Posted on

Pro Peel Dermalogica

Det \u00e4r m\u00f6jligt att vid behov fettsuga samma omr\u00e5de en g\u00e5ng till f\u00f6r ytterligare f\u00f6rb\u00e4ttring. Priset blir 75% av din prim\u00e4ra operation, dvs. 25% rabatt.Många drömmer om att ha porslinshy, och med hjälp av en kemisk peeling-behandling kan man komma en bit på vägen. Med våra kemiska peelingar exfolieras hudens översta lager, som består av döda hudceller. Genom att stimulera cellförnyelsen ersätts de döda hudcellerna, som kan täppa igen porerna och ge huden ett ojämnt och fjälligt intryck, av nya celler. Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och slätare utseende. Ett högt pH-värde i huden skapar en gynnsam miljö för bakterier – en kemisk peeling gör att pH-värdet blir lägre, och kan därför gynna en aknehud. Behandlingsformen förebygger även att finnar och pormaskar täpper till huden. Behandlingsformen förebygger även att finnar och pormaskar täpper till huden.En kemisk peeling har en hudförbättrande och föryngrande effekt på huden. En AHA-peeling tar hjälp av AHA-syror för att förbättra och släta ut hy mot bland annat pigmentfläckar, acne och mycket porer.

Med Observ 520x f\u00e5r du en grundlig hudanalys som hj\u00e4lper till att identifiera eventuella underliggande hudtillst\u00e5nd, s\u00e5som pigmenteringar, inflammationer och \u00e5lderstecken.
Nordic Instant Peel är en AHA-peeling med produkter från Neostrata eller Exuviance som förbättrar hudens kondition. Behandlingen lämpar sig för dig som önskar en förbättrad hudkvalitet genom en slätare, friskare och fastare hud. Nordic Instant Peel lämnar även huden återfuktad och utjämnad.

Behandlingen inleds med en noggrann rengöring, varefter den kemiska peelingen appliceras med en pensel. Styrkan på peelingen avgörs av vilken hudtyp man har. Peelingen verkar i några minuter, och avlägsnas sedan med hjälp av en pH-neutraliserare.
Efter behandlingen blir din hud extra mottaglig för nyttiga vitaminer och antioxidanter. Genom att kombinera kemisk peeling med hudvårdsprodukter som innehåller dessa ämnen kan du maximera effekten av din behandling.Extra tightning av hud och\/eller justering av \u00e4rr efter br\u00f6stf\u00f6rstoring med lyft\/br\u00f6stlyft\/br\u00f6streduktion (tidigare br\u00f6stoperation p\u00e5 Nordiska Kliniken) \u00dcber PRO peeling g\u00f6rs i samband med Dermapen direkt n\u00e4r man g\u00e5tt \u00f6ver huden med pennan. Peelingen bidrar till f\u00f6rb\u00e4ttrad hudstruktur, minskar fina linjer, ljusar upp hyperpigmenteringar, f\u00f6rb\u00e4ttrar hormonellt obalanserad hud och akne. Peelingen appliceras på kliniken och sedan avlägsnar man själv peelingen efter ca 3-8 timmar beroende på den egna hudtypen. Behandlingen är kraftfullt exfolierande och ger upphov till fjällning i några dagar efter peelingen avlägsnats.

Om du inte rakat h\u00e5ret eller beh\u00f6ver hj\u00e4lp med rakning inf\u00f6r behandling, tillkommer en extra kostnad beroende p\u00e5 omr\u00e5dets storlek.
Kemisk peeling bidrar till en hudföryngring och ger dig en slätare hy. Under behandlingen byts de döda hudceller som täpper till hudens porer, och som ger ett ojämnt och fjälligt utseende på äldre hy, ut mot nya. De nya, friska hudcellerna gör huden yngre – inifrån och ut. Behandlingen med AHA-peeling sker på kliniken där produkten appliceras i hela ansiktet och får under en kort tid verka innan den neutraliseras. Rekommenderat är att följa upp med lämpliga hudvårdsprodukter, rådfråga gärna din hudterapeut vid behandlingstillfället. Utf\u00f6rs av l\u00e4kare (pris per leverfl\u00e4ck\/behandlingstillf\u00e4lle, prisf\u00f6r\u00e4ndringar kan f\u00f6rekomma vid st\u00f6rre fl\u00e4ckar)Acne uppstår när talgkörteln har en överproduktion av talg och talgkörtelns öppning blockeras av en keratinpropp. Vid kemisk peeling löses proppen upp och talgkörteln töms på djupet i stället för att blossa ut i finnar eller utslag. Kemisk peeling är därför en effektiv behandling mot acne.

