Posted on

Sovrum Med Snedtak

Låt dig inspireras av denna typ av sovrum där valet av trä och färgen på väggarna tillsammans med snedtaken ger känslan av att befinna sig inne i kajutan på en båt. När rummet är mindre krävs det ofta mer tankeverksamhet och omflyttning och speciallösningar för att få rummet att blomstra och kännas hemtrevligt.

Hur kan man möblera ett rum med snedtak?
Smarta lösningar för vardagsrum med snedtakLätt och luftig interiör. När du bor med snedtak så kan du inte hänga upp så mycket på väggarna som du kan i en bostad med raka väggar. … Välj en låg soffa. … Skapa en extra vägg. … Gör hyllor längs golvet. … Utnyttja fönsterplatsen. … Få fönster i väggen. … Tavlor på längden. … Häng hyllorna lågt.
För att summera finns det mycket att vinna på att utnyttja snedtaket både vad gäller att utnyttja utrymmet i rummet och att det ska se snyggt ut. Se inte snedtaket som ett ursprung till förlorade ytor utan som en möjlighet till ett originellt och attraktivt rum. Är det till exempel någon som skulle ha något emot att spendera en natt i ett rum som bilden nedanför?Nästa steg är att sätta dörrar för dessa hyllor vilket gör dem till garderober. Att göra om på detta sätt blir ofta mycket stiligt, som på denna bilden. Alternativet kan stå mellan att såga till en befintlig garderob av vanlig typ, att specialbeställa en garderob från en firma, eller låta en snickare göra jobbet på plats.

Ovanför ser du en enkel men mycket praktisk och tilltalande lösning, där hyllplan är anpassad för att på ett asymmetriskt men ändå symmetriskt vis tar vara på snedtaket. Bilden efter är en annan lösning av samma typ.
Det är inte bara praktiskt av utrymmesskäl att utnyttja snedtaken till max när du har förvaring mot snedtak, det är också långt mer estetiskt tilltalande.Överstående fyra alternativ erbjuder varsin unika lösning med hjälp av förvaringen som verktyg. Första förslaget är en unik lösning där hyllplanen inte riktigt går ihop till hörnet vilket gör det lite mer intressant. Andra bilden är en förvaringslösning som med rätt form av kläder och galgar kan vara ett lika intressant alternativ. Lägg också märke till tredje bilden där snedtaket används för skoförvaring och effekten som blir av att låta möbeln följa med upp i snedtaket istället för att bara kortas av. Inspireras också av det fjärde alternativet, där snedtaket utnyttjas på andra ledden.

Ofta är folk ganska dåliga på att utnyttja utrymmen i rum med snedtak. De flesta möbler som man kan köpa utgår från att rummet inte har snedtak och därmed blir resultatet oftast att det varken blir vackert eller praktiskt. Genom att ha en rektangulär möbel för förvaring tappar du mycket utrymme som du kan använda på ett mycket bättre sätt. Vanligtvis lämnas ett triangulärt utrymme ovanför och utrymme på sidan som inte utnyttjas. Alla snedtak är olika och de har inte en speciell vinkel; lutningen är olika från tak till tak. Därför kan det vara svårt att hitta möbler för till exempel förvaring som passar perfekt, om du inte specialbeställer. Det bästa sättet är förstås att göra det själv så att du kan anpassa din möbel till den lutning som just ditt tak har.I vår sista bild som visar förslag på snedtaksrum som implementerar förvaringsplats till sin fördel har vi ett rum som har snedtak från två håll, vilket utnyttjas på ett väldigt snyggt sätt genom förvaringsutrymmet med de bruna skjutdörrarna i trä.

Ibland kan snedtak kännas något inkräktande, det måste ändå erkännas. Här har färgen och storleken på den utskjutande nischen och sängen anpassats till varandra på ett förträffligt sätt. Bredden på sängen motsvarar bredden på nischen och färgen på kuddarna och intilliggande väggar matchar. På detta sätt utnyttjas rummets speciella utformning på ett sådant sätt att de förefaller en tillgång istället för begränsning.
Ett sovrum med snedtak kan ofta vara mysigare och du kan känna dig mer omhuldad i det mindre utrymmet. När rummet är stort är snedtaket sällan ett problem, utan något som ger rummet karaktär.De flesta tekniker som finns för en vanlig garderob går att anpassa till en garderob för snedtak. Du kan skjuta ut enheter som på bilden ovanför, vilket är en praktisk och platsbesparande modell. Du kan också använda dig av skjutdörrar vilket kan ge ett mycket exklusivt intryck, som illustreras nedanför: Finns det möjlighet att påverka takets lutning finns det underverk att göra. Istället för att låta taket luta i en riktning kan du låta flera vinklar och plan luta mot varandra, som på översta bilden. Den effekt som blir av ett geometriskt spännande mönster skall inte underskattas. Ett myller av vinklar och lutningar i planet är ett exempel på en lösning som bidrar till ett häftigt rum som för tankar till rymdfarkoster från science fiction-världen. Inlägget är reklam för Grythyttan Under vinjetten ”Local hero” belyser jag kända nordiska designklassiker i samarbete med dess producenter. Genom att berätta mer om möblernas historik, bakgrund och tillverkningsprocess hoppas jag att fler ska få kunskap om och förståelse för den verkshöjd de faktiskt har. Dessutom känns det som en roligare och mer lärorik form av reklam […]

Då var det söndag igen och dags att knyta ihop säcken med en summering av veckans branschnyheter och snackisar. Danska PP Möbler firar sitt 70-årsjubileum med att lansera en ny variant av pp225, den ikoniska flagline-stolen i en begränsad jubileumsupplaga på 70 stycken. De har fått en bas i en piggt Wegner-gul kulör och kommer […] Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar. Jag håller på att välja kulörer till en kund och har fyrtioåtta olika färgsnurror på skrivbordet som vi bläddrar i för att synka val till 7 olika rum, som också ska matchas med materialprover. Ett inredarknep värt att skicka vidare är fästa gummiband på de kulörer du väljer mellan. På så vis går det mycket […]Trendenser.se drivs av Frida Ramstedt och är en av Nordens största ämnesbloggar om inredning och design. Bloggen uppdateras dagligen med inspiration, nyheter och trender för livet i hemmet.

