Posted on

Rhodes 54 Piano

Jag kommer köpa en Roland PCR-800 som efter några timmars testning i musikaffären funkar fint med logic, dessutom under halva priset jämfört med CME VX6.

Why are old pianos so heavy?
What Makes Pianos Heavy? Pianos are heavy because of their overall construction. Pianos are typically constructed with heavy wood, cast iron plate, and the keys and wheels. 70% of the piano’s weight comes from the harp (cast iron plate).
Problem med att komma åt knappar har du naturligtvis både med hård och mjukvara om ni tänker efter lite, hatade yamaha p200 för just detta bytte ofrivilligt ljud x antal gånger……. trasiga sladdar och glapp är ett mkt större problem live än knappfel, ju fler desto större problem. Så skall man hitta dem också.massa sladdar. Klarar du dig utan viktade tangenter så är nord electo under en motif ett bra alternativ, electron har fantastiska ljud som fungerar bra live, dock är pianoljuden avsevärt förbättrade i stagen.En PC har ju t.ex. det problemet att om man råkar komma åt powerknappen, så får man en ruta där det står ”Windows avslutas”, och man kan inte göra någonting åt saken. Och det tar _minst_ 2 minuters ombootande, fipplande innan man är tillbaka där man var. Mardröm på scenen! Det är bara ett av alla potentiella fel som kan uppstå, addera olika latencyproblem o.s.v. så vill jag nog stå fast vid mitt påstående: För den modige och händige.Väldigt svår frågeställning vad man skall köpa med dina behov av ljud-har liknande behov. Använder själv mest stagen nu men saknar de fina stråkarna i motifen.

Är dock inne på att köpa en CME VX6:a för att ha de parametrar jag behöver pilla på direkt åtkomliga från klaviaturen. Dessutom smaskigt med motoriserade reglar.
Vanligtvis har jag datorn placerad på ett ställ snett bredvid klaviaturen. Sen har jag tejpat fast en musmatta på klaviaturen att ha musen på, för smidig åtkomst.Enda som behövs är en USB kabel mellan keyboarden och Macbooken samt en ljudkabel ut från Macbookens inbyggda ljudkort. Kör man PC åker man dock på ett externt ljudkort då den inbyggda ljudhanteringen suger rejält, läs extrem latency.Alla power-relaterade knappar på datorn programmerar man bort, likaså stänger av konstiga popuper, skärmsläckare och systempling. Datorn går ju på batteri så även om någon snubblar över en sladd fortsätter allt precis som det ska eftersom även UF80:n funkar då den får kraft via USB.

Med Reason 4 får man till och med överlappande patchbyten, vilket man verkar verkar omöjligt eller kräver rejäla omvägar för att uppnå på de flesta hårdvarusyntar (dvs som inte är en Kurzweil). Det går med andra ord att ligga kvar med vänsterhanden på ett ackord med pad, byta patch med en pedal och fortsätta spela solo med högerhanden utan att det blir någon glitch alls i ljudet. Släpp vänsterhanden så släpper tonerna. Har ett mycket enkelt filter i MIDI-OX som ser till att automatiskt ”släppa upp” sustainpedalen när jag byter ljud så att det inte ligger hängande toner även om man glömmer sustain nere under ett byte.
I fallet med powerknappen så pratar vi ganska hög klumpfaktor, vilket kan hända hända även med hårdvara. Jag råkade av misstag komma åt demo-knappen på en lånad synt och hittade inte stopp-knappen, när jag skulle byta ljud mellan två låtar, så det var bara att vackert vänta med demon klingandes i PA systemet tills den behagade vara färdig efter ca 1,5 min!

ASIO4ALL, har det installerat på min stenålders laptop ja, men hade fortfarande problem med klippning/latency som kom och gick, så jag la ner att försöka musicera på den. Därav min grundskepticism mot datorlösningar.
Särskilt för repandet är det en väldigt trevlig rigg. På större konserter åker S80 med för att få viktade tangenter samt även Electron eftersom den har bättre orgelljud än B4:an.Kör på racklösningen, har Nord Electro rack, samt en Roland XV-2020. Det är ju smidigt på rep och så att bara släpa rackmodulen, men det är ju _ofta_ som man glömt en kabel eller så :-). Plus att det är lite struligt på vad man ska göra av modulen på scen, och lite extra felsökning när man inte får ljud på soundcheck.

