Posted on

Seat Leon Pure Red

Södertälje, 12/02/2013 –Nya Leon SC – Sports Coupé – är en imponerande tredörrars kompaktmodell som förkroppsligar SEAT:s formspråk. Den ger en extra sportig känsla på vägen och är samtidigt full av praktiska funktioner som underlättar vardagen. Den funktionella interiören är byggd med en tilltalande kombination av skickligt hantverk och förstklassigt material, och det finns gott om utrymme för alla passagerare. Bagageutrymmet har med sina 380 liter lika generösa proportioner som femdörrarsversionen.

”Vi har gett tredörrars Leon SC en unik karaktär – att bara ta bort två dörrar hade inte varit nog för oss. Det är därför vi har valt en kortare hjulbas – även om skillnaden bara är 35 millimeter ger det en mycket stark visuell effekt. Resultatet har blivit en stor förändring av det dynamiska uttrycket”, säger Alejandro Mesonero-Romanos, SEAT:s designchef. ”SEAT:s formspråk har fulländats i nya Leon. Detta syns allra tydligast i de karaktäristiska linjerna – det här är en bil med personlighet.” Jämfört med femdörrarsversionen av Leon är hjulbasen på nya Leon SC 35 millimeter kortare. Samtidigt ger den distinkta fönstergrafiken, med en undre bakkant som drar sig nedåt, en visuell effekt som får bilens 4,23 meter att verka längre. Allt det här ger Leon SC ett sportigt men samtidigt kompakt utseende.
-För Leon SC väljer vi att lansera den effektiva TSI-motorn på 140 hästarkrafter och den mer kraftfulla motorn på 180 hästar. Nya Leon SC blir mycket en imagebyggare för oss här i Sverige i och med sin tilltalade design, säger Åke Lundberg, Märkeschef på SEAT Sverige.Nya SEAT Leon SC är fullpackad med den senaste tekniken – bland annat toppmodern infotainment, intelligenta assistanssystem, stark och lätt konstruktion, perfekt inställt chassi och den senaste generationens motorer.

SEAT med huvudkontoret i Barcelona ingår i Volkswagen Group. SEAT utvecklar och producerar bilar som särskiljer sig genom uttrycksfull design. Modellprogrammet i Sverige omfattar Mii, Ibiza, Toledo, Leon, Altea XL, Exeo och Alhambra. Under 2012 såldes totalt 321 000 bilar i de 73 länder där SEAT är verksamma.
Många vackert utformade detaljer understryker den stora hantverksskickligheten i nya Leon SC – till exempel kontrollerna för luftkonditioneringen, de stora luftventilerna och de tredimensionellt utformade delarna av inredningen.Motorsporten förändras också den med världen, nya regelverk och anpassningar till mer hållbara alternativ. CUPRA bidrar till transformationen med utvecklingen av världens första helelektriska standardvagnsracer.Men det är ändå prestandan och körkänslan som de flesta kommer att fashineras av, CUPRA Leon gör ingen besviken. Utbudet av drivlinor inkluderar 245hk, 300hk och 310hk (exklusivt tillgänglig för Sportstourer versionen med fyrhjulsdrift) 2,0 liters bensinmotorer, alla exklusivt tillgängliga med DSG och shift-by-wire-teknik. Och i en värld som ständigt arbetar för att minska sin miljöpåverkan erbjuder CUPRA Leon en högpresterande plug-in hybrid för första gången, som levererar 245 hk med båda motorerna, förbränning och elektrisk, arbetande tillsammans.SEAT är det enda bilföretag som designar, konstruerar, tillverkar och marknadsför sina bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), exporterar 80% av sina bilar och är verksamt i 80 länder på alla fem kontinenter. 2019 sålde SEAT 574.100 bilar och satte med det ett nytt försäljningsrekord i företagets i historia.

