Posted on

Skolor I Linköping

”Jag tycker att alla lärare är bra, trevliga och visar att de bryr sig om eleverna. Det är bra ordning under lektionerna och rastaktiviteterna är kul och gör så att alla umgås mer.””Jag tycker att JENSEN har varit den bästa skolan jag har gått på hittills för att jag lär mig nya saker varje dag. Klasskompisarna sköter sig väldigt mycket och gör det på ett positivt sätt.”

På JENSEN är studierna i fokus och vi har en stark studiekultur på våra skolor. Man kan säga att läroplanens mål är grunden men varje elev har alla möjligheter att nå så långt den vill. Läs mer
Inom JENSEN har vi höga positiva förväntningar på både elever och lärare. Våra lärare vill erbjuda lektioner med tempo och utmaningar för alla nivåer. Läs mer”Med undervisning som låter eleverna hitta rätt sätt att studera och med klara tydliga strukturer, utvecklas vår son både i skolarbetet och som person. Tydliga krav på studiero och ledarskap i klassrummet har skapat bästa möjliga skolmiljö får vår son. Vi är mycket nöjda!”

På JENSEN har vi en helhetssyn på skolans uppdrag; bildning är vårt mål och studierna är i fokus – en hälsosam livsstil är en förutsättning för att eleverna ska lyckas och utvecklas optimalt hos oss. Läs mer
”Som vårdnadshavare känner vi oss nöjda med skolans koncept. Vi ser stor förändring i vårt barns självförtroende samt inlärningskapacitet, jämfört med tidigare skolår. Mycket nöjda med andra ord. ”Kunskapsskolans pedagogik skapar en studiefokuserad miljö som leder till att en stor andel av våra elever når höga resultat och får betyg i alla ämnen.Är du intresserad av att hjälpa elever nå längre än de själva tror är möjligt? Att utmana och coacha varje elev mot att klara sina mål och studier? I det arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare och ett bra ledarskap. Kom och bli en del av oss!Vårt mål är att ha elever och lärare som trivs och utvecklas. Vi vet att alla lär på olika sätt och i olika takt. Därför har vi skapat en utbildning som är personligt utformad. Hos oss får du en trygg skola där alla blir sedda och utmanade.

Vad finns de för skolor?
Sverige. Det svenska skolväsendet består av förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, specialskola, sameskola, särskola, gymnasieskola, vuxenutbildning (inklusive folkhögskola och svenska för invandrare), yrkeshögskola samt högskolor och universitet.
När du är elev eller vårdnadshavare hos oss så behöver vi genomföra ett antal personuppgiftsbehandlingar för att kunna erbjuda dig utbildning. På AcadeMedias hemsida kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter samt om din rätt att få tillgång till dina personuppgifter.

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.
Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Du kan läsa mer i vår Cookiepolicy.När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till att ta emot inbjudningar till öppet hus och visningar, information om våra skolor och/eller marknadsföring om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. Du samtycker även till att personuppgifterna lagras för angivet syfte hos AcadeMedia Support AB 556568-8479.

Du är varmt välkommen att besöka oss för att få en känsla för vår skola, eller kanske för att lära dig mer om hur montessoripedagogiken fungerar och om det är rätt för er.
Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig, samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna eller avslutar marknadsföringen. Uppgifterna lagras fram till en månad efter den sökta utbildningens startår för vårdnadshavare till elever vid grundskolan. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På AcadeMedias hemsida kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Du hittar hela vår policy här.

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för att skicka dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för, tillhandahålla dig marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser som du samtyckt till. Ni samtycker även till att personuppgifterna lagras för angivet syfte hos AcadeMedia Support AB 556568-8479.
Montessori Mondial Linköping har ett fantastiskt läge i Johannelund intill skogen. Här möts du av engagerade barn och utbildade pedagoger. Hos oss går ca 130 elever på skolan. Vi arbetar aktivt med att utveckla montessoripedagogiken för att se till att elevernas tid hos oss följer en röd tråd genom hela deras skolgång, från förskola till årskurs 6 i grundskolan.