Våra produkter rekommenderas av dermatologer världen över, och vi är dedikerade till att hjälpa dig och dina nära och kära mot ett bättre liv för känslig hud.
Tack vare utvalda exfolierande ingredienser, ger EFFACLAR Micro Peeling Rengöringsgel huden en mjuk och ren känsla. Reducerar effektivt orenheter och överflödig talg. Minskar förekomsten av nya utbrott. Gör hudytan slätare och jämnare.På La Roche-Posay har vi utvecklat hudvårdslösningar som rekommenderas av dermatologer för att lugna, vårda och skydda din känsliga hud före, under och efter cancerbehandling.

La Roche-Posay är banbrytande inom den senaste forskningen och erbjuder kompletta serier inom både hudvård och sminkprodukter till ansikte och kropp. Rekommenderat av dermatologer.
Om du lider av utbrott och akne, då är denna presentförpackning från Dermalogica precis något för dig. Produkterna fungerar som en bra behandling som ger din hud lugn och luft.Medlemspriser gäller endast för medlemmar. Du blir automatiskt medlem när du handlar till medlemspris. Medlemskapet kostar 89.00 SEK/30 dagar. De första 30 dagar är gratis. Läs mer om medlemsfördelarna. Dermalogica Ultracalming Barrier Defense Booster är en koncentrerad olja som innehåller ett Triple Defense-komplex som ger näring till huden, återställer balansen, stärker barriären och förhindrar framtida irritationer. Innehållet av squalan och havreolja låser in fukten i huden så att den alltid känns mjuk och välvårdad. Här loggar du in om du redan har registrerat ett konto på Luxplus.se. Är du redan medlem eller om du tidigare har fyllt i dina uppgifter hos Luxplus måste du logga in innan du kan genomföra ett köp. Du blir medlem hos Luxplus när du genomför ett köp till medlemspris.Luxplus är endast för medlemmar. Som medlem får du stora rabatter på makeup, parfymer, schampo och skönhetsvård. Den första månaden är gratis! Därefter är priset 89 kr i månaden – med våra rabatter är pengarna snabbt intjänade. Det är ingen bindningstid och du kan säga upp ditt medlemskap när du vill.

Detta ger en föryngring av huden, den får ett fräschare utseende och blir slätare och lenare, samtidigt som pigmentförändringar och fina linjer reduceras och porerna dras ihop.Tusentals nya hudceller bildas varje dag på vår hudyta. De gamla hudcellerna avstöts och ersätts med de nybildade hudccellerna. I samband med hudens åldrande blir denna process långsammare och huden blir då tjockare. Ibland uppträder bruna fläckar, grova porer och fina linjer som tecken på åldrande.Vid starkare peel (Easy peel) så blir huden mer rodnad, ofta mer eller mindre svullen. Ibland förekommer ytliga sårigheter, skorpbildning och huden kan bli brunt missfärgad. Man kan se en lätt rodnad, som successivt avklingar, flera veckor i efterförloppet. Som regel rekommenderas användning av en speciell kräm i efteråt för att påskynda hudens återhämtning.Under behandlingen kan patienten känna stickningar i huden och att det hettar. Huden kommer att flagna (ungefär som att du ”ömsar skinn”) efter ungefär 4-6 dagar. Omedelbart efter behandlingen blir huden röd och kan ibland bli lätt svullen. Därefter blir huden brunare i tonen och efter ytterligare några dagar börjar huden flagna.

Hur får jag bort bruna fläckar i ansiktet?
Den bästa behandlingen för pigmentfläckar orsakade av ökad ålder och sol, är IPL-behandling. Vilken typ av behandling som är mest lämplig för just dina pigmentförändringar avgörs vid ett konsultationsbesök hos oss.
En kemisk peeling kan förbättra myket små fina linjer och rynkor, exempelvis på överläpp och runt ögon, ojämn pigmentering, mycket små och ytliga acneärr, solskadad hud, åldersförändringar och fräknar.Man brukar vara hemma från arbetet några dagar under denna process alternativt göra denna behandling före en helg. Man bör använda en speciell fuktighetskräm i efterförloppet. För bästa resultat en serie av 4 behandlingar under en månad

Med anledning av Corona-spridning kommer Läkarbesök att vara i första hand via telefon/videosamtal. Vi hjälper dig med medicinsk bedömning, råd samt recept om det behövs. Du kan få hjälp vid flera vanliga besvär som inte kräver fysisk undersökning. Om du behöver provtagning eller fysisk undersökning hjälper vi dig vidare. Det är viktigt att komma ihåg att inte komma till oss om du har förkylningssymptom.För pigmentfläckar som funnits en tid och för hormonella pigmentfläckar, rekommenderas 4 peelingar i serie med några veckors mellanrum. Detta är en pigmentblekande peel för att bleka ner pigmentfläckar och hyperpigmenteringar efter solning och hormonella pigmenteringar och för att förebygga att nya fläckar uppkommer.

