Posted on

Ram Med Passepartout

Oavsett om du ska byta RAM i din stationära eller bärbara dator, Mac eller Windows, så är tillvägagångssättet samma. Chassit måste skruvas upp och RAM-stickorna byts ut genom att avlägsna de gamla ur portarna och sätta in de nya. Detta kan göra stor skillnad, eftersom med tiden blir komponenterna svagare och programvaran mer krävande.4. För mer detaljer kan du klicka på ”System Report…”/”Systemrapport…”, och navigera dig till sektionen för ”Memory”/”Minne”. Här kommer du hitta en detaljerad rapport om minnet i din dator, inklusive hur många minnesstickor du har installerat.

DATOR-EXPERTEN: Pål Fredrik Berg, kategorichef för Komplett-PC, har lång erfarenhet med datorkomponenter. Han delar med sig av sina råd för att uppgradera RAM. FOTO: KOMPLETT
De flesta bärbara datorer behöver en stjärnskruvmejsel för att öppna datorn. Har du Mac behöver du dock en mindre skruvmejsel, en så kallad Philips 00. Tänk på att hålla koll på skruvarna – de är små och kan lätt försvinna. Lägg datorn upp och ned och börja skruva upp skruvarna.

När ska man ha passepartout?
När passar en passepartout? Vi tycker att det alltid passar med en passepartout. Det skapar ett djup i bilden och kan vara riktigt snyggt att bryta av med. Passepartouter kan användas till enstaka fotografier eller tavlor, men också till att blanda upp tavelväggen med för att skapa en dynamik och harmoni.
När RAM-stickorna är på plats är du klar. Då kan du börja skruva ihop datorn igen. När det är gjort kan du sätta igång datorn som vanligt igen utan problem. Datorn kommer eventuellt informera dig om att den har upptäckt nya minnen – och då är det bara att bekräfta.Efter att du har skruvat av chassit, kan du börja kolla efter RAM-stickorna. De är rektangulära och cirka 2 centimeter breda. Placeringen av dem varierar mellan olika datorer, men de sitter vanligtvis synligt placerade, ibland under ett lock. Har du en bärbar dator, har den som regel två portar till RAM-stickor. En stationär dator har vanligtvis fyra portar.

Hur ska man skära passepartout?
Passepartoutskäraren har ett vasst rakblad riktat i 45 graders vinkel och som enkelt skjuts ned i kartongen – och dras upp när man skurit färdigt. Skäraren löper i ett spår på passepartoutlinjalen så att man skär helt rakt och kan se exakt var man ska börja och sluta.
Hur mycket RAM du har behov för, beror på vad du använder datorn till. Om du håller på med videoredigering och så kallad rendering, så behöver du mycket minne. Då bör du ha minst 16 GB, helst mer. Om du använder mindre tunga program och surf på nätet, så räcker det med 8 GB. Använder du datorn till väldigt enkla saker, och inte heller har så höga krav, så kan det till och med räcka med 4 GB.Att byta ut komponenter i datorn kan låta läskigt och komplicerat, men komponenter som RAM (eller minnessticka) kan du enkelt byta själv – och här visar vi hur du gör.

Att byta hårddisk eller minnessticka själv kan spara dig både tid och pengar. Följ därför vår enkla guide, så slipper du lämna in den på en firma som gör jobbet, dessutom lär du dig lite mer om hur datorn fungerar och hänger ihop.
RAM-stickan du köper måste vara av samma fysiska typ som det du har sedan tidigare (DDR2, DDR3 eller DDR4), men vår absoluta rekommendation är att köpa två eller fyra identiska RAM-stickor, så att samspelet mellan RAM-stickorna blir sömlöst.

OBS: Innan du rör komponenterna i datorn är det viktigt att du tar på någon metall för att ta bort statisk elektricitet. En stöt kan nämligen skada komponenterna i datorn.Vi har tidigare skrivit om hur du byter SSD i datorn. SSD är ett ”disklöst” hårddiskformat som är snabbare och varar längre än en traditionell hårddisk (HDD). När en dator blir långsam, beror det som regel antingen på att hårddisken är sliten (och detta är ofta en HDD), eller kan det bero på att programvaran och operativsystemet har blivit så pass krävande att du har för lite RAM (minne) för att hantera uppgifterna.

Vår leverantör av passepartout för tavelramar har specialiserat sig på att skära papper sedan 1997. Alla våra passepartout är FSC® MIX-certifierade och leverantören arbetar kontinuerligt med att minska sitt spill för att optimera produktionsprocessen. Till exempel återanvänder de papperet från de stora formaten för att göra de små formaten. Postery lägger en stor order per år som transporteras med tåg för att minimera miljöpåverkan.
Vit passepartout med vit kärna som passar till ram i storleken 61×91 cm. Öppningen i passepartouten passar för en poster i storleken 50×70 cm (själva öppningen är 49×69 cm). Den vita färgen är kritvit. Pappret är syrafritt vilket förhindrar att både passepartout och poster bryts ner med tiden.Vi tror att större transparens kommer att hjälpa till att leda förändringen mot en mer hållbar framtid. Som ett steg i detta långsiktiga åtagande delar vi med oss om hur och var våra produkter tillverkas där det är möjligt. Vissa av våra posters är utformade med en inbyggd passepartout, men för dem som inte har det utgör en passepartout en möjlighet att ge postern just den inramningen för det formatet du söker. Det är också ytterligare ett verktyg för att justera fokus och framhäva ett särskilt motiv i tavelväggen. Tillsammans med alla andra verktyg såsom val av färg på ramarna, stil och utförande på motiven och den kompletterande inredningen runt omkring, utgör passepartouten ett verktyg för att hitta just din personliga stil. Undrar du vilken storlek på passepartouten du ska ha till vilken poster? Din passepartout ska alltid vara lika stor som ramen och postern ska vara en storlek mindre. Om du vill ha en 30×40 ram med passepartout i ska din poster vara formatet a4. Alla våra passepartouter är syrafria och åldersbeständiga och bevarar din poster eller bild. Men vad är en passepartout? Ordet kommer från franska passe-partout, som betyder ’går, passerar överallt’ och det definieras av wikipedia som “ett stycke kartong med ett eller flera hål, som läggs bakom en glasskiva i en ram för att undvika att bilden kommer i direkt kontakt med glaset”. En passepartout är även ett perfekt sätt att förhöja din poster genom att dirigera extra fokus till den.Få inspiration av våra snygga svarta och vita passepartouter. Passar posters i storlekarna 13×18 cm, A4 (21×30 cm), 30×40 cm, 40×50 cm och 50×70 cm. Passepartouten skyddar postern, ger en vacker vit inramning och bidrar till att rikta fokus. Trevlig shopping!Du hittar det mesta för att utrusta, renovera eller serva din cykel i våra välsorterade butiker. Sortimentet du ser online är bara en liten del av allt vi kan erbjuda i butik. Välkommen!Sportson anv\u00e4nder cookies i marknadsf\u00f6ringssyfte samt att ge dig en bra upplevelse p\u00e5 sidan. Genom att anv\u00e4nda denna sida godk\u00e4nner du detta. L\u00e4s mer