Introduktionen av SEATs nya körprofilssystem, innebär att kunder nu än mer kan anpassa körupplevelsen efter sina individuella preferenser. Fyra lägen finns tillgängliga: Eco, Normal, Sport och Individuell, vilket gör nya SEAT Leon TGI till ett ännu mer attraktivt alternativ.
Tarraco drar fördel av sin sportfjädring som ger den precisa körkänslan som förväntas av ett fordon som bär märket FR och hjälper till att skilja det ytterligare från de andra tillgängliga utrustningsnivåerna Style och Xcellence.

Som en del i SEATs elektrifiering kommer även fjärde generationen Leon självklart med en avancerad plug-in hybrid drivlina. Para ihop en TSI-bensinmotor med en elektrisk motor, ge sedan kombinationen en effekt 150kW / 204hk. Tack vare sitt 13 kWh litiumjonbatteri erbjuder bilen en helt elektrisk räckvidd på upp till 60 km, perfekt för ökad effektivitet och för kunna ta sig fram även i de delar av staden som har strängare luftkvalitetsbestämmelser.
“Genèvesalongen blir bland de första tillfällena för kunderna att ta del av vår omfattande produktoffensiv 2020: SEAT Leon, CUPRA Leon och CUPRA Formentor, samtliga modeller kommer att finnas tillgängliga i plug-in hybridversion. Dessa produkter kommer att lyfta båda märkena till nästa nivå ”, sa Wayne Griffiths, VD för CUPRA och chef för försäljning och marknadföring på SEAT. “Vi bemöter marknadens krav på prestanda, effektivitet, uppkoppling och säkerhet, våra fordon kan leverera allt som våra kunder behöver, samtidigt som vi upprätthåller vår målsättning av minskad miljöpåverkan.”Företaget kommer också att ta tillfället i akt att presentera sina senaste nyheter gällande urban mobilitet som initialt planerades för Mobile World Congress, inklusive världspremiären av SEAT eScooter.

Nu startar försäljningen av SEAT MÓ 50 på svenska marknaden. Den smidiga och mångsidiga elmopeden vänder sig till en ny generation förare som föredrar att ta sig fram utan utsläpp och buller. Dessutom erbjuder den generös förvaring, ett portabelt batteri i form av en kabinväska, uppkoppling, stark motor på 4kW och en lång räckvidd på upp till 172 km.

Med utrustningsnivån FR erbjuder man en ny attraktiv nivå med en rad förfinade exteriör- och interördetaljer. På utsidan får Tarraco FR en FR-specifik grill, bredare hjul och svarta hjulhuslister, svarta takskenor och fönsterramar med sidospeglar målade i Cosmo Grey. På baksidan av Tarraco hittar man en ny sportig spoiler, belysning som går ”coast-to-coast”, en exklusiv bakdiffusor, FR-logotypen på bagageutrymmet och Tarracos namn präglat i skrivstil, detaljer som differentierar utrustningsnivån.
Med CUPRA e-Racer kommer alla fördelar med en ren elektrisk drivlina. Fyra elektriska motorer kombineras för att ge en toppeffekt på 680 hk och 960 Nm vridmoment och drivs av ett batteripack på 65 kWh.Inuti skiljer en ny sportratt med FR-logotypen, aluminiumpedaler, ett 9,2” stort infotainment-system och exklusiva, elektriskt justerbara, skålade stolar med minnesfunktion, Tarraco FR från de andra utrustningsnivåerna.

SEAT Leon erbjuder också mildhybridteknologi (eTSI), vilket gör att kompaktbilen ger ännu högre effektivitetsnivåer. Systemet, som är tillgängligt med 1,0 TSI 81kW / 110hk och 1,5 liter TSI 110kW / 150hk (exklusivt tillgängligt med DSG och shift-by-wire-teknik) passar ihop 48V mildhybridteknologi till förbränningsmotorn, vilket ytterligare ökar effektiviteten tack vare elektrifieringen.
Martorell, 26 februari 2020, Under årets Genèvesalong kommer SEAT och CUPRA att bjuda på en mängd nya och spännande nyheter, bland annat världspremiären av CUPRA Formentor, den första modellen exklusivt utvecklad av CUPRA, och den publika debuten av CUPRA Leon.Tarraco FR berikas av den nya och exklusiva Merlot Red lacken. Utseendet kan ytterligare kompletteras med tillvalet 20″ FR-lättmetallfälgar (standard är 19″ FR-lättmetallfälgar).