Skapa en plats för använda kläder som inte behövs tvättas. Fäst krokarna på en smal förvaringstavla, så kan du hänga morgonrocken och koftan så att de är nära till hands. En trådkorg är perfekt att lägga tofflorna i.
Förvara saker efter hur ofta du använder dem. Vardagströjorna ska vara lätta att nå, medan väskorna kan placeras högre upp. Kläder som inte är i säsong förvaras i snygga lådor på översta hyllan.Vi hjälper dig att planera din förvaring utifrån dina behov och önskemål. Boka ett möte med våra förvaringsexperter så hjälper vi dig med ritnings- och prisförslag på din förvaringslösning. Ett möte med våra planeringsexperter är helt kostnadsfritt och du kan välja mellan att träffa oss online eller på plats i Studio Elfa.

Hur inreder man ett sovrum med snedtak?
Att inreda sovrum med snedtak med helvitt gör att former och gränser smälter ihop och gör att sovrummet ser större ut. Finns det möjlighet att påverka takets lutning finns det underverk att göra. Istället för att låta taket luta i en riktning kan du låta flera vinklar och plan luta mot varandra, som på översta bilden. CachadLiknande
Det är de små detaljerna som gör störst skillnad när du planerar den perfekta garderoben. Det finns en mängd olika smarta förvaringsprodukter som kommer hjälpa dig att ha koll på alla dina kläder och accessoarer och som gör din vardag lite enklare.

Hur får man Hotellkänsla i sovrummet?
För att få till lyxig hotellkänsla i sovrummet är valet av textilier nyckeln till framgång. Genom att inreda med textilier i neutral färgskala av hög kvalitet skapar du den rena, mjuka känslan som hör hotellrummet till. Skippa överkastet och låt lakan och örngott synas – placera istället ut en pläd vid sängens fotände.
Dölj dina kläder bakom trendiga skjutdörrar eller få full översikt med en öppen förvaringslösning. Med vårt flexibla förvaringssystem kan du inreda och anpassa drömgarderoben efter dina specifika förvaringsbehov. Ont om garderober i sovrummet? Ofta är väggen bakom sängen en outnyttjad förvaringsplats. Genom att bygga en garderob runt sängen sparar du både kvadratmeter och får extra förvaringsutrymme. Med vårt flexibla system är det enkelt att anpassa garderoben runt just din säng, ditt rums mått och dina förvaringsbehov. Skapa ett lugn med skjutdörrat i sovrummet. Genom att dölja garderoben med skjutdörrar ger du sovrummet ett behagligt lugn. Det kräver ingen extra plats för att öppnas, så du kan använda all golvyta framför garderoben. Använd den extra platsen till ett nattduksbord, en växt eller en fåtölj där du kan njuta av en bra bok. Det finns otaliga utseende, material och färger att välja mellan för dina skjutdörrar.Ordning bland kläderna behöver inte vara en dröm. Önskar du dig en snygg och välorganiserad garderob, men vet inte var du ska börja? Vi har samlat inspiration och praktiska tips för att hjälpa dig uppnå din garderobsdröm för smart klädförvaring.

Hur ska sängen stå Enligt feng shui?
Sängen ska helst ha en vägg bakom sig med fri sikt mot fönstret – det skapar en känsla av trygghet. Placera sängen så att du ser sovrumsdörren. Sängen ska inte vara i rak linje med dörren! Undvik att ställa möbler med vassa kanter nära sängen – det kan påverka sömnen negativt.
Våra meshbackar kan användas till mer än bara förvaring av kläder. De passar också för småaccessoarer och prylar som du behöver ha nära till hands, som skoputs, neccessärer osv. Använd avdelare för meshbackar för att skapa mindre avdelningar för dessa småsaker eller för att sortera sockor eller underkläder.Skapa smart förvaring i ditt sovrum till dina kläder, skor och allt annat som din garderob behöver rymma. Förvara saker som du använder mer sällan, som resväskor, extra filtar eller säsongbetonade prylar högst upp i förvaringslösningen. De saker du använder dagligen placeras så att du snabbt når dem. Det ska exempelvis vara lättare att komma åt jobbkläderna än festkläderna. Enligt fengshui-utövare hjälper bra ”sovrums-fengshui” dig att somna lättare och sova hela natten. Sist men inte minst kommer vi därför med några absoluta ”fengshui-förbud”: Ditt sovrum är inte avsett för arbete eller studier, så stäng av din mobiltelefon, internet och sociala medier (se bara till att väckarklockan är påslagen!).Vissa fengshui-utövare hävdar till och med att en spegel i sovrummet är som att bjuda in en tredje person till ert förhållande. Om du vill ha en spegel i sovrummet för att prova nya kläder eller smycken bör du alltså se till att den inte är vänd mot sängen.

