Posted on

Pris Nordic Hundfoder

Alla har rätt till ett riktigt bra gym – oavsett vem du är, var du bor eller varför du tränar. Från Umeå till Ystad erbjuder vi därför det senaste inom träning och hälsa – till ett rimligt pris. Välkommen i klubben!Dessa medlemskap avser alla våra vanliga anläggningar som ni finner på ca 300 platser runt om i landet. Välj att träna på en anläggning eller i hela landet.

Hur dåligt är Doggy?
I vårt test hade alla bra vitamininnehåll, utom Doggy, som hade ett för lågt E-vitamininnehåll. – Det är anmärkningsvärt. Doggyfodret innehåller också för lite selen, säger Anna Edberg. Det är inte bara spårämnet selen som hundarna behöver, utan flera andra ämnen och mineraler.
Om du även ger godis eller andra tillskott, minska mängden foder i enlighet med detta. Hundar har väldigt individuell metabolism så den dagliga fodergivan kan minskas med 15 % ifall hunden tenderar att bli överviktig.

Jakt.se har sedan 2005 tillhandahållit ett brett sortiment av jaktvapen och jakttillbehör på nätet. Vi är 20st anställda som utmanar våra konkurrenter genom att leverera fantastisk och kompetent service till våra kunder. Vårt främsta mål är att överträffa våra kunders förväntningar, varje dag!
För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på ”KÖP”-knappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.

Denna produkt är tillfälligt slut, men det är normalt en lagervara och den kommer snart in igen. Skriv in din e-postadress och tryck på BEVAKA så får du ett e-post så snart vald variant finns i lager igen.
Happy Dog Sport Nordic Adult 28/20 är ett speciellt utvecklat torrfoder för den högaktiva och hårt arbetande hunden som används vid ex dragsport, canicross eller jakt.

Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Orijen riktar in sig på att göra ett foder som ska vara så likt hundarnas riktiga föda när de levde i det vilda. Det har resulterat i ett foder med 85% kötthalt från blandade proteinkällor. Deras Dog Original innehåller färsk kyckling och lufttorkad kalkon och lax. Detta för att bibehålla köttets naturliga ämnen.

Vad ska man undvika i hundfoder?
Hundmaten innehåller ofta måttliga mängder fett och såväl vegetabiliska som animaliska proteinkällor används. Den är också ofta kraftigt processad, vilket man helst vill undvika. Min rekommendation är att använda ett foder som är mycket rikt på protein och fett från animaliska råvaror.
Det finns foder som är mer lämpat för de med känslig mage och de foder som bara har en animalisk proteinkälla för att lättare kunna ges till foderallergiska hundar.Dessa fettsyror främjar både hundens pälskvalitet och hud. Hundar som har problem med eksem brukar fungera bra på ett foder med lax som proteinkälla. V

Vad kostar en månad på Nordic Wellness?
1. Välj klubb. Från och med att klubben du valt öppnar tränar du för 199kr/mån med 12 månaders bindningstid. Medlemskapet gäller exklusivt på klubben du väljer.
Det här är ett helfoder som lämpar sig för vuxna hundar, de över 12 månader, och som är av medelstor ras. De som räknas till medelstor ras är de som har en vikt på mellan 11-25 kilo.idare har man tillsatt vitaminer och mineraler som är nödvändiga för hunden genom att blanda i grönsaker och frukt. För hundens tandhälsa har man därutöver tillsatt DentaDefense. Med en blandning av lax och ris är detta foder framtagen speciellt för hundar med känslig mage eller foderallergier. Fodret är sammansatt för att passa vuxna hundar med en normal aktivitetsnivå. Lax är den ena proteinkällan av animalisk karaktär, på så sätt är det lätt att göra en fodereliminering till de hundar som är överkänsliga eller har någon typ av foderallergi.Är din hund kräsen i maten kan det vara bra att hitta ett foder som har är smakrikt och innehåller naturliga råvaror. Det brukar gå hem hos de flesta hundar som gärna hoppar över en måltid då och då.

FourFriends Adult är ett universellt helfoder för vuxna hundar, oavsett ras. Detta foder riktar sig till vuxna hundar som har en normal aktivering och inte kan räknas som högpresterande. Det är alltså ett foder för vuxna sällskapshundar.
Det kan vara bra att läsa på lite om de olika fodersorterna som finns för att se vad som skulle kunna passa din hund bäst. Det finns också särskilt foder för allergiska hundar eller för de som har en känslig mage. Så om din hund har något problem, antingen med magen eller att hålla vikten bör du ta ett foder som hjälper dig att ha detta under kontroll.

Detta är en foderserie som är framtagen av tillverkaren Hill’s och är ett veterinärfoder. Varje enskilt foder i denna serie är utvecklad för att passa olika veterinärmedicinska behov.

Är man osäker på vilket foder som man ska välja till sin hund kan man med fördel ta hjälp av en diest för hund, butikspersonal eller ta kontakt med olika foderleverantörer.
Medium Adult från Pro Plan är särskilt sammansatt för att passa vuxna hundar av medelstora raser. Det är ett helfoder som innehåller allt din vuxna hund behöver när den har en normal aktivitets nivå.Exempel på kriterier som styr din hunds behov kan vara ålder, aktivitetsnivå, födoämnesallergi eller tandhälsa. Förutom proteinkällor, tillsatser och energinivå kan man också blanda in storleken på foderkulorna.

