Posted on

Start Booster Test

Den här starthjälpen skiljer sig ganska mycket från de andra Telwin-modellerna. Om du söker en kompakt modell bör du välja någon av varianterna som nämnts tidigare i listan, men om du hellre prioriterar olika skyddsmekanismer och en tydlig display kan Telwin Leader 400 Start lämpa sig alldeles utmärkt för dig. Starthjälpen har en betydligt tyngre vikt på 10,9 kilo och ett större mått på 265 x 345 x 230 millimeter.

Vill du investera i någon form av starthjälp till bilen som säkerhetsåtgärd? Bra idé! Förhoppningsvis kommer du inte behöva använda den, men om det sker kommer du tacka dig själv. Numera kan de flesta starthjälpare även användas som powerbanks vilket passar bra om du gärna vill ha nytta av ditt köp i andra situationer också.
Bacho BBL800A väger endast 1,39 kilo vilket är betydligt lägre än de äldre varianterna som kunde väga upp mot 10 kilo. Det här är alltså ett kompakt och bärbart litium-järnfosfat-batteri som du kan förvara i handskfacket inför nödlägen. Det råder delade meningar om den här typen av starthjälp – det är absolut effektivt men å andra sidan finns det smidigare varianter att hitta.Telwin Drive 13000 har en vikt på ynka 0,5 kilo och mått på 175 x 75 x 30 millimeter. Enheten är med andra ord mycket kompakt och smidig att ha med sig som extra säkerhet på båten, i motorcykeln eller bilen. Startströmmen ligger på 450 A med en maxkraft på 800 A vilket är starkt nog för att få igång en motorstorlek på ungefär 4 liter. Priset ligger runt 2100 kronor vilket är lite dyrare än andra varianter, men med tanke på de goda egenskaperna kan det definitivt vara värt det.

Sist på listan hittar du en starthjälp från varumärket Bacho. Även denna skiljer sig drastiskt från alla tidigare modeller i listan, eftersom detta är ett så kallat starthjälpbatteri. Det betyder att du använder det som ett extrabatteri – du kopplar det helt enkelt till ditt eget bilbatteri med två startkablar. Batteriet på 8 A och 12 V hjälper dig då att få tillräckligt hög maxström för att få igång motorn.
Visste du att det finns sätt att få igång en urladdad bil utan att behöva stoppa en annan trafikant? En smidig och säker lösning är att ta del av vägassistans via professionella bärgare. Särskilt om du känner att du själv inte har kunskapen eller är kapabel till att lösa det på egen hand. En av flera aktörer på marknaden är Assistansbolaget som erbjuder vägassistans och är snabba på plats för att erbjuda hjälp med bärgning. Startkablar är ytterligare en lösning på problemet och har i många år hjälpt människor att starta bilar som stannat på oläglig plats.Om du är på jakt efter en prisvärd starthjälp kan Telwin Drive Mini vara helt rätt val för dig. Den här modellen kan användas som både booster och kraftig powerbank tack vare batterikapaciteten på 6500 Ah. Telwin Drive Mini har en USB-utgång samt en mikro USB-utgång vilket möjliggör laddning av olika sorters mobila enheter.

Vilken Startbooster?
#1 Noco Genius Boost GB40 – Testvinnaren Den är liten och smidig, klarar 20 starter, anger 1000 A och klarar stora motorstorlekar. Den har inbyggd powerbank för mobiltelefoner och surfplattor, och inbyggd ficklampa. Cachad
Nu för tiden har det blivit allt mer vanligt att äga en starthjälp. Med en starthjälp i bilen får du både smidigare och mer effektiv hjälp när oturen väl är framme – och dagens så kallade “boosters” är både billigare och mindre än vad de var för bara ett par år sedan.

I den här artikeln kan du läsa på om för- och nackdelar med modeller i olika prisklasser vilket förhoppningsvis kan underlätta ditt val. Följande topp 5-lista är baserad på gedigen efterforskning av tidigare recensioner, produkterna har dock inte testats fysiskt inför den här artikeln.
Den bästa starthjälpen 2023 är Telwin Drive 13000 eftersom den är kompakt och samtidigt mycket effektiv. Den här starthjälpen har en stark startström och är dessutom utrustad med LED-nödljus, 5V-USB-utgångar samt 12V/19V-utgångar.

Telwin Drive 9000 är precis som Telwin Drive 13000 utrustad med två stycken 5V-USB-utgångar samt 12V/19V-utgångar. Du kan med andra ord ladda olika mobila enheter med starthjälpen och få nytta av den oftare. Starthjälpen är även försedd med två högintensiva nödlampor. Startströmmen ligger på 350 A med en maxström på 600 A vilket är något lägre än vinnaren i artikeln.
Telwin Drive Mini har en startström på 300 A och en maxström på 1000 A, vilket är lägre än både Telwin Drive 13000 och Telwin Drive 9000. Det kan dock räcka gott och väl, och USB- och Micro USB-utgångarna gör att du kan få nytta av enheten även när du inte befinner dig i ett nödläge. Det som skiljer den här starthjälpen åt från tidigare nämnda modeller är att LED-lampan erbjuder tre olika lägen – blinkande ljus, fast ljus och SOS-ljus enligt morsekod.På andra plats hittar du en annan kompakt starthjälp från varumärket Telwin. Precis som vinnaren i artikeln ligger starthjälpen på 12 V och passar utmärkt för bilar, båtar och motorcyklar. Den här modellen väger 100 gram mindre än Telwin Drive 13000 men har ändå samma mått på 175 x 75 x 30 millimeter, vilket gör den ultrakompakt och mycket smidig.

