Posted on

Stränder I Skåne

Lomma Beach har vid ett flertal gånger blivit omnämnd som en av Skånes bästa stränder. Här väntar en lång sandstrand med finkornig vit sand och klart vatten.

I anslutning till Tobisvik camping ligger denna långa och breda strand. Hit kan du promenera från Simrishamn på 10-15 minuter eller cykla på 5 minuter.
För lokalborna och återkommande sommargäster är Beddingestrand en självklar plats på sommaren, men runtom i landet är det många som inte känner till denna paradisstrand, som ligger strax öster om Trelleborg och Smygehuk.

Det är långgrunt i vattnet med en härlig sandbotten. Under juli och augusti är det många besökare på stranden och det gäller att komma hit tidigt ifall man vill ha en plats på Skansenbadet.

Vilken är Sveriges finaste strand?
Sveriges finaste och bästa strand är Tylösand. På andra och tredje plats placerar sig Böda Sand på Öland och Sudersand på Gotland. Det framgår av en undersökning gjord 2018 av Sifo och Resia.
Farhult är en charmig liten by på Kullabygden som också har en av Skånes finaste stränder. Havsbadet i Farhult är lite av en doldis, även för många skåningar. Det är främst i den delen vid Fortet och badhytterna som stranden hålls efter med upprensning av tång. Ju längre bort man kommer desto mer avskilt blir det. Sanden är ljus och finkornig. Vattnet är klart och stranden omges av vacker natur med Stenshuvuds nationalpark intill. Knäbäckshusens strand är något utöver det vanliga.

För helsingborgare är havsbadet i Domsten en oas som bjuder på en rofylld dag på stranden, bara en kort biltur från centrum. Det går även bra att cykla hit på cirka 35 minuter.
Stranden ligger längst ut på Parapeten och nås via Kvickbron. Från Kullagatan i Helsingborgs stadskärna tar det cirka 10 minuter att promenera till Tropical beach.Vattentemperaturen brukar vara behaglig och svalkande under de varmaste sommardagarna. Det finns gott om plats på stranden och man kan själv välja ifall man vill ha en mer avskild plats eller inte.

Från stranden har man nära till kiosker, butiker och restauranger. Kort och gott så har Skanörs havsbad allt man kan önska för en härlig dag på stranden.Norreborg är en av Skånes finaste stränder, belägen på ön Ven utanför Landskrona. Här får man nästan en känsla av att vara utomlands med den fina sanden och det klara vattnet som skimrar i turkost. Skanör/Falsterbo är en populär sommardestination och här finns en av Skånes finaste stränder. Skanörs havsbad bjuder på finkornig sand och klart vatten som skimrar i olika nyanser av turkos färg. Här väntar en strandremsa med finkornig vit sand och sanddyner. Det är oftast inte lika många besökare som hittar hit, men för den som åker hit väntar en paradisstrand med utlandskänsla.I Höganäs ligger det populära kvickbadet med långgrunt vatten och finkornig sand, bara ett stenkast bort från Höganäs centrum. Vid stranden finns även hopptorn, kiosk, restaurang, lekplats m.m.Skåne är vida känt för sina fina sandstränder och det finns många att välja mellan. Här finns något för alla, oavsett om man föredrar en långgrund sandstrand eller en badstrand där det snabbt blir djupt.

Den här stranden är inte lika välbesökt som stranden i Åhus, utan här finns det gott om plats även under sommarmånaderna. Sanden är finkornig och vattnet är klart.Friseboda havsbad är en fin sandstrand på den skånska östkusten, som ligger längs Ålakusten. Här brukar det oftast inte vara lika många besökare och har man tur får man nästan hela stranden för sig själv.

Man behöver inte resa utomlands för att besöka en sandstrand med palmer som svajar i takt med vinden. I centrala Helsingborg ligger Tropical beach, som är en populär strand under sommarmånaderna.
Mälarhusens strandbad är en riktig pärla som ligger mellan Borrby strand och Sandhammaren. Här är det oftast färre besökare jämfört med Sandhammaren, samtidigt som man får njuta av en vacker sandstrand med finkornig sand.Badstranden i Viken börjar vid ”Fortet” där bussen stannar precis ovanför stranden. Vikens havsbad fortsätter hela vägen bort till Lerberget och här finns gott om plats.

Hemmeslövsstrand ligger norr om Båstad, precis vid gränsen mellan Skåne och Halland. Här finns en lång sandstrand med långgrunt vatten som fortsätter upp till Skummeslövsstrand.
Haväng är en annan trevlig plats att besöka på Österlen med finkornig sand och klart vatten som skrimrar i turkos färg. Stranden är en del av naturreservatet Haväng och Vitemölla strandbackar.Pärlan / Beddinge havsbad är en barnvänlig sandstrand med långgrunt vatten och finkornig vit sand. Redan på vägen ner från parkeringen får man en känsla av att vara utomlands.

