Posted on

Samuel Erik Mikael Granditsky

Marie Helen Sjöholm Granditsky, född 10 juli 1970 i Sköns församling i Sundsvalls kommun och numera bosatt i Nacka, är en svensk skådespelare, sångerska och musikalartist.Handlar denna sida om dig? Uppgifterna har vi helt eller delvis fått från The Movie Database (TMDb). Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig genom att skicka ett mail till oss och inkludera adressen till denna sida (URL). Förklara även vem du är, så vi vet att du är personen som denna sida handlar om. För att radera dina uppgifter från TMDb måste du kontakta dem separat.Marie Helen Sjöholm Granditsky, född 10 juli 1970 i Sköns församling i Sundsvalls kommun och numera bosatt i Nacka, är en svensk skådespelare, sångerska och musikalartist. Hon gjorde filmdebut 1999, i Richard Hoberts film Där regnbågen slutar. Hon spelade också rollen som Gabriella i den framgångsrika svenska filmen Så som i himmelen som kom 2004. Det var där hon sjöng Gabriellas sång, som efter 68 veckor placerade sig som den sjätte mest spelade låten på Svensktoppen

Hon gjorde filmdebut 1999, i Richard Hoberts film Där regnbågen slutar. Hon spelade också rollen som Gabriella i den framgångsrika svenska filmen Så som i himmelen som kom 2004. Det var där hon sjöng Gabriellas sång, som efter 68 veckor placerade sig som den sjätte mest spelade låten på Svensktoppen.

Syftet med registret är att exempelvis banker och finanspolisen ska kunna ta reda på vem eller vilka som står bakom ett företag. Informationen om vem som är verklig huvudman ska bidra till att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism.
På Kjell Arnes gata tjänar man i snitt 218 901 kr om året vilket betyder att man har en genomsnittlig månadslön på 18 242 kr. I Fjugesta tjänar man i snitt 23 549 kr per månad.

I Fjugesta finns det 2 201 personer med registrerat skuldsaldo hos Kronofogden med ett genomsnitt på 12 079 kr. Totala skulden hos Kronofogden för alla i Fjugesta är 26 586 041 kr.En verklig huvudman är den eller de personer som ytterst äger eller kontrollerar exempelvis ett företag eller en förening. En verklig huvudman kan också vara den eller de personer som tjänar på att någon annan agerar åt dem.

Information om telefonnummer och mobilnummer hämtas från teleoperatörer. Hittar du inte det nummer du söker, kan just det numret vara dolt för upplysningstjänster.
Carl Hamilton får i uppdrag att lösa mordet på en högt uppsatt tjänsteman på Säpo. Hamilton är inte så omtyckt av säkerhetspolisen, men följer spåren till Libanon på en livsfarlig resa.I Nutleys första dramaserie på tjugo år spelar Helena Bergström poliskommissarie Maja Silver från polisens nationella operativa avdelning i Stockholm. Viljan att återförenas med sin dotter Rebecka (Molly Nutley) tar henne tillbaka till den småstad hon en gång lämnat. När en utmärglad flicka hittas mördad mitt i det svenska bibelbältet blir Maja indragen i en intensiv jakt på sanningen.

”Kan inte avgöra om jag halvt slumrar till pga tristess eller smoothfulness. Eller om det är kroppens försvarsmekanism som kickar en till sömns då jag vet att det återstår 9 långa, konstiga minuter av filmen. Intressant koncept, dock med tråk-snygga biverkningar och 9 minuter för lång.””Filmversionen av det grafiska skrapet som vi tidigare sett i andra kanaler känns folkligt och kul. Otroligt effektivt berättande som funkar i även väldigt korta sekvenser.”

Hur får man fler kids att köpa lussebullar från Pressbyrån? Pressbyråns brief för Åkestam Holst var inte enkelt, svaret desto enklare. Arbetsgruppen började leta inspiration och en Spotify-sökning senare upptäckte de att den skånska RnB-artisten och låtskrivaren Z.Woods spelat in en anmärkningsvärt catchy låt med lussebulle-tema.
”Vem är han och hur hamnade han där? Skånsk lussekatt soul som sätter sig som en öronmask på sju sekunder. En len och kanske-borde-bli årligen återkommande lusse hit som bär fram filmen till vinst.” ”Jag gillar idén att ta de dallrande geléerna till sin extrem i en tiominuters film för att hypnotisera mitt i julstressen, även om jag själv inte skulle ha tålamodet att sitta och kolla igenom hela. Snyggt! Och väldigt smoooth.” Fråga mig inte vad arbetsgruppen på Åkestam & Holst hade för dokument att förhålla sig till när de fick uppgiften att kränga lussebullar till en yngre publik. Men en sak är säker, dokumentet var antingen jäkligt bra eller så kunde de strunta i det helt och gå under radarn eftersom filmen ändå ”bara skulle gå i SoMe”.

