Posted on

Samuel Ljungblahd Konsert 2019

Bjud dig själv eller någon du tycker om på en upplevelse för alla sinnen. Välkommen att besöka Konserthusets restaurang eller någon av våra foajébarer.”Det nya albumet tänker jag kan beskrivas som gospel 2.0. Jag har valt att behålla textinnehållet, de starka och lätta melodierna från gospeln men adderat en dimension influerad av r’n’b, hip hop och soul. För att knyta samman den nya musikaliska riktningen kommer sången på skivan vara navet som håller allting samman. Samarbetet med Charlin, min vokalproducent från USA, medför ett modernt sound till just sången, och jag tror att mötet mellan gospel- och popvärlden kommer bli oerhört lyckat både för mig personligen, men framförallt för min publik. Det ska bli så oerhört roligt att åka ut på vägarna igen i vår och spela de nya låtarna live!”

Samuel Ljungblahd har hyllats som Sveriges soul- och gospelkung. För den breda publiken fick han sitt genombrott när han sjöng på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop. Ljungblahd har även lyckats att, bokstavligt talat, golva gospellegenden Kirk Franklin när han gästade Franklins konsert i Stockholm för några år sedan.
Just nu befinner sig Samuel i studion för att färdigställa sitt femte soloalbum där han bland annat samarbetat med den välrenommerade vokalproducenten Charlin Neal.

Arr: Svenska Alliansmissionens Ungdom (SAU), i samarbete med Erikshjälpen, Gullbrannagården, Svenska Alliansmissionen, Centrumförsamlingen i Forserum, Älgabäcksryds Missionsförsamling, Gullbranna Frikyrkoförsamling, Bilda samt mängder av medarbetare från Hillerstorp, Gnosjö, Skärstad m.fl.
Gullbrannafestivalen är en mötesplats med Gud och människor, där du får inspireras av och utmanas i den kristna tron, lyssna till den bästa musiken, träffa vänner och njuta av stranden och havet.

Dags för hela familjen att gå bananas med en rad djungelhits i en fartfylld konsert/konstinstallation med det legendariska bandet Electric Banana Band. Ta…
Mezzoforte, ett av fusionmusikens största band och en av Islands största musikexporter genom tiderna! År 1983 slog det isländska fusionbandet igenom med…

”Det nya albumet tänker jag kan beskrivas som gospel 2.0. Jag har valt att behålla textinnehållet, de starka och lätta melodierna från gospeln men adderat en dimension influerad av r’n’b, hip hop och soul. För att knyta samman den nya musikaliska riktningen kommer sången på skivan vara navet som håller allting samman. Samarbetet med Charlin, min vokalproducent från USA, medför ett modernt sound till just sången, och jag tror att mötet mellan gospel- och popvärlden kommer bli oerhört lyckat både för mig personligen, men framförallt för min publik.”

Samuel Ljungblahd, skandinaviens största gospelartist och en riktig GF-favorit har under våren spelat in sin nya skiva och gjort en bejublad turné på Sveriges stora konsertscener. Lördagen den 6 juli står han och hans fantastiska band på scen på GF.Förra årets upplaga av The Soul of Christmas blev en riktig dundersuccé med slutsålda konserter runt om i landet. Denna gång tar Samuel Ljungblahd och Bohuslän Big Band med sig en ny gäst – ingen mindre än Sarah Dawn Finer. Det kommer att bli en julkonsert med Motowndoftande soul, gospel, jazz och julklassiker. Biljetterna släpps 25 maj kl 10.00.

När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.
Vara Konserthus drivs med stöd av Vara Kommun och Västra Götalandsregionen. Varje år besöker cirka 60 000 personer i alla åldrar en föreställning på Vara Konserthus. Sammanlagt visas här runt 180 föreställningar på år.Bohuslän Big Band har kallats ”A World Class Jazz Orchestra” av självaste Quincy Jones. Bandet startade en gång i tiden som en militärorkester för Bohus bataljon och är idag ett av Sveriges mest välrenommerade storband. Bohuslän Big Band har spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Vince Mendoza, Christan McBride, Maria Schneider och Nils Landgren och folkkära artister som Jill Johnson, Björn Skifs och Tommy Körberg. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

– Det är alltid en glädje att sjunga tillsammans med Sarah. Hennes sprudlande musikalitet och scennärvaro är både smittsam och inspirerande. Denna turné kommer att bli ett musikaliskt fyrverkeri.

– Jag har haft äran att sjunga, skriva låtar och uppträda med Samuel ett antal gånger i min karriär, på mina turnéer, på tv, på skiva eller på gig… och det är en ynnest varje gång. Som en musikalisk bror, vän och kollega som man kan sparra med, skratta med och skapa med. Att äntligen få jobba ihop igen och med denna unikt lyxiga möjlighet – tillsammans med fantastiska Bohuslän Big Band är en fullkomlig dröm. Det kommer bli allt och mer därtill. Musikalisk magi! Tro mig, säger Sarah Dawn Finer.

