Posted on

Punk Kläder Göteborg

Numera (1990-2000-tal) finns många undergenrer till gothen, bl.a. ”cybergoth”, som dock inte alltid räknas in som en del av gothkulturen utan snarare som en blandning och vidareutveckling av goth och synth. Vissa undergenrer har hamnat utanför gothscenen i något av ett ingenmansland.

Gothmodet går dock i trender, det som varit populärt i Sverige under 2000-talet har varit Batcave-retro, det vill säga en stil som är snarlik punkstilen, men med tillhörande gothelement, exempelvis bandtröjor med gothband, myggjagare, och bredare tuppkammar. Piercingar är relativt vanligt vilket lär vara ett arv från punken.

Stilen är, liksom i de flesta andra subkulturer, främst definierad genom sin musik. Tidiga band var Siouxsie and the Banshees, Joy Division, Bauhaus m. fl. senare kom undergenrer som dark wave (till exempel Clan of Xymox) och gothrock, där det förmodligen mest kända gothbandet kommer in i bilden, The Sisters of Mercy. Musikaliskt så utmärker sig den tidiga gothen av en framträdande bas och skramliga gitarrer. Många gamla gothverk hämtar även inspiration från minimalism. Den idag utbredda gothrocken som följer i the Sisters of Mercys spår känns igen på den vanligtvis mörka mansrösten och mer fokus på ett standardrocksound. I Sverige började det hela som postpunk där texterna ofta, men inte alltid, var dystopiska och gav en negativ syn på framtiden, vilket även gav musikstilen alternativnamnet depprock. Band som kan nämnas här är Blue for Twos tidiga skivor, Cortex, Brända Barn, i viss mån Imperiet och många fler.
Vilket utseende som är vanligast tycks variera mellan olika länder. I Sverige tycks mycket vara lånat från punken, medan i tex. Tyskland är ”grufties” och gothare som antagit stilen new romance (som utseendemässigt lånat mycket från den gotiska epoken inom konst och sömnad) dominerande. Kreativitet (se DIY) är något som ligger många gothare om hjärtat genom sitt arv från punken, och det kan vara svårt att se skillnad på punkare och gothare. Även klädstilen fashioncore kan tyckas snarlik i vissa fall.I den tecknade komediserien South Park finns en grupp gothare, som gillar att hänga på kyrkogården, röka cigaretter, skriva dikter och lyssna på ”blauhaus” och ”Skippy Puppy” (med referens till Bauhaus, och Skinny Puppy).Klädstilen gothic lolita har lånat in en del från gothen, men har förutom en del klädelement inte mycket mer gemensamt då dessa kulturer annars är helt skilda åt.

Gothic metal är trots namnet ingen undergenre till goth, snarare en undergenre till metal, men vissa band som faller under denna kategori har lånat in element.
Det första och viktigaste med gothkulturen är att alla är unika och så är också klädstilen, som har vissa riktlinjer man bör följa men annars är helt individuell och upp till sig själv hur man vill klä sig.Då goth ofta förknippas med ”tyngre” musik, så misstas ofta band som Evanescence, HIM, många metalband m.fl. felaktigt för att tillhöra gothscenen, trots att de inte har något gemensamt med gothmusikens sound.

Litterärt hämtar gothen inspiration ur klassiska skräcknoveller, likheten i stämning med gotisk litteratur var det som gav genren dess namn. Författare som Bram Stoker (Dracula), Sheridan Le Fanu (Carmilla), Anne Radcliffe (Udolphos mysterier) och Mary Shelley (Frankenstein) är vanliga favoriter, ofta tillsammans med moderna författare som Ray Bradbury, Anne Rice (Vampyrkrönikan) och John Ajvide Lindqvist. Edgar Allan Poe är ett ofta återkommande namn samt H.P. Lovecraft som är oerhört älskad.
Det har föreslagits en flagga för rörelsen, som ännu inte är vexillologiskt accepterad. Den skapades så sent som 28 november 2010. Symbolen på flaggan är: svart blomma, med underliggande texten ”The gothic” i typsnittet gotiskt, båda i vitt på svart bakgrund. Idén kommer från Frankrike.

Öppnandet av Batcave i London sommaren 1982 skapade en ny scen och grogrund för gothens spridning. I både tex. England och Tyskland är ”batcaver” likt ”grufties” ett etablerat begrepp, då främst gällande någon som anknyter till de tidiga gothbanden.