För oss, ingenting! Vi har kompletta verkstäder som servar alla typer av cyklar och vidareutbildar våra mekaniker löpande. Boka tid i din lokala Sportsonverkstad online
Alla kan vara cyklist, men alla är inte nödvändigtvis samma typ av cyklist. Därför har vi ett varierat sortiment av tillbehör till både dig och din cykel.Din sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, körstil och typ av cykel, och rekommendationerna nedan är högst generella. Om du inte har tidigare erfarenhet av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och provcyklar innan beställning. Allt för att du ska få den bästa cykelupplevelsen!Det är mycket populärt att använda en passepartout till inramade bilder, vilket inte alls är särskilt konstigt eftersom det har många fördelar. Passepartout skapar nämligen en fin inramning så att blicken riktas mot motivet. Det ger en proffsig och elegant känsla jämfört med att bara sätta bilden i en ram. Dessutom är det ett perfekt sätt att få fram djupet i din bild och samtidigt få objektet att sticka ut! En passepartout skapar en balans mellan ramen och motivet och ger din tavla en mer exklusiv look. Vilken färg du ska välja på din passepartout beror helt på vilken effekt du är ute efter – om du vill framhäva en ljus bild passar en svart passepartout perfekt då den skapar en fin konstrast och harmoni i din inramade bild. Har du en liknande kulör på motiv och ram är det riktigt snyggt att använda en vit passepartout för att verkligen få motivet att hamna i fokus. En vit passepartout kan också passa bra tillsammans med ett färgstarkt motiv, för att bryta av på ett fint sätt.Med en passepartout hamnar motivet i fokus! Passepartout är en ram gjord av kartong i vilken det finns en utskärning för bilden. Den skyddar din bild och skapar ett avstånd mellan motiv och glas, vilket också hjälper till att skydda dina bilder mot åldrande! Att komplettera din tavla med en passepartout passar perfekt när du har ett motiv som du vill framhäva lite extra. På HORNBACH kan du dessutom köpa måttbeställd passepartout för ditt projekt!

Till sist – vilken storlek på din passepartout ska du köpa? Den vanligaste kantstorleken på en passepartoutkartong är mellan 4–6 centimeter, vilket ger en bra effekt till de flesta motiv. Men i slutändan beror det helt på vad du själv tycker är snyggt, givetvis kan du använda dig av både större och mindre kanter. Har du en bild i ett udda mått så kan du köpa din passepartout måttbeställd så att din bild passar i en större ram! På HORNBACH har vi ett brett utbud av passepartouter. Du kan beställa dina produkter på webben eller boka på nätet och senare hämta upp dem i ditt HORNBACH-varuhus!

Vilka ramar är bäst?
Stora ramar Om du har en stor poster eller bild så passar stora tavelramar med bred ramprofil i svart eller guld bra och ger ett maffigt intryck på väggen. Om du ska rama in fotokonst så passar en metallram med smal profil bra så att inramningen blir diskret och elegant trots att du använder en stor ram.
Förutom att framhäva motivet i din tavla skyddar också en passepartout din bild från att fastna mot glaset, vilket hjälper till att förhindra åldrande och onödiga skador. Särskilt med konstverk som akvareller, oljemålningar eller kolteckningar är det viktigt med ett mellanrum mellan bilden, glaset och ramen.

Skogar bidrar till att upprätthålla balansen i atmosfären, renar luften som vi andas och utgör en del av vattnets kretslopp. De gynnar den biologiska mångfalden och erbjuder en hemvist åt ursprungsbefolkningar som är beroende av skogen för sin försörjning. 90% av de växt- och djurarter som lever på jorden behöver skogarna för att överleva. Här finns källor till mat, bränsle, timmer och mycket annat i ekosystemen som vi människor behöver. Genom att köpa cirka 19 miljoner m3 rundvirke per år från ett 50-tal länder har IKEA en betydande inverkan på världens skogar och virkesindustri, och ett stort ansvar för positiv påverkan på var träet kommer ifrån. Ansvarsfullt träinköp och skogsförvaltning säkerställer att behoven hos människor som är beroende av skog tillgodoses, att företag kan arbeta hållbart, att skogens ekosystem skyddas och den biologiska mångfalden stärks.
Inom IKEA arbetar vi med strikta branschstandard för att främja ansvarsfullt skogsbruk. Vi tillåter i vår leveranskedja inget trä från skogsområden som är olagliga eller innehåller höga skyddsvärden, eller skogsområden med sociala konflikter. Innan våra leverantörer börjar arbeta med IKEA måste de visa att de uppfyller våra noggranna krav vid träinköp. IKEA kräver att alla leverantörer köper trä från mer hållbara källor (FSC-certifierat eller återvunnet trä). Alla leverantörer granskas regelbundet och leverantörer som inte uppfyller kraven måste omedelbart vidta korrigerande åtgärder. Genom att arbeta tillsammans med våra leverantörer har vi nått målet att använda mer hållbara källor, som vi ville uppnå senast 2020. Idag är mer än 98% av träet som används till IKEA produkter antingen FSC-certifierat eller återvunnet trä.

Under många år har IKEA samarbetat med företag, regeringar, sociala grupper och icke-statliga organisationer för att bekämpa skogsförstöring och avskogning samt för att öka volymen och tillgängligheten på trä från ansvarsfullt skötta skogar för både vår egen försörjningskedja och andras. Vi befinner oss på en resa mot att förbättra den globala skogsförvaltningen och få ansvarfullt inköp av trä att bli standard för branschen, bidra till att bygga motståndskraftiga skogslandskap och förbättra den biologiska mångfalden.

