Posted on

Songwriting Camp Stockholm

– Vi har fått otrolig respons globalt och det känns stort att för tredje året ta emot några av världens topplåtskrivare. Vi fortsätter driva vår vision om att skapa nya möjligheter för musikskapare och en jämställd industri utan gränser. I år deltar lika många kvinnor som män och fler kvinnliga producenter än någonsin, säger Niclas Molinder, grundare av Songwriting Camps och Auddly.Efter den globala succésatsningen är Stockholm Songwriting Camp tillbaka i Sverige med treårsjubileum och större kapacitet än någonsin. Den 29 jan-2 feb samlas 45 av världens främsta låtskrivare och producenter från 12 länder i Stockholm för att skapa och nätverka. I år förlängs eventet med en extra dag och initiativen SC Talks och SC Feedback Sessions breddas med internationellt fokus.Efter Paris och London är Stockholm Songwriting Camp tillbaka på Pop House i Stockholm för tredje året i rad. Årets camp blir det största någonsin med en extra låtskrivardag samt utökat program för SC Talks med internationella deltagare. 45 av världens starkast lysande låtskrivare och producenter från 12 länder deltar – bland andra Maegan Cottone (UK), Era Istrefi (XK), NEIKED (SE), SHY Martin (SE), KREAM (NO), MADDEN (NO), Tamas Molnar (HU), Hitimpulse (DE) och Ana Diaz (SE). Deltagarna ligger bakom verk för världsartister som Katy Perry, Sam Smith, Lorde, The Chainsmokers, Zara Larsson, Ed Sheeran, Icona Pop och Adam Lambert.Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.
Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken ”Mina biljetter” när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på ”Kontakta arrangören”. För mer information, läs här.

Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.– För mig har det alltid handlat om matchningen mellan en bra låt och en bra artist, att redan vid skrivandet veta vilken artist som materialet passar till, då brukar det bli bra, säger Max Martin som är en av personerna bakom Stockholm Songwriting Camp.

– Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara förlösande för kreativiteten att ibland bryta upp från vardagen och ge sig i väg till en plats där man ostörd kan ägna hela sin vakna tid åt skrivandet, säger Björn Ulvaeus som är en av initiativtagarna till låtskrivarsatsningen.Sverige är en väletablerad låtskrivarnation och världens mest framgångsrika land på topplistemusik relaterat till BNP – mycket tack vare de enastående låtskrivare som kommer härifrån. Max Martin blev i september 2014 historisk med 18 Billboard-hits när Shake It Off med Taylor Swift gick upp som etta.

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.Tack vare medarrangörerna SKAP – Sveriges kompositörer och textförfattare och Stockholm Business Region, är Stockholm Songwriting Camp gratis för deltagarna – allt för att ge fullt fokus åt låtskrivandet.

Stockholm Songwriting Camp ger både up-and-coming låtskrivare och mer etablerade musikskapare en möjlighet att skriva musik tillsammans, i nya konstellationer och en inspirerande miljö.
När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.Auddly och ABBA The Museum arrangerar för första gången ett internationellt låtskrivarläger tillsammans med SKAP och Stockholm Business Region. Musikskapare från hela världen bjuds in till Stockholm Songwriting Camp den 29 januari – 1 februari 2015.

Under paneldagen SC Talks diskuteras jämställdhet ur ett internationellt perspektiv. Jan Gradvall modererar en panel med Raphaella (producent UK), Ebonie Smith (producent US och grundare Gender Amplified) och Cindy Lee (projektledare Vem Kan Bli Producent). På agendan står även svensk musikproduktionsutbildning, musikskapares möjlighet att nå ut via YouTube, samt en intervju med låtskrivarduon SHY Martin och SHY Nodi.
– Musikskapande idag handlar mycket om att skapa tillsammans i olika konstellationer. Nätverkande blir allt viktigare för att ny, spännande musik ska bli till. På Stockholm Songwriting Camp förs musikskapare från hela världen samman för att utbyta erfarenheter och skapa nya verk tillsammans i en kreativ miljö, säger Karsten Dyhrberg Nielsen, VD på STIM.Efter mycket positiv respons globalt är Stockholm Songwriting Camp tillbaka och firar sitt treårsjubileum med ännu större kapacitet. Eventet förlängs med en extra låtskrivardag och paneldagen SC Talks och SC Feedback Sessions breddas med internationellt fokus. Med 50/50 manliga och kvinnliga deltagare ska Songwriting Camp visa vägen mot en jämställd musikproduktionsbransch. Även årets SC Feedback Sessions – initiativet där up and coming låtskrivare har chans att få feedback från svenska topp-A&Rs – växer utanför Sveriges gränser. I år har musikskapare i bland annat Afrika, USA, Ungern och Australien fått möjlighet att delta. Songwriting Camps fokuserar på inspiration och skaparglädje och campet kräver inga rättigheter till musiken som skapas. Genom egna camps och anslutande initiativ jobbar Songwriting Camps även aktivt för att öka jämställdheten och multikulturalismen i musikskaparindustrin.