Det här fodret ska endast ges på ordination av veterinär för att få kontroll över en medicinsk åkomma. I sortimentet finns bland annat foder mot njursjukdomar, problem med mage och tarm, urinvägsinfektion och foder för de hundar som har problem med sin vikt.
Det här fodret är särskilt sammansatt för att kunna stärka hundens immunförsvar och för att främja en god matsmältning och därmed en god mag- och tarmhälsa.Med proteinkällor som bison och hjort är det här fodret från Taste of the wild ett smakrikt foder som även passar kräsna hundar. För att utgöra ett komplett helfoder har man även tillsatt frukter, bär och grönsaker. På så sätt har man täckt in hela näringsbehovet hos hundarna samt att det stimulerar hundens naturliga immunförsvar. Fodret High Prairie Canine Formula passar extra bra till hundar som har en hög aktivitetsnivå och gör av med mycket energi.

För de hundar som är känsliga eller har allergier kan Grass-Fed Lamb från Acana vara ett alternativ. Detta foder har bara en proteinkälla vilket underlättar om ens hund lider av foderallergi, samt att det är helt fritt från spannmål.För vuxna hundar i medelstora raser finns Adult Maintenance från Appetitt att välja på. Fodret är sammansatt för att passa behovet hos hundar som har en ålder på mellan 1 – 7 år.

Proteinkällan är blandad från kyckling, nöt och fläsk. I och med att fodret lämpar sig till äldre hundar har man tillsatt extra glukosamin som är bra för stela och trötta leder.
Precis som namnet antyder så är detta ett spannmålsfritt helfoder för vuxna hundar i alla storlekar. Fodret lämpar sig till de hundar som har en aktivitetsnivå någonstans mellan normal och hög.

Att försöka hitta det bästa hundfodret kan kännas som en omöjlighet när man står där framför foderhyllorna i butiken och ska välja bland alla de märken som finns. Varje märke har dessutom ett flertal olika varianter på foder, vilket gör valet ännu svårare.
För att lyckas med konsten att välja det bästa hundfodret för just din hund bör du ha koll på hur mycket energi din hund gör av med på en dag. Alltså hur mycket den arbetar och stimuleras. Det finns foder som är sammansatta för att passa högpresterande hundar bättre, liksom det finns foder som bättre lämpar sig för de äldre hundarna, för de som är kastrerade, för små raser och för stora.Exempel på hundar som anses arbeta hårt är jakthundar under säsong, draghundar eller hundar som utövar agility på en hög nivå. För att möta de krav som då uppstår har man gjort en sammansättning av bland annat kyckling och ägg. Man har även tillsatt nyponpulver som är bra för hundens leder.

Vilket hundfoder rekommenderar veterinär?
Bästa Hundfodret & Hundmaten 2023 » Bäst i testFourFriends Adult Hundfoder. … Orijen Dog Orginal. … Royal Canin Medium Adult. … Purina PRO PLAN Medium Adult. … High Prairie Canine Formula Hundmat. … Eukanuba Nature Plus+ … Hundfoder Appetitt Adult Maintenance. … Mästers Komplett Hundfoder.
Hur mycket foder som just din hund ska ha står oftast på fodersäckens förpackningen. Det finns alltid en tabell på förpackningen som visar ett spann på hur stor en dagsgiva bör vara för din hund. Denna tabell brukar anges efter din hunds vikt eller förväntade vikt om det är ett valpfoder.Fodret innehåller både kött, brosk och inälvor från lamm som är uppväxta på gräs, på så sätt får hunden i sig viktiga vitaminer och mineraler på ett naturligt sätt. För att täcka in hela kostcirkeln har man även tillsatt linser, frukt och grönsaker som de alla tillför något för hundens välmående.

Vart är det billigast att gymma?
Pris för gymkort: Så mycket kostar det att träna på gymSATS: Träna från 599 kr/mån.Actic: Träna från 449 kr/mån.Intrim: Träna från 369 kr/mån.Nordic Wellness: Träna från 345 kr/mån.Puls och träning: Träna från 299 kr/mån.Friskis och Svettis: Träna från 279 kr/mån.Fitness 24Seven: Träna från 199 kr/mån.
En säck med torrfoder håller vanligtvis runt 5 – 6 månader när den är öppnad. Tänk på att förvara säcken mörkt och svalt samt att man är noga med att stänga säcken igen mellan varje giva. På så sätt håller man fodret fräscht och smakrikt längre.

Det finns flera hundra fodersorter att välja mellan, alla med olika sammansättningar och ändamål. Varje hund är dessutom sin egen individ med särskilda behov av energi, näring, vitaminer och mineraler. Därför är det viktigt att man först räknar ut vad ens hund har för behov och sedan hittar ett foder som stämmer på in på dessa.
Foderhyllorna kan lätt kännas som en djungel och det kan vara svårt att veta vilken säck man ska välja. Utgå från din hunds ålder, storlek och aktivitetsnivå när du ska leta dig fram bland hyllorna.Utöver det så finns alla de vitaminer och mineraler som din vuxna hund behöver i sin dagliga fodergiva, till exempel D-vitamin och flera olika B-vitaminer. Fodret kan ges till såväl små hundar som stora, här spelar varken ras eller storlek in.Utöver nötkött utgör också potatis en relativt stor del av fodret men för att hunden ska få i sig alla nödvändiga vitaminer och mineraler har man gjort en sammansättning av ägg, rapsolja och en del grönsaker och bär.