Vi bedriver en skola där barnen står i centrum. Här ges barnen frihet samtidigt som de lär sig att ta ansvar. Vi vet nämligen att när naturliga drivkrafter får spelrum växer starka och trygga individer. Att tro på sig själv och lita till sin egen förmåga är den bästa grunden för ett livslångt lärande.
Pysslingen Förskolor och Skolor AB är personuppgiftsansvarig på den skola du anmält intresse till. Personuppgifterna behandlas även med stöd av den personuppgiftsbiträdena Microsoft Ireland Operations Limited, och Infobip Sweden AB. Skolan är en del av AcadeMedia-koncernen.På Vreta utbildningscentrum kan du läsa Naturbruksprogrammet. Vi har ett nybyggt och fräscht elevboende precis i anslutning till skolan. Du kan även läsa till yrkesförare via Fordons- och transportprogrammet. Vi erbjuder även NIU inom ridsport samt anpassad gymnasieskola inom naturbruk. Folkungaskolan är en stor lite skola. Stor för att det finns många intressanta profiler att välja mellan. Liten för att du känner dig trygg och vet vilka de flesta är. Det är din framtid det handlar om – och det är vår uppgift att se till att du får ut så mycket som möjligt av utbildningen hos oss. Att välja vår skola är att välja en trygg framtid. Hos oss har vi flera intressanta program och inriktningar som hjälper dig finna just din väg ut i yrkeslivet. Här finns både lärare, skolvärdar, andra elever och många fler som tillsammans engagerar sig för att skapa en trygg och inspirerande miljö…

Vilka förskolor ska läggas ned i Linköping?
Den ena är Lindsdalsgatans förskola i Ljungsbro och den andra är Stenhagsvägens förskola i Ekholmen. Förskolorna har 25 respektive 36 platser men enligt kommunens prognoser finns det under 2023 tillräckligt med förskoleplatser, i dessa områden, utan enheterna.
S:t Lars gymnasium är en liten skola med plats för 180 elever, centralt belägen mitt i Linköping. Våra unika lokaler och de goda relationerna mellan både elever och personal, möjliggör en kamratlig och kreativ atmosfär.Välkommen till Praktiska Gymnasiet Linköping Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan …Berzeliusskolan ligger centralt i Linköping, i stadsdelen Vasastaden, på bekvämt gångavstånd från tåg och bussar vid Resecentrum. Här ryms flera olika skolformer och inriktningar som bidrar till en avspänd atmosfär som välkomnar alla de elever som i dag går på Berzliusskolan.Klara Teoretiska Gymnasieskola Linköping ligger på Hamngatan 2. Vi kombinerar traditionell, schemalagd klassrumsundervisning med individuella och ämnesintegrerade projektarbeten. Dina kommande tre år på gymnasiet är viktiga och spännande. Du kommer att ställas inför utmaningar, träffa nya vänner… Vill du lära dig i verkligheten och börja jobba direkt efter studenten? Yrkesgymnasiet Linköping lägger grunden för ditt framtida yrkesliv. Här får du med dig både yrkeskunskap och erfarenhet som gör det möjligt för dig att få ditt drömjobb efter studenten. Samtidigt får du en bra grund i de al… Creators welcome! LBS Linköping finns i kreativa lokaler i samma hus som Corren. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de…Birgittaskolan förbereder dig på både arbetslivets och högskolans krav, där elever tar ansvar för sina studier, växer som individer och förbereds inför arbete och fortsatta studier i hela världen. Vi strävar efter en mångsidig, individanpassad och framtidscentrerad undervisning som skapar nyfikenhe…

JENSEN gymnasium Linköping ligger ca 5 minuter från Resecentrum. Träning för verkligheten genomsyrar all vår verksamhet. 95% av våra elever rekommenderar oss. Efter tre år hos oss kommer du vara väl förberedd inför nästa steg i livet oavsett om du vill läsa på universitet, jobba eller starta företa… Skolan är centralt belägen och ungefär fem minuters promenad från Linköpings centrum. Tradition och utveckling är Katedralskolans motto, det innebär att vi vill värna om traditionerna samtidigt som vi erbjuder en modern utbildning. Framtidsutveckling hjälper skolor, företag, myndigheter och organisationer att kommunicera information om utbildnings- och yrkesval gentemot unga människor. Detta görs via våra tidningar, webbplatser och personliga möten.

