Posted on

Sarva Xero 4

Det billigaste priset för VJ Sport Sarva Xero 5 (Dam) just nu är 1 650 kr. Prisjakt jämför priser och erbjudande från nätbutiker och fysiska butiker.Under slutandet har jag trots allt unnat mig att köpa några ”onödiga” saker med motiveringen ”jag har ju slutat snusa”. Men kostnaden för dessa har varit låg. Skönt att veta att man går plus… 🙂 Utan att jag noterat det på förhand så passerade tydligen 150-dagarsfirandet igår. Ganska skönt att det inte känns som den viktigaste saken i världen längre. Grattis mig! 🙂 Ingefäran börjar däremot kännas som ett gissel, jag kan ju inte gå runt och tugga ingefära för tid och evighet för då är jag lika fast som tidigare. Nej, skärpning! Ska bara formulera en plan…

eIKa: Härligt! Asics GT 2000 har ju i tester visat sig vara fantastiskt bra mängdskor! Jag springer själv i Adidas Supernova Glide, just nu version 7, har tidigare ägt 1:an, 2:an och 4:an. Samma där. Hittar man en modell som funkar så är det bara att utgå ifrån den nästa gång…
Ah, nej vi ska inte göra tråden till ett sko- eller löparforum… 🙂 MEN för min del hänger löpning och annan träning just nu intimt ihop med slutandet. Hade jag inte slutat snusa så hade träningspassen antagligen bara varit hälften så många… Tack Jimmyq! Jag har också funnit tröst, glädje och inspiration genom att läsa igenom långa dagböcker här på forumet och jag hade ALDRIG klarat detta annars! Fortsätt läsa det andra har skrivit! Det finns såklart många som inspirerar, men ett litet urval av dom som gjort skillnad i mitt slutande är cumulusnimbus, mumintrollet, iceman, LinaMie och Vante Ante. Även DrSnus, som tyvärr föll ifrån den slutande skaran, men som säkert kommer att sätta nästa försök… D’vil har jag bara småspurtat med en gång på gården än så länge, varit så förbannat förkyld och krasslig att jag inte haft möjlighet att prova ordentligt. De känns iaf som de eventuellt(?) kan vara för brutala att löpa annat än korta intervaller med på hårt underlag, Xero3 känns något skonsammare. Matchvikten har betydelse med, just nu är jag säkert 5-6kg tyngre än i somras, ska prova jogga bort kilona under vårvintern. Jag är i tillägg tyvärr mera av en hällöpare än tålöpare så vi får se om jag förstört mina bägge knän innan jag firar 500dagar som snusfri 😉

Mumin: Ah, jag tror att du just sålde ett par Sarva Xero! 😉 Har smygtittat på Sarva D’vil 2 flera gånger, men känt mig osäker på så lågt drop (van vid 10-12 mm). Xero har ju iaf 8 mm. Är de ”normala” i storlek annars?
Den ekonomiska delen har inte utgjort någon större motivation i mitt slutande. MEN… nu när 164 dagar har gått och jag för varje dag har sparat ca 55 skattade kronor, så är det ju värt att räkna på vinsten:Snus tänker jag knappt alls på. Åtminstone förnimmer jag inte lukten, smaken, känslan och kicken längre, vilket jag nog gjorde ganska länge. Säkert ända fram till dag 80-90 eller nåt.

Snus ja. På en fika häromdagen fann jag mig själv stirrandes på en kollegas dosa. Vet inte om jag tänkte så många tankar om snus, men när jag släppte dosan med blicken så kände jag mig nästan generad och påkommen. Fast ingen såg…
Jag springer alltid i shorts och bar överkropp hela hösten fram till vinterkanten, och ibland efter. Efter några minuter har man sprungit sig varm och det känns bara friskt. Bättre att härda sig mot kylan än att klä sig varm. Bästa sättet att slippa förkySpecialistbutik för orientering, trailrunning och andra aktiviteter utanför asfalten. Vi har funnits sedan 1984 och är den lilla butiken med det stora hjärtat. Välkomna att handla i webshopen eller om ni har vägarna förbi butiken på Kungsholmen och se vårt urval av Skor, Pannlampor, Kompasser, Löparryggsäckar, Energi mm.Tack för din registrering! Du kommer nu att ta emot våra utskick till mailadressen du angav. Du kan avbryta din kostnadsfria prenumeration när som helst om du inte önskar fler e-postmeddelanden.Thank you for signing up! You will now receive our mailings to the e-mail address you entered. You can cancel your free subscription anytime if you do not wish to receive any more e-mails.