Dessa foder är särskilt sammansatta för att tillgodose behoven som uppstår i de olika faserna av hundens liv. Därefter kan du också behöva ha i åtanke om du vet redan innan att din hund har en känslig mage eller är allergisk mot något.
Det du behöver tänka på när du ska välja hundfoder är att du framförallt ska ha ett foder som passar din hunds aktivitetsnivå och din hunds ålder. En del fodertillverkare har särskilt foder för valpar, juniorer, vuxna och seniorer.För att hålla hud och päls i god kondition har man tillsatt både Omega3 och Omega6. Utöver det har man också tillsatt linfrön för att främja en god matstältning.Om din hund har allergi mot något födoämne behöver du också läsa innehållsförteckningen på fodersäcken så att du undviker det ämne som din hund inte tål.I samarbete med Sveriges Yrkesjägares Förening har man här tagit fram ett komplett hundfoder som passar hundar med en aktivitet på låg- eller normalnivå.

För de lite äldre hundarna, eller de hundar som inte har så hög aktivitetsnivå, finns Halla Standard. Detta är ett komplett helfoder med svenska kvalitativa råvaror.Detta är ett komplett helfoder som täcker in hela hundens behov när den har en normalt aktivitetsnivå. Fodret innehåller ris och kyckling, vilket brukar vara skonsamt mot magen för de hundar som är känsliga. Därutöver har man tillsatt flera fettsyror, mineraler och vitaminer för att täcka in hela hundens näringsbehov. Fodret innehåller 42% torkat kycklingkött, potatis, laxolja och torkade äpplen, för att nämna några av de ingredienserna som utgör FourFriends Adult. Det är dessutom helt fritt från gluten. Foderserien Professional från Doggy är särskilt framtagen för att passa de hundar som har en något högre aktivitets nivå. Deras Aktiv lämpar sig för hundar som är hårt arbetande med en hög nivå av aktivitet.Fodret har kyckling som största proteinkälla och har även tillskott som ska främja ledfunktionen, pälskvaliteten samt hundens tänder. Till exempel har man tillsatt flera olika Omega3-fettsyror, zink, vitamin D & E och även biotin för att nämna några. En hund med dålig tandhälsa, en hund som behöver kunna äta med munkorg på eller en hund som helt enkelt har en liten mun kan behöva kulor som är mindre än det normala. Andra hundar föredrar större bitar för att få mer tuggmotstånd, som också främjar tandhälsan då tandsten motarbetas. Stora hundar som behöver extra energi för att kunna växa till sin storlek kan också äta detta foder som junior. Detta foder är helt tillverkat i svenska råvaror, i Sverige, och innehåller bland annat 44 procent färskt, svenskt nötkött.

Foderbitarna, liksom nivåerna av energi och vitaminer är särskilt anpassade för att passa medelstora hundar. Fodret innehåller också flera omega-3 fettsyror som bidrar till en frisk hud och vacker päls.
– Det finns en skillnad i hur lättillgängliga proteinerna är för hunden. Hundar har lättare att tillgodogöra sig aminosyror från kött än från spannmål. Men eftersom torrfoder hettas upp vid tillverkningen och därmed gör proteinerna mer lättillgängliga så är det inte något problem här.Bäst i test är Orijen Adult dog, men det är också det foder som är dyrast per dagsportion, 26 kronor. Pedigree Vital Protection Adult Oxkött utnämns till Bra köp, det kostar bara 6 kronor om dagen.

Vi hittade mögelgifter i fyra av fodren. Aflatoxin, som bildas av mögelsvampar på bland annat spannmål och ris, fanns i låga halter i Yarrah Dog Organic Vegetarian. Detta gift är cancerframkallande och kan i stora mängder orsaka akut leverskada.Det är inte bara spårämnet selen som hundarna behöver, utan flera andra ämnen och mineraler. Här varierade resultaten, Axess Basic låg under gränsen för kaliuminnehåll, Magnusson Meat & Biscuit Adult hade för lite natrium.

– Ingredienserna ska ju anges i fallande ordning, med den som det finns mest av först, säger Anna Edberg. Men vissa tillverkare är luriga, och delar upp till exempel majs i ”majs” och ”majsmjöl”. Då blir det mindre mängd av dessa billigare ingredienser, och kött kan komma upp på första plats.Råd & Rön har testat 17 torrfoder för vuxna, mellanstora hundar. De flesta har ett bra innehåll av de näringsämnen som en hund behöver. Bäst i test är Orijen Adult Dog. Men det är ett dyrt foder, priset för en dagsportion är 26 kronor. Pedigrees Vital Protection Adult Oxkött är ett Bra köp, det kostar bara 6 kronor om dagen. Hundar är allätare, men kan – till skillnad från katter – också vara vegetarianer. Vegetariska foder är dock ovanliga. Vi har ett vegetariskt alternativ med i testet, övriga är blandningar av kött och spannmål. Förutom Brit Care Adult Salmon & Potato, som är baserat på lax. Vissa hundägare är noga med att proteinet ska komma från animaliska produkter medan andra ger sina hundar foder med huvudsakligen vegetabiliskt protein. Fett är viktigt för hundar, särskilt den essentiella fettsyran linolsyra som håller pälsen fin. Alla foder i testet ligger över gränsen för fettinnehåll. Har du en väldigt hungrig hund som vill äta mycket kan du välja ett foder med lägre fetthalt. Foder med riktigt lågt fettinnehåll ska du bara ge en hund som behöver banta, då finns det särskilda dietfoder.– Testet visar att tillverkarna verkar ha bra kontroll över aflatoxin, något som tidigare har varit ett problem. Däremot verkar de inte ha koll på andra mögelgifter som kan förekomma, och som kan vara skadliga för hunden, säger Råd & Röns testansvariga Anna Edberg.

Vitaminer tillsätts i alla foder och är viktiga för flera funktioner i hundkroppen. Här har vi analyserat vitamin A och E. I vårt test hade alla bra vitamininnehåll, utom Doggy, som hade ett för lågt E-vitamininnehåll.
Det viktigaste för din hund är att ge den ett allsidigt foder som den tycker om. Är du nybliven hundägare kan det vara svårt att välja i djuraffären eller livsmedelsbutiken. Och att få rätt information av ingrediensförteckningen på förpackningen är inte alltid lätt.

