Posted on

Stockholm Kalmar Tåg

Reglerna för avbokning och ändring kan variera beroende på bussbolaget, så det är viktigt att kontrollera villkoren när du bokar. I de flesta fall medför avbokning eller ändring av din bussbiljett Kalmar-Stockholm extra kostnader.

Det finns rabatter för barn, studenter och seniorer som reser med tåg från Kalmar till Stockholm, vilka varierar beroende på biljettyp och personens ålder. När du anger din ålder i din Vivanoda-sökning kommer priserna som visas att ta hänsyn till eventuella åldersrelaterade rabatter.
Många flygningar förbinder Kalmar med Stockholm varje dag, vilket erbjuder ett snabbt och bekvämt alternativ för resenärer. Om du har bråttom är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Stockholm på rekordtid.

Vad kostar tåg till Kalmar?
De billigaste tågen från Stockholm till Kalmar En genomsnittlig biljett från Stockholm till Kalmar kostar omkring 995 kr om du köper den samma dag, men de billigaste biljetterna du kan hitta ligger på 780 kr. Cachad
Har du bestämt dig för att resa från Kalmar till Stockholm och letar efter sätt att spara pengar på din resebiljett? Här är 3 praktiska tips för att spara pengar på din resa. Oavsett om du väljer att resa med buss, tåg eller flygplan kan dessa tips hjälpa dig att hitta de bästa priserna för din resa från Kalmar till Stockholm.Oavsett om du är en budgetresenär eller letar efter ett snabbt och bekvämt sätt att resa mellan Kalmar och Stockholm har vi all information du behöver för att planera en oförglömlig Kalmar-Stockholm-resa.Planerar du att resa till Stockholm från Kalmar och letar efter de bästa transportalternativen för din resa? Vi vet att det ofta är svårt att välja det bästa sättet att resa från Kalmar till Stockholm, oavsett om det är av pris-, tids- eller bekvämlighetsskäl. Vivanoda hjälper dig att hitta alla transportlösningar för att resa mellan Kalmar och Stockholm, oavsett om det är med flyg, tåg, buss eller samåkning.Tågen mellan Kalmar och Stockholm är utrustade med eluttag och gratis Wi-Fi för passagerarna. Det finns eluttag i de flesta vagnar, medan Wi-Fi-anslutningen kan vara instabil i vissa områden.Det genomsnittliga priset på en bussbiljett för sträckan Kalmar-Stockholm varierar beroende på transportör och bokningstidpunkt. På vissa hektiska datum kan priserna fördubblas! Jämför alla busspriser från Kalmar till Stockholm på Vivanoda.De flesta bussar mellan Kalmar och Stockholm är nya och har vanligtvis eluttag ombord för att ladda enheter, men detta kan variera beroende på transportör.

Det kan finnas en prisskillnad beroende på vilken tid på dygnet du reser med tåg från Kalmar till Stockholm. Biljetter som köps under lågtrafik är billigare än biljetter som köps under högtrafik. För att få en detaljerad översikt över alla priser jämför Vivanoda alla transportsätt mellan Kalmar och Stockholm.
Frekvensen av avgångarna till Kalmar från Stockholm varierar beroende på transportföretag, tidsperiod och veckodag. För att få en fullständig översikt över alla bussavgångar till Stockholm, ange ditt avresedatum och sök på Vivanoda.Längden på bussresan mellan Kalmar och Stockholm varierar vanligtvis beroende på trafikförhållanden och eventuella stopp längs vägen. Med Vivanoda kan du i realtid se alla bussar som reser till Stockholm för ditt resedatum.

Tågbiljetter från Kalmar till Stockholm kan återbetalas eller bytas men är vanligtvis dyrare. De billigaste biljetterna kan inte återbetalas eller bytas ut.Med Vivanoda kan du enkelt jämföra alla tillgängliga transportsätt, såsom flyg, tåg, bussar och bilpooler, enligt dina önskemål och din budget. Du kan också filtrera resultaten efter pris, restid, tidtabell och komfortalternativ. Tack vare sin användarvänlighet och tydlighet gör Vivanoda det möjligt för dig att hitta de biljetter mellan Kalmar och Stockholm som bäst passar dina behov med några få klick. Vivanoda visar också alla specialerbjudanden och kampanjer från olika flygbolag som SJ, Snälltåget, Swebus, FlixBus eller VY Buss – NettBuss för att hjälpa dig att spara på dina biljetter. Så tveka inte och använd Vivanoda nu för att förbereda din resa mellan Kalmar och Stockholm med sinnesro!

Varför är det så dyrt att åka tåg i Sverige?
Jan-Eric Nilsson, som är professor inom transportekonomi på Statens väg- och transportforskningsinstitut, har tittat på både prisutvecklingen för olika transportmedel och miljöpåverkan. Han menar att förklaringen till att tåget är dyrare än flyget är det faktum att tågresor är uppbyggda på sådana avstånd.
Den genomsnittliga restiden för tågresan från Kalmar till Stockholm beror på vilken typ av tåg du tar. Regionaltåg eller intercitytåg till Stockholm är långsammare än höghastighetståg. Jämför längden på alla resor genom att göra en prissökning på Vivanoda.Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vårt prisjämförelseverktyg dig att hitta det transportalternativ från Kalmar till Stockholm som passar bäst för dina behov och din budget.Med detaljerad information om varje transportsätt och om transportbolagen (SJ, Snälltåget, Swebus, FlixBus eller VY Buss – NettBuss) kan du enkelt jämföra priser, tidtabeller och restider för att välja det alternativ som bäst passar dina behov.

