Posted on

Spela Biljard I Malmö

Det är tillåtet att ”skjutsa” i bollar, alltså spela en boll på en annan boll. Undantaget är åttan. Du får inte använda åttan som första boll. Du får inte heller sätta åttan med hjälp av en skjuts.

Du måste alltid träffa någon av dina egna bollar först. Om man missar eller råkar göra en felstöt (foul) måste man lämna bordet. Då är det nästa spelares tur.Lägg upp alla femton bollarna i triangeln. Vilken boll som helst kan ligga överst. En helfärgad och en halvfärgad boll måste ligga i varsitt hörn, och åttan ska ligga i mitten. Försök att blanda hel-och halvfärgade bollar så mycket det går.

8-ball är ett så kallat dessängspel. Det betyder attt du inför varje stöt måste säga vilken boll du vill sätta i och i vilket hål, om det inte är väldigt uppenbart. Detta kallas för dessäng. Det är extra viktigt om du tänker valla eller spela en kombinationsstöt. Du måste ange dessäng på alla stötar utom vid sprängningen.
Börja spelet genom att träffa bollen överst i triangeln för att ta isär upplägget. Sätter du en boll i sprängningen får du fortsätta spela. I nästa stöt kan du välja att spela på höga eller låga nummer. Det spelar ingen roll vilken sorts boll som gick i sprängningen.Innan någon av spelarna har satt en boll med dessäng är bordet öppet. Det betyder att det går att spela på vilken boll som helst utom åttan. Men om någon av spelarna sätter till exempel en halvfärgad boll på dessäng måste den fortsätta spela på de halvfärgade sen.

De helfärgade är numrerade 1-7. De halvfärgade är numrerade 9-15. Den helsvarta bollen är nummer åtta. När du börjar spela har du och motståndaren sju bollar var, hela- eller halvfärgade. Ingen har den svarta åttan.

Får man träffa 8an i biljard?
Du måste däremot lämna över och låta den andra spelaren slå sin stöt. Att sätta 8an är strängt förbjudet, så länge du inte har satt alla dina andra bollar.
En foul är en så kallad felstöt. En felstöt är något som bryter mot spelreglerna. Varje foul ger motståndaren boll i hand över hela bordet. Det betyder att köbollen får placeras var som helst på bordet.Bestäm vem av spelarna som ska börja spela. Placera köbollen mittemot triangeln på andra sidan bordet. Den kan ligga var som helst bakom kvarterslinjen Länk till annan webbplats..

Om både vit boll och åttan går i hål vid sprängning – Motståndaren får spränga om. De kan också ta boll i hand bakom kvarterslinjen. Åttan läggs tillbaka på bordet på toppbollens plats.Spelet går ut på att du ska spela i alla dina bollar och sist åttan. Du måste ha fått i alla dina bollar innan du får spela på åttan. Den som först spelar i åttan vinner ett poäng. Därefter börjar man om från början med alla bollar.

Vad händer om man skjuter ner den vita bollen i biljard?
Motståndaren får då ”boll-i-hand” vilket betyder att han eller hon får placera den vita bollar var den vill. Om du lyckas sänka boll nummer 9 i sprängningen har du automatiskt vunnit. Om däremot köbollen (den vita bollen) fortlöper i samma stöt blir boll nummer 9 återplacerad vid markeringen av bordet.
Ledningen på OLTM (O’Learys Trademark) hade identifierat en period av lågt engagemang bland franchisetagare och bland personalen ute på restaurangerna. Det visade sig i mätningar bland annat vara en låg kunskapsnivå om O‘Learys värdegrund, att det fanns spretiga interna medarbetarprocesser och vissa utmaningar kopplat till hög personalomsättning. Kundens önskan var att kunna använda deras kärnvärden som en konkurrensfördel, både för befintliga och potentiella medarbetare. Detta eftersom restaurangbranschen är en bransch med hög personalomsättning där långa eller obefintliga introduktioner kan ha stora negativa konsekvenser på servicen. Genom att tydliggöra vilka O’Learys är, var de kommer ifrån och vad de står för ville de attrahera och behålla rätt kompetens. Uppdraget var att ta ut och aktivera och fördjupa O’Learys kärnvärden och vad de har för djupare innebörd för hela verksamhet.O‘Learys är en svensk franchiserestaurangkedja med konceptet amerikansk sportbar och restaurang. Det finns drygt 140 restauranger i 15 länder varav 90 restauranger i Sverige. 1988 öppnade den första restaurangen i Göteborg och är i grunden en produkt av en kärleksaffär mellan svensken Jonas Reinholdsson och Anne O’Leary från Boston. Vi skulle kunna gå så långt att vi skulle kunna säga att hela affärsidén är sprungen ur kärlek.