De två andra gifterna vi hittade var fumonisin, som också påverkar levern och är cancerframkallande, samt zerealeon, som kan ha hormonstörande effekter. Båda förekommer främst i majsprodukter. Fumonisin fanns i tre prover: Eukanuba Adult Medium Breed Chicken, Hill’s Canine Advanced Fitness Lamb with Rice och Bozita Gotlandian Lamb Roast. I Bozitas foder hittade vi dessutom zearalenon. I Hill’s och Bozita hittade vi så stora mängder att de gav avdrag i det samlade betyget. Det finns inga gränsvärden för fumonisin och zearalenon i hundfoder, men mögelgifter är ändå inget man vill ha i maten.

Torrfoder äts av cirka 95 procent av alla hundar i Sverige. Det är praktiskt, håller länge och säljs ofta i storförpackning, som ger ett lågt portionspris. Vi har testat kvaliteten på 17 olika torrfoder för vuxna hundar. I testet finns både foder med spannmål och foder med kött som huvudsaklig proteinkälla. Sammansättningen av fodren är i stort sett bra, de täcker hundarnas behov av protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler.

Vad kostar Nordic hundfoder?
HelfoderNordic SpannmålsfriPris per lådaBurgare à 200 g 60 st 10-pack 12 kg (B9060)976 krBurgare à 200 g 66 st 13,2 kg (B9066)960 krKorv à 500 g 16 st 8 kg (9016)597 krKorv à 1 kg 16 st 16 kg (9116)914 kr Cachad
Det finns stora variatoner i innehållet bland olika färskfoder, men de flesta består av en mald blandning av rått kött, inälvor samt olika sorters grönsaker. Färskfoder är ofta helfoder, dvs. de innehåller tillsatta mineraler och vitaminer. Färskfoder kan också innehålla ris, potatis eller spannmål.BARF står för Biologiskt Anpassad Rå Föda (Biologically Appropriate Raw Food) och vi tror att det är den mest naturliga och bästa hundmaten. Detta innebär alltså den typ av mat som hundar alltid har ätit – rått kött, ben, organ och grönsaker. MUSH B.A.R.F. är ett råfryst foder för hundar som vi utvecklat i samarbete med BARF-experter. Vi använder inga tillsatsämnen, konserveringsämnen eller spannmål i vår hundmat.

Vilket är det bästa Färskfodret till hund?
Pondus 3XP. Ett ekonomiskt och bra färskfoder för hund som är bäst i test då det innehåller allt som en hund behöver, till exempel många vitaminer, mineraler, fett och proteiner. Då hundar kan få brist på Omega 3 har detta värdefulla ämne inkluderats i Pondus 3XP, vilket gör att produkten även främjar pälsen och huden.
Den största skillnaden mellan BARF och färskfoder har tidigare varit att BARF är endast ett halvfoder, där man själva blandar ihop kött (färskfryst), ben, organ och grönsaker. Nu när det finns ett BARF-helfoder kan skillnaderna verka mindre men de flesta färskfoder för hundar som finns på marknaden innehåller kolhydrater och tillsatta vitaminer/mineraler medan BARF endast består av rått kött, ben, organ, grönsaker och oljor.När man väljer hundfoder bör man utgå från sin hund. Åldern, rasen, storleken, känsligheten och aktivitetsnivån spelar allt in i vilket foder som är bäst för dig. Väljer du ett svenskt hundfoder får du oftast bra kvalité på fodret, men vissa foder kanske helt enkelt inte passar din hund. Flera fodertillverkare erbjuder smakprover, vilket är värt att testa för att hitta ett foder som gör din hund nöjd och glad.

Vilket svenskt hundfoder är bäst?
Av erfarenhet och i vårt test erbjuder bozita det bästa svenska hundfodret, följt av magnussons och mästers. I vårt test utgår vi från kvalité på råvaror, priser, utbud och kundservice.
Doggy är ett mycket välkänt och populärt företag som erbjuder ett stort sortiment av hundmat till låga priser. Hos doggy hittar du bland annat anpassade torrfoder för olika hundar, våtfoder, paté och hundgodis. Doggy finns ofta i matbutiker vilket är ett plus för dig som hellre handlar i affären än på internet. Bozita tycker vi erbjuder det bästa svenska hundfodret på marknaden. Bozita har lång erfarenhet av att tillverka naturliga näringsrika hundfoder vilket gör att man som hundägare känner sig trygg. Bozita har även en mycket bra kundservice och erbjuder smakgaranti, vilket innebär pengarna tillbaka om din hund inte skulle gilla fodret. Sortimentet av torrfoder och våtfoder är brett och anpassat efter olika raser, storlekar, åldrar och aktivitetsnivåer. Även råvarorna varierar. Allt från kyckling till lax och ren gör att du kan hitta foder som även passar kräsna, allergiska eller känsliga hundar. Mästers tillverkar ett billigt, men utmärkt svenskt hundfoder. Alla hundfoder är framtagna tillsammans med Sveriges Yrkesjägares Förening (SYF), vilket tyder på anpassade och noggrannt utvalda foder. Mästers erbjuder utöver jaktfoder även vanliga valpfoder och vuxenfoder för sällskapshundar. Fodren innehåller i huvudsak kyckling som proteinkälla men även lamm och lax finns för kräsna eller känsliga hundar.När man väljer mat i affären är det många som gärna köper närproducerade svenska råvaror, och detsamma gäller svenska hundfoder. Svenska hundfoder har blivit mer och mer populärt allt eftersom fler söker sig till närproducerat. Idag finns det mängder med företag som producerar svenska hundfoder, så många att det kan vara svårt att välja.