Vad betyder goth på svenska?
Goth är en musikgenre och politiskt/religiöst obunden musikbaserad kultur sprungen ur punken som i sin tur är indelad i flera subgenrer. Anhängarna till denna genre brukar kallas gothare (från engelskans ”goths”, taget från gothic, den engelska benämningen på gotiken).
Gothkulturen har i media porträtterats på många olika sätt genom åren. Mest regelrätt som musikgenre/stil har Tim Burton porträtterat gothare genom många år. I filmer som Beetlejuice, The Nightmare Before Christmas, Batman, Mars Attacks! och Edward Scissorhands samt i Sweeney Todd, finns gothelement med både högt och lågt, och det är inte så oväntat att gothare överlag gillar Tim Burtons filmer.Gothare är oftast klädda i mörka färger, med svart som dominerande inslag (mörkt lila, blått eller rött är vanligt som inslag i en i övrigt svart klädedräkt). Klädstilen är ofta androgyn, att se gothare av båda kön i smink, kjol, krås eller spets är inte ovanligt.

Vart kan man köpa punk kläder?
Shock är en lifestyle-butik för dig som ÄLSKAR alternativa livsstilar. Vi har ett brett sortiment som bland annat passar perfekt i en Punk, Rock, Goth, Grunge och Rockabilly garderob! Våra kläder, skor, accessoarer och hårfärger gör sig bäst ihop med självsäkerheten av att inte vara en klon av någon annan.
Goth är en musikgenre och politiskt/religiöst obunden musikbaserad kultur sprungen ur punken som i sin tur är indelad i flera subgenrer. Anhängarna till denna genre brukar kallas gothare (från engelskans ”goths”, taget från gothic, den engelska benämningen på gotiken). Typiskt för genren är (ofta överladdad) symbolism och känslor.Rollspel är också vanligt förekommande i gothkulturen. Vanliga favoriter är spel med romantiska och ockulta inslag, till exempel Kult, Mage och Vampire: The Masquerade. (Det sistnämnda spelas också i lajvformat.)Vanliga attribut är kängor eller myggjagare, platåskor, kjolar, skinnjackor, sammet och dramatisk sminkning. Långt och färgat hår som är modifierat på ett eller annat vis är inte heller ovanligt. Ofta kan det vara det tuperat eller ställt till en s.k mohawk eller deathhawk (det är en ordlek på Amerikas motsvarighet till gothscenen: deathrock).Gothens historia börjar i 1970-talets England. Genren delar ursprung med punken, och framförallt postpunk. Band som The Damned, Siouxsie and the Banshees, Danielle Dax och Joy Division var föregångare i genren men senare utvecklades den renare gothmusiken; Bauhaus anses vara det första band som inte kan klassas som annat än ren goth, då låten Bela Lugosi’s Dead från 1979 av många anses vara den första rakt igenom genuina gothlåten i historien.

Många band som har vissa uttrycksmässiga likheter i val av estetik benämns ofta felaktigt i media som goth på grund av otillräckliga kunskaper i ämnet. Exempel på sådana band är The 69 Eyes, Moonspell och Theatre of Tragedy. Dessa band har ingen förankring med den riktiga gothen då de helt enkelt hör till andra musikgenrer, även om tex. liknelser med goth i bandmedlemmarnas utseenden förekommer.

Varför stänger Shock?
Ägaren Panos Emporio har beslutat att stänga butiken på grund av dålig lönsamhet, för höga hyror och grävarbetet på gågatan. Kunderna gråter, men det finns en tröst. Arsenik. Shock i Malmö.
Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden.

Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.
Med början i det tidiga 1980-talet har punken upplevt flera så kallade ”revivals”. Ett otal subgenrer har dessutom utkristalliserat sig. Bland dessa kan nämnas trallpunk, hardcore, kängpunk, crust, oi!, ska-punk, punk revival, psychobilly, och skatepunk. Skillnaden mellan dessa musikstilar kan vara stor och namnen skiftande. Namnet på genren kommer från amerikansk nedvärderande slang för ”något värdelöst”. Vid 1960-talets mitt kallades de långhåriga musikerna i den amerikanska och brittiskt inspirerade ”garagerocksvågen” för punks och banden för punk bands, ”ligistband”. Den brittiska varianten av punk var betydligt mer politisk och provocerande än dess amerikanska motsvarighet, mycket på grund av ett strikt klassamhälle och traditionella värderingar. I Storbritannien blev punk mycket mer än bara en ny musikgenre. Band som The Clash och framförallt Sex Pistols orsakade rabalder och avsky med sina vilda scenshower, ohejdade narcissism och chockerande beteende. Semi-situationisten Malcolm McLaren fungerade som manager. Rörelsen växte till ett fenomen som förändrade den brittiska populärmusiken i grunden. Ett utpräglat antimode och anarkism var kännetecknande. Idén var att sticka ut och provocera. Även nynazister har använt sig av bland annat punken för att förmedla sina budskap. Detta ska dock inte ses som något kännetecken för punken då punkens grundideologi helt skiljer sig från nazismen.

