Posted on

Stjärna Tatuering Betydelse

Hon tror att de klassiska tatueringarna tilltalar många då de har hängt med så länge. Eftersom motiven varit populära i över hundra år vet folk att de inte är en övergående trend.– Men så var det inte. Vi har märkt att vi nått nya målgrupper. Det har varit ungdomar och unga vuxna och det är inte så vanligt annars att vi får hit dem till museet.

– Ta ett sjömansmotiv som en svala till exempel. En sådan kunde betyda att man har rest 5 000 nautiska mil (sjömil) på haven, hade man två hade man färdats 10 000. Och den som hade många svalor var mycket berest. Sådant känner nog inte alla till, säger Anna Sandberg

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.– Den har gått över förväntan. När vi jobbade med den hade jag funderingar på om vi var ute i sista minuten, att det här med tatueringar nått sin topp, säger utställningsproducenten Johan Gustafsson. – Svala kan betyda att man korsat ekvatorn. Svala kan också visa hur långt man färdats längs haven. En svala betyder då att man färdats 5 000 nautiska mil (sjömil), två att man färdats 10 000. – Luffarprickar kan för sjömän betyda Godahoppsudden, Kap Horn och Kap Verde. Det kan också stå för tro, hopp och kärlek. En svensk betydelse är att man sökt jobb i Göteborg, Malmö och Stockholm. Man ska då ha vandrat eller liftat.

Svenskarnas fascination för tatueringar håller i sig. Och många väljer att pryda sig med en traditionell eller så kallad ”old school”-tatuering, berättar Anna Sandberg, 31 år, tatuerare i Stockholm.Att intresset är stort för klassiska tatueringar råder det ingen tvekan om. I snart två har Sjöhistoriska museet i Stockholm haft en utställning om sjömanstatueringar.

De klassiska luffarprickarna i tumvecket kan betyda lite olika sakar. Det kan stå för tro, hopp och kärlek eller för sjömän kan det betyda Godahoppsudden, Kap Horn och Kap Verde.

Vad betyder en tatuerad tår under ögat?
Betydelsen bakom tatuerade tårar Från början var det ett sätt för fångar att visa att de blev misshandlade och misskötta bakom de stängda dörrarna. Men med tiden ersattes mening bakom dem, i många fall, mot att symbolisera att man mördat någon.
#11 jasså? där ser man. hehe. spännande när det finns historier bakom tatueringar, oavsett om det är olika för människor. 🙂 hihi jag har tassar. men hade bara sett en enda innan mig som haft det och det var tre-fem år innan jag gjorde min.#10 möjligt. hehe håller inte koll på vad som är inne nu. jag har mina egna motiv som jag gillar och har ingen aning om vad andra gör nu för tidne. *skratt*#9 spindelnätet stod iaf förr för att man har suttit på kåken, ett varv spindelnät för varje år som man suttit och tatuerade man en spindel i nätet har man dödat någon. Men precis som ni säger, allting går i olika populäritets vågor. Tribaler var ju väldigt populärt, och just nu är new school rätt så populärt. Men oandra sidan så har det ju hänt ganska så mkt med synen på tatueringar de senaste 10 åren och det känns som att det finns ganska så många genres som inte fanns för låt oss säga 10-15 år sedan.

Vad betyder 5 prickar tatuering?
De klassiska luffarprickarna i tumvecket kan betyda lite olika sakar. Det kan stå för tro, hopp och kärlek eller för sjömän kan det betyda Godahoppsudden, Kap Horn och Kap Verde. – En svensk variant är att man sökt jobb i Göteborg, Malmö och Stockholm, säger hon.
Min morfar hade en stor kompasstjärna på sin hand, vilket troligen har gjort att jag älskar dem. Ska tatuera in tre stycken om någon månad. Ingen direkt betydelse bakom för min del, tycker det är snyggt och tre stycken för att det ser bättre ut än både två och fyra