Inom fengshui är sängens placering avgörande för att skapa positiv energi. Ställ därför din säng på ett sådant sätt att det finns en massiv vägg bakom den och du kan se dörren direkt från sängen.
Håll det neutralt och välj varma jordfärger, som terrakotta eller persika. Pastellfärger, som mintgrönt, främjar harmoni och avslappning i ditt sovrum. (Detta kan låta som sunt förnuft men är något som många av oss glömmer bort!) Genom att ställa samma sängbord på båda sidor om sängen skapar du balans och harmoni i ert förhållande. Du kan även använda två likadana lampor, två pallar, två kuddar … Vi antar att du förstår vad vi menar. För de flesta av oss är det omöjligt att följa fengshuins alla regler och förbud. Det är därför helt upp till dig att välja ut några element som du enkelt kan tillämpa. Låt bara inte detta bekymra dig för mycket – det vore inte särskilt fengshui! Hur ska du placera dina möbler i sovrummet för att få bäst effekt av harmoni och positiv energi? Lösningen är den så kallade baguan – energikartan inom feng shui. Kartan delar upp hemmet i nio olika delar även kallat trigram och är ett hjälpmedel för hur du ska placera dina möbler i rummet för bästa möjliga välmående. Sovrummet bör enligt feng shui vara en plats för vila och där ny positiv energi återfås. Lägg därför ifrån dig din mobil och dator och koppla bort dig från den digitala världen för att låta både kropp och sinne slappna av – du kommer finna en inre harmoni och sova betydligt bättre!Feng shui betyder vind och vatten och handlar om rörelsen av energin i ett rum. Genom att inreda ditt sovrum enligt feng shui, kan du skapa bättre energi i rummet och göra det mer harmoniskt.Mjuka naturnära materialval och textilier sägs bidra till bra energi i sovrummet. Inred gärna med naturfärger som är baserade på de fem elementen, vilket är ett viktigt verktyg inom feng shui. Se till att bädda med rena och mjuka sängkläder med jämna mellanrum och inred med tjocka härliga gardiner som bidrar till ett mer ombonat sovrum.Satsa på att inreda med harmonisk belysning och lugnande ljuskällor såsom levande ljus för att skapa ett feng shui-sovrum. Det har bland annat en lugnande effekt och är viktigt för att kunna skapa en bra energi i sovrummet. Gör även plats för och släpp in det naturliga ljuset under dagtid för att öka ditt välmående och som ger ditt sovrum en harmonisk och öppen känsla – för det är genom positiv energi och bra harmoni i ditt hem som du finner inre trygghet. Gör som Instagram-profilen @our_home_living och inred med mer grönska och blomster som väcker rummet till liv! Växter har förmågan att ge oss ny energi men också bidra med bättre luft i rummet som speglar egenskaperna för ett feng shui-sovrum. Tänk också på att regelbundet vädra sovrummet så ny luft och energi kan ta sig in. Tips: ha gärna möbler och föremål med mjuka kanter bredvid sängen såsom Night Owl bordslampa från Fritz Hansen som bidrar med ett behagligt sken. Foto: @our_home_livingGör som @casa_pedersen och inred ditt sovrum med TR taklampa från Menu bredvid sängen som har ett mjukt formspråk – en perfekt inredningsdetalj för att skapa ett feng shui-sovrum.Nordic Nest använder cookies för att ge dig en bättre och säkrare kundupplevelse, personalisera innehåll och annonser och för att analysera trafiken på webbsidan. Vi kan också komma att dela information om din användning av sidan med våra partners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Du bekräftar att du har tagit del av vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på ”Godkänn & stäng”. Skapa ett feng shui-sovrum genom att inreda med få gröna växter, behaglig belysning och mysiga textilier i naturfärger såsom Collect bomullspläd från &Tradition. Foto: @our_home_living Fjäderlampan Eos från Umage är en svävande himmelsk dröm som kommer sprida ro i sovrummet. Var försiktig med att inreda med starka färger och kantiga föremål för nära sängen, den kan rubba den positiva energin. Foto: @haididasoukiDen här kommer jag ihåg – har ju varit med sen första början och det är inte många inlägg jag har missat genom åren. Kan tänka mig att det var en utmaning där med alla vinklar och vrår. Fint blev det och kund My måste ha blivit helnöjd! Man kan ju inte vara annat när du varit framme.HELA SOVDELENBenen på sängen fick vi skruva av när den levererades, fick inte plats. Byggde en sänggavel i blå sammet, som jag fick såga av ena hörnan på för att ha rött höjd. En lägre sänggavel ger inte samma lyxkänsla.

Försök att bryta upp möblemanget i mindre grupper istället för att ställa dem på rad, och använd gärna runda möbler och accessoarer. Detta lurar ögat att se en vidare yta.Med ljusa färger på golv och väggar kan du ytterligare förstärka den här effekten, eftersom mörka färger gör att ett smalt rum verkar ännu smalare, medan ljusa färger öppnar upp. Undvik ränder, för de förstärker förnimmelsen av längd. På väggen längst bort i rummet kan du dock använda en lite mörkare och varmare färg eller mönster, för det ger en föreställning av att väggen är närmare än den egentligen är. Att sätta en stor tavla eller en större möbel vid den bortre väggen ger samma effekt. Enstaka detaljer i starkare färger drar blicken till sig och bryter upp den avlånga ytan. Att använda hängande lampor och vägghängda hyllor ger också mer plats på golvet. Börja med golvet: åt vilket håll golvbrädorna ligger kan göra mycket för hur rummet uppfattas. Att lägga golvet i samma riktning som rummets huvudsakliga ljuskälla och i linje med den mest använda entrén är en praktisk tumregel, men när du har att göra med ett avlångt och smalt rum kanske du hellre vill använda dig av optiska knep. Lägger du golvbrädorna på tvären ser ytan bredare ut, eftersom denna metod tar bort känslan av att du ramar in rummet.Den största utmaningen är att möblera. Det kan kännas enklast att sätta alla möbler utmed ena väggen, men det gör att rummet känns skevt och ännu längre än det är. I vissa rum kan det dock vara svårt att göra på något annat sätt, men då finns alternativet att försöka hitta smalare och mindre möbler för att ge mer yta till rummet, eller balansera den andra sidan med designelement som tavlor.

För att slippa skada dörrar och golv på grund av leksaker valde kunden en 10cm sockel på barnrumsgarderoberna. Men i “Master bedroom” går luckan hela vägen där vi räknade bort 20mm för heltäckningsmattans tjocklek.
Den häe garderoben är ett fantastiskt exempel på hur olika material kan kombineras för att skapa en verkligt unik och visuellt fantastisk möbel. Ekfanéret i kombination med det tonade glaset ger garderoben en nästan mystisk karaktär, som fortsätter i den specialdesignade sänggaveln.

Vem skulle inte vilja krypa ner i sängen i detta ombonade, eleganta och extremt genomtänkta sovrum med snedtak. Det halvmåneformade fönstret ger rummet sin behagliga känsla
Klassiska ramluckor i vitt med svarta knoppar för att skapa kontrast och ta upp övrig inredning i bostaden. En populär lösning som skänker mycket förvaring och samtidigt ger en känsla av lyx. Sittdelen har en dyna av svart läder.

Det sluttande takets linje kontrasterar mot garderobens raka linjer och mötet mellan dessa linjer gör väggen mycket mer intressant. Många kanske tycker att rum med vinklar, snedtak och andra utmaningar är svåra – men vi ser det som en chans att utmana oss själva och skapa något unikt som lyfter rummet till en helt ny nivå.