Kemisk peeling har använts för att påverka hudens åldrande och reducera dess ålderstecken. Kemisk peeling har blivit alltmer populära eftersom behandlingen är lätt att utföra och konvalescenstiden är kort.
\r\n\tWhere this notice is displayed in place of a map, agreeing to this notice will store a cookie recording your agreement so you are not prompted again.\r\n\r\n\tWP Go Maps uses jQuery DataTables to display sortable, searchable tables, such as that seen in the Advanced Marker Listing and on the Map Edit Page. jQuery DataTables in certain circumstances uses a cookie to save and later recall the \”state\” of a given table – that is, the search term, sort column and order and current page. This data is held in local storage and retained until this is cleared manually. No libraries used by WP Go Maps transmit this information.\r\n

\r\n\tPlease see here and here for Google’s terms. Please also see Google’s Privacy Policy. We do not send the API provider any personally identifying information, or information that could uniquely identify your device.\r\n

Hur blir huden efter kemisk peeling?
Efter en kemisk peeling kan en lättare rodnad uppstå och huden kan fjälla lite. Huden är extra känslig för solexponering efter behandlingen. Vi rekommenderar dig därför att undvika solen så gott det går samt att använda ett solskydd med mycket hög solskyddsfaktor vid vistelse utomhus.
\r\n\tSome visual components of WP Go Maps use 3rd party libraries which are loaded over the network. At present the libraries are Google Maps, Open Street Map, jQuery DataTables and FontAwesome. When loading resources over a network, the 3rd party server will receive your IP address and User Agent string amongst other details. Please refer to the Privacy Policy of the respective libraries for details on how they use data and the process to exercise your rights under the GDPR regulations.\r\n

\t\r\n\tI agree for my personal data, provided via map API calls, to be processed by the API provider, for the purposes of geocoding (converting addresses to coordinates), reverse geocoding and\tgenerating directions.\r\n
\r\n\tI agree for my personal data to be processed by miskin, for the purpose(s) of displaying map tiles, geocoding addresses and calculating and display directions..\r\nPigmentfläckar bildas vanligast i ansiktet och på händernas ovansida, men kan uppstå på huden över hela kroppen. Orsaken bakom pigmentförändringar är exponering av solens UV-strålning – med rätt behandling kan fläckarna reduceras.Många personer har problem med pigmenterad hud, det vill säga pigmentfläckar, eller pigmentförändringar. Dessa kan uppstå av olika orsaker, till exempel solskador. Många kan uppfatta detta som ett ”fläckigt” utseende. Nordiska Kliniken kan hjälpa dig med säkra och effektiva behandlingar, som utförs av våra hudterapeuter, för att reducera pigmentfläckar.Pigmentfläckar kan se ut på olika sätt. Vissa har pigmentförändringar som till exempel fräknar, andra har stora områden av fläckighet och vissa kanske bara har några enstaka fläckar. Fläckarna kan ha varierande färg, såsom mörkbrun, brun eller ljus. De kan även vara olika stora och ha olika former.

Pigmentfläckar i ansiktet, också kända som hyperpigmentering, är oftast ett resultat av en ökad produktion av melanin, det pigment som ger färg till vår hud. Det finns flera orsaker till varför man får pigmentfläckar i ansiktet och här är några av de mest vanliga:I ett till två dygn efter behandlingen kan det uppstå rodnad i huden. De flesta kan gå tillbaka till arbetet redan dagen efter behandling. Viktigt att tänka på är att skydda huden efter en IPL-behandling samt använda SPF50 dagligen. I 48 timmar efter behandling ska du b.la. undvika:

För oss på Nordiska Kliniken är det viktigt att erbjuda bra produkter. Se vårt utbud nedan eller boka in en kostnadsfri konsultation hos en våra hudterapeuter för skräddarsydd behandlingsplan som reducerar pigmentfläckar och pigmentförändringar.

Vilken typ av behandling som är mest lämplig för just dina pigmentförändringar avgörs vid ett konsultationsbesök hos oss. Viktigt att tänka på är att solning kan göra att borttagna pigmentfläckar kan återkomma även efter utförd behandling. Det är därför viktigt att använda solskyddsfaktor och inte utsätta sig för överdriven exponering för sol.
Vårda hela din hud med bra produkter från t.ex. IMAGE Skincare, NeoStrata och Exuviance. Återfuktning är viktigt efter behandling, smörj därför in det behandlade området 1 ggr/ dag på kvällen, då läkningsprocessen är som bäst på nätterna.