Samuel Ljungblahd beskrivs som Sveriges okrönte soul- och gospelkung. Han har släppt flertalet album, turnerat och gjort en mängd hyllade framträdanden i olika tv-produktioner genom åren. Mest uppmärksamhet fick han kanske då han sjöng utgångsmarschen vid prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop. Inför tiotals miljoner tv-tittare och fick hela kyrkan, inklusive kungafamiljen, att dansa och klappa händerna.
Sarah Dawn Finer och Samuel Ljungblahd har sjungit tillsammans flera gånger tidigare och har verkligen hittat varandra i det musikaliska mötet. Även Sarah Dawn Finer och Bohuslän Big Band har samarbetat tidigare. Nu blir det första gången som de alla möts på samma scen.Sarah Dawn Finer är en av våra mest folkkära och uppskattade sångerskor. Hon har sjungit på de största galorna, för kungligheter och för över 200 miljoner människor i finalen av Eurovision Song Contest 2013. Hon också skördat framgångar som hyllad programledare för några av Sveriges största musikprogram, såsom till exempel Melodifestivalen och Så ska det låta och som jurymedlem i Talang. Hon har också hyllats som skådespelerska och har bland annat gjort rollen som Sally Bowles i Cabaret på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Sedan december 2019 är Sarah dessutom egen skivbolagsboss och just nu aktuell med EP:n Songs For Comfort den första i en serie av Songs For… som ges ut via hennes eget skivbolag.

Förra året gav Samuel Ljungblahd och Bohuslän Big Band ut julalbumet The Soul of Christmas, som bland annat innehöll två helt nyskrivna jullåtar – Believing in Christmas och Gift of Love. Till årets turné har Samuel Ljungblahd och Sarah Dawn Finer skrivit en helt ny låt tillsammans.För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.

Förra årets upplaga av The Soul of Christmas blev en riktig dundersuccé med slutsålda konserter runt om i landet. Denna gång tar Samuel Ljungblahd med sig nya gäster: Sandviken Big Band soch ingen mindre än Sarah Dawn Finer. Det kommer att bli en julkonsert med Motowndoftande soul, gospel, jazz och julklassiker.
Förra året gav Samuel Ljungblahd ut julalbumet The Soul of Christmas, som bland annat innehöll två helt nyskrivna jullåtar – Believing in Christmas och Gift of Love. Till årets turné har Samuel Ljungblahd och Sarah Dawn Finer skrivit en helt ny låt tillsammans.Sandviken Big Band är ett storband som funnits sedan 1968. Bandet bildades av trumpetaren Arne Eriksson som sedan var ledare för bandet i många år. Sandviken Big Band har under åren spelat med såväl nationella som internationella världsartister. T.ex. Thad Jones, Phil Wilson, Rich Mattesson, Deborah Brown, Bobby Shew, Georgie Fame, James Morrison, Robben Ford, Randy Brecker, Chuck Findley och Rob McConnel. Bland de svenska artister man jobbat med kan nämnas Arne Domnerus, Ann-Kristin Hedmark, Cyndee Peters, Alice Babs, Svante Turesson, Roger Pontare, Nils Landgren, Victoria Tolstoy, Ulf Johansson, Claes Jansson samt många fler.

Ta chansen att uppleva denna julkonsert där två av landets absolut bästa sångröster möter några från Sveriges vassaste storband. Sväng, soul och julstämning utlovas!
Den 22 mars släppte Ljungblahd sitt femte soloalbum, Witness. Samarbetet med den amerikanske vokalproducenten Charlin Neal har resulterat i ett möte mellan gospel- och popvärlden som han är väldigt nöjd med. Han beskriver musiken som en blandning mellan soul, hiphop, R&B, gospel och elektronisk dansmusik.– Det är ett nytt sound, något som jag aldrig gjort förut. Jag skulle säga att det är svensk gospel 2.0, ett försök att göra gospelmusik aktuellt i dag, 2019, säger Samuel Ljungblahd.

Kommande konsertdatum: Idunteatern i Umeå, 8 april; Katalin i Uppsala, 9 april; Kulturhuset Spira i Jönköping, 13 april; och Konserthuset i Göteborg, 14 april.
– Jag hoppas verkligen att vi kan fylla upp de här platserna och göra ett riktigt avtryck. Det kommer att bli en klassisk Samuel Ljungblahd-konsert, även om det är ett nytt sound. Mycket energi och mycket glädje, berättar artisten i en video på sin Facebooksida. – Jag behåller givetvis hookar och text från gospelvärlden, men klär upp det i en ny musikalisk kostym. Det ska bli så oerhört roligt att åka ut på vägarna igen och spela de nya låtarna live. Arctic Pulse är ett nytt varumärke för kultur producerad på Nordkalotten. Satsningen ingår i ett EU-projekt som delfinansieras av Norrbottensmusiken, Luleå kommun och Region Norrbotten, samt Scene Nord i Norge och Uleåborgs Stad i Finland.Det framgångsrika samarbetet med Norrbotten Big Band startade 2019 och har sedan dess varit återkommande. Förutom musik signerad Samuel Ljungblahd själv blir det klassiska hits av artister som James Brown, Marvin Gaye och Stevie Wonder. Inget stillasittande här, om man så säger.Arctic Pulse is a new brand for culture produced in the Northern Scandinavia (Arctic Europe). The festival is part of an EU project that is part-financed by Norrbottensmusiken, Luleå municipality and Region Norrbotten, and Scene Nord in Norway and the City of Oulu in Finland.