Telwin Leader 400 Start må vara robust, men den har många fördelar också. Starthjälpen har en display som tydligt visar laddningen och startströmmen, och den är dessutom utrustad med ett skydd mot polaritetsvändning och överbelastning. Startströmmen ligger på 108 A och maxströmmen på 300 A.
Förutom att starthjälpen hjälper just bilen att starta är de också oftast utrustade med USB-utgångar som låter dig ladda telefonen eller surfplattan om det skulle behövas. Är du på jakt efter en starthjälp? Då är det viktigt att utgå från det fordon du kör. Fordonets motorstorlek är A och O när du sållar bland dina alternativ. Fundera också på vilka andra funktioner du söker. Det är alltid bra att kunna ladda mobilen när du står stilla med bilen.På en laddning kan man exempelvis använda en GB40 till ca 20 starter och större starthjälpar som exempelvis GB150 kan man använda upp till 4 gånger så många starter. Vi har tagit fram en topplista med de 5 bästa starthjälparna efter noga utvalda kriterier. Det kan vara så att den bästa starthjälpen för dina ändamål inte är den som vi rankat som nummer ett eftersom man kan ha olika kravspecifikationer, men generellt sett så funkar vår testvinnare till de flesta bilar och fordon. Det kan skilja sig väldigt beroende på vad det är för kvalitet på starthjälpen och hur kraftfull den är. En kvalitativ starthjälp som fungerar bra till en vanlig personbil kostar ungefär 1500kr. Det finns både billigare och dyrare, men det ungefär det man får räkna med.

Den kan ladda både litiumbatterier och blybatterier vilket gör det i stort sett komplett för de som vill ha en alldaglig batteriladdare eftersom den laddar upp till 120Ah batterier. Att den även har en inbyggd starthjälp och kan ladda batteriet portabelt får ses som en bonus.
Till CS Free kan man köpa till en solpanel som man kan använda för att ladda batteriet när man inte har tillgång till något strömuttag. Till Laddaren medföljer USB-C till USB-C och en nätadapter för att ladda upp batteriet eller använda den som en vanlig laddare. Även batteriklämmor medföljer

Om man har slut på batteriet i mobiltelefonen eller surfplattan går den även att använda som en powerbank. I förpackningen medföljer krokodilklämmor, en påse att förvara den i samt en USB-C för att ladda den.
Förutom starthjälpar med litiumbatterier finns det även klassiska starthjälpar innehållande blybatterier, i vissa fall är den äldre tekniken mer driftsäker eftersom man vet vad man får ut av den samt att blybatterier klarar kyla bättre än litiumbatterier.Vi har testat ett stort antal starthjälpar av olika fabrikat för att ta fram den bästa starthjälpen och sammanställt en topplista över de fem bästa startboostrarna för framförallt bilbatterier, men samtliga fungerar naturligtvis till alla typer av batterier såsom traktorer, båtar, motorcyklar, mopeder, ATVs, lastbilar och mopeder. Det inbyggda litiumbatteriet gör det mycket lätt och behändig med en total vikt på endast 0,7kg, det kan man jämföra med äldre starthjälpar som kunde väga upp mot 15 kilo. Trots sin storlek klarar den av att starta en bil 20 gånger på en laddning. Noco GBX75 innehåller ett 12v litiumbatteri och väger endast 1,71kg vilket gör den extremt kraftfull för att vara så lätt. Man kan enligt specifikationen start upp till 45st bilar innan man behöver ladda upp batteriet igen. Den klarar av att starta bensinmotorer upp till 8,5l och dieselbilar upp till 6,5l.GBX55 är storebror till GB40 och har nästan dubbelt så hög startkapacitet som GB40. Den är på 12v och kapaciteten ligger på 1750A vilket gör att den klarar av att starta bensinmotorer upp till 7,5l och dieselmotorer upp till 5l. Med så hög startkapacitet kan man med lätthet starta en större dieselbil eller exempelvis en trögstartad traktor.

Kan man ha för mycket ampere?
Om du har för liten huvudsäkring kan den gå sönder om du använder mycket el. Att ha en för hög huvudsäkring innebär att du betalar en onödigt hög elnätskostnad. Här går vi igenom vad en huvudsäkring innebär – och vad som påverkar dess storlek.
Det vanligaste man kallar en batteristartare på engelska är jump starter eller startbooser. I engelskspråkiga länder, framför allt i USA mäter man i CCA (Cold Cranking Amps).Ctek CS Free är en relativt ny produkt från Ctek som i första hand är framtagen som en portabel batteriladdare för de som inte har möjlighet till ett eluttag i närheten av bilen. Men den fungerar även bra att använda som starthjälp såväl som en vanlig smart batteriladdare.