I takt med att trycket på världens skogar och de omgivande ekosystemen ökar på grund av ohållbart jordbruk, utbyggnad av infrastruktur och olaglig avverkning, är det dags att ta ett ännu större helhetsgrepp för att skydda och stödja dessa viktiga resurser för kommande generationer. IKEA Positive Forest Agenda för 2030 syftade till att genom hela försörjningskedjan förbättra skogsförvaltningen, öka den biologiska mångfalden, mildra klimatförändringarna och stödja rättigheter och behov för människor som är beroende av skogen, och samtidigt driva innovation till att använda trä på ett ännu smartare sätt. Agendan fokuserar på tre nyckelområden: • Att göra ansvarfull skogsförvaltning till norm över hela världen. • Stoppa avskogning och återplantera förstörda landskap. • Driva innovationsutveckling mot att använda trä smartare genom att från början designa alla produkter så att de kan återanvändas, renoveras och så småningom återvinnas.
Träfiberskiva är ett stabilt och slitstarkt material som görs av spillträ från träindustrin. Den färdiga skivan får sedan ett tåligt ytskikt av färg eller laminat. Skillnaden mellan olika typer av träfiberskivor, som HDF och MDF, är främst tjockleken men även hur stöttåliga de är. Detta avgör om vi använder dem till sängramar, soffstommar, köks- och garderobsfronter, eller något helt annat.

Inred med bilder du älskar. Denna ram har klassiska raka linjer och finns i många olika storlekar, perfekt till en stor tavelvägg. Frontskyddet av plast är säkert – och gör motivet rättvisa.
Trä är det material som med goda skäl oftast förknippas med möbler från IKEA. Trä är förnybart, återvinningsbart och hållbart, åldras vackert och är en viktig del av vårt skandinaviska designarv. På IKEA menar vi att trä som är ansvarsfullt framtaget är en viktig faktor för att minska klimatförändringarna. 2012 satte vi som mål att vårt trä senast 2020 skulle komma från mer hållbara källor. Vi är glada över att vi har nått det målet och idag är mer än 98% av träet som används till våra produkter antingen FSC-certifierat eller återvunnet.Den här ramen passar en bild med måtten 21×30 cm om du använder den med passepartout och en bild med måtten 30×40 cm om du väljer att använda ramen utan passepartouten.

Vilken storlek på ram ska jag ha?
Vet du redan vilken cykelmodell du vill ha?RAMSTORLEKDIN LÄNGDXS / 43-45ca 145 – 150 cmS / 47-48ca 150 – 165 cmM / 51 / 20”ca 165 – 180 cmL / 55 / 22”ca 175 – 185 cm
Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.Du kan inte ta med fingrarna i ett guldblad, det skrynklar ihop sig direkt och blir en mm stor liten boll inte större än ett knappnålshuvud! Istället använder man en speciell tunn bred pensel för att ta upp guldet innan det kan läggas på ramprofilen. En tre till fyra centimeter bred guldfolierad ram med profil innehåller glas, passepartout, tryck(bild) fäst på en barriärkartong och till slut en baksidekartong. Allt är faststifftat i ramen och förseglat med klisterremsor.På baksidan finns två skruvöglor med en tråd emellan. Floatglas. Erbjuder skydd mot materialpåverkan genom Uv-strålning. Behandlingen tar bort ca 98 % av den skadliga Uv-strålningen som kan bleka färgen och missfärga papper. Finns även som lamellglas med Uv-behandling mellan två antireflexbehandlade glasskivor. Rengörs med fönsterputs utan slipmedel.K-ram har som specialitet att skydda och bevara dina konstverk för framtiden. Här kommer några tips för dig som är rädd om din konst och vill bevara den.

Denna grupp har många olika namn som antireflex glas, speglingsfritt glas, matterat glas och museiglas. Det finns alltså flera glas som minskar de störande reflexerna, men det är stora skillnader i prestanda, funktion och pris. Läs vidare så försöker vi reda ut begreppen!
Det mest fantastiska med handförgyllda ramar är den varma lystern och den levande ytan som aldrig går att få fram på en maskinellt tillverkad guldfärgad ram. Varje handförgylld ram har hela hörn, du ser alltså inga skarvar, däremot ser man skarvarna på bladguldet eftersom man måste lägga bladen omlott. Det är därför oftast enkelt att idintifiera en äkta guldram. Ramen är unik för varje verk och blir bara vackrare med åren. Använd gärna bomullshandskar när du hanterar äkta guldramar och gör aldrig ren en 23 K äkta guldram med vatten. Underlaget är mycket känsliga för fukt. Är det en glasad ram så ta alltid ner den och placera den på ett bord när du skall göra rent glaset. Spruta aldrig fönsterputs direkt på glaset utan spruta på trasan och försök undvika att få fukt på guldet när du rengör glaset. Eftertorka alltid med en ren och torr linnetrasa, inte mirakeldukar som kan repa det känsliga guldet. Beroende på finishen som man vill ha kan man putsa guldet med en agatsten så det blir nästan spegelblankt. Vill man ha en mindre blank guldram kan man slipa lätt på guldet så man tonar ner det. Vill man istället ha silverfärgade handförgyllda ramar använder man vitguld istället för rödguld och oftast svart eller blått poliment. Man kan avsluta patineringen med en lackning för att göra ramen mindre känslig.Det mest använda glaset som är 1.7 mm tjockt. Namnet kommer från produktionsmetoden som introducerades 1959 av engelsmannen Sir Alastair Pilkington. 90% av dagens ”plattaglas” görs enligt denna metod, där man blandar bl.a. soda, silicasand, kalcium, oxid och magnesium. Blandningen läggs på en yta av tenn, där den värms och smälter vid 1500 grader. Billigt och bra! Rengörs med fönsterputs utan slipmedel.

Använd båda händerna när du tar tag i tavlan, en bra regel för att greppa vilket värdefullt objekt det än gäller. Här skall jag beskriva hur tavlans skick påverkar hanteringen av den. Ramens funktion att skydda och presentera bilden skall vara intakt. Jag kommer att peka ut några vanliga brister och föreslå åtgärder. Det finns olika ramar att välja bland och det kan kännas svårt att veta vilken du ska välja för att ditt konstverk ska bli det där lilla extra med hjälp av en ram. I det här inlägget får du därför tips på hur du kan tänka när du ska välja ram. Ramar finns att köpa i fysiska butiker, men också i de som finns online. Det första du ska utgå ifrån när du ska välja en ram till ditt konstverk är att utgå från själva konstverkets storlek. När du väljer ram ska du välja en som är lika stor som ditt konstverk. Om din tavla är 30×40 ska du välja en lika stor ram. Om du inte redan vet hur stort ditt konstverk är, är det en bra idé att mäta den. När du har koll på vilken storlek du söker efter är det lättare att hitta en ram som passar.Nästa steg för att hitta rätt när det kommer till en bra ram till ditt konstverk är att välja material. Idag görs ramar i alla möjliga sorters material och i olika färger. Även i detta steg ska du utgå från konstverket. Välj det material som gör sig snyggast med ditt konstverk. Det finns ramar i olika sorters trä du kan välja bland. Det finns även ramar av plast. När det kommer till att välja vilken färg du ska ha till din ram kan du antingen välja den färg som går i samklang med konstverkets motiv. Eller så kan du välja en färg som ger konstverket ett extra lyft genom att välja en färg som “ramar in” motivet.