FÖR STUDIER OCH TRÄNING Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Linköping Fria …Utbildningen på MTU är unik, du hittar ingen liknande utbildning någon annanstans i Sverige. Om du väljer MTU väljer du inte ett gymnasium, du väljer en livsstil. En stil som öppnar många dörrar… Lokalerna är anpassade så att de möjliggör en variation av pedagogiska modeller.

På Realgymnasiet ger alla utbildningar högskolebehörighet och genomförs dessutom i nära samarbete med branschen. På de flesta av Realgymnasiets skolor kan du välja att läsa som Lärling på alla yrkesförberedande utbildningar.I P4 Östergötland hör du lokala nyheter, lokala aktualiteter och lokal kultur. Du bjuds på en heltäckande, angelägen kanal där du bor. Tipsa oss: 011- 495 42 00

Kan ett barn gå på två förskolor?
Två förskoleplatser Det finns inget som hindrar att två kommuner erbjuder samma barn plats i förskola i två olika kommuner. I vissa fall har barn rätt att gå i en kommunal förskola i en annan kommun än hemkommunen, om det finns personliga förhållanden och särskilda skäl att få gå i den kommunens förskola.
Friheten att välja skola har gjort att skolor profilerar sig på olika sätt. De kanske vill satsa på något de är extra bra på och förstås också locka elever. Skolor kan skilja sig åt när det gäller hur väl de nationella målen uppfylls. Resultaten på nationella prov ser olika ut mellan skolor och elevernas betyg skiljer sig åt. Det kan bero på olika saker. Ofta brukar elevernas bakgrund lyftas fram som en faktor som påverkar resultaten. Men oavsett vilka elever som går på skolan ska den ha bra undervisning och en trygg miljö för alla barn. Skolan ska hjälpa alla elever att nå så långt som det är möjligt. Det är en fråga om likvärdighet och rättvisa.Alla barn och ungdomar har rätt till en bra skola. Alla har också rätt att välja vilken skola de vill gå i. Men för att ta reda på vilken skola som är bra behövs fakta och att man själv vet vad man tycker är viktigt.

Hur vet man vilka skolor som år bra?
Verktyget Hitta och jämför grundskolor hjälper dig att hitta olika uppgifter om lärare och elevresultat för skolorna som du kan jämföra. Det finns också exempel på frågor som du kan ställa till skolan för att få veta mer. Syftet är att ge elever och föräldrar stöd när de ska välja skola.
Verktyget Hitta och jämför grundskolor hjälper dig att hitta olika uppgifter om lärare och elevresultat för skolorna som du kan jämföra. Det finns också exempel på frågor som du kan ställa till skolan för att få veta mer. Syftet är att ge elever och föräldrar stöd när de ska välja skola.Hur ska man veta vilken skola som är bra? Att få en helhetsbild av en skola kräver att man tar reda på fakta och sätter ihop olika pusselbitar. Framförallt ska man fråga sig vad man själv tycker är viktigt.

Förvaltningsrätten avvisar också överklaganden från två barn, som inte anses ha rätt att överklaga eftersom de vid tidpunkten för överklagandena inte hade uppnått myndig ålder.
Barn- och ungdomsnämnden i Linköpings kommun beslutade den 23 mars 2023 bland annat att ett antal skolor och förskolor ska läggas ned. Fyrtionio personer har hittills överklagat beslutet och samtliga begär att beslutet tills vidare inte ska gälla (inhibition).