Idag finns det mycket att välja på. Det finns nu även skor med dämpning men som verkar för ett naturligt steg. En kombination med dämpning, zero drop och låg vikt har visat sig vara ett väldigt bra koncept för flera användare. Bland barfotalöpare används de som ett komplement för att variera träningen och de är väldigt populära för de som vill testa att gå ifrån traditionella klumpiga skor. Vi på Northsport variera ofta mellan väldigt tunna skor till denna typ av sko beroende på underlag och distans.

Vi tränar mycket löpning själva och testar alla skor vi säljer. Skicka e-post till [email protected] så svarar vi snabbt på dina frågor och hjälper dig med allt från träningsråd och tips om barfotalöpning till goda råd vid köp av barfotaskor.VivoBarefoot! Unika på marknaden med sin design, känsla, passform och kvalitet! Löparskor, kängor, barnskor m.m m.m! Lätta barfotaskor för löpning, crossfit, vardag och jobbet!Naturliga skor som barfotaskor, minimalistiska skor och skor med zero drop är något som vi länge förespråkat. Vi var förmodligen den första sportbutiken i Sverige som öppet kritiserade de traditionella löparskorna och valde att enbart satsa på mer lätta och naturliga löparskor med låg häl. Barfotaskor möjliggör samma teknik som barfotalöpning men ger samtidigt skydd åt fötterna. Barfotalöpning och barfotaskor behöver inte bara vara ett komplement till att springa med vanliga löparskor. Många som börjat springa med mer naturliga skor övegår ofta helt och håller till denna typ av skor.

Snabb leverans, bra service och riktigt bra varor! Supernöjd med mina Sarva Xero 5. De uppfyller allt en terränglöpare kan önska sig av en sko för säker och skön vinterlöpning.
Länge funderat över att köpa rotoborstar. Gjorde nu slag i saken.Snabb hantering av order och leverans, trots julklappstider. Suveränt pris. Här ska borstas lagg. Vem som helst får skriva ett omdöme på Trustpilot. Den som skriver ett omdöme äger sitt omdöme och detta innebär att personen i fråga kan redigera eller ta bort sitt omdöme när som helst. Omdömen finns kvar på Trustpilot sålänge omdömeslämnarens konto är aktivt. Få denna produkt levererad fram till dörren. Lagerförda varor skickas från vårt lager inom 1-3 vardagar. Handla för mer än 999 kr kronor för att få gratis frakt!

Här kan du logga in för att se alla ordar du gjort på Outnorth, följa status, ändra dina adressuppgifter och registrera/avregistrera dig för vårt nyhetsbrev. Använd samma e-postadress du angav när du handlade. Saknar du ditt lösenord så kan du använda ”glömt lösenord”-funktionen. Observera att alla som har handlat hos Outnorth har ett konto men att det går bra att handla hos Outnorth utan att hålla reda på sina kontouppgifter.
Som medlem i vår kundklubb får du poäng på allt du handlar hos oss, poäng som i din personliga poängbank kan omvandlas till trevliga erbjudanden. Har du handlat hos oss tidigare har du redan ett konto hos oss och du kan då använda samma inloggningsuppgifter för att gå med i kundklubben. I så fall kan du istället klicka på ”Logga in” längst ner på denna sida.Få denna produkt levererad fram till dörren. Hemleverans tar normalt sett en dag längre för leverans (efter att det lämnat vårt lager) jämfört med Standardleverans.