Vad är det bästa man kan köpa för runt 20 000, är min fråga. Yamaha Motif Rack ES, hur bra låter de till exempel? Är det bara att glömma högklassiga ljud för under 20 000? Kanske en bärbar dator, ett snabbt ljudkort och några pluggar är det billigaste istället för ett rack? Och enklaste att ta med? Fast det uppdagas många tekniska faktorer då, så det kanske inte är att lita på till 100 % förresten.Har själv tidigare jobbat med en yamaha P90 kopplad till kurz k2600r och och korg tr -rack. Ovanför hade jag min Nord electro. En fantastisk rigg men alldeles för jobbig att sätta upp……hur mycket sladdar som helst och ibland har det lett till problem live. Ju fler syntar desto mer volymer att balansera mot varandra. Vill slå ett slag för XV:n, har SRX-kortet ”ultimate keys” till, och Rhodes och Wurlitzer tycker jag är helt jämförbara med electron. Electron har inte ljud för alla 88 tangenter heller, inte superbra vid pianospel. Speciellt om du ska ha massa diverse-ljud som stråk och vibrafoner också. Electron är dock lite roligare med rattar och effekter och så. Jag tröttnade i alla fall på den, CME kan inte testat den alls innan den släpptes, för det gick inte att spara inställningar, det gick inte att röra de motoriserade reglarna alls när jag testade med Logic, massor med funktionalitet som stod beskrivning i handboken fanns inte implementerat, så det slutade med att jag lämnade tillbaka skiten. Jag har lite planer på att köpa en midiklaviatur 88 istället då jag är mer studioinriktad nu, och köra med min 1080 + en annan möjligtvis motif-modul och kanske en bärbar dator för de livegigg jag gör. Trist att CME VX inte var nåt att ha, läste en recension i en engelsk musiktidning där det också blev sågat med fotknölarna. Tydligen kan får man inte röra de motoriserade reglarna när de har de läget, vilket gör de oanvändbara för t.ex. automatisering. Funkade de med B4 förrestem?

Why did Fender stop making Rhodes?
But in the 1980s, lower-cost polyphonic synthesizers started to appear, and some were very good at recreating the sound of the Rhodes (especially Yamaha’s DX-7 with sales of over 200,000 ). This led to the eventual demise of the mass-produced electric piano, and CBS lost interest in the project.
Motif syntarna låter fantastiskt bra och jag har själv funderat på en rack(när släpps x?), du får tänka på att du behöver programmera upp syntarna i förväg. Rackar är oftast väldigt oflexibla live.😆 Själv har jag lyckats komma åt ”transpose”-knappen, minns en gång på spelning när Electron var ny, och jag typ inte visste ens var den knappen satt. Plus att det ju finns ju både på MIDI-keyboardet och på modulen, som sagt mer felsökning med separata enheter.

Hej, jag har just nu en KORG Triton proX, alltså stagepianovarianten med vägda tangenter. Jag ska sälja denna och köpa mig något annat, hittills har jag tänkt ungefär såhär;
PCR-X00 kan jag rekommendera, har ett PCR-300 vid datorn, bra spelkänsla, många roliga rattar. Seriöst av andka771 att stå ”några timmar” i musikaffären och testa förresten 🙂 . Synd att det inte finns en 76-tangenters version. Varning dock för PCR-30, som går sönder efter ett tag. Växlar mellan Studiologic och M-Audio Keystation 88 pro som kontrollerkeyboard, och Studiologic:en är hästlängder bättre. Snabbare klaviatur, men ändå bättre pianokänsla. Mer rattar på Keystationet dock, nästan löjligt många, men anslagskänsligheten är väldigt svår att få ordning på. Vill protestera lite mot detta påstående. Jag har kört en Edirol Midiklaviatur samt en Macbook laddad med Reason/Reason Pianos för piano/elpiano ljud, NI B4 II för orglar samt and Minimoog V för pads and leads och jag har aldrig haft ett enda bekymmer.

funderar på att köra en macbook att använda tillsamans med min nord stage, scarbees wurlitzer och clavinetter är bättre än stagens samplingar. Speciellt clavinetten som har aftertouch – bend effekt som gör den mer lik min riktiga D6.
Tidigare släpade jag runt på en Yamaha S-80 samt en Nord Electro, men numera får de oftast stå kvar hemma. Någon gång då och då kan de få följa med på större spelningar för att få vägda tangenter (S-80) samt i enstaka fall Electron för att jag gillar orgelljudet i Electron aningen mer än B4:an.Apropå latency med inbyggda kort kör jag med ASIO4All på inbyggda kortet och betraktar 10 ms med polyfoni över 100 toner som lätt under ”riskfri nivå”. Skulle inte kunna intyga att det blir bättre med externt kort.

VX6:an verkar ju intressant, motoriserade reglar, jag vet inte, hög ”lull-lull”-faktor på det. Är ju ordentligt mycket dyrare än UF60, som ju har knappar och reglage så att det räcker. Själv har jag kollat lite på UF80, att byta ut Keystationet emot, men tror ändå inte det är värt pengarna.
Enda anledning till att gå via t.ex. Logic är att man kan till reverb eller compressor, men min erfarenhet är att de flesta ljudtekniker blir gladare om de får fixa den biten. En annan fördel skulle väl vara att man ha flera versioner av samma plugg med olika ljud igång samtidigt.