Att rama in sin konst har många fördelar. Du kan göra det på egen hand om du vet ungefär vilken sorts ram du är ute efter. Eller så kan du fråga någon med god konstkännedom om tips och råd på hur du ska tänka när du ska välja ram eller byta ut en gammal.
En annan sak som kan vara bra att tänka på när du ska välja ram är vilken tjocklek du vill ha. Många konstexperter brukar säga att ju större motiv, desto tjockare ram ska du ha. Om du väljer en för tjock ram till en mindre tavla kommer ramen att ta fokuset från ditt motiv. Något annat som kan vara bra att tänka på när du ska välja vilken tjocklek du ska ha till din ram är att du även ska tänka på väggen där ditt konstverk ska hänga. Om du har en kortare vägg är det kanske mer aktuellt att välja en ram av en mindre tjocklek. Annars finns risken att ditt konstverk täcker hela väggen. Tänk på att din konst ska gå i enhet med både din vägg och andra tavlor, posters och konstverk som du har hemma.En passepartout används när man ska rama in en print, poster, original eller konstverk. Passepartouten läggs mellan originalet och ramen så att originalet inte ligger i direkt kontakt mot glasets insida i ramen. Man kan även använda en passepartout för att förstärka intrycket av inramningen genom att välja en färg som passar till originalet.Passsepartout (uttalas som ”passpartou”) är viktig del i en inramning för att lyfta fram motivet på bästa sätt. Dessutom skyddar en passepartout din bild då den förhindrar att bilden ligger mot glaset i ramen. Alla våra passepartouter är gjorda av syrafria och ph-neutrala material. Snabb leverans och 90 dagars ångerrätt.Först och framst bör du kolla så att passepartouten har rätt mått. Kolla innermått och yttermått på passepartoun så att den kommer att passa till din inramning. Sedan bör du även kolla vilket material passepartouten är tillverkat av. Det är vikigt att passepartouten är gjort av syrafritt och ph-neutralt material så att det inramade originalet eller konstverket inte förstörs med tiden.

FRAME IT är en modern rambutik för ramar, posters och prints och ramverkstad med inramning i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Vi säljer svensktillverkade tavelramar, passepartout och prints av högsta kvalitet.
Anledningen till att print kan förstöras med tiden är att det kommer i kontakt med icke-syrafria material som bryter ner printet och gör att det blir missfärgat. En vanligt fenomen är att printet gulnar där det kommer i kontakt med fel typ av material. Vi jobbar enbart med syrafria och ph-neutrala passepartouter som skapar en skyddande barriär mellan icke syrafria material och ditt original så att det inte skadas eller förstörs med tiden.Passsepartouten är en viktig del i en inramning som hjälper till att skydda din print i tavlan. Passepartouten fyller flera funktioner, dels ligger den mellan printet och glaset i tavlan och förhindrar att printet kommer i direktkontakt med glaset och dels så isoleras motivet mot andra material och förhindrar att det förstörs med tiden. En passepartout kan även vara en visuellt viktig del som hjälper till att lyfta fram motivet genom att välja en passande färg som passar till ditt original.

Vi har passepartouter till dina ramar! Hos oss hittar du passepartouter i olika storlekar och i färger i de flesta standardstorlekar. Dessutom kan vi fixa måttbeställda passepartouter till de storlekar vi inte har.
En passepartout har alltid en innermått och ett yttermått. Innermåttet ska passa till den print eller bild du vill rama in, och yttermåttet är det mått som du ska ha på din tavelram. Tänk på att innermåttet bör vara någon centimeter mindre än printet så blir lättare att montera den. Passepartouter finns i många standradstorlekar, du kan även beställa måttanpassade passepartouter både för innermåttet och yttermåttet.Det är roligt att spara på gamla ramar. Faktum är att ramen många gånger överlever motivet i den. Jag har hittat många fina ramar på loppmarknader som fått nytt liv med mina egna bilder.Grymt snygga och kraftfulla motiv som passar perfekt över vilket matsalsbord eller soffa som helst. Original så kallade Fine Art prints signerade av fotografen Joakim Jalin. De finns i en ”Limited Edition” – begränsad och numrerad upplaga. Fotografierna levereras utan ram så behöver du veta mått så hittar du dem på denna sidan. Vi hittade fototavlorna på galleri Woxpops.se Ta en titt själv, flera av dem finns på flera ställen här på vilkenstorlek.se.Det är klart att en bild kan kännas naken utan en riktig ram. Det blir lite som pricken över i. Ramen har en stor påverkan på hur man upplever en bild eller målning. Men det finns fler viktiga anledningar att rama in sina favorit bilder.

För att underlätta i en värld av massor av olika format så har många ramtillverkare valt att i vissa fall använda sig av A-seriens mått. När det gäller ramar för affischer eller fotografier så har det blivit vanligt att de har en storlek som passar ett A4 eller A3 ark redan från början. Detta är extra bra då det gör det lättare att hitta en ram till fotoutskrift som gjorts i en hemmaprinter.
Vi har använt och sammanställt alla mått från IKEA’s och Gallerix ramstorlekar som referens. De innefattar de vanligaste storlekarna som man även hittar hos flera andra tillverkare.

Glaset på ramen skyddar både mot damm och smuts och har även ett skydd mot solens UV-strålar. Trots detta så skall du aldrig hänga en inramad bild i direkt solljus. Även om färgerna och papperet är av högsta kvalitet så kan de nästan aldrig ungå att blekas eller förändras utav solen.På lite större ramar brukar måtten istället vara anpassade efter innermåttet på en medföljande passepartout. Ett exempel på detta är IKEA’s 40×50 cm ram. Där har den medföljande passepartouten ett innermått på 29×39 cm. Detta passar fint till en A3 bild som har måttet 29,7 x 42 cm.

De flesta tycker att det är roligt att få ett fotografi eller en målning. Sätter du bilden i en fotoram så så har du på ett enkelt sätt ökat ”värdet” på din bild. Ger du bort en bild så är ett tips att sätta den i en riktigt snygg ram. Välj gärna något enkelt och stilfullt som passar med motivet.Om du vill ha en passande fotoram till ditt fotografi, poster eller konstverk så finns det en mängd olika storlekar. Här har vi sammanställt några av de vanligare storlekarna på ramar. Vi listar också vanliga och passande innermått på färdig passepartout om sådan medföljer.