När du planerar din resa till Stockholm från Kalmar kan det vara bra att veta hur långt bort tågstationer ligger från centrum. Den mest använda tågstation i Kalmar är Kalmar Centralstation som ligger 159 m från centrum. I Stockholm är den mest populära tågstation Stockholm Centralstation som ligger 1.2 km från centrum.
Hitta den bästa färdväg, färdvägen mellan Kalmar och Stockholm hos Omios tåg partner Snälltåget, Oresundstag eller SJ! Du finner de bästa köpen, tidtabellerna och biljetterna när vi jämför och bokar de mest överkomlig rutt åt dig.

Ett av de bästa sätten att resa från Kalmar till Stockholm är att ta en/ett tåg med SJ. Omio hjälper dig att hitta den bästa SJ tåg från Kalmar till Stockholm genom att visa dig SJ’s aktuella tågtidtabeller, de tågbiljetter som erbjuds (innefattar uppgifter om service ombord och reseinformation som bagagepolicy) och de bästa priserna för denna Kalmar till Stockholm resa. Du kan förvänta dig att resa 313 km mellan Kalmar och Stockholm på en/ett tåg med SJ. Om du använder Omios app för att söka efter tåg mellan Kalmar och Stockholm kan du kolla direkt om SJ biljetten är en mobilbiljett, som gör det lätt för dig att resa papperslöst utan att själv behöva köpa biljetter på tågstation. När du har hittat en/ett perfekt tåg bokar du snabbt och lätt din SJ färdbevis hos Omio och kan sedan njuta av den kommande resan mellan Kalmar och Stockholm!När våra kunder bokar sina billiga tågbiljetter från Kalmar till Stockholm åker de ofta från Kalmar Centralstation i Kalmar och kommer fram till Stockholm Centralstation i Stockholm. Det kan underlätta att känna till dessa tågstationer i Kalmar och Stockholm i förväg.

En genomsnittlig biljett från Kalmar till Stockholm kostar omkring 1280 kr om du köper den samma dag, men de billigaste biljetterna du kan hitta ligger på 1241 kr.Oresundstag biljetter mellan Kalmar och Stockholm finns att köpa online hos Omio. Vi hjälper dig att jämföra och boka din perfekta rutt med Oresundstag mellan Kalmar och Stockholm, allt på en och samma plats. Om du söker specifikt på billigaste, snabbaste eller tidigaste tåg kan du finna alla aktuella Oresundstag tågtidtabeller och tågbiljetter som är tillgängliga hos Omio för 313 km färdväg, färdvägen. Du kan också se relevant reseinformation för Oresundstag tåg, såsom bagagepolicy och bekvämligheter ombord beroende på klass och avgift. Leta efter dina föredragna avgångs- och ankomsttider för denna/detta tåg, jämför de snabbaste rutterna från Kalmar till Stockholm och hitta de billigaste biljettpriserna som erbjuds. Välj därefter den bästa Oresundstag Kalmar till Stockholm färdbevis som passar dina behov. Om du köper biljetter i Omios app kan du snabbt se om biljetten till Oresundstag tåg finns som mobilbiljett, så att du kan resa utan papper. Du kommer sedan att vara redo att stiga ombord på en lugn och avkopplande resa till Stockholm med Oresundstag!

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.
Tågresor från Kalmar till Stockholm är 313 km lång med våra partners som Snälltåget, Öresundståg, SJ eller SL. Normalt går det det finns 2 tåg om dagen, inklusive direktförbindelser. Resande åker oftast från Kalmar Centralstation och anländer till Stockholm Centralstation.Tittar du efter tåg från Kalmar till Stockholm? Snälltåget är ett av de bästa bolagen att resa med på resa från Kalmar till Stockholm. Som officiell resepartner till Snälltåget visar Omio dig snabbt de senaste Snälltåget tågtidtabeller, biljetterna och erbjudandena (såom bagagepolicy och tillgänglig service ombord), reseinformation och priser, så att du kan kolla efter de bästa avgångs- och ankomsttiderna, jämföra de snabbaste rutterna från Kalmar till Stockholm, hitta den bästa servicen för att göra din resa smidig och lätt samt köpa de förmånligaste Snälltåget tågbiljetter som passar din budget. Om du använder Omios app för att söka efter tåg från Kalmar till Stockholm kan du snabbt se om Snälltåget biljetten är en mobilbiljett, som gör det lätt för dig att resa utan papper när du tar en/ett tåg. När du är klar, boka då din/ditt Kalmar – Stockholm tåg hos Omio snabbt och enkelt och njut av din kommande resa med Snälltåget!

