Posted on

Stark Drive Sverige

Drive LBG kommer att verka för att samla, demonstrera samt öka kunskapen, innovationskraften och utvecklingsmöjligheterna med hållbara lösningar för flytande biogas (LBG) på såväl nationell som internationell nivå. Energimyndigheten fick uppdraget och i slutet av 2018 beviljades Energigas Sverige stöd att under tre år vara värd för Innovationskluster för flytande biogas, som fick namnet Drive LBG. Ett nyutvecklat system med MacPherson-fjäderben ger en utmärkt linjär respons på förarens styrinstruktioner. Lexus första ”Frequency Reactive Damper”-kolv ger förbättrad körkomfort och stabilitet i hanteringen.

Lexus e-axel används fram och bak. Den fungerar tillsammans med DIRECT4-styrsystemet för fyrhjulsdrift för att justera fordonets hållning, dragkraft och kraftfördelning beroende på körförhållandena. Den främre motorn producerar 150 kW och den bakre 80 kW.
En ny e-TNGA plattform är grunden för att leverera Lexus Driving Signature. Plattformen är otroligt stark men lätt, med batteriet integrerat i chassit under kupén. Detta sänker bilens tyngdpunkt och säkerställer bättre balans, hantering och respons.Informationen på hemsidan är dock svår att tolka som crowdfunding i gängse mening. Vid beställningen måste man kryssa i en ruta att man godkänner företagets regler för sin crowdfunding. Det innebär att när vi vill gör en beställning av en cykel ska vi godkänna att hela priset för cykeln dras direkt, alltså långt innan cykeln levereras.

Via e-post får vi svar från Indiegogo av en talesperson, som säger att kam­panjen stoppades därför att den stred mot Indiegogos användarvillkor, vilket man meddelat Stark Drive. De som stöttade kampanjen har fått tillbaka sina pengar, avslutar talespersonen sitt korta mejl. Vi får inte veta på vilket sätt kampanjen stred mot villkoren.

Till cykelpriset kan det också komma moms eller eventuell tull, eftersom cykeln skickas från Kina. På hemsidan finns uppgifter om sex procent skatt på el­cyklar till Sverige, men inte närmare preciserat vilken skatt det handlar om.På sin webb uppger företaget att cykeln säljs med 180 dagars garanti för tillverkningsfel. Läser man hemsidan på engelska är det svårt att tolka hur de 180 dagarnas tillverkningsgaranti gäller. De hänvisar till en 30 dagars tillverkningsgaranti där Stark Drive kommer att återbetala eller ersätta kunden om produkten krånglar vid normal användning. Kunden måste dock betala frakten för returen.Men snart blev Stark Drive kontaktade av ägare till Mate, ett danskt företag som samtidigt också valt att finansiera sin elcykel via Indiegogo. Mates advokat kontaktade sedan Indiegogo och hävdade, enligt Oscar Starks blogg, att Stark Drive var en bluff, och att det inte var möjligt att sälja en elcykel för 399 dollar. Mate bad Indiegogo att stänga ned Stark Drives kampanj vilket också skedde. Mate ­hävdade att Stark Drive var en kopia på deras cykel, säger Oscar i sin blogg.Men att komma i kontakt med företaget är minst sagt svårt. De svarar inte på flera mejl som vi skickar. Några telefonnummer finns inte angivet på hemsidan. Vi hittar inte heller några andra möjligheter att nå vd:n Oscar Stark privat i Sverige. Så det vi berättar här baserar sig i huvudsak på uppgifter från företagets webb och blogg, och på källor utanför företaget.