Det finns många starthjälpar på marknaden och för några år sedan var det många som själv importerade dessa från Kina som var av varierande kvalitet. I många fall fungerade startkablar och ett fulladdat bilbatteri bättre än en startbooster. Men om du väljer någon av produkterna i vårt test kommer du inte bli besviken.

GB40 från Noco är en smidig starthjälp som fungerar att starta de flesta personbilar, lätta lastbilar, mc eller båt. Den kan användas till alla 12 voltssystem och har en startkapacitet på 1000A vilket gör att den klarar av att starta bensinmotorer upp till 6l och dieselmotorer upp till 3l.
Det kan också vara viktigt att veta hur många starter en startbooster klarar av om man ska starta flera fordon efter varandra, men det är inte lika viktigt som privatpersoner som för bilverkstäder eller bärgare som använder den i arbetet.Den är liten och smidig för att vara så kraftfull och väger endast 1,17 vilket gör den bekväm att använda om man ska starta flera bilar efter varandra. Den ska enligt specifikationerna klara av att starta 35st personbilar efter varandra.Den är betydligt större än de tidigare starthjälpar vi skrivit om och det jämte vikten är nackdelen med den här starthjälpen. Däremot är blybatterier alltid mer tillförlitliga än litiumbatterier och det är enklare att byta ut batterierna om de skulle bli dåliga, på så sätt har man en startbooster i många år och i vissa fall en livstid. Det finns många företag som säljer starthjälpar. Det finns butiker på nätet som du kan handla av eller fysiska butiker. Var noga när ni köper en startbooster att det är av ett kvalitativt märke och inte en kinaprodukt som inte är kontrollerad eftersom dessa av erfarenhet fungerar mycket dåligt. En starthjälp från exempelvis Noco monterar man enkelt med batterikablarna på batteriet, sedan trycker man på startknappen och provar att starta bilen. Om bilen är trögstartad kan man vänta i någon minut innan man startar bilen.

Hur länge ska man köra efter starthjälp?
Du bör sedan se till att köra runt i minst 20 minuter för att motorn helt ska ladda upp batteriet igen. Försök köra på dubbelfiliga vägar eller motorvägen för att slippa starta och stanna hela tiden. Om det händer att bilen stannar av sig själv igen, kan det vara dags att byta batteri.
GB40 kan även användas som en powerbank och klarar att ladda upp en telefon ungefär 2 gånger och en Ipad eller en liknande surfplatta 1 gång. I förpackningen kommer den med en påse att lägga den i, billaddare, USB-C laddkabel samt krokodilklämmor för enkel montering på batteriet vid användning.GBX75 är en kraftfull starthjälp som är lämplig att använda om man ska starta flera fordon efter varandra. Den passar bra för en privatperson som vill ha proffsutrustning i garaget eller för verkstaden som ofta är behov av en startbooster.

Starthjälpen från Lemania är en kvalitetsprodukt som är tillverkad i Schweiz som går att använda för att starta både 12- och 24 voltssystem. Den är robust och kraftfull i utförandet och är lämplig att använda i verkstaden och använda frekvent.
Det är ingen fara att koppla kablarna fel på exempelvis Nocos starthjälpar eftersom de är gnistsäkra. Man ska dock ska man vara noggrann när man ansluter alla laddare, starthjälpar och startkablar till ett batteri eftersom det kan bli gnistbildning.En starthjälp på batteri kan vara en livräddare när bilen inte startar. Det har på senare år kommit mycket smidiga starthjälpar med inbyggda litiumbatterier som gör att man slipper släpa runt på en tung startbooster innehållande blybatterier. När man ska använda den som starthjälp får man låta den sitta på i ungefär 15 minuter och sedan starta för att få igång bilen. Den är på 12v och har ett inbyggt litiumbatteri som gör den lätt och behändig, totalvikten är endast 1,4kg. Även Lidl säljer starthjälpar som säkerligen fungerar, men vi har inte utfört några tester på dessa för att säga om de är bra eller dåliga. Jula har relativt billiga starthjälpar som de säljer under varumärket Hamron. Enligt specifikationerna kan man starta en bil upp till 50 gånger med starthjälpen och bensinmotorer upp till 16l och dieselmotorer upp till 8l. Den passar bra till att starta det bästa, bilar, traktorer, lastbilar, båtar eller motorcyklar. Fördelen är också att man kan starta maskiner som går på 24v. Det finns även många olika typer av starthjälpar man kan köpa. Det finns kombinerade med batteriladdare eller starthjälpar med kompressorer som ibland kan vara användbara.Är batteriet nyss laddat kan det ge i från sig knallgas som kan antändas av gnistan och batteriet kan explodera om man har otur. Var därför alltid noggranna och försiktiga när ni ansluter något på batteriet.

Hur bra är Biltemas starthjälp?
Många startförsök, men längst laddtid. Isolering lossnar från klämmor. * Här har vi antagit att en liten bensindriven motor kräver en strömstyrka på 150A i minusgrader. Och att en större motor kräver 250A i plusgrader och 350A i minusgrader.
Det man ska tänka på när man väljer starthjälp är bland annat hur stor kapacitet den har så att den klarar av att starta din bil. Man behöver veta om man ska använda den till en bensin- eller dieselbil eftersom dieselmotorn är mer svårstartad än en bensinmotor.Den går också att använda som powerbank om man är i behov av att ladda upp mobiltelefonen eller surfplattan. GBX75 levereras med krokodilklämmor, förvaringspåse, och en USB-C laddare för snabb laddning.