Beroende på vilken typ av pigmentfläck du har ligger de olika djupt i huden. Det kan därför krävas 1-3 behandlingar innan en klar förbättring av pigmentfläcken syns. Dock kan ytliga fläckar försvinna efter endast en gång. Den bästa behandlingen för pigmentfläckar orsakade av ökad ålder och sol, är IPL-behandling.
Behandlingstiden för IPL mot pigmentfläckar är ca 15-60 minuter. Behandlingen skräddarsys alltid efter just dina önskemål samt hudtillstånd och problem. Före behandlingen är det viktigt att du undviker solning och brun-utan-sol (BUS) 30 dagar innan behandlingen, samt injektionsbehandlingar 2 veckor innan behandlingen. Du ska även undvika att röka 2-4 timmar innan din behandling.

Hur många behandlingar som behövs är individuellt men för bästa resultat rekommenderas en kur där behandlingarna sker med ca 3-4 veckors mellanrum. Behandlingen föregås alltid av en kostnadsfri hudkonsultation där vi tillsammans tar en titt på dina pigmentfläckar och bestämmer hur just din behandling bör se ut.
Vid behandling av pigmentfläckar med IPL absorberas pigmentet (melaninet) av ljuset och omvandlas till värmeenergi som förstör oönskat pigment. Efter behandling blir pigmentfläckarna mörkare och inom 7-12 dagar stiger pigmentet mot hudytan för att sedan falla av.

Redo för semester? Se då till att packa smart! Det finns inte längre en ursäkt till varför man fyllt halva väskan med sina ”must haves” – ta med dig ett resekit istället. Gör dig redo för semester med ett resekit som tar liten plats i väskan men som gör stor nytta för din hud. Här listar vi ett urval som blir perfekta på resan.Dr. Schrammek’s Green Peel är en kliniskt beprövad metod som idag finns i över 60 länder. Behandlingen är baserad på en speciell blandning av örter och naturliga ingredienser som verkar på huden för att stimulera cellförnyelsen och främja kollagenproduktionen. Resultatet? En slätare, jämnare och ungdomligare hud. Detta är en behandling som passar alla oavsett vad du vill jobba på. Behandlingen skräddarsys till dig och din hudtyp. Som du kommer se nedan så kan behandlingen behandla hudtillstånd som förstorade porer, akne, rosacea och mycket mer.

Sommartider brukar innebära en hel del tid på beachen. Därför fokuserar vi i detta inlägg på bra produkter som håller för bad och lek samtidigt som du får en återfuktad hy som håller UV-strålarna i schack.
Rosacea är en hudåkomma som kan vara besvärlig och påverka självförtroendet. Det är en av våra vanligaste hudsjukdomar. Men oroa dig inte, det finns sätt att hantera och behandla Rosacea för att få lindring och förbättring av din hud, och vi vet hur! Kom ihåg att behandling av rosacea kan vara en process som kräver tålamod och konsistens. Var vänlig mot din hud och ge den den vård den behöver. Med rätt strategi och engagemang kan du hantera rosacea och återfå en lugn och balanserad hud.Sommaren står för dörren och hos oss hittar du produkterna som får dig att stråla hela sommaren lång. Ta del av våra bästa sommartips nedan för att ge dig själv en bra start på de varma månaderna! Observera att man inte får börja med de starkaste kemiska peelingar. Man måste först förbereda huden med lite snällare syror med syftet att undvika brännskador, ökad pigmentering samt biverknngar. Vi rekommenderar att göra 3-4 peelingar med lättare syra och successivt öka styrkan på dessa, innan man går in på starkare kemiska peelingar. Kemisk peeling är en klassisk ansiktsbehandling som polerar bort ytliga döda hudceller, stimulerar hudens förnyelse och fräschar upp huden. Kemisk peeling ansiktsbehandling tillämpas av hudterapeuter för att förbättra hudtillstånd vid akne, rosacea, finnar, pigmenteringar, melasma samt förebygga åldrande och fräscha upp trött , lysterfattig hud. Kemisk peeling används även för känslig hud och hud med rosacea. I denna artikel ska du lära dig allt om kemiska peelingar: genomföring, indikationer, resultat och mycket mer. Hur ofta man ska göra peeling med syra beror på vilken typ av syra som används. Kemisk peeling med AHA- och PHA-syra kan upprepas varannan eller var tredje vecka. Syrabehandling med BHA- eller TCA-syra kan göras med minst 4 veckor emellan behandlingar. Kemisk peeling kan med fördel göras i en kur på 5-6 behandlingar för att få bäst resultat och upprepas varje halvår för att bibehålla resultat av kemisk peeling. Kemisk peeling med glykolsyra passar perfekt för mogen åldrad hud samt för dig som vill arbeta med rynkor, fina linjer och ojämn hudfärg. Glykolsyra ökar produktion av kollagen och stramar upp huden. Kemisk peeling med mjölksyra passar torr hud och hud som behöver extra fräschhet och lyster. Mjölksyra ljusar upp hudfärgen och bibehåller hudens optimala fuktighetsnivå.