För punkens genombrott svarade The Ramones från New York. Även om de själva inte ville kalla sig ett punkband var de med sin extremt enkla och snabba musik (bland annat inspirerad av grupper som Velvet Underground, The Stooges, MC5, Patti Smith och The New York Dolls) antitesen till den dominerande glam- och symfonirocken. Ramones blev snabbt populära på hemmaplan och tillsammans med bland andra Television och Talking Heads var de tongivande på New Yorks alternativa musikscen. De blev även mycket inflytelserika i England efter några bejublade spelningar i London under juli 1976.

Punk är en subkultur som uppstod under mitten av 1970-talet i Storbritannien, USA och Australien. Exakt var är omtvistat. Den är en proteströrelse mot allt kommersiellt: musik, kläder och frisyrer. Man gjorde allting själv och inga förkunskaper var nödvändiga. Det skulle synas/höras att det var hemmagjort. Musiken (känd som punkrock) är lättspelad, ofta aggressiv och präglas av en ”gör det själv”-anda. Punken syftar i högre utsträckning än många andra subkulturer till att chocka och provocera samhället.
Den brittiska punkrörelsen nådde sin höjdpunkt under sommaren 1977 (ironiskt betecknad The Summer of Hate) och spred sig också vidare till andra länder i Västeuropa. I Sverige bildades bland andra grupperna The Pain, Ebba Grön, KSMB, Warheads och Urin i dess spår. Den snabba spridningen kan delvis förklaras med att det var lätt att lära sig spela. Fenomenet DIY (”Do It Yourself” = gör det själv) blev synonymt med punk – ungdomar startade på egen hand både band och tidningar på extremt enkla premisser och med inspirationen som enda drivkraft

Bra beskrivning av punk! den enda invändningen är att också andra subgenrer kunnat beskrivas, som t.ex post-punk, hardcore och horrorpunk som kan va bra att känna till för den som vill veta mer/ swinging-man
Punken härstammar från 70-talets musikstil. Den startade i fattiga förorter till London som en protest mot det kommersiella. Oavsett vad det handlade om, musik, klädstil, frisyrer osv, var punken emot det. Punkare gjorde ofta sina kläder själva, och hela idén gick ut på att synas och att inte bry sig vad någon tyckte om det.

Man ska inte glömma var punk härstammar ifrån. Det är mycket musik och attityd, och har åsikter om det mesta. Det kan ibland kännas nästintill politiskt. Men kläderna de använder har blivit till ett mode som många tar efter. Därefter har det förändrats mycket. Många har influenser i sin stil från punken, utan att egentligen se sig själv som punkare överhuvudtaget.

Att klä sig i punkig stil är att klä sig mycket speciellt och uppseendeväckande. Är man nyfiken på hur det kan se ut att klä sig som en punkare kommer här en beskrivning på det.

Modet som en punkare klär sig i har sin grund i svarta kläder. Det är vanligt med en svart läderjacka, gärna med nitar på. Ofta är dessa nitar spetsiga. Har man inte en läderjacka är det inte helt ovanligt med långa svarta rockar, ibland hela vägen ner till fötterna. På fötterna sitter ständigt de stora, tjocka, svarta kängorna – också de gärna med nitar på. Färgen på byxorna kanske ni har listat ut nu, de är svarta. Skinnbyxor är inte ovanligt, annars är det svarta jeans som gäller. Klotter på kläderna samt tygmärken med budskap eller namn är också någonting som karaktäriserar en punkare.
Frisyren sticker ofta ut något extremt, och det är ofta den som syns först och mest. En hög spetsig tuppkam som syns på långt håll, många olika starka färger eller en rakad sida är vanliga frisyrer man ser hos punkare. Vill man inte sticka ut så mycket kan man bara färga lite olika slingor i håret, och skippa rakade sidor eller tuppkammar.Vi är gothbutiken för dig som älskar den gotiska, burleska och alternativa stilen och ser dina vackra goth -, steampunk – och burleskkläder som en del av din personlighet. Hos oss hittar ni korsetter, gothkläder, burleskläckerheter, steampunkoutfits, platåkängor, smycken som rockar och andra alternativa gobitar.

Det kan mycket väl hända att du får en chock av Shocks alternativa sortiment. Chansen är också stor att du blir lite kär. Här hittar du kläder och skor och accessoarer som är svåra att finna någon annanstans. Trots att jag personligen inte har goda kunskaper inom området så vågar jag påstå att utbudet är alternativt och med plagg och varor som sprudlar av rock och punk och goth och synth. Skor med svindlanden höga klackar, annorlunda t-shirts, läderjackor á lá Marlon Brando, en Naughty Nurse mini dress och mer därtill för den som vill ha något verkligt annorlunda. En av anledningarna till att Shock är Skandinaviens största i sitt slag är troligtvis den trevliga personalen. Tveka inte att be om hjälp eller smakråd om du så behöver.