Tillsammans med kommun och näringsliv jobbar vi med att öka tillväxten i besöksnäringen i Linköping och skapa en attraktiv destination för både Linköpingsbor och besökare.
Välkommen till Linköpings besöksnäringsbolag. Vi marknadsför och utvecklar Linköping som en av Sveriges ledande besöks-, evenemangs-, och mötesdestinationer.Ta chansen att uppleva denna julkonsert där två av landets absolut bästa sångröster möter Sveriges vassaste storband. Sväng, soul och julstämning utlovas!

Som ni förstår kommer man varken kunna sitta still eller låta bli att sjunga med i den här karismatiska konserten av och med vår största gospelexport. Kom och njut av en musikupplevelse som lockar till dans och som värmer hjärtat länge!
Det är fina ord som kommer från Sveriges allra största gospelröst – Samuel Ljungblahd. Efter sitt framträdande vid prins Carl-Philip och prinsessan Sofias bröllop 2015 har efterfrågan efter herr Ljungblahds varma person och stora röst fullkomligt exploderat och han ger idag konserter världen över.

I nuläget ber vi om er förståelse för att återköp som normalt tar 3-5 bankdagar kan ta något längre tid. Vi eftersträvar att tillsammans med vår biljettpartner Tickster sköta återbetalningar skyndsamt och hanterar evenemangen i datumordning. Du får tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal.
Den 22 mars 2019 släppte han sitt femte soloalbum Witness som efterföljdes av en turné med samma namn. Nu är han tillbaka i ett samarbete med Norrbotten Big Band med konserter i Visby, Uppsala, Sigtuna, Bollnäs och Upplands Väsby. Vi kommer att få höra Samuels egen musik, som vi sett honom framföra i TV-program som Så ska det låta, Allsång på Skansen och Sommarkrysset, och uppleva klassiska hits av artister som James Brown, Marvin Gaye och Stevie Wonder. Allt detta arrangerat för Norrbotten Big Band under ledning av dess konstnärlige ledare Joakim Milder.Samuel Ljungblahd & Norrbotten Big Band som skulle ägt rum 27 april 19.00 ställs in mot bakgrund av den senaste tidens utveckling kring coronavirus/covid-19.– I grund och botten blir det härlig gospel. Svängigt, glatt och medryckande. Jag jobbar mycket med att få publiken till att vara delaktig, jag vill få människor att sjunga med och känna att de gör konserten tillsammans med oss som står på scenen. Det ska finnas något för alla i repertoaren. Först då är jag nöjd.

Telefon- och öppettider biljettkassa: Biljettkassan är från och med den 1/1-2023 öppen varje onsdag kl. 10-13. Våra telefontider är må, ti, to, fre kl. 10-12 då du når oss på 013-190 00 00. Samuel gästade Norrbotten Big Band 2019 under en succéartad turné – och nu är det dags igen! I programmet presenteras Samuels egen musik som vi sett honom framföra i TV-program som Så ska det låta, Allsång på Skansen och Sommarkrysset. Nu får vi även uppleva klassiska hits av artister som James Brown, Marvin Gaye och Stevie Wonder. Hyllade gospelstjärnan Samuel Ljungblahd möter Norrbotten Big Band med musiker i världsklass. På programmet står svängiga soulhits av Stevie Wonder och Marvin Gaye blandat med härlig gospel. Missa inte denna oemotståndliga musikupplevelse som kommer att värma hjärtat länge!Det är fina ord som kommer från Samuel Ljungblahd, Sveriges allra största gospelröst. Efter det bejublade framträdandet vid prins Carl-Philip och prinsessan Sofias bröllop 2015 har förfrågningarna om herr Ljungblahds varma person och stora röst fullkomligt exploderat och han ger idag konserter världen över. Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem. Som du förstår kommer man varken kunna sitta still eller låta bli att sjunga med i den här karismatiska konserten av och med vår största gospelexport. Kom och njut av en musikupplevelse som lockar till dans och som värmer hjärtat länge!– Jag har sedan tidigare jobbat med att arrangera välgörenhetskonserter på min fritid och senast anställd för projektet Work Together. Det har varit en god erfarenhet och jag har fått goda kontakter. Så efter att ha arrangerat Norrlands Största Välgörenhetskonsert i Skellefteå Kraft Arena i maj så känner jag mig nu redo att stå på egna ben, säger han och fortsätter:

Samuel Ljungblahd, som har beskrivits som Sveriges främsta gospelartist, blev känd för de stora massorna när han sjöng på prins Carl Philip och prinsessans Sofias bröllop. Just nu är han aktuell med sitt nya album Witness.
Med på konserten kommer även Mats Bergqvist med pianisten Kurt Sundström – samt sångaren Andre Malmén tillsammans med Tindra Åberg, Julia Lundmark och Emeli Pettersson – att finnas.