Förvaltningsrätten i Linköping har idag beslutat att vad som hittills kommit fram i målet inte når upp till det krav som uppställts i praxis, nämligen att starka skäl ska tala för att beslutet är olagligt och att det förhindrar att ett allmänt eller enskilt intresse åsamkas beaktansvärd skada. I bedömningen beaktas bland annat att en nedläggning av de aktuella skolorna inte är omedelbart förestående. Idén och praktiken att låta elever lära sig i grupp, i en gemensam (central) lokal, har funnits åtminstone sedan Antiken. Formella skolor med verksamhet på fritiden, efter arbetet, fanns i antika Grekland, men också i antika Rom, antika Indien, antika Kina och i Bysans. En skola är en institution där elever, eller studerande, under ledning av lärare kan tillägna sig utbildning. Praktiskt taget alla länder har egna skolväsen där den grundläggande utbildningen ofta är omkring nio år, därefter gymnasium och därefter universitet och högskolor. På lägre nivåer är skolinstitutionerna reglerade så att anpassade lokaler, utbildad personal, olika former av skolplikt, pedagogik, metodik och ämnesinnehåll tillsammans skall klara av att förmedla den kunskap, kultur, information och de färdigheter som respektive lands befolkning anser vara av vikt för de blivande myndiga medborgarna. Institutionen har funktionen massmedium. och består ifall den är statlig av ett påbud från allmänheten. Påbudet är som regel stadfäst i en skollag.

Det svenska skolväsendet består av förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, specialskola, sameskola, särskola, gymnasieskola, vuxenutbildning (inklusive folkhögskola och svenska för invandrare), yrkeshögskola samt högskolor och universitet. Utbildningen bedrivs antingen i offentlig regi (stat, kommun eller landsting) eller i enskild regi (så kallad friskolor) eller som privatskola.

Skolledning är ett begrepp som används för att beskriva de som har det yttersta ansvaret för en skolas verksamhet. Skolans rektor har ledningsansvar för en skolenhet. Endast en rektor per skolenhet får kallas rektor. En rektor kan dock vara rektor för flera skolenheter. Det viktiga är att varje skolenhet leds av en enda rektor och att det är tydligt vem som har ansvar för ledningen och samordningen av det pedagogiska arbetet på skolenheten. Varje skola ska ha en rektor.
I Europa uppstod universitet under 1100-talet. Här var skolastiken, en filosofisk tradition som sökte resonera sig fram till bevis för de kristna lagarna och där Aristoteles tänkande spelade stor roll, en viktig utgångspunkt.

Ordet ”skola” används normalt om för-, grund- och gymnasieskola, och inte om postgymnasial utbildning, såsom högskolor, universitet och andra akademiska institutioner.
Ansvaret för skolväsendet i Sverige är delat mellan stat och kommun. Staten beslutar om övergripande lagar, fastställer kursplaner och läroplaner, utbildar lärare samt utövar tillsyn över verksamheten. Det är Statens skolverk som är ansvarig tillsynsmyndighet för skolväsendet. Kommunerna ansvarar för innehållet i utbildningen och att försäkra att alla invånare får rätt till utbildning.

Vilken klass går man i om man är 13 är?
Fritidshem för äldre barn Bedrivs från och med 1 augusti det år barnet börjar i årskurs 4 till och med vårterminens slut det år barnet fyller 13 år eller det år barnet slutar årskurs 6.
Ordet ”skola” härleds etymologiskt från grekiskan σχολή (scholē), med betydelsen ”ledighet”, ”vila”. Skola var således en plats för några som givits ledighet, vila – i motsats till arbete.