Magnussons erbjuder en mängd olika torrfoder och våtfoder som är smakrika och fulla med näring från lokala, färska råvaror. I sortimentet finns bland annat foder anpassade för valpar, vuxna och äldre hundar, aktiva hundar och jakthundar samt spannmålsfria alternativ.
Av erfarenhet och i vårt test erbjuder bozita det bästa svenska hundfodret, följt av magnussons och mästers. I vårt test utgår vi från kvalité på råvaror, priser, utbud och kundservice.

Carrier har lång erfarenhet och ett bra och billigt hundfoder med brett utbud. Carrier erbjuder svensktillverkade premiumfoder och standardfoder för alla typer av hundar, samt en mängd olika råvaror. Carriers moderna och fräscha fabrik skapar ett hundfoder med hög smältbarhet och bevarade näringsämnen.
Fördelen med svenska hundfoder är ofta att de håller mycket bra kvalité med svenska råvaror, samt att du som hundägare kan känna dig trygg med vart fodret är producerat. Det är även en stor fördel att ha svensk service och kundsupport nära till hands.{{^isHidden}}{{/isHidden}} {{#hasVariants}}{{name}}{{/hasVariants}} {{^hasVariants}}{{nameWithConcatAttributeValues}}{{/hasVariants}} {{^isHidden}}{{/isHidden}} Råmaterialet som används i Nordics produkter kommer från utvalda svenska producentföretag av kött/fisk och kolhydrater ämnade för människomat, där standarden konstant är kvalitetskontrollerad. Leverantörerna är alltid samma. R\u00e5materialet som anv\u00e4nds i Nordics produkter kommer fr\u00e5n utvalda svenska producentf\u00f6retag av k\u00f6tt/fisk och kolhydrater \u00e4mnade f\u00f6r m\u00e4nniskomat, d\u00e4r standarden konstant \u00e4r kvalitetskontrollerad. Leverant\u00f6rerna \u00e4r alltid samma.

Är färskfoder helfoder?
Färskfoder är ofta helfoder, dvs. de innehåller tillsatta mineraler och vitaminer. Färskfoder kan också innehålla ris, potatis eller spannmål.
På OurPets.se hittar du recensioner, bäst-i-test och information om tillbehör till din hund, katt eller häst. Vi försöker alltid samla så mycket relevant information som möjligt för att underlätta för våra besökare att hitta rätt produkt efter deras behov!Idag är Vom og Hundmat en av de ledande producenterna av högkvalitativt färskfoder och i det här fallet har man riktat in sig på mat med mycket innehåll och energi för jyckar som jobbar.

Då det här är ett extra färskt foder håller det inte mer än ett dygn i kylen efter att du har tinat upp det och öppnat förpackningen. Tänk också på att det är en ren färskvara och håll fodret undan från din egen mat. Se till att du tvättar alla ytor det kommit i kontakt med och tvätta händerna efter servering.
ACTIVE är ett färskfoder som innehåller ett flertal proteinkällor, vilket gör det till ett heltäckande foder som tar hand om hundens alla behov. Paketeringen påminner om en stor falukorv och innehåller kött från fläsk, nötkött och kyckling som antingen kan portioneras ut tinad eller fryst.

För dig som uppskattar organisk mat är det säkert en självklarhet att även din fyrbenta älskling ska vara del av din ekologiska livsstil. Med dessa organiska kalkonköttbullar väljer du ett ekologiskt alternativ från Vog og Hundemat som består av frigående djur från Debio-certifierade producenter i Norge.
Här blandas tre huvudprodukter: nöt, fågel och fisk för ett så omfattande kostinnehåll som möjligt, samtidigt som tillverkaren håller kaloriintaget på en hälsosam nivå. Fodret innehåller inget spannmål eller kolhydrater och passar friska, vuxna hundar med en normal aktivitetsnivå. Varje förpackning innehåller 500gr och för en hund på ca. 10kg rekommenderas 200-300gr om dagen beroende på hur mycket den rör på sig. Pondus 3XP är ett helfoder och hamnar sist, men absolut inte minst, på vår topp 10 lista över färskfoder för hundar som är bäst i test med sitt goda och nyttiga recept.Precis som namnen antyder består färskfoder av naturlig mat som i stort liknar den kost hunden ätit om den levt i vilt tillstånd, medan torrfoder är komprimerat och framställt med bindemedel. Du kan likna det vid skillnaden på att äta en färsk eller torkad fukt: båda kommer från samma källa men den torkade varianten innehåller mer energi och kolhydrater.

Varje påse innehåller 560gr frysta köttbullar av 100 % kalkon och de kan antingen serveras tinade eller i fryst skick. Köttbullarna är helt fria från kolhydrater och innehåller massor med nyttiga ämnen, inklusive vitaminer, mineraler, fetter och proteiner.
Det motsvarar cirka 12 köttbullar per dag då var och en väger 25gr. En väl genomtänkt och lätthanterad produkt som förtjänar sin plats i listan över färskfoder för hund som är bäst i test i år. Också uppskattad som en liten extra godbit då och då och många hundar tycker om att få en fryst köttbulle att ligga och slö-jobba på i sin korg.Då hundar har sina egna personligheter och preferenser är det alltid smart att pröva sig fram lite försiktigt. Vissa hundar älskar kyckling medan andra föredrar fisk eller nötkött. Det finns hundar som är så matglada att det inte spelar någon som helst roll vad du serverar dem medan andra är riktigt petiga.