Organisationen grundades av Niclas Molinder med stöd av Björn Ulvaeus och Max Martin med det första campet i Stockholm år 2015. År 2016 expanderade Songwriting Camps globalt med camps i London och Paris.
Alla artiklar gratis fram till 15 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Mellan den 5 och 8 februari arrangeras för andra året i rad Stockholm song writing camp på Pop House Hotel och ABBA the Museum i Stockholm. Under tre dagar kommer 45 låtskrivare och producenter från hela världen att göra musik tillsammans.
Punkten efter Dagens Nyheter har funnits med allt sedan det första numret 23 december 1864. Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens Nyheter inte bara är ett namn. Det är också en avslutad mening, ett konstaterande av vad som hänt. Därför sätter vi punkt även i vår tid.

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

– Jag har hört att det var lyckat förra året och det kommer nog bli ännu bättre i år. Det kan verkligen bli hur som helst när alla har olika vibes och musikstilar. Vem vet, kanske någon av oss hittar något under de här dagarna som blir det nya soundet för hela musikindustrin, säger Kim Cesarion.Årets deltagare kommer från elva olika länder, bland annat Jamaica, Sydsudan, Sverige och England. Flera av dem har redan skrivit för stora namn som Rihanna, Avicii, One Direction och Kylie Minogue. Några av de svenska deltagarna är Miriam Bryant, Otto Knows och Kim Cesarion.

Det är första gången Cesarion medverkar i ett ”writing camp”, men han har varit nära att medverka tidigare. Skrivläger av det här slaget blir allt vanligare världen över.
– Som tur är har jag hamnat i situationen flera gånger tidigare, men varje situation är olik den andra. Man får känna av viben under första kvällen, sen får man hoppas att man är tillräckligt bekväm att dela sina innersta tankar, som man faktiskt gör när man skriver musik. Men stämningen jag har fått är att alla går in för att ha kul och vara öppna för idéer.Nytt för i år är att allmänheten bjuds in till Abba the museums biograf för att närvara vid två seminarier under fredagskvällen. I samarbete med upphovsrättsorganisationen Stim och Sveriges kompisitörer och textförfattare (Skap) ska det vara panelsamtal om musikrättigheter och även en diskussion om hur en låtskrivare kan förbereda sig för branschen. De två gästerna är Little Jinder och Nils Svennem-Lundberg. Moderator är musikjournalisten Ametist Azordegan.

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.– När jag blev tillfrågad om jag ville vara med så kändes det självklart. Det är en möjlighet att göra musik ostört och ha kul tillsammans med talangfulla musiker. Nu innan känns det lite som första dagen i skolan, jag har ingen aning om vilka jag ska samarbeta med.

Under fredagskvällen anländer musiker från världens alla hörn till Pop house hotel och Abba the museum på Djurgården i Stockholm. Under tre dagar, lördag till måndag, ska de 45 inbjudna gästerna delas upp i grupper om tre – två låtskrivare och en producent – i varsitt rum som för helgen har byggts om till en liten studio. Konstellationerna kommer variera mellan de olika passen, men de har hela tiden samma mål – att skapa ny musik.
Det är andra året i rad som musiklägret går av stapeln. Av de låtar som skrevs under fjolårets songwriting camp var det två stycken som tog sig till Eurovision Song Contest – Makedoniens ”Autumn Leaves” och Azerbajdzjans ”Hour of the wolf”. Laura Tomlinson berättar också att flera av musikerna som möttes under förra året har fortsatt göra musik ihop.– Vi försöker para ihop personer som kompletterar varandra. Man kan bredda sig om man jobbar med nya människor och vi vill vara en plattform där deltagarna kan mötas, säger Laura Tomlinson, ledare för Stockholm songwriting camp.22-åriga Shy Martin, som egentligen heter Sara Hjellström, har haft ett bra år. Tillsammans med Mike Perry och Shy Nodi skrev hon ”The ocean” som spelades flitigt hela sommaren och i september släpptes The Chainsmokers ”All we know”, även den skriven tillsammans med Shy Nodi.Organisationen grundades av Niclas Molinder med stöd av Björn Ulvaeus och Max Martin med det första campet i Stockholm år 2015. Efter det har Songwriting Camp expanderat globalt med camps i London, Lissabon och Paris.

