Posted on

Sabina Ddumba Jönköping

Vi kände snabbt att vi behövde skapa en kampanj som både väckte känslor och på ett subtilt sätt visade höstens skokollektion. Vi valde att producera en minidokumentär om Sabina utanför rampljuset, där vi inte brukar få se henne. Genom tre avsnitt får vi följa Sabina genom hennes musikhistoria, var hon hittar sin inspiration och hur hon balanserar sitt artisteri med sitt privatliv. Vi ville att målgruppen skulle få upptäcka vem Sabina är när rampljuset har slocknat. Låta dem komma under skinnet på människan snarare än artisten. The Real Sabina Ddumba.

Kampanjen distribuerades i Scoretts egna kanaler, som Instagram, Facebook, webbplats, magasinet Walk samt i butik. Men också i form av en reklamspot på TV4 och i flera playkanaler. Totalt fick kampanjen hela 4 915 000 visningar genom de olika kanalerna.
Samtidigt som vi levererade en story av värde för tittaren knöt vi an till kundens intresse för skor. På så sätt lyfte vi varumärket Scorett till något mer än bara dess produkter – en leverantör av imagebyggande och relevant content som är av värde för dess målgrupp.

Sabina Ddumba släppte i oktober 2016 sitt kritikerrosade debutalbum Homeward Bound som inkluderar platinasäljande singlarna ”Effortless” och ”Not Too Young” med vilka hon förra året belönades en Grammis och P3-Guldpris för Årets Nykomling. De senaste åren har hon jobbat med flertalet internationella låtskrivare och hon är numera signad till Warner Bros i USA.
Jnytt är Smålands största nyhetssajt med över 60.000 besökare om dagen och 120.000 unika besökare i veckan. Jnytt startades som webbtidning 2006 i Jönköping. Idag ingår Jnytt i Bonnier News Local som är Sveriges ledande lokala mediekoncern och omfattar mer än 40 varumärken.Sabina Ddumba kommer i höst att synas i succéprogramet Så mycket bättre. När programmet är avslutat ger hon sig ut på turné. Och jo då, hon kommer till Jönköping.På bara några år har Sabina Ddumba säkrat sin plats som en av Sveriges klarast lysande musikaliska stjärnor. Nu är det officiellt att hon åker på Sverigeturné under våren. Turnén inleds i Kalmar 15 februari och avslutas i Växjö 25 mars.

Följ de ämnen och personer som du är intresserad av och skapa på så sätt ett eget nyhetsflöde. Det här är en uppskattad funktion som gör att du får ut så mycket som möjligt av din prenumeration. Turnéplan: 15/2 Kalmar, 16/2 Helsingborg, 17/2 Uppsala, 18/2 Gävle, 23/2 Falun, 24/2 Sundsvall, 2/3 Malmö, 3/3 Vara, 4/3 Göteborg, 6/3 Umeå, 7/3 Stockholm, 9/3 Norrköping, 10/3 Jönköping, 17/3 Örebro, 18/3 Linköping, 24/3 Västerås, 25/3 Växjö. Familjedelning ingår i din prenumeration. Det innebär att du kan dela med dig av din prenumeration till resten av din familj. Med ett eget konto kan man anpassa innehållet precis som man själv vill, genom att följa olika ämnen och skribenter samt prenumerera på olika nyhetsbrev.Vår nyhetsapp är riktigt bra för dig som uppskattar våra nyheter. Den är gratis att ladda ned och finns givetvis till både iPhone och Android. Med appen får du en snabb och bra upplevelse där du får möjlighet att själv styra över vilka nyheter som ska skickas som pushnotiser direkt till din telefon.Den enda av låtarna från programmet som verkligen fungerar är bisarrt nog Sven-Ingvars ”Två mörka ögon” i rivig retrosoulskrud. Egna ”Loyal royal” är en annan självlysande höjdpunkt.