Hur bra är kemisk peeling?
Fördelar med Kemisk peeling Ger dig glans och lyster genom att ta bort överflödigt fett på huden, samt rengör porerna på djupet. Bleker dina pigmentfläckar samt motverkar begynnande rynkor, storporig och ojämn hud. Ger ett vackert och jämnt intryck.
En annan typ av syror som används i kemiska peelingar är PHA-syror, sim passar alla hudtyper, även de mest känsliga och reaktiva. PHA-syror (glukonolakton och laktobionisk syra) slätar ut huden, motverkar rynkor, reducerar post-akne blemmor, förbättrar hudstruktur samt jämnar ut hudfärgen.Kemisk peeling med BHA syra – salicylsyra är en perfekt alternativ för dig med finnar och akne. Inom hudvården används salicylsyra mot akne, finnar och pormaskar. Den minskar inflammationer, reglerar hudens fetproduktion och reducerar blemmor. Salicylsyra jämnar ut hudtexturen och minimerar stora porer.

Vad är Micropeeling?
VAD DET ÄR Reducerar effektivt orenheter och överflödig talg. Minskar förekomsten av nya utbrott. Gör hudytan slätare och jämnare. För fet/oren hud med tendens till svåra, återkommande orenheter.
När du kommer på vår hudvårdsklinik i Vasastan för att göra kemisk peeling ansiktsbehandling, kommer du först få en djup ansiktsrengöring, för att förbereda huden för syran. Vissa peelingar kräver avfettning av huden innan appliceringen av syra. När huden är förberedd appliceras ett tunt lager syra, beroende på vilken syra som används i din kemiska peeling kan flera lager appliceras på varandra. När syran har verkat tillräckligt länge måste den neutraliseras eller tvättas av från ansiktet. Därefter appliceras en lugnande kräm-mask. Kemisk peeling kan göras på ansiktet, halsen, dekolletage, ryggen, händer.Kemisk peeling med syra mot rosacea har blivit en mycket omtyckt ansiktsbehandling den senaste tiden – den dämpar rodnad, gör huden mjuk och fräsch. Syror i kemisk peeling stimulerar produktion av hyaluronsyra i huden. Därför blir huden mjuk och återfuktad efter kemisk peeling. Olika kemiska peelingar passar olika hudtyper.

När ska man inte göra kemisk peeling?
Alla kemiska syra peelingar får göras från oktober till april. Vi rekommenderar inte göra kemisk peeling med BHA- och TCA-syra på sommaren, för att man riskerar få solfläckar. Kemisk peeling med AHA-syror kan göras även på sommaren, men endast efter konsultation. Men med längre intervall mellan behandlingarna.
Hur ser man ut efter kemisk peeling? Huden kommer vara röd och kännas uppstramad och till och med torr, detta är helt normalt. Vad händer med huden efter kemisk peeling? Din hud kommer flagna. Beroende på syran som användes och på dess styrka kommer din hud att bytas ut med varierande intensitet (observera interindividuella skillnader).

Kemisk peeling med syror hjälper att lösa upp banden mellan hudcellerna, bidrar till att hålla vattenmolekyler kvar i huden och ökar produktion av tillväxtfaktorer. Tillväxtfaktorer stimulerar celler att producera kollagen och elastin, syntetisera hyaluronsyra och bygga upp hudmatrix. Genom att lyfta fram fräscha hudceller arbetar kemiska peelingar på att minska mörka pigmentfläckar och jämna ut hudfärgen.

Hur ser man ut efter kemisk peeling?
Hur ser man ut efteråt? Efter en lättare peel (Phytic peel) kan huden vara lätt rodnad och lätt fjällande i ett par dagar. Vid starkare peel (Easy peel) så blir huden mer rodnad, ofta mer eller mindre svullen. Ibland förekommer ytliga sårigheter, skorpbildning och huden kan bli brunt missfärgad.
Oavsett vilken syra som används under kemisk peeling du valt, är principen samma. Syror löser upp kopplinsbanden mellan döda hudcellerna och därmed underlättar deras exfoliering. Syran stimulerar fräscha hudceller att föröka sig och syntetisera kollagen och elastin, vilka bidrar till att bygga upp huden, släta ut rynkor, ljusa upp hudfärgen.

