Posted on

Skatteverket Karlstad öppettider

På servicekontoren träffar du servicehandläggare som kan hjälpa dig i frågor som rör din pension. Det finns cirka 130 servicekontor från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.Statens servicecenter ansvarar för servicekontoren. På servicekontoren kan du få hjälp i ärenden som rör Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan, Skatteverket och Arbetsförmedlingen.

Allmän information, information om ditt ärende, ansökningar av olika slag, använda tjänster på webben, blanketter och att skriva ut intyg och bevis. Du kan lämna in ansökningar och ifyllda blanketter till en servicekontorshandläggare. För dessa ärenden finns ingen tidsbokning – välkommen in så får du hjälp i turordning.
Servicekontoren är öppna på vardagar med undantag för röda dagar och helgdagar. Vi har förkortade öppettider på valborgsmässoafton och trettondagsafton. Övriga avvikande öppettider ser du på sidan för varje enskilt servicekontor.Du kan ansöka om id-kort på vissa servicekontor. Innan du kommer till servicekontoret ska du boka tid för besöket. Det är möjligt att hämta ut ditt färdiga id-kort på vissa andra servicekontor som inte utfärdar id-kort. Du surfar med en föråldrad webbläsare och utsätter din dator för säkerhetshål och begränsad funktionalitet. Vi rekommenderar att du uppdaterar till senaste versionen av Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, eller annan modern webbläsare. Vill du aktivera platstjänster för Öppettider finns en enkel guide hos Google om hur du delar din plats. Om inte – så går det jättebra att söka med stadnamnet.Arbetar du på en myndighet? Då kan du använda vår nya e-tjänst för att skicka handlingar till förvaltningsrätten. E-tjänsten gör det möjligt att lämna över stora filer säkert och effektivt.

Vad kostar det att ringa Skatteverket?
Tjänsten har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri.
Förvaltningsrätten är första instans bland de allmänna förvaltningsdomstolarna. Till förvaltningsrätten överklagar du myndighetsbeslut som du inte är nöjd med. Det kan till exempel gälla ett beslut som Försäkringskassan, Skatteverket eller kommunens socialtjänst fattat.

För att vi ska kunna ge dig rätt service och bästa möjliga vägledning så behöver vi veta vad ditt ärende gäller. Var god välj ur listan nedan och gå vidare för att fortsätta
Migrationsverkets uppdrag är bland annat att pröva ansökningar från personer som vill bosätta sig i Sverige, komma på besök, söka skydd undan förföljelse eller få svenskt medborgarskap. Migrationsverket får sitt uppdrag från riksdag och regering, som lägger fast den svenska asyl- och migrationspolitiken.

Du som har bestämt dig för att flytta tillbaka till ditt hemland kan ansöka om bidrag till hemresan för dig och din familj. Det gäller för dig som har ett tillfälligt eller permanent uppehållstillstånd eller är kvotflykting.Hur underlättar vi internationell rekrytering av högkvalificerad arbetskraft? Det var temat för Migrationsverkets olika seminarier och samtal under Almedalsveckan.

På Migrationsverket är det en stor variation på arbetsuppgifter. Det kräver medarbetare med olika utbildningsbakgrund, till exempel inom juridik, rättsvetenskap och samhälls­veten­skap.
På respektive myndighets webbplats hittar du deras e-tjänster samt kundtjänst om du har frågor. Saknar du Bank-ID eller önskar stöd i hur någon tjänst fungerar hjälper vi dig gärna på något av våra servicekontor.Vi hjälper dig att använda e-tjänster, fylla i blanketter och ansökningar samt ger information om dina pågående ärenden. Här kan du även beställa ett nytt ID-kort. För att ansöka om id-kort behöver du boka tid innan du besöker servicekontoret.

Kan man ställa frågor till Skatteverket?
Vad vill du göra? Välj i första hand Ställa en fråga för att få svar på en fråga som gäller dig som privatperson eller ditt företag. Använd det här formuläret även när du har ett pågående ärende hos oss. Vi har inte möjlighet att svara på frågor som innehåller länkar till andra molntjänster, program eller liknande.
På det här servicekontoret samarbetar vi med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Skatteverket så du kan få hjälp med ärenden du har hos dessa myndigheter.Vill du lämna pappershandlingar till oss kan du göra det när servicekontoret är öppet. En blankett kan du även posta till den adress som står på blanketten.Vill du lära dig mer om skatter och företagande? Ta då chansen och möt oss online på våra direktsända webbseminarier. Det är kostnadsfritt och du kan ställa frågor och få svar i en chatt.Statens servicecenter ansvarar för alla servicekontor. På servicekontoren kan du få hjälp med olika frågor som Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten hanterar. Det innebär att varje handläggare kan hjälpa till med både skatte-, försäkrings- och pensionsärenden.