Hundar kan vara mycket kräsna men det handlar inte nödvändigtvis om själva kvaliteten på det du serverar. Precis som barn och tonåringar ofta föredrar snabbmat framför din vällagade, omsorgsfullt hemgjorda mat kan hundar tycka att det är mycket godare med billigt torrfoder av den sämsta kvaliteten eller enbart hundgodis. Som matte eller husse kan det vara svårt att säga nej till ett par stora, bedjande ögon men kosten är inte att leka med då den påverkar din fyrbenta familjemedlems hela hälsa.
Det finns många olika sorter och vilket som är det bästa färskfodret för just din hund beror på saker som smak, storlek, temperament, aktivitetsnivå och särskilda behov.Färskfoder är nyttigt för alla hundar men det kan vara extra lämpligt om du har en känslig hund som lider av allergier eller intoleranser. Vissa hundraser har känsligare magar än andra, och genom att utesluta många av de ämnen som torrfoder eller konserver innehåller har du bättre koll på vad din vovsing får i sig.

Tänk dock på att många hundar är riktiga små gottegrisar och att de därför kan ha lätt att gå upp i vikt eller vägra sitt vanliga foder om de får för många godisbitar. Listan över färskfoder åt hundar som bäst i test på den här sidan handlar dock om foder snarare än godis och det är därför du inte hittar några förslag.Den här produkten är gjord på bland annat ägg, kyckling, nötlever och vom och har även en aning kokt ris, vilket är särskilt bra för magen. Ju mindre en hund rör på sig desto mer benägen blir den att få hård mage och det har man tänkt på vid framställandet. Färskfodret är fryst och håller i upp till fyra dagar efter att du tinat upp det och öppnat förpackningen. Har du en lugn eller äldre vovve hamnar Real Senior Light självfallet på listan över färskfoder för hundar som är bäst i test och du kan glädjas över att din kompis får riktigt bra mat. Råfrysta köttbullar som är helt naturliga och som innehåller alla de näringsämnen som din hund behöver. Det här är ett foder som är utan spannmål och tillsatsämnen, vilket gör det särskilt lämpligt för hundar med allergier, liksom hundar som har problem med sin hud och/eller päls. Hur kan vi göra en lista över färskfoder för hund som är bäst i test utan att inkludera riktigt bra, ekologiska alternativ? Det handlar inte bara om ditt samvete utan även om att din hund ska få så ren och fin mat som möjligt! Ett foder som är gott, nyttigt och etiskt!Vaisto Wild är baserad på djur som inte bara lever fritt ute i naturen utan dessutom själva äter en helt naturlig kost. Det här är en aspekt som ofta förbises vid val av hälsosam mat för både människor och djur! Medan exempelvis en gris eller en ko som får gå fritt ändå ofta äter mat som är processerad, består älgens och renens kost av råvaror direkt från skog, dalar och ängar.

Med hjälp av färskfodret får din hund all den näring den behöver och du kan se fram emot ett friskt liv tillsammans. Genom att välja någon eller några av produkterna från vår lista över färskfoder för hundar som är bäst i test får din trognaste vän all den näring den behöver. Dessutom är de mumsiga som bara den!
Det är dock extremt viktigt att din hund får i sig en så allsidig kost som möjligt och där torrfoder ofta tillverkas som en allround-produkt kan färskfoder bli mer ensidigt och behöva kompletteras.Om du har en aktiv hund som arbetar mycket behöver den rikligt med protein för att kunna prestera och må så bra som möjligt. Den här produkten passar väldigt bra som en proteinbas om du själv gör din hunds mat eller om du ger den ett vanligt foder som behöver lite komplettering.

Din plånbok är också avgörande för hur mycket eller lite du kan lägga på maten. Av den anledningen innehåller den här listan över färskfoder för hund som är bäst i test många prisklasser där du kan hitta produkter som passar din budget, samtidigt som du fortfarande får god kvalitet. Har du en hund med vissa hälsoproblem eller allergier är det extra noga att du läser igenom hundmatens innehållsförteckning.
Unga hundar har ofta känsliga magar och därför är det extra viktigt att de får mat som är snäll mot matsmältningssystemet. Den här maten kan också ges till tikar som är dräktiga eller diar sina valpar, och därför kan Puppy helfoder bli delad glädje för både mamman och hennes småttingar. Dyrt foder innebär inte nödvändigtvis att det är det bästa, men faktum är att produkter som kostar mer ofta är tillverkade av bättre råvaror. Det är också ofta dyrare med ekologiska alternativ, liksom hundfoder som framställts specifikt för att utelämna vissa allergener. Många veterinärer rekommenderar idag att hundägare ger sina fyrfota vänner en blandning av torr och färsk kost. Vill du helt byta till färskfoder går det också bra, men då är det viktigt att du väljer ett helfoder som täcker alla dagsbehov och att omställningen sker gradvist. Här har du ett foder som täcker valpens alla näringsbehov från tre veckors ålder tills den blivit fullvuxen. Puppy helfoder kommer i en korvförpackning och innehåller en proteinrik blandning av kyckling, ägg, lax, nötlever och nötvom som hjälper valpens bakterieflora i mage och tarmar. Det är ett både kul och stimulerande tidsfördriv för unga såväl som vuxna hundar, samtidigt som de får i sig livsviktiga ämnen som vitaminer, zink, järn och kalcium. När hunden är fullvuxen kan du dra ner på tillfällena då du matar den till två, tre gånger och välja något av de andra färskfoder för hund som är bäst i test på den här sidan. Puppy helfoder är en allround-produkt för en lycklig och hälsosam “valpdom”! Även om många färskfoder är specialutformade för att passa hundar med känsliga magar eller allergier är det alltid bäst att göra successiva förändringar i din hunds kostvanor. Om din hund till exempel är van vid konserver eller torrfoder kan det vara en bra idé att börja med att inkludera en bit färskfoder vid varje serveringstillfälle och sedan långsamt gå över till hundra procent. Då hunden i grund och botten är ett rovdjur är det många som tror att den enbart behöver kött och ger därför hunden en mycket ensidig kost enbart baserat på det. Tyvärr är det inte nyttigt för en hund då den ute i det vilda hade fått i sig massor av växter genom att äta upp de byten som den nedlagt.