Är det inte liknande med spindelnätet över armbågen? De var ju också jätte populärt? Tror inte den hade någon speciell betydelse heller egentligen? Det var väl också bara en innegrej. 🙂
För rätt många år sedan så ville jag jätte gärna ha massa stjärnor på både armen och bröstet, men jag var lite för ung då och det gick över 😉 Tur för min del;P

Det är helt enkelt bara modernt just nu. Och som mycket när det kommer till tatueringar så hittar man gärna på en egen innebörd om man inte hittar en redan befintlig 😉 Dvs, de tre stjärnorna kanske betyder något för en person och en helt annan för en annan person. Eller så tycker de helt enkelt bara att det är snyggt.
#13 de flesta old school tatueringarna som finns har betydelser ifrån den tiden då ”bara” sjömän gjorde tatueringar. Men övriga tatueringar har nog mer individuella betydelser än typiska betydelser som på old school.

Vad betyder 222 tatuering?
Den andliga innebörden av 222 är att du är på rätt väg, du är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Följ glädjen för att stiga mot din själs syfte. I grund och botten betyder tvåorna att du kan eftersträva mer.
Har sett så många, både tjejer o killar och olika sorters personligheter, som har 3 stjärnor på ena överarmen. Har en känsla av att dessa 3 stjärnor betyder någonting?Att tatuera sig är ett stort beslut och minst sagt permanent. Något att tänka på innan man gör en tatuering är att det gör dubbelt så ont att ta bort den som att göra den. Det kan därför vara värt att tänka till en extra gång innan du gör en. På senaste tiden har det blivit trendigt med små och enkla tatueringar. Här är 15 små och enkla tatueringar som i alla fall får oss att vilja springa till tatueraren direkt.Den grävande journalisten Saša Mesić låter vid ett tillfälle i sin TV-serie tatuera luffarprickar. Till skillnad från den ”vanliga” sorten, som placeras i vecket mellan tumme och pekfinger, väljer dock Mesić att låta applicera dem vid ryggslutet. I Tomas Arvidssons Enkelstöten ritar en av rånarna dit tre prickar i tumvecket för att vilseleda polisen. I TV-serien ersattes det av en sjömanstatuering.

Luffarprickar tatueras på den egna handen, och består av tre prickar i en triangel, vanligtvis placerad på huden mellan tummen och pekfingret för att kunna döljas när man håller ihop dessa fingrar.
Prickarnas betydelse varierar för olika grupper. Sjömän kunde göra luffarprickar på sin första seglats. Prickarna har hos dem symboliserat uddarna Goda Hoppsudden, Kap Horn och Kap Verde-halvön. Inom Örlogsflottan symboliserades trohet till Kungen, Drottningen och Kronprinsen. För luffare tre V:n med betydelsen: ”Vi Vandrar Vidare” alternativ ”Stockholm, Göteborg, Malmö till Fots”. För en del var luffarprickarna något man tatuerade in när man hade sökt jobb i de tre största städerna i Sverige, en prick för varje stad. man fick inte ta tåg eller buss mellan städerna, man skulle vandra till fots eller möjligtvis lifta till och från.Andra tolkningar kan vara tro, hopp och kärlek eller livet, vandringen och evigheten. Livet är pricken mot tummen. Den kortaste. Vandringen är pekfingret och evigheten är långfingret.Arbetarbladet är en dagstidning som getts ut sedan år 1902. Vi bevakar Gästrikland och Norduppland och är ledande morgontidning i flera kommuner. Vi finns som papperstidning, e-tidning, sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier. Arbetarbladet ingår i Bonnier News Local AB om är Sveriges ledande lokala mediekoncern och omfattar mer än 40 varumärken som levererar lokala nyheter genom dagstidningar, nyhetssajter, appar och gratistidningar. Bonnier News Local AB ingår i Bonnier News AB.Sjömän visade genom sina tatueringar vem de var och vilka meriter de hade, till exempel betydde ett ankare att sjömannen hade korsat Atlanten. Men det kunde även handla om längtan hem, rädslan att inte få en kristen begravning eller rädslan för att drunkna. En gris och en tupp på var sin ankel tatuerade man för att inte drunkna, för när dessa djur fraktades på skeppen så satt de i träburar och om skeppet skönk var oftast djuren de enda överlevande för att burarna flöt upp till ytan.