Kan man gå på två förskolor?
Barn på två olika dagis / förskolor. 2 dagis / förskolor kan bli verklighet när föräldrarna separerar och väljer att bosätta sig på olika orter. Det är fullt möjligt att ha ett barn på två olika dagis / förskolor men inte på två olika skolor.
När det är din tur i kön får du ett erbjudande om plats. Du har då en viss tid på dig att tacka ja. Har du fler funderingar – läs under vanliga frågor.Hur mycket vi än beskriver skolan med ord och bilder kan det aldrig överträffa ett faktiskt besök. Därför bjuder vi in dig och ditt barn att själva uppleva vår skola under en personlig visning eller öppet hus.Vittraskolorna AB är personuppgiftsansvarig på den skola du anmält intresse till. Personuppgifterna behandlas även med stöd av den personuppgiftsbiträdena Microsoft Ireland Operations Limited, och Infobip Sweden AB. Skolan är en del av AcadeMedia-koncernen.

Vad heter skolor?
Skolformer i SverigeFörskoleklass och grundskola. Från och med sex års ålder är det obligatoriskt att gå i skolan. … Specialskola. … Sameskola. … Grundsärskola. … Fritidshem. … Gymnasieskola. … Gymnasiesärskola. … Folkhögskola.
På Vittra är vårt mål att varje barn ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dem med kunskap och mod för att de ska känna att de kan vara med och påverka samhället till det bättre. Tillsammans gör vi skillnad.På Vittra Lambohov tränar vi våra elever i att våga vara modiga. Att vara trygga i sig själva och våga säga vad de tycker. Det i kombination med en samhällsförankrad undervisning gör att våra elever förstår sig själva och därigenom samhället och får med sig självförtroendet att kunna påverka den värld de lever i. Vittra Lambohov är en skola i Linköping och hos oss går barn och elever från förskolan till årskurs 9.

Barn i förskoleklass, grundskola eller anpassad skola kan få gå på fritids. Fritidshemmet är en pedagogisk gruppverksamhet vars uppgift är att komplettera skolan och att möjliggöra för föräldrar att förena föräldraskap med förvärvsarbete eller studier.Bedrivs från och med 1 augusti det år barnet börjar i årskurs 4 till och med vårterminens slut det år barnet fyller 13 år eller det år barnet slutar årskurs 6. Har man inte sagt upp platsen innan avslutas den sista dagen på skolans termin.Som längst kan ditt barn ha en plats i fritidshem till och med vårterminens slut det år han eller hon fyller 13 år eller slutar åk 6. Om du vill avsluta fritidshemsplatsen tidigare måste du säga upp platsen. Uppsägning av plats på fritidshem gör du genom att logga in dig med e-legitimation via ansökningslänken ovan.Fritidshemmet ska stimulera elevens utveckling och lärande samt erbjuda en meningsfull fritid. Ska ditt barn börja förskoleklass eller årskurs 4 (fritidshem för äldre barn) måste du ansöka om plats till fritidshem. Bedrivs från och med förskoleklass till och med 31 juli det år barnet slutar årskurs 3. Har man inte sagt upp platsen innan avslutas den 31 juli.På denna webbplats använder vi cookies. Detta gör vi för att utvärdera och maximera vår service till dig. Genom att surfa vidare accepterar du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Skolans byggnader genomsyras av hållberhetstänk i både materialval och utförande. Den fina miljön skapar arbetsro och goda förutsättningar för kunskapande och i vårt matsalshus serveras mat lagad från grunden med ekologiska och närodlade ingredienser.