Vad är skillnad på peeling och skrubb?
Nej inte riktigt, skillnaden på en peeling och skrubb är att en skrubb ofta är mer grovkornig medan en peeling har finare korn och är lenare för huden. En bra peeling tar bort döda hudceller och avlagringar, den gör också att de övriga produkterna du använder bättre kommer till sin rätt.
Kemisk peeling kan göras med flera olika typer av syror. Vi använder oss av AHA, BHA, PHA och TCA syror i våra kemiska peeling behandlingar. De vanligaste AHA syrorna som används i kemisk peeling är

Syror i kemisk peeling förbättrar hudens struktur och jämnar ut hudfärg. Kemisk peeling ökar hudens fasthet, förbättrar elasticitet, slätar ut rynkor och fina linjer, stramar upp huden och inger mer lyster. Kemisk peeling bidrar till att återfukta, lugna och fräscha upp huden. Den dämpar inflammationer, minskar porstorlek, reducerar ärr och blemmor, tar bort finnar och pormaskar. Med kemisk peeling kan du ljusa upp huden, minska solfläckar, reducera pigmenteringar och jämna ut hudton.Kemisk peeling ansiktsbehandling bygger på att olika typer av syror appliceras över ansiktet och får verka i 1-15 minuter. Styrkan av kemisk peeling avgörs av vilken syra som används (AHA, BHA, TCA, PHA), syrans koncentration samt hur länge syran får sitta på huden.

Du med känslig hud eller hud med rosacea rekommenderas att välja kemisk peeling med mandelsyra. Mandelsyra är den mest ”vänliga” syran bland AHA syrorna. Den dämpar rodnad, återfuktar huden och inger den en ökad lyster.Kemisk peeling i kombination med microneedling ger fantastiska resultat oavsett vilket hudtillstånd du arbetar med. Dermapen och kemiska peelingar arbetar tillsammans på att minska ålderstecken, släta ut rynkor, minimera hudojämnheter, storporig hud och ge dig en fräschare och friskare hud. Att kombinera dermapen med kemisk syrabehandling är mycket gynnsamt för din huds hälsa. Konsultera gärna vår läkare eller hudterapeut för att få den mest optimala kuren som passar just dig.

När kan man göra kemisk peeling? Det får man göra i princip när som helst. Alla kemiska syra peelingar får göras från oktober till april. Vi rekommenderar inte göra kemisk peeling med BHA- och TCA-syra på sommaren, för att man riskerar få solfläckar. Kemisk peeling med AHA-syror kan göras även på sommaren, men endast efter konsultation. Men med längre intervall mellan behandlingarna.Går det att använda peeling på sommaren? Hur ofta ska en peela sig? Och vad är egentligen skillnaden mellan att skrubba med syror och korn? Här guidar hudterapeuten inom ansiktspeeling!Det finns olika slags peelingar som ofta kategoriseras under följande paraplyer: kemisk peeling och mekanisk peeling. Skillnaden är att en kemisk peeling ofta innehåller någon aktiv ingrediens (till exempel AHA/BHA-syra eller enzymer) som verkar på huden av sig själv. Därför räcker det att bara applicera och låta det ligga kvar på huden några minuter (läs instruktionerna). Till skillnad mot en mekanisk peeling som oftast har någon form av korn i sig (till exempel pumpakärnor) som kräver att händerna gör jobbet för att få den där peeling-effekten.Precis som en syra-peeling löser en enzympeeling upp gamla hudceller och jobbar förnyande på huden, men inte lika aggressivt. En enzympeeling passar en känsligare hud som ofta är tunnare och mer reaktiv. Dessa peelingar innehåller endast mjuka och skonsamma ingredienser som inte skadar, irriterar eller triggar igång huden.

En ansiktspeeling är kort och gott en produkt som jobbar exfolierande på hudytan, alltså som på olika sätt avlägsnar gamla hudceller för att ge plats åt ny, frisk hud. En peeling hjälper även till att luckra upp tilltäppta porer, förebygger för tidigt åldrande och ger huden lyster på ett effektivt och skonsamt sätt. Hudens egna förnyelseprocess avtar med åldern och går successivt långsammare, vilket gör att huden får svårare att släppa ifrån sig gamla hudceller naturligt. En peeling stöttar den processen och är därför ett viktigt steg i din hudvårdsritual.Kallas även för en mekanisk peeling, alltså en peeling där dina händer behövs för att uppnå effekt. En kornpeeling har ofta en kräm- eller gelbas och passar alla hudtyper (förutom en känslig hud).

En ansiktspeeling appliceras direkt på rengjord hud, som steg nummer två i din hudvårdsritual direkt efter ansiktsrengöring. Är det en kornpeeling behöver du själv jobba in produkten i cirklande rörelser med fingertopparna, medan en kemisk peeling appliceras på huden och verkar ett visst antal minuter. Läs instruktionerna och rekommendationerna noga hur just din peeling ska användas!
Ett annat ord för den aktiva ingrediensen i en BHA-syra är salicylsyra. Denna peeling är mer anpassad för fet/oljig och aknebenägen hud som är i behov av bättre balans och minskning av talgproduktionen, som vid en fet hudtyp jobbar lite för snabbt.De flesta hudvårdsmärken idag erbjuder olika slags peelingar i deras sortimentet, så det kan vara bra att kika på just det märke du använder idag för att hitta rätt i peeling-djungeln. Men en del riktlinjer finns och listas här!