Det här sovrummet är det perfekta exemplet på hur man får ett litet utrymme att fungera. Det halvmåneformade fönstret gör att det naturliga ljuset flödar in, vilket gör att rummet känns mysigt. Den monterade mattan ger en touch av lyx, och det lutande taket ger rummet en mysig känsla. De väldesignade detaljerna sticker ut men på ett mycket sparsamt sätt. Den inbyggda garderoben i brunbetsad ekfaner ger rummet en varm och exklusiv känsla. Det här är ett sovrum som har utformats med omsorg och uppmärksamhet på detaljer, och det syns. Oavsett om du letar efter en plats att koppla av på efter en lång dag eller ett mysigt utrymme för att njuta av en bra bok är detta definitivt rummet för dig. Tack vare den genomtänkta designen kommer det här rummet garanterat att bli en av dina favoritplatser i hemmet.Det sägs att man har 2 sekunder på sig att göra ett gott första intryck. Hallen sätter därmed tonen för hela huset. Hallen är ett utrymme där det ofta krävs smarta platsbyggda lösningar

Kan man ta bort snedtak?
Bygga bort snedtaket Om man nu inte är nöjd med snedtaket kan man ta bort det, i varje fall på begränsade delar.
Kombinerad bänk och klädskåp där kunden valt en härlig vilsam kulör. Mörkbetsad ektopp ger en genuin känsla av kvalite. Att, som i detta fall, låta delar av den platsbyggda lösningen bilda en bänk istället för att välja högskåp i hela rummet skapar mysfaktorUtnyttja varje millimeter av väggen för maximal förvaring och skapa den ordning och reda du drömt om. Tack vare att det är en vit garderob känns den inte tung och den krymper inte rummet utan känns bara som en naturlig del av rummet

Här lämnas ingenting åt slumpen och de olika materialen möts i en fantastisk blandning. Den inbyggda garderoben i sitt lutande tak maximeras eftersom den löper från golv till tak och täcker hela väggen. För att garderoben inte ska bli för massiv och tung har den fått delar med glas och med belysning som kan användas för både funktion och mysighet.
Den enda gränsen när det gäller inbyggda garderober är din fantasi – och som tur är har vi gott om den. Vårt team av designers och hantverkare har många års erfarenhet av att skapa skräddarsydda garderober som är skräddarsydda för våra kunders specifika behov och önskemål. Oavsett om du behöver en garderob för ett litet rum eller ett stort rum kan vi skapa något som är både funktionellt och snyggt. Vi förstår att inbyggda garderober är en investering, som därför använder vi endast material och konstruktionsmetoder av högsta kvalitet för att se till att din garderob håller i många år framöver.Houzz använder cookies och liknande teknik för att anpassa min upplevelse med relevant innehåll och det bästa Houzz produkter och tjänster kan erbjuda mig. Genom att klicka ’Acceptera’ accepterar jag detta, så som det vidare beskrivs i Houzz Cookie Policy. Jag kan avvisa icke-essentiella cookies genom att klicka ’Administrera preferenser’.

Betydligt enklare och billigare blir det att sätta hyllplan under snedtaket som i den här fina lägenheten, och i andra änden av samma kök har man löst det relativt enkelt med hjälp av skåp i olika höjder. Smart!
Precis så här har vi det i vårt sovrum – snedtak över huvudänden av sängen. Jag tycker att det funkar bra att ställa sängen så här, då finns det ingen anledning att gå där taket är som lägst och man slår inte huvudet när man sätter sig upp. Eftersom det sällan finns plats att hänga tavlor över sängen när väggen är så låg är det ett smart tips att antingen tapetsera väggarna med en mönstrad tapet eller sätta dit en sänggavel, så att det inte känns för kalt. Har man snedtak på det här sättet i ett sovrum kan man också fixa garderobsförvaring längs med snedtaket förstås, med klädstång och skohyllor. Fäst en gardinskena framför så kan du dölja hela rasket bakom ett fint draperi. Att ställa sängen på andra ledden är lite lurigare, här är det lättare att få en bula när man vaknar. Vi har gjort så här i barnrummet och där funkar det bättre eftersom barnen helt enkelt är kortare (de lyckades till och med hoppa utan att slå sig), ett annat knep är att som här ställa sängramen direkt på golvet utan ben under för att skapa lite mer plats. Har man helt brutala snedtak, som börjar ända nere vid golvet, är mitt tips att bygga för den nedersta delen med en ny vägg så att sängen kommer ut en bit i rummet. I barnens rum på Gotland har vi såna snedtak, och där sover barnen i Hemnes som ordnar den saken automatiskt eftersom ryggstödet gör att sängen hamnar en bit ut i rummet.

Att bygga kök under snedtak kräver lite mer planering, men det går! Här ovan skymtar ett platsbyggt kök med flera speciallösningar (se fler bilder här) och även detta kök kan tjäna som inspiration om du funderar på att renovera.
Hej, Maria Soxbo här! Journalist, författare och föreläsare, medgrundare av Klimatklubben och en av Sveriges 101 Hållbarhetsmäktigaste 2021. Jag brinner för hållbarhet och hantverk. Välkommen!

När jag var liten var jag avundsjuk på kompisar som hade snedtak i sitt rum, det var det mysigaste jag kunde tänka mig. Jag tycker fortfarande att det är både charmigt och mysigt med snedtak, men i ärlighetens namn är det ju inte helt lättmöblerat alla gånger. Särskilt inte om en av familjemedlemmarna är närmare två meter lång.
Det bästa sättet att utnyttja utrymmet under snedtak måste ju ändå vara för förvaring, eftersom takhöjden oftast är för låg för att man ska kunna röra sig bekvämt där. Den platsbyggda lösningen till vänster är enkel men supersnygg, och vill man stuva undan fulare grejer så kan man ju sätta luckor framför de två undre hyllplanen. En enklare, snabbare lösningen ser vi till höger, där man helt enkelt fäster hyllplan på konsoler.Sovrummet är ca 19 kvm, snedtak med en höjd på fyra meter upp i nock. Bänken består av sju stycken 40 cm breda skåp, Ikeas köksserie Metod. Sänggaveln är hemmagjord.Jag har nästan precis flyttat in i en hyreslägenhet (5:a) tillsammans med min sambo. Det är första lägenheten om jag bortser från min tidigare etta som inte var ett så intressant boende. Jag är nybörjare vad gäller inredning och tar gärna emot förslag på hur jag kan göra för att få ett fint hem. Som sagt har vi inte bott här länge så jag har en hel del kvar att ta tag i innan det blir färdigt. Men snälla, kom med förslag och tips, fler bilder kommer upp!20-talsvilla på landsbygden i hjärtat av Hälsingland. 123 kvm eternithus med bruna fönster och två sovrum byggs ut till 200 kvm vitt drömhus med torn och 5 sovrum. I det här albumet delar vi allt från skisser till utbyggnad, takbyte och fasadbeklädnad. Interiör per rum delas i separata album.