Är sista minuten billigare tåg?
Sista minuten kan köpas kort tid innan avgång och har ett lägre pris än ordinarie biljetter. Under pandemin har det inte funnits några sista minuten-biljetter, men nu öppnas igen möjligheten att resa lite billigare för studenter, ungdomar och pensionärer.
Året runt kan du som resenär välja att flyga mellan Kalmar Öland Airport och Stockholm. Oavsett om du reser i tjänsten eller privat, så hittar du förhoppningsvis ett flyg som passar ditt ändamål. Två flygbolag trafikerar sträckan Kalmar Stockholm, SAS flyger till Arlanda och BRA till Bromma, så möjligheterna att besöka vår huvudstad eller resa vidare är många. Tidtabell Stockholm

Dagliga turer måndag till fredag samt söndagar med SAS till Arlanda. Flyg vidare inom Sverige, övriga Europa eller världen, med en incheckning hela vägen. Enklare blir det inte. Är Stockholm målet för resan, så tar du dig enkelt in till de centrala delarna av staden från Arlanda med Arlanda Express (tåg 20 min) eller flygbuss (ca 40 min).BRA erbjuder dagliga turer måndag till fredag samt söndag till Bromma cityflygplats. Vill du åka vidare erbjuder BRA ett stort antal destinationer inrikes och även till Århus i Danmark. För dig som ska upp till fjällen finns både Sälen/Trysil och Åre i destinationsutbudet. Från Bromma tar du dig enkelt in till stan med flygbuss, taxi eller med tvärbanan.

Är Flixbus pålitligt?
Flera anmälningar mot Flixbus som stormat in på den svenska bussmarknaden. Flera bussresenärer är kritiska mot Flixbus som också har flera anmälningar mot sig hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och Konsumentverket. I ett fall har bolaget inte ens valt att svara när ARN kontaktar dem.
Är du på väg ut i världen och vill ha en smidig och bekväm resa från start? Kolla då möjligheterna att flyga hela vägen från Kalmar. Via Stockholm Arlanda når du stora delar av Norden, övriga Europa och världen. Ofta går det att checka in bagaget hela vägen. Behöver du hjälp att hitta den bästa rutten för ditt ändamål? En resebyrå är specialister på just det.Hos oss kan du snabbt, enkelt och bekvämt boka din nästa tågresa, oavsett om du bara ska ta dig till grannstaden i Sverige eller ta en tågsemester ute i Europa. Vi startade Tågbokningen för att vi såg ett behov av ett enklare, mer personligt sätt att boka resor. Våra resebokare har tillsammans mer än ett halvt sekels erfarenhet från branschen och gör allt de kan för att din resa ska bli så bra som möjligt. Vi bokar SJ Tåg, MTR Express, Öresundståget och alla andra större tågbolag i Sverige. Du jämför alla tåg i Sverige och många bussar med en enda sökning. På så vis hittar du enkelt den bästa resan för dina önskemål och din plånbok. Biljetterna skickas bekvämt till din mobiltelefon eller e-post så du är resklar direkt.

Tågbokningen.se drivs av TrainPlanet AB (org nr 5566143102), Postadress: H1, Att: TrainPlanet, Box 613, 831 27 Östersund. Alla priser är rörliga om inget annat anges och visas inklusive moms. Antalet tillgängliga biljetter varierar över året. Resor, biljetter och resekort omfattas inte av lagstadgad ångerrätt. För allmänna frågor kan du nå oss på e-post [email protected]
Hos oss bokar du enkelt och tryggt din nästa resa och betalar med Klarna, marknadens mest populära betalsätt. Boka idag, res imorgon och betala om en månad.Hej! Det verkar som att du använder en föråldrad webbläsare. Den här sajten har inget stöd för din webbläsare och vi rekommenderar att du uppgraderar till den senaste versionen för att få en optimal upplevelse.

Från och med den 17 augusti 2021 stöds inte din webbläsare Internet Explorer 11 på SJs webbplats. Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome, Microsoft Edge, Firefox, Safari eller en annan likvärdig webbläsare.Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse och i marknadsföringssyfte. Genom att klicka ”Acceptera cookies” godkänner du att vi sparar data för dessa syften.

Kan man lita på OMIO?
Det är en pålitlig sök- och bokningssida. Men de säljer långt ifrån ett komplett utbud. Vilket ingen annan gör heller, utan du hänvisas ofta till operatörerna.
När du väljer att skapa ett konto och följa ett nyhetsrum kommer dina personuppgifter behandlas av oss och av ägaren av nyhetsrummet för att du ska kunna motta nyheter och uppdateringar enligt dina bevakningsinställningar.

Till våren lanserar Vy bus4you en ny expressbusslinje mellan Kalmar och Stockholm C/ Arlanda flygplats, via bland annat Oskarshamn och Västervik. Den nya linjen som börjar trafikera den 15 maj innebär till en början 17 avgångar per vecka. Vy bus4you är ett expressbussföretag som erbjuder högsta komfort i form av bekväma fåtöljer och singelsäten. Tillsammans med konceptet Det goda värdskapet, som har gett företaget utmärkelse för branschens mest nöjda kunder 11 år i rad, förnyar Vy bus4you synen på bussresor. Vy bus4you är en del av Vygruppen, en av Nordens största transportkoncerner inom tåg, buss, godstransporter samt mobilitet och turism. – Den 15 maj kommer vi lansera en ny expressbusslinje mellan Kalmar C – Stockholm C, med sluthållplats på Arlanda flygplats. Vi ser fram emot att få presentera vårt hyllade Vy bus4you-koncept med hög service och komfort samt schyssta priser på östkusten. Fördelarna är många med denna linje, bland annat en resa utan byten. Vi hoppas och tror på att det finns många resenärer som kommer vara intresserade av denna typ av resa, säger Zakaria Abna-Aissa, affärsområdesdirektör Vy Buss kommersiella trafik.