På vinterintervallerna vill man lita på att skorna fäster på det hala underlaget – och detta gör verkligen Sarva Xero 4. Med sina 20 stjärndubbar i metall och mönstrade sula kan man kanske kapa några sekunder på intervallslingan även vintertid. Skon fungerar också bra för stiglöpning tack vare dämpningen i häl och framfot och sin härliga löpkänsla.
När vägarna är hala då är det Sarva’s tid. Greppet är bra tack vare 20 stjärndubbar i metall och den mönstrade sulan, med andra ord som gjord för vintervägar. Det finns Poron® dämpning i framfot och hälen. Ovandelen är vindtät och är starkt vattenavvisande.Tyvärr har vi inte så många varor på lager av den vara som du önskar beställa. Vi har justerat antalet till så många varor som finns tillgängliga enligt vårt lagersaldo. Gå till kundkorgen för att se hur många det blev.

Löparskornas sula har även en mellansula som består av EVA. Detta material är mycket uppskattat för sin hållbarhet och balanserade dämpning. Detta har sedan kombinerats med en medel-flexibel vridstyvhet som gör att du kan ta ut ett fullt steg under träningen. Skornas fulla dämpning gör att du kan prestera bättre och mindre belastning ges till dina knän och fötter under löprundan.
Visst går det att löpträna även det mörka halvåret i Sverige med sina vanliga löparskor, men man får vara försiktig och kanske inte kan ta ut sitt normala löpsteg på grund av halkrisken. Tänk på dubbarnas placering, för löpning på is är dubbar nära kanten på sulan att föredra för att slippa halka i kurvtagning till exempel. Nedan är tre löparskor med dubb för dam som är populära hos näthandlarna.Speedspike CS från Salomon är en terränglöparsko som är designade för löpning på is och snö. Dubbarna sitter på yttersulan för bra grepp på isiga gator såväl som på snöklädda stigar. Yttersulan är gjord med Contagrip Premium Wet Traction med mönster och gummiblandning för bästa möjliga grepp. Och ovandelen är försedd med ett skal som håller dina tår varma oavsett väder, och mellansulan är uppbyggd med stötdämpande EVA för mjuk och lätt känsla. Läs mer

Dessa har av olika anledningar halkat ner, ibland utkonkurrerade av nya modeller och ibland är det bara gamla produkter som inte längre säljs. Vi behåller dem ändå på sidan som referens för vad vi tycker är viktigt med dessa typer av skor.
Dts4 W Bugrip är ett par riktigt sköna löparskor för damer. Med sina sköna passform, greppvänlighet på samtliga underlag och fulla dämpningsförmåga, är det ett par dojor som helt klart är värt att kika vidare på.One One W Challanger ATR 6 passar framförallt terränglöpning och är utformad med funktioner och material som ska underlätta just detta. Tillhörande dubbar är till exempel placerade på ett sätt för att ge en mer balanserad viktfördelning och ett bra grepp. Tack vare en mellansula i CMEVA-foam får du även en förbättrad stötdämpning och stabilitet när du springer.

Denna uppdatering från varumärkets tidigare modell Challenger ATR är helt enkelt en mer mångsidig sko, som gör att du kan prestera bättre. Med sin lätta vikt på endast 229 gram kan du få ett bra steg och stabiliteten som skorna ger, gör att dina knän och fötter belastas mindre under träningen.
Icebug Pytho4 W Bugrip är löparskor för terräng- och vinterlöpning. Försedd med en vridstyv mellansula som avlastar foten vid längre tids löpning i ojämn terräng, både vintertid och när det är barmark. Mjuk vaddering både i plös och häl, som tillsammans med en rymlig box för tårna ger lite extra komfort under långa pass. Läs mer

Tack vare 19 dynamiska dubbar kan skorna användas sommar som vinter. Under sommarmånaderna ger skorna dina fötter en bra andningsförmåga, samtidigt som Dts4 W Bugrip ger dig god värme under årets kallare månader.Mellansulan är tillverkad av PowerFlow som bidrar till en 10% bättre stötdämpning i jämförelse med andra sulor på marknaden. Utöver detta är skorna tillverkade av material som ger dem en lättare vikt och är vattenavvisande. Ett par utmärkta löparskor för damer som vill kunna prestera på topp.