Det roliga slutar inte här, CUPRA tar nästa steg i tillväxten med sig till Genèvesalongen. CUPRA Formentor, den första modellen som exklusivt utvecklats av CUPRA, intar rampljuset i och med sin världspremiär av produktionsmodellen.
Från 2021 kommer mästerskapet PURE ETCR för standardvagnar att äga rum, racen kommer att visa den spänning som den nya tekniken med elektrisk racing kan erbjuda samt den stora skillnaden på elektrisk racing jämfört med traditionell racing med förbränningsmotorer.Det förflutna, nuet och framför allt framtiden för SEAT S.A. möttes på bilmässan Automobile Barcelona. Under evenemanget gick företaget igenom sin mer än 70-åriga historia och firade 30 år i Martorell. Dessutom presenterades CUPRA Tavascan och den virtuella konceptbilen CUPRA DarkRebel. Företaget meddelade också att dess nya urbana elbil kommer att tillverkas i Martorell och får namnet CUPRA Raval.

Nya SEAT Leon kommer för första gången att presenteras i mildhybrid (eTSI), plug-in hybrid (eHYBRID) och CNG (TGI) versoner. En viktig milstolpe nu när hela bilbranschen öppnar upp för flera alternativa drivlinor för kunden.
SEAT Leon presenteras för första gången med en CNG motor på 1,5 liter TGI som har en effekt på 96kW / 130hk. Fordonet integrerar tre CNG-tankar med en total nettokapacitet på 17,3 kg, vilket ger en räckvidd på upp till 440 km. Och om CNG-tankarna går torra växlar motorn automatiskt om till bensin tills du når nästa CNG-station. Väl där är det lika enkelt att fylla tankarna som hos alla andra fordon.SEAT-koncernen har fler än 15.000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell – där de mycket populära modellerna Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii electric, SEAT:s första helt eldrivna bil, i Slovakien. Den 22 mars presenterar Wayne Griffiths, VD för SEAT S.A., och David Powels, Finans- och IT-direktör SEAT S.A., företagets finansiella resultat för 2022 och de strategiska prioriteringarna för de kommande åren. SEAT Tarraco är en viktig modell för SEAT och kundernas efterfrågan av den största SUVen i modellprogrammet är fortsatt stark. Precis som med andra bilar i modellutbudet, har kunderna väntat på nästa steg i modellens livscykel med lanseringen av den sportigare utrustningsnivån FR.CUPRA Leon som gör sin publika debut under Genèvesalongen är tillgänglig i både 5-dörrar och Sportstourer version, erbjuder en progressiv och kraftfull design med en högkvalitativ interiör, stark körupplevelse och ett brett utbud av tillval.Det multinationella företaget har en teknikavdelning som fungerar som ett kunskapscenter där fler än 1.000 ingenjörer arbetar med att utveckla innovativa lösningar. SEAT är det spanska företag som satsar mest på forskning och utveckling. Den senaste uppkopplingstekniken finns redan integrerad i företagets modellutbud, och SEAT är för närvarande starkt engagerat i en global digitaliseringsprocess för framtidens mobilitet.SEAT Leon TGI tar också komfort och körkänsla till nästa nivå och integrerar nu SEATs Digitala Cockpit-teknik, det första för alla fordon i varumärkets CNG-utbud, vilket ger en ökad tydlighet av förarinformationen.

SEAT S.A. har under 2022 genomfört en betydande ekonomisk vändning och skapat en stabil grund, när företaget nu accelererar transformationen mot elektrifiering samt fokuserar på tillväxtstrategin för varumärket CUPRA.Privatleasing från 4095kr/mån 3år/3000mil inkl. Första förhöjd leasinghyra på 10.000kr. Kontakta säljare Rickard Fransson på 0470-75 31 83 alternativt rickard.fr[email protected] för mer information. Vi finns på Storgatan 81

Det aktuella fordonet kommer levereras med ett av de nedan angivna däckfabrikaten i enlighet med dess respektive energimärkning. Det är inte möjligt att garantera vilket av de nedan angivna alternativa däckfabrikaten fordonet kommer att levereras med.CARFAX-rapporten hjälper dig att spara pengar genom ett säkrare köp. Den hjälper dig att upptäcka fusk med mätarställningen, besiktningshistorik, misstänkta importer, dolda fel och mycket annat.