”Betaltjänster”. Smaka på det ordet. Det låter lika tråkigt som ”lastvagnar inom business to business segmentet”. Men ibland kan osexiga produkter (förlåt Klarna) göra otroliga varumärkesförflyttningar tack vare kreativ reklam. Det har Smoooth-konceptet sannerligen bevisat.”

– Under inspelningen gick brandlarmet konstant på grund av rökmaskinen, skrattar Nordenankar. Som tur spelade vi in efter stängning så det var ingen utomstående som fick panik. Jag tror att hela inspelningen tog max fyra timmar, säger Nordenankar.”Genom att använda det klassiska skrapandet av trisslotten som en intressant övergång mellan före och efter tar man ett gammalt maner och kopplar övergången till varumärket på ett lustfyllt sätt.”

Det störde inte Erik något nämnvärt. Tvärtom. Han gillade ju nakna män. Eller… Ja… Han gillade tanken på dem kan man säga. Att det trots alla brand statements och key positionings gick att göra riktigt bra kommunikation. För det är ju lätt att glömma bort varför vi egentligen finns till. Att vi är här för att få folk att lyssna på vad vad företag har att säga, alternativt sälja.
Z.Woods, ett passionerat lussebulle-fan, hade redan två år tidigare skrivit låten tillsammans med några kollegor under ett så kallat låtskrivarcamp. Låten spelades in som ett skämt mellan honom och hans kompisar och var aldrig tänkt att nå en bredare publik. Fören Åkestam Holst hörde av sig. Z.Woods nappade direkt.

– Man måste göra det seriöst och inte bara tramsa. I det här fallet är ju låten så bra att man lika gärna kan byta ut texten till något annat och det skulle bli en bra RnB-låt, fortsätter Nordenankar.
”Att utnyttja sina produktioner på bästa sätt är en bragd i sig. Här får vi uppleva Klarnas fina bildberättande förpackad i en ny idé som ger ytterligare perspektiv åt ”Smooth”.”Även om min personliga favorit tyvärr åkte ur tävlingen, så fanns den här filmen med bland mina tre bästa och är helt klart en värdig vinnare! Det är omöjligt att inte gå runt och sjunga på låten, den sätter sig direkt. Jag tycker också att castingen är fantastiskt bra!”

”Enkla och opretentiösa filmer som med en ”trissig” känsla förmedlar påtagliga vinst fantasier. Ibland behövs inte mer för att hålla konceptet i form.”
”Kampanjerna för Triss har alltid något lite extra som talar till mig och dessa filmer var inget undantag. De placerade sig på min topplista denna omgång. Före/efter tanken är förstås klassiskt beprövad men det görs på ett sätt som är både charmigt, kul och inbjudande. Ett etablerat kampanjkoncept man vant sig vid men som kontinuerligt förnyas och får nytt syre. Bra gjort.”Erik Nordenankar, art director, Bella Lagerquist, produktionsledare, Lina Engler, projektledare, Julia Sebesteny, copywriter, Magnus Jakobsson, creative director, Simon Stefansson, planner, Johan Landin, art director, Filip Laurent, copywriter, Nisse Axman, DoP/ljus/design/post, Henrik Adenskog, byråproducent, Hanna Erixon, social media manager, Anna Lundeborg, digital strateg, Sara Bellafesta, creative designer.

Med utgångspunkt i en SIFO-undersökning som visar att en tredjedel av svenskarna känner sig stressande under julperioden valde Nord DDB och Klarna att använda sitt Smoooth-koncept i en ny kontext. Den tio minuter långa filmen med hypnotiska och avslappnande klipp är en sammanslagning av tidigare uttag inom ramen för Smoooth-konceptet.
– Det finns så sjukt många moderna låtar med jultema men när det kommer till lucia är det så otroligt traditionellt, det är bara Lusse Lelle och Sankta Lucia för hela slanten. Det känns kul att göra något på riktigt och det uppstår en viss humor i att en välskriven och välproducerad rnb-låt handlar om lussekatter istället för kärlek till en person, säger Erik Nordenankar, art director på Åkestam Holst.Jag minns en gång när vår dåvarande VD… Nä vänta. Inte fan kan man börja en krönika på det viset. Om man inte är typ 87 eller hämtar sin litterära inspiration från personaltidningar. Men nu faller det sig som så att jag faktiskt kom att tänka på Erik (vår dåvarande VD) när vi diskuterade Pressbyråns lussekattsfilm i juryn häromdagen. Och att jag inte kommer på något bättre sätt att inleda den här texten.

Fast det kan såklart också bero på att det sitter någon på Pressbyråns marknadsavdelning som förstår sig på reklam. En kund som inser att en knäpp film man omöjligt kan värja sig mot slår alla strategier i världen. Vid närmare eftertanke ska jag nog be Silla (vår nuvarande VD) att slå hen en signal.
”Jag tycker att det här roligt, det snyggt, absurt, dumt….och samtidigt väldigt smart. Filmens längd (10 min) tycker jag är humor i sig. Tummen upp. ””Det här är verkligen en smart vidareutveckling av ett redan väl fungerande koncept. Jag gillar skarpt den visuella lösningen av ”skrapet”. Det är lätt att tycka om dessa filmer!”