Letar du ramar? Då har du kommit rätt. Vi på FRAME IT är experter på ramar och tavelramar. Vi har ett stort sortiment av snygga svensktillverkade träramar med riktigt glas och exklusiva metallramar. Hos oss kan du alltid hitta tavelramar av bästa kvalitet till bästa pris. Snabb leverans och 90 dagars ångerrätt. Visa mer
När du ska rama in dina konstverk och tavlor så har du oftast en uppfattning om vilken ram du vill ha, vi har flera ramar i olika storlekar och färger och är säkra på att du kommer hitta rätt i vårt kvalitativa och breda sortiment av ramar. Är du däremot osäker på vad för ram som passar till din tavla, poster eller bild så kan du alltid ta hjälp av oss, vi hjälper dig mer än gärna hitta snygga ramar till dina väggar.

Vi tycker att det är viktigt med hög kvalitet på de ramar som du köper av oss, dels för att din inramning ska hålla i många år utan förstöras eller åldras men också för att du ska kunna återanvända dem flera gånger till olika posters eller bilder. Vi tror också att ramar som är tillverkade med hög kvalitet och precision i material och sammansättning bättre lyfter fram dina original och konstverk och ger dem en professionell presentation i din tavelvägg.
Vi har ramar och tavelramarna för dig! Hos oss hittar du ramar i olika storlekar och i färger som passar dig. I vårt sortiment hittar du rätt ram för dina posters, bilder och konstverk.Alla våra träramar tillverkas i Sverige av massivt trä och har riktigt glas för bästa möjliga inramning och presentation av din poster eller print. Våra metallramar tillverkas i Tyskland och har även de riktigt glas. Metallramar är ett populärt val bland professionella fotografer för inramning av fotografier och fotokonst. Oavsett vilken ram du väljer från oss så kan du lita på att kvaliteten på våra ramar alltid är toppklass.

Det finns flera sätt att hänga upp din ram och det beror lite på vilken typ av vägg det är. Tänk på att kontrollera informationen för upphängningsanordningen så att den är anpassad för den typ av vägg du har och att den klarar den tyngd som blir på ramen.
Vi erbjuder ett brett utbud av ramar och tavelramar för din väggkonst, hos oss hittar du; Svarta ramar, vita ramar, guldramar, silverramar, bruna ramar. Du finner dessutom ramar i olika material hos oss då vi har metallramar i olika färger och storlekar samt även träramar skapade i Lönn, EK, Valnöt och Teak.Det är ofta vi får frågan om man ska ha en svart eller vit ram till sin väggkonst. Det finns inget rätt eller fel när det gäller detta men du bör tänka kring hur rummet ser ut och vad konsten som ska ramas in har för karaktär. I regel så är en vit ram är bra för att betona ett konstverk rikta uppmärksamheten mot konstverket på väggen, det blir naturligt att det vita ljuset som inramar konsten får den att sticka ut och göra din väggkonst tydlig. Du bör dock inte ha en vit ram kring ett konstverk i ett modernt och ljust rum då det blir för mycket av det ljusa, i detta fall bör du istället ha en svart ram runt konstverket då det skapar kontrast mot det ljusa rummet på ett skönt sett som bjuder in blickar mot din väggkonst.Det finns många aktörer som säljer ramar på svenska marknaden, man kan köpa ramar från stora varuhus och butikskedjor där ramar bara är en liten del av deras sortiment. Vi vill vara specialisten på ramar och den butik som är bäst på både utbud och service. Hos oss kan du få hjälp med allt som gäller ramar och inramning, både online och i våra butiker. Vi kan hjälpa dig med måttbeställda ramar, stora ramar och andra specialramar som du inte kan hitta på annat håll.Att hitta en ram som matchar med resterande inredning i huset/lägenheten eller bara rummet är inte enkelt, sedan ska man även matcha ramen med väggkonsten och dess motiv. Det du kan tänka på är då tavlan eller posterns känsla när du väljer ram. Är väggkonsten svartvit och rummet modernt och har många ljusa toner så kan en svart ram passa alldeles utmärkt. Har du istället ett mer färgglatt rum och väggkonsten har ett naturbaserat motiv så kan en träram av EK göra sig fin tillsammans med motivet och rummet.

Om du har en bild eller ett original i udda mått eller om du vill ha en ram med en speciell ramlist så kan vi hjälpa dig med inramning i våra butiker. I vår ramverkstad kan vi hjälpa dig att mäta originalet och föreslå olika ramlister för din måttbeställda ram.
Vi har tavelramar i många standardstorlekar, från 4×6 cm upp till 70×100 cm. Populära storlekar för tavlor är A4, 30×40, 40×50, 50×70 och 70×100 cm. För oss är kvalitet och hållbarhet viktigt så därför har vi riktigt glas och massivt trä eller metall i våra tavelramar. Det finns dubbla upphängningar på baksidan av tavelramen så att du kan använda den både för stående och liggande montering. På alla storlekar upp till och med A4 (21×30) finns ett bakstöd monterat så att du kan ställa ramarna på ett bord eller en bänk.

Vi har alla tänkbara tillbehör för dina ramar och tavelramar, du hittar i vårt sortiment allt du kan behöva vid upphängning av din inramade väggkonst. Du kan även se våra passepartout för att både skydda och lyfta fram motiven i dina ramar.
Storleken på ramar är alltid angiven enligt innermåttet, alltså den storlek på bild som ramen är avsedd för. En 50×70 ram har innermått 50×70 cm och det faktiska yttermåttet beror på ramlistens bredd.Våra snygga ramar kan lyfta dina prints och bilder till en helt ny nivå och vi kan hjälpa dig välja rätt ramar. Låt ramarna komplettera motiven och tänk på att välja en färg som matchar motivet. För svartvita posters och fotografier så passar en svart eller vit ram alltid bra, men även ekramar blir en fin kombination. Vi har kvadratiska ramar i små storlekar från 13×13 cm upp till stora ramar i 70×70 cm. Om du har en bild som inte matchar någon av våra standardstorlekar så kan vi göra en måttbeställd ram till dig i vilket kvadratiskt format som helst. Vi som jobbar på FRAME IT har jobbat med ramar i många år och har lång erfarenhet att hjälpa våra kunder med allt som gäller inramning av konstverk, litografier, posters och bilder. Hos oss kan du få hjälp med att hitta ramar som passar just dina behov oavsett vad du söker. Vi har ett stort sortiment av ramar i standardformat från 10×15 upp till 100×140 cm och vi kan även tillverka måttanpassade ramar i vilket format som helst i vår ramverkstad. Har du till exempel många inredningsdetaljer i guld i ditt rum så kan det passa utmärkt med en guldfärgad ram som faller in i rummets tema när du ska rama in väggkonst. Kontrast är oftast väldigt vackert men i ett rum med en tydlig inredningsstil kan det vara ännu bättre att hitta en ram som deltar i den redan vackra inredningsstilen. Vilken färg som passar bäst beror på din bild eller original och på vilka färger som passar bäst i det
rum där du ska ha ramen. En svart ram passar till de flesta behov men ibland kan en vit eller ekfärgad ram passar bättre. Guldramar och silverramar passar oftast bra till moderna posterväggar för att skapa ett lyxigt intryck men även till fotografier och bilder.Om du har en stor poster eller bild så passar stora tavelramar med bred ramprofil i svart eller guld bra och ger ett maffigt intryck på väggen. Om du ska rama in fotokonst så passar en metallram med smal profil bra så att inramningen blir diskret och elegant trots att du använder en stor ram. Ju större tavlan är på din vägg desto större intryck gör den och i bland vill man bara att den ska se maffig och stor ut!