Ett budgetrenoverat sovrum där vi försökt utnyttja snedtak (som måste vara djävulens påfund 😉 ) så gott det går på ett snyggt sätt. Mer info under bilderna.Lite bilder från vårat sovrum. det har vart två rum innan men som blivit ett så det är en halvvägg i mitten, den gillar jag men det är så svårt att veta hur man ska möblera dessutom så är det snedtak. Så tips tar jag gärna emot!

Vårt sovrum som vi delar med minsta dottern. Vi håller just nu på att dela upp rummet i två ”rum” med hjälp av ett draperi. Det mesta är klart men det ska införskaffas nya nattduksbord och sänglampor både till tösen och till oss. Sen blir man väl aldrig riktigt ”färdig” det kan ju alltid piffas lite till ! Mer bilder kommer allt eftersom.
Ett sovrum med snedtak kan vara lite trixigt att inreda eftersom man saknar bra väggar att ställa möblerna mot. Det behöver inte vara ett problem eftersom det faktiskt inte ska vara så mkt möbler i ett sovrum. En säng, sängbord med lampa och kanske en byrå är tillräckligt. Det bör vara sparsmakat och enkelt inrett för en harmonisk känsla och bra feng shui. Däremot så är förvaring viktig eftersom du inte vill ha sakerna utspridda i rummet som skapar kaos.

Myskänsla i sovrummet fixar du med kuddar, överkast och kanske gardiner, beroende på hur fönstret ser ut. Ha många kuddar och gärna en snygg filt eller fuskpäls vid fotänden.
För att undvika den där fula klädhögen på stolen där kläder som man använt en dag men som inte hunnit bli smutsiga finns en jättebra lösning: en sådan där hängare som man hänger ovanför dörren- då kan man hänga kläderna där istället. Blir lite snyggare än en herrbetjänt.Ett bra sätt att skapa förvaring för sovrum med snedtak är att ordna inbyggd förvaring- då måste du vara lite händig eller anlita en snickare så det blir snyggt.

Att hitta möbler är inte alltid lätt men på nätet finns ett stort urval. Har du bestämt dig för inredningsstil är det bara att hitta en inredningsaffär med denna stil och shoppa loss (inom rimliga gränser:) På Inreda.org som är en samlingssida för inredning på nätet hittar du speciellt utvalda möbler i klassik, new england, orientalisk och rustik stil.

Det bästa du kan göra om du har snedtak i sovrummet, är att placera sänggaveln under snedtaket. Detta ger mest balans i rummet. Ni kan även öka förvaringsutrymmet med en inbyggd säng. En bekväm liten sängvrå blir ännu mer funktionell, när du lägger till smala sänghyllor, plus förvaring vid foten och under sängen. En Ikea säng som Bremnes med förvaringslådor under sängen är perfekt i detta exempel. Och ska ni ha garderob i snedtaks sovrummet, gör som på bild nedan och installera skräddarsydda skjutdörrar.Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Ett annat smart belysningsknep är att montera en större ljuspanel i snedtaket. Det skapar illusionen om att ljuspanelen egentligen är ett fönster. Samtidigt får du riktigt bra ljusflöde från den här typen av belysning, vilket är extra viktigt i rum med snedtak som annars kan kännas små och mörka. Belyser ni såhär, då kommer utrymmet med snedtak genast kännas större.
Som ni ser kan man få det riktigt bra trots det skrymmande snedtaket. Det handlar bara om at planera och tänka lite mer utanför boxen än med ett fyrkantigt rum. När det kommer till fönster på snedtakets väggar, då är motoriserade skärmar som kan öppnas från toppen eller botten bäst. Det gör att du enkelt kan styra ljuset även på höga, lutande fönster.

We and our partners use cookies to Store and/or access information on a device. We and our partners use data for Personalised ads and content, ad and content measurement, audience insights and product development. An example of data being processed may be a unique identifier stored in a cookie. Some of our partners may process your data as a part of their legitimate business interest without asking for consent. To view the purposes they believe they have legitimate interest for, or to object to this data processing use the vendor list link below. The consent submitted will only be used for data processing originating from this website. If you would like to change your settings or withdraw consent at any time, the link to do so is in our privacy policy accessible from our home page..Även speglar har en förmåga att öppna upp rummet. Det beror på att speglarna reflekterar solljuset, vilket gör att hela utrymmet känns ljusare och luftigare. Inred med Ljus och luftig inredning om du bor med snedtak. Och man kan inte hänga lika mycket på väggarna som i ett hem med raka väggar. Om du ställer ett matbord under snedtak kan det lätt bli instängt och trångt, använd istället golvytan och ställ bordet mitt i rummet för att det ska kännas luftigt. Inred sen med nätta eleganta möbler, som får ytan kännas större inte mindre. Ingen byggerfarenhet? Ingen fara. Då kan du köpa vanliga hyllor med fästen. Allt du behöver göra är att kapa hyllorna till en längd som passar snedtaket. Då kan du förvara kläder och skor på hyllorna. Du kan lägga lådor på hyllorna för att göra det lättare att organisera dina kläder. Säng mot snedtak.Ett annat sätt att övervåning med snedtak är att placera sängen mot en vägg som vetter mot snedtaket. Om sängen har tillräckligt med utrymme för att sitta upprätt är det bra. Annars kan du dra sängen framåt tills takhöjden är rätt. Du kan använda utrymmet bakom sängen (mot snedtak) som förvaringsutrymme. Bäst blir det dock om du köper en sänggavel som döljer utrymmet bakom. Från sidorna kommer du då åt det du förvarar bakom sängen (förvara saker i lådor med hjul så är lådorna lättare att dra ut).