Hur företaget förhåller sig till svensk konsumentlagstiftning, som bland annat innebär tre års reklamationsrätt, framgår inte. I väntan på klargörande svar från Stark Drive LLC och vilket skydd som finns för dem som förskottsbetalar för sina beställningar, ser vi tydliga risker att beställa en Stark Drive Bike.
Företaget Stark Drive LLC har ambitionen att sälja elcyklar globalt. Till superlåga priser. 399 dollar är prislappen på bas­modellen, när man går in på hemsidan. Och den här aggressiva prissättningen har givit uppmärksamhet. Inte minst affärs­press har gett utrymme för entreprenören Oscar Stark som är den drivande bakom företaget.Stark Drives kampanj avviker mycket från gängse bruk, där ett crowfunding­företag går in som en extern part, som ­garanterar och övervakar så att insamlade pengar verkligen används som ut­lovats. Det är väldigt oklart vilken säkerhet som finns för att pengarna används som avsett och att en cykel verkligen kommer att levereras.

Oscar Stark började leta efter andra möjlig­heter till crowdfunding, och bestämde sig till slut för att göra det via Stark Drives hemsida starkdrive.bike. Enligt Oscar har finansieringen varit framgångsrik. Man har nu fått in tillräckligt med pengar för att betala det förskott som den kinesiska cykeltillverkaren kräver för att dra igång produktionen. Oscar berätta om en planerad resa till Kina i slutet på juni till fabriken som tillverkar cyklarna. Det finns även bilder på bloggen som påstås visa tillverkningen.
På beställningssidan visas en dock cykel med pakethållare, skärmar och dämpning i ramen. Men detta är extra­utrustning som kostar 120 dollar till. Så då är vi plötsligt uppe i 719 dollar. Vill man sen ha två års garanti få man lägga till 249 dollar.

Uppgifter på hemsidan ger intryck av att företaget hör hemma i Stockholm där huvudkontoret sägs ligga. Men hur vi än letar hittar vi inget företag registrerat i Sverige med namnet Stark Drive LLC.

En vikbar elcykel för 399 dollar. För bra för att vara sant? Stark Drive LLC är ett till synes Stockholmsbaserat företag med missionen att sälja riktigt prispressade elcyklar. Vi hittar ett antal uppgifter kring företaget och erbjudandet som reser frågetecken. Men några svar har vi inte fått.
Oscar Stark skriver om sin önskan om att ta fram en riktigt billig elcykel. Hans plan från början var att finansiera projektet med crowdfunding. I sin blogg skriver Oscar, som är svensk-kanadensare, om en skakig resa. Projektet blev uppvaktat av crowdfundingsajten Indiegogo, en konkurrent till mer kända Kickstarter. Finansieringen i februari 2017 av elcykeln Stark Drive fick en rivstart, och redan efter tio timmar hade man nått målet.

Vi har många frågor som vi vill ha svar på. Vi vill veta vilket land som är företagets egentliga hemvist, vilket är av intresse för frågor kring skatter och konsumenträtt.
I alla händelser ser det ut som att Stark Drive lockar en del köpare. I slutet av juli finns uppgifter på hemsidan om att crowdfundingen lockat 316 stöttare, som lagt in sammanlagt 353 050 dollar.Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Satsningen stärker den svenska biogasmarknaden, som bidrar till många samhällsnyttor. Biogasbranschen skapar arbetstillfällen, nya exportmöjligheter och bidrar till att Sverige tar täten i klimatarbetet. Biogasen ger även försörjningstrygghet genom inhemsk produktion av bränsle och gödning till jordbruket.
Under våren 2018 beslutade regeringen att 200 miljoner kronor skulle avsättas för att upprätta ett innovationskluster för flytande biogas, LBG. Energigas Sverige är värdorganisation och leder projektet, som har fått namnet Drive LBG, i nära samarbete med de regionala biogasnätverken runtom i Sverige.Under politikerveckan i Almedalen hålls ett seminarium om Drive LBG och utvecklingen inom flytande biogas, måndag 1 juli klockan 10.00–11.00: ”Hur kan flytande biogas bidra till en fossilfri omställning?”