Både träramar och metallramar är stabila och hållbara. När det gäller träramar så är det viktigt att den är gjord av massivt trä snarare än pressad trämassa för att få bästa stablitet. Metallramar kan vara ett bra alternativ för fotografier och fotokonst då ramlisten kan vara smal och diskret samtidigt som den har bra stabilitet och hållbarhet även i stora format.
Fördelar: Väger mindre än vanligt glas, så det kan vara ett gott alternativ för att rama in riktigt stora tavlor. Finns också i större skivor än vanligt tavelglas. Beroende på placering kan det vara en fördel i barn/lekrum, om man vill ha ett glas som inte går sönder så lätt.

– Ja, jag tycker alltid att man ska ha det. Det lyfter bort glaset från motivet och ur hållbarhetssynpunkt står den sig då bättre. Numera är det många som köper ramar själva och i och med den minimalistiska trenden vill man då ha fotot direkt i ramen, men jag tycker att det är synd att inte ha en passepartout på en bild man är rädd om. Åldringsprocessen går då igång fort och bilden kommer att blekna och gulna.
– Det är nog när någon kommer in och säger att de inte vill att ramen ska ta över bilden, och så har de redan fastnat i ett tänk som är svårt att bryta. Då får man ofta en ganska medioker inramning istället för något som skulle kunna bli så himla mycket bättre. Många tänker för mycket, jag tror att man bör ha ett mer öppet sinne och släppa loss kreativiteten.– Det finns ingen generell regel här heller, för varje bild är unik i sig. En riktlinje är dock att man ska försöka låta passepartouten vara bredare än ramen, annars blir det bara stökigt och trångt runtom bilden. En passepartout ska öppna upp så man ser bilden ordentligt. Med en passepartout har du mängder med möjligheter, du kan till exempel förlänga en bild genom att göra den tjockare i basen och topp.

– Personligen tycker jag att med en större tavla bör ramen växa med, så att det blir lite proportionerligt. Många säger att de vill ha en smal ram för att den inte ska ta över bilden, och det är klart att fel tjock ram kan förstöra bilden totalt – men att konsekvent sätta på en smal ram kan också bli märkligt om bilden är väldigt stor. Då blir ramen bara som ett svävande streck, och ramen ska ju fånga bilden och förstärka den. Så ju större bild, desto större ram, det blir nästan alltid rätt.
Ska du rama in bilder, foton eller affischer, kanske till en tavelvägg? Här är rammakarens bästa tips för att välja rätt ram, passepartout och inramning.Tavelväggar med bilder och ramar i olika storlekar är en både personlig och snygg inredningsdetalj som sedan en tid varit en stor inredningstrend. Oavsett om du väljer bilder som harmonierar med varandra, eller skapar en härlig blandning av olika motiv du gillar, finns det flera saker att tänka på när du ska välja ram.

Var kan man köpa billiga ramar?
Hos Clas Ohlson hittar du snygga ramar som passar både till enstaka bilder och för montering i kollage. Det finns träramar och ramar i metall och plast. Välj det som blir snyggast till dina bilder.
– Jag tycker att ett clarityglas är det bästa glaset. Om man till exempel jämför med vanligt tavelglas, så kallat floatglas, så har clarityglas bättre hållbarhet. Det är reflexfritt och tar bort 70 procent av UV-strålningen, vilket gör att färgen i bilden står sig längre. Bilden kommer också fram bättre och till skillnad mot till exempel reflexfria glas är det helt klart.Nackdel: När glaset kommer en bit ifrån alstret, det vill säga om det blir luft mellan glas och alster (vilket kan vara bra ur hållbarhetssynpunkt), så blir bilden mer och mer grynig ju längre ifrån det kommer.

Fördel med Clarity-glas: Det är nästintill helt reflexfritt, väldigt klart och med mycket god färgåtergivning, så att det nästan inte ser ut att vara ett glas överhuvudtaget. UV-strålningsbehandling reducerar UV-ljuset i dagsljus och lampor med upp till 70%.

Var köper man passepartout?
Hos oss kan du välja mellan svarta och vita passepartouter – perfekt resultat på det du vill rama in. Om det är ett specialmått du behöver, testa att göra en passepartout själv. Med kartong, linjal och en vass kniv, till exempel en brytbladskniv, kan du tillverka en egen passepartout i lite enklare modell.
– Beroende på vad du vill förstärka med bilden bör du välja en ram därefter. En svart ram är inte bara en svart ram. Du kan ha 20 olika svarta ramar och de kan ta fram helt olika saker i bilden. Fundera på vad du själv tycker om och vad som passar in hemma, med utgångspunkt från bilden. – Det finns egentligen ingen gyllene regel för vilken typ av ram man bör välja till en bild. Det viktiga är att utgå från varje enskild bild och sedan titta på vad det är du vill framhäva i bilden. Det kan finnas flera saker, som en del av bilden eller ibland också hela bilden, säger Johanna Sandgren, rammakare och butikschef på Gallerix i Lidköping. – Köper man en billigare affisch som är tunn och sladdrig i pappret, är det bra att torrlimma den på en skiva så att den håller sig slät. Annars kommer affischen att glida ner och vecka sig.