– Vår ambition är att erbjuda en konkurrenskraftig linje med stort fokus på högsta komfort och service i klassisk Vy bus4you-anda. Till den nya linjen har vi köpt in två helt nya bussar. Totalt kommer linjen trafikeras av fyra bussar, vilka alla är särskilt utformade för långvägaresor med sköna skinnfåtöljer och gott om benutrymme. Givetvis kommer vi fortsätta med vårt koncept med två komfortklasser ombord; Ekonomi och Plus. Ekonomi passar perfekt för den prismedvetne och Plus erbjuder extra komfort där gästen exempelvis kan boka ett singelsäte. Vi kommer även fortsätta prioritera hög service för våra gäster före, under och efter resan. I sin helhet det koncept som lett till att vi haft Sveriges nöjdaste kunder elva år i rad enligt Svenskt Kvalitetsindex. Nu ser vi fram emot att få välkomna många nya gäster framöver säger, Zakaria Abna-Aissa.
Vy bus4you trafikerar bland annat Köpenhamn, Oslo, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlstad, Västerås, Örebro och Stockholm och erbjuder även kommunikation till flygplatser som Arlanda, Landvetter och Kastrup. Företaget omsätter drygt 250 MSEK, har 150 medarbetare, 46 bussar och vid större efterfrågan hyrs underleverantörer in för att kunna erbjuda fler bussresor.Utöver Kalmar kommer linjen även trafikera Mönsterås, Oskarshamn, Misterhult, Västervik, Gamleby, Söderköping, Norrköping, Stockholm samt slutligen Arlanda flygplats.

För att läsa mer om detta, var vänlig läs vår Integritetspolicy som berör vår behandling av dina personuppgifter, och Integritetspolicy för Contacts som berör behandlingen av dina personuppgifter från ägaren av nyhetsrummet du följer.
Vy bus4you är ett expressbussföretag som erbjuder bussresor med högsta komfort i form av bekväma fåtöljer och singelsäten. Företaget startade 2007 och var först ut i branschen med att erbjuda eluttag och gratis WiFi ombord. Sedan starten har synen på bra service genomsyrat företaget och genom konceptet Det goda värdskapet har Vy bus4you 12 år i rad prisats för högst kundnöjdhet i branschen av undersökningen SKI.Alla våra ordinarie bussar har bekväma stolar med behagligt benutrymme. Vi har även wifi ombord vilket ger er möjligheten att bestämma själva hur ni vill spendera er resa. Jobba, studera, se en film eller bara sova – det är ni som bestämmer, vi ger er möjligheten. Allt detta på våra ordinarie bussar. Halvvägs tar vi en kort paus med möjlighet att äta, även detta efter egna önskemål. Åk med oss och gör en resa på era villkor.

Det är lätt att ta sig ifrån Stockholm till Kalmar med FlixBus, med 4 direktbussar per dag. Du kan förvänta dig minst 10 stopp på din resa och restiden är ca 5 timmar 55 minuter. Att resa kollektivt med buss är ett av deklimatsmartaste sätten att resa långa sträckor och vi arbetar för att göra bussresandet ännu grönare genom höga miljöstandarder för bussflottan, användning av alternativa driv- och bränsletekniker samt genom att erbjuda passagerare möjligheten att klimatkompensera för sina koldioxidutsläpp. Det genomsnittliga biljettpriset för bussresor mellan Stockholm och Kalmar är 399,00 kr, vilket betyder att det är en av de mest prisvärda resealternativen där ute.
Res prisvärt och smidigt från Stockholm till Kalmar med FlixBus. Avståndet mellan städerna är 427km och restiden är endast 5 timmar 55 minuter. FlixBus-biljetter ger dig alltid bra valuta för pengarna, men om du dessutom bokar din biljett i god tid i förväg i appen eller på hemsidan, kan du fynda ännu bättre priser. Boka enkelt på hemsidan eller i appen och visa upp din biljett direkt i mobilen. Bussbiljetter mellan Stockholm och Kalmar kostar i genomsnitt 399,00 kr, men du kan även fynda biljetter från 249,00 kr om du bokar i förväg och undviker populära restider som helger och helgdagar. Res snabbt, smidigt och prisvärt med FlixBus. Vi har ett stort nätverk bestående av 200 resmål, så att du har en stor valmöjlighet och utbud av resor, dessutom till ett rimligt pris.

Reser du till Kalmar för första gången? Här är allt du behöver veta: Från Kalmar kan du ta dig vidare till flera andra destinationer i FlixBus nätverk. Med 15 förbindelser som anländer till en av de 1 hållplatserna i staden, har du därmed tillgång till ett stort reseutbud.
Res från Stockholm till Kalmar med FlixBus och luta dig tillbaka ombord, med bekväma säten och ombordtjänster har du allt du behöver för att resa i komfort och hålla dig sysselsatt under resan. De flesta av våra bussar har gratis Wi-Fi ombord, toalett och laddningsuttag. I din biljett ingår ett handbagage och en stor resväska, så även om du ska bort för en längre tid behöver du inte oroa dig för behöva packa lätt. Med din biljett har du självklart en plats på bussen, men om du vill sitta på en specifik plats ombord kan du lägga till platsreservation när du bokar din resa. Välj sittkategori: klassisk, bordsplats, panorama eller ett extra säte för mer utrymme. Reservera din favoritplats när du bokar din biljett online eller i FlixBus-appen.Reser du från Stockholm för första gången? Här är allt du behöver veta.Staden Stockholm är ett transportnav med 2 busshållplatser och Stockholm har 115 dagliga förbindelser till andra städer.