Vilken är världens finaste strand?
Seven Mile Beach, Cayman Island Trots sitt namn är stranden ”bara” 5,5 miles lång vilket är ca 9km. Denna underbart vackra korallstranden har av bland annat Life Magazine blivit korad till världens finaste strand.
Juleboda är det sydligaste havsbadet i Kristianstad kommun, precis norr om Ravlunda skjutfält och Haväng. En härlig lång sandstrand som är registrerad som EU-bad. Parkering finns för cirka 50 bilar.

Skansenbadet är den mest välbesökta stranden i Båstad. Hit är det promenadavstånd från centrum och det är även här som det ikoniska kallbadhuset ligger.
I Skanör och Falsterbo sträcker sig sandstränderna kilometer efter kilometer och i dynerna lyser traktens karaktäristiska små badhytter i solblekta karamellfärger. Stranden i Kämpinge i öster är den mest välbesökta; ju längre västerut man placerar sin solstol, desto mindre behöver man trängas. Om du blir sugen på lunch, prova populära Badhytten eller något av de charmiga ställena i Skanörs hamn.I Malmö går det utmärkt att kombinera strandliv på dagen med nattliv i city på kvällarna. Stranden Ribersborg ligger bara en kort promenad från centrum och från centralstationen. Här spenderar Malmöborna gärna lata dagar i solen längs med utsikt över Öresundsbron, Danmark och Turning Torso. Det här är en familjevänlig strand med faciliteter som toaletter, uteduschar och ett flertal kaféer och kiosker. Här finns även en stor lekplats för de små och populära Ribersborgs kallbadhus för den som vill bada bastu.

Stränderna och badmöjligheterna i kuststaden Helsingborg sträcker sig hela vägen från Fortunabadet i söder till Domsten i norr. Parapetenbadet – eller Tropical Beach i folkmun – ligger mitt i city vid hamnen. Skåda färjorna till Helsingör medan du tar ett dopp. Om du söker en mer naturnära strandupplevelse, ta med familjen till Tinkarpsbadet i norra delen av staden.
Med kuster längs tre sidor är Skåne ett landskap som till stor del präglas av närheten till havet. Här har vi samlat ett antal av de mest populära stränderna i regionen, men kom ihåg att det bara är ett axplock – om du kör längs kusterna så kommer du garanterat att hitta dina egna smultronställen.

Den här sandstranden, som löper hela vägen från det lilla fiskeläget Skillinge i norr till Löderup i söder, anses av många vara Sveriges bästa strand. De karaktäristiska höga sanddynerna gör det enkelt att hitta en egen skyddad grop att inta din picknick i, och den sagolikt mjuka och fina sanden är härlig för både lek och vila. Vissa väderförhållanden kan skapa starka undervattensströmmar, så läs aktuell info på informationstavlan vid parkeringsplatsen innan du badar. Den del av stranden som ligger utanför Hagestad är en naturiststrand. Det är inte skyltat, men det är lätt att räkna ut var det är ändå!

Längst ut på Kullahalvön i nordvästra Skåne ligger den pittoreska orten Mölle, som i slutet av 1800-talet var en av Sveriges finaste badorter. Det var då Mölle gjorde sig ett namn som ett syndens näste, eftersom att kvinnor och män här badade tillsammans, något som på de flesta andra håll vid den här tiden var fullständigt otänkbart. Mölle är fortfarande ett populärt resmål, men idag är det framför allt de vackra vita stränderna och närheten till Kullaberg som lockar.
Rörum strand vid Knäbäckshusen ligger bara ett stenkast från Stenshuvud nationalpark och hör med sin unika karaktär till Sveriges vackraste badplatser. Från Stenshuvud i norr till Lilla Vik i söder sträcker sig de stora sanddynerna, som tillsammans med tallarna som sträcker sig ut över vattnet skapar en känsla av exklusiv avskildhet. Var dock uppmärksam på att det vid vissa väderförhållanden kan bildas starka undervattensströmmar här.Lomma strand, som ligger behändigt nära Malmö, är en favorit bland familjer med små barn. Den smala stranden och det extremt långgrunda vattnet passar perfekt för de allra minsta – här kan man vada 500-600 meter rakt ut i havet innan vattnet ens är knähögt. Den som vill bada mer på allvar kan bege sig 3 kilometer söderut till Bjärred, Här finns Långa Bryggan som tycks sträcka sig nästan hela vägen över till Danmark, och som slutar i ett nybyggt kallbadhus med restaurang.