Vilken är den sämsta skolan i Sverige?
Totalt 134 elever gick ut nian på Skäggetorpsskolan 2020 och 2021. Knappt 33 procent av dem – bara 44 elever – hade godkända betyg i svenska, engelska, matematik och fem ämnen till. Förra hösten stängdes högstadiet och eleverna började på andra skolor, som de själva fått söka till.
Undervisningen på skolan håller hög kvalitet och är väl uppdaterad med den nationella kursplanen, vilket också visar sig genom goda resultat hos eleverna. Lärartätheten är hög och lärarna är välutbildade och mycket engagerade. Skolan har ca 260 elever med en klass i varje årskurs. Varje klass har sitt eget hemklassrum och på skolan finns också ämnesrum för NO, slöjd, idrott, eurytmi, drama och musik.Elever som i skolvalet väljer Arenaskolan utan profil, kommer automatiskt att få mer idrott och hälsa på schemat genom att skolan har valt inriktning inom idrott och hälsa. Inriktningen heter Multiidrott och elever får testa på olika idrotter och aktiviteter. Arenaskolan blandar olika profiler och inriktning i alla klasser. En blandad elevsammansättning gynnar alla elever. De får lära känna nya kompisar, det blir en jämn fördelning av killar och tjejer samt att det blir fokus på studier i skolan. Funktionella cookies känner igen dig på vår webbplats och kommer ihåg dina tidigare valda inställningar. Dessa kan inkludera det språk du föredrar, platsen du befinner dig på, lyssna på ljud eller titta på en video. En blandning av cookies från första och tredje part används.Nödvändiga cookies är absolut nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Denna kategori innehåller endast cookies som garanterar grundläggande funktioner och säkerhetsfunktioner på webbplatsen. Dessa cookies lagrar ingen personlig information.Vi använder data för att analysera trafik på vår webbplats och dela information om användningen till våra analyspartners. Du kan läsa mer och ändra dina val på vår sida om datahantering och cookies. Musik, drama, bild, slöjd och idrott påbörjas redan i första klass och löper sedan som en röd tråd genom hela skolgången. De estetiska ämnena ges stort utrymme, både som självständiga ämnen och naturliga inslag i den teoretiska undervisningen. Det ökar elevernas möjlighet att utforska, bearbeta och förstå undervisningens innehåll ur olika perspektiv Skolan drivs utan vinstintresse och alla intäkter investeras i verksamheten. Vi har en waldorfpedagogisk profil, vilket innebär stor tyngdpunkt på upplevelser, kreativitet och skapande. Delar av undervisningen bedrivs tematiskt i sammanhängande perioder om två till fem veckor. Skolan uppmärksammar årets högtider genom aktiviteter runt olika högtidsdagar som skördefest och valborgsfirande. Föräldraengagemanget är stort då föräldrar deltar i skötsel av skolans inre och yttre miljö genom städning, trädgårdsdagar och julmarknad samt att styrelsen för skolan består av föräldrar.Elevrådet har en aktiv roll på skolan och de har ett stort engagemang för att påverka skolan på ett positivt sätt med elevnära frågor och de skapar en delaktighet för alla elever. Skolbiblioteket har en mycket viktig roll på skolan som arbetar specifikt med att få alla elever att bli aktiva läsare och informationskunniga.

Vilka skolor stängs i Linköping?
Fyra skolor och 11 förskolor i Linköping kommer att läggas ner. Det beskedet gav kommunen vid en en pressträff på torsdagen. Berörda skolor är Rappestad skola, Fredriksbergsskolan, Atlasskolan och Ljungs skola. Även 11 förskolor, med 800 platser, föreslås stängas under 2023 och 2024.
På Arenaskolan går ca 550 elever i årskurs 7-9. Arenaskolans övergripande mål är att elever ska nå maximalt lärande, likvärdighet och lust och engagemang för sina studier. För att nå de övergripande målen arbetar skolan med samsyn inom viktiga områden som vi vet påverkar elevernas utveckling i sitt lärande. Skolan arbetar därför aktivt med värdegrundsarbetet, tydliga ordningsregler och studiero, som vi vet främjar ett maximalt lärande. Likvärdighet för eleverna når vi genom samplanering och sambedömning i alla skolans ämnen. Lust och engagemang skapar vi genom ett relationellt ledarskap där alla elever ska känna sig sedda varje dag i skolan och lärare har fokus på sitt kärnuppdrag. Arenaskolan satsar också på elevcoacher i och utanför klassrum som skapar trivsel och trygghet för eleverna.