”Briefen att sälja lussekatter till kidsen är ganska otacksam. Och lösningen att göra en skämtlåt är en idé som verkligen bygger på noga fingertoppskänsla i utförandet. Oseriös video med jätteseriös musikproduktion, det här är bra reklam!”
Erik stod vid sin plats och skrockade förnöjt när han blickade ut över ett härke med lappar som enligt honom själv skulle ticka alla kundens strategiboxar. Det fanns inte så mycket som en bokstav för reklamteoretikerna att ändra på. Då gled vår kollega Johan förbi och sa: ”Fint Erik. Men det slutar ändå med att ni gör en film där en naken man springer ut ur garderoben.” (Han syftade på ett av våra gamla Comviq-alster.)Under 2017 bestämde sig Triss och King att ta sitt koncept byggt kring plötslig förändring till nya miljöer. Den här gången förvandlas bland annat en grådassig frukost i kalla Sverige till en lyxfrukost på balkongen, en långtråkig landsvägskörning till en cruise längs stranden och ett spinningpass till en bergstur.

”Säga vad man vill om att göra en musikvideo tillägnad lussekatter, men görs det på rätt sätt så blir det ju kul. Precis på gränsen till löjligt, och väldigt otippat, men en catchy låt som fastnar på hjärnan.”
Med hjälp av en smittsam melodi och utsökt casting lyckades Åkestam Holst och Pressbyrån ta hem årets första månadens kampanj film. Silvret gick till King för sin senaste Trisskampanj medan bronset kneps av Nord DDB för Klarna och deras tio minuter långa avslappningsövning.

Tomas Granath, art director, Martin Lundgren, copywriter, Jesper Hellzén, senior designer, Linus Östberg, design director, Annica Smith, business director, Roshanak Fatahian, account director, Linda Bryttmar, account director, Olle Langseth, creative director, Fredrik Simonsson, creative director, Andreas Dahlqvist, executive creative director.
”Blev kanske lite förvånad att denna film nådde topp tre. Därmed inte sagt att jag inte gillar det. Man har tagit extenderat material från tidigare prisade filmer och dragit det in absurdum. Inte säker på hur många som testade detta men i all sin enkelhet är det en fin kommentar till konceptet som ger det ytterligare dimension.”Resultatet är en lika dum som smart reklamfilm med ett ledmotiv som sätter sig på hjärnan i flera dagar. Arbetsgruppen hade en minimal budget och flera av de skådespelare som syns i filmen är bekanta till teamet. Filmproduktionsteamet bestod endast av tre personer – Erik Nordenankar, Nils Axman och Henrik Adenskog. Martina Brynielsson, product & brand marketing manager, Jasmine Riahi, B2C & brand marketing manager, Camilla Birkström, senior visual designer, David Sandström, chief marketing officer, Daniel Jontén, vp marketing, Christian
Cabau, director marketing nordics. 
När TV4 avslöjade vilka artister som skulle medverka i Så mycket bättre 2020 så visade det sig att folkkära sångerskan och skådespelerskan Helen Sjöholm, 50, var en av dem.

På det privata planet lever Helen ett liv med sin kärlek David Granditsky. De träffades år 2004 på ett bröllop till en gemensam vän. Kärleken flödade och två år därpå, 2006, så gifte de sig.Helen kan ibland ha svårt att förstå sig på sin lycka och hur bra hon faktiskt har det. När tvillingarna föddes var Helen 41 år gammal, något hon själv anser vara ganska sent i livet.

– Jag har det oförskämt bra, fick tvillingar sent i livet, inte pigg, men har det bra, lite tacksamhet en mulen dag, har Helen tidigare sagt i en intervju med Dagens Arbete.
Sören Öman, Alkohol- och narkotikatestning i arbetslivet i Vänbok till Ronnie Eklund [ Arbetsrättsliga föreningens skriftserie Vol. VIII ] (red. Kerstin Ahlberg), 2010, s. 655–669 Sören Öman och Jonas Malmberg, Något om kollektivavtal vid övergång av verksamhet i Niklas Bruun i Sverige – En vänbok (red. Kerstin Ahlberg, Petra Herzfeld Olsson och Jonas Malmberg), 2017, s. 257–273 Ronnie Eklund, Michaël Koch, Tore Sigeman, Jonas Malmberg, Lars Johan Eklund, Sören Öman, Lars Lunning, Reinhold Fahlbeck, Carina Gunnarsson, Inga Åkerlund, Per Olof Ekelöf och Johan Lind, Rättegången i arbetstvister – Lagkommentarer och uppsatser utgivna av Arbetsrättsliga föreningen under redaktion av Ronnie Eklund (red. Ronnie Eklund) [ Arbetsrättsliga föreningens skriftserie Vol. VI ], andra upplagan 2005