If you have an iPhone, you can download D2’s app to control it via an app, it includes a bluetooth device that you easily install in the car that talks to your phone.Together with D2, we have made a certificate that they stamp to facilitate inspection with our D2 kits. You who have bought your kit from us have the opportunity to get this. This is the ultimate air kit where EVERYTHING has been maximized! D2 has taken their finest shock absorber for street/trackday use = their 2-way shock absorber with separate compression and rebound Super Sport. We’re talking chassis control! As the damper has a good amount of damper reserves, you will find both a mode for normal driving and a mode if you want to rest it on a track day. A real upside with D2’s air kit is that they have the fine balance between comfort and sport. You can use the car on a daily basis and it is included in the notes when you drive inspired.

Other nice new features are the more advanced remote control which now also shows a warning signal for insufficient tank pressure. Changing the battery is now completely unnecessary as it is easily charged via USB. The entire system has an Energy Saver mode (sleep mode).
A very advanced air kit where you get D2’s super fine dampers and with recognized high quality. A real control system with four programmable heights that the computer remembers and you store with simple button presses. You can control all four dampers completely individually. The system is read via potentiometers that you mount between the support arm and the body (similar to a xenon level sensor). This requires a very careful installation, good mechanical skills are a must. When these are installed, you have automatic level regulation.

{{^isHidden}}{{/isHidden}} {{#hasVariants}}{{name}}{{/hasVariants}} {{^hasVariants}}{{nameWithConcatAttributeValues}}{{/hasVariants}} {{^isHidden}}{{/isHidden}}
With the Diamond kit, you do not need a control panel inside the car, which also facilitates the installation and provides a more hidden / clean installation.

(we have noticed that there are no clear guidelines on what they require, so we do not guarantee that they will pass the inspection but so far only one has been refused out of all the certificates D2 has issued through us)For those who don’t like to compromise! Here you get a very advanced air system with automatic level regulation that is app-controlled and has pure racing technology in the dampers! D2 has recently upgraded the kit properly, new compressor Viair 485C which is strong, reliable and efficient. Many shocks now have a drop-low lower hub that gives even more opportunity to lower your car. Prokitet and Gold now have the control system and valve package built together, less loose parts, it takes up less space and makes installation easier and gives it a nicer look! So you can have a parking mode, a driving mode, a really low mode and one that gives you high ground clearance, all with a simple push of a button on the remote control. The remote control has a nice graphic design and is easy to navigate and has a ”One touch” function. With a single push, you can adjust to your ride height. (In previous version, you need to press the buttons for a long time and cause bad connection.)

See under the spec which top bearing is included, usually it is a ball-bearing top bearing (R) that is included. This can in many cases be upgraded to an adjustable top storage, contact us if necessary for price.
När du köper en begagnad bil hos oss så ska du känna dig trygg. Därför har vi tagit fram ett Trygghetspaket som innebär att alla bilar är: testade, rekonditionerade, servade och varudeklarerade.

Das WeltAuto är ett program från Volkswagengruppen. Det passar utmärkt för dig som vill köpa en begagnad bil med garanti och flera andra förmåner. Bilarna är högst 60 månader gamla, har gått max 12 000 mil och som alla genomgått en noggrann 122-punkters kontroll.

Nya SEAT Ateca har fått ny design – för en ännu starkare och robustare utstrålning. Samma fantastiska bil – men uppdaterad för de krav dagens vägar ställer.
Här hittar du våra nya lagerbilar av märket SEAT. Filtrera och hitta den bilmodell du söker eller kom in till oss på Atteviks så hjälper vi dig att hitta rätt bil.