Wolt är ett Helsingforsbaserat techföretag som gör det otroligt enkelt att upptäcka och få den godaste maten samt de bästa produkterna levererade från lokala restauranger och butiker direkt till dig. För att möjliggöra detta utvecklar Wolt ett stort utbud av tekniska lösningar inom lokal logistik, betalning och detaljhandel samt driver sina egna livsmedelsbutiker under varumärket Wolt Market. Wolt grundades 2014 och gick samman med DoorDash 2022. DoorDash är verksamma i 27 länder idag, varav 23 är med Wolts produkter och varumärke. Wolt lanserades i Sverige 2016 och finns idag i 16 svenska städer – från Umeå i norr till Malmö i söder.
Handelsplattformen Wolt finns från och med igår tillgänglig för hungriga stockholmare bosatta i Skärholmen och Kungens Kurva, som nu kan njuta av fantastisk mat från de bästa lokala restaurangerna inom loppet av 30 minuter från att beställningen görs. Kunderna kan dessutom beställa hem matvaror och andra produkter från bolagets egna livsmedelsbutiker Wolt Market. 

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.
När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

Idag firar Wolts egna livsmedelskedja Wolt Market ett år i Sverige. Sen man slog upp de digitala portarna för den första butiken i Solna förra året blev möjligheten att beställa hem en matkasse via Wolt-appen snabbt populär bland Wolts användare. Och den mest beställda varan är bananer, där man sålt nästan 20 bananer per timme.

– Det var ett värdefullt projekt för oss att genomföra tillsammans med McDonald’s som har en hög frekvens av beställningar och leveranser stora delar av dygnet. Vi ska nu utvärdera resultatet av projektet ytterligare för att ser hur detta kan integreras i större delar av vår verksamhet, tillsammans med viktiga partners såsom McDonald’s.
Från och med idag kan Wolts kunder i Stockholm handla från ett av landets mest unika smyckesföretag; ENNUI Atelier. Nyligen utsedda av Vogue Scandinavia för andra året i rad till ett av de mest innovativa och spännande Skandinaviska smyckesmärket i kategorien “Ones to watch”.Under förra året gick Wolt samman med amerikanska DoorDash som täcker imponerande 96 procent av USA, något som Wolt i Sverige låter sig inspireras av. Under det senaste halvåret har man växlat upp tempot rejält och genomfört en rad stora lanseringar, förändringar och initiativ:

Wolt har inlett ett samarbete med rekryteringsbolaget Novare Potential. Tillsammans ska man skapa förutsättningar för Wolts kurirpartners att ta sig vidare in på den svenska arbetsmarknaden. I grunden ligger en gemensam ambition mellan bolagen att ta ansvar för ökad integration och mångfald.
Wolt är ett Helsingforsbaserat techföretag som gör det otroligt enkelt att upptäcka och få den godaste maten samt de bästa produkterna levererade från lokala restauranger och butiker direkt till dig. Wolts uppdrag är att göra städer till bättre ställen för både kunder, lokala restauranger, butiker, samt kurirpartners. Wolts plattform gör det enkelt för kunder att beställa vad de behöver från en app, för det lokala näringslivet att öka sin försäljning samt för kurirpartners att tjäna pengar flexibelt. För att möjliggöra detta utvecklar Wolt ett stort utbud av tekniska lösningar inom lokal logistik, betalning och detaljhandel samt driver sina egna livsmedelsbutiker under varumärket Wolt Market. Wolt grundades 2014 och gick samman med DoorDash 2022. DoorDash är verksamma i 27 länder idag, varav 23 är med Wolts produkter och varumärke.Under första kvartalet av 2023 har Wolt ökat rejält i antalet ordrar med över 40%, jämfört med motsvarande period 2022. Wolt genomför också stora satsningar mot hållbarhet, där man bl.a. avslutat ett lyckat pilotprojekt för nollutsläppsleveranser tillsammans med McDonald’s. Man har dessutom lanserat en ny tjänst för e-handelsföretag: Wolt Drive.

Wolt har sen lanseringen i Sverige 2016 vuxit sig till att bli en av landets ledande handelsplattformar. Man finns idag representerad i flera svenska städer och många fler är på gång. Planen är även att den egna kedjan av livsmedelsbutiker Wolt Market, som lanserades förra året, ska nå fler städer då den på kort tid blivit ett populärt alternativ till traditionella mataffärer.Wolt i Sverige arbetar aktivt för att minska fossila utsläpp, bl.a. genom att klimatkompensera varje leverans, initiativ för återvinning av matförpackningar och projekt där man testar helt fossilfria leveransalternativ. Men nu tar Wolt ett nytt steg och lanserar ett initiativ tillsammans med Nacka Ridhus i Stockholm där vissa av Wolt’s leveranser kommer ske via hästryggen.

Snabbare, längre, bekvämare. Maximal komfort tack vare ruttbaserad optimering av alla parametrar. Automatisk ruttbaserad anpassning av parametrar som luftkonditionering, hastighetsgräns osv. hjälper dig att uppnå bästa möjliga räckvidd.Effektiv, särskilt när det gäller laddning. Dags för en längre resa? Laddningsplaneraren Charging Planner beräknar den optimala rutten för dig med hänsyn till din aktuella laddningsnivå och den laddningstid som behövs. Detta säkerställer att du alltid tar den snabbaste vägen, eftersom systemet väljer de lämpligaste laddstationerna för en smidig och effektiv körning.

På så sätt förbättrar du avsevärt din bils uthållighet och en del av rörelseenergin omvandlas till ytterligare kilometer av körglädje. Med en mycket hög energiåtervinningseffekt på upp till 275 kW kan energi återföras till batteriet. Eller mer exakt: Under den dagliga körningen med exempelvis ett sportigt körsätt får du tillbaka upp till en tredjedel av din räckvidd enbart genom regenerativ bromsning. Vid en inbromsning genom regenerativ bromsning från 200 till 0 km/h kan elektrisk energi för en räckvidd på upp till 4 km återvinnas.
Håll dig på rätt spår. När du kör i höga hastigheter ser kontinuerliga styringrepp till att hålla dig mitt i körfältet. Din bil stöttar dig även i låga hastigheter i bilköer och följer vägens lopp.Tillvalet cykelhållare bak för upp till 3 cyklar öppnar upp för nya möjligheter under landsvägskörningen – och erbjuder aerodynamiska fördelar jämfört med att transportera cyklarna på taket.Tillvalet panoramaglastak sträcker sig långt förbi den andra sätesraden och erbjuder spektakulär utsikt över himlen ovanför. Takreling som tillval möjliggör montering av en praktisk takbox.

Den sluttande mittkonsolen understryker förarens låga, sportiga sittposition. Föraren tar plats i säten som kan ställas in på 8 olika sätt, eller som tillval på upp till 14¹ eller 18² sätt, och som är försedda med smala nackskydd. Dessutom ligger fokus på högkvalitativa material även i interiören. Du kan välja till det hållbart garvade club-lädret OLEA eller läderfri utrustning med det högkvalitativa mikrofibermaterialet Race-Tex samt ett innovativt textilmaterial med 3D-look.
Rakt ovanför dessa sitter frontens höjdpunkt: fyrpunkts Matrix LED-strålkastare¹ som kombinerar alla ljusfunktioner i en enda komponent och ser ut att sväva.

Den bakmonterade cykelhållaren, som finns tillgänglig på begäran, gör att ni kan ta med er upp till tre cyklar på er gemensamma utflykt till landsbygden. Ett viktberoende dämpningssystem gör den smidig att fälla ned – även när den är fullastad – och gör det enkelt att komma åt bagageutrymmet.
Varje omgivning kräver sitt eget ljus. PDLS+ anpassar ljusutbredningen för halv- och helljuset till situationen – om du befinner dig i en stad, på en landsväg eller en motorväg. Därmed förbättras upplysningen av vägbanan.Lane Change Assist indikerar om en bil befinner sig i döda vinkeln när du är på väg att byta körfält. Och på natten använder Night Vision Assist en infraröd kamera för att stötta dig – fotgängare och vilda djur visas som termiska bilder. De främre och bakre skyddsplåtarna och sidokjolarna har en distinkt design. Deras utvändiga look kompletteras perfekt med hjulhuslister och unik fälgdesign. Adaptiv luftfjädring¹ säkerställer perfekt balans mellan komfort och prestanda. För optimal aerodynamik och, sist men inte minst, förbättrad luftmotståndskoefficient, vilket ger längre räckvidd med maximal prestanda.