– Jag tycker att du kan blanda ramar hur som helst. Det kan vara jättehäftigt om du har en vägg med 20 olika bilder och sedan 20 olika ramar på det. Då blir ju hela gruppen med inramningarna ett stort konstverk. Blanda och våga lite – det är inte så farligt.Nackdel: Det är ett mjukt material som lätt repas om man vill putsa på det. Det fångar gärna upp reflexer från ljus och lampor och är inte riktigt lika klart som vanligt tavelglas.

Hur man tänker när man ramar in tavlor?
5 tips när du ska rama in tavlorUtgå från vad det är du vill framhäva i bilden när du väljer ram.Tänk ju större bild, desto större ram.En passepartout ska gärna vara bredare än ramen.Om du ramar in en tunn affisch, torrlimma den gärna på en skiva innan du ramar in.Släpp loss kreativiteten och ha ett öppet sinne!
Ett samlingsnamn för olika typer av floatglas med UV-strålningsbehandling, exempelvis Clarity-glas. Fördelen är att UV-strålningsbehandlingen skyddar motivet mot missfärgningar.De låga priserna hos bestcanvas.se garanterar alltid att du får det bästa priset för din fotocanvas! Detta innebär: om du får ditt foto på canvas i samma storlek och utförande till ett lägre pris hos en annan återförsäljare så får du det priset minus 5 % hos oss.

och bekräfta din invändning på sidor som ska nås via den här länken. Ytterligare information och inställningsmöjligheter för reklamåtgärder från Microsoft finns här:

När du väljer betalningsmetoden ”hyrköp” och ger det nödvändiga samtycket till dataskydd i enlighet med artikel 6.1 p. 1 lit. a i DSGVO överförs personuppgifter (förnamn, efternamn, adress, e-post, telefonnummer, födelsedatum, IP-adress, kön) tillsammans med uppgifter som krävs för transaktionshantering (artikel, fakturabelopp, förfallodagar, totalbelopp, fakturanummer, skatter, valuta, beställningsdatum och beställningstid) till vår partner Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige, i syfte att behandla denna betalningsmetod.

Vi använder dessa tjänster för att förbättra och övervaka vår hemsida: emarsys, SalesForce, FaceBook Business Manager – Facebook Custom Audience List, Google – Google Customer Match List, IntelliAd, Google Analytics, Google AdSense, Google Adwords och Youtube.
Databehandling utförs på basis av Art. 6 § 1 lit. f) GDPR. Funktionaliteten hos dessa verktyg förklaras med hjälp av Google som ett exempel och gäller i samband med all teknologi för återannonsering. Facebooks Conversion Pixel låter Facebook och oss veta att någon klickade på vår Facebook-annons och riktades till vår sida. Informationen som genereras av cookien och / eller statistiken om din användning av denna webbplats överförs till en Facebook-server i USA och lagras där. Facebook använder information som erhållits på detta sätt för att utvärdera ditt användarbeteende med avseende på Facebook-annonser. Facebook kan även överföra denna information till tredje part när det krävs för att göra det enligt lag, eller när dylika tredje parter behandlar informationen på Facebooks vägnar. Facebook associerar inte din IP-adress med annan data som lagras av Facebook. Perioden på 6 månader är nödvändig vid en beställning, för eventuellt rättsligt försvar. Detta krävs inom ramen för garantilagen inom den konsumentvänliga perioden enligt 477 § BGB (på basis av Europaparlamentets direktiv 1999/44 / EU-parlamentet och Rådet av den 25 maj 1999) och är nödvändig för att kunna granska kraven.Av dataskyddsskäl integrerar vi inte sociala plugin-program direkt i vår webbplats. När du besöker våra sidor skickas ingen data till sociala medietjänster som Facebook, Instagram, Twitter, XING eller Google+. Profilering av tredje part är således exkluderad. Integreringen av sidor sker endast med syftet att vidarebefordras till våra konton.

Hur fäster man glas i ram?
Glaset beställs från rammakaren efter exakta mått och läggs ihop med baksidan. Allt läggs i ramen och stiftas fast. Två metoder används: Du gör det ofta och har stiftapparat eller sällan och använder stift och hammare. Baksidans lösa klisterremsor rensas bort, nya klistras på och förseglar tavlan.
I vissa fall överför vi personuppgifter till ett tredjeland utanför EU, men vi ser alltid till att en lämplig skyddsnivå upprätthålls vilket illustreras nedan:Vi använder följande tjänster för värdändamål: Amazon Elastic Cloud Computing (EC2), Amazon Elastic Load Balancer (ELB), Amazon Relational Database Services (RDS) och Amazon Simple Storage Service (S3) från Amazon Web Services (AWS) AWS datacenter i Frankfurt.För ytterligare information angående syftet och omfattningen av Facebooks insamling och behandling av dina personuppgifter, samt inställningsalternativen för att skydda din integritet på Facebook, vänligen se Facebooks Integritetspolicy. Du kan avböja genom Digital Advertising Alliance i USA, Digital Advertising Alliance i Kanada, European Interactive Digital Advertising Alliance i Europa eller från dina enhetens inställningar så att du inte ser intressebaserade onlineannonser från Facebook och andra deltagande företag.Den information som du, som en anonym sidobesökare av vår hemsida via en Picanova-reklambanner, läses in från din cookie och behandlas anonymt av oss och vår respektive konverteringspartner (till exempel Google). Personuppgifter om dig kommer inte att vidarebefordras.