Hur många ampere behövs för att starta en bil?
Vid kyla krävs en högre startström för att starta bilarna. För en liten motor krävs då en startström på 250 ampere och för en stor motor 350 ampere enligt SP:s testledare Daniel Strömberg.
Det här är en del av vårt premium-innehåll. För att läsa vidare behöver du starta en prenumeration eller logga in om du redan har ett konto. Just nu introduktionserbjudande!Den kompakta och relativt lätta lådan har skydd mot strömspikar, ett omvänt polaritetslarm, säkring som skyddar mot för hög spänning på strömuttaget vid laddning samt ett 12V-uttag för laddning av mobiler etc.

Om du har den bästa starthjälp på marknaden i din bil kan du alltid starta igång motorn även om du har slut på batteri. Idag finns så kallade starthjälp-powerbanks vilket är som en powerbank för bilen. Om batteriet dör kan du ge det el utan att ha tillgång en igångsatt annan bil, vilket traditionella startkablar kräver.
Säkertrygghet.se är en webbplats där du kan hitta information om allt kring säkerhet och trygghet. Vi jobbar för att göra din vardag och ditt liv tryggare med hjälp av våra tips och tricks. Samhället blir i viss mån osäkrare varje dag och det gäller att använda sig av rätt skydd. Läs Mer om oss.

Ifall du vill ha en sådan liten starthjälp powerbank som möjligt med så mycket kraft det bara går är denna modell från Schumacher något vi kan tipsa om. Den levererar en kort och stark startström på 400 A med en maxström på 800 A. Den fungerar för alla motorer från V8:or och neråt vilket innefattar de flesta bilar man har hemma.Starthjälpare fungerar lite olika från modell till modell men principen är densamma. Placera de två kablarna på batteriet. Röd kabel ska placerar på den positiva polen och den svarta på den negativa. När kablarna sitter på startar du sedan batteriet och går in i bilen och vrider om nyckeln.Oavsett situation är en bil med dött batteri ingen rolig situation eftersom du då inte kan starta den utan verktyg. Se därför till att ha en bra batteristartare i bilen. Har du en vanlig personbil är de billiga och ryms i handskfacket! Starrhjälp idag går även i regel att koppla till mobiltelefoner för att ladda dem! Starthjälpen är extremt lättanvänd och instruktionerna är tydliga, så det går i princip inte att göra fel. Det finns dessutom skydd mot felpolarisering och kortslutning för att du inte ska kunna skada batteriet om du mot förmodan skulle applicera dem rejäla klämmorna på fel sätt. Sammantaget är detta den bästa starthjälp powerbank du kan köpa till din personbil om du alltid vara garanterad att kunna dra igång bilen trots att batteriet dör och du inte har startkablar och en annan bil som kan hjälp dig.Det finns många säkerhetsåtgärder för att skydda bilen och hjälpstartaren. Du har skydd mot felpolaritet, höga temperaturer, omvänd laddning och kortslutning vilket innebär att om du råkar applicera den fel kommer den med all sannolikhet lyckas skydda både batteriet och sig själv.

När du har fått starthjälp är ditt batteri helt tomt på el och behöver därför laddas upp. Ett bilbatteri laddas när rörelseenergin från dina däck driver en generator som sedan producerar el. Det innebär att du måste ut och köra en sväng för att kunna starta bilen igen när du väl stängt av den.

Starthjälpen fungerar på vilken bil som helst med 6.0 bensinmotor och lägre eller 3.0 dieselmotor och lägre vilket är i princip alla vanliga personbilar. Något vi gillar skarpt är den inbyggda ficklampan som gör att du enkelt ser i motorhuven även fast det är natt samt möjligheten att kunna ladda en mobiltelefon om den plötsligt dör.
Det finns många olika situioner du kan få slut på batteriet i bilen. Kanske har du kört många korta sträckor på senaste och så kommer det en riktigt kall vinternatt som drar ur den sista elen så att du inte kan starta bilen på väg till jobbet morgonen därpå. Eller så är du ute och campar och somnar med radion eller lyser på.

Kör i minst 20 minuter men gärna längre. Välj en landsväg eller motorväg för att generera som mest el. Är det kallt ute rekommenderas istället att köra upp emot 40 minuter. Stäng sedan av bilen hemma och du kommer kunna starta den som vanligt dagen efter!
Oavsett situation är ett dött batteri inget som går att lösa utan antingen startkablar eller en starthjälp powerbank. Startkablar kräver en annan igångsatt bil för att de ska fungera och det är inte alltid säkert att det passerar bilar villiga att hjälpa till.