Mekaniska knappar har nästan helt ersatts av digitala. Detta gör att interiören ser extremt slimmad ut. Samma slimmade princip gäller även för displayerna (upp till fyra stycken) – intuitiva, distraktionsfria och lätta att använda.Sidoluftintag framför framhjulen – så kallade Air Curtains – förbättrar även aerodynamiken genom att leda inströmmande luft över hjulen som en gardin, vilket minskar turbulensen.Silhuetten kännetecknas av en dynamisk, plan flyline. Dörrhandtag som är integrerade i karossen och fälls ut automatiskt öppnar upp kupén med dess djupa, sportiga sätesplacering.

Det GTS-exklusiva interiörpaketet med borstat aluminium i svart (standard) ökar individualiteten med dekorativa ytor i fram- och bakdörrarna samt dekorativa element på sidorna längs med mittkonsolen. Hjärtat i de nya helt elektriska GTS-modellerna är Performance Battery Plus som är monterat som standard. Med en räckvidd på upp till 504 km enligt WLTP erbjuder det långvarig körglädje. Dess moderna 800-voltsteknik säkerställer dessutom hög prestanda och förbättrar även prestandan vid laddning. Dessutom är batteriet baserat på 800-voltsteknik istället för den vanliga 400-voltstekniken. Effekten: högre prestanda vid laddning och körning och mindre kabeldiameter, vilket har en positiv inverkan på totalvikten.** Kylsystemet säkerställer en optimal energiförsörjning i alla situationer. Och tack vare en särskilt stark batteriram uppnås en extra hög säkerhetsnivå även vid en olycka.Bakaxelstyrningen¹ styr bakhjulen i samma riktning som framhjulen eller i motsatt riktning beroende på hastigheten. Detta innebär att hjulbasen förkortas eller förlängs virtuellt beroende på situation. För ökad stabilitet i höga hastigheter, förbättrad tväracceleration på landsvägar och minskad vändradie i vardagssituationer.

Den nya Smart Lift¹-funktionen gör körningen ännu bekvämare. Denna innovativa funktion gör att chassinivån kan höjas automatiskt vid lokalt programmerbara punkter. Dessutom används automatiskt en verkningsgradsbaserad nivåregleringsstrategi på motorvägar.

En nyutvecklad, tvåväxlad automatväxellåda i bakaxeln ger märkbart förbättrad dynamik. Den extremt låga utväxlingen för ettans växel ger snabb acceleration från stillastående och i det lägre hastighetsregistret, medan tvåans växel med hög utväxling ger accelerationsreserver för höghastighetskörning.
Med räckviddsindikatorn kan du fastställa den uppskattade räckvidden för din resa. Indikeringen baseras på din personliga körprofil, dina körförhållanden och respektive modellutrustning. Välj de alternativ som är relevanta för dig. Räckviddsindikator. Räckviddsindikatorn ger bara uppskattade värden eftersom inte alla faktorer som kan påverka bilens räckvidd beaktas (t.ex. körstil, batteriets ålder och skick osv.). Därför kan den faktiska räckvidd som uppnås vara längre eller kortare än det fastställda värdet.