Om ditt mejl innehåller personuppgifter använder vi dem normalt bara för att svara på dina frågor. Om ditt mejl gäller ett pågående ärende kan vi använda personuppgifterna för att behandla ärendet.
Det finns regler kring vilka uppgifter du kan begära ut om dig själv och om andra. Läs om vilka uppgifter som är offentliga respektive sekretessbelagda och hur du ska göra för att ta del av dem. Folkbokföringsuppgifter är normalt offentliga. Uppgifterna kan omfattas av sekretess i särskilda fall, exempelvis när det rör sig om känsliga uppgifter. Som känsliga uppgifter räknas bland annat adoption och könskorrigering. Ibland får du svar på ditt mejl via vanlig post. Det beror på att det finns lagar som hindrar oss att skicka vissa uppgifter elektroniskt. Lagarna är till för att skydda din integritet.Mejl du skickar till Skatteverket blir en allmän handling. Det innebär att den kan vara offentlig, vilket i sin tur innebär att allmänhet och massmedier kan ha rätt att läsa den om de begär det.

När du kommer till servicekontoret får du göra en elektronisk ansökan om id-kort. Om du har med dig en intygsgivare måste hen fylla i och skriva under blanketten Identitetskort – Intygsgivare (SKV 1503) i samband med ert besök på kontoret. Om du är under 18 år får dina vårdnadshavare fylla i blanketten Identitetskort med e-legitimation – Vårdnadshavares medgivande (SKV 1502).
Du ansöker eller förnyar ditt id-kort hos Skatteverket genom att boka ett besök på ett servicekontor. Här kan du läsa om de villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få ansöka om id-kort.

Kan man ringa anonymt till Skatteverket?
Ring oss. Du som vill ta del av enstaka offentliga uppgifter gör det lättast genom att ringa Skatteupplysningen. Du kan vara anonym när du gör en begäran om utlämnande av allmän handling eller uppgift. För att dölja ditt telefonnummer när du ringer oss, tryck in #31# innan du slår 0771-567 567.
Du skriver din namnteckning för att godkänna den elektroniska ansökan med de uppgifter som ska visas på id-kortet. Namnteckningen kommer även att finnas på ditt kort. Du får också läsa villkoren för e-legitimationen. E-legitimationsutfärdare är AB Svenska Pass.

När du är på plats på kontoret för att ansöka om id-kort, måste du visa ett kvitto på att du har betalat ansökningsavgiften. Du måste också kunna visa vem du är, alltså styrka din identitet. Läs om de villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få ansöka om id-kort:

Vi mäter din längd när du kommer till oss och har du inte möjlighet att stå upp mäter vi dig sittandes. Du fotograferas på plats så du behöver inte ta med dig ett fotografi till servicekontoret. Tänk på att vid fotograferingen får du endast ha på dig huvudbonad och mörka glasögon om det är av medicinska eller religiösa skäl.
Just nu är det längre svarstider än vanligt när du ringer eller mejlar till oss. Vi har även längre handläggningstider än normalt inom delar av folkbokföringen.

Vad kan man fråga Skatteverket om?
Vanliga uppgifter som du kan begära utbeslut om beskattning.uppgifter om registrering enligt skattebetalningslagen och om särskilda registrerings- och redovisningsnummer.uppgifter om fysiska personer ska betala A- eller F-skatt.uppgifter om registrering för arbetsgivaravgift och moms.
Blanketter skickar du till den adress som står på blanketten. Står det inte någon adress skickar du den till närmaste skattekontor. Brev och paket skickar du till närmaste skattekontor.Du kan begära ut allmänna handlingar och uppgifter från Skatteverket genom att fylla i vårt mejlformulär, ringa oss, besöka något av våra servicekontor eller skicka ett brev.

Måste man boka tid för Id-kort Skatteverket?
Du ansöker eller förnyar ditt id-kort hos Skatteverket genom att boka ett besök på ett servicekontor. Här kan du läsa om de villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få ansöka om id-kort. När du är på plats på kontoret för att ansöka om id-kort, måste du visa ett kvitto på att du har betalat ansökningsavgiften.
Du kan kontakta oss genom att ringa, mejla eller besöka något av servicekontoren. Statens servicecenter ansvarar för alla servicekontor. Här hittar du också adresser dit du skickar blanketter och länkar till våra sidor på sociala medier.