Med ett heraldiskt vapen är det möjligt att profilera sig i bild på ett sätt som härstammar från medeltiden och som samtidigt uppfyller nutidens höga krav på effektiv visuell kommunikation.
Statsheraldiker Henrik Klackenberg berättar att han och hans kollegor varje år får förfrågningar rörande tatueringar av statsvapnet och andra heraldiska vapen.

Heraldiken lyder vissa traditionella och internationellt accepterade regler beträffande heraldiska färger, former och kompositioner. Ett heraldiskt vapen beskrivs i ord och kan till skillnad från en logotyp avbildas på olika sätt av olika konstnärer med vägledning av vapenbeskrivningen. Tack vare denna flexibilitet har heraldiken kunnat överleva genom århundraden.
Det var i början av sommaren som Rami Gorges skickade sin förfrågan till riksarkivet och statsheraldikern. Han hade då länge funderat på att tatuera in det lilla riksvapnet med tre kronor.”Det är knappast ett lagbrott att göra en tatuering med Sveriges riksvapen eftersom det då inte är en del av ett varumärke. (…) Om du tatuerar in statsemblemet på din arm kan detta komma att uppfattas som att din kropp tillhör statsverket. Jag rekommenderar därför att du väljer en annan symbol som kroppsdekoration.”

Till en början syftade det heraldiska vapnet på en person eller en släkt men mycket tidigt förde även riken och städer vapen. Förutom stora och lilla riksvapnet har vi i Sverige vapen för landskap, län, kommuner och stift. Myndigheter och militära enheter har också vapen. Varje vapen kan användas i form av en flagga.Legolas, eller Pirates of the Caribbean-stjärnan om man så vill, Orlando Blom har i en hyllning till sin son Flynn, som han har med modellen Miranda Kerr, tatuerat in sonens namn och födelsedatum på högerarmen. Så långt allt väl i Blooms kroppspermanenta hyllning till sitt eget barn. Men frågan är om tatueraren dubbelkollade vad han skulle rista in, eftersom morsekoden som ska stava ut namnet Flynn inte är, ja, rättstavat.

Det var när Blom publicerade en bild på tatueringen på Instagram med texten ”Ny #tatuering, kan du gissa vem?”, som misstaget uppdagades. Blooms fans var först förvirrade över vad morsekoden hade för betydelse, men Orlando Blom bekräftade snabbt i en kommentar att tatueringen var hans son Flynns namn i morsekod, men också siffror över hans födelsedatum och tiden han föddes. Efter en uppsjö kommentarer om hur fin gesten var började kommentarer välla in angående den uppenbara felstavningen.
När Harry Styles var 18 år tatuerade han in textraden ”Won’t stop ’till we surrender” från The Temper Traps kända låt Sweet Disposition. Låtraden är dock lätt att missförstå, då den egentligen är ”Won’t stop to surrender”.Morsekod för bokstaven ”L” är faktiskt punkt streck punkt punkt, medan Orlando Bloms tatuering visar punkt streck punkt, vilket är kod för bokstaven ”R”. Ajdå.

Fantastic Beasts-skådisen tatuerade in texten ”Let Love Rule” på arabiska, men skulle sedan inse att det egentligen står ”Let the love the rule”. Den kända tatueraren Dr. Woo publicerade 2019 en bild på Zoes arabiska text, men då täckt av en trollslända.