Problemet var att det inte ens gicka tt ladda in den senaste mjukvarufixen (1.09), det gick inte att få kontakt med datorn i uppdateringsmode, och jag testade både OS X, XP och Vista (3 olika datorer),
Jag GISSAR att så är fallet. Jag har inte haft några problem att komma ner på 5ms med Macbooken, lägre har jag inte provat eftersom jag inte sett någon vits med det.Jag släpade länge runt på en Yamaha S80 (Digitalpiano), en Electro 2 samt en gammal D-50 överallt, tills jag kom på att en Macbook och en Edirol midi klaviatur var betydligt trevligare för ryggen och låter nästan lika bra. Vad som är trevligt med Macbooken är att det inbyggda ljudkortet fungerar alldeles utmärkt till skillnad från PC:ns inbyggda ljudkort som ger en extrem latency.Sen så vill man ju kunna byta ljud snabbt mellan låtarna. Ska man ladda in alla pluggar i en sequencer och köra olika midi-kanaler, med risk för minneskollaps vilket ger latencyproblem, etc. Hur gör du andka771?Nord Stage låter rätt bra och har en skön klaviatur, men 26-28 papp är för mycket för mig. Jag vill gärna ha något som är lätt att bära runt på. Fördelen med ett rack är att det går att uppgradera/byta ut och klaviaturen också. Det optimala vore en MIDI-klaviatur som liknar min Triton för runt 4 papp och t.ex. Nord Rack 2 till det.Electron har jag dock aldrig haft problem med knappar, det måste vara den mest prisvärda ”synt” jag köpt! Haft den sedan 2001………den var ganska dyr då! Jag har inte ägt ett klaviaturinstrument så länge och använt så mycket live(jag har haft och har ganska många keys). Lätt och mobil!!!!! Rekommenderas varmt. Kör själv mer på stagen nu men electron åker med ibland för att spara ryggen. Komplettera med ett leslie(och bryt ryggen) och lite feta gitarrpedaler så blir den fantastisk.Mitt skarpaste råd är: köp en nord stage med ben, notställ och väska och spara ryggen eller yamaha s90es(eller MO8 och spara pengar) de flesta sound du vill ha och inget strul med

Kritikerrosade Addictive Keys från svenska XLN Audio är ett kraftfullt och kreativt mjukvaruinstrument för piano- och keyboardljud. Oavsett om du ska producera en ballad åt Rihanna (Rihanna – Stay) eller en reklamfilm för Apples senaste telefon (iPhone X event) kan du räkna med att Addictive Keys levererar.
1968 släppte Sennheiser HD414, världens första öppna hörlur. Med mer än 10 miljoner sålda exemplar förblir denna hörlur den bäst säljande hörluren genom alla tider. 75 års erfarenheter finns i kunskapsbanken. FS-820, här i svart utförande, är en akustisk gitarr i Yamahas FS-serie med en något mindre kropp än motsvarande FG-modell, och ett varmare och starkare ljud tack vare kropp i mahogny. Den mindre och tunnare kroppen är perfekt både för för yngre gitarrister och för mer avancerat finger-pickingspel. FS820, här i svart utförande, har botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Yamaha P45B är ett kompakt och mycket prisvärt digitalpiano med 88 vägda tangenter, 10 olika instrumentljud samt inbyggda högtalare med en god ljudkvalitét. Komplettera gärna med original benställning L85B för ett mer möbellikt utseende.FSX-830C, här i färgen Brown Sunburst, är en akustisk gitarr med cutaway i Yamahas FS-serie med botten och sidor i rosewood, solid topp i gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat. FSX-800C, här i färgen Sand Burst, är en akustisk gitarr med cutaway i Yamahas FS-serie med botten och sidor i nato/okume, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat. Färg: Sand Burst. PSRA350 är ett keyboard med 61 fullstora anslagskänsliga tangenter från Yamaha, speciellt anpassad för orientalisk musik med snabbknappar för skalinställningar och hjul för pitchbend. Här finns hela 613 instrumentljud av hög kvalitet, 210 rytmer med komp, 150 arpeggiotyper och en inbyggd musikskola. PSR-A350 har även USB som skickar MIDI till en dator eller iPad.Hybridsynt från Yamaha med 61 tangenter med aftertouch och en stor tryckkänslig display. Montage har 2 ljudmotorer som ger det bästa av såväl samplingsteknik (AWM2) som avancerad syntes (FM-X). Tillsammans med Motion Control och den nya Super Knob är Montage en drömmaskin för alla typer av ljud.

FS-830 är en akustisk gitarr i Yamahas FS-serie med en något mindre kropp än motsvarande FG-modell, samt rika övertoner och förbättrad sustain tack vare kropp i rosewood. Den mindre och tunnare kroppen är perfekt både för för yngre gitarrister och för mer avancerat finger-pickingspel. FS830 har botten och sidor i rosewood, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.

FGX-830C, här i svart utförande, är en akustisk gitarr med cutaway i Yamahas FG-serie med botten och sidor i rosewood, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.TRBX-174EW, instegsmodellen i Yamahas populära TRBX-serie, är en 4-strängad elbas med kropp i mahogny, topp i exotic wood, hals i lönn och greppbräda i rosewood. Mikrofoner: 1st Split Single Coil/Ceramic och 1st Single Coil/Ceramic. Färg: Natural.

FGX-800C är en akustisk gitarr med cutaway i Yamahas FG-serie med botten och sidor i nato/okume, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yanaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.
FSX-820C är en akustisk gitarr med lite mindre kropp och cutaway i Yamahas FS-serie med botten och sidor i mahogny, solid topp i gran, hals i nato, samt greppbräda i valnöt. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.

A1M, här i färgen Vintage Natural, är en akustisk gitarr med cutaway och solid topp i Yamahas A-serie. Sidor och botten i mahogny, topp i sitkagran, hals i mahogny, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.
TRBX-174, instegsmodellen i Yamahas populära TRBX-serie, är en 4-strängad elbas med kropp i mahogny, hals i lönn och greppbräda i rosewood. Mikrofoner: 1st Split Single Coil/Ceramic och 1st Single Coil/Ceramic. Färg: Black.FS-820 är en akustisk gitarr i Yamahas FS-serie med en något mindre kropp än motsvarande FG-modell, och ett varmare och starkare ljud tack vare kropp i mahogny. Den mindre och tunnare kroppen är perfekt både för för yngre gitarrister och för mer avancerat finger-pickingspel. FS820 har botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.

PAC611VFM är en elgitarr i Yamahas Pacifica-serie med kropp i al, topp i flammig lönn, hals i lönn samt 22-bands greppbräda i rosewood. Halsmikrofon: Seymour Duncan SP90-1n. Stallmikrofon: Seymour Duncan TB-14. Färg: Root Beer.
MX61 är en mångsidig synt med 61 tangenter. Förutom pianoljud från Yamaha Motif finns här över 1100 instrumentljud i alla kategorier, men även patterns att jamma till, arpeggiator och möjlighet att spela upp färdiga MIDI-bakgrunder. Via USB kan du enkelt koppla MX61 till ditt favoritprogram för inspelning. Steinberg Cubase AI medföljer. Överdrag till Yamahas PA-högtalare DXR12, DXR12 mk2, DBR12 och CBR12. Ger ett bra skydd för högtalaren och har en extra ficka för kablar. Pris per styck. FGX-800C, här i färgen Sand Burst, är en akustisk gitarr med cutaway i Yamahas FG-serie med botten och sidor i nato/okume, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yanaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.FS-820, här i färgen Ruby Red, är en akustisk gitarr i Yamahas FS-serie med en något mindre kropp än motsvarande FG-modell, och ett varmare och starkare ljud tack vare kropp i mahogny. Den mindre och tunnare kroppen är perfekt både för för yngre gitarrister och för mer avancerat finger-pickingspel. FS820, här i läckert rött utförande, har botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.

PAC611H är en mycket välbyggd elgitarr i Yamahas serie Pacifica med kropp i al, hals i lönn, 22-bands greppbräda i rosewood och 4-lagers plektrumskydd. Mikrofoner: 1st Seymour Duncan SP90-1n och 1st Seymour Duncan TB-14 pickup med 3-lägesswitch. Färg: Svart.FG-820L är en vänstersträngad akustisk gitarr i Yamahas FG-serie med botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.

AC1M, här i färgen Vintage Natural, är en akustisk gitarr med cutaway och solid topp i Yamahas A-serie. Sidor och botten i mahogny, topp i sitkagran, hals i mahogny, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.
FG-800, här i utförandet Brown Sunburst, är standardmodellen i Yamahas omtyckta FG-serie av akustiska stålsträngade gitarrer, som tack vare ett traditionellt utseende, hög kvalitet och bra pris är en alldeles utmärkt nybörjargitarr. Botten och sidor i nato/okume, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. MX49 är en mångsidig synt med 49 tangenter. Förutom pianoljud från Yamaha Motif finns här över 1100 instrumentljud i alla kategorier, men även patterns att jamma till, arpeggiator och möjlighet att spela upp färdiga MIDI-bakgrunder. Via USB kan du enkelt koppla MX49 till ditt favoritprogram för inspelning. Steinberg Cubase AI medföljer. FSX-820C, här i färgen Brown Sunburst, är en akustisk gitarr med lite mindre kropp och cutaway i Yamahas FS-serie med botten och sidor i mahogny, solid topp i gran, hals i nato, samt greppbräda i valnöt. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.Mycket välbyggd elgitarr med fast stall i Yamahas serie Pacifica. Kropp i al, hals i lönn, 22-bands greppbräda i rosewood och 3-lagers plektrumskydd. Mikrofoner: 2st humbucker (alnico v) pickuper med 3-lägesswitch och push/pull. Färg: Svart.

How much did a Rhodes piano cost?
After months of teasing, the legendary Rhodes piano is back, with Rhodes Music Group opening pre-orders for the new MK8 model on Wednesday. It costs an eye-watering $9,450. And that’s only the price of the base model.
FGX-830C är en akustisk gitarr med cutaway i Yamahas FG-serie med botten och sidor i rosewood, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat. FS-820 är en akustisk gitarr i Yamahas FS-serie med en något mindre kropp än motsvarande FG-modell, och ett varmare och starkare ljud tack vare kropp i mahogny. Den mindre och tunnare kroppen är perfekt både för för yngre gitarrister och för mer avancerat finger-pickingspel. FS820, här i utförandet Turquoise, har botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. FG-820, här i färgen Sunset Blue, är en akustisk gitarr i Yamahas FG-serie med botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.TRBX-174, instegsmodellen i Yamahas populära TRBX-serie, är en 4-strängad elbas med kropp i mahogny, hals i lönn och greppbräda i rosewood. Mikrofoner: 1st Split Single Coil/Ceramic och 1st Single Coil/Ceramic. Färg: Red Metallic.

FSX-800C är en akustisk gitarr med cutaway i Yamahas FS-serie med botten och sidor i nato/okume, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.

FS-800 är en akustisk gitarr i Yamahas FS-serie, med en något mindre kropp än motsvarande FG-modell. Den mindre och tunnare kroppen är perfekt både för för yngre gitarrister och för mer avancerat finger-pickingspel. FS800 har botten och sidor i nato, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.
PAC311H är en 6-strängad elgitarr i Yamahas Pacifica-serie med kropp i al, hals i lönn, 22-bands greppbräda i rosewood och 4-lagers plektrumskydd. Mikrofoner: 1st P-90 single-coil och 1st humbucker-pickup med push/pull. Färg: Black.FS-820, här i färgen Autumn Burst, är en akustisk gitarr i Yamahas FS-serie med en något mindre kropp än motsvarande FG-modell, och ett varmare och starkare ljud tack vare kropp i mahogny. Den mindre och tunnare kroppen är perfekt både för för yngre gitarrister och för mer avancerat finger-pickingspel. FS820, här i det läckra utförandet Autumn Burst, har botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.

Are 100 year old pianos worth anything?
Antique pianos are pianos that’re at least a hundred years old, and, like antique books, they’re not worth a lot of money just because of their age. In actuality, these old instruments may be worth very little at all, depending on their brand and condition.
Yamaha HPH50 är en nätt hörlur med neutral ljudbild som passar bra för exempelvis keyboards och digitalpianon. Levereras med en adapter till 6,3 mm hörlursplugg.Hybridsynt från Yamaha med 88 vägda tangenter med aftertouch och en stor tryckkänslig display. Montage har 2 ljudmotorer som ger det bästa av såväl samplingsteknik (AWM2) som avancerad syntes (FM-X). Tillsammans med Motion Control och den nya Super Knob är Montage en drömmaskin för alla typer av ljud.

Överdrag till Yamahas PA-högtalare DXR10, DXR10 mk2, DBR10 och CBR10. Ger ett bra skydd för högtalaren och har en extra ficka för kablar. Pris per styck.
TRBX-174EW, instegsmodellen i Yamahas populära TRBX-serie, är en 4-strängad elbas med kropp i mahogny, topp i exotic wood, hals i lönn och greppbräda i rosewood. Mikrofoner: 1st Split Single Coil/Ceramic och 1st Single Coil/Ceramic. Färg: Translucent Black.

Do Rhodes go out of tune?
Generally speaking it can be said that the Piano will not ”go out of tune”. Certainly it does not go generally out of tune over the entire Keyboard as does the traditional string piano.
LS6 ARE är en akustisk gitarr med den lite mindre LS-kroppen i Yamahas L-serie. Sidor och botten i rosewood, topp i solid engelmann-gran behandlad med Acoustic Resonance Enchancement, hals i 5-delad mahogny/rosewood, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: passivt med SRT Piezo Pickup. Levereras med hardbag. FG-820, här i färgen Brown Sunburst, är en akustisk gitarr i Yamahas FG-serie med botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. LL16D ARE, här i svart utförande, är en lyxig helsolid akustisk gitarr i Yamahas L-serie med exklusiva snäckinlägg runt kropp, huvud och ljudhål. Sidor och botten i rosewood, topp i engelmann-gran behandlad med Acoustic Resonance Enchancement, hals i mahogny/rosewood, samt greppbräda i ebenholts. Mikrofonsystem: passivt med SRT Piezo Pickup. Levereras med hardbag.Hybridsynt från Yamaha med 76 tangenter med aftertouch och en stor tryckkänslig display. Montage har 2 ljudmotorer som ger det bästa av såväl samplingsteknik (AWM2) som avancerad syntes (FM-X). Tillsammans med Motion Control och den nya Super Knob är Montage en drömmaskin för alla typer av ljud.

Reface CS är en portabel synt som bygger vidare på arvet från Yamahas klassiska analogsyntar. Här finns en oscillator med flera vågformer och texture, filter, envelope och LFO. Liksom övriga Refacesyntar är CS väldigt enkel och rolig att använda, har inbyggda högtalare, looper, MIDI in/ut samt USB.
FG-800 är standardmodellen i Yamahas omtyckta FG-serie av akustiska stålsträngade gitarrer, som tack vare ett traditionellt utseende, hög kvalitet och bra pris är en alldeles utmärkt nybörjargitarr. Botten och sidor i nato/okume, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.Yamaha Reface CP är en portabel synt som ger dig flera klassiska elpianon från 1970-talet såsom Rhodes, Wurlitzer och Clavinet i ett behändigt format. Här finns dessutom effekter som tremolo, wah, drive, delay och phaser. För maximal portabilitet kan Reface CP drivas på batterier (nätadapter medföljer), och här finns till och med inbyggda högtalare.FS-800, här i färgen Sand Burst, är en akustisk gitarr i Yamahas FS-serie, med en något mindre kropp än motsvarande FG-modell. Den mindre och tunnare kroppen är perfekt både för för yngre gitarrister och för mer avancerat finger-pickingspel. FS800 har botten och sidor i nato, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.

DTX760K är ett kraftfullt digitalt trumset från Yamaha som erbjuder en väldigt realistisk trumupplevelse. Modulen innehåller 1268 ljud, 50 kits, 128 låtar, och en inbyggd inspelningsdel. Hårdvarumässigt levereras DTX760K med 9 pads, pedaler samt stativ.
TRBX-174EW, instegsmodellen i Yamahas populära TRBX-serie, är en 4-strängad elbas med kropp i mahogny, topp i exotic wood, hals i lönn och greppbräda i rosewood. Mikrofoner: 1st Split Single Coil/Ceramic och 1st Single Coil/Ceramic. Färg: Root Beer.LL16 ARE är en helsolid akustisk gitarr i Yamahas L-serie. Sidor och botten i rosewood, topp i engelmann-gran behandlad med Acoustic Resonance Enchancement, hals i mahogny/rosewood, samt greppbräda i ebenholts. Mikrofonsystem: passivt med SRT Piezo Pickup. Levereras med hardbag.

FGX-820C är en akustisk gitarr med cutaway i Yamahas FG-serie med botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.

How much does a Rhodes piano weight?
around 130 pounds The 73-key model weighs around 130 pounds (59 kg). The keyboard’s touch and action is designed to be like an acoustic piano.
Yamaha Reface DX är en lättanvänd FM-synt med 4 operatorer som tack vare variabel feedback gör det möjligt att skapa både klassiska DX-ljud och nyskapande klanger. Reface DX har inbyggda högtalare, looper samt både MIDI in/ut och USB. Nätadapter medföljer men synten kan även drivas på batterier.

FS-850 är en akustisk gitarr helt i mahogny i Yamahas FS-serie, med en något mindre kropp än motsvarande FG-modell. Den mindre och tunnare kroppen är perfekt både för för yngre gitarrister och för mer avancerat finger-pickingspel. FS850 har botten och sidor i mahogny, topp i solid mahogny, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.FG-800, här i elegant mattlackat utförande, är standardmodellen i Yamahas omtyckta FG-serie av akustiska stålsträngade gitarrer, som tack vare ett traditionellt utseende, hög kvalitet och bra pris är en alldeles utmärkt nybörjargitarr. Botten och sidor i nato/okume, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.LL6 ARE är en akustisk gitarr i Yamahas L-serie. Sidor och botten i rosewood, topp i solid engelmann-gran behandlad med Acoustic Resonance Enchancement, hals i mahogny/rosewood, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: passivt med SRT Piezo Pickup. Levereras med hardbag.

LL16M ARE är en helsolid akustisk gitarr i Yamahas L-serie. Sidor och botten i mahogny, topp i engelmann-gran behandlad med Acoustic Resonance Enchancement, hals i mahogny/rosewood, samt greppbräda i ebenholts. Mikrofonsystem: passivt med SRT Piezo Pickup. Levereras med hardbag.
FG-800, här i svart utförande, är standardmodellen i Yamahas omtyckta FG-serie av akustiska stålsträngade gitarrer, som tack vare ett traditionellt utseende, hög kvalitet och bra pris är en alldeles utmärkt nybörjargitarr. Botten och sidor i nato/okume, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.Påkostad vadderad soft case för Yamaha Montage 6. SC-MONTAGE6 har en stor ficka för pedaler och kablar, bärhandtag, kraftiga transporthjul samt axelrem.

FG-820, här i svart utförande, är en akustisk gitarr i Yamahas FG-serie med botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.Överdrag till Yamahas PA-högtalare DXR15, DXR15 mk2, DBR15 och CBR15. Ger ett bra skydd för högtalaren och har en extra ficka för kablar. Pris per styck.

What is the output level of the Fender Rhodes?
Image borrowed from Rhodes Service Manual. The output signal of a Fender Rhodes is weak, as in an electric guitar, and requires pre-amplification. All models include a ¼” jack output located at the front board of the piano that can be connected to a guitar amplifier.
FG-820, här i färgen Autumn Burst, är en akustisk gitarr i Yamahas FG-serie med botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Yamahas tvärföljt för nybörjare YFL212 är lättanblåst och har snabb respons med varm, fyllig ton. Den ger spelglädje i många år till nybörjare och amatörer som vill ha en stabil flöjt med bra mekanik. Tillverkad i försilvrat nysilver – Offset E-mekanik – Levereras med praktiskt etui, komplett med rengöringsviska. En nylonsträngad SILENT Guitar™ är det perfekta instrumentet för övning eller inspelning där en vanlig akustisk gitarr låter för mycket. Med ett SRT mikrofonsystem och inbyggda effekter av hög kvalitet kan du spela i antingen hörlurar eller koppla gitarren till ett högtalarsystem. Levereras med gigbag.PAC611VFM är en elgitarr i Yamahas Pacifica-serie med kropp i al, topp i flammig lönn, hals i lönn samt 22-bands greppbräda i rosewood. Halsmikrofon: Seymour Duncan SP90-1n. Stallmikrofon: Seymour Duncan TB-14. Färg: Translucent Black. FG-820-12 är en akustisk 12-strängad gitarr i Yamahas FG-serie med botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. A1R, här i färgen Vintage Natural, är en akustisk gitarr med cutaway och solid topp i Yamahas A-serie. Sidor och botten i rosewood, topp i sitkagran, hals i 3-delad laminerad mahogny, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.PAC611VFM är en elgitarr i Yamahas Pacifica-serie med kropp i al, topp i flammig lönn, hals i lönn, samt 22-bands greppbräda i rosewood. Halsmikrofon: Seymour Duncan SP90-1n. Stallmikrofon: Seymour Duncan TB-14. Färg: Tobacco Sunburst.