Hur ofta du ska peela din hud varierar givetvis från hudtyp och hudtillstånd, men generellt brukar en peeling i veckan vara sunt och bra för huden. Samma gäller även en kroppspeeling. Har du en torr hud kan det ibland vara bra att öka på till 2 peelingar i veckan under en viss period. Kom ihåg att kemiska peelingar fördelaktigt används under vinterhalvåret, då syror och sol inte är kompisar.
Inför val av ansiktspeeling är det viktigt att ta hänsyn till din hudtyp och hudtillstånd. Har du en känsligare hud som känns stram och ofta blossar upp är det bättre att välja en mildare kemisk peeling tex en enzympeeling, istället för en kornpeeling som kan förvärra hudtillståndet. Det är också viktigt att inte överarbeta huden genom att peela för ofta, då kan det bli en obalans som istället gör att huden känns ännu torrare och ännu mer reaktiv. Tänk även på att inte vara för hårdhänt vid applicering av kornpeeling. Försök jobba in peelingen med ett lätt tryck i cirklande rörelser och använd fingertopparna. Var snäll mot huden!

På samma sätt som du förlorar hårstrån varje dag, tappar du hudceller. En del celler i det yttersta hudlagret kan dock behöva lite hjälp på traven. Då är peelingen den ultimata hjälpredan. Din hud består nämligen av olika lager, och det allra yttersta får utstå mycket. Framförallt när det kommer till väderomväxlingar, vind, sol, avgaser och andra fria radikaler som på olika sätt påverkar din hud. En peeling är därför bra att ta till för att upprätthålla ett skyddande yttre skydd och få bort det som eventuellt “fastnat” i yttre hudlagret som kan ge hudbesvär som torr och mer känslig hud. En peeling hjälper till att behålla balansen och ser till att döda hudceller avlägsnas.
Professionell djuprengöring med fokus på att behandla och motverka alla former av tilltäppta porer, ömmande blemmor eller inkapslade milier. Välj mellan behandnligstid på 60 eller 30 minuter.Dermalogica ProSkin 60 inleds alltid med professionell dubbelrengöring. Därefter utförs en noggrann face mapping hudanalys. Du och hudterapeuten kommer överens om vilken inriktning din behandling ska ha – du kan få alla eller välja några av nedanstående alternativ:

Är peeling bra för ansiktet?
En ansiktspeeling är kort och gott en produkt som jobbar exfolierande på hudytan, alltså som på olika sätt avlägsnar gamla hudceller för att ge plats åt ny, frisk hud. En peeling hjälper även till att luckra upp tilltäppta porer, förebygger för tidigt åldrande och ger huden lyster på ett effektivt och skonsamt sätt.
Passar alla hudtyper och hudtillstånd. PRO Nanoneedling ger bäst resultat som en kurbehandling. Rådgör med våra hudterapeuter för vägledning och rekommendation.Pro Power Peel är Dermalogicas mest kraftfulla kemiska peeling. Denna professionella behandling kan anpassas efter olika hudtillstånd och är bland annat mycket effektiv vid ojämn pigmentering, tilltäppta porer, grov ytstruktur samt linjer och förlorad spänst. Välj mellan 60 minuters eller 30 minuters behandling. Face Mapping® är Dermalogicas helt unika hudanalys och utförs av våra välutbildade hudterapeuter. Få reda på allt om din hud och hur du ska sköta den på bästa sätt. Face Mapping är helt kostnadsfritt och ingår i alla våra Dermalogicabehandlingar. Med fokus på resultat kan Pro Firm liknas vid en workout för huden på ansikte, hals och dekolletage. Kombinationen av regenererande och stimulerande produkter och behandlingstekniker kommer göra huden jämnare, slätare och mer spänstig.

Avancerad mikroslipning och mekanisk inslussning av aktiva ingredienser. Detta stimulerar både cellförnyelse och hudens förmåga att absorbera aktiva ingredienser. Med nanoneedling luckras hudytans celler upp med hjälp av slitstarka silikontippar. Hudytan blir slät, jämn och får fin lyster.
3-stegsbehandling där kraftfullt pigmentutjämnande vitamin C och niacinamid (vitamin B3) kombineras med avancerade behandlingstekniker och resultatförbättrande apparatur.

Startskottet för Dermalogica var efterfrågan på högkvalitativ hudvård från den professionella hudterapeuten med höga krav på effekt och resultat. Kunskap och resultat går hand i hand och alla som arbetar professionellt med Dermalogica erbjuds kontinuerlig fortbildning inom produktlära, ingrediensteknologi och avancerade behandlingstekniker. Allt för att du som kund ska få högkvalitativ service och optimala resultat.
Dermalogicas kraftfullt lystergivande ansiktsbehandling med ultrastabilt Vitamin C, jämnar ut hudton och fina linjer samt stärker hudens skydd mot yttre påfrestningar.