Det finns två tillval för taket: den konturerade varianten av lätt aluminium med en fördjupning i mitten skapar en form som är välkänd från motorsporten. Eller ett fast panoramaglastak som ger en öppen, luftig känsla.
Om den vanliga multifunktionssportratten med energiåtervinningsknapp inte är tillräckligt sportig kan du maximera motorsportkänslan med tillvalet GT-multifunktionssportratt¹. Den har en körlägesväljare och en övre mittmarkering.Ett assistanssystem kombinerat med körglädje. Trafikskyltar och vägens lopp identifieras i förväg och hastigheten anpassas därefter. När du använder körriktningsvisaren registreras avsikten att svänga och din hastighet minskas automatiskt. Vem som helst får skriva ett omdöme på Trustpilot. Den som skriver ett omdöme äger sitt omdöme och detta innebär att personen i fråga kan redigera eller ta bort sitt omdöme när som helst. Omdömen finns kvar på Trustpilot sålänge omdömeslämnarens konto är aktivt. Jag älskar cykeln STARK DRIVE. Den var jätterolig att cykla med, både på gator, vägar och terräng. Snabbt och enkelt att använda motorn. Mycket bra lyse, broms och signal. Lätt att ta med batteriet, att ladda upp och att packa ihop cykeln. Fina färger och bra extrautrustning. JAG kommer att köpa en till mig och min man.Körställningen kan ändras från sportigt läge till mer upprätt tack vare styrstammen som kan justeras både i höjdled samt vinkel. På styret finns även en snygg bakgrundsbelyst LCD-display som du använder för att ställa in hur mycket motorn skall hjälpa till i fem nivåer. Här visas även information om batteriets status, hastighet, medelhastighet, maxhastighet och distansmätare. Du reglerar även cykelns belysning fram/bak genom LCD-displayen.

Lithiumbatteriet har en kapacitet på 432 Wh eller 540 Wh. Det går bra att ladda batteriet på plats i cykeln, alternativt ta loss det för laddning på annan plats.EvoBike SPORT-9 Mid-Drive är en sportig herrelcykel av trekking-model. En vridstyv aluminiumram och lågt placerat lithiumbatteri gör att cykeln känns mycket stadig och följsam. LCD-displayen är bakgrundsbelyst och smälter snyggt in i styret.

Stark elcykel med mittmotor som fått 5/5 i betyg i Aftonbladets stora elcykeltest! Med nio växlar och en högeffektiv centermonterad motor passar EvoBike SPORT-9 Mid-Drive perfekt som pendlarcykel.
Evobike SPORT-9 Mid-Drive är utrustad med en högeffektiv Bafang Max Drive centermonterad motor, trycksensor som aktiverar motor beroende på hur mycket du trampar.ABUS Kättinglås 8900 110 är en låskätting med 8 mm godstjocklek samt ett slitstarkt textilöverdrag för att förhindra skada på cykelns lack. Kättingen, höljet och understödjande delar av låsmekanismen är gjorda av specialhärdat stål. Låset har ABUS automatiska cylinder med specialteknologi mot slag samt en användarvänlig vändbar nyckel. Två kodade nycklar medföljer låset. Låshuset har Power-cell-konstruktion.

EvoBike SPORT-9 Mid-Drive levereras i kartong direkt hem till din dörr. Cykeln levereras till 95% färdigmonterad med båda hjulen på plats. Det enda du själv gör är att räta upp styret och skruva fast pedalerna. Leverans sker vanligtvis inom 2-5 dagar hem till dig med fri frakt.
Du har förstås 14 dagars returrätt. Vid retur ska varan återsändas i väsentligen oförändrat skick. För extra trygghet erbjuder vi även öppet köp i upp till 60 dagar utöver den vanliga returrätten. Detta gäller vid obruten förpackning.Räckvidden för elcyklar är alltid svårt att specificera eftersom det beror på en mängd olika faktorer, i synnerhet hur mycket du hjälper till att trampa samt vilket assistansläge du valt. För att ge en ungefärlig bild brukar vi ange räckvidden till ca 45-75 km för det lilla batteriet eller 55-90 km för det stora batteriet per laddning.