Upptäck detaljer som du aldrig sett tidigare. Ditt foto tryck är ett digitalt tryckt i den allra vassaste upplösningen med vibrerande färger, vilket resulterar i ett tryck av fantastisk kvalitet.Vi använder teknologier för återannonsering från Adobe Media Optimizer AMO i kombination med Google, Facebook och Bing för att erbjuda dig reklam på andra webbplatser som är skräddarsydda utifrån dina intressen. Du kan ställa in din webbläsare så att den informerar dig om placeringen av cookies. Detta gör att de använda kakorna blir tillgängliga till dig. Du kan även radera cookies när som helst via motsvarande webbläsarinställning och förhindra att nya cookies appliceras (opt-out). Observera att våra webbsidor kanske inte visas optimalt och att vissa funktioner inte längre blir tekniskt tillgängliga. Samtycket till dataöverföring som ges i samband med beställningsprocessen kan när som helst återkallas, även utan motivering, med verkan för framtiden.Dataöverföring säkerhet SSL (Secure Socket Layer) används. Så din data är alltid skyddad. Detta förfarande används också av banker för att garantera din säkerhet. Skicka då en e-post och berätta vem återförsäljaren är, det aktuella formatet och priset. Vi kontrollerar dina uppgifter direkt och om de stämmer skickar vi dig motsvarande rabattkupong! Vänligen vänta vårt svar innan du köper, eftersom efterföljande återbetalningar inte är möjliga. Du kan fortfarande dela utvalda sidor med ett klick på knapparna för Facebook, Twitter, Pinterest eller Google+ och se hur ofta de har delats tidigare. Om du väljer Klarnas betaltjänster ber vi om ditt samtycke i enlighet med artikel 6.1 p. 1 lit. a i DSGVO att vi får överföra de uppgifter som krävs för att hantera betalningen och en identitets- och kreditkontroll till Klarna. I Tyskland kan de kreditupplysningsföretag som nämns i Klarnas integritetspolicy användas för identitets- och kreditupplysning. Den information som erhålls om den statistiska sannolikheten för utebliven betalning används av Klarna för ett vägt beslut om upprättande, genomförande eller avslutande av avtalsförhållandet. Dessutom skickar vi nyhetsbrev till våra kunder inom det rättsligt tillåtna omfånget. Du kan invända mot detta genom att klicka på länken i ett sådant nyhetsbrev (opt-out).Vi överför dina uppgifter till tjänsteleverantörer som stödjer oss i driften av våra webbplatser och tillhörande processer i enlighet med Art. 28 GDPR. Våra tjänsteleverantörer är strängt bundna till våra instruktioner och således även avtalsmässigt bundna. Vi använder följande tjänsteleverantörer:

Ditt inramade foto galleri levereras med en högkvalitativ solid ram. Välj en färg som bäst passar ditt foto eller en färg som ger lite kontrast. Den perfekta ramen får ditt foto att glänsa och förvandlar det till något alla vill titta på. Dessa marknadsföringspartners kontrollerar om du har nått vår webbplats genom att ha klickat på en annonseringskampanjs-objekt. Detta ger oss möjlighet att utveckla riktade marknadsföringsstrategier och säkerställa en optimal annonsupplevelse för dig som användare. För val av ett erbjudande som för närvarande är av regionalt intresse för dig, kommer vi att pseudonymisera och kryptera formuläret för din adress, födelsedatum, land, postnummer, hashvärde för e-postadressen och din IP-adress för överförande till Sovendus GmbH, Molt-kestr. 11, 76133 Karlsruhe (Sovendus) (artikel 6, §1 GDPR). E-postadressens pseudonymiserade hashvärde används också för att ta hänsyn till en eventuell invändning mot annonsering av Sovendus (artikel 21.3, artikel 6 första stycket i GDPR). IP-adressen används av Sovendus uteslutande för datasäkerhetsändamål och är som regel anonymiserad efter sju dagar (artikel 6 §1 f GDPR).

Vi kan komma att inkludera nyckelord på våra webbplatser som innehåller uttalanden om innehållet på webbplatsen, till exempel produkter som erbjuds. Vi använder Google Tag Manager, Visual Website Optimizer (VWO) och Adobe Media Optimizer (AMO), Google Adwords. Följande exempel beträffande Google förklarar hur det fungerar. Google tar emot dessa nyckelord som varken innehåller personlig eller känslig information. När du besöker en sida med specifika produktrelaterade nyckelord, lagrar och tilldelar Google dem till dina pseudonymer. Den här sammankopplingen gör att Google kan avgöra huruvida någon av våra annonser visas för dig.
I händelse av dataöverföring till USA, följer en adekvat nivå av dataskydd från det motsvarande deltagandet av tjänsteleverantörerna i Privacy Shield Agreement (Art. 45 § 1 GDPR)

Hur väljer man ram till tavla?
När du väljer ram ska du välja en som är lika stor som ditt konstverk. Om din tavla är 30×40 ska du välja en lika stor ram. Om du inte redan vet hur stort ditt konstverk är, är det en bra idé att mäta den. När du har koll på vilken storlek du söker efter är det lättare att hitta en ram som passar.
I alla andra avseenden använder vi de adressuppgifter som lämnats av dig med en beställning av annonsering via post inom ramen för de juridiska gränserna. Du kan när som helst invända mot denna annonsering.

För mer information om varaktigheten för lagringen, se avsnitt 3. Om inte mer detaljerad information ges där, sparas uppgifterna så snart de ej längre behövs.
Tryckt, inramat, levererat – ditt galleri av inramade foton kommer inramat och färdigt, så att du kan hänga upp det direkt när du packat upp det. Allt du behöver göra är att välja din favorit från ett kalejdoskop av färgalternativ. Varje ram är handgjord och vi lägger på en kristallklar akrylglasruta på var och en. Därefter skickas din tavla till dig via en försiktig och försäkrad logistikpartner.

Google kan tekniskt länka de pseudonymiserade egenskaperna hos t.ex. dina enheter som surfplattor, telefoner och e-post-inkorg (marknadsföring mellan enheter). Det är en förutsättning att du tidigare har lämnat medgivande om med den här databehandlingen till Google. Det innebär att Google kan utföra riktade annonskampanjer på olika slutenheter. Vi använder detta för att utvärdera våra marknadsstrategier. Den rättsliga grunden är Art 6 § 1, f GDPR.
Vi arbetar tillsammans med följande marknadsföringspartners för att genomföra marknadsföringsåtgärder: Google Adwords, Google AdSense, Googles Display Network, Youtube, Bing, Facebook, samt Avilliate Networks (Awin, Flexoffers, Cross sell, Zanox, Affilinet, Webgains, Tradetracker, Daisycon, CJ Affiliate by Conservant, Belboon, Adcell) och deras respektive anslutna partners.

Vad ska man tänka på när man köper ram?
Hur mycket RAM du har behov för, beror på vad du använder datorn till. Om du håller på med videoredigering och så kallad rendering, så behöver du mycket minne. Då bör du ha minst 16 GB, helst mer. Om du använder mindre tunga program och surf på nätet, så räcker det med 8 GB.
Om du inte vill delta i Bing Conversion Tracking kan du också neka inställningen av cookien som krävs för detta – till exempel genom att använda en webbläsare som deaktiverar automatisk inställning av cookies. För att göra detta, klicka på följande länk:Du bestämmer själv omfattningen av de data som du vill skicka till oss som en del av din online-ansökan. Online-ansökningar överförs elektroniskt till vår personalavdelning där de behandlas så snabbt som möjligt. Dataöverföringen är krypterad. Ansökningarna skickas som regel till cheferna av de relevanta specialavdelningarna i vårt företag. Utöver det kommer dina uppgifter inte att vidarebefordras. Din information kommer att behandlas under sekretess i vårt företag. Om din ansökan blir nekad kommer dina dokument att raderas efter 6 månader.