Kan man använda samma biljett fram och tillbaka?
Får jag åka fram och tillbaka på en enkelbiljett? Ja, nytt för enkelbiljetten är att du kan resa tur och retur på samma biljett för den köpta sträckan/zonen inom biljettens giltighetstid. Det går bra att göra ett uppehåll under resan, och sedan fortsätta – eller åka tillbaka hem om du bara ska göra ett kortare ärende.
Du läste rätt! Vi har rullat ut våra gröna tåg på de svenska rälsen och förbinder Stockholm och Göteborg med stopp i Södertälje, Hallsberg, Skövde och Falköping. Du kan boka din tågresa mellan storstäderna från endast 129 kr och med ännu lägre priser om du reser mellan någon av de andra hållplatserna.Kliv ombord på ett FlixTrain och besök några av de mest populära städerna i Sverige. Oavsett om du utforskar Göteborg, festar loss hela helgen Stockholm, reser utomlands för en kulturell upplevelse i Berlin eller hittar Hamburgs guldkorn så gör alla våra tågrutter det enkelt att uppleva allt som är viktigt i och utanför Sverige.

Vår webbplats och app gör det enkelt för dig att planera din resa, hitta billiga tåg i Sverige och boka tågbiljett på ett säkert sätt. Du kan dessutom köpa FlixBus-biljetter med appen för sömlösa resor över hela Europa med både FlixTrain och FlixBus. Det är enkelt att köpa tågbiljett med FlixTrain – oavsett om du planerar i förväg eller bokar ett sista minuten tåg. Och tack vare vårt praktiska system med e-biljetter kan du kliva på tåget utan att behöva oroa dig över pappersbiljetter, eftersom din telefon fungerar som biljett! Om du vill åka tåg i Sverige och resten av världen så har FlixTrain vad du behöver, tack våre alla våra tågrutter! Vi har fler än 400 000 rutter runt om i Sverige, så att du enkelt kan hitta din perfekta resa. Med våra billiga tågresor kan du snabbt och enkelt resa var du vill, både på fritiden och i tjänsten. FlixTrain värdesätter din bekvämlighet. Du får en garanterad sittplats och kan ta med dig ditt viktigaste bagage, samtidigt som du kan njuta av bekvämligheter som gratis Wi-Fi, eluttag och toaletter på tåget. Allt för en trevlig och smidig resa. Boka din tågbiljett med FlixTrain idag och res genom Sverige med stil och komfort.Att resa med tåg är inte bara ett bekvämt och prisvärt alternativ, utan det är dessutom hållbart. Tågresor minskar avsevärt både utsläpp och trafikstockningar jämfört med bilresor. FlixTrain jobbar hårt för att göra våra tågresor ännu grönare genom att låta dig kompensera för resans klimatavtryck när du ska boka tågbiljett. När du väljer FlixTrain så väljer du inte bara ett smartare sätt att resa, utan du bidrar även till en mer hållbar framtid.

Det är enkelt och problemfritt att resa med FlixTrain, tack vare våra många tågförbindelser, pålitliga tågscheman samt bekväma och moderna tåg. Planera och boka enkelt din resa online eller med vår användarvänliga app. Du kan dessutom vara uppkopplad under hela resan med gratis Wi-Fi nästan alla våra tåg, och följa resan i realtid med vårt avancerade spårningsystem.– Vår ambition är att erbjuda en konkurrenskraftig linje med stort fokus på högsta komfort och service i klassisk Vy bus4you-anda. Till den nya linjen har vi köpt in två helt nya bussar. Totalt kommer linjen trafikeras av fyra bussar, vilka alla är särskilt utformade för långvägaresor med sköna skinnfåtöljer och gott om benutrymme. Givetvis kommer vi fortsätta med vårt koncept med två komfortklasser ombord; Ekonomi och Plus, säger Zakaria Abna-Aissa i samma pressmeddelande.

– Fördelarna är många med denna linje, bland annat en resa utan byten. Vi hoppas och tror på att det finns många resenärer som kommer vara intresserade av denna typ av resa, säger Zakaria Abna-Aissa, affärsområdesdirektör Vy Buss kommersiella trafik, i ett pressmeddelande.
Den nya expresslinjen mellan Kalmar C och Stockholm C börjar trafikera den 15 maj. I början har linjen 17 avgångar per vecka, skriver företaget i ett pressmeddelande. Silverlinjen har direktbussar som tar dig från Stockholm till Kalmar och Öland. Flixbus är ett annat bussbolag som trafikerar mellan Stockholm och Kalmar. Fjärrbussarna stannar vid Kalmar Centralstation. Det finns möjlighet att i mån av plats och mot ett pristillägg ta med cykel på någon av länets regionbussar. Varje buss kan ta med två cyklar baktill – se bara till att ta med spännrem så du kan surra fast dem ordentligt.Med Kalmar länstrafik tar du dig enkelt runt inom Kalmar stad och i Kalmar län. Om du vill köpa din biljett ombord betalar du med betalkort eller busskort. Det går inte att betala sin resa kontant på bussen.