Dåvarande VD, Wilhelm Vintilescu, träffade alla medarbetare på 90 restauranger i Skandinavien och genomförde konceptet under en lång turné: ”O’Learys Passion Work”. Syftet var att låta Wille inspirera sina medarbetare genom att dela med sig av sin passion och hur det har varit hans drivkraft under alla år. Vi skapade ett content i form av presentationsmaterial, dekor till presentationen och möten, filmer och tillhörande material som följde med under hela turnén och som medarbetarna kunde arbeta vidare.
O’learys var ett riktigt passionsprojekt – bokstavligt talat. Med passion och engagemang som ledord turnérade den dåvarande VDn Wilhelm Vintilescu land och rike runt till sina medarbetare för att tända den gnista han visste fanns i var och en.

Den tända lågan följdes av sex veckors arbete på varje restaurang med hjälp av en ”Passionstavla” i syfte att förbättra kvalitet i såväl gästmöte, produkt och arbetsmiljö. Hela företagsledningen engagerades och varje restaurang lotsades att uppnå Passion-arbetets högt satta mål såväl som lokalt anpassade aktiviteter.
Traditionellt tillverkas biljardköer av sockerlönn, ett hårt träslag som tål alla de stötar en biljardkö utsätts för. Moderna köer är dock lika ofta tillverkade av glasfiber eller olika kompositmaterial, som kolfiber. Skaftet går vanligtvis att dela på två med hjälp av en gänga i mitten av skaftet. Även denna gänga kan variera i kvalitet och material. Plast är det vanligaste, men det förekommer även rostfritt stål, mässing och trä. Vissa specialtillverkade köer har också gängor gjorda av ben, horn eller andra dyrare material.Andra sätt som en biljardkö kan specialiseras och dekoreras är genom att lägga in mönster i olika material i greppänden av skaftet. Det är till exempel vanligt att man gör inläggningar i träet av exotiska träslag som cocobolo eller bocote, eller andra material som pärlemor eller ebenholts. Olika typer av lindningar gör att spelaren kan få bättre grepp om kön. Det kan till exempel vara läder eller linne. Lite billigare köer har ofta en lindning av nylon, vilket många inte tycker ger en lika bra känsla som materialen av högre kvalitet. För en nybörjare finns det dock ingen anledning att köpa de allra dyraste köerna.

Om du skulle vilja prova på biljard utan att köpa någon kö kan du åka till O’Learys i Mall of Scandinavia, där du kan spela biljard med dina vänner och samtidigt äta gott.Biljard är en sport med långa anor, då de första spåren av biljardliknande spel är så gamla som från 1100-talet. Nästan lika länge har det funnits biljardköer, och de är med andra ord ett sportredskap som verkligen bär på traditioner. Samtidigt har modern teknik påverkat hur man tillverkar biljardköerna och vilka material de tillverkas av, vilket har gjort att traditioner och teknik möts i en blandning som skapar de bästa förutsättningarna för biljardspelare.

Vad är åldersgränsen på Olearys?
Åldersgräns de dagar inget annat anges är minst 18 år, då utan målsmans sällskap. Är du yngre än 18 år krävs målsmans sällskap vid ett besök hos oss oavsett tid på dagen/kvällen.
Det går idag att köpa biljardköer för så lite som några hundralappar, och så mycket som uppemot 20 000 kronor. Det finns en mängd olika faktorer som gör att priserna kan skilja sig så mycket åt. Biljardköns konstruktion kan nämligen delas in i delar som köspets, köben, köläder, skaft, grepp med flera. Alla dessa detaljer kan skapas i olika kvaliteter och med olika material och detaljer, vilket sammantaget gör att priset antingen kan hållas lågt eller bli skyhögt. På Interpool kan man till lika stor del avnjuta en middag som att spela spel. Interpool stoltserar med aktiviteter såsom shuffleboard, biljard, pingis, dart och flipper med över 1000 kvm till gästernas förfogande. Här satsar man på klassiska sportbarsrätter i modern tappning utan halvfabrikat och de maler själva burgarköttet. Baren bjuder på stort utbud av öl och ordentliga drinkar. Det här är den version av vår webbplats som är riktad till personer som talar Svenska i Sverige. Om du är bosatt i ett annat land eller en annan region väljer du den lämpliga versionen av Tripadvisor för ditt land eller din region i rullgardinsmenyn.Biljardpalatset huserar i Biografen Strands gamla lokaler och startade ursprungligen med café, poolbiljard och carambolebord och har i etapper utvecklats till dagens fullfjädrade nöjespalats med 2 st välsorterade barer och restaurang.På vår onlineshop Pro Billiard Cues hittar du köer från tillverkare som iQ Custom Cues, Mezz, Molinari, Exceed och Schön. Vi har också stort sortiment på Köfodral och tillbehör. Betala med Klarna, Välkommna!