Takk for at du registerte deg! Du vil nå motta utsendelsene våre på e-postadressen du oppga. Du kan si opp gratisabonnementet ditt når som helst hvis du ikke vil motta flere e-poster.
För oss är inget varumärke för litet och vi är inte rädda för att prova nytt. Det är det som gör våra produkter unika på marknaden. Saknar du något varumärke i vårt sortiment? Tveka inte på att höra av dig till oss, din feedback betyder allt för Shock! Några av våra populäraste varumärken i vår butik är Banned, Directions, Killstar, Demonia, och Restyle.Vårt sortiment utvecklas ständigt och vi är snabba med att ta till oss både nya och klassiska stilar. Vi har kläder, skor och accessoarer för dam, herr och barn. I vårt sortiment hittar du rockkläder, punkkläder, rockabillykläder, emokläder och gothkläder för att bara nämna några av dom stilarna vi riktar oss till

Vart kan man köpa goth kläder?
Här säljs ett stort utbud av alternativa kläder, smycken, skor och accessoarer. I vår kundkrets finns många alternativa människor, hårdrockare, punkare, gothare, emos, rockabillys mfl. Men vi har också många människor som köper kläder och accessoarer för uppträdanden på scen och till fest.
Shock är en lifestyle-butik för dig som ÄLSKAR alternativa livsstilar. Vi har ett brett sortiment som bland annat passar perfekt i en Punk, Rock, Goth, Grunge och Rockabilly garderob! Våra kläder, skor, accessoarer och hårfärger gör sig bäst ihop med självsäkerheten av att inte vara en klon av någon annan. Att ha en unik stil är, och har alltid varit hjärtat hos oss på Shock. Nordens största alternativa webbshop med kläder som passar alla olika unika stilar. Rock, punk, goth, burlesk, 70’s, emo kläder osv. På Shock erbjuder vi alternativt unikt mode där vi inte bara säljer kläder, utan vill förmedla en hel livsstil. Musiken är hjärtat hos oss på Shock och det är hos oss det händer. Bli inspirerad av alla olika stilar, shoppa coolaste inredningen, kolla in Sveriges största utbud av hårfärg, merch och oändligt med accessoarer. Etablerat 2010 – Mode & livsstilsvarumärke med en twist av mörkret, som kanaliserar emotionell kraft och rå energi in i varje tråd. Grymt snyggt designade kollektioner med mycket occult och mycket nytänkande. Alternativa kläder när de är som bäst. Härlig passform och bra kvalite. Killstar gör mycket klänningar, toppar, hoodies, kappor, linnen och jackor. Men de har också en uppsjö av härliga accessoarer så som väskor, bälten, smycken och strumpor. Återkommande teman är framför allt pentagram och månar men också döskallar, knotor och nitar. KILLSTAR designar mycket kläder och accessoarer i fakeskinn istället för skinn. Bra tycker vi. KILLSTAR själva uttrycker det så här: ”Total Trash Occult Couture”.Har du inte varit i vår butik tidigare så bör du allvarligt överväga ett besök. Du kommer inte ångra dig. Här sitter rocknrollen i väggarna. Vi har sålt alternativa rockkläder, smycken och skor sedan 1987.

Vad är skillnaden mellan goth och emo?
Ifall du dricker blod är du goth. Ifall du dricker tranbärsjuice är du emo. Ifall du fortfarande är förvirrad ska du läsa vårt test. Idag (22.5) firar vi World Goth Day.
Blue Fox butik ligger på Gamla Brogatan 27 mitt inne i Stockholm city. Gamla Brogatan är en gågata och går mellan Hötorget och Vasagatan. Det är enkelt att komma till oss.Vi har ett stort utbud av nitaccessoarer. Massor av olika nitbälten. 1-radiga, 2-radiga, 3-radiga och 4-radiga nitbälten med konnitar, pyramidnitar och skruvnitar. Nitarmband finns från 1-radiga till och med 11 radiga som är riktigt bada​​​​​ss. bootstraps och chokers, halsband med nitar. Alla finns med olika sorters nitar. Pyramid, kon och skruvnitar. Lösa nitar säljer vi både styckvis och i 100-pack.