Här hittar du alla grundskolor, både kommunala och fristående. Mer information hittar du på deras respektive skolas webbsida som du når genom att klicka på skolans namn.
Marknadsföringscookies används för att samla in data om hur vår webbplats används, vilka sidor som besöks oftast eller om du får felmeddelanden på vissa webbsidor. Ibland behöver vi information om din ålder, kön och intresse. Vi delar ibland vissa begränsade aspekter av dessa data med tredje part i reklamsyfte, till exempel Google. Informationen kan omfatta användarens plats, sökhistorik, YouTube-historik och data från webbplatser som fungerar med Google, och den används för att tillhandahålla aggregerad och anonymiserade insikter om användarbeteende på flera enheter.Du kan avgränsa listan genom att använda filtreringsalternativen nedan. Vill du jämföra några skolor klickar du först på knappen ”Jämför” på respektive skola och sedan markerar du fliken ”Jämför” högst upp.

Hur många skolor finns det i Linköping?
Skolor i Linköping I Linköping kommun finns det 184 förskolor, 72 grundskolor och 20 gymnasieskolor. I Linköpings grundskolor gick det 19857 elever år 2019. 80,9% av sjätteklassarna i Linköping kommun uppnådde kunskapskravet 2019.
Arenaskolan är en idrottsskola belägen vid Linköpings Arena. I nya fina lokaler erbjuder Arenaskolan bra förutsättningar för studier och aktivt idrottande för alla våra elever.På Arenaskolan finns profiler inom fotboll, hockey, dans, simning och konståkning. För frågor om skolans profiler kontakta Stefan Petersson på följande mejladress: [email protected]

Björkö friskola ligger vackert belägen med utsikt över Roxen och erbjuder en trygg och naturnära skolmiljö. Skolgården har stora gräsytor, skog, backar och en bäck vilket tillsammans skapar fantastiska möjligheter för utomhuslek- och aktiviteter. Det finns goda kommunikationsmöjligheter till Linköping.Prestandacookies är cookies som används specifikt för att samla in data om hur vår webbplats används, vilka sidor som besöks oftast eller om du får felmeddelanden på vissa webbsidor. Dessa cookies övervakar endast webbplatsens prestanda när användaren interagerar med den. Ingen av denna information kan användas för att identifiera dig. Allt är aggregerat och därför anonymiserat.Hos oss får du en utbildning av hög kvalitet som både leder till jobb direkt efter examen och vidare studier på högskolenivå. Vi erbjuder alla våra elever möjlighet till högskolebehörighet för den som vill läsa vidare på högskola eller universitet.

På vår skola använder vi det du tycker är roligt som en genväg till kunskap. Det är lättare att lära sig när du får plugga ditt intresse. Hos oss kan du studera programfördjupningarna Ridning, Hotell & Turism – Strawberry, Teknik, Hund, IT-Support, IT-Tekniker, Trav och Sällskapsdjur & Djursjukvård.

Jag uppmuntrar både personal och elever att tänka fritt och vara modiga, jag har en positiv förväntan och känner tillit. I mitt uppdrag som rektor ligger också kvalité högt upp på agendan. Vi ska hålla hög kvalité på vår undervisning, våra program och dess innehåll. Våra möjligheter att uppnå det anser jag är mycket goda!Det vanligaste är att barnen går i en kommunal skola nära hemmet, men elever och deras föräldrar har även rätt att önska en fristående skola eller en annan kommunal skola längre bort.

Grundskolan är en obligatorisk skolform med förskoleklass samt nio läsår. Skolornas egna hemsidor hittar du via ”Hitta och jämför grundskolor” i menyn, eller genom att använda sökfunktionen på sidan.
2023-03-31 Den 23 mars beslutade Barn- och ungdomsnämnden att tre grundskolor kommer avvecklas och en byter lokaler under 2023 och 2024. Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om beslutet och vad som händer nu.

Vi är en tvåspråkig skola som strävar efter att ge varje elev – oavsett bakgrund – förutsättningar att nå högt ställda kunskapsmål och navigera i en internationell miljö.