Vad ska man ha för färg i sovrummet?
Varma och pigga kulörer är toppen för kreativiteten, men just i sovrummet brukar svala skogstoner i grönt, havs- och himmelnyanser i blått, jordnära beige och – inte minst – lugnande grått göra susen för hur bra vi sover.
Eftersom olika snedtak har olika vinklar finns det heller inte några särskilda möbler att köpa, ofta behöver du bygga platsbyggda möbler eller allmänt ha låga möbler. Att inreda med låg takhöjd på två sidor, då är att inreda med låga möbler är ett smart drag! Det gör att taket känns högre och utrymmet allmänt känns större. På samma sätt kommer plattformssängar och låga soffor, att fungera bättre här, fullhöjdssängar och stora skrymmande stora soffor.Det kan vara utmanande att välja belysning till snedtak, då man kanske inte kan ha vanliga taklampor. Då får man hitta andra armatur lösningar. Att sätta upp flera spottar i taket blir ofta snyggt, då de är diskreta men ger ett behagligt ljus. Sovrummet ligger ofta där det är snedtak, vilket är praktiskt eftersom det då inte spelar så stor roll att rummet där du mest ligger har lägre takhöjd. Men ofta finns det även kläder i omlopp. Då är är det bra att ha förvaringsytan under snedtaket. Det beror förstås på takets förutsättningar, det är svårare att dekorera ett snedtak som når ända till golvet än ett sadeltak som slutar på ett avstånd av 1,5 meter från golvet. Inbyggda garderober kan vara en bra lösning. Om du vill bygga en garderob under ett snedtak, blir det snyggast om du installerar den vertikalt från MDF eller spånskiva kopplad till golvbalken. Sedan monterar du separata hyllor mellan de vertikala skivorna. Även om du i vanliga fall skulle dra dig för att använda rent vitt på allt som tak, väggar och golv, kan det i detta fall vara rätta grejen för att öppna upp utrymmet. Genom att måla alla ytor vita kommer hela våningen med snedtak se dubbelt så stor ut, som om den tex haft träfärg. Och att vara omgiven av vitt och ljust, är som att vara inne i ett stort, pösigt moln … långt ifrån det ofta stereotypa trånga, snedtak utrymmet.Vill ni ha ett hemmakontor i ert snedtak rum? Då kan att bygga ett semi-inbyggt skrivbord under takfoten, vara en god idé. Om du har grundläggande snickarkunskaper och en gör-det-själv-ådra, kan du konstruera något som liknar skrivbordet som visas här med hjälp av beställt timmer och flytande hyllor, för en funktion som utnyttjar varje tum av utrymme.

Inreda en övervåning med snedtak kan ha sina utmaningar minst sagt. När man har ett snedtak i rummet, går det bara inte att inreda helt som vanligt. Utan man måste planera annorlunda och framför allt när det kommer till förvaringsutrymmet i rummet. Jag bodde nyss i en stor loftvåning och minns jag slog huvudet ofta i snedtaket i sovrummet. Jag insåg snart att de placerat sängen helt fel i förhållande till takets lutning. Det är sådana saker man måste tänka på när man ska inreda ett rum med snedtak.
Fördelen med att bygga en garderob själv är att du kan välja exakt hur många hyllor den ska ha och hur stora hyllorna är. Om du inte vill att hyllorna ska synas, klipp till garderobsdörrarna och häng dem med gångjärn. Du kan också börja med till exempel ett garderobssystem från Ikea och såga överdelen i samma vinkel som snedtaket. Du kan använda en bredare taklist för att täcka den övre delen av garderoben. Om du målar garderoben i samma färg som väggen kommer den att se inbyggd ut.

Ljussättningen har stor betydelse i ett mindre rum. Genom att ha olika ljuskällor med softare ljus kan du skapa en illusion av att konturerna suddas ut och därmed en större känsla.

Varma och pigga kulörer är toppen för kreativiteten, men just i sovrummet brukar svala skogstoner i grönt, havs- och himmelnyanser i blått, jordnära beige och – inte minst – lugnande grått göra susen för hur bra vi sover.
Tända lampor med starkt sken gör dig pigg. Välj därför gärna dimmerbar belysning och tona ner på kvällen, på så vis hinner kroppen ställa om och förbereda sig.Grönt associeras med välmående och psykisk hälsa, men det är inte allt. Färgen – som vi hittar i skog och natur – sägs också fungera naturligt stresslindrande.Rosa toner skapar intrycket av trygghet. Det här gäller främst ljusa nyanser i färgskalan – gärna med grå pigment – för att undvika att sovrummet känns barnsligt.

Att känna trygghet i sovrummet kan göra att du sover bättre. Ett sätt att göra det på är att framhäva personliga detaljer och dina favoritföremål, oavsett om det är ett inramat foto, en souvenir från semestern eller en gåva som ligger dig extra varmt om hjärtat.
Djupt och mörkt som havet eller ljust som skyn en tidig sommarmorgon – alla blå toner verkar lugnande. Tänk dock på att mörka färger upplevs förminskande för ett rum, så är sovrummet litet kanske det är bättre att satsa på en ljusare nyans.Många gånger har man sovrummet där snedtaket finns, vilket är praktiskt eftersom det inte gör så mycket att det är lägre takhöjd i ett rum där man mest ligger ner. Men ofta har man också kläderna och garderoberna där. Just förvaring är bra att placera under snedtaket. Självklart beror det på snedtakets förutsättningar, ett tak som lutar hela vägen till golvet kommer bli svårare att inreda än ett snedtak som slutar 1,5 meter från golvet.

Hur får man ett mysigt sovrum?
Så skapar du ett mysigt sovrum – 10 tipsBÖRJA MED MJUK INREDNING FÖR ETT LUGNANDE INTRYCK. … ANVÄND DIG AV LJUS FÖR RÄTT STÄMNING. … PLACERA DIN SÄNG I BLICKFÅNGET. … TA IN INSLAG AV NATUREN – DET GÖR OSS LUGNA. … INRED MED DETALJER SOM GÖR HELHETEN FÖR ETT MYSIGT SOVRUM. … PLACERA UT LEVANDE LJUS. … BÄDDA MED MYSIGA SÄNGKLÄDER.
Rum med snedtak kan kännas trånga, men genom några enkla knep kan du skapa en illusion om att taket är högre än det egentligen är. Ett sätt är att måla både tak och väggar i ljusa färger. Vitt och andra ljusare färgnyanser öppnar upp rummet medan mörka färger får det att se mindre ut.Det kan vara svårt att inreda ett rum med snedtak eftersom de flesta möbler i möbelvaruhusen inte är anpassade efter snedtak. Eftersom olika snedtak har olika vinkel finns det heller inte några särskilda möbler att köpa, ofta behöver du bygga platsbyggda möbler eller hitta smarta lösningar. Vi har som tur är flera bra inredningstips till dig som har snedtak hemma.