I en situation då du måste ladda mobilen har du även USB-jack att koppla in mobilsladden till. Hjälpstartaren har även en starkt LED-lampa att tända när det är mörkt ute och du ska arbeta i motorhuven.Med en hjälpstartare i handskfacket blir du plötsligt helt egenförsörjande och kan starta bilen igen utan hjälp från någon annan, vart du än befinner dig! Av den anledningen är en hjälpstartare ett väldigt bra verktyg och hjälpmedel att ha i sin bil.Vi tycker den är perfekt om du exempelvis campar, då du ofta har en lite större motor samt kan befinna dig långt bort. Den har ON/OFF-brytare vilket gör att du monterar klämmorna på polerna först och sedan sätter på ON, något som minimerar risken för kortslutning avsevärt.

Denna ström pulserar sedan med hög effekt till batteriet för att kicka igång det. Idag har starthjläpar blivit väldigt starka och kompakta vilket innebär att har du en personbil kan du ha en starthjälp som ryms i handskfacket men ändå kan starta din bil 20 gånger och uppåt.
Hjälpstartaren är som sagt väldigt kompakt och ryms enkelt i något av backluckans fack, handskfacket eller dörrfacket, redo för oförutsägbara situationer med urladdat batteri. Du ser aktuell batteristatus på en digital display där du även får upp eventuella felmeddelanden.

Ifall du har en lite större personbil som du kanske drar husvagnen med, exempelvis en SUV med stor motor, eller en husbil, lätt lastbil eller liten traktor kan starthjälpen ovan vara för svag. Då är denna starthjälp hellre att föredra.
Har du lastbil, traktor, lastare eller annat riktigt stort fordon som du vill garantera ström till ifall batteriet dör? Denna starthjälp för lastbil, traktor och lastare är verkligen en driftsäker och professionell modell som ser till att du får liv även i dina stora döda maskiner.Vi rekommenderar detta batteristartare till dig med ett fordon som har lite större motor och vill garantera att kunna starta den även om batteriet tar slut. Idealiskt för campare exempelvis.

Ponera att elen försvinner, mobilnät och internet blir svajigt. Då blir kommunikationen begränsad och du som privatperson har ingen aning om vad som händer iHär har du en riktigt liten och kompakt starthjälp powerbank som får plats i ditt handfack ifall ditt batteri skulle dö. Den lagrar helt enkelt ström i sig och sedan startar din bil ifall du skulle råka ut för strömtorsk. Starthjälpen räcker upp till 20 startförsök, så du har gott om försök på dig att prova.

Man vet aldrig när en olyckshändelse är framme och precis så är det med bilbatterier som dör. Kanske är ni på väg ner till stranden och glömmer att stänga av lyset eller radion, kanske ska ni in och shoppa och lämnar dörren lite öppen så lampan i bilen lyser eller så ska du ta en kort nap och låter radion stå på, för att sedan vakna till ett dött batteri.

Batteriet är ett AGM-batteri med en max startström på 700 CA, något som räcker långt även till stora fordon. Starthjälpen räcker till olika många starter beroende på hur stor motor du har, men du kan hela tiden se den aktuella laddningen på en rad av färglampor.

Vilket startbatteri ska jag ha?
Sök via registreringsnummer Det absolut lättaste sättet att ta reda på exakt vilket batteri man behöver är via bilens registreringsnummer. Det kan du göra på bland annat Batteriexperten.com. Där skriver du bara in din bils registreringsnummer så får du fram vilket batteri som passar.
Med ett dubbelt 12V-batteri med kapacitet 22 aH som har en arbetsstyrka på 1000 A och en maxstyrka på 1700 A får den igång det mesta. Du kan välja mellan 12 V eller 24 V.En viktig del av vårt arbete är att jämföra produkter inom säkerhet. Det kan vara allt från säkerhetskameror till digitala tjänster såsom VPN. När vi jämför olika produkter och tjänster är vi alltid opartiska och ärliga i vårat omdöme. När vi tittar på produkter undersöker vi för det första funktionen, hur bra produkten skyddar.

En starthjälp powerbank ersätter startkablarna. Den fungerar på samma sätt men behöver inte en annan bil för att få igång ditt batteri, detta eftersom batteristartaren lagrar ström i sig likt en powerbank.
Ifall du felplacerar på polerna ljuder en hög varningssignal. Den har ett inbyggd elektronikskydd och en kabellängd på 1,7 meter vilket gör den enkel att arbeta med. Vikten ligger på 24 kg. Vi kan konstatera att den fungerar väldigt bra, precis som man kan förvänta sig för priset. Den räcker till flertalet störtningar även på stora fordon.Efter flera framgångsrika år som byggledare har jag kommit att värdera betydelsen av utmärkta mätinstrument och tillbehör. Dessa är avgörande för att undvika kostsamma misstag på arbetsplatsen. Min nuvarande drivkraft är att hjälpa andra undvika de fallgropar jag stött på under min karriär. Därför hittar du mig mestadels bakom artiklarna om mätinstrument och tillbehör här på Hantverksproffset, där jag delar min erfarenhet och kunskap för att säkerställa att du lyckas i ditt projekt.