Internationella Engelska Skolan i Linköping är en tvåspråkig skola för elever i årskurs 4-9. Skolan finns i centrala Linköping och skolgården omges av vacker, naturlig miljö. Skolan erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära.
Medan kommunala skolor vanligen erbjuder plats till dem som bor närmast, använder sig många friskolor av ett turordningssystem. Det innebär att de som har stått längst i kö har största chans att erbjudas plats. IES använder sig av detta köbaserade system.Att välja skola till ditt barn är ett av de viktigaste beslut som du kommer att fatta som förälder. Det kommer att ha en avgörande effekt på barnets framtid.

Vi har en egen anställd skolsköterska och en kurator som arbetar för att bidra till en hälsofrämjande skolmiljö så att fokuset för eleverna kan riktas mot studierna. Vi har fina ämnessalar med utrustning för laborationer i NO-ämnet. Detsamma gäller ämnessalar för de praktisk-estetiska ämnena.
Vid varje terminsavslut arrangeras en avslutningskonsert för hela skolan med solister, instrumentalister och en stor kör. Utöver de teoretiska studierna så lägger vi vikt vid aktiviteter som bidrar till vår goda stämning i klasserna. Det gör vi genom att anordna vandring för eleverna, en språk- och kulturafton med frågesport och matlagning från olika länder, vi åker på skidresa till Romme och ordnar en dag med klättring och en sen kväll på skolan. Vi deltar i projektet Bästa världen med besök på Kolmården. Åk 9 inleds med en resa till Liseberg och avslutas med en traditionsenlig och högtidlig avslutningsmiddag.

Skolvalet är viktigt. Eftersom vi har fritt skolval i Sverige betyder det att du kan välja den skola som passar bäst för ditt barn. När du ansöker hos oss ställs ditt barn i kö. Din köplats räknas från det datum då vi tar emot din ansökan.
Hos oss möter du engagerade lärare som brinner för god elevkontakt. För oss är det viktigt att våra lärare är behöriga, något som hela 96 procent av våra lärare är. Stämningen på skolan präglas av samarbete och hjälpsamhet. Vi är ett högstadium litet nog för att alla ska kunna känna varandra, men stort nog för att ha god ämnesbredd och många olika kompetenser.

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.
– Det här är inga lätta beslut att fatta men vi vill att kommunens pengar ska användas till personal på förskolor och skolor istället för att läggas på tomma lokaler, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden i ett uttalande.

Berörda skolor är Rappestad skola, Fredriksbergsskolan, Atlasskolan och Ljungs skola. Även 11 förskolor, med 800 platser, föreslås stängas under 2023 och 2024.
– Vi kommer göra allt vi kan för att övergången till de nya skolorna och förskolorna ska bli trygg och smidig. Till personalen vill jag vara tydlig med att ni behövs även framöver. Vi har för mycket lokaler, inte för mycket personal, forsätter Elias Aguirre (S).

– Det borde vi ha gjort. Men att lägga ner en skola är det svåraste en skolpolitiker kan göra. Det blir lätt upprörda känslor. Då är det lättare att skjuta till resurser.
Att lägga ner en skola är det svåraste en skolpolitiker kan göra, tycker Erik Östman (M), som lagt ner högstadiet på Skäggetorpsskolan i Linköping. Foto: Oskar Luren, Linköpings kommun

Linköping har fått 261 miljoner kronor i statsbidrag för ökad likvärdighet. Under de år som pengarna betalats ut har gymnasiebehörigheten i hela kommunen stigit med mindre än 1 procentenhet.
Förra hösten stängdes högstadiet och eleverna började på andra skolor, som de själva fått söka till. När deras betyg nyligen följts upp visade det sig att 62 procent av dem som gick ut nian i våras var gymnasiebehöriga.Två år i rad var gymnasiebehörigheten på Skäggetorpsskolan i Linköping sämst i hela landet. Då lades högstadiet ner – och elevernas resultat sköt i höjden. ”Vi var tvungna att dra ur kontakten.”