KALMAR.COM är Kalmars officiella besökswebb och innehåller tips för dig som vill uppleva Kalmar. Webbplatsen drivs av Destination Kalmar AB, som utvecklar och marknadsför Kalmar som besöksmål.

Från Stockholm, Göteborg och Malmö/Köpenhamn går flera dagliga avgångar till Kalmar via Kust till Kustbanan och Öresundstågen. Det finns också tågförbindelser med Karlskrona. Linköping trafikeras med Kustpilen som stannar i Blomstermåla, Högsby, Hultsfred och Vimmerby.
Spana in SJ för avgångar och priser mellan Kalmar och Stockholm med tåg. Även Tradera kan vara värt att titta på. De har tagit över sista minuten-försälningen från SJ och säljer biljetter 6 timmar före avgång. Oftast kostar dessa biljetter en bråkdel av ursprungliga priset. Registrera dig gratis på Tradera för att få tillgång till de billigaste biljetterna!Om du inte är ute i väldigt god tid är det svårt att hitta ett billigare sätt att resa mellan Kalmar och Stockholm än buss. Se Swebus Express för tider och priser. Kom ihåg att tydligt märka ditt bagage när du åker buss. Risken finns ju annars att någon tar fel bagage.Unga födda 2004 kan nu ta chansen att få gratis tågbiljetter tack vare initiativet Discover EU, som Europaparlamentet stödjer. Intresserade kan anmäla sig fram till den 25 oktober.Deltagarna kommer att få resa i upp till 30 dagar till åtminstone ett annat land. Resorna kommer huvudsakligen att göra med tåg, men kan också ske via buss eller färja för att göra initiativet mer tillgängligt. Flyg medges i vissa exceptionella fall, när inga andra transportsätt är tillgängliga. Det kan gälla exempelvis för deltagare som kommer från de allra mest avlägsna regionerna.

Vilket tåg är billigast?
Du kan boka din tågresa mellan storstäderna från endast 129 kr och med ännu lägre priser om du reser mellan någon av de andra hållplatserna. Vi har 2-3 avgångar varje dag och erbjuder miljövänliga och bekväma tågresor till oslagbara priser!
Europaparlamentet har uttryckt sitt starka stöd för idén med fria tågbiljetter för 18-åriga européer, och har röstat igenom tre resolutioner som stödjer initiativet.Deltagare med rörelsehinder eller särskilda behov kan ansöka om extra hjälp, exempelvis för att finansiera att följeslagare följer med eller, för personer med synnedsättningar, en ledarhund.

Ledamöter anser att initiativet gör det möjligt för unga människor att uppleva Europas mångfald, att bättre förstå varandra och lära sig mer om Europa. Förhoppningen är att initiativet ska uppmuntra unga EU-medborgare att resa inom EU och möta människor från andra länder, och därigenom stärka en europeisk identitet och gemensamma EU-värden.
Sedan starten 2018 har hittills 165 000 unga människor fått chansen att resa fritt i EU. Nu finns över 35 000 gratis tågbiljetter tillgängliga för unga för att resa och upptäcka Europa, tack vare initiativet Discover Europe. Förslaget till initiativet lades fram vid Europeiska ungdomsevenemanget som Europaparlamentet arrangerade 2014. I år kommer de utvalda deltagarna att förutom tågbiljetterna också få rabatthäften fyllda med erbjudanden om boende, lokaltransport, kulturbesök m.m.Åtminstone 35 000 unga människor kommer att få möjligheten att resa i Europa med tåg mellan den 1 mars 2023 och den 29 februari 2024. Varje EU-medborgare född mellan den 1 januari och den 31 december 2004 kan ansöka om biljetterna via nätet från kl. 12 den 11 oktober fram till kl. 12 den 25 oktober. För att få lov att söka måste den som anmäler sig svara på några flervalsfrågor.

Kan man åka tåg gratis?
Åtminstone 35 000 unga människor kommer att få möjligheten att resa i Europa med tåg mellan den 1 mars 2023 och den 29 februari 2024. Varje EU-medborgare född mellan den 1 januari och den 31 december 2004 kan ansöka om biljetterna via nätet från kl. 12 den 11 oktober fram till kl. 12 den 25 oktober.
Hitta billiga biljetter till Snälltåget tåg från Stockholm till Kalmar hos Omio. Vi kan hjälpa dig att hitta de bästa fynden och priserna på en och samma plats genom att visa dig den senast uppdaterade Stockholm till Kalmar tåg tidtabellen från Snälltåget, de senaste erbjudandena om tillgängliga tågbiljetter och annan reseinformation för 313 km färdväg, färdvägen mellan Stockholm och Kalmar, exempelvis upplysningar om bagagepolicy och service ombord för den klass och avgift som du väljer. Om du letar efter tåg mellan Stockholm och Kalmar i Omios app kan du se om tillgängliga biljetter till Snälltåget tåg är mobilbiljetter som gör det bekvämt för dig att resa utan papper. Kolla Snälltåget tåg tidtabell efter dina föredragna avgångs- och ankomsttider, sök bästa tillgängliga rutt för att komma till Kalmar från Stockholm och boka sedan en billig/ett billigt tåg utan problem. Koppla av och se fram emot din kommande tåg mellan Stockholm och Kalmar med Snälltåget!