Är olearys svenskt?
O’Learys är en svensk franchiserestaurangkedja med konceptet amerikansk sportbar och restaurang. Det finns drygt 140 restauranger i 15 länder varav 90 restauranger i Sverige.
Biljardpalatset är Nordens största, Sveriges mest kända samt Stockholms äldsta biljardhall och är ett anrikt ställe som slog upp sina portar 22 November 1963.

Hur mycket kostar biljard på Olearys?
250kr för ett bord i 55min. OBS. Åldersgräns i vårt eventcenter är 18 år eller i målsmans sällskap.
I helgen spelades en succeartad Elittävling i Carambole med nästan hela SverigeEliten. Michael Nilsson vann finalen över Biljardpalatsets Patrik Matthies.

Hur mycket kostar det att spela biljard?
BokaBiljard270:- / tim bordShuffleboard370:- / tim banaDart100 :- / tim banaPingis270 :- / tim bord
Biljardpalatset i Stockholm är Sveriges mest kända biljardhall, etablerad på St:Eriksgatan 52 sedan 1963. Här kan ni spela Biljard, Carambole, Shuffleboard, Pingis, Dart eller Sällskapsspel.

Royal Biljard är en biljardhall i Malmö med 12 biljard- och ett snooker-bord. Förutom att spela biljard anordnar Royal Biljard även trickshower och uppvisningar av elitspelare, det finns också möjligheter att boka privatlektioner för att bli en bättre spelare.
Förutom biljard kan du även spela shuffleboard, snooker (finns ett full size-bord) och dart. Royal Biljard har fulla rättigheter och restaurang i lokalen. Royal Biljard är en biljardhall i Malmö med 12 biljard- och ett snooker-bord. Förutom att spela biljard anordnar Royal Biljard även trickshower och uppvisningar av elitspelare, det finns också möjligheter att boka privatlektioner för att bli en bättre spelare. Förutom biljard kan du även spela shuffleboard, snooker (finns ett full size-bord) och dart. Royal Biljard […] På malmo.se använder vi webbkakor (cookies). En webbkaka är en liten textfil med information som lagras på besökarens dator för att förbättra webbplatsen för dig som besökare.Ett IP-nummer är din unika adress på internet. IP-numret används för att information som skickas över internet ska nå fram till rätt plats. Det enskilda IP-numret är ointressant för oss och vi avidentifierar all information i så stor utsträckning som möjligt. Den information vi har i våra systemloggar sparas endast i syfte att webbplatsen ska fungera bra.

Hur håller man kön i biljard?
Det är till exempel vanligt att man gör inläggningar i träet av exotiska träslag som cocobolo eller bocote, eller andra material som pärlemor eller ebenholts. Olika typer av lindningar gör att spelaren kan få bättre grepp om kön. Det kan till exempel vara läder eller linne.
Här samlar vi aktiviteter som erbjuds dels av Malmö stad, men även aktiviteter som erbjuds av idéburna organisationer, riktade mot personer med erfarenhet av psykisk ohälsa.

Vi använder webbkakor för att analysera hur webbplatsen används, genom att webbkakorna till exempel håller ordning på hur snabb webbplatsen varit för dig och vilka sidor som besökts.
Om du fyller i formulär på malmo.se sparas den information du valt att uppge i våra systemloggar, för att säkerställa att informationen når fram. Information om hur dina uppgifter hanteras får du i samband med att du använder det specifika formuläret.Vi vill att malmo.se ska fungera så bra som möjligt för dig som besökare. För att kunna ta reda på vad vi kan göra bättre analyserar vi hur våra besökare använder webbplatsen och använder webbkakor (cookies).Tänkte att det kunde vara på tiden att få spela biljard och äta något gott igen, så jag har bokat bord för 8 personer på Interpool på lördag. Lite kort varsel kanske men hoppas att det blir bra uppslutning ändå. Till de som är nybörjare eller aldrig provat tidigare, så spelar detta ingen roll. Säkert flera som vill hjälpa till att lära upp.​Vi försöker äta så lite kakor som möjligt, men vi är så nyfikna på att höra hur du hittat hit. Vi hoppas därför att du vill ta en fika med oss och berätta lite mer.