Stockholm Songwriting Camp, eller S/SC, har sedan premiären växt och spridits till både Paris och London med flera inplanerade nya städer kommande år. Eventet i Stockholm är dock fortsatt störst och 42 deltagare bjuds i helgen in att inta Pop House på Djurgården i Stockholm. Där byggs musikstudios upp på hotellrummen för att förfogas av de inbjudna gästerna (låtskrivare och producenter) under tre intensiva dygn av musikskapande.
Campet kickas igång med SC Talks där allmänheten bjuds in för informativa och inspirerande samtal. Samtalspunkterna är Afrika som aktör på den internationella musikscenen, att skapa musik tillsammans utan att träffas fysiskt, musik som ett verktyg för identitetsskapande samt en intervju med en musikskapare. För dig som inte kan närvara på plats sänds eventet live.Fokus för satsningen är det musikaliska samarbetet och deltagarna delas in i roterande grupper så att så många som möjligt får möjlighet att samarbeta.

– Det blev väldigt lyckat förra gången och nu satsar vi långsiktigt på låtskrivarlägret, säger Björn Ulvaeus, en av initiativtagarna till S/SC och ägare av huset.
– Det som skiljer oss från många andra låtskrivarcamps är att vi inte kräver några som helst förlagsrättigheter till låtarna. Allt som skrivs på Stockholm Songwriting Camp tillhör låtskrivarna själva. Vi är bara en samling eldsjälar som arrangerar en mötesplats, säger Niclas Molinder, initiativtagare och delägare av Stockholm Songwriting Camp. Årets deltagarlista består av låtskrivare från USA, England, Sverige, Sudan, Australien, Frankrike och Jamaica. Besökarna har skrivit för artister som One Direction, Cee Lo Green, Joshua Radin, Zara Larsson, Kylie Minogue, Avicii and Rihanna OM SKAP – Sveriges kompositörer och textförfattare – är Sveriges intresseförening för yrkesverksamma kompositörer, textförfattare och bearbetare sedan 1926. SKAP bedriver påverkansarbete, är huvudman i Stim och erbjuder medlemsservice. SKAP är ordförande i ECSA – European Composer & Songwriter Alliance – vilka representerar Europas alla kompositörer.Efter den omtalade premiären av Stockholm Songwriting Camp (S/SC) i januari 2015 återvänder låtskrivarsatsningen till Pop House Hotel i februari 2016, tillsammans med ABBA The Museum, Stockholm Business Region, STIM, SKAP and Auddly.OM AUDDLY Auddly är en digital plattform som löser frågan om upphovsrätt och andra ersättningar till låtar där flera parter är inblandade. I Auddly samlas all information om ett musikaliskt verk på ett och samma ställe, för att underlätta samarbeten och juridiska aspekter vid produktion och utgivning. Auddly används av samtliga parter vid produktion och utgivning av en låt, till exempel musikskapare, artister, förlag, skivbolag och upphovsrättsorganisationer.Andra omgången av Stockholm Songwriting Camp går av stapeln den 5-8 februari 2016. Precis som förra året blir det ett tre dagars event med 45 inbjudna låtskrivare och producenter, som alla bor på hotellet och skriver låtar tillsammans i olika konstellationer. Tack vare Yamaha, Fender och 4sound, är 15 stycken av hotellets rum omgjorda till speciella producentrum med all tänkbar utrustning och instrument som behövs för att skapa nya låtar.

OM ABBA THE MUSEUM ABBA The Museum slog upp portarna för allmänheten den 7 maj 2013 och ligger på Djurgården, mittemellan Liljevalchs och Gröna Lund. ABBA är en av världens mest framgångsrika musikgrupper med över 380 miljoner sålda skivor världen över. ABBA The Museum presenterar en samlad bild av gruppen, från det att ABBA bildades i början på 70-talet, genombrottet med Waterloo 1974, de stora världsturnéerna, fram till pausen 1982. Sedan öppningen har museet välkomnat över 800 000 besökare från hela världen. I samma hus finns även Swedish Music Hall of Fame som presenterar nya inval varje år samt den Svenska Populärmusikens Historia. Den senare berättar om den svenska populärmusikens utveckling från 20-talets Karl Gerhard till dagens artister som till exempel Avicii, Roxette och Robyn samt presenterar speciellt de svenska låtskrivarna och producenterna som Max Martin, Shellback, Jörgen Elofsson m fl.
As a student at Musikmakarna you get a solid two year long education in the craftsmanship of songwriting focused on pop music. Furthermore, through the school, you get a unique network of contacts. It gives you invaluable potential to succeed in your future life as a music creator. Unlimited access to your own studio 24/7 allows you to immerse yourself in creating the music of your dreams. You’ll find us in Örnsköldsvik – the heart of the High Coast of Sweden.Advanced Music Production & Songwriting är en studiemedelsgrundande 1-årig utbildning. Kurstiden är heltid och undervisningen är förlagd till måndagar t. o. m. fredagar. Höstterminen startar i början av augusti och slutar strax före jul. Vårterminen startar i början av januari och slutar i mitten av juni. Utbildningen drivs av Fryshusets Folkhögskola och är förlagd på Fryshuset i Stockholm, Hammarby Sjöstad.