Att syssla med löpning vintertid kan på våra breddgrader vara mycket krävande. Det är ofta mörkt, halt, blött och kallt. Trots det kan man komma ut i löpspåret om man förser sig med rätt utrustning och i denna artikel ska vi titta närmare på löparskor med dubb för dam.

När du springer är komfort mycket viktigt och vid kalla temperaturer, när underlaget kan vara svårt att springa på, är det viktigt med ett bra grepp för att du ska kunna ta ut dina steg ordentligt. En bra löparteknik är viktig för att minska belastningen på dina knän och har stor betydelse över komforten.
Att välja ut de bästa löparskorna är en utmaning även för oss då det inte finns några större sammanhållande tester av enbart löparskor med dubb för dam.Vi ger exempel på olika löparskor och olika märken för flertalet syften. Vi själva prioriterar kvalitet och har inte tagit hänsyn till priset i någon högre grad. Andra egenskaper är viktigare för att peka ut riktigt bra dubbförsedda löparskor och därför ser listan ut som ovan. Letar du efter en löparsko så hoppas vi att du finner det med hjälp av denna sammanställning och blir riktigt nöjd. Vi har även funnit mycket nytta i denna artikel

X-Talon Ultra 260 är ett par väldesignade och mycket funktionella löparskor för damer, konstruerade för att vara riktigt sköna under användning och som ger dig ett bra grepp på samtliga underlag.Utvecklarna för dessa löparskor är omtalade varumärket Inov-8. De har konstruerat denna modell lite extra för att underlätta vid långdistanslöpning. Tillhörande dubbar och sula ger dig ett gott fäste även på snö, grus och lera. Sulans stickyGrip-gummi ger en fantastiskt grepp som varumärket sedan har kombinerat med en bra komfort.

Vi har istället fått titta på konsumenters egna omdömen, videos och fördjupa oss i de produkter som är mest populära och för att sedan den vägen utse vilket löparskor som är bäst och mest uppskattade.Varumärket Hoka har designat ett par lätta och bekväma löparskor för damer med en dubb på 4 millimeter. Detta ger dig ett bra grepp på samtliga underlag och kan med fördel användas året om. One One W Challenger ATR 6 är skorna för dig som vill kunna träna på ditt löparsteg årligen, oavsett väder och underlag.

Sarva Xero 4 Woman är en vinterlöparsko från VJ Sport och den erbjuder ett mycket bra grepp på vinterunderlag som är halt och isigt. 20 stjärndubbar i metall och mönstrade kan kanske hjälpa till med personbästa även under vintern. Dämpning i häl och framför ger en skön löpkänsla även vid stiglöpning. Läs mer
Allt som allt är One One W Challanger ett bra val för alla som letar efter en mycket funktionell löparsko, med flera utmärkande drag. Skorna har även en fin design och är tillverkade av blått tyg, med detaljer i gult.Vinnande modellen Dts4 W Bugrip från varumärket Icebug har flera utmärkande funktioner som gör den till ett toppval på vår lista. Dels har den konstruerats av fantastiska material som bland annat en fodrad sida av Quickdry mesh, den har dessutom en sula som är konstruerad av ett särskilt framtaget gummi. Detta ger löparskorna ett fantastiskt grepp.

Vi kan inte utse en absolut vinnare då behoven är så olika, men i denna sammanställning har vi försökt tillgodose behoven för så många som möjligt. Så vi har radat upp ett antal exempel på bra tremanstält och ni kan jämföra några viktiga huvudegenskaper för dessa.
Pölder Sport är en komplett butik för dig som gillar att åka skidor. Vi har allt du behöver och lite till för längdskidåkning, turåkning och rullskidåkning. Lägg dessutom till över 30 års erfarenhet av att plocka ut precis rätt skidor till våra kunder. Det gör att du kan vara trygg med att du får rätt utrustning när du väljer att köpa skidor online hos oss.När du ska välja skor för din träning ska du indentifiera vilket ändamål skorna ska användas till. Vilket underlag, vilken årstid och framförallt också dina personliga egenskaper.