Vad är typiskt för punk?
Den är en proteströrelse mot allt kommersiellt: musik, kläder och frisyrer. Man gjorde allting själv och inga förkunskaper var nödvändiga. Det skulle synas/höras att det var hemmagjort. Musiken (känd som punkrock) är lättspelad, ofta aggressiv och präglas av en ”gör det själv”-anda.
I vår kundkrets finns många alternativa människor, hårdrockare, punkare, gothare, emos, rockabillys mfl. Men vi har också många människor som köper kläder och accessoarer för uppträdanden på scen och till fest. Helt enkelt de som söker något eget och speciellt.Vi har ett gigantiskt sortiment av bandmerc i butiken och fyller varje vecka på med mera till hemsidan. Band t-shirts, band hoodies, backpatches, patches, pins och affisher i mängder. Musikstilar vi har i vår bandmerch är hårdrock, metal, black metal, punk, rock, hardcore och många andra.

Är punk vänster?
Det har funnits punkgrupper som stått för en extrem högerpolitisk hållning. Men politiskt sett hör punken traditionellt åt vänster till. Det finns en tydlig positionering mot arbetarklassen och ett bekämpande av överklass och kapitalism.
Sveriges största utbud av färgglada och galna hårfärger från Directions, Manic Panic, Stargazer och Hermans hittar du här hos oss. Vi har så gott som alltid lager på de flesta hårfärgerna och skickar blixtsnabbt. Din perfekta hårfärgsleverantör helt enkelt. Kaxigt? Ja visst är det det men testa oss så får du se varför så många kunder är nöjda med våra snabba leveranser, stora urval och braiga priser. Alla våra hårfärger är veganska. Vi har även blekmedel och en del smink. Whoop whoop let`s go! ;)Hos oss hittar du ett stort utbud av snygga och schyssta kiltar. Vi har kiltar som du kan ha till festivalen, jobbet, finmiddagen, bröllopet, eller till vardags. Du väljer själv. Våra kiltar kommer i en mängd färger, allt ifrån olika röda och blåa tartanmönster till plaina svarta. För att kunna bära med sig det man behöver har de flesta av kiltarna fickor. Vi har en grymt mycket storlekar, från allra minsta 30 tum (XS) till stora 46 tum (7XL). Behöver du större än så så kan vi sätta ihop 2st 30 tums 🙂

Vi har allt du behöver för att klä upp dig inför temafesten, hårdrocksfesten, punkfesten eller rockfesten. Kläder, skor, hårfärg, nitgrejer och accessoarer. Festarrangör? Hör av dig för en offert vid större beställningar. T.08-714 00 69
Rebel For Life kläder hittar du endast här hos oss på eXtremeclothing. Coola damkläder och herrkläder med snygga och kaxiga prints på kvalitativa plagg. Tuffa hoodies, tröjor, underkläder med mera.Unikt utbud av coola damjeans som du bara hittar här hos oss. Baggy jeans, slitna jeans, tighta jeans, hängselbyxor med mera. Sköna byxor och jeans med rätt attityd.Flera coola dam hoodies med rätt attityd. Alltid bra kvalitet, unika designs och bra passform. Spana in vår grymma eXc modeller med motiv som passar dig som älskar döskallar, motorer, fart och adrenalin!

Hur klär sig en punkare?
Modet som en punkare klär sig i har sin grund i svarta kläder. Det är vanligt med en svart läderjacka, gärna med nitar på. Ofta är dessa nitar spetsiga. Har man inte en läderjacka är det inte helt ovanligt med långa svarta rockar, ibland hela vägen ner till fötterna.
eXtremeclothing är webbshopen för dig som vill ha ett plagg med det lilla extra, coola kläder med attityd som speglar dig och din livsstil. Dam streetwear och rockiga herrkläder som du bara hittar här hos oss. Rockkläder och extremsportmärken från världens alla hörn i en skön blandning av olika plagg som passar både till vardags, på hojjen, skotern eller utekvällen. Vi satsar extra hårt på vårt egna märke eXc, där vi har riktigt grymma dam hoodies i hög kvalité och unik design med mycket attityd. Tuffa damkläder och herrkläder på nätet helt enkelt. Grym service sedan starten 2009.Snygga hoodies från eXc med King eller Queen tryck över skuldrorna. Till paret eller dig som helt enkelt känner dig som en kung eller drottning 😉 Hög kvalité och grym passform. Fynda Affliction kläder med upp till 40% rabatt. Unikt utbud med modeller som du bara hittar här. Kollektions jeans som du blir helt ensam om, likaså hoodies och t-shirts. Vårt bästsäljande märke eXc med massor av coola hoodies, byxor, tröjor och annat som du bara hittar hos oss. Fullsmetat med attityd och riktigt hög kvalité rakt igenom.Missa inte vår grymma camo kollektion. Massor av snygga camo byxor, hoodies, shorts och klänningar. Unika plagg som du bara hittar här hos oss. Go wild! Go camo!