Vilken strand är bäst i Skåne?
Mälarhusen och Sandhammaren Den här sandstranden, som löper hela vägen från det lilla fiskeläget Skillinge i norr till Löderup i söder, anses av många vara Sveriges bästa strand.
Letar du efter badplatser i Skåne? Att Skåne har några av Sveriges vackraste stränder råder det knappast någon tvekan om. Längs med kusten från Båstad i norr till Åhus på östkusten hittar du härliga långa sandstränder, små badvikar och solvarma klippbad. Inåt landet finns mysiga badsjöar att svalka sig i. Här har vi listat 10 härliga badplatser vid hav eller sjö:

YSTADS KOMMUN: Sommartid (1 april–30 september) är hundar och hästar bara välkomna till stränderna i Lilleskog (Bingofältet) väster om Ystad och på Kabusa öster om Ystad (när det inte pågår militärövning där). I Ystads sandskog får ridning endast ske på de ridstigar som kommunen anvisat. I de områden längs stränderna som tillhör naturreservat råder ridförbud året om och hundar ska alltid vara kopplade.
Här ser du badplatserna som kommunen har registrerat. EU-bad måste provtas och besiktigas regelbundet av kommunen. Många kommuner provtar och besiktigar även övriga bad. Väderprognoser kommer från SMHI och för kustbad kan det finnas prognoser på vattentemperatur från Copernicus.

Kommunen skickar vattenproverna till ett laboratorium för analys. Analysen tar flera dagar. När kommunen fått ett provresultat rapporterar de till den här webbplatsen. Eftersom det dröjer några dagar mellan provtagning och analysresultat så är senast tagna provresultatet inte en garanti för att vattenkvaliteten är god. Vilken klassificering din badplats brukar få är en vägledning till hur ofta vattnet har höga bakteriehalter. Hör av dig till din kommun om du är osäker på om det är okej att bada.På havochvatten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. En nödvändig kaka har sparats på din enhet för att visa den här sidan och vi använder också andra kakor som är nödvändiga samt icke nödvändiga för webbplatsens funktion.

Det är kommunerna som lägger in information om bland annat bakterieprovtagning, och algblomning för EU-bad och övriga bad som visas på Havs- och vattenmyndighetens webbsidor om badvatten.
Havs- och vattenmyndigheten ansvarar för föreskrifter och vägledning till kommunerna i badvattenfrågor. om EU-bad. Arbetet sker utifrån badvattenförordningen som är den svenska implementeringen av EU:s badvattendirektiv.Stränder, stränder, stränder. När man tänker efter kan man många gånger slås av häpnad när man inser hur många vackra stränder vi faktiskt har i vårt avlånga land. Glöm medelhavet och upptäck våra egna vita sanddrömmar i både väst och öst.Är du ute efter en semester med bästa möjliga strandläge så är vår destination Siljansbadet – Rättvik rätt val för dig! Här kan du välja att bo precis intill vattnet och njuta av de vackra vyerna över Siljan. Passa på att njut av den långa stranden, härligt bad och mysiga strandmiddagar när det är som bäst! På Siljansbadet väntar ett riktigt familjemys som heter duga. Stranden är dessutom långgrund, vilket gör den väldigt barnvänlig för våra yngre campare. Längst med stranden finns även bryggor för dig som vill komma ut mer på djupare vatten. Missa inte heller den populära Långbryggan som ligger linte längre bort längst med strandpromenaden.10 poäng: Vi åker söder ut från Hallands residensstad och är på väg mot en strand som bland barnfamiljer blir en riktig favorit under sommarmånaderna. Vart är vi på väg? Precis. Vi har knappt lämnat Halmstad utan har bara åkt 5 km söderut till Östra Stranden som breder ut sig som en mjuk matta av ljus och fin sand, precis intill vår vackra campingplats Hagön-Halmstad. Vattnet här är långgrunt och blir därför ofta en favorit bland barnfamiljer då det finns gott om lekyta och en stor lekplats vid strandkanten. Psst… kolla in @firstcamphagon på Instagram så kommer du få en härlig dos av fantastiska solnedgångar och strandbilder.

Den som tycker att bännmaneter är obehagliga kan på den här fantastiska sandstranden skratta sig lycklig. Här, i Östersjöns bräckta vatten finns nämligen inte en enda en. Täppet är en av östkustens mest populära stränder, med långgrunt vatten och finkorning ljus sand. Hit kommer du om du styr kosan (till fots) rakt österut från vår destination Åhus-Kristianstad, det är alltså inte särskilt många steg du behöver ta för ett miljöombyte. På stranden finns både toaletter och kaféer för den som vill stanna hela dagen (däremot har du som sagt väldigt nära hem). Men här tar inte strandäventyret slