Posted on

Rottingfåtölj Med Fotpall

Vill du provsitta och titta närmare på våra rottingfåtöljer och korgstolar? Välkommen till någon av våra 150 återförsäljare. Du hittar alla Artwoods återförsäljare här.Rottingfåtöljer är fina som solitärer, men du kan också gruppera dem tillsammans som en sittgrupp. Kombinera gärna med ett passande soffbord eller sidobord. Det kan också vara fint att plocka upp materialet rotting i fler detaljer i rummet. Titta till exempel på våra vackra ljuslyktor och korgar. Rottingfåtöljer och korgstolar är älskade inredningsklassiker som kännetecknas av ett gediget hantverk och en naturnära, harmonisk färgskala. Tidlös charm! Vi har också möbler i konstrotting, även kallat all weather wicker. Konstrotting är tillverkat av polyeten på metallstomme. Det är ett bra alternativ för dig som vill ha tåligare rottingmöbler.Ja och nej. Fåtöljer i naturrotting mår helt klart bäst inomhus. Självklart kan du bära ut dina rottingmöbler i trädgården vackra dagar, men vill du ha rottingfåtöljer eller korgstolar som klarar att stå ute en längre tid rekommenderar vi konstrotting. Det är i stort sett underhållsfritt. Här kan du se våra fåtöljer i konstrotting.

– Naturrotting brukar vara helt obehandlad eller lackad med ett vattenbaserat lack. Det medför att materialet är känsligt för allt för mycket fukt. Rottingmöbler av naturrotting mår därför bäst inomhus, i uterummet eller på den inglasade balkongen.
– Med tiden kan rottingen bli lite torr och spröd. Då blir den också känsligare för belastning. Återfukta ytan på din rottingfåtölj försiktigt med till exempel en blomspruta med vatten då och då, så håller möbeln länge.

Hur ta hand om rottingmöbler?
Rottingmöbler och korgmöbler behöver egentligen ingen skötsel, torka av möbeln med en lätt fuktad trasa och den blir som ny. Undvik allt för stora temperaturväxlingar och förvara möbeln i en torr miljö. Förvaras korgmöbler utomhus slits de snabbt.
Rottingfåtöljen är här för att stanna, nätt och lättplacerad. Rotting ger rummet en varm, naturlig känsla och du kan välja mellan allt från charmiga korgstolar till klassiska fåtöljer i lite stramare kolonialstil.

De passar lika bra i barnrummet som i vardagsrummet eller på verandan. Eftersom rotting är ett lätt material är rottingfåtöljen också lätt att flytta om du behöver en extra sittplats. Vi har också många fina matstolar och karmstolar i rotting om du önskar en ännu nättare modell.
– Vid rengöring av rottingfåtöljer rekommenderar vi en mjuk borste eller en lätt fuktad trasa. Använd aldrig högtryckstvätt. Konstrotting kan rengöras och återfettas med produkten Plastic rattan conditioner.Rotting är ett förnybart naturmaterial som framställs av tjocka gräs- och palmarter. Vi arbetar med olika sorters rotting av hög kvalitet, till exempel kubu, slimit, abaca, croco, lacak och malaka. Färg och yta kan variera lite beroende på vilken säsong rottingen skördas. Det är precis det levande uttrycket som är en del av charmen med rotting! Alla våra rottingfåtöljer och korgstolar tillverkas också för hand av skickliga hantverkare. Det gör varje möbel unik.

Våra exklusiva rottingfåtöljer kommer med dynor i offwhite som standard, men du kan också välja att få dynorna i valfritt tyg från vår tygkollektion. En mjuk kudde och skön pläd höjer mysfaktorn och en vacker matta binder ihop helheten.

För att spara tid och arbete kan du använda en högtryckstvätt för att rengöra trädgårdsbord, stolar och soffor. För riktigt hårt sittande smuts finns det flera lämpliga tillbehör som kan användas tillsammans med högtryckstvätten, t.ex. en tvättborste. Till skillnad från vad folk tror är detta inte ett slöseri med vatten, utan tvärtom. Med en högtryckstvätt zoomar du in på ställena med de värsta fläckarna efter att du redan har tvättat möblerna översiktligt – du får alltså trädgårdsmöblerna rena utan att slösa vatten.
Rotting är ett sammansatt och ojämnt naturmaterial som är ganska svårt att rengöra manuellt med en trasa. Det spricker även lätt och bildar flisor. Smuts ackumuleras dessutom enkelt i mellanrummen i korgmaterialet. Smutset kan du dock få bort både snabbt och enkelt med en låg-, mellan- eller högtryckstvätt. Om du använder din högtryckstvätt, välj en låg tryckinställning och håll ett bra avstånd från möbeln, så att du inte skadar det känsliga materialet. Bär lämplig skyddsutrustning, t.ex. tjocka handskar och skyddsglasögon. Rotting är ett sprött material som spricker och bleknar lätt och inte är särskilt vädertåligt. Trädgårdsmöbler av rotting bör därför förvaras i boden under höst och vinter.Alla vill förstås att deras trädgårdsmöbler av metall ska glänsa. Materialet är tåligt och rengöringen är därför ganska okomplicerad. Snabbaste sättet att rengöra stolar och soffor av metall är med högtryckstvätten. Med en tvättborste som fästs på högtryckstvätten avlägsnas smutsen ännu mer effektivt. Du kan även använda en vanlig svamp för att rengöra möbler av metall. Men om det har uppstått fula rostfläckar på möblerna är högtryckstvätten enda sättet att bli av med dem.

Naturligtvis är det inget problem att tvätta möblerna oftare än så om du vill. Detta kan dock bero på möblernas material, utsatthet för väder och vind samt hur viktigt är för dig personligen att soffor, stolar, bord m.m. ser snygga ut. Om möblerna ska stå ute året runt utsätts de för alla sorters väder, blir smutsigare snabbare och måste därför också rengöras oftare. På hösten och vintern kan det vara bra att ställa undan trädgårdsmöblerna någonstans där det är torrt, t.ex. i en bod eller i källaren.
Ta sedan en svamp eller tvättborste och skura möblerna ordentligt med diskmedel i ljummet vatten eller särskilda rengöringsmedel. Skölj sedan av smutsen som har lossnat och torka möblerna torra med en trasa, eller låt dem torka i solen. För trämöbler kan det hända att du upptäcker grå missfärgningar. Om så är fallet finns det särskilda medel mot grå missfärgningar som kan användas. Dessa bör få verka i några timmar. Skölj sedan med rent vatten.Innan du börjar rengöringen bör alla möbler först flyttas från uteplatsen. Därmed undviker du att få smutsrester på möblerna direkt efter att de har rengjorts. Så kan det faktiskt enkelt bli om du använder en högtryckstvätt.För att trädgårdsmöblerna ska vara helt rena måste förstås kuddar, dynor och klädsel också tvättas. Pollen och löv avlägsnar du snabbt och enkelt med en handborste. Men tänk om du spiller något under grillfesten? Sådana fettfläckar avlägsnas enklast i tvättmaskinen. De flesta överdrag har dragkedja på sidan och kan därmed avlägsnas. Om överdraget inte går att ta av kan du använda en borste, svamp eller trasa. Ta lite diskmedel eller tvättmedel i ljummet vatten och gnugga fläcken ordentligt, men inte för hårt, i cirkelrörelser. För riktigt envisa fläckar hjälper det med en fläckborttagare. Ett mer hygieniskt sätt att tvätta möbelklädsel är med en matt- och textiltvätt. Det är bäst att ta av dynorna och lägga dem i förrådet efter varje användning istället för att bara låta dem slitas.

Att rengöra trädgårdsmöbler handlar inte bara om utseendet utan också om att undvika envisa smutsavlagringar, t.ex. mossa eller lavar, som kan angripa och försvaga materialet. Därför är det alltid värt besväret att läsa på lite om skötselråd, så att du vet vad som behöver göras för att få ut mer av möblerna.
Trädgårdsmöbler bör rengöras minst två gånger per år – helst i början av utesäsongen och sedan igen på hösten, när trädgården ska göras i ordning för vintern. För övrigt bör vädret alltid vara torrt när du rengör trädgårdsmöblerna. Då kan varje möbel torka ordentligt och eventuellt oljas eller lackas (t.ex. för att impregnera trämöbler).Vissa trätyper, t.ex. teak, eukalyptus och robinia, är naturligt vädertåliga tack vare sina eteriska oljor, men lackerade trädgårdsmöbler av mjukt trä (t.ex. bok eller gran) kräver oftast lite mer skötsel. Arbeta alltid längs ådringen och undvik aggressiva rengöringsmedel och stålborstar. Du kan antingen blanda en egen lösning eller ta ett trärengöringsmedel från en specialbutik, men oavsett vilket bör de upplösta smutsresterna sköljas av ordentligt. Polera sedan möblerna med en torr trasa och impregnera dem med olja.Då och då kan du skölja dina rottingmöbler med vatten. Men var försiktig: för mycket vatten gör materialet ännu sprödare. Möblerna bör alltid torkas efter grundligare rengöring.

Med särskilda skötselprodukter och rengöringsmedel blir det lättare att rengöra smutsiga trädgårdsmöbler och få bort gråa fläckar. Vilken produkt som behövs beror på materialet. Välj antingen universalrengöring eller specialkoncentrat. Du kan t.ex. använda en träskyddsolja för att impregnera möbler av trä efter rengöring. Oljan skapar ett skyddande lager som hindrar fukt från att tränga in i materialet. Skötselprodukter, t.ex. 3-i-1 trärengöring blandas enkelt direkt i högtryckstvättens vattenstråle. Produkterna hjälper till att rengöra, underhålla och skydda möblerna från UV-strålning.Innan du tvättar möblerna med vatten, börja med att ta bort damm och lös smuts med en handborste. Om du sedan väljer att rengöra möblerna utan högtryckstvätt kan du använda trädgårdsslangen för att rengöra bord, stolar och soffor på en och samma gång. Specialtillbehör, t.ex. ett spolhandtag med rotojet eller ett vanligt spolrör kan användas för att förstärka eller fokusera vattenstrålen. Dessa metoder fungerar bra för att få bort pollen, fläckar, fågelspillning och insektsrester.

Vilken olja till rottingmöbler?
Du bör behandla dina trädgårdsmöbler i trä med träolja 2-3 gånger under våren och sommaren för att undvika att möbeln torkar och spricker. Om dina trämöbler utsätts för direktsol bör du behandla med träolja oftare. Använde en olja som Jutlandia Care Hardwood Sealer Oil som är speciellt framtagen för trä.
Men var försiktig! Det är inte alla material som tål att rengöras med högt tryck och rengöringsmedel. Trä är ett naturmaterial som reagerar ganska starkt på fukt och rengöringsmedel, beroende på träslag och tillverkningsmetod. Trädgårdsmöbler av hårt trä, t.ex. robinia, ek, teak och bambu, tål att rengöras med högtryckstvätt. Var dock försiktig med trämöbler av t.ex. gran eller bok, då dessa träslag kan skadas av för högt tryck eller rengöringsmedel.En terrass eller veranda är förstås inte så mysig utan en viktig detalj: trädgårdsmöblerna! Stolar och bord måste tvättas då och då för att bibehålla sitt utseende. Men med trädgårdsmöbler är det ofta samma sak som med nyårslöften. Du är väldigt motiverad till en början, men tappar snart energi. Men för att få ut så mycket som möjligt av trädgårdsmöblerna under så lång tid som möjligt måste de verkligen rengöras och skötas med jämna mellanrum.Möbler av plast blir gula och gråa med tiden om du lämnar dem utomhus. Dessa missfärgningar kan avlägsnas med ett särskilt plastrengöringsmedel. Detta innehåller, till skillnad från allrengöringsmedel, en aktiv smutsborttagare som är mycket effektiv för att rengöra trädgårdsmöbler av plast.Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha bygghemmas nyhetsbrev och godkänner att bygghemma behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt bygghemmas integritetspolicy.Behöver växterna något att klättra på eller vill du skydda uteplatsen mot vind eller insyn? En spaljé går att variera på många sätt och är lätt att bygga på egen hand.Det finns två sorters rottingmaterial. Den första typen är naturrotting (kallas också för äkta rotting), vilket är ett naturmaterial som framställs genom att fläta samman trådar från stammen av palmträd. Det gedigna hantverket och naturliga råvaran som ligger bakom produktionen gör resultatet unikt beträffande både färg och form. Den andra typen är konstrotting, vilket är tillverkat i konstfiber/plast som sedan målas på ytan. Konstrotting är billigare, mer hållbart och kräver mindre underhåll – men är inte lika unikt som naturrotting. Det generella svaret är nej, men det beror helt och hållet på vad för slags rotting möblerna är tillverkade i, hur länge de förvaras utomhus och vad det är för väder. Möbler i naturrotting tål varken mycket fukt eller direkt solljus, så dessa lämpar sig bäst för användning i skuggan en sommardag, på en inglasad balkong eller i ett uterum. Möbler i konstrotting är behandlade och anpassade för att klara väder och vind, men bör hållas rena och täckas över när de inte används. Det går alltså utmärkt att ha trädgårdsmöbler i rotting utomhus, men ha för vana att skydda dem från stark sol och förvara dem torrt och svalt vintertid. Oavsett om du har en stor trädgård, ett mysigt lusthus eller en liten balkong är möbler i rotting en fin inredningsdetalj. Materialet kan ha lång hållbarhet, men det kräver att du har koll på hur det ska skötas om. I den här artikeln får du råd om vad du bör tänka på om du planerar att ha möbler i rotting utomhus.

Kan rotting stå ute om Vinteren?
Rotting med fördelar De kräver inte mycket underhåll, och man kan låta dem stå ute hela året.
Solcellslampor är helt klart det smidigaste, miljövänligaste och mest ekonomiska alternativet om du vill satsa på stämningsbelysning i trädgården eller på uteplatsen. Här tittar vi närmare på solcellslyktor för utomhusbruk i prisspannet 50 – 400 kr, som alla är populära bland våra kunder.

Finns det något vackrare än rosor i en trädgård? Låt blommornas drottning ge din trädgård ett fint utseende och en magisk doft. Här tipsar vi om storblommiga klätterrosor som håller sig vackra hela sommaren.Solen avslöjar skoningslöst våra smutsiga fönster och påminner om att det är dags att ta fram fönsterskrapan. Här är en guide för hur du på enklast sätt gör rent dina fönster. Ättika, såpa, tralltvätt eller målartvätt? Borste eller högtryckstvätt? Nedan ger vi tips på vad du behöver för att tvätta altanen och hur du går tillväga för att göra den fräsch inför sommaren. Naturrotting är ett känsligt material som blir torrt och skört med tiden, speciellt om den regelbundna underhållningen skippas. Om du varit noga med att förvara och sköta om möblerna rätt men ändå upplever sprickor i rottingen kan det bero på att möbeln punktbelastats (exempelvis om någon klivit på rottingen med knä eller fötter) eller att fukt och direkt solljus nått materialet trots försiktighet. Är dina möbler tillverkade i konstrotting kan sprickorna bero på att materialet inte har skyddats tillräckligt från direkt solljus, då plasten som möblerna är tillverkade i bryts ner av solens UV-strålning.Är du ute efter en större prydnadsbuske som kan skydda mot både insyn och blåst? Här tipsar vi om åtta snabbväxande buskar som är perfekta för dig som inte har så mycket tålamod.

Ta in en bit av naturen i ditt hem med våra bekväma rottingfåtöljer. De är gjorda av förnybara naturmaterial och många är handflätade av skickliga hantverkare vilket gör varje rottingfåtölj unik. Välj bland olika stilar och färger, sedan är det bara att lägga till dynor som ger extra komfort.
Du kanske tror att rottingfåtöljer och korgstolar kräver ett komplicerat underhåll? Sanningen är att rottingstolar kan rengöras med en fuktig trasa. Så ta bara ut den till uterummet eller terrassen på sommaren och torka sedan av dem lite snabbt, så ser de ut som nya igen till vintern. Lägg till en dyna eller ett nackstöd så blir din rottingfåtölj ännu snyggare och bekvämare – dessutom är en korgstol inomhus ett exotiskt inslag i ditt vardagsrum. Vi har dynor i 100 procent bomull vilka är både vändbara och lätta att hålla rena.Något som gör att rottingmöbler är så populära är att de passar minst lika bra på uteplatsen under tak som inomhus i din läshörna eller i köket. Du kan möblera vilket rum du vill med dessa möbler som ger hela rummet eller uteplatsen en klassisk känsla samtidigt som du får en möbel i hög kvalitet som är riktigt lättskött.

Vill du ha nya utemöbler till din altan? Ska du köpa nya utemöbler till trädgården? Eller vill du ha en mysig soffa i fotändan av sängen i sovrummet? Oavsett var du tänkt inreda är rotting ett material som passar riktigt bra, särskilt för dig som vill ha en naturlig look hemma. Hos Hulténs hittar du följande kategorier av rottingmöbler:
Du kan hitta allt från köksstolar och fåtöljer till utemöbler i rotting hos Hulténs. Vi har samlat produkter från de ledande tillverkarna i branschen och har ett brett sortiment av prisvärda rottingmöbler i hög kvalitet.Vill du ha möbler i samma stil som är lite tåligare kan du istället kika bland våra konstrottingmöbler. Detta material är ännu lättare att sköta och kräver bara att du spolar av dem med trädgårdsslangen vid behov, några gånger per år. Du kan med fördel para ihop en ljus rottingstol med en blå sittdyna eller din mörkare rottingsoffa med en ljusgrå dyna för en mer stilren look. Förutom en snygg inredningsdetalj gör sittdynan även att ni sitter bekvämt, perfekt för långa eftermiddagar på uteplatsen med vänner och familj. Rottingmöbler ska helst inte stå ute i regn och snö, trots att många väljer att ha sina rottingmöbler just utomhus. Materialet mår inte bra av nordiskt väder och det är därför smart att plocka in möblerna när de inte används, samt under vinterhalvåret, för att se till att de håller längre. Kika gärna bland våra möbelskydd för att hitta produkter som kan hjälpa dig att skydda dina rottingmöbler och se till att de håller i många, många år framöver. Förutom att matcha möbler av olika material är det även populärt att använda sig av sittdynor i andra färger än möblerna. Vi har rottingmöbler i allt från från ljusare naturfärger till mörkare, grå toner. Rossini rottingstol är en riktig klassiker inom korgstolar från Sika Design. Sedan den första ritningen blev gjord i början av 50-talet har Rossini sålts flitigt till många hem runt om i världen och den kan ses på flera restauranger, caféer och hotell. Detta bevisar tydligt korgstolens styrka både när det gäller hållbarhet och stil. Praktö rottingfåtölj i naturrotting är den perfekta platsen för avkoppling. Praktö är tillverkad för att snyggt passa in till din inredning, samtidigt som den har en härlig komfort. Det är här du njuter efter en lång dag på jobbet. En fotpall ingår i serien för extra komfort. Köp till en fårskinnspläd och förgyll de kalla höst- och vinterkvällarna!

Kan rottingmöbler stå ute i regn?
Rottingmöbler ska helst inte stå ute i regn och snö, trots att många väljer att ha sina rottingmöbler just utomhus. Materialet mår inte bra av nordiskt väder och det är därför smart att plocka in möblerna när de inte används, samt under vinterhalvåret, för att se till att de håller längre.
Du kan även använda använda dammsugaren för att snabbt och enkelt göra rent dina möbler och hålla dem fria från damm. Det är egentligen bara om du spiller något som det är viktigt att torka rent ordentligt. Står möblerna utomhus behöver de vara under tak, då regn och snö kan vara skadligt för rottingmöbler.Original Kollektionen är inspirerad från Sika Designs designsketcher från 50- och 60-talet. Med duktiga hanverkare tillverkas alla rottingmöbler för hand. Förutom dess fantastiska egenskaper när det gäller hållbarhet är rotting en mycket vacker naturresurs. En trevlig känsla uppstår när det ges möjlighet att njuta av verkligt högkvalitativt hantverk som det är i just Aldorassa från Brafab. Brafab genuina rottingmöbler vävs för hand med stor skicklighet. Äkta rotting mår bäst av att vara under tak, i ett växthus eller varför inte inomhus i läshörnan? Aldorassa finns i 4 olika kulörer för att passa in till alla möjliga inredningar. Tillhörande sidobord är Kubor.Hos Hulténs kan du hitta vackra rottingmöbler från marknadens ledande tillverkare. Vi har ett brett sortiment av fåtöljer, soffor, stolar och bord från varumärken som:

Kan man tvätta rotting?
Rotting är ett sammansatt och ojämnt naturmaterial som är ganska svårt att rengöra manuellt med en trasa. Det spricker även lätt och bildar flisor. Smuts ackumuleras dessutom enkelt i mellanrummen i korgmaterialet. Smutset kan du dock få bort både snabbt och enkelt med en låg-, mellan- eller högtryckstvätt.
Artwoods rottingmöbler finns som soffor, pallar, soffbord och fåtöljer. Alla produkterna i Artwoods rottingsortiment kommer från plantager i Indonesien. Rottingen som används är äkta naturrotting. Naturrotting är ett naturmaterial, vilket gör att varje rottingmöbel är unik i sig.För dig som vill ha rottingmöbler på en uteplats utan tak rekommenderar vi dock möbler i konstrotting. Konstrotting är en tåligare version av rotting som är designat för att klara av vårt nordiska klimat och är ett nästintill underhållsfritt material. Det är dock något med äkta rottingmöbler som verkligen känns som kvalitet och ger ditt hem en tidlös stil.

Madeleine karmstol från Sika Design är handgjord i äkta rotting och går utmärkt att använda inne som ute. Madeleine ingår i Affäire kollektionen från Sika Design.
Original Kollektionen är inspirerad från Sika Designs designsketcher från 50- och 60-talet. Med duktiga hanverkare tillverkas alla rottingmöbler för hand. Förutom dess fantastiska egenskaper när det gäller hållbarhet är rotting en mycket vacker naturresurs.Ställ fram rottingmöblerna när det är grillfest hemma och imponera på grannarna eller dina vänner, samtidigt som ni sitter bekvämt och kan njuta av solen i dina vackra, tidlösa möbler i äkta rotting.

Donatello 3-sitssoffa är en nätt och elegant soffa som ingår i Sika Designs Original Kollektion. Rottingsoffan är handgjord av naturlig rotting och har dynor av väldigt hög kvalité.
Det vackra hantverket, den tidlösa designen och de många alternativen när det kommer till färg och form gör att rotting är förstahandsvalet för livsnjutare som vill inreda sitt hem med stil. Naturligt material ger även inredning en mer inbjudande ton och passar riktigt bra att matcha med moderna och klassiska möbler, i nästan alla material. Affäire kollektionen är en vacker serie av möbler. Kollektionen innehåller färgstarka såväl som sobra, eleganta färger. Möblerna är tänkta för inomhusbruk men kan även användas ute under sommarhalvåret. Vid användning utomhus kommer träet / rottingen är bli grått. Observera att möblerna inte kan utsättas för mycket regn och inte stå ute året runt. Till uteplatsen är det nästan lite för snyggt att skaffa en hel möbelgrupp i rotting. Kombinera gärna möblerna med några snygga sittdynor i den färg som passar just din stil. Våra rottingbord har glasskivor i säkerhetsglas och ramar snyggt in möbelgruppen med en touch av modernt.I ICONS Kollektionen återupplivar Sika Design ikoniska möbler från några av Europas mest skickliga och viktiga designers och arkitekter. Arne Jacobsen, Nanna och Jørgen Ditzel, Viggo Boesen och Franco Albini var alla pionjärer av deras tid – de bröt ny mark när de gjorde experimentella former med robusta material som bl.a. rotting. I ICONS kollektionen finner vi några av deras mest ikoniska formgivningar som Paris, Nanny, Belladonna, The Hanging Egg och många fler. Luta dig tillbaka och njut av klassisk och tidlös design i världsklass. 

Förutom de olika möbelvarianterna erbjuder vi även ett sortiment som inkluderar olika färger, från traditionella svart eller vit till modernare, lite mer nischade färger som blå och grön. Vi har även olika storlekar av den vanligaste rottingmöbeln i svenska hem: rottingsoffan. Från 2-sits till 2,5- eller 3-sits, i olika längder, så att soffan passar perfekt där du tänkt ha den. Skapa en härlig inredning i ditt vardagsrum, sovrum eller på din uteplats med våra prisvärda rottingmöbler i hög kvalitet från välkända varumärken.

En trevlig känsla uppstår när det ges möjlighet att njuta av verkligt högkvalitativt hantverk som det är i just Bonete från Brafab. Brafabs genuina rottingmöbler flätas för hand med stor skicklighet. Äkta rotting mår bäst av att vara under tak, i ett växthus eller varför inte inomhus i läshörnan? Allt du behöver göra för att se till att dina rottingmöbler ser rena och fräscha ut i många år är att torka av dem med en torr eller lätt fuktad trasa lite då och då.

I ICONS Kollektionen återupplivar Sika Design ikoniska möbler från några av Europas mest skickliga och viktiga designers och arkitekter. Arne Jacobsen, Nanna och Jørgen Ditzel, Viggo Boesen och Franco Albini var alla pionjärer av deras tid – de bröt ny mark när de gjorde experimentella former med robusta material som bl.a. rotting. I ICONS kollektionen finner vi några av deras mest ikoniska formgivningar som Paris, Nanny, Belladonna, The Hanging Egg och många fler. Luta dig tillbaka och njut av klassisk och tidlös design i världsklass.
Den Iögonfallande relaxfåtöljen FOX, formgiven av Viggo Boesen redan 1936. Samma år vann Foxstolen priset för bästa design i Danmark. Sika Design har nu tagit upp produktionen av stolen igen efter många år.När det kommer till att välja rottingmöbler har du alltså många alternativ att välja mellan. Men om du inte vill skapa en hel möbelgrupp i rotting kan du välja att kombinera t.ex. en soffa i rotting med stolar i plast eller ett bord i metall. Det praktiska med rottingmöbler är just att de är så lätta att para ihop med de flesta andra material för att skapa en charmig kontrast mellan naturligt/klassiskt och modernt. Grafitgrå fåtölj i rotting med fotpall. Mått på fåtöljen är 66 x 86 x 98 cm och fotpallens mått är 43 x 53 x 49 cm. Sitthöjd 43,5 cm. Viktgräns 160 kg. Som naturmaterial används rotting bäst inomhus, på en inglasad terrass och balkong. Fåtöljen är mycket motståndskraftig mot värme men är inte lika tålig mot fukt. Hög värme, som direkt solljus, kan också göra att flätorna blir spröda och påverka färgnyansen. Skötselråd: Rengör med vatten (inte en högtryckstvätt) eller milt tvålvatten och en mjuk trasa/svamp. Torka möblerna med trasa efter rengöring. Förvaras innomhus på t ex inglasad terrass. Även om en trämöbel behandlas regelbundet med olja kan det uppstå mögel- och svampangrepp. Detta ses oftast genom att delar av möbeln blir mörka och i vissa fall nästan svarta.

Kontrollerar om alla produkter i varukorgen finns i butik … Det är inte möjligt att hämta alla produkterna i varukorgen i denna butik ATP-kontrollfel Detta är den butik du redan har valt
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, inspiration, de senaste erbjudandena och vår digitala reklamtidning direkt i din inkorg. Du får även chansen att vinna ett presentkort värde 2000 kronor i vår Giveaway tävling varje månad.Trä är en naturprodukt som hela tiden förändras. Också efter bearbetning. Det betyder att varje möbel reagerar på skiftande väderförhållanden. Det kan uppstå sprickor (vridsprickor) och skevheter i samband med spänningar i träet. Trämöbler reagerar kraftigt på förändringar i luftfuktigheten. Det är därför viktigt att du efterspänner med jämna mellanrum

Trädgårdsmöbler i trä kräver behandling och omsorg för att det skall klara vind och regn. Med rätt rengöring och oljning kan du skydda dina trämöbler under flera säsonger framåt.Mjöldagg är en ofarlig svampart som visar sig i form av torrt vitt damm på vissa delar av möbeln. Oftast på de tjockaste delarna. Mjöldagg uppstår ofta i samband med transporten till Europa. De stora temperatursvängningarna och den höga luftfuktigheten ger idealiska förutsättningar vilket gör att man inte helt kan undvika mjöldagg.

Hur klarar sig rottingmöbler utomhus?
Rotting är lika vackert som lättskött – så länge det sköts på rätt sätt. Ett handfast råd är att förvara rottingmöbler i en torr miljö, exempelvis på en inglasad uteplats eller balkong. Dessa möbler mår allra bäst när de hålls rena, och de torkas enkelt av med en lätt fuktad trasa och mild såpa vid behov.
Innan du behandlar dina trädgårdsmöbler med olja skall alla ytor rengöras noggrant med trärengöringsmedel. Använd en hård borste eller en högtryckstvätt. Detta förhindrar mögel- och svampangrepp som i sin tur kan leda till missfärgning och skador på möbeln. Innan du behandlar med oljan skall möbeln ha torkat helt. Notera att du inte behöver rengöra möbler vid den första oljebehandlingen precis efter uppackning och montering då möbeln ännu inte utsatts för smuts.Dina trädgårdsmöbler håller längre om du förvarar dem rätt under vintern. Till exempel bör de inte ställas i en torr och varm lokal eftersom de då kan torka ut. Däremot är ett garage eller en carport den perfekta förvaringsplatsen. Där står möblernaskyddade och får samtidigt ventilation. Täck aldrig över möblerna med plast eller liknande då detta kan orsaka mögel och svamp.Du bör behandla dina trädgårdsmöbler i trä med träolja 2-3 gånger under våren och sommaren för att undvika att möbeln torkar och spricker. Om dina trämöbler utsätts för direktsol bör du behandla med träolja oftare. Använde en olja som Jutlandia Care Hardwood Sealer Oil som är speciellt framtagen för trä.Det finns rottingfåtöljer i en elegant och klassisk stil för en fantastisk känsla. Det finns rottingfåtöljer som skapar en skön och avslappnad känsla i rummet och det finns tidlösa rottingfåtöljer som är lättplacerade och passar tillsammans med flera olika inredningsstilar. Komplettera gärna med extra kuddar till rottingfåtöljen så får du en skön fåtölj, härlig att krypa upp i med en kopp te och en god bok. En extra kudde bakom ryggen eller nacken är perfekt när du vill sitta skönt i fåtöljen och så ser det väldigt snyggt ut när rottingfåtöljen inte används. Här hittar du flera olika rottingfåtöljer för en naturlig och härlig känsla i rummet. Det finns stora och små, men alla har en bekväm passform och fin design. Kontakta gärna vår kundtjänst om du har några frågor. Vi hjälper gärna till! Du når oss via e-post, telefon eller via vår live-chatt på hemsidan.

Rottingfåtöljer ska inte stå utomhus utan passar bäst i ett uterum, på en balkong eller inomhus. En rottingfåtölj passar lika bra i vardagsrummet som i hallen eller sovrummet. Var du än placerar din nya rottingfåtölj ger den en hemtrevlig och härlig känsla. En rottingfåtölj är lätt att sköta och ta hand om. Torka bara av den med en fuktig trasa.En rottingfåtölj ger ditt rum en hemtrevlig och mysig känsla. Det finns rottingfåtöljer i olika stilar. Möblera med en rottingfåtölj i en skön läshörna eller placera flera rottingfåtöljer tillsammans för att skapa en trevlig sittgrupp. Här hos Kila Möbler har vi samlat rottingfåtöljer i olika designer och storlekar så att du ska kunna hitta en perfekt fåtölj till ditt hem. När du handlar online har du alltid öppet köp med fria returer.

Med åren har vi utvecklats till att vara en specialbutik med fullsortiment inom segmentet trädgårdsmöbler och sängar med mängder av tillbehör med totalt cirka 16 000 artiklar i sortimentet. Sedan 2008 driver vi även e-handel.
Vi rekommenderar inte att man använder rottingmöbler utomhus. Om du vill använda dom utomhus rekommenderar vi istället konstrottingmöbler som är tillverkade av plast och är därmed betydligt tåligare.

Fåtölj i rotting med fotpall. Mått på fåtöljen är 66 x 86 x 98 cm och fotpallens mått är 43 x 53 x 49 cm. Sitthöjd 43,5 cm. Viktgräns 160 kg. Som naturmaterial används rotting bäst inomhus, på en inglasad terrass och balkong. Fåtöljen är mycket motståndskraftig mot värme men är inte lika tålig mot fukt. Hög värme, som direkt solljus, kan också göra att flätorna blir spröda och påverka färgnyansen. Skötselråd: Rengör med vatten (inte en högtryckstvätt) eller milt tvålvatten och en mjuk trasa/svamp. Torka möblerna med trasa efter rengöring. Förvaras innomhus på t ex inglasad terrass.
Plastrotting Conditioner är en produkt som effektivt rengör och återfettar. Den fungerar på alla typer av plastrottingmöbler. Applicera Plastrotting Conditioner på ytan som ska behandlas. Vänta därefter i någon minut och borsta sedan av smutsen med hjälp av en diskborste. Skölj med vatten.

Vi förstår att hemmet har lika många betydelser som det finns hem, och vi vill erbjuda något för alla! Vi strävar efter att vara konstant uppdaterade och erbjuda de senaste trenderna inom inredning och möbler, samtidigt som vi älskar att behålla många tidlösa klassiker i vårt sortiment. Däremot är Folkhemmet inte en plats för “slit-och slängmöbler”. Vi gillar grönt, och för oss är det viktigt att arbeta miljövänligt och hållbart.
Rotting är ett naturmaterial, och därför kan dess utseende och nyans variera. Rotting är lika vackert som lättskött – så länge det sköts på rätt sätt. Ett handfast råd är att förvara rottingmöbler i en torr miljö, exempelvis på en inglasad uteplats eller balkong. Dessa möbler mår allra bäst när de hålls rena, och de torkas enkelt av med en lätt fuktad trasa och mild såpa vid behov. Allt för stora temperaturväxlingar kan vara skadliga för rotting, och bör således undvikas. Därmed lämpar sig rottingmöbler allra bäst för inomhusbruk. Rotting kan med fördel fuktas med jämna mellanrum för att undvika att den spricker. Se till att inte belasta din rottingmöbel för hårt eller tungt. Se även över vart rottingmöbeln står placerad i hemmet – rotting bör inte stå för nära värmekällor eller i direkt solljus.Hos oss på Folkhemmet finns mängder av fina möbler i konstrotting i utmärkt kvalitet som passar både ute och inne. På många sätt är konstrotting ett mycket tacksamt material för utomhusbruk. Det finns flera olika varianter av konstrotting – läs mer om detta under respektive produkt! Konstrottingens utseende liknar den klassiska rottingen, och är dessutom väldigt tålig och kräver minimalt med underhåll. Möbler i konstrotting mår bra av att rengöras regelbundet, exempelvis med en lätt fuktad trasa och mild såpa. Undvik att placera varma material direkt på konstrottingens yta. Möbler i konstrotting klarar att stå ute året om, men materialet blir skörare under vinterhalvåret och bör därför skyddas lite extra under den perioden. För att förlänga livslängden rekommenderar vi att undvika direkt solljus, samt att investera i ett möbelskydd till din möbel.

Outdoor plastic cleaner är en högeffektiv rengöringspasta som rengör, polerar och återskapar det ursprungliga utseendet. Avlägsnar oxidskikt, kraftig smuts och starka beläggningar på utomhusmöbler i de flesta plastmaterial m.m. Tips: testa gärna på andra hårda material där svåra oönskade beläggningar uppkommit. Bruksanvisning: Tryck och vrid på pastan med medföljande svamp. Fukta svampen med vatten och krama fram ett skum. Rengör och polera avsedda ytor till ett önskat resultat. Skölj därefter rikligt med vatten. Eftertorka med en ren mjuk duk. Behandla därefter med Plastic Protector som ger ett bra skydd mot solens nedbrytande strålar, samt höjer glansen på materialet.
Outdoor plastic protector återskapar och bevarar lyster och glans, förhindrar oxidering och gör utomhusmöbler i de flesta plastmaterial lättare att hålla rena. Se till att de plastytorna som skall behandlas är fria från smuts och beläggningar. Rengör med Plastic Cleaner. Påför Plastic Protector på en ren mjuk duk och arbeta in vätskan på alla avsedda ytor. Efterpolera med en ren mjuk duk så att ytorna blir torra.Klicka på ”Okej” om du tillåter alla cookies eller välj vilka cookies du tillåter och vilka du vill stänga av genom att klicka på ”Inställningar” nedan.

Varför spricker konstrotting?
Konstrotting. Alla produk
ter av konstrotting bör regelbundet rengöras med en mild tvållösning som noggrant sköljs bort med rikligt med vatten. Högtryckstvätt ska inte användas vid rengöring av möbeln då den kan ta skada av det höga tryck som ytan utsätts för.
Vi använder cookies för att ge dig en personlig shoppingupplevelse, personanpassad annonsering och för hålla våra webbplatser tillförlitliga och säkra. För detta ändamål samlar vi in information om användarna, deras mönster och deras enheter.Folkhemmet är ett familjeföretag, och i vår familj ingår givetvis alla våra fantastiska medarbetare. Som den stora familj vi är, är vi medvetna om hemmets roll för just familjer. Hemmet ska vara en hemtrevlig plats som speglar personlig stil, samtidigt som det ska vara funktionellt och okomplicerat. Vår vision är att erbjuda möbler som är “du”, som knyter ihop och definierar just dig och din personliga smak. På Folkhemmet är vi oerhört stolta över att få vara delaktiga i att förvandla människors hem, altaner och balkonger till en bättre, vackrare och mer harmonisk plats. Det som är allra viktigast för utemöblernas hållbarhet är förvaringen under vinterhalvåret. Om de skyddas ordentligt mot väta, frömjöl och smuts behöver de oftast bara en uppfräschning på våren och du slipper lägga tid och kraft på en storrenovering. Möbler av rotting och bambu är känsliga och bör bara stå utomhus när det är torrt, och då inte i skarp sol, som gör att de spricker och bleknar. Helst bör de stå under tak med ”fötterna” på det torra. Rengör regelbundet genom att torka med en fuktig trasa. Om materialet är sprött kan du olja in det med möbelolja.3. Tvätta avtagbara överdrag till dynor i tvättmaskinen. Om de inte är avtagbara punkttvättar du eventuella fläckar med ljummet vatten och fintvättmedel.

Plastmöbler behöver ofta bara spolas av med vatten när de tas ut från vinterförvaringen. Komplettera med såpa om det behövs, eller blanda lite bakpulver eller vitvinsvinäger med vatten och torka av möbeln med en trasa. Envisa fläckar kan du punktbehandla genom att strö bakpulver på en svamp och gnugga. Bakpulvret fungerar som ett milt slipmedel och skadar inte ytan. Skölj ordentligt efteråt. Vill du ge plastmöbler en snygg finish kan du polera dem med vax för plastbåtar eller bilar.

Lackade aluminiummöbler håller sig fina länge och behöver ofta bara tvättas med diskmedel och vatten. Slitna möbler kan lackas om. Måla själv eller lämna in till en lackeringsfirma. Sandgjutet aluminium rengörs som de lackade varianterna, men här kan du även skrubba med T-sprit på fläckar. Gjutjärn och smide är klassiska material i trädgårdssammanhang. Urnor behöver du inte behandla, utan nya exemplar får rosta i ett par månader tills processen har avstannat. Möbler i metall är däremot ofta målade och behöver rostskyddsbehandlas. Ta först bort rostfläckarna med stålull och tvätta med en trasa och såpvatten. Därefter kan möbeln slipas för att få bort lösa färgrester och målas om med samma sorts färg som den redan varit målad med. Är du osäker på färgtyp kan du ta med en flaga till färgaffären och be om råd. Smidesmöbler av stål är ibland målade med svart rostskyddsfärg, som du kan komplettera själv med sprej.
Teak är ett träslag med en fet yta som stöter bort smuts och mögel. Med tiden bleknar färgen och träet får en silvergrå nyans, som är vacker, men lite mer benägen att få fläckar. Rengör möbeln med såpa och vatten. Envisa fläckar kan sandpappras bort. Ett alternativ till att låta möbeln gråna är att olja den en gång om året. Den får då en lite mer gyllenbrun nyans än den hade från början. Obehandlad furu kan antingen impregneras med olja eller målas. Läs mer om ommålning här intill!

2. Borsta bort synligt skräp som torra löv och spindelnät. Tåligare möbler av trä, metall och plast kan du sedan spola av med trädgårdsslangen på ovan- och undersida. Rotting och bambu behöver en varsammare rengöring. Spola inte av utemöbler med högtryckstvätt, det kan skada ytan.
Du som har ett torrt förråd kan gärna stuva in möblerna där framåt hösten. Ett specialsytt möbelskydd eller en presenning under tak funkar också. Möbler av rotting och bambu har dock en särställning. Hur snygga de än är på altanen så trivs de egentligen inte alls utomhus, så ställ in dem på en torr plats där det är plusgrader när de inte används. Eventuella dynor behöver också plusgrader för att inte ta skada av fukt och börja lukta illa under vinterhalvåret.Många utemöbler av trä och metall kan hålla en livstid om de bara får lite kärlek och omtanke. Men det gäller inte bara naturmaterial – även möbler av konstrotting och hårdplast kan få rejält förlängd livslängd med bra skötsel. Rengör möblerna med såpa ett par gånger om året, så är du på god väg.

Kan man olja rotting?
Vid behov kan du också olja in rottingen för att förhindra sprickor. Kokt linolja är en mild olja som passar bra för behandling av äkta rotting.
Trä, metall eller plast? Möbler för utebruk behöver olika slags skötsel beroende på vilket material de är tillverkade av. Men de flesta kan grundrengöras på det här viset: ”Rotting” av plast håller betydligt bättre i ur och skur än sin dubbelgångare i naturmaterial, även om färgen på konstrotting också kan blekna av för mycket solsken. Rengör genom att torka av den flätade ytan med en trasa med såpvatten. På undersidan av konstrottingmöbler kan det finnas en metallram. Repor eller rost på den behandlas efter vilken typ av metall det är. Rottingen \u00e4r ett v\u00e4ldigt l\u00e4tt material som g\u00f6r att f\u00e5t\u00f6ljerna blir l\u00e4tta att f\u00f6rflytta, samtidigt som konstruktionen med st\u00e5l- eller tr\u00e4ram \u00e4ven g\u00f6r dem h\u00e5llbara och robusta. Rotting \u00e4r dessutom ett starkt och t\u00e5ligt material med en l\u00e5ng h\u00e5llbarhet. F\u00f6rutom de praktiska aspekterna s\u00e5 \u00e4r materialet v\u00e4ldigt snyggt. De vanligaste f\u00e4rgerna p\u00e5 rottingf\u00e5t\u00f6ljer \u00e4r svart, gr\u00e5 och brun. Flera av rottingf\u00e5t\u00f6ljerna \u00e4r handv\u00e4vda i \u00e4kta rotting, medan tr\u00e4dg\u00e5rdsf\u00e5t\u00f6ljerna i konstrotting \u00e4r tillverkade i PE-rotting.Vid reng\u00f6ring av m\u00f6blerna \u00e4r det viktigt att vara lite f\u00f6rsiktigare med f\u00e5t\u00f6ljerna i \u00e4kta rottingen \u00e4n f\u00e5t\u00f6ljerna i konstgjord rotting. Du kan exempelvis reng\u00f6ra rottingf\u00e5t\u00f6ljerna med hj\u00e4lp av en borste och f\u00f6r att g\u00f6ra rent utem\u00f6blerna kan du \u00e4ven anv\u00e4nda dig av en fuktig trasa. T\u00e4nk p\u00e5 att \u00e4kta rotting inte b\u00f6r uts\u00e4ttas f\u00f6r fukt eller direkt solljus.

Det finns olika sorters rottingf\u00e5t\u00f6ljer som kan anv\u00e4ndas b\u00e5de f\u00f6r inom- och utomhusbruk. Konstrotting fungerar bra f\u00f6r utomhusm\u00f6bler medan naturlig rotting \u00e4r ett fuktk\u00e4nsligt material som m\u00e5r b\u00e4st inomhus eller i uterummet. Rottingf\u00e5t\u00f6ljen kan till exempel placeras i vardagsrummet eller sovrummet, medan utomhusf\u00e5t\u00f6ljerna kan st\u00e5 p\u00e5 balkongen eller i tr\u00e4dg\u00e5rden.
Trots att en rottingf\u00e5t\u00f6lj s\u00e4llan beh\u00f6vs reng\u00f6ras, beh\u00f6vs det likv\u00e4l g\u00f6ras d\u00e5 och d\u00e5. I synnerhet om du anv\u00e4nder dem i tr\u00e4dg\u00e5rden. Av den anledningen har vi nedan skrivit en lathund om hur du h\u00e5ller rottingen fr\u00e4sch s\u00e5 de h\u00e5ller i flera decennier.Det finns m\u00e5nga f\u00f6rdelar med rottingf\u00e5t\u00f6ljer. F\u00f6r det f\u00f6rsta \u00e4r de l\u00e4tta till vikten och d\u00e4rmed smidiga att flytta runt. F\u00f6r det andra h\u00e5ller de extremt l\u00e4nge, inte s\u00e4llan i flera decennier. F\u00f6r det tredje \u00e4r de v\u00e4ldigt stilrena och s\u00e5lunda ljuvliga att vila \u00f6gonen p\u00e5. Ut\u00f6ver detta har vi nedan listat de mest framtr\u00e4dande f\u00f6rdelarna med denna ljuvliga m\u00f6bel.

Letar du efter en vacker rottingf\u00e5t\u00f6lj har du kommit r\u00e4tt. Anledningen till varf\u00f6r dessa f\u00e5t\u00f6ljer \u00e4r s\u00e5 ljuvliga \u00e4r p\u00e5 grund av att materialet kommer fr\u00e5n palmer. S\u00e5ledes f\u00e5r du ett organiskt, naturligt och slitt\u00e5ligt material som dessutom \u00e4r otroligt vackert. Dessutom \u00e4r de ett utm\u00e4rkt komplement till ett rum som redan \u00e4r fyllt med klassiska tr\u00e4m\u00f6bler, s\u00e5tillvida att du vill f\u00e5 in ett naturligt element i din bostad. Men utbudet \u00e4r brett vilket komplicerar valet f\u00f6r m\u00e5nga konsumenter. D\u00e4rf\u00f6r har vi sammanst\u00e4llt en lista \u00f6ver de b\u00e4sta rottingf\u00e5t\u00f6ljerna p\u00e5 marknaden. D\u00e4rtill har vi skrivit en k\u00f6pguide inneh\u00e5llandes allt du beh\u00f6ver t\u00e4nka p\u00e5 innan du g\u00f6r ditt val.
Det finns många fördelar med rottingfåtöljer. För det första är de lätta till vikten och därmed smidiga att flytta runt. För det andra håller de extremt länge, inte sällan i flera decennier. För det tredje är de väldigt stilrena och sålunda ljuvliga att vila ögonen på. Utöver detta har vi nedan listat de mest framträdande fördelarna med denna ljuvliga möbel.Trots att en rottingfåtölj sällan behövs rengöras, behövs det likväl göras då och då. I synnerhet om du använder dem i trädgården. Av den anledningen har vi nedan skrivit en lathund om hur du håller rottingen fräsch så de håller i flera decennier.

Innan du köper en rottingfåtölj finns det några saker du ska vara medveten om. Först och främst finns det olika typer av rotting med skiftande kvalitet. Därefter måste du tänka på att välja en UV-skyddad variant om du har för avsikt att använda dem i trädgården. Utöver dessa faktorer har vi nedan listat de viktigaste kriterierna som du måste tänka på för att göra ett så genomtänkt val som möjligt.Innan du k\u00f6per en rottingf\u00e5t\u00f6lj finns det n\u00e5gra saker du ska vara medveten om. F\u00f6rst och fr\u00e4mst finns det olika typer av rotting med skiftande kvalitet. D\u00e4refter m\u00e5ste du t\u00e4nka p\u00e5 att v\u00e4lja en UV-skyddad variant om du har f\u00f6r avsikt att anv\u00e4nda dem i tr\u00e4dg\u00e5rden. Ut\u00f6ver dessa faktorer har vi nedan listat de viktigaste kriterierna som du m\u00e5ste t\u00e4nka p\u00e5 f\u00f6r att g\u00f6ra ett s\u00e5 genomt\u00e4nkt val som m\u00f6jligt.

Undvik om möjligt att placera möbler av konstrotting i direkt solljus under längre perioder, detta förkortar möbelns livslängd. Vintertid förvaras möbeln i ett torrt, svalt utrymme. Var noga med att möbeln är torr innan den ställs undan.
Vintertid bör teakmöbler förvaras i ett torrt och svalt utrymme. Inte heller under vinterförvaring ska bordet täckas över med skydd som inte andas då kondens kan bildas och mögel uppstå.

Lämna ej kvar glasföremål på konstträ eftersom en så kallad förstoringsglaseffekt kan uppstå och på grund av höga temperaturer ge fläckar och skador på ytan.För en naturlig silvergrå färg: Om man önskar låta träet åldras naturligt och få en naturlig silvergrå färg behövs ingen behandling alls. Träets porer är då öppna och får lättare fläckar, men de flesta fläckar går att ta bort genom att slipa med ett fint sandpapper. Slipa alltid i träets riktning! Det är viktigt att regelbundet rengöra möbeln för att undvika att svartmögel, smuts och luftföroreningar får fäste. Detta görs med vatten, grönsåpa och en borste. Blöt ned möbeln ordentligt och låt stå en stund med såpvattnet, borsta sedan och skölj noggrant med rikligt med vatten. Krävs kraftigare rengöring finns det även speciella produkter för teakrengöring. Eventuell träresning kan slipas bort med ett fint sandpapper.

Hur tvättar man rotting?
Rotting och bambu Rengör regelbundet genom att torka med en fuktig trasa. Om materialet är sprött kan du olja in det med möbelolja.
För en oljad gyllenbrun färg: Önskar man istället bevara träets naturliga färg och struktur ska man olja in möbeln omgående innan möbeln tas i bruk, helst med en träolja av god kvalitet. Träet blir då även mer motståndskraftigt mot fläckar. Var noga med att välja en olja avsedd för teakträ och lämplig för respektive förhållande, inomhus eller utomhus. Följ noga fabrikantens anvisning som följer med oljeförpackningen. Ytorna måste vara fria från damm och rengjorda innan inoljning.Alla textilier bleks av solen. Genom att täcka över dynorna eller ta in dem då de inte används ökar livslängden och risken för solblekning blir mindre. Ha alltid dynor i torr miljö med ordentlig ventilation. Ta in dynorna vid regn. Om dynorna blir våta, se till att de är helt torra innan du förvarar dem.

VIKTIGT! Träet måste vara absolut torrt innan olja appliceras, annars finns det risk att mögel uppstår. Behandlingen upprepas vid behov, gärna 2–4 gånger per säsong beroende på utsatthet för väderpåverkan – om det står inomhus, under tak eller helt utomhus.Utemöbler med pulverlackerade ramar bör rengöras regelbundet med mild tvållösning och därefter sköljas noggrant med rikligt med vatten. Detta är särskilt viktigt vid havsnära placering då salt transporteras i luft och kan leda till korrosion som vidare kan orsaka bubblor i lacken eller flagning. Högtryckstvätt rekommenderas inte vid rengöring av möbeln då den kan ta skada av det höga tryck som ytan utsätts för.

Svartmögel visar sig i form av små svarta prickar och uppkommer oavsett om möbeln är inoljad eller ej. Detta beror på luftföroreningar som följer med regn. Hur snabbt och hur mycket är väldigt lokalt. För att minimera svartmögel är det därför väldigt viktigt att hålla möbeln ren, enligt instruktion ovan.
Rengör med ljummet vatten och mild tvållösning eller några droppar diskmedel. För grundligare rengöring kan man även använda en mjuk borste, men inte svampar med slipande effekt. Använd aldrig rengöringsmedel som är frätande eller har slipande effekt. Högtryckstvätt ska inte användas för rengöring då det höga trycket kan skada möbeln och bidra till kortare livslängd.Konstträ, som är ett träliknande plast- och kompositmaterial, är tåligt och kräver minimalt med underhåll. Det är dock känsligt för höga temperaturer och vätskesamlingar som stänger inne fukt/vätska. Kika på filmen så får du tips om hur du bör ta hand om konstträ. Bordet ska inte täckas över med vattentätt skydd då risken för kondens uppstår, vilket i sin tur kan ge mögel. Föremål som inte har en luftspalt till bordet kan medföra att vatten blir instängt och fukt blir kvar under, vilket i sig kan skapa bestående fläckar. Vårt överdrag Protect har dragsko som håller skyddet på plats och luftventil så luften kan cirkulera. Ett tips är också att ställa något i mitten på bordet under skyddet för att förhindra vattenansamlingar. Alla produkter av konstrotting bör regelbundet rengöras med en mild tvållösning som noggrant sköljs bort med rikligt med vatten. Högtryckstvätt ska inte användas vid rengöring av möbeln då den kan ta skada av det höga tryck som ytan utsätts för. Teak innehåller naturligt mycket olja och behöver därför egentligen inte behandlas för att inte spricka. Däremot bleknar den relativt snabbt från en varmt gyllenbrun nyans till en vacker silvergrå färg om möbeln inte behandlas. Små ytsprickor är helt naturligt och påverkar inte möbelns kvalitet eller hållbarhet. Utsätt inte konstträ för temperaturer över 60°C. Placera möbeln på tryggt avstånd från grillar och andra värmekällor. Använd underlägg till varma och heta kärl samt till koppar och glas för att undvika fläckar.

Rotting är ett naturligt och flexibelt material. Rottingen på din möbel består av flätade strängar som framställs från vissa palmarter och är ett vackert och miljövänligt material som andas design och handarbete. Flätningen bidrar med en transparens vilket ger en lätthet både fysiskt och visuellt.
Rotting är mycket starkt, men torkar med tiden och blir sprödare och hårdare, detta medför att rottingen kan knäckas under hög belastning och bör därför fuktas regelbundet. Vi rekommenderar att möbler av rotting fuktas cirka 1 gång per månad för att bibehålla sin flexibilitet och spänst. Tänk även på att aldrig punktbelasta en rottingmöbel genom att tex stå på rottingen med knän eller fötter.Använd en lösning av ca 3 matskedar tvålflingor upplöst i en liter ljummet vatten och spraya den på baksidan av rottingen. Låt lösningen tränga in ordentligt i rottingen. Undvik att blöta ner övriga delar av möbeln. Torka bort eventuellt överskottsvatten på framsidan av stolen med en ren, fuktig trasa men låt gärna skummet sitta kvar en stund på baksidan så att det kan tränga in i rottingen och göra den mjuk och följsam.

Rottingen skänker god komfort till din möbel och avlastar kroppen jämnt och följsamt. Man bör dock vara medveten om att rottingen tillverkas av ett levande material bestående av långa fibrer varvid man ibland kan få klippa bort mindre uppstickade fibrer som annars kan fastna i kläderna när stolen används.Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Rottingmöbler är otroligt vackra och slitstarka. Rotting- och korgmöbler flätas av rotting som är ett naturmaterial. Det finns väldigt många utseenden på naturrottingen men alla härstammar från samma släkte palmarter i familjen Lepidocaryodidaea. I många länder ses rottingen som ogräs då den växer väldigt snabbt, i stora mängder och i rätt förhållande kan en rottingtråd blir hela 200 m lång. Detta gör det till ett av de miljövänligaste materialen att tillverka möbler av. Rottingmöbler åldras vackert med tiden och skapar en fin grå patina.
Rottingmöbler och korgmöbler behöver egentligen ingen skötsel, torka av möbeln med en lätt fuktad trasa och den blir som ny. Undvik allt för stora temperaturväxlingar och förvara möbeln i en torr miljö. Förvaras korgmöbler utomhus slits de snabbt. Placeringen av rottingmöbler kan ha betydelse. Möbler av riktig rotting måste stå taktäckt och får inte stå på ett sådant sätt att regn kommer åt möbeln. Om du placerar möbeln i ett uterum håller den bättre, tänk på att dynor m.m. ofta bleks något när de utsätts för väldigt mycket sol. Väljer du istället att ha den inomhus behöver du inte tänka på slitage. Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt an mot t.ex. bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.Om du placerat din rottingmöbel under tak måste denna tas in under vintern. Om möbeln står i ett uterum kan den stå kvar man vi rekommenderar att ta in dynorna då det oftast är fuktigare i ett uterum.

Kan man spraya rotting?
Tänk även på att aldrig punktbelasta en rottingmöbel genom att tex stå på rottingen med knän eller fötter. Använd en lösning av ca 3 matskedar tvålflingor upplöst i en liter ljummet vatten och spraya den på baksidan av rottingen. Låt lösningen tränga in ordentligt i rottingen.
Houzz använder cookies och liknande teknik för att anpassa min upplevelse med relevant innehåll och det bästa Houzz produkter och tjänster kan erbjuda mig. Genom att klicka ’Acceptera’ accepterar jag detta, så som det vidare beskrivs i Houzz Cookie Policy. Jag kan avvisa icke-essentiella cookies genom att klicka ’Administrera preferenser’.Rund loungestol i rotting med en sittdyna i polyester. Den är perfekt att inreda med på balkongen eller uteplatsen i sommar men även att inreda med inomhus!

ELLE är den största medieplattformen för Sveriges trendmedvetna kvinnor och väljer ut, tolkar och presenterar det senaste och bästa inom mode, beauty, populärkultur och livsstil.
Snart är det äntligen dags att förflytta oss ut och inreda våra uteplatser för säsongen! Matgrupper, solstolar och grillar ska ställas iordning för att bli ett av våra mest spenderade platser i hemmet för våren och sommarens alla tillfällen.Loungefåtölj från Bloomingville är en ikonisk möbel med organiska former, som blir blickfånget i vilket rum som helst. Den är rymlig och har sits och ryggstöd av flätad rotting, vilket gör den otroligt bekväm.