Till min stora glädje finns det numera två restauranger i Göteborg med steampunktema. Min favoritbar Steampunk Bar på Kungsgatan har nämligen fått en ung och hipp lillasyrra. Oavsett om man väljer att äta i restaurangen, ta en rykande cocktail i baren eller själv vara med och experimentera nere i källaren tillsammans med Professor Wollstone och hans mystiska assistent, så kommer man att få vara med om en rykande kul kväll på Victorian steampunk Lab. Inredningen inne på Victorian Steampunk Lab är både stilren och elegant, samtidigt som den är annorlunda, knasig och kul. Lägg märke till de små steampunkgubbarnas ansikten som finns gömda lite varstans inne i restaurangen. Ett tips är att kolla lite extra inne på toaletten samt i vinkällaren. Du kanske inte visste att du gillade steampunk innan du kom hit, men när du går härifrån gör du det kanske med ett nytt nyupptäckt intresse. Kom hit uppklädd med steampunkkläder nästa gång så blir besöket ännu roligare. Glöm inte hatten och brillorna.I drinklistan hittar man allt från klassiska drinkar och exklusiva cocktails till avancerad dryckeskonst. De drinkar som kommer direkt från labbet är naturligtvis lite extra intressanta. Både att smaka och titta på. Vad sägs om en ”Portion of black magic”, en ”Health portion” eller varför inte en ”Greater spellpower elixir” som sägs likna ett urinprov från Hulken… På meny finner man allt från smått & gott, deli, och ”sharing rätter” till större huvudrätter samt avsmakningsmeny. Den spännande avsmakningsmenyn för 329kr/pers (som vi gärna testar nästa gång vi kommer på besök) består av utvalda favoriträtter från köket som råbiff, pilgrimsmussla, chevre cloudtoast, ankbröst och regnsbågsrom på rotfruktschips. Det vattnas i smaklökarna redan. Så fort man kliver innanför dörren på Victorian Steampunk Lab på Victoriagatan i Göteborg, blir man teleporterad till en ångmaskinsrykande viktoriansk science fictionvärld. Det bubblar, skummar och ryker från experimenten och kittlarna i baren. Alkemisterna bär tidsenliga kläder och inne i restaurangen finner man både ångmaskiner, kugghjul samt luftballonger.

Vår Sverige-butik erbjuder kläder och accessoarer med steampunk känsla från en mängd välkända varumärken. Flera av dem är dessutom exklusiva för EMP vilket ger din stil ett ännu mer unikt uttryck.
Många av plaggen i den här kategorin liknar alltså de man bar under 1800-talet. En stor del av den här stilen är nämligen inspirerad av den viktorianska eran. Men det som ger plaggen den där äkta steampunk känslan är när du matchar dem med mekaniska element eller smycken i form av exempelvis kugghjul och fickur. Eller varför inte addera ett par saxar som hårspännen?Vi erbjuder produkter av hög kvalitet till riktigt bra priser. Med snabb leverans får du snart hem dina nya kläder och accessoarer. Så att du snart kan börja uttrycka din personlighet med hjälp av din stil.

Genom att klicka på ”Acceptera” accepterar du användningen av cookies på vår webbplats, i våra sociala medier och på våra partnersidor för att förbättra och anpassa vår butik och för analys- och marknadsföringsändamål. Du kan klicka på Acceptera inte och godkänner då endast obligatoriska cookies. Klicka på Ändra inställningar om du önskar ändra dina cookie-inställningar. Du kan ändra dina cookie-inställningar och återkalla detta samtycke när som helst på vår sida för cookie policys. Du kan hitta mer information hur din data hanteras på vår sida om vår integritetspolicy
Med “Betala direkt” genomför du din betalning på en gång men behåller alla de fördelar du får när du handlar genom Klarna. Betalningen kan ske på tre sätt: med ditt kort, via banköverföring eller genom ett kopplat bankkonto.Våra Steampunk kläder passar utmärkt för speciella cosplay-event. Eller till vardags för dig som älskar att uttrycka din personlighet med mode. Välkommen att göra din beställning från EMP!

Stilen ger dig stort utrymme för kreativitet. Du kan i princip experimentera hur mycket som helst för att ge uttryck för din alldeles egna stil och modepersonlighet.

Klicka hem en lång svart armérock, en vacker Korsetter, ett par Leggings med dragkedjor eller en T Shirt med ett stilenligt tryck. Skapa den look som du är ute efter. Oavsett om du ska klä dig för vardag eller fest.