Varje vecka skriver, arrangerar och producerar deltagarna musik. De får med sig en stor mängd kunskap, erfarenheter och portfolio av låtar i slutet av den ca nio månader långa utbildning.
All undervisning är avgiftsfri men som studerande får du stå för vissa kostnader själv som avser inköp & underhåll av musikinstrument, viss studioutrustning, utrustning & underhåll av produktionslokaler och studio, kurslitteratur, studiematerial, samkväm etc. Vi vill också göra er uppmärksa
m på att denna avgift ska vara oss tillhanda före varje termins start samt att det inte går att söka studiemedel till den.Vår utbildning bygger på idén att de mjuka och hårda värdena är lika värdefulla för att göra karriär som låtskrivare och musikproducent, och är en viktig faktor för att nå framgång. Deltagarna lär sig allt från kommunikationsstilar till kompression, reflektion till reverb, sångstruktur till livsstruktur.

Personlig utveckling så som vi ser den ska ske på två plan: den ska utveckla de mjuka värdena – självutveckling och social kompetens – och de hårda värdena – teknisk och faktisk kunskap. I den personliga utvecklingen ingår ämnen som Prestation, Kommunikation, Time Management och Stresshantering. Vi presenterar verktyg för att jobba med egna målbilder och motivation. Med den personliga utvecklingen tror vi att vi skapar nya möjligheter för bland annat konstnärligt skapande, relationer, karriär och inre välmående.AMPS är helt och hållet fokuserad på co-writes. Deltagarna skriver i grupp på skarpa uppdrag som presenteras av skivbolag, musikförlag, A&R’s och managers. Dessa grupparbeten/sessions kompletteras med lektioner, föreläsningar, workshops, masterclasser, handledning, reflektion och feedback. Utbildningen vänder sig till dig som redan har goda kunskaper inom låtskrivande och/eller musikproduktion och har tidigare erfarenheter av co-writes. Du är över 20 år och vill utveckla dig till att göra din passion för musikskapande till din profession. I den professionella utvecklingen ingår de musikaliska ämnena och musikbranschkunskap. Undervisningen är inte inriktad på att lära sig en specifik Digital Audio Workstation (DAW) eller ett specifikt tillvägagångssätt i musikbranschen. Istället fokuserar vi på kritiskt tänkande, filosofier och tekniker som kan överföras till vilket DAW som helst. Vi pratar om de olika vägarna som finns att ta inom musikbranschen. En del av musikbranschkunskapen sker genom möten med branschaktörer.SSC har cirka 45 platser som kommer att erbjudas till låtskrivare och producenter världen över. En urvalskommitté bestående av representanter från Auddly, SKAP och brittiska upphovsrättsorganisationen PRS for Music Foundation kommer att välja ut deltagare som tillsammans utgör intressanta skaparkonstellationer. Vid antagningen tas hänsyn till att lika många män som kvinnor deltar. I år har det gått 20 år sedan Popkollo arrangerade sitt första musikläger och påbörjade ett jämställdhetsarbete som fortfarande pågår. Hur har Popkollo utvecklats? Hur kommer jubileet att uppmärksammas? Jessica Nilsson, föreningskoordinator på Popkollo, svarar på 4 snabba. Hur har Popkollo utvecklats under de här 20 åren? – Popkollo började som ett litet musikläger i… Tre projekt får sammanlagt 165 000 kronor i stöd i årets första utdelning av musikförlagsstöd från Musikförläggarna. Musikförläggarna delar två gånger om året ut stöd till projekt som initieras av musikförlag för att skapa möjligheter för rättighetshavare och/eller synliggöra upphovsrätten. För våren 2023 har tre projekt beviljats stöd. Sony Music Publishing Scandinavia får 100 000…”De va dä dä” är namnet på en hyllningskonsert till minne av den i maj bortgångne Pugh Rogefeldt på Cirkus i Stockholm den 18 oktober 2023. Medverkar gör några av Sveriges största artister tillsammans med Fredrik Lindström som konferencier. Bland artisterna som hyllar Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt finns namn som Tomas Ledin och Eva Dahlgren intill…