Jennifer Lawrence har en liten tatuering på handen som ska föreställa den kemiska beteckningen för vatten. För att tecknet ska vara korrekt krävs det att tvåan är nedsänkt, men Lawrence har den upphöjt över bokstäverna.
Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!Andreas Gustafsson är en av Sveriges hetaste MMA-talanger just nu. ”Bane,” som representerar Västerås Fight Club, har mer eller mindre kört över varende motståndare som ställts hans väg under året och är nu 3-0 som proffsfighter i mellanviktsdivisionen. MMAnytt.se är den ultimata kampsportssidan för alla fans av MMA, boxning, kickboxning och andra kampsporter. Här hittar du dagliga uppdateringar, senaste nyheterna, recensioner, analyser, intervjuer och mycket mer. Med ett stort nätverk av experter och kända idrottsmän, levererar Mmanytt.se högkvalitativt innehåll som inspirerar, underhåller och informerar. Oavsett om du är en erfaren kampsportare eller nybörjare, kommer du att hitta allt du behöver för att hålla dig uppdaterad och motiverad på Mmanytt.se. Besök sidan idag och bli en del av den snabbväxande kampsportscommunityn! jag har tatuerat så mycket stjärnor så jag förbjuder dem snart… men jag kan säga att 99% av alla som skaffar stjärnor gör det för ”att det är snyggt” och en rock n roll grej och tänker inte alls närmare på var symbolen i säg kommer ifrån. Jag lovar nästan sätta min högra arm på att rihanna resonerat på samma sätt.

Vad betyder tre prickar på handen?
Prickarnas betydelse varierar för olika grupper. Sjömän kunde göra luffarprickar på sin första seglats. Prickarna har hos dem symboliserat uddarna Goda Hoppsudden, Kap Horn och Kap Verde-halvön. Inom Örlogsflottan symboliserades trohet till Kungen, Drottningen och Kronprinsen.
Många klassiska tatueringsmotiv kommer ju från ”sjömans-kulturen”, och många oldschoolmotiv är förankrade i detta. Man navigerade ju gärna efter stjärnor, så de blev en självklar del i symboliken. Så de betyder inget speciellt idag, men för de gamla sjömännen symoliserade de väl trygghet och vägledning kan jag tänka mig.

Ja har min sons namn och två små stjärnor brevid mina stjärnor betyder att han är född på natten.Och jag minns den natten då han föddes så var det stjärnklart det var så fint den natten.Och jag stog länge vid fönstret och kolla på alla stjärnor med min älskade son i famnen..
Har en på vardera axel, och för mig betyder de att jag är en stjärna och att jag ska bli påmind om detta varje dag – medan tatueraren drog en _djup_ suck över mitt val Desto gladare blir han för nästa tatueringHej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter – känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

De två huvudsakliga betydelserna associerade med vågen är rättvisa och precision. Vågen väger båda sidorna och tar beslut noggrant med precision. Därför är vågen social och de flesta människorna har svårt att inte gilla en person som tillhör vågen, på grund av deras egenskap att balansera rättvisa.

Vågen har flera symboler. Den första är symbolen som symboliserar stjärntecknet vågen, det vill säga glyfen. Vågens glyf sägs representera antingen en solnedgång, en ny dag, eller att vågen har ”medelvägen” där upphöjningen representerar mitten som balanserar två sidor. Den andra vanligaste symbolen är en riktig våg, det vill säga en gammaldags uppsättning med två hållare och ett ställ. För de som hellre vill ha en mer estetisk men samtidigt betydelsefull tatuering kan du välja den tredje symbolen. Den tredje symbolen är konstellationen av vågen som fungerar bra även som en mindre tatuering.
Konstellationen av vågen i stjärnhimlen är formad av fyra olika stjärnor. De fyra stjärnorna kallas för Alfa Librae, Beta Librae, Gamma Librae och Sigma Librae. Eftersom att denna konstellation inte visar den typiska symbolen av en våg finns det två teorier om hur detta representerar vågen. Den första teorin är att Alpfa Librae och Beta Libra är två sidor av en våg och armen som kommer ut är skålen. Den andra teorin är att Beta är det översta ”skiktet”, gamma den andra och alfa det tredje, som skapar tre olika lager.Inom grekisk mytologi är Artemis, gudinnan av de vilda och jakt associerad med månen. Precis som Artemis romerska sida, Diana, gudinnan som skyddar barn och barnafödande.