Sabina Ddumba på scen är faktiskt en än mer helgjuten upplevelse än på album. Hon och bandet skapar en 80-talsfunkig stämning som för tankarna till Blood Orange. Det är som om hennes rötter i soulen träder fram tydligare när musiken framförs live. Ddumba sjunger snyggt, ibland tillbakahållet, ibland med allt hon har mot en fond av tjusigt ljus och laser.
Kompisen och kollegan Sabina Ddumba gjorde detsamma med motsatt perspektiv. I hittills största hiten ”Not too young” ville Fisksätra-artisten inte höra talas om vuxnas predikan: ”They ask me all these questions/Give me these lectures/It’s getting old.”Vid middagsbordet i ”Så mycket bättre” gjorde hon klart att hon avskyr när folk pekar på hennes unga ålder. Samtidigt delade hon med sig av livserfarenheter som gav bilden av en 23-åring som är äldre i sinnet än så.

Det är lite glest i den luftiga lokalen. I suggestivt ljus skrider Sabina Ddumba in på scenen i tudelad divapäls, till hälften svart, till hälften vit. Med sig har hon en lyxig kvartett och en liten gospelkör om tre. Alla inblandade är klädda som ett schackbräde och tävlar med The Hives om att vara Sveriges mest svartvita band.
1. Manboy 2. Time 3. Want 4. Damn good woman 5. Homeward bound 6. Nobody compares to you 7. Did it for the fame 8. Orden i vinden 9. Loyal royal 10. Rock with you 11. Scarred for life 12. Runaway 13. Vågorna 14. Not too young 15. Två mörka ögon 16. Effortless

Jag föredrar alla dagar i veckan den ursvängiga versionen av Michael Jacksons ”Rock with you” framför ”Så mycket bättre”-tolkningarna. Ty jag är av den kontroversiella åsikten att Sabina Ddumba är ämnad för annat som artist än att tolka Uno Svenningssons samlade verk.

Även i karriären har Sabina Ddumba hunnit mycket. Vunnit prestigefyllda priser och körat bakom Katy Perry. Precis som syster Seinabo bidade hon sin tid med att släppa singlar i två år innan albumdebuten ”Homeward bound” kom. Och den lät just så mogen som man kunde vänta av en artist med Ddumbas pondus, om än lite strömlinjeformad.Just spelningarna är otroligt viktiga för Sabina Ddumba, och hennes förmåga att återupptäcka och utforska sina egna låtar och känslor på scen gör henne unik. Hon berör sin publik på ett osedvanligt sätt, likt väldigt få andra artister. Hon har också – i en tid då allt fler väljer att turnera med endast dj – valt att ta med sig ett stort band, där traditionell sättning kompletteras av körsektion och blås. Genom att alltid sträva efter äkthet, och inte vara rädd för att visa sitt innersta lyckas hon dessutom radera det känslomässiga avstånd som annars kan uppstå mellan artist och publik. I somras fick festivalbesökare på Popaganda, Way Out West och Bråvalla uppleva Sabina Ddumba, och när hon våren 2018 åker på Sverigeturné har ännu fler chansen.– Jag går alltid in med 150%, för det måste vara på riktigt. Det händer att jag gråter när jag gör Scarred for life (debutsingel, 2014), och att jag på riktigt blir arg på min mamma under Homeward Bound. Jag kände så mycket när jag skrev de låtarna, och på scen hittar jag tillbaka till de känslorna. Där får jag utlopp för sådant jag vanligtvis inte tillåter mig själv att känna. Det kanske också har att göra med att jag sjungit mycket gospel – då handlar mycket om att ha känslorna utanpå.

Trots att Sabina Ddumbas katalog var relativt tom när hon 2016 utnämndes till Årets nykomling på såväl Grammisgalan som P3 Guld, kändes hon redan då självklar som artist. Låtar som (numera platinasäljande) Not Too Young och Effortless talade sitt tydliga språk – Sabinas karriär skulle bli spännande att följa. Det var aldrig som att se en stjärna tändas, utan snarare som att upptäcka något som alltid funnits där. Sabina Ddumba blev inte en fantastisk artist – hon hade alltid varit en.
– Du kan sätta på en countryplatta eller en jättehård hiphopplatta jag kommer tycka de är lika bra. När det kommer till min egen musik gör jag liksom inte klart ett sound och går vidare till nästa, utan jag gör allt samtidigt. Den här sommaren har jag hört otroligt mycket olika musik som som satt igång idéer och tankar hos mig – det är så mycket som inspirerar mig. Just nu känner jag dessutom en lekfullhet jag inte känt tidigare. Jag behöver inte vara så seriös längre!