Bolaget är kvar i topp med Ikväll igen [Big Drop/Warner] på sista listan innan sommaruppehållet. Veronica Maggio toppar för fjärde veckan albumlistan med Satan i gatan [Universal/Universal]. Topp tre på Sverigetopplistan är orubbat: Einár är kvar som 2 med Vill va med dig [Einár] och Dave & Central Cee som 3 med Sprinter [Neighbourhood/Universal]. Men under…Veronica Maggio har funnits hos Universal sedan debuten 2006. Med två åter listtoppande album som påminnelse om hennes status i dag har Maggio nu skrivit nya avtal med såväl Universal Music som Universal Music Publishing. Samarbetet mellan Veronica Maggio och Universal Music påbörjades redan kring hennes debutsingel Dumpa mig år 2006. Kort därefter skrevs även…

Hiber har tillsammans med Smash Into Pieces skapat Arcadia, en musikvärld i 3D som släpps den 27 juni. Virtuella konsertupplevelser, eller andra sorters musikevent i metaverse, har tidigare huvudsakligen genomförts på någon av de större gamingplattformarna eller på andra 3D-plattformar. Svenska Hiber har utvecklat en helt ny plattform som ska göra det möjligt för artister,…
ABBA var en av de första stora svenska musikexporterna och är fortfarande en förebild för musikskapare världen över, därför äger Stockholm Songwriting Camp rum på ABBA The Museum i Stockholm. Hela det angränsande hotellet Melody Hotel hyrs under dessa dagar för att låtskrivarna ska kunna skapa, dag som natt.Kulturevenemang omsätter 50 miljarder och omfattar mer än 25 000 anställda, visar en ny rapport. Svensk Live är en av deltagarna när rapporten på onsdagen presenteras vid Almedalsveckan. Under pandemin upptäckte flera organisationer under paraplyet kultur/idrott/event att det inte finns pålitlig statistik att visa upp för politiker och andra beslutsfattare. Därför har Sveriges kultur-, idrott-…

Programmet för årets Live at Heart i Örebro börjar ta form. 155 showcasespelningar utlovas, liksom en ny stadsfest och en konferens som gästas av bl a Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson och branschanalytikern och MI-skribenten Daniel Johansson. Årets Live at Heart är den 14:e i ordningen och arrangeras den 30 augusti till den 2 september. Bland…
Efter 30 år som VD på Universal Music Publishing slutar Martin Ingeström formellt den 30 juni. MI har kollat vad som händer nu. Skvallret började gå i vintras och blev officiellt en bit in i året. Martin Ingeström skulle sluta på det svenska Universal Music Publishing-kontor han själv startade för 30 år sedan (då som…

Spotify tar bort äldre data än två år från Spotify for Artists den 1 juli, missa inte att ta backup om du vill behålla statistiken! Eventstaden heter en ny svensk musikapp som samlar alla konserter och festivaler, och Daniel Johansson reflekterar över det första halvåret 2023. —– Det är inte bara Google Analytics som förändras…
Tack vare medarrangörerna SKAP – Sveriges kompositörer och textförfattare och Stockholm Business Region, är Stockholm Songwriting Camp gratis för deltagarna – allt för att ge fullt fokus åt låtskrivandet, meddelar arrangörerna i ett pressmeddelande.I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan. Sporrad av förra årets framgång utökas årets låtskrivarläger. Di Weekend fick ett snack med Laura Tomlinson, chef över Stockholm songwriting camp. Det arrangeras av Auddly tillsammans med Stockholm Business Region, Abba the Museum och Sveriges kompositörer och textförfattare med stöd från Stim. Kreativiteten ska gnistra när låtskrivare från elva länder tar Pop house hotel och Abba museum på Djurgården i besittning. Om två veckor är det dags för andra upplagan av Stockholm songwriting camp. Från Sverige deltar Miriam Bryant.Familjedelning ingår i din prenumeration. Det innebär att du kan dela med dig av din prenumeration till resten av din familj. Med ett eget konto kan man anpassa innehållet precis som man själv vill, genom att följa olika ämnen och skribenter samt prenumerera på olika nyhetsbrev.