FSX-830C är en akustisk gitarr med cutaway i Yamahas FS-serie med botten och sidor i rosewood, solid topp i gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.LL6M ARE är en akustisk gitarr i Yamahas L-serie. Sidor och botten i mahogny, topp i solid engelmann-gran behandlad med Acoustic Resonance Enchancement, hals i mahogny/rosewood, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: passivt med SRT Piezo Pickup. Levereras med hardbag.

Are 40 year old pianos worth anything?
Age/Condition Unfortunately, the majority of pianos over 40 years old have zero or negative value. Negative value would be due to the cost of removing and disposing of non-functional pianos.
FGX-820C, här i svart utförande, är en akustisk gitarr med cutaway i Yamahas FG-serie med botten och sidor i mahogny, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yamaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.

LL6ARE, här i svart utförande, är en akustisk gitarr i Yamahas L-serie. Sidor och botten i rosewood, topp i solid engelmann-gran behandlad med Acoustic Resonance Enchancement, hals i mahogny/rosewood, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: passivt med SRT Piezo Pickup. Levereras med hardbag.
FG-800, här i det läckra utförandet Sand Burst, är standardmodellen i Yamahas omtyckta FG-serie av akustiska stålsträngade gitarrer, som tack vare ett traditionellt utseende, hög kvalitet och bra pris är en alldeles utmärkt nybörjargitarr. Botten och sidor i nato/okume, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.FGX-800C, här i svart utförande, är en akustisk gitarr med cutaway i Yamahas FG-serie med botten och sidor i nato/okume, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood. Mikrofonsystem: Yanaha System 66 SRT Piezo Pickup med EQ och inbyggd stämapparat.I Yamaha Reface YC finns en mängd klassiska orgelmodeller såsom Hammond, Vox och Farfisa, komplett med drawbars. Här finns också de effekter man förväntar sig. Förutom leslie finns här vibrato/chorus, percussion, distortion och reverb. Reface YC kan drivas på batteri och har inbyggda högtalare.

FG-830, här i färgen Autumn Burst, är en akustisk gitarr i Yamahas FG-serie med botten och sidor i rosewood, topp i solid gran, hals i nato, samt greppbräda i rosewood.

LL16D ARE är en lyxig helsolid akustisk gitarr i Yamahas L-serie med exklusiva snäckinlägg runt kropp, huvud och ljudhål. Sidor och botten i rosewood, topp i engelmann-gran behandlad med Acoustic Resonance Enchancement, hals i mahogny/rosewood, samt greppbräda i ebenholts. Mikrofonsystem: passivt med SRT Piezo Pickup. Levereras med hardbag.
Theoretically and ideally, once set, the pitch remains unchanged until deliberately altered by purposed relocation of the Tuning Spring (counter-weight). Pitch control by this means is not as difficult a task as with a standard piano. The novice is invited to test his skill by taking the following steps.The schedule offered here is a carefully determined approximation. This schedule is the result of the collective tuning experience of a great number of qualified concert tuners. Should you ever wish to revert to standard, equal temperament tuning, simply set your dial to Zero and leave it there as you proceed throughout the entire Keyboard. This may be necessary where you feel the need to synchronize with an organ, for instance, where it is impossible to Stretch Tune. ”Stretch Tuning”, as described here, means the deliberate and precise raising or lowering in pitch of a given range of tones along the scale by one or more ”cents” according to a predetermined standard.

Since this is an approximation, deviation from this in qualified hands is certainly allowable. However, with the tools just described, it is also possible to plot with equal precision the exact degree of deviation decided upon. The end result then, will be that two pianos so tuned will synchronize with such precision as to play together as one.
Certain musicians will demand a more sensitive tuning than what would be the result if the tuning machine were set at A440 for the duration of the entire tuning procedure. This brings up a term known as ”Stretch Tuning”.

Who played Fender Rhodes?
Weather Report’s Joe Zawinul, George Duke and Ray Charles played the Rhodes, and it was a favorite of Paul McCartney, Chuck Mangione, and Billy Joel. Piano legend Bob James put it to work, too, and John Paul Jones famously took it into the wilds with Led Zeppelin’s 1973 epic “No Quarter.”
All electronic tuning devices make use of this standard and have a dial by which the technician can deliberately change the basic setting of a given tone by as many ’cents” above or below a given optimum as he chooses, merely by altering the setting on the dial of his tuning device (Figure 5-3).Stretch tuning is a procedure widely followed by the piano tuning profession. It recognizes a phenomenon of the human ear whereby tones in the upper range of a keyboard will sound ”flat” even though they are calibrated with extreme precision. Fortunately for all, a consensus has long since been agreed upon as to the exact amount of stretching. A piano so tuned creates the impression of great tonal brilliance. Preliminary to a description of stretch tuning, a bit more basic information is in order.