Spotlights är bra eftersom de är diskreta men samtidigt ger ett fint ljus. Även stora ljuspaneler kan bli effektfulla då de skapar illusionen av takfönster.
Om snedtaket är mycket sluttande brukar det fungera bäst att utnyttja utrymmet till förvaring. Bygg exempelvis platsbyggda skåp eller garderober. Du kan även köpa färdiga garderober som du sågar till i rätt vinkel i ovankant. Du kan ställa en säng mot huvudändan mot snedtaket men dra ut sängen en bit så du får plats med förvaring bakom sängen.Om snedtaket \u00e4r mycket sluttande brukar det fungera b\u00e4st att utnyttja utrymmet till f\u00f6rvaring. Bygg exempelvis platsbyggda sk\u00e5p eller garderober. Du kan \u00e4ven k\u00f6pa f\u00e4rdiga garderober som du s\u00e5gar till i r\u00e4tt vinkel i ovankant. Du kan st\u00e4lla en s\u00e4ng mot huvud\u00e4ndan mot snedtaket men dra ut s\u00e4ngen en bit s\u00e5 du f\u00e5r plats med f\u00f6rvaring bakom s\u00e4ngen.

Det kan vara lite svårt att välja belysning till snedtak, men det finns några armaturtyper som passar bättre än andra. Spottar i taket blir ofta snyggt då de är diskreta men ger ett behagligt ljus. Ett annat knep som gör att rummet känns ljusare och rymligare är att montera en större ljuspanel i snedtaket. Det skapar illusionen om att ljuspanelen egentligen är ett fönster. Samtidigt får du riktigt bra ljusflöde från den här typen av belysning, vilket är extra viktigt i rum med snedtak som annars kan kännas små och mörka.
Spotlights \u00e4r bra eftersom de \u00e4r diskreta men samtidigt ger ett fint ljus. \u00c4ven stora ljuspaneler kan bli effektfulla d\u00e5 de skapar illusionen av takf\u00f6nster.- I master bedroom med eget f\u00f6nster blir det matta under s\u00e4ngen, kanske samma som i det andra rummet, nattduksbord och ett sminkbord vid v\u00e4ggen p\u00e5 v\u00e4nster sida av s\u00e4ngen. Taklampa och bordslampor. H\u00e4r \u00e4r tapeten blickf\u00e5nget.

5 mattor, 4 s\u00e4ngbord, 1 runt bord, 1 halvm\u00e5nebord, 1 byr\u00e5, 1 sminkbord sm\u00e5 lekm\u00f6bler, f\u00f6rvaringskorgar, tavlor, speglar, s\u00e4ngkl\u00e4der, vintagetyg till s\u00e4ngkappor och s\u00e4nggavlar, madrasser och kuddar till l\u00e4sh\u00f6rnan, leksaker, taklampor samt bordslampor.
– I lilla sovrummet uppe till v\u00e4nster, 90-s\u00e4ng (har vi redan), lugn tapet (har vi redan), sm\u00e5f\u00f6rvaring till v\u00e4nster om s\u00e4ngen i form av korgar eller liknande. Mysig matta till h\u00f6ger om s\u00e4ngen. M\u00e5larstaffli, lekk\u00f6k, tallrikshylla etc p\u00e5 den stora v\u00e4ggen. Men inga djupa saker som skymmer ljuset. Jag har ritat till kryp in-et som de missat p\u00e5 planritningen. D\u00e4r blir det kuddmys och l\u00e4sh\u00f6rna.

H\u00e4r kommer en riktigt kasst handritat planritning som visar mina tankar. Det \u00e4r ej skalenligt, men jag har koll p\u00e5 m\u00e5tten och vilken storlek p\u00e5 m\u00f6blerna som kommer funka. Detta \u00e4r allts\u00e5 hur jag t\u00e4nker mig m\u00f6bleringen och placeringen. Vi f\u00e5r se om det blir s\u00e5 h\u00e4r, eftersom man aldrig vet vad man hittar eller hur man k\u00e4nner n\u00e4r man v\u00e4l st\u00e4ller saker p\u00e5 plats. Detta \u00e4r mina initiala tankar iallafall \u2193
Ser fram emot detta! Undrar hur l\u00e5ngt jag kommer denna sommaren? Nu \u00e4r ju grundjobbet gjort och det \u00e4r bara sj\u00e4lva inredningen kvar! Min dr\u00f6m och tanke \u00e4r ju att det mesta ska fyndas och vara en billig men lyxigt vacker l\u00f6sning p\u00e5 en sv\u00e5rinredd yta med massa snedtak och knasiga vinklar. Kanske k\u00f6per jag nya mattor, men resten vill jag helst hitta p\u00e5 loppis.- I mellanstora sovrummet som delar f\u00f6nster med det lilla blir det stor matta under s\u00e4ngen. Ett halvm\u00e5nebord p\u00e5 v\u00e4nster v\u00e4gg och liten byr\u00e5 vid fot\u00e4ndan. Nattduksbord.

– I \u00f6vre hallen t\u00e4nker jag mig en rund jutematta och ett runt l\u00e5gt bord med blommor p\u00e5. Mitt emot en spegel eller tavla p\u00e5 v\u00e4ggen. I mellanrummet r\u00e4cker det med en trasmatta.
Eftersom tapeten \u00e4r lugn och ljus t\u00e4nker jag mig en inredning som \u00e4r detsamma. Inte massa tunga stora m\u00f6rka m\u00f6bler. Det kommer helt enkelt inte f\u00e5r plats! Pasteller, tr\u00e4rent, en lurvig lekmatta och grund f\u00f6rvaring p\u00e5 v\u00e4ggen. Kanske hittar jag en gammal furutallrikshylla som kan bli bokf\u00f6rvaring? Kroklister och sm\u00e5 sk\u00e5p? Vi f\u00e5r se! Tanken \u00e4r att det ska vara ett sovrum som kan bli vuxenrum senare. Inte allt f\u00f6r barnsligt, men \u00e4nd\u00e5 mysigt f\u00f6r Lynn n\u00e4r han \u00e4r barn och ton\u00e5ring. \u00c5h herregud vad tiden fl\u00f6g iv\u00e4g i v\u00e5rt huvud. D\u00e5 kanske vi har ett nytt hus p\u00e5 \u00d6sterlen? Kommer ju vilja flytta n\u00e4r det \u00e4r inrett och klart, heheeeee.Hoppas ni tycker att det \u00e4r sp\u00e4nnande att f\u00f6lja med i f\u00f6rvandlingen. Jag t\u00e4nker att det \u00e4r roligare att se loppisfynden sen n\u00e4r ni vet exakt vad det \u00e4r jag letar till, s\u00e5 man verkligen h\u00e4nger med i tankarna. Puss!