Inom religionen Wicca är månen associerad med Demeter, Kore-Persefone och Hecate, som även är känd som Modern, Jungfrun och ”Crone”. De representerar passagen av tid och livets cykel från födelse till död.
Månen anses vara en kvinnlig symbol och associeras ibland med gudinnan Isis från egyptisk mytologi. En del hävdar även att månen har en koppling med kvinnors menscykler.En måne tillsammans med en stjärna kan representera familjemedlemmar. Då månen kan ses som en förälder och stjärnorna, barn. Men det kan även vara en symbol för ljuset i mörkret, eller hopp. Måntatueringar är ett mycket populärt och symbolisk tatuering. De är främst populära hos unga kvinnor men månens betydelse kan vilken person som helst oavsett kön och ålder associera till. Utan månen skulle inte ens havets tidvatten att finnas. Det finns många variationer av måntatueringar, med olika betydelser. Några typer är tillexempel halvmåne, fullmåne, röd eller svart måne och månar tillsammans med stjärnor. Månar kan framställas i många olika färger och designer, både abstrakt och naturalistiskt.

En tatuering med både en måne och en sol är en typisk symbol för dualism. Månen är den feminina sidan medan solen är den maskulina. Att tatuera in denna symbol på din kropp kan vara ett tecken på att du lever i harmoni med båda dina sidor och därför även dig själv.
En halvmåne är oftast en symbol för något man inte kan se direkt med ögat. Detta kan vara allt från din egen potential, kärlek, smärta eller förlust. Halvmånen representerar potential och dubbelkaraktär, eftersom att månen inte är helt full och kan gå åt båda hållen.Den huvudsakliga betydelsen månen har är att framföra en persons andlighet, vilket kan komma i många former. En måntatuering kan indikera allt från en vild sida till en personlig förändring i ens själ.

Eftersom att halvmånen oftast framställs i mindre skalor, brukar den här designen passa bäst på inre handleden. Men även på fingret, eller till och med i ansikten, om man är tillräckligt fräck för det. En annan design är att göra en halvmåne till en sleeve och lägga till stjärnor eller planeter för en komplett look. Om man vill ha en större tatuering kan man placera tatueringen på ryggen, skulderbladen eller låren. En del som vill ha en medelstor tatuering placerar dessutom sin måntatuering bakom nacken.
Måntatueringar kan symbolisera en förändring i ens liv, eller ens vilja att följa sin riktiga natur. En mörk måne kan tillexempel symbolisera ens mörka, elaka natur. En blå måne kan representera en ovanlig händelse eller en speciell kärlek.En röd måne kan tolkas som en symbol för apokalyps. Medan en del associerar den röda månen med undergång, ser dock andra den som en symbol för evig lycka.

Vi gör kvalitets-gnuggisar av din design, foto, text eller logotyp! Gnuggisar är perfekt för mässor, events och som give aways! Populärt på svensexor, möhippor, kalas & fester! För dig som ska tatuera dig på riktigt!Oavsett om det handlar om att skämma bort dig med något tilltalande eller om att markera din sårbarhet, så är det onekligen en djungel av olika motiv där ute. Det är inte alltid lätt att hitta rätt motiv, och ofta kräver det en hel del eftertanke innan man skrider till handling. Den här guiden är både till för dig som inte kan bestämma dig för ett motiv, men också för dig som helt enkelt bara undrar vad vissa tatueringar egentligen betyder. Till exempel de klassiska tårarna på kinden, vad betyder de egentligen?