Vad händer om man inte träffar någon kula i biljard?
Du måste alltid träffa någon av dina egna bollar först. Om man missar eller råkar göra en felstöt (foul) måste man lämna bordet. Då är det nästa spelares tur. Den spelare som har satt alla sina bollar får spela på åttan.
När man har fått sin bollserie går spelet ut på att sänka sina bollar innan man får försöka sänka 8:an och därmed vinna omgången. Man behöver inte sänka bollarna i någon speciell ordning (som i 9 ball) men måste hela tiden träffa en boll tillhörande sin egen serie först, annars blir det foul.

Spelet 8 ball går ut på att sänka den svarta bollen med nummer 8, men innan man får göra det måste man ha sänkt alla bollar i sin serie – antingen de ”halva” bollarna (1-7) eller de helfärgade (9-15) beroende på vilken bollserie man blivit tilldelad.

Vilken serie man får (om man blir ”hela” eller ”halva”) bestäms av den spelare som först avsiktligt sänker en boll efter sprängningen, bollar sänkta i själva sprängningen räknas inte som avsiktliga. Bollarna måste sänkas med dessäng vilket innebär att man när stötarna inte är uppenbara ska kunna ange vilken boll man ska sänka och i vilket hål. Efter sprängningen och innan någon boll har sänkts med dessäng är bordet öppet.
På hsb.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Vissa cookies används även för att optimera vår kontakt med dig som webbanvändare och för att kunna ge förmånliga erbjudanden som kan vara intressanta för dig genom annonsering (målinriktad nätreklam). Genom att klicka på acceptera och fortsätta använda hemsidan samtycker du till att dessa cookies används.Cookies kan också delas in i förstaparts- och tredjepartscookies. Förstapartscookies är cookies som sätts av hsb.se (innehavaren av webbplatsen). Tredjepartscookies sätts av en annan webbplats, t.ex. för statiskanvändning av webbsidan eller annonsering.Dessa kakor är obligatoriska. De ger tillgång till basfunktionerna för webbplatsen och de relaterade tjänsterna. Utan de här kakorna kan inte webbplatsen fungera. Därför går de inte att inaktivera.

Besökaren ska också samtycka till att cookies används, med undantag för sådana cookies som är nödvändiga för att överföra ett meddelande via ett elektroniskt kommunikationsnät eller sådana cookies som är nödvändiga för att erbjuda en tjänst som du som webbplatsanvändare efterfrågat.
Statistiska kakor samlar in och rapporterar information om hur du som besökare interagerar med webbplatsen. Informationen hjälper oss att förstå hur vi kan förbättra ditt besök på webbplatsen.

Cookies som används för marknadsföring i andra kanaler gör det möjligt för oss att kommunicera med dig och visa dig så relevanta annonser som möjligt efter ditt besök på vår webbplats eller våra digitala tjänster.
För sådan behandling som vi bedömer faller utanför en intresseavvägning mellan dina och våra berättigade intressen är den lagliga grunden för behandling samtycke.Du har möjlighet att stänga av cookies genom din webbläsare, det gör du genom att besöka sidan anonymt. Hur du gör detta skiljer sig åt beroende på vilken webbläsare du har. Om du inte accepterar cookies, finns det vissa delar av hsb.se som du inte kommer att kunna använda. I webbläsaren kan du också se över vilka cookies som lagrats tidigare och radera dessa. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information.

Hur länge vi behandlar dina personuppgifter varierar beroende på vilken cookie som sätts i din webbläsare. Beständiga cookies finns kvar på din dator till dess att du tar bort dem eller utgångsdatumet passerat och du återkommer till vår webbsida. Tillfälliga cookies saknar utgångsdatum och lagras temporärt i din dator under tiden du är inne på vår webbsida. När du stänger ned din webbläsare försvinner eventuella sessionscookies.HSB är ett samlingsnamn för HSB Riksförbund, dess dotterbolag samt de regionala HSB-föreningarna. Samtliga använder webbsidan hsb.se och använder sig av cookies. Det innebär att de olika bolagen och föreningarna kan vara ansvariga för utplacering av cookies på olika delar av webbplatsen. För att ge dig en bättre överblick innefattar denna policy information för hela webbplatsen, oavsett vilket bolag eller förening som har placerat ut cookies på en viss del av hemsidan. I HSBs lista över cookies anges vilka cookies som används på olika delar av hsb.se.