En liten byr\u00e5 med spegel och lampa p\u00e5, ett halvm\u00e5nebord vill jag fynda. Jag ser framf\u00f6r mig det enorma f\u00e5nget av syren (vi har ju massor med buskar p\u00e5 tomten, undrar om de \u00e4r lila eller vita?) i vas varje juni n\u00e4r vi \u00f6ppnar upp huset och f\u00e5r v\u00e5ra f\u00f6rsta g\u00e4ster. Naturmattor, str\u00e5v\u00e4skor och loppisfyndad konst.

Snåla inte med antalet kuddar. För den rätta hotellkänslan behövs ett generöst antal som gör att sängen ser oemotståndligt inbjudande ut. Grunda med avlånga kuddar som ger bra stöd, följ upp med stora, mjuka, generösa kuddar och avsluta med en klassisk huvudkudde.
För att få till lyxig hotellkänsla i sovrummet är valet av textilier nyckeln till framgång. Genom att inreda med textilier i neutral färgskala av hög kvalitet skapar du den rena, mjuka känslan som hör hotellrummet till. Skippa överkastet och låt lakan och örngott synas – placera istället ut en pläd vid sängens fotände.Välj kritvita lakan för den klassiska hotell-looken, eller ljusa linnelakan för den mer avslappnade inredning du kan se på mindre boutique-hotell. Vill du få än mer autentisk hotellkänsla kan det vara värt att damma av mangeln i tvättstugan – ingenting slår känslan av nymanglade, stärkta lakan!

Hur måla rum med snedtak?
Genom att låta färgen fortsätta upp längs snedtaket så förlänger man rummet och gör det mindre snett. Du skapar rymd, bara genom att måla! Omvänt kan du också bryta en stor och hög vägg genom att dela den på mitten. Måla den mörkaste färgen längst ner och den ljusa ovanför.
Vi undrar hur vi ska inreda vårt allrum på övervåningen (snedtak nästan ända ner till golvet). Vi är i 60-årsåldern och det är svårt att hitta tips som passar.

Hur ska man inreda ett avlångt sovrum?
Ett smalt och avlångt rum kan kännas knepigt att göra snyggt, men det finns tricks du kan använda.Lägga golvet på tvären för att göra rummet känns större.Använd ljusa färger på golv och väggar för att öppna upp utrymmet.Belysning och speglar skapa illusioner av ett större rum.Balansera inredning med designfunktioner.
Från 30-talets svenska folkhem, genom trångboddhet, industrialisering och bostadskris, fram till dagens digitaliserade bostadsaffär har vi växt till en av landets största mäklarföretag. Idag förmedlar vi bostäder, nyproduktionsprojekt, skog & lantbruk samt kommersiella fastigheter över hela landet och i Spanien. Även om förutsättningar ser betydligt annorlunda ut idag jämfört med på 30-talet så är ambitionen densamma, att hjälpa kunderna till en riktigt bra affär.Bra belysning är viktigt och gärna nätta lampor. Satsa på flera små hellre än en stor. Fastna inte i bordslampor utan titta även på vägglampor. Spotlights i taket är ett bra sätt att få rummet så ljust som möjligt, vilket sin tur får det att kännas större.Fäst gardinskenan i taket och låt gardinerna gå från tak till golv. Detta ger en känsla av högre takhöjd och mer rymd. Satsa på tunna ljusa gardiner som ger en luftig känsla.

Vad ska man inte ha i sovrummet?
Spegel, spegel på väggen därStäll inte sängen framför fönstret.Sätt inte upp hyllor eller skåp ovanför sängen.Ha inga vattenelement i sovrummet.Undvik lampor rakt ovanför sängen.Och en allmän regel: ha inte för mycket saker.
Har du begränsad yta i ditt sovrum och svårt att få till det utan att det känns trångt? Det krävs inte stora ytor för att få till ett bra rum att sova i utan det man behöver är planering och kluriga lösningar. Här kommer mina bästa tips på hur du ska tänka för att utnyttja ytan på bästa sätt och få det att kännas så rymligt som möjligt så att även ditt lilla sovrum kan bli det där sköna rummet man kan drömma gott i.

Har du ett litet sovrum med snedtak. Ställ då sängen under snedtaket där taket är som lägst för att frigöra yta att röra dig på och ta tillvara på rymden i rummet.
En enkel tumregel för mindre rum är ”små utrymmen – ljusa färger”. Svårare än så är det inte och en bra regel att jobba från för att få rummet att kännas så stort som möjligt. Så utgå från ljusa och neutrala färger på de stora ytorna och sätt sen till färg och mörkare nyanser på textilier och detaljer.Om du har begränsad golvyta och inte rymmer sängbord på golvet bredvid sängen är ett bra sätt att sätta en hylla över sängen för förvaring av böcker och väckarklocka, eller hitta en sänggavel som rymmer både förvaring och avställningsyta.

Den möbeln som tar mest plats i sovrummet är sängen så har du ett mindre sovrum är det bra att inte satsa på en för stor säng. Fundera igenom hur bred säng du behöver och köp inte större än nödvändigt.Försök att utnyttja alla utrymmen till något och glöm inte väggarna. Använd de inte bara till att hänga upp tavlor utan gör smarta förvaringslösningar och upphängningar. Man kan t.ex. ha krokar på väggen bakom dörren för att hänga kläder eller en lina på en liten vägg för smycken. Tänk noga efter vad det finns för utrymmen och hur man kan använda dessa på effektivaste sätt.

Behöver man förvara saker i sovrummet så är det bra att satsa på smart förvaring. Utnyttja utrymmet under sängen och väggytorna istället för golvet, om du har begränsad golvyta. Öppna hyllor på väggen ger en luftig känsla men kräver att man har ordning på sina saker. Satsa på möbler som fyller en funktion och som du verkligen behöver och kommer använda.
Det som binder samman ett mysigt sovrum är detaljerna! Har du några böcker eller tidningar hemma som du tröttnat på? Stapla dem på fönsterkarmen eller på ditt nattduksbord och addera vackra detaljer ovanpå.