I vårt sortiment hittar du välrenommerade varumärken som Banned, Urban Classics, Burleska, Vixxsin och Poizen Industries som garanterat kommer hjälpa dig att skapa den rätta looken. Låt fantasin flöda fritt och designa din egen personliga outfit genom att använda modet från EMP som grund!
När du väljer att betala med faktura erbjuder vi dig möjligheten att betala 30 dagar från dess att vi skickat varorna för leverans, alternativt från det datum varorna är tillgängliga. Skulle något vara fel täcks du dessutom av Klarnas köparskydd som du kan läsa mer om här.Älskar du allt som har med ångmaskiner och mekaniska element att göra – och föredrar att klä dig i fantasifulla och retroinspirerade plagg? Då måste du genast spana in vårt spännande sortiment av steampunkkläder och accessoarer med steampunk-stil.

Steampunk är en trend inom fashion som andas vilda västern, pirater, science fiction och viktorianskt mode. Stilen har även inslag av tekniska prylar som teleskop, raketer och fickur.
Hur låter det? Helt fantastiskt enligt oss på EMP! I vår butik online hittar du kläder och accessoarer inspirerade av Steampunk och viktorianska plagg, med snabb leverans till Sverige. Vi har plagg för både kvinnor och män i en mängd olika utföranden.Vi fyller ständigt på vårt sortiment med nya produkter och varumärken. Allt för att du ska känna dig säker på att hitta det du letar efter. Inför kommande festivaler, konserter och helt vanliga arbetsdagar!Blandningen av dåtid och framtid blir riktigt häftig, och används flitigt i cosplaysammanhang. Men en hel del snygga och detaljerade plagg från den här kategorin passar lika bra för dig som vill skapa ett elegant utseende.Kontofakturan skickas till dig via mejl eller post, beroende på hur du önskar, och syns även när du loggar in på Klarnas hemsida eller via Klarnas app. Om du vill avsluta delbetalningen kan du betala in summan som står vid “Skuld vid förfallodatum” på fakturan eller Klarna oss, så guidar de dig.

Klicka hem nya tillskott till din garderob redan idag. Skulle du ha några frågor om våra steampunk kläder, resten av vår shop eller leverans till Sverige är du välkommen att höra av dig till vår kundtjänst så hjälper vi dig vidare!En annan fördel är att du kan enkelt se och hantera dina fakturor genom att logga in på Klarnas hemsida eller via Klarnas app. I Klarnas app kan du till exempel betala dina fakturor med ett enkelt knapptryck eller ”snooza” dina fakturor.I och med att steampunk stilen kan se ut på så många olika sätt är det dessutom enkelt att matcha dina nya inköp med de plagg och accessoarer som du redan har i garderoben. Eller med några av våra andra fina accessoarer och klädesplagg!*Gäller i 4 veckor och gäller endast online. Kan inte kombineras med andra erbjudanden/kampanjer. Aktuell rabatt dras av när rabattkoden löses in i kassan. Rabatt ges ej på böcker, media, biljetter, Funko Pop-produkter, Rammstein-produkter, Böhse Onkelz-produkter, Broilers-produkter, Die Ärzte-produkter, Feine Sahne Fischfilet-produkter, Die Toten Hosen-produkter, presentkort, fotbollsprodukter (FC Arsenal, FC Chelsea, FC Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Westham United, Borussia Mönchengladbach, BVB, Schalke 04, Werder Bremen, 1. FC Köln, FC St. Pauli, Dynamo Dresden), US Sports (NFL, NBA, NHL, MLB, WWE) samt varor där varan pris inkluderar en donation till välgörande ändamål.

Är punkare vänster?
Det har funnits punkgrupper som stått för en extrem högerpolitisk hållning. Men politiskt sett hör punken traditionellt åt vänster till. Det finns en tydlig positionering mot arbetarklassen och ett bekämpande av överklass och kapitalism.
Jag godkänner att E.M.P. Merchandising mbH har rätt att behandla mina personuppgifter och regelbundet skicka mig nyhetsbrev och information om deras produkter. Jag godkänner att mina personuppgifter kommer att behandlas enligt deras Datasekretesspolicy. Jag kan återkalla mitt samtycke när som helst genom att klicka på länken för att avsluta prenumeration som finns med i alla EMP:s nyhetsbrev.

Vad sägs om ett par lagom slitna kängor med detaljerade spännen, ett par svarta skor med platå eller ett par höga klackskor med snörning? Skorna blir pricken över i:et på din coola steampunk look, men kan såklart även användas till en mängd andra stilar.
Vi riktar oss till alla alternativa stilar, så som rock, punk, goth, emo, rockabilly och skate för att bara nämna några. Vi arbetar hårt för att ha ett sortiment som är unikt och sticker ut från mängden, vi är inte och kommer aldrig att vara som alla andra!