Hur mycket kostar Nordic i månaden?
599 kr/mån | 7188 kr/år.
Om du har valt att laga foder åt din hund på egen hand fungerar den här produkten också mycket bra för att garantera att din vovve får allt den behöver. Det gör att den verkligen förtjänar en plats på listan över vilka färskfoder för hund som är bäst i test och du kommer snabbt att uppskatta dess egenskaper.Färskt innebär riktigt god kvalitet men är samtidigt mer mottagligt för bakterier för både dig och din älskade vän. Om du vill går det också bra att ge korvarna i fryst form, särskilt om det är varmt eller om din hund gillar att bearbeta och ligga och tugga på sin mat. Hunden behöver ungefär 2 % av sin vikt av Halla Färskfoder.Som du ser är det exakt samma ämnen som människor måste få i sig för att hålla sig friska och starka. Medan proteinerna och fetterna främst kommer från animaliska produkter kommer ofta kolhydraterna och vissa vitaminer och mineraler från växtriket. Ja, men det kräver att du ägnar en hel del tid och efterforskningar för att det ska bli bra. Näringslära är en hel vetenskap och det är exakt lika viktigt för ett djur att få rätt kost som en människa. Ett färskfoder måste bestå av bra ingredienser, innehålla alla de nödvändiga ämnena som din hund behöver och vara välbalanserat. Det kostar också ganska mycket att göra eget färskfoder och det håller inte särskilt länge. Vill du så går det dock och du kan alltid komplettera med färdigköpt färskfoder för att garantera din hunds optimala hälsa. Fodrets naturliga tillstånd innebär att viktiga ämnen som till exempel vitaminer, enzymer och fetter inte förstörts, vilket är vanligt vid framställningen av konserver och torrfoder. Däremot håller maten inte lika länge och det är mycket viktigt att vara extra renlig när den hanteras så att bakterier och annat otrevligt inte sprids. Du kan jämföra färskfoder för hundar med det som brukar kallas rawfood för människor. Färskfoder är mat för hundar som behandlats minimalt och därmed kommer i ett så naturligt skick som möjligt. Kosten på vår lista över färskfoder för hund som är bäst i test har därför inte blivit upphettad, gått igenom någon kemisk process eller fått massa tillsatsämnen. Den har framställts på ett hygieniskt sätt under strikta förhållanden och den kan till exempel vara fryst eller frystorkad. Alla nämnda sorter som kommit med är mycket bra men de har egenskaper som fått dem att hamna på olika placering. Rangordningen följer en skala där nummer ett är bäst, nummer två näst bäst och så vidare.Rådgör med din veterinär om vilken kost som är bäst för just din hund, och följ instruktionerna till punkt och pricka. På vår lista över färskfoder för hund som är bäst i test har vi inkluderat alternativ för aktiva eller lugna hundar, valpar och seniorer, dietmat och högenergikost. Medan de flesta av listans produkter är helfoder, det vill säga att de täcker hundens alla dagsbehov, är andra ämnade som tillskott eller topping.

Se därför till att den mat du väljer innehåller alla näringsämnen som behövs och variera gärna med lite olika sorter. Om din hund enbart äter ett slags färskfoder kan det vara en god idé att komplettera med lite kosttillskott, exempelvis omegafetter eller vissa mineraler.
VOM Taste kommer i många olika smaker och sorter och idén är att varje påse antingen kommer från ett specifikt djur, exempelvis anka eller nötkreatur, eller från en viss del som njure eller lever. Smaken är rik och tillfredsställande och kommer garanterat att älskas av din hund, oavsett ras, storlek eller temperament.

Alla de färskfoder för hund som är bäst i test i vår lista är av god kvalitet men däremot ligger de i olika prisklasser, innehåller en rad varierande ämnen och kommer i diverse smaker och storlekar. Fodren är också ämnade för olika syften och hundraser. En liten hund kan exempelvis ha svårt att äta stora bitar medan en äldre, mindre aktiv hund inte behöver lika många kalorier som en sprallig unghund.Det här är ett färskfoder som inte bara är fullspäckat med nyttiga vitaminer, mineraler och proteiner utan dessutom har färre råvaror i sig så att även känsliga magar tål det utan problem. Råvarorna kommer från gårdar i Västergötland där Halla grundades för nästan 100 år sedan och passar särskilt för aktiva vovvar med god aptit.

Många hundägare väljer också att kombinera olika sorters mat, exempelvis genom att servera torrfoder till frukost och färskfoder till middag så att kosten blir så heltäckande som möjligt.

Studier har visat att sådana hälsoproblem har blivit allt vanligare bland hundar och därför har behoven ändrats under de senaste åren. Köttbullarna kommer i påsar som går att återförsluta och i en förpackning finns det 800gr.
Hundar jagar djur som lever på en helt eller delvist vegetabilisk kost som till exempel gnagare, fåglar och mindre idisslare. Dessa djur har i sin tur magen full med frukt och grönt som hunden således får i sig, och det är därför som alla hundar behöver lite vegetabilier i sin mat. Det råder inget tvivel om att hundar är köttätare men de behöver få i sig runt 10-15 % grönt om dagen för en bra matsmältningsflora och ett gott näringsupptag.Tänk dock på att alltid hålla fodret väl förseglat och att det inte kommer i kontakt med annan mat. När du hanterar färskfoder är det som att hålla i en regelrätt köttbit och därför bör du vara noggrann med hygienen, både dina egna händer och hundens skålar.

