännande de förtjänar.Puderpuffen är en av de skönhetsprodukter som har varit ute i kylan under många års tid. Nu gör den äntligen comeback i våra smink-kit: i skrivande stund har hashtaggen #powderpuff nämligen över 200 miljoner visningar på TikTok.

Hur rengör man en Powder Puff?
Powder Puff är perfekt att använda till Compact Powder och Compact Cover. Rengör puderpuffen med Hair & Body Shampoo och varmt vatten en gång i veckan, eller tvätta i tvättmaskin (gärna i tvättpåse).
Lauras ikoniska Velour Puff lanseras nu i ett 2-pack i en ny mellanstorlek som passar i din Translucent Loose Setting Powder i fullstorlek. Laura Mercier’s Velour Puff är speciellt designad att plocka upp och bära puder och är användbar vid applicering på alla delar av ansiktet.

Vad ska man tvätta sina Sminkborstar med?
Det finns rengöring särskilt avsedd för sminkborstar, men du kan lika gärna använda det du redan har i badrummet. Schampo, flytande handtvål, ansiktsrengöring och skummande rengöring fungerar utmärkt för att rengöra dina borstar.
Power Pocket Puff är den nya generationens sminksvamp med två sidor som garanterar att du ger sminkbasen en sista finish! I motsats till de vanliga runda sminkapplikatorerna är Power Pocket Puff droppformad och används för att få ett noggrannare resultat.TikTokern Alissia – som går under användarnamnet @makeupbyalissiac på plattformen – förklarar att puder som appliceras med hjälp av en sminkborste gör att basen ser tyngre ut, medan puder applicerat med en puderpuff ger ett betydligt jämnare resultat.

Hur använder man en Puderpuff?
Så använder du en puderpuff Applicera pudret genom att försiktigt klappa puderpuffen mot huden. Att istället dra puderpuffen över huden resulterar i att du sveper bort produkt som till exempel concealer.
En (puder)puff för enkel applicering av puder. Fixerar din bas utan att förstöra din foundation, glöm allt vad ränder heter och pressa istället på ditt puder försiktigt och mjukt för en perfekt och jämn finish.Detta är ett måste i sminkväskan. En puderpuff är något av det bästa man kan använda för att få makeupen att hålla länge. För extra lång hållbarhet används puderpuffen för att applicera pudret med tryckande rörelser, detta för att fästa underliggande creme.

På näsan är det bäst att inte överanvända puderpuffen – ett tips är att vika den så att du lättare kommer åt de olika vinklarna. Normalt ska fyra tryck med puderpuffen räcka för detta ändamål.

Om du använder puderpuffen för att applicera puder på oljiga områden som exempelvis pannan, prova att trycka puffen mot huden en längre stund. Då suger du upp hudens oljor och ger pudret en chans att sätta sig på ett snyggt sätt.
Hos oss gör du alltid ett fynd och vi vill att du ska hitta både exakt det du letar efter och bli inspirerad av produkter du inte ens visste fanns, allt till ett bra pris. Vi skickar dina prylar direkt från våra leverantörer till dig var du än bor inom Sverige

I vilken ordning ska man sminka sig?
Foundation/Concealer Först foundation – sedan concealer, vid behov. Ett misstag många gör är att ta concealer först, men det gör att du använder mer smink än du egentligen behöver och resultatet kan bli kakigt. Tar du foundation innan kommer även din concealer sitta längre!
Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Zaos filosofi handlar om att man ska kunna se bra ut utan att skada sig själv, djur eller vår planet Eftersom huden absorberar upp till 60% av det man sätter på den har Zao bestämt sig för att aldrig använda giftiga ingredienser. Man använder bara rena, naturliga ingredienser och naturliga pigment. Sminket gör att du ser bra ut, men samtidigt som det skänker lite färg och döljer det man vill dölja, så vårdar det huden.

Foundation finns i en mängd olika färger och former. De allra vanligaste formerna är flytande foundation, krämform och foundation i puderform. Foundation används på ansiktet efter det är rengjort och återfuktat, för att jämna ut hudtonen och för att täcka skavanker.Används i ögats vattenlinje (innan ögonfransarna) för att göra ögonen mer synliga och dramatiska. Har man redan små ögon kan ögat upplevas ännu mindre med kajal. Då kan det vara bättre att köra på en skugga vid ögonfranslinjen istället, detta skapar en illusion av ett större öga.

När lägger man på puder?
Puder finns i flera olika färger och används oftast efter foundation. Vissa puder kan man använda för att se solkysst ut och vissa har ingen färg alls. Puder används för att fästa resten av sminket på plats och kan användas under dagen för att bättra på.
Har man torr hy kan en flytande foundation passa bättre och har man fet hy kan en i puderform funka bättre. Foundationdjungeln är stor och det kan vara svårt att hitta en som passar just din hudtyp och hudton, här kan det vara smart att be expertena om hjälp.Att sminka sig kan användas både för att dölja men också för att framhäva olika ansiktsdrag. Folk som uppträder på teater, film eller inom TV har i princip alltid smink på sig. Häng med i vår enkla guide om sminkning för nybörjare. Lär dig vad de olika produkterna heter och vad man behöver för smink för olika syften.För att täcka finnar som oftast är röda, ska man med fördel använda en concealer som går mot gult eller svagt grönt. Detta för att dessa färger neutraliserar den röda färgen.Det är ofta sagt att “less is more”, detta också ofta inom smink. Många som är sminkade går efter att försöka se osminkad ut, trots att det ligger många minuters sminkande bakom. Vad man än väljer, så ska man välja vad som känns bäst för en själv. Det är du som bestämmer vad som är en snygg sminkning för dig. Vi har alla olika syften och mål med sminket.

Det är inte en bra idé att dela smink med någon och framförallt ska man aldrig låna ögonsmink (mascara, kajal) med någon annan. Detta är för att bakterier kan spridas om man skulle ha otur.Oftast står det bra beskrivet på alla produkter vilken hudtyp produkten avser men ibland får man prova sig fram. Bara för att man har en viss hudtyp betyder det inte att alla produkter som riktar sig till den hudtypen passar, utan ibland krävs det att man provar och hittar det som passar ens egna hud.För att få bästa resultat ska man ha en borste till endast en produkt, exempelvis en borste till foundation, en till puder osv. Helst ska du tvätta dina sminkborstar varje vecka, bakterier älskar nämligen dina sminkborstar och dessa vill du inte ha i ditt ansikte. Helst ska man inte använda fingrarna när man sminkar sig, detta för att det tillför smuts från fingrarna till ansiktet. Skulle du ändå vilja använda fingrarna – se till att dom är rengjorda innan!