Är det bra att peela ansiktet?
De gamla cellerna samlas på hudytan och detta gör att huden kan se grå och livlös ut. Därför kan man gärna peela runt två gånger i veckan för att hjälpa till att bli av med de döda hudcellerna och få fram de friska undertill. Här går det bra att välja vilken peeling du vill och peela ansiktet utefter behov.
En professionell ögonbehandling med kemisk peeling. Peelingen är kraftfull nog för att reducera fina linjer och ojämnheter – men samtidigt anpassad för att inte irritera den tunna huden. I behandlingen Pro Eye Flash ingår noggrann ögonrengöring, lokal face mapping, massage, mask och skyddande ögonprodukter.Lugnande ansiktsbehandling som omedelbart dämpar rodnad, känslighet och hudirritation. Barriärstärkande, återställande produkter kombineras med professionella behandlingstekniker.

Med specifika och h\u00f6gkoncentrerade alfa- och betahydroxisyror i kombination med l\u00e5ga pH-v\u00e4rden, avl\u00e4gsnas hudens yttre lager och cellf\u00f6rnyelsen stimuleras. De \u00f6vriga ingredienserna i respektive produkt arbetar effektivt med att f\u00f6rb\u00e4ttra och balansera olika hudtillst\u00e5nd.
Att måna om hudhälsan är viktigt i alla steg när det gäller hudvård – och detta är extra viktigt när det kommer till kemisk peeling. Dermalogicas förhållningssätt är att starka professionella peelingar ska arbeta med huden, inte mot den. Att hitta rätt balans av ingredienser som både ger djupgående resultat, är effektiva att arbeta med och samtidigt reducerar risken för biverkningar.Kemisk peeling hör till de mest effektiva metoderna för att få bukt med diverse hudproblem. Pro Power Peel är Dermalogicas mest kraftfulla kemiska peeling. Denna professionella behandling kan anpassas efter olika hudtillstånd och är bland annat mycket effektiv vid ojämn pigmentering, tilltäppta porer, grov ytstruktur samt linjer och förlorad spänst. En kur på 3-6 gånger ger hållbara och långsiktiga resultat. Pro Power Peel kan även utföras som en enskild behandling med fokus på lyster och jämnare hudyta.Behandlingarna kan bokas som 30 eller 60 minuter. F\u00f6r h\u00e5llbara resultat rekommenderas du att f\u00f6lja de r\u00e5d om f\u00f6rberedande och efterv\u00e5rdande hudv\u00e5rdsrutiner som rekommenderas.

Kan man duscha efter kemisk peeling?
Du ska inte duscha, bada eller rengöra området samma dag som du behandlats. Byte till rent örngott och handduk. Ingen makeup första 12 timmarna.
Perfekt f\u00f6r dig som vill ha b\u00e5de resultat och upplevelse. Peelingen appliceras p\u00e5 ansikte, hals och dekolletage. Behandlingen avslutas med djupg\u00e5ende serum, masker samt eventuell apparatur eller massage.Kemisk peeling h\u00f6r till de mest effektiva metoderna f\u00f6r att f\u00e5 bukt med diverse hudproblem. Pro Power Peel \u00e4r Dermalogicas mest kraftfulla kemiska peeling. Denna professionella behandling kan anpassas efter olika hudtillst\u00e5nd och \u00e4r bland annat mycket effektiv vid oj\u00e4mn pigmentering, tillt\u00e4ppta porer, grov ytstruktur samt linjer och f\u00f6rlorad sp\u00e4nst. En kur p\u00e5 3-6 g\u00e5nger ger h\u00e5llbara och l\u00e5ngsiktiga resultat. Pro Power Peel kan \u00e4ven utf\u00f6ras som en enskild behandling med fokus p\u00e5 lyster och j\u00e4mnare hudyta.

Behandlingarna kan bokas som 30 eller 60 minuter. För hållbara resultat rekommenderas du att följa de råd om förberedande och eftervårdande hudvårdsrutiner som rekommenderas.
Att m\u00e5na om hudh\u00e4lsan \u00e4r viktigt i alla steg n\u00e4r det g\u00e4ller hudv\u00e5rd – och detta \u00e4r extra viktigt n\u00e4r det kommer till kemisk peeling. Dermalogicas f\u00f6rh\u00e5llningss\u00e4tt \u00e4r att starka professionella peelingar ska arbeta med huden, inte mot den. Att hitta r\u00e4tt balans av ingredienser som b\u00e5de ger djupg\u00e5ende resultat, \u00e4r effektiva att arbeta med och samtidigt reducerar risken f\u00f6r biverkningar.