Vad betyder tatuering 666?
666 har genom historien fåtts att stämma in på varierande påvar, kejsare, Napoleon, Hitler, FN, EU och Visa, för att bara nämna några. Egentligen är det Antikrists nummer, den jordiske härskare som ska uppresa sig mot Gud och kämpa mot Jesus när han återkommer. De gamla judiska mystikerna älskade talmagi.
Tatuerade tårar är ett motiv med vitt skilda betydelser. Det är svårt att gå miste om dessa tatueringar som ofta förknippas med kriminalitet och intagna internet. Och det är tyvärr rätt nära sanningen. Dock har dom olika betydelse beroende på vart på ansiktet som tårarna gaddats, eller närmare bestämt, om de sitter under vänstra eller högra ögat.Dödsskalletatueringars betydelse har skiljt sig under årens lopp och varierar mycket efter hur skallen illustrerats. Detta är en orsakerna till varför skallar och dödsskallar varit såpass populära.På havet är ankaret det säkraste och mest livsnödvändiga verktygen en sjöman kan ha med sig, vilket gör det till en perfekt association till begreppet stabilitet. Det här är därför man ofta ser ankartatueringar i kombination med ”mamma” eller namnet på någon eller några människor som ser till att hålla dom jordennära. Ankare har blivit populära inom allmän tatueringskultur genom åren, men symboliken är fortfarande densamma. Det är en symbol och påminnelse för det som håller dig stabil.

Vad betyder 444 tatuering?
444 står för att man alltid har änglar som vakar över en och alltid finns där när man behöver dom. – Jag har även ett litet hjärta med en ring runtom. Den gjorde jag på Bali och den står för att allt kretsar runt kärlek.
Paraply som tatueringsmotiv kan symbolisera ett antal olika saker, men den vanligast förekommande är att det symboliserar ”beskydd”. Som människor använder vi ju paraplyet just för att skydda oss mot väder och vind.Tatueraren Norman Keith Collins, mer känd som ”Sailor Jerry”, var verksam under 1950-talet och var känd för att vara expert på att tatuera seglare och seglarmotiv. Hans inställning till hajar delades av många sjömän. Du vill hata dem för att dom kan verka otäcka, men älskar dom samtidigt för deras karaktär. Ibland handlar tatueringar om att klä på sig sina egna drag. Ett lejon visar att du är modig. En panter visar att du är hård. Men en haj är mer om vad du vill övervinna. En haj på din arm säger att du är villig att stå på dig och vägra ge upp, även om du är rädd.

Dessa ormliknande varelser liknar mer exotiska spöken än västerländska drakar. Det finns motstridiga bud om vad dessa betyder, men många väljer drakmotiv för att de symboliserar visdom, styrka, makt, tacksamhet och lycka.
Oavsett varför man funderar på att tatuera sig så är det en bra idé att läsa på lite om symboliken och betydelsen av några vanliga tatueringar. Just därför har vi sammanställt en lista på de 9 mest populära motiven med starka betydelser, allt för att du ska slippa stå där med en tatuering du ångrar.De har gett gemene man, möjligheten att välja sin egna favorittolkning. Till exempel, associerar många människor en dödsskalle med stora ögonhålor, med döden. Många som väljer dessa tatueringar gör det för att visa att de inte har någon rädsla för döden. Beroende på dödsskallens utformning kan den också symbolisera att personen som bär den, har accepterat sin egen dödlighet. En annan tolkning av tatueringar på dödsskallar är att de ständigt påminner oss om att vi alla kommer att dö någon gång och man borde leva varje dag som om att den vore den sista. Har en historisk betydelse med beskyddaren spindelkvinnan som huvudkaraktär. Det förknippas oftast felaktigt med något negativt av allmänheten. Men har de facto många intressanta, inklusive positiva associationer. Spindelnätet kan, som tatuering, även symbolisera någonting negativt. Om du funderar på att skaffa en spindelnätstatuering bör du därför vara medveten om att den, av andra, kan betraktas olika. Allmänheten är generellt mer negativt inställd till spindlar och spindelnät och kommer troligtvis att vara det i många år framöver. Med detta sagt ska vi heller inte döma någon för att bära på detta motiv. Det betyder varken att dom är rasistiska eller kriminella. Idag är tatueringen uppskattad och populär tatueringssymbol vilket inte är förvånande med tanke på att spindeln och spindelnät som motiv har många olika intressanta betydelser såsom:

Tårarnas betydelse har förändras med tiden. Från början var det ett sätt för fångar att visa att de blev misshandlade och misskötta bakom de stängda dörrarna. Men med tiden ersattes mening bakom dem, i många fall, mot att symbolisera att man mördat någon. Med det sagt så kan de också betyda en rad andra saker, det finns ingen universell sanning. Så döm inte en person efter tatueringarna. Dom är högst personliga och har olika innebörder för olika personer.Spindelnätet har associerats till de Amerikanska urinvånarna i flera århundraden. Spindelnätet har mer specifikt även associerats med Spindelkvinnan (Spider Women som hon kallas på engelska) som är en viktig karaktär i den Amerikanska urbefolkningen kultur. Spindelkvinnan var en viktig figur för flera olika stammar. Enligt legenden spann hon, som beskydd, nät över allas barnens vaggor. Genom att göra detta skyddades de nyfödda från allt som var ont. Som tatuering symboliserar spindelnätet just detta beskydd. Det är från denna legend som drömfångare utvecklats.Nu vet du mer om betydelsen bakom 9 vanliga tatueringar. Förhoppningsvis kan det antingen hjälpa dig på traven med samtalsämnen på diverse fester, eller så hjälper det dig att välja rätt motiv för just din tatuering!

Vad betyder en diamant tatuering?
Diamantens populäritet som tatuering beror så klart mycket på att diamanten är grafiskt snygg! Diamant är ju en ädelsten och själva ordet diamant kommer från grekiskan och betyder det oövervinnliga’ eller ’okrossbart’.
Alla har vi någon gång på Googlat fram misslyckade tatueringar på ”hej kom och hjälp mig”-porträtt, halvklara svalor eller glada drakar som var avsedda att markera fara och makt. När olyckan är framme så är det svårt att ångra sig. Nöjd-kund-garanti existerar tyvärr inte i den här branschen. Inte än i alla fall…

Vad betyder en måne tatuering?
Vad betyder en halvmåne som tatuering? En halvmåne som tatuering kan ha olika betydelser beroende på kulturell bakgrund och personliga uppfattningar. I många kulturer är halvmånen en symbol för kvinnlighet och fruktbarhet, medan den i andra kulturer kan representera kraft och styrka.
Ursprungligen – oavsett sida – symboliserade tårarna en fånge som satt inlåst. Som intagen och placerad i en cell nästintill sina ”ägare” blev det svårt för den intagne att berätta för andra om den smärtan (tårar) och förnedringen som denne fick stå ut med. Många av dessa fångar blev utsatta för våldtäkt, utpressning och fysiskt missbruk. Den vård och det beskydd som fanns tillgänglig för den intagne var långt från tillräcklig.Vill du läsa mer om tatueringar så kan vi rekommendera böckerna ”Bläck hud och minnen” och ”Tatuering handbok för nybörjare”. Det är två ganska olika böcker, men som båda handlar om tatueringar, människorna som bär dem och historian bakom dem.

Vilken tatuering passar mig?
Det vi gillar: Inkhunter släpper lös din kreativitet. Efter att du valt en design från appens galleri eller laddat upp ditt eget alster kan du fortsätta finslipa ljuset, djupet och kontrasten tills designen verkligen passar din personlighet. Kolla hur motivet ser ut innan du tatuerar dig.
Bäste läsare Är det äntligen dags för din första gaddning? Eller är du kanske sugen på att komplettera din halvtäckta sleeve med något schysst, något betydelsefullt – kanske ett motiv som projicerar dig och dina känslor och som sätter din karaktär i fokus? Då bör du först läsa detta, så att du inte plötsligt står där med en tatuering som symboliserar något du inte alls hade tänkt dig.Här kan du läsa allt om det senaste modet, hur du tar hand om din hud och din kropp. Om resor, krogliv, nöje och allmänbildande artiklar om nutida händelser för att du som en riktig man kunna hänga med i samtal och diskussioner. Du kommer även kunna läsa om vad som krävs för att en man skall få kalla sig Man, och saknar du vissa attribut så är Obsid.se den handbok du behöver! Obsid – Allt för Män!