EvoBike SPORT-9 Mid-Drive har ett växelsystem med nio växellägen från välkända Shimano och har ett utanpåliggande växelsystem, vilket ger ett lågt rullmotstånd och ett brett växelspann. Som med alla andra utanpåliggande växelsystem byter du växel medan du trampar. Bromssystemet består av effektiva skivbromsar för både fram- och bakhjulet. Detta ger ordentlig bromskraft i alla lägen.
I snart tjugo års tid har vi på Blimo som Sveriges största leverantör av hjälpfordon levererat promenadscooters till tusentals nöjda kunder runtom i hela landet. Genom vår långa erfarenhet och täta samarbeten med våra leverantörer säkerställer vi att du får tillgång till Sveriges mest prisvärda fordon så att du får rätt kvalitet till rätt pris!The team at Sirona has strong analytical skills, a deep understanding of the healthcare sector, and a relentless drive to create results for their clients. Sirona’s team has a passionate commitment to our vision, deep respect for their clients’ goals and needs, and the tenacity to make change stick. Sirona is a partner to government agencies, investors and health care providers. Life science-sektorn tillhör en av de starkaste för listade småbolag i Sverige. Samtidigt är konkurrensen inom sektorn hård och det krävs att man jobbar med de frågor som berör aktiehandeln. En väl fungerande aktiehandel är viktig för att skapa tillväxt i små och medelstora bolag. Tillvaron för startup-bolag var inte utan utmaningar innan coronakrisens effekter slog till och läget nu är tufft för många mindre bolag. Nu vill vi bidra till att bygga Sveriges nästa generation life science-bolag starka, för framtida exportintäkter och innovationskraft. Startup-bolag på upp till fyra anställda ska kunna vara medlemmar i SwedenBIO för en årsavgift om 1000kr. Brännpunkt Life Science är en intervjuserie i samarbete med DNB Sverige som riktar förstoringsglaset mot skärningspunkten mellan innovation, kapital och hälsa. I första delen möter vi Adam Kostyal, europeisk noteringschef på Nasdaq, som tittar på hur börsåret såg ut för sektorn, pratar om pandemins påverkan och delar med sig av framtidsspaningar. Och att köpa en kinesiska elcykel från kina, utan garanti, men en leveranstid på ett år och betala nästan 20000 kr. Jag förstår liksom inte vad det är som lockar. Precis som med mate bike är det baserat på bra reklam snarare än en bra produkt.Jag är egentligen imponerad av Stark och hans ambition men att det är så mycket lögner gör att jag inte litar på märket. Men han är ärlig och transparent om vissa saker och blottar dig gärna i bloggen. Problemen med paypal, om hans kineiska kontakt Lance som stal en massa pengar. Om hur indigogo tog bort hela hans kampanj! Han har haft det tufft. Vi får hoppas att om det går bättre kanske han blir ärligare även med priset. Eller är det för sent?Det är inte så att jag vill Stark något illa men har sett så många liknande företag men han har tagit det ett steg längre och skickar från kina utan någon garanti och trots att han bara sålt några 100 exemplar (det rymms ca 72pcs i en container/batch han lagt upp bilder på och det verkar röra sig om ca 4-9 stycken sådana) och det är inte svårt att hitta citat som:Det finns många oklarheter med Stark och ju mer man studerar det desto mer misstänksam blir man! I hans senaste blogginlägg ser man bilder från batteritillverkningen. Antingen har han absolut ingen koll men han ljuger och säger att han har panasonic celler som är “made in Japan”. På bilderna framgår det klart och tydligt att det är blåa celler och alla panasonic celler är gröna och alla sanyo celler är röda så det är en LÖGN! Troligen är det kinesiska celler! Någon som har kollat i sitt batteri? Någon garanti har du ju ändå inte.Stark Drive har nu börjar leverera sina cyklar från kina och det finns en hel del omdömen redan. Vi visste ju att priset var en bluff redan från början, att det tillkom dyr frakt, tull och moms vilket bara skrevs i det finstilta. En person i Rumänien berättar att det tog ca ett år innan han fick cykeln och förutom kostnaden på $1247 för cykeln tillkom $200 i frakt och $434 i importkostnader så något kap är det ju inte?Det har till och med gått så långt att någon skapa en egen webbsida för att kritisera Stark Drive: StarkDriveExperience samt Facebook. Och det finns ytterligare hur mycket utsagor som helst att analysera för den som orkar.

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.