Hitta den bästa rutt från Stockholm till Kalmar med Snälltåget, Oresundstag eller SJ. Att jämföra tidtabeller och priser och boka den mest överkomlig resa har aldrig varit lättare med över 1 000 reseoperatörer hos Omio.
Tittar du efter tåg från Stockholm till Kalmar? Oresundstag är ett av de bästa bolagen att resa med på rutt från Stockholm till Kalmar. Som officiell resepartner till Oresundstag visar Omio dig snabbt de senaste Oresundstag tågtidtabeller, biljetterna och erbjudandena (såom bagagepolicy och tillgänglig service ombord), reseinformation och priser, så att du kan kolla efter de bästa avgångs- och ankomsttiderna, jämföra de snabbaste rutterna från Stockholm till Kalmar, hitta den bästa servicen för att göra din resa smidig och lätt samt köpa de förmånligaste Oresundstag tågbiljetter som passar din budget. Om du använder Omios app för att söka efter tåg mellan Stockholm och Kalmar kan du snabbt se om Oresundstag biljetten är en mobilbiljett, som gör det lätt för dig att resa utan papper när du tar en/ett tåg. När du är klar, boka då din/ditt Stockholm – Kalmar tåg hos Omio snabbt och enkelt och njut av din kommande resa med Oresundstag!Tågresor från Stockholm till Kalmar är 313 km lång med våra partners som Snälltåget, SJ, Öresundståg eller SL. Normalt går det går det 13 tåg om dagen, inklusive direktförbindelser. Resande åker oftast från Stockholm Centralstation och anländer till Kalmar Centralstation. En genomsnittlig biljett från Stockholm till Kalmar kostar omkring 1925 kr om du köper den samma dag, men de billigaste biljetterna du kan hitta ligger på 1541 kr. Innan du planerar din resa från Stockholm till Kalmar kan det vara bra att veta att de flesta resenärer som reser med tåg från Stockholm åker från Stockholm Centralstation och anländer till Kalmar Centralstation i Kalmar.Om du planerar att resa med tåg från Stockholm kan du räkna med att åka 1.2 km från centrum till den tågstation som är mest populär, Stockholm Centralstation. När du anländer till Kalmar kan du räkna med att resa 159 m från Kalmar Centralstation till centrum.Planerar du att resa mellan Stockholm och Kalmar? Varför inte ta en/ett tåg med SJ? Omio kan visa dig aktuella SJ tåg, biljetter, reseinformation (exempelvis bagagepolicy och bekvämligheter ombord) och priser, så att du kan hitta de bästa fynden på Stockholm till Kalmar tåg. Allt på en plats. På SJ tåg kan du räkna med att resa 313 km från Stockholm till Kalmar. Om du använder Omios app för att leta efter tåg från Stockholm till Kalmar kan du snabbt se om SJ biljetten är en mobilbiljett som gör det lättare för dig att resa utan papper när du tar en/ett tåg. När du har hittat din perfekta SJ tåg från Stockholm till Kalmar enkel resa bokar du snabbt och lätt dina billiga tågbiljetter online hos Omio eller i Omios app. Sedan kan du med glädje se fram emot din kommande resa!Med Norrtågs Tågsemesterkort tågluffar du under två veckor för bara 499 kronor i Norrtågland. Ta dig mellan skärgård och fjäll, från dopp i svala sjöar till adrenalinfyllda äventyr på ett klimatsmart sätt.

Du kommer långt när du åker med tåg, men ibland inte hela vägen fram till din slutdestination. I samarbete med Europcar kan du hyra en el- eller hybridbil till rabatterat pris, framkört till tågstationen och allt.Våren 2022 gjorde flera arbetsplatser i Norrbotten en Förändringsresa. Den gick ut på att testa nya resvanor och byta ut en överenskommen andel tjänsteresor med bil mot tåg. En del medarbetare testade också att göra restid till arbetstid, genom att jobbpendla med tåg och räkna en viss del av restiden som arbetstid. Vi har sänkt priset rejält för dig som pendlar mellan Hällnäs och Umeå eller någon station däremellan. Köp ett pendlarkort för 399 kronor och res klimatsmart varje dag. I år går O-ringen av stapeln i djupaste Norrtågland – Åre och tillsammans med arrangörerna vill vi bjuda deltagarna på rabatterade resor till och från äventyret.

För dig som reser ofta, men inte varje dag, finns nu Norrtågs Flexbiljett i buntar om 10, 20 och 40 rabatterade enkelbiljetter. Välj vilket som passar dig bäst och vart du vill åka, sen bestämmer du själv när du vill åka. Flexbiljetten kan köpas på vår webbplats eller i Vy:s app. Biljetterna är personliga, gäller på en förbestämd sträcka och i sex månader.
Från och med fjärde april är Norrtågs enkelbiljetter återbetalningsbara – det innebär att du som resenär kan boka av eller boka om din resa utan extra kostnad och få hela biljettpriset tillbaka.– Ett flygplan behöver ha tillräckligt hög fyllnadsgrad för att det ska gå fram och tillbaka. För att få det på tåget krävs mycket mer resenärer än det finns på långa sträckor.

– Det fanns en hel del hinder. SJ gick mot digital biljetthantering och många internationella tågbolag hade pappersbiljetter. Det var svårt att få lönsamhet, säger Tobbe Lundell, tf presschef på SJ.
Tåget är ett system som är byggt för stora volymer, som för pendeltåg utanför storstäder. Japan är exempel på ett land där tågtrafiken fungerar perfekt, menar professorn. Eftersom det bor så många människor där.