Välj i första hand Ställa en fråga för att få svar på en fråga som gäller dig som privatperson eller ditt företag. Använd det här formuläret även när du har ett pågående ärende hos oss. Vi har inte möjlighet att svara på frågor som innehåller länkar till andra molntjänster, program eller liknande. Det är därför viktigt att du skriver in din fråga direkt i formuläret.Vi varnar för bluffmejl som ser ut att komma från Skatteverket. Öppna inte dessa mejl då de kan innehålla virus, utan släng dem direkt. Är du orolig kan du kontakta din egen it-support. Du behöver inte kontakta oss om du har fått ett sådant meddelande. Vi har polisanmält detta.

Om du inte har fått din slutdeklaration på beräknat datum kan det bero på att skatteverket inte har din deklaration klar. Skatteverket kan ha fått ny information som den inte hade när deklarationen skrevs ut, eller kan behöva granska eventuell information du lämnat.
Din slutdeklaration anger hur mycket pengar du ska få som återbetalning eller om du måste betala skatt. Du kommer att kunna se din preliminära skatt på den preliminära skatteuppskattning du får med din deklaration. Du kan även se det genom Skatteverkets ansökan och i Inkomstdeklarationstjänst 1.Om du vill räkna ut hur mycket skatt du ska betala kan du använda tjänsten Beräkna din skatt som finns på Skatteverkets hemsida. Därifrån kan du fylla i din inkomst från arbete, pension med mera.

Ja, du kan göra ändringar i en deklaration du har lämnat, upp till 6 år efter inkomståret. Till exempel kan du år 2022 göra ändringar som gäller inkomstår 2016 eller senare.Du kan få din deklaration i PDF-format genom att besöka Skatteverkets hemsida, under Mina sidor, under fliken Skatter och returer. Deklarationen i PDF-format innehåller samma förinlästa information som det format som skatteverket har skickat till dig per post eller till din digitala brevlåda.

Vilka telefontider har Skatteverket?
Växelpersonal som kan hjälpa dig finns tillgänglig vardagar mellan 8:00-16:00.
Vi ger dig adress, GPS-position, telefonnummer, öppettider och information om de tjänster som erbjuds av skattekontoret i Karlstad, så att du kan kontakta en specialist och lösa dina skatteproblem.Din slutdeklaration anger hur mycket pengar du ska få som återbetalning eller om du måste betala skatt. Du kommer att kunna se din preliminära skatt på den preliminära skatteuppskattning du får med din deklaration. Du kan även se det genom Skatteverkets ansökan och i Inkomstdeklarationstjänst 1”.

Kan man anmäla någon som jobbar svart?
Fyll i formuläret längst ner på sidan om du vill lämna tips om misstänkt fusk inom skatt. Vi tar hand om alla tips. Den som tipset handlar om alltid kan begära ut en kopia på inlämnat tips. Tänk därför på att inte skriva namn, telefonnummer eller andra uppgifter som visar vem du är, ifall du vill vara anonym.
Funktionella kakor låter en webbplats komma ihåg information som ändrar hur webbplatsen fungerar eller visas. Detta kan t.ex. vara föredraget språk eller regionen du befinner dig i.Alla som har rösträtt får ett röstkort skickat med posten. Om du har anmält en särskild postadress hos Skatteverket skickas ditt röstkort dit, annars till din folkbokföringsadress.

Om du till exempel saknar folkbokföringsadress eller tappat bort ditt röstkort kan du få ett nytt. Ett så kallat dubblettröstkort. Det gäller också utlandssvenskar som vill rösta i Sverige.

Nödvändiga kakor går inte att stänga av eftersom vår webbplats inte fungerar utan dessa. Nödvändiga kakor bidrar till att våra tjänster är säkra och fungerar som de ska, till exempel säker inloggning.

Kan man boka möte med Skatteverket?
På servicekontoren kan du få hjälp med olika frågor som Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten hanterar. Det innebär att varje handläggare kan hjälpa till med både skatte-, försäkrings- och pensionsärenden. hjälp att boka möten med handläggare i specifika ärenden m.m.
Kakor för statistik hjälper en webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla och rapportera in information anonymt.

På val.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.
Memira Eyecenters klinik i Karlstad ligger i nya och fräscha lokaler på Fredsgatan 3B. Hos oss kan du behandla synfel med ögonlaser som närsynthet, översynthet, astigmatism (brytningsfel). Ålderssynthet behandlas genom en linsbytesoperation. Vi har den senaste utrustningen och möjligheter till mer avancerade behandlingar. Vill du få en bättre syn utan glasögon och linser ska du komma till oss. Har du några frågor eller om du vill ha mer information, är du alltid välkommen att höra av dig eller komma förbi kliniken.På vår klinik i Karlstad erbjuder vi även mottagningsbesök hos ögonläkare och gråstarrsoperationer med kort väntetid. Det sker i privat regi och du står själv för hela kostnaden. Har du en privat sjukvårdsförsäkring kan den täcka kostnaden, fråga ditt försäkringsbolag. Boka tid till ögonläkare här.