På bara några år har Sabina Ddumba säkrat sin plats som en av Sveriges klarast lysande musikaliska stjärnor, och världen ligger alltjämt för hennes fötter. I höst syns hon i Så Mycket Bättre, i vår åker hon på Sverigeturné – sen väntar USA.
Sabina Ddumba är uppvuxen i Fisksätra med pappa och sju syskon. Hon kommer inte från ett direkt musikaliskt hem, men hon insåg tidigt att hon kunde sjunga. Vid 14 års ålder gick Sabina Ddumba med i Tensta Gospel Choir och hennes bakgrund i kören hörs i allra högsta grad i det hon gör idag. Samtidigt är det tydligt att hennes inspirationskällor är många och vitt spridda – från baktakten i Kingdome Come, via de inte sällan närvarande hiphop-influenserna, till Billboard-popen i Time. Och så finns soulen nästan alltid där.

– Det är så fett att det finns folk där borta som är intresserade och taggade på att jobba med mig. Det behöver inte vara någon arenaturné eller nåt, sätt mig på en klubb!
Den hyllade debuten Homeward Bound (2016) bekräftade den bilden, och kallades bland annat “årets klokaste album” av Jan Gradvall. Det är en skiva som ständigt växer och visar nya sidor – inte minst för Sabina Ddumba själv.Många svenska artister har gjort den resa som nu ligger framför henne, och många har haft samma drömmar. Men långt ifrån alla – nästan ingen – har samma förutsättningar att faktiskt uppnå dem, och mycket mer därtill. För är det någonstans Sabina Ddumba hör hemma, så är det på de riktigt stora scenerna.

Under sommaren har Sabina Ddumba också spelat in den kommande säsongen av Så Mycket Bättre – en upplevelse som hon beskriver som “sjukt kul och sjukt läskigt.” I framtiden står dock en längre resa på schemat. Hon har tidigare jobbat med flertalet internationella låtskrivare, bland annat LunchMoney (Nicki Minaj), Wolf Cousins (Ariana Grande, Taylor Swift) och Nick Ruth (Wiz Kalifa, Zara Larsson), och snart tar hon nästa steg mot världsdominans. Sabina Ddumba är numera signad till Warner Bros i USA.
– Genom att vara ute och spela låtarna live har jag kommit närmare skivan och mig själv. Jag gräver i deras historia och förstår mig själv genom dem. Jag fattar varför jag skrev dem. På bara några år har Sabina Ddumba säkrat sin plats som en av Sveriges klarast lysande musikaliska stjärnor. I somras fick festivalbesökare på Popaganda, Way Out West och Bråvalla Festivalen uppleva henne på scen och nu får ännu fler chansen. Till våren 2018 åker hon ut på en Sverigeturné med 16 inbokade spelningar runt om i landet. Biljetterna till konserterna finns ute till försäljning. Sabina Ddumba släppte i oktober 2016 sitt kritikerrosade debutalbum ”Homeward Bound” med de platinasäljande singlarna ”Effortless” och ”Not Too Young” med vilka hon förra året belönades en Grammis och P3-Guldpris för Årets Nykomling.I över 10 år har Evenemang.se hjälpt nöjes­sugna människor att hitta biljetter från officiella biljett­återförsäljare till fantastiska konserter, festivaler, shower, teater och andra upplevelser och evenemang.