Jan-Eric Nilsson, som är professor inom transportekonomi på Statens väg- och transportforskningsinstitut, har tittat på både prisutvecklingen för olika transportmedel och miljöpåverkan. Han menar att förklaringen till att tåget är dyrare än flyget är det faktum att tågresor är uppbyggda på sådana avstånd.
– Tåget är inte lösningen på klimatproblemet, men det har stora potential på rätt reseavstånd. I den tid vi befinner oss i med förändrad syn på flyget kommer säkert potentialen att öka.Det enda alternativet för att skapa förändring, enligt Jan-Eric Nilsson, är att tvinga fram lagstiftning av bokningssystemet så att det blir enklare för människor att välja tåget när efterfrågan finns.

För att ta sig till klimatmötet i Katowice, Polen, testade SVT Nyheters reportrar två olika alternativ: Den ena tog flyget och den andra tåget. Utöver stora skillnader i klimatpåverkan och tid fanns ytterligare en tydlig skillnad – priset. Tågresan var nämligen nära dubbelt så dyr som flygresan, då den kostade 2 933 kronor jämfört med 1 756 kronor för flygbiljetten.
– SJ vill inte släppa in andra operatörer i sitt biljettsystem i Sverige. Ska du boka flyg i Europa kan du leta mellan olika flygalternativ, men eftersom järnvägen genom så många år har levt med nationella monopol tar det lång tid att bryta den traditionen. Tågoperatörerna tror att de kommer förlora kunder till konkurrenterna.– Det som är svårt och som förmodligen är svaret på frågan varför det är dyrare att åka tåg än att flyga, är att det inte finns något samordnat system för tågtrafik i Europa som det finns för flygtrafik. Det är jättetråkigt att vi ligger efter, men där är konsumentmakten jättestor.

När är det billigast att köpa SJ biljett?
Du hittar de billigaste biljetterna i samband med våra biljettsläpp, som vi har fyra gånger per år. Våra priser styrs av tillgång och efterfrågan. Så ju tidigare du köper dina resor, desto större är chansen att hitta billiga biljetter. Läs mer om SJ Enkelbiljett här.
– På små marknader är inte tågtrafik bra. Det är inte rimligt att tro att det är ett bra alternativ för privatpersoner. Tåget på långa avstånd kan aldrig återta resenärer från flyget, säger han.SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar. ”Till den nya linjen har vi köpt in två helt nya bussar. Totalt kommer linjen trafikeras av fyra bussar, vilka alla är särskilt utformade för långvägaresor med sköna skinnfåtöljer och gott om benutrymme. Givetvis kommer vi fortsätta med vårt koncept med två komfortklasser ombord”, Ekonomi och Plus, Zakaria Abna-Aissa. Till våren lanserar Vy bus4you en ny expressbusslinje mellan Kalmar och Stockholm C/ Arlanda flygplats, via bland annat Oskarshamn och Västervik. Den nya busslinjen innebär till en början sjutton avgångar per vecka.”Den 15 maj kommer vi lansera en ny expressbusslinje mellan Kalmar C och Stockholm C, med sluthållplats på Arlanda flygplats. Vi ser fram emot att få presentera vårt koncept på östkusten. Fördelarna är många med denna linje, bland annat en resa utan byten”, säger Zakaria Abna-Aissa, affärsområdesdirektör Vy Buss kommersiella trafik.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.
Två knep för att hitta en sista minuten-biljetter med riktigt bra pris är att boka dem så fort de blir tillgängliga och att välja avgångar då resandet är lägre, till exempel mitt på dagen eller sent på kvällen.Sista minuten kan köpas tidigast 24 timmar innan avgång. Resenären behöver ange att den är student, ungdom eller pensionär för att de röda sista minuten-priserna ska visas.

Under pandemin har det inte funnits några sista minuten-biljetter, men nu öppnas igen möjligheten att resa lite billigare för studenter, ungdomar och pensionärer. Sista minuten finns på alla linjer måndagar till torsdagar, men antalet kan variera per avgång. Biljettpriset för sista minuten varierar som för vanliga biljetter. Lägsta frånpris på SJs snabbtåg i 2 klass är 166 kronor med en sista minuten-biljett.Nu är det återigen möjligt för studenter, ungdomar och pensionärer att boka sista minuten-biljetter på SJ. Sista minuten kan köpas kort tid innan avgång och har ett lägre pris än ordinarie biljetter.

När får man pensionärsrabatt på SJ?
Ombord på våra tåg behöver du som reser med pensionärsrabatt och har fyllt 65 år kunna uppvisa en giltig id-handling. Har du ännu inte fyllt 65 år behöver du kunna uppvisa en giltig id-handling och något av följande alternativ: Pensionärsintyg från Pensionsmyndigheten.
Sista minuten-biljetter är inte ombokningsbara eller återbetalningsbara. Det går inte heller att byta namn på biljetten för att föra över den till någon annan.Cykeltillägg är ett tillägg till en ordinarie biljett som möjliggör att du kan ta med dig en cykel ombord. Cykeltillägg kan köpas både vid köptillfället av din biljett och i efterhand. Ett cykeltillägg kan inte köpas separat, utan är just ett tillägg till en biljett. Resenären kan inte köpa cykeltillägg för en hel månad (30-dagarsbiljett) eller för ett helt dygn (24-timmarsbiljett).