Vad är en Startbooster?
Starthjälp är en kraftfull batteriladdare som likt startkablar kan starta en bil trots ett helt urladdat batteri. En startbooster är en variant av starthjälp. En starthjälp är oftast nätansluten medan startboosters drivs av uppladdningsbara batterier.
Starthjälpen är designad med ett 12 V blybatteri, vilket är väldigt optimalt för att nödstarta flera motorer. Med sitt batteri når produkten en ström upp till 1250 A.För att göra användandet av starthjälpen smidigt medföljer det på köpet av TELWIN Drive Mini: smart startkablar, mikro USB kabel och laddare för cigarettändaruttag.Det finns massor av alternativ när det gäller starthjälp och priset kan vara väldigt varierande. Det absolut lägsta brukar ligga på några hundralappar men oftast varierar priset mellan 1000 kr och 3000 kr.Starthjälpen är på 12 V och kommer med flera positiva funktioner såsom två stycken USB-portar på 12 V och 19 V, vilket tillåter dig att använda verktyget som en powerbank. Om man vill slippa tänka är NOCO Genius GBX45 utmärkt, den är nämligen oerhört simpel att hantera och med endast några knapptryck sätts den igång. Därefter behöver bara kablarna kopplas. Visserligen är denna starthjälp ett av de dyrare alternativen men som det ofta är, man får vad man betalar för. Det här premiumvalet från kvalitativa Bahco erbjuder kvalité, utmärkt prestanda och portabilitet.En starthjälp är, precis som namnet säger, en produkt som hjälper dig att starta en motor när dess batteri antingen är för slitet eller helt urladdat. Främst är starthjälp till för bilar och mc när deras batteri av någon anledning laddats ur, men även båtmotorer och husbilar kan använda starthjälp.

På marknaden finns det flera olika alternativ där alla har olika kvalitéer och pris, därför är det viktigt att fundera över vad just du behöver till din stillastående motor.Efter du använt starthjälp för att nödstarta din motor är det viktigt att köra ett tag med bilen för att ladda upp det inbyggda bilbatteriet. Minimum ligger på 10 min till 20 min men mer är ofta att föredra. NOCO Genius GBX45 är ett av de allra mest populära valen när det gäller starthjälp, vilket inte är så konstigt eftersom produkten är väldigt kvalitativ och erbjuder kunden hög prestanda. Starthjälp är ett typ av verktyg som hjälper dig att nödstarta en motor vars startbatteri är urladdat eller svagt. Det är lätt hänt och kan hända alla, antingen är bilbatteriet dåligt eller så har bilen fått stå stilla för länge, oavsett behöver alla någon gång en starthjälp.TELWIN Drive Mini Starthjälp är ett av de billigare alternativen på dagens marknad för starthjälp, men trots det erbjuder den massor av positiva funktioner som inte ens alla dyrare modeller har.

Starthjälpen är på 12 V och har en CA startström på 1200 A med en inbyggd säkring på 500 A. Som starthjälp är produkten lämplig för dieselmotorer upp till 350 HK och 175 HK utan batteri.
Det är svårt att säga hur just det specifika batteriet laddas ur, men oftast brukar det röra sig om några veckor upp till två eller tre månader, förutsatt att bilen är stillastående. Annars är det ingen risk att batteriet laddas ur om det är friskt, mår bra och bilen får rulla.

Att köpa starthjälp är inte lätt då det finna många olika modeller och alla har sina egna fördelar och nackdelar. Men det är otroligt lätt hänt och kan hända alla, helt plötsligt står du där med en komradio med ett urladdat eller slött batteri som behöver starthjälp.TELWIN Drive 13000 Starthjälp är en alldeles utmärkt produkt för nödstartning av flera olika typer av motorer, bland annat mc, bilar och båtmotorer. Batteriet är byggt av högeffektiva och snabbladdande litiumpolymerceller, vilka verkligen ger konsumenten bra prestanda.

Kan man ha Marinbatteri i bilen?
Marinbatteri, EFB, 12V 100Ah Förbrukningsbatterier 100 AH passar perfekt till båtar, husvagnar och andra fordon som kräver extra batteriförbrukning.
BAHCO BBA12-1200 Starthjälp är det ultimata valet för dig som ska köpa en starthjälp och vill få allt du behöver. Produkten har prestanda i toppklass och en kvalité som ger maskinen en lång livstid.

Produkten är designad för att vara så kompakt så möjligt, vilket märket Telwin verkligen lyckats med. Starthjälpen är otroligt liten, väger endast o,5 kg och därför mycket smidigt att ha med sig. Produkten har en standard startström på 450 A men kan ta sig ända upp till 800A.

Vid koppling av starthjälp är det viktigt att man gör rätt. Det finns många olika modeller av starthjälp och alla kan behöva kopplas på olika sätt. Det absolut enklaste är att man läser instruktionerna för sin specifika produkt om man vill garantera att det blir helt rätt.
Utöver själva starthjälpen kommer även köpet med flera andra användbara tillbehör, däribland startkablar, multiadaptrar för mobila enheter, väska och laddare. Inför köpet finns det flera saker att fundera över, bland annat vilken typ av motor som behöver starthjälpen, vilken budget du har och vilken prestanda du behöver. Laddaren är automatisk och har en LED ljusindikator med 3 varierande färger. Vid en drift av mindre enheter finns det ytterligare en inbyggd säkring på 16 A.

Starthälpsbatteriet är mycket allsidigt och kan användas till flera motorer då produkten hanterar majoriteten av batterityper, däribland WET, Gel, MF och AGM.
Produkten är utrustad med LED-ljus programmerad med tre lägen. Utöver ljuset har starthjälpen en 2,1 A USB-port på 5 V som likt en powerbank kan driva andra elektroniska enheter, exempelvis mobiler och läsplattor. Att säkra upp till 20 Ampere från en 16 A huvudsäkring kostar ungefär 1 800 kronor per år – eller 150 kronor i månaden. Beroende på vilket elnätbolag du har kan dessa priser variera. Huvudsäkringarna sitter oftast i anslutning till elmätaren och visar även hur mycket ström (ampere = A) du kan använda samtidigt. Abbonemangspriset – det vill säga din fasta elavgift – blir högre desto större huvudsäkring du har.Tänk på: Huvudsäkringen ska inte ersättas med en säkring av större styrka än den ursprungliga om det finns minsta osäkerhet – eftersom skyddet då inte fungerar och en för stor säkring kan leda till brand.

Säkringen är anpassad så att den i fall av fel eller överbelastning går tillräckligt snabbt. Om du ersätter huvudsäkringen med en alltför stor säkring – kan ledarna överhettas och börja brinna. En för stor huvudsäkring är annars inget problem – så länge dina elkablar klarar din elförbrukning. Du kommer dock att betala en alldeles för hög årsavgift med en för stor säkring.Om du har för liten huvudsäkring kan den gå sönder om du använder mycket el. Att ha en för hög huvudsäkring innebär att du betalar en onödigt hög elnätskostnad. Här går vi igenom vad en huvudsäkring innebär – och vad som påverkar dess storlek.Storleken på den fasta avgift som du betalar för att elen ska komma hem till dig beror på storleken på din huvudsäkring. Hur stor huvudsäkring du behöver styrs av:Enligt Statistiska Centralbyrån är en normal energiförbrukning för en villa cirka 20 000 kWh per år. Om du har fjärrvärme eller värmer huset på annat sätt än med el är en normal elanvändning ca 5 000 kWh per år.

Tänk på: Om du har för liten huvudsäkring kan den gå sönder om du använder mycket el. Är du sparsam med elen – men har en överdimensionerad säkring – betalar du troligen en för hög fast avgift i onödan.För att se storleken på din huvudsäkring kan du skruva ur proppen och se vilken färg det är på bottenplattan. Det olika färgerna anger huvudsäkringens storlek – och du kan då se dess maximala effektuttag.

Om din säkring går kan det vara ett tecken på att du antagligen behöver en större huvudsäkring. Storleken på säkringen avgör hur mycket el du kan använda samtidigt. Det kan även bero på en felbelastning mellan faserna. Om detta händer ofta bör du kontakta din nätägare för att säkra upp – och uppgradera till en större huvudsäkring.
Löser säkringarna i allmänhet ut ofta är det ett tecken på överbelastning – eller att det finns något fel i installationen eller i någon ansluten produkt. Har du många elprodukter anslutna samtidigt, exempelvis spis, tvättmaskin eller strykjärn, kan det vara orsaken till överbelastningen.Tänk på: Genom att välja en huvudsäkring som matchar dina behov av el kan du sänka dina energikostnader. Att ha för högt säkringsabonnemang innebär elnätskostnader som är högre än de behöver vara.En vanlig säkring sitter normalt i din elcentral medan huvudsäkringen är placerad utanför. De vanliga propparna eller automatsäkringarna är normalt kopplade till mindre elektriska komponenter såsom en tvättmaskin – medan en huvudsäkring är kopplad till en fas med flera komponenter.

Huvudsäkringen är ett skydd. Den skyddar din elanläggning om något skulle bli fel – enklast kan man säga att “proppen går” om systemet blir överbelastat. Detsamma gäller om det blir kortslutning i någon apparat – annars finns det risk för brand eller person- och egendomskada.
Tänk också på att det inte bara är strömkraften som spelar roll, en del modeller lyckas inte starta tunga fordon ändå. Vi rekommenderar att du också tittar på vad tillverkarna själv säger. Ofta skriver de ut hur stor motor startboostern klarar av att starta. Dubbelkolla innan du köper en dyr produkt!Att välja rätt starthjälp till din bil behöver inte vara så utmanande. Med rätt information och förståelse för vad du ska leta efter, kan du hitta den perfekta enheten som matchar ditt fordon och behov. Kom ihåg att säkerhet och effektivitet ska vara dina huvudprioriteringar när du väljer en starthjälp.

Vi inledde vårt starthjälp test med att hitta passande modeller. Det gjordes helt enkelt genom att titta på marknaden! Vilka produkter fanns där ute? Vilka är de mest välkända tillverkarna? Efter en stund hittade vi några passande modeller, alla skiljde sig åt.
Att stå strandad med en bil som vägrar starta kan snabbt förvandla en lugn dag till en stressig situation. Räddningen? En effektiv starthjälp. Men med den stora mängden alternativ på marknaden, hur vet du vilken som är bäst för din bil? Som erfaren mekaniker, låt mig guida dig genom processen.