Armed with this standard, it now becomes possible for the technician to plot with precision the exact degree of stretch and to achieve exact synchronization of tuning between two instruments even though one may be tuned in New York and the other in California.
For the purpose of standardization, the word ”semitone” is used to describe the difference in pitch between any tone and the tone 1/2 step above. One one-hundredth part of a semitone is called a ”cent”. Thus, to raise a certain tone ”one cent” is to raise it from its original A440 setting by one one-hundredth of a semitone.Generally speaking it can be said that the Piano will not ”go out of tune”. Certainly it does not go generally out of tune over the entire Keyboard as does the traditional string piano.

To ease your work in following this schedule, it is suggested that you mark with a pencil on the Tone Bar Rail the exact place where the basic setting changes and the number of ”cents” change dictated by the chart (Figure 5-4, Page 5-6).

How much does a Fender Rhodes cost?
Built by Rhodes. Defined by you. With all the possible extras, you can expect to pay $12,640 for a single MK8. That’s a lot when you consider you can find a vintage Rhodes for as little as $2,500, and they’re still highly desirable.
Upon completion of this, you will have Stretch Tuned the Piano in accordance with the best tuning tradition. Now, treat yourself to a performance and enjoy the rare brilliance that only Stretch Tuning can achieve.

The various electronic devices have another feature – some are more sophisticated than others. It is a deliberate and controllable means of calibrating the entire mechanism with reference to the 60 cycle signal coming from the electrical outlet. With calibration thus achieved and with the control dial set at Zero, the machine supposedly is now set at A440. This is a standard arbitrarily determined as an international standard and means merely that A above Middle C will vibrate at precisely 440 vibrations per second. Because of such a standard, it is possible to tune an instrument in California with reasonable assurance that it will be ”in tune” with a piano in New York. Or, that 24 pianos delivered to a school as a ”lab” will all arrive tuned alike.
This Spring acts as a counter-weight and thus provides a vernier control of pitch. Moving it outward, away from the fixed end of the Tine, will cause a drop in pitch. Conversely, moving it inward, toward the fixed end of the Tine, will cause a rise in pitch. The total range thus achieved could be as much as 1-1/2 steps above or below optimum.

What may happen is that one or more notes may go out of tune because of a loose Tuning Spring or as a result of Tine fatigue under the stress of constant heavy blows. Under these conditions tuning simply requires pitch comparison with the tone an octave below and shifting of the Tuning Spring until pitch alignment is achieved. In the case of extreme Tine fatigue, the Tine should be replaced.
The next note, D#, is one and one-half Cents flat. D, C4, C, B, A and G# are all two Cents flat, etc. Continue observing the schedule shown on the Chart until you reach the lowest note on the Piano.

First, calibrate your tuning machine in accordance with Manufacturer’s instructions, making sure that the arrow is set on Zero. Next, tune A above Middle C. Follow with A#, B, C, C# and D. Observing your Chart, you will notice that the next tone, D#, is supposed to be tuned 1 Cent sharp. So, turn the dial on the tuning machine one one-hundredth of a Semitone (1 Cent) sharp. Now continue tuning D#, E, F, F#, and G. Again, observing your Chart, notice that the next tone, G#, is supposed to be tuned 2 Cents sharp. So, again, re-set the dial on your tuning device. This time set the dial two Cents sharp. Continue this procedure until you reach the highest note on the Piano.An extremely helpful feature is the easy removal of the Tone Generator Assembly (Tine portion) from the Tone Bar by unscrewing the Tone Generator Mounting Screw; thus, should a Tine become damaged for any reason, replacement will be easy and inexpensive. Replacement Tone Generator Assemblies are available in Kit form, with the Tine 4-3/8 inches (111.125 mm) in length. This length Tine will accommodate the ”Heavy Traffic” area where the highest incidence of fatigue and breakage is likely to occur. These can be cut to desired length with a pair of side-cutters. For detailed removal and replacement procedures, refer to Chapter 6, Page 6-1.It should be noted also that with all instruments where any option can be realized, the musician will automatically follow the concept of Stretch Tuning. This may explain why an instrument tuned to equal temperament may sound dull and flat.

Now, go back to your starting point at A above Middle C. Move the dial back again to Zero. Observe G# to the left of A. The Chart shows this to be 1 Cent flat. Therefore, following the procedure, which by now is familiar to you, turn the dial to the left of Zero a distance of 1 Cent and tune G#. Continue downward, tuning G, F#, F and E.
There are several brands of electronic tuning devices on the market. Most of these operate roughly on the principle of the strobe light. There is a spinning disk, the speed of which is accurately calibrated. A control knob allows for scale tone changes. Assuming you set the control dial at C, there is a microphone which ”hears” the pitch of the Bar you are tuning. Its vibrations are interpreted as flashes of light. These in turn are superimposed on the spinning disk. If the two are in synchronization, the wheel will appear to be stopped. If the Tone Bar is high in pitch, the wheel will appear to rotate clockwise, etc. Moving the Tuning Spring downward will slow the speed of the Tine. This will cause the strobe wheel to slow its movement until finally, when your adjustment is correct, the wheel will stop, indicating that the Bar is ”in tune”.On each Tine there is a crimped coil Spring so fitted that it can be moved by hand with some effort (Figure 5-1). By design it fits tightly enough to resist normal stresses. Ideally, it remains fixed firmly in place unless deliberately moved.