Undrar du något, vill ge oss kritik, feedback eller bara vill tjöta får du hjärtligt gärna höra av dig till oss! Vi tar gladeligen emot alla synpunkter, åsikter och önskemål! Du kan skriva till oss på våra sociala medier eller traditionellt skicka ett klassiskt mail.
Vi har ett stort utbud av Veganska kläder, skor, hårfärger, linser och accessoarer, bland annat från varumärkena Manic Panic, Angry Itch och Directions. Vi är också själva duktiga på att designa och trycka upp egna statement-tees med slogans som “Not your mom, not your milk” och “Friends not food”.

Shock startades upp år 1980 av Elvira Gajda som precis hade anlänt till Göteborg från Polen. Hon märkte snabbt att det fanns en stor alternativ kultur i staden, men ingen butik som tillgodosåg subkulturernas olika stilar. Den nystartade butiken fick stor uppståndelse både i Göteborg och runt om i Sverige. Framgångssagan var ett faktum och sedan 1980 har vi, förutom webbutik öppnat upp portarna i både Malmö, Stockholm som i många år var välbesökta och uppskattade. Tyvärr fick vi år 2018 stänga ner dom två senaste butikerna och 2021 stängdes även butiken i Göteborg.
För oss är inget varumärke för litet och vi är inte rädda för att prova nytt. Det är det som gör våra produkter unika på marknaden. Saknar du något varumärke i vårt sortiment? Tveka inte på att höra av dig till oss, din feedback betyder allt för Shock! Några av våra populäraste varumärken i vår butik är Killstar, Manic Panic, Banned, Restyle och Directions.

Har Shock stängt?
Framgångssagan var ett faktum och sedan 1980 har vi, förutom webbutik öppnat upp portarna i både Malmö, Stockholm som i många år var välbesökta och uppskattade. Tyvärr fick vi år 2018 stänga ner dom två senaste butikerna och 2021 stängdes även butiken i Göteborg. Cachad
Idag (22.5) firar vi World Goth Day. Ogifta trettioplussare i läderrock och maskara firar dagen genom att sticka ut sina huvuden från potatiskällaren, men till och med i läderrockarnas förlovade land råder det en viss begreppsförvirring. Vem är egentligen goth och vem är emo? Har det något med åldern att göra? Eller kroppsvikten? Regnbågspersoners ställning i Finland har gått mot ett bättre håll, till exempel efter att den nya translagen trädde i kraft vid årsskiftet. Varför firas då Pride fortfarande? I januari skulle den punkiga klädbutiken Shock fylla 30 år i Malmö. Men så blir det inte. Ägaren Panos Emporio har beslutat att stänga butiken på grund av dålig lönsamhet, för höga hyror och grävarbetet på gågatan. Kunderna gråter, men det finns en tröst. Arsenik.1980 startade Elvira Gajda butiken Shock i Göteborg. Hon hade precis flyttat dit från Polen och såg att det inte fanns någon butik som fyllde subkulturernas behov. Punkare, hårdrockare, rockabillies, skejtare, gothare – alla drogs till butiken. Nio år senare öppnade Shock en butik i Malmö i korsningen Amiralsgatan/Kungsgatan. Efter en flytt till Lilla torg så har Shock de senaste åren hittat hem i gamla Spegeln-lokalen på Södra Förstadsgatan i Malmö.

Sydsvenskan, grundad 1848 av Bernhard Cronholm (teckningen), är Sydsveriges ledande morgontidning. I papperstidningen, på webben, i läsplattan och i mobilen förmedlar tidningen händelser och nyheter i närmiljön, men också i Sverige och världen. Sydsvenskan granskar, berör, underhåller och tar ställning. Det har vi gjort i över 170 år.
Född 1941 växte hon upp i en tid när det ansågs viktigt att framstå som respektabel genom att presentera en korrekt och klanderfri yta. Ett utseende som var helt, rent och propert ansågs spegla ett sunt inre. Westwood gjorde tvärtom och lyfte genom sina kläder fram det som var tabu, som sex, fetischer och rollspel. Sådant som ansågs privat gjorde hon offentligt. Hon använde sig av material som inte vanligtvis förknippade med kläder, som gummi och plast, och utvecklade därmed förståelsen av vad mode kan vara.

2010 inledde hon samarbetet med mindre producenter i Afrikapå platser som Burkina Faso och Mali. Hennes ”Made in Kenya”-kollektioner var särskilt viktiga, inte bara som en symbolisk protest mot det forna brittiska kolonialväldet, utan för att ge konkret hjälp till skickliga hantverkare genom att skapa arbetstillfällen där det tidigare inte funnits några.
IN MEMORIAM. När Vivienne Westwood gick bort på torsdagen miste det brittiska modet en av sina mest inflytelserika röster. Redan från början utmärktes hennes design av djärvt ifrågasättande av småborgerliga värderingar och det rigida brittiska klassamhället.