För att avsluta; en starthjälp bil bäst i test lista såklart! Den skrevs efter att vi vägt alla modellers för- och nackdelar mot varandra. Utifrån jämförelsen rankades de från bäst till sämst på listan.
Vi tittade sedan på ungefär ett femtiotal kundrecensioner och produktbeskrivningar för att fördjupa vår förståelse om produkterna. Med informationen vi läst satte vi sedan ihop dess positiva och negativa sidor.En starthjälp är en nödvändighet för varje bilägare. Den fungerar som en extern energikälla som hjälper till att starta din bil när batteriet är urladdat. Några anledningar till varför du behöver en startbooster inkluderar:

Kan man starta bilen med laddaren på?
Ja, vi rekommenderar att laddaren är ansluten och påslagen när du försöker starta fordonet. Se till att alla förbrukare (fläkt, strålkastare, torkare etc.)
Jag har jobbat som bilbyggare i över 30 år, men numera jobbar jag som team leader hos Volvo. Motordrivna fordon har fascinerat mig ända sedan jag var liten. Jag minns när jag byggde bilar i Lego som grabb, och nu är det mitt heltidsjobb!Letar du också efter starthjälp bil bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan hjälper vi nämligen dig hitta den bästa starthjälpen för bilen. Dessutom besvarar vi alla de där frågorna du kan tänkas ha om starthjälp. I slutet av artikeln hittar du också en kort köpguide till hur du hittar en variant som passar dina behov.BilV.se har som högsta fokus att rekommendera de bästa produkterna för dina fordon. Vi lägger mycket tid och tanke på att ge dig de allra vassaste rekommendationerna.

Stannar bilen igen efter en kort sträcka, kan du få göra om processen. Gör då om processen och låt batterierna vara ihopkopplade ett tag till. Du bör sedan se till att köra runt i minst 20 minuter för att motorn helt ska ladda upp batteriet igen. Försök köra på dubbelfiliga vägar eller motorvägen för att slippa starta och stanna hela tiden. Om det händer att bilen stannar av sig själv igen, kan det vara dags att byta batteri. Vid det här laget borde du kontakta en verkstad för en bättre åsikt. Säger verkstaden att du måste byta batteriet, kan du fortfarande göra detta själv.
Steg 6 – Starta motorn på bilen med fungerande batteri. Så snart bilen har startat igång så kopplar du från startkablarna. OBS! Stäng inte av bilen med det svaga batteriet!Steg 4 – Hitta en oskyddad del av metall på bilen med urladdat batteri. Skinande, exponerad och omålad metall fungerar bäst. Se till att metallen är en bit ifrån batteriet och rörliga delar. Fäst den andra ändan av minuskabeln till metallbiten. Steg 7 – Ta av alla kablar i omvänd ordning från hur du anslöt dem. Börja med minusänden kopplad till metallen. Koppla sedan bort änden som är ansluten till bilens negativa pol. Ta bort pluspolen från samma batteri och slutligen tar du av plus från pluspolen på batteriet som blev laddat. Det finns aldrig en lämplig tid för ett plötsligt urladdat bilbatteri, men det verkar alltid hända i de mest stressfulla situationerna. Om du inte har tid att ladda upp batteriet men måste komma iväg, är startkablar förmodligen det snabbaste och mest effektiva sättet att snabbt komma tillbaka på vägen. Allt du behöver är startkablar, en vänlig förare med ett fulladdat batteri och några extra minuter tillgodo.

När du har nått din destination, är det värt att rengöra klämmorna på startkablarna med en blandning av vatten och bakpulver. Du kan använda samma lösning på batteripolerna. Detta kommer att göra sig av med överskottssyra och förhindra att klämmor och poler korroderar.
Ett alternativ till att starta bilen är att putta igång den. För att putta igång bilen, sätt den i andra växel, tryck ner kopplingen helt och vrid nyckeln till det sista läget innan bilen startar igång. Få någon att putta bilen, eller låt den rulla om du är på en backe. När bilen börjar rulla, släpp hastigt upp kopplingen och tryck ner gaspedalen. Se till så att det finns massor med plats framför bilen så att ni inte råkar köra in i något. Motorn ska reagera, starta och du kan köra som vanligt. Se bara till att bilen inte startar och stannar för mycket eller att du låter bilen stå med motorn igång i tomgång. Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer \”Synliga kolumner\” \u00e4r kolumnerna som ni vill ska synas och i den ordningen ni \u00f6nskar dem (fr\u00e5n v\u00e4nster till h\u00f6ger). Om ni vill \u00e4nda ordningen p\u00e5 kolumnerna drar ni dem upp och ner h\u00e4r nedan.

Hur använder man en Startbooster?
Starthjälp/Booster Det fungerar på samma sätt som när man använder startkablar, vilket innebär att man paralellkopplar (pluskabeln på pluspolen och minuskabeln på minuspolen) till ett externt batteri till det befintliga batteriet som startar fordonet.
Tabellstrukturen som ni sparar h\u00e4r inne lagras p\u00e5 ert anv\u00e4ndarkonto. Om ni \u00e4r inloggade p\u00e5 flera olika datorer kommer ni inte beh\u00f6va justera strukturen d\u00e4r ocks\u00e5.