Fyran på vår lista över färskfoder för hundar som är bäst i test kommer från norska Vom og Hundmat, ett företag som grundades av en korvtillverkare och slaktare som fått i uppgift att framställa näringsrik mat åt slädhundar. Då dessa hundar är extremt aktiva behöver de mycket mer energi än vanligt, och det var svårt för deras ägare att hitta bra färskfoder som kunde täcka deras näringsbehov.
Då ett av de främsta problemen med färskfoder är att maten kan bli för ensidig för hunden vad gäller näringsämnena har man här smart löst problemet genom att blanda fågel, fisk och nötkreatur. Det rekommenderade dagsintaget är 2 % av hundens kroppsvikt, vilket innebär att en medelstor hund på 15kg behöver ungefär 300gr om dagen, beroende på hur mycket den rör på sig.Du kan exempelvis ha i en mindre mängd av produkten som topping eller som ett fruset tidsfördriv att tugga på. Vi har tagit med den på vår lista över färskfoder för hundar som är bäst i test då den fungerar både som en introduktion till den här typen av hundmat, samtidigt som den ger dig fria tyglar att göra egen mat eller kombinera med torrfoder.

Då valpar växer mycket fort ändras dagsbehoven ganska radikalt från månad till månad. När de är riktigt unga behöver de ungefär 5 % av den här produkten i förhållande till sin kroppsvikt, vilket går ner till 2 % då de uppnått vuxen ålder. Du bör fördela utfodringen till flera tillfällen om dagen när hunden är ung och du kan antingen tina korvarna innan du serverar dem eller ge en frusen korv då och då som valpen kan ligga och slicka och gnaga på.
Forskning har till exempel visat att hundar som äter färskfoder drabbas mer sällan av ledinflammationer, en typisk anledning till att ett djur rör på sig mindre. Färskfoder får också hunden att känna sig piggare och mer energisk, vilket hjälper att kontrollera vikten. Glöm dock inte att hålla bra koll på din hunds vikt, och om du märker att den har tråkigt hemma kan du stimulera den med leksaker eller varför inte en frusen köttbulle som den kan jobba på?På vår lista över färskfoder för hund som är bäst i test har vi inkluderat alla prisklasser men ettan tillhör ett av de dyraste alternativen av den enkla anledningen att den uppfyller alla kriterier gällande kvalitet, näringsinnehåll, smak och användarvänlighet.

Medan det är nyttigt att äta alla typer av frukt så kan den torkade ge lite för mycket av det goda medan den färska inte alltid är helt tillräcklig. Att hitta den rätta balansen är A och O för dig som hundägare, och därför bör du läsa den ovanstående listan över färskfoder för hund som är bäst i test då den kan ge dig god vägledning i hundfodersdjungeln.Finns det något mer traditionellt och klassiskt än en hederlig gammal kött- och potatisrätt från en svensk bondgård? Inga krusiduller och inga tillsatsämnen, bara rena, goda ingredienser som får det att vattnas i munnen på våra fyrfota vänner.Till skillnad från katter brukar hundar ge med sig efter en stund och om de missar en måltid är det inte hela världen. Ett bra tips är att ta bort maten efter tio minuter om hunden inte äter och sedan ställa fram den igen efter ett par timmar. Efter ett antal gånger brukar det gå vägen. Du kan också ha lite olika smaker på lager, och försök hålla matnings-tillfällena så regelbundna som möjligt då hundar lär sig att det vankas mat vid specifika tider på dygnet. Om du och din hund varit på en rask promenad eller en löprunda kommer den vara extra hungrig vid hemkomsten, vilket också är ett bra tillfälle att introducera den nya maten.Eftersom färskfoder är det närmaste du kan ge din hund som liknar den mat den ätit i vilt tillstånd är det mycket viktigt att du väljer en sort som innehåller allt den behöver. Medan din vovve själv säkert gärna skulle äta rå köttfärs eller tugga på mumsiga ben hela dagen är det inte nödvändigtvis det bästa för den, lika lite som vi människor inte endast bör leva på pannkakor eller chips.I den ovanstående listan står det om ett visst färskfoder exempelvis är med eller utan diverse allergener eller om det lämpar sig för ett specifikt hälsoproblem. Det är dock alltid klokt att rådgöra med din veterinär om vad som är den bästa kostplanen för din vovve så att den får exakt det den behöver och inte riskerar att drabbas av eventuella brister.

För att ett färskfoder ska vara riktigt bra gäller det att det inte innehåller skadliga ämnen, är framställt i en säker och godkänd miljö, är enkelt att hantera och har en god smak som hunden tycker om. Det är viktigt att hushållets alla medlemmar får den bästa möjliga maten, och de här är de topp 10 färskfoder för hund som vi tycker är bäst i test just nu.
Ja, absolut. Till en början var färskfoder vanligare som en liten extra godbit än regelrätt foder och det beror på att man förr mest frystorkade specifika djur/delar och inte blandade upp dem eller tillsatte vitaminer. Det finns fortfarande ett stort utbud av goda tilltugg som exempelvis tuggben, kycklinghalsar, grönsaker och chips. Dessa godbitar är utmärkta som tidsfördriv då hunden kan ligga och gnaga på dem i timmar, men också som en del av den dagliga kosten.