Den 16 januari 2016 intar P3 Guld Scandinavium i Göteborg och som alltid sätts liveuppträdanden i centrum på denna hyllningsgala till svensk musik. Idag kan P3 stolt presentera ytterligare tre liveakter: Sabina Ddumba, Madi Banja och Dolores Haze. Sedan tidigare är det klart att även Zara Larsson kommer uppträda under galakvällen.
Sabina Ddumba gjorde succé i fjol när hon släppte sin debutsingel ”Scarred For Life” och har på kort tid blivit en av de starkast lysande stjärnorna på den svenska musikscenen. I våras släppte hon sin andra singel ”Effortless” som redan sålt platina och är en av de mest spelade låtarna på P3 i år. Sabina Ddumba var även en av artisterna på P3 Älskar Stockholm tidigare i år. Nya singeln ”Not Too Young” premiärspelades nyligen hos Musikguiden i P3 och den 16 januari uppträder hon för första gången på P3 Guld.2014 gick Dolores Haze singel ”The Haze” direkt in på en andra plats i Musikguidens P3 Osignat – Topp 10, listan över Sveriges tio bästa osignade låtar. Därefter gick allt fort, singeln ”I got my gun” spelades flitigt i P3 i början av året och blev dessutom utsedd till ”Veckans bästa add” av P3’s musikläggare. Bandmedlemmarna Foxy Sagz, Groovy Nicks, Groovy Fuck och Lucky Lollo fick skivkontrakt och slog ner som ett bombslag när de i våras släppte sin debut-EP ”Accidental EP”. Stockholmskvartetten spelade nyligen på P3 Älskar Jönköping och nya singeln ”Touch Me” har redan blivit en P3-favorit. Det efterlängtade debutalbumet ”The Haze is Forever” släpps 13 november.Madi Banja belönades med en guldskiva när han släppte sin debutsingel ”Inga problem” 2014. Det hyllade stjärnskottet uppträdde på P3 Älskar Stockholm i våras och hans andra singel ”Du och jag” snurrade på P3’s A-rotation hela sommaren. Nyligen släpptes n
ya singeln ”Hollywood” och i fredags, 6 november kom Madis efterlängtade debut-ep ”Det var inte med meningen”. Under P3 Guld i januari uppträdde Madi Banja på klubbkvällen på Trädgår’n, men den här gången står han på P3 Guld-scenen på Scandinavium.– Det känns så extremt kul att få köra på P3 Guld! Har aldrig varit där, så att uppträda på sin första visit känns ju fett som fan, säger Sabina Ddumba. Sedan tidigare är det klart att Zara Larsson kommer uppträda under galakvällen. Fler artistuppträdanden avslöjas inom kort. Programledare är Tina Mehrafzoon. Vilka av årets aktuella artister som har nominerats till de nio prestigefyllda priserna presenteras på den årliga presskonferensen 1 december i Radiohuset i Stockholm.

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Under 2017 medverkade Sabina Ddumba i tv-programmet Så Mycket Bättre där hon grep tag i tv-tittarna med sina tolkningar av de andra deltagarnas låtar. I vår är hon ute på Sverigeturné och tidigare i år uppträdde hon på Göteborgs konserthus.
På bara några år har Sabina Ddumba säkrat sin plats som en av Sveriges mest musikaliska artister. 2014 debuterade hon med singeln Scarred For Life som följdes av hitlåtarna Effortless och Not Too Young. I höstas var Sabina Ddumba med i tv-programmet Så Mycket Bättre och i vår är hon på turné i Sverige samtidigt som hennes internationella karriär håller på att ta fart. Den 5 juli uppträder hon på Stora Scenen på Liseberg.För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.

Det var bara två år sedan som Sabina Ddumba, numera signad hos Warner Bros i USA, utnämndes till Årets nykomling på både Grammisgalan och P3 Guld. Stjärnskottet var självklart redan från starten och låtar som (numera platinasäljande) Not Too Young och Effortless talade sitt tydliga språk. Sabina Ddumbas karriär skulle bli spännande att följa. Det hyllade debutalbumet Homeward Bound (2016) bekräftade den bilden. Det är en skiva som ständigt växer, inte minst för Sabina Ddumba själv.
När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

– Genom att vara ute och spela låtarna live har jag kommit närmare skivan och mig själv. Jag gräver i deras historia och förstår mig själv genom dem. Jag fattar varför jag skrev dem.

Samtidigt som Sabina Ddumba positionerat sig som artist på hemmaplan börjar den internationella karriären ta fart. Sedan 2017 är hon signad hos Warner Bros i USA och efter sommaren planerar hon att arbeta och skriva musik på andra sidan Atlanten.
Verkligen! Men det jag slogs mest av under kvällen var nog ändå att helvete vad svensk hiphop är bra just nu. Vi har ju pratat mycket om det där, är det en överdriven hype? Efter igår kan jag säga rakt ut att svaret på den frågan är nej.Japp, vi är överens. En sak jag tänkte på var hur Petter och sen Timbuktu, som ju är superstora i ”vanliga” världen, bara var två i raden av rappare under kvällen. Alla, veteraner som nykomlingar, var på samma nivå, det kändes som en så kollektiv grej hela tillställningen.

Jag visste verkligen inte vad jag skulle förvänta mig, det kändes som att det kunde bli hur fan som helst, men det var extremt fett! Jag tyckte inledningen satte tonen med Petter, Kumba och Silvana Imam som körde ”Passa micken”. Först var Petter ensam på scen, och jag tänkte ”kul” sen kom Kumba in och jag slutade andas typ. Hon var så grym. När sen Silvana kom in också så tänkte jag typ ”okej, det här kommer bli hur bra som helst”LOL. Ja. Han och skägget var där. Varje gång han rappade om att åka tunnelbana tänkte jag på när Promoe åkte med ett tåg jag jobbade på när jag var konduktör på SJ. Men det kanske är en annan historia

Men i allmänhet hoppas jag verkligen att nostalgin inte eskalerar i svensk rap. Historien är viktig, och vi måste hedra alla föregångare, men historien får inte bli en låsning. Man måste blicka framåt. Vi har ju pratat massor om detta, och jag gillar att vi har en så stark hiphophistoria i Sverige och att den uppmärksammas, men ibland kan jag undra hur scenen sett ut om det inte varit så.
Hehe, samma här. Jag blev helt mållös. Hur kan man komma typ från ingenstans och vara så grym? Jag tyckte hon var bäst på hela kvällen, helt ärligt. Jag blev helt golvad typ.Visa på ”bredd”? Annars är jag nöjd med att det var så lite sånt, att man verkligen höll det inom den svenska rap-familjen. Väldigt skönt att slippa nån typ Mikael Wiehe-person som skulle visa att rap är ”accepterat” nu. Det var en show full av eget självförtroende. Och det var fint att just Mohammed Ali körde ”Shuno”, passade perfekt. Ska man ta in ”inte-rap” i ett sådant här sammanhang så var det så mycket fetare att man också hade med Revolution Poetry, som ju gör en grej som är något annat än rap men med väldigt stark koppling. Det kändes helt logiskt och som någonting som skulle passat in på original-skivan nästan.

Jag är ju automatiskt skeptisk till allt som liknar det som rockmusik håller på med men ja håller med om att så länge det görs såhär bra så är det fett. Plus att det ju faktiskt inte ens kändes särskilt nostalgiskt?? Mer som en lägesrapport om hur svensk rap är just nu. Varning för #StarkTes: Att vara i publiken igår var som att vara svenskt rap-fan i allmänhet 2014: man var totalt bortskämd, det bara kom in fett på fett på fett non-stop. Ja, och NYTT! Jag är överlycklig över att det kommer så många nya rappare, att dom alla är så sjukt grymma, och att många av dom är tjejer. Jag är egentligen lite trött på hela ”äntligen tar tjejer plats i svensk hiphop”-diskussionen, men det blev så tydligt igår. Det finns så många grymma tjejer, och det har det nog alltid gjort, men dom har inte alltid synts på det sätt dom gör nu. Jag älskar det. Jag är helt klart FÖR sådana här grejer så länge det utförs på ett såhär proffsigt och snyggt sätt. Men jag brukar ju vara ganska mycket emot nostalgi…. Ja det var en chans dom missade, precis som dom missade att köra någon slags allsång på slutet när alla var på scen. Till exempel ”Fint Väder”, hade kunnat bli en trevlig ”We are the world”-stämning!!

Hahahaha. Nej. Men jag gillade att dom körde ”Top Dogz”, som jag älskar, synd bara att inte Stor, Linda Pira, Natty Silver och Dani M kom in och körde ”Mitt folk” efter det, det hade jag verkligen tyckt om. Top Dogz-produktionen är så tidlös. Så himla himla bra.
Det var Sabina Ddumba! Herregud, kanske det fetaste någon gjort? Jag visste inte ens att hon rappade. Årets bästa överraskning! Nu förväntar jag mig att hon släpper ett helt rapalbum.

Det här är tredje versen jag hört från henne någonsin, vilket gör det så extra imponerande att hon är med och inleder en av årets största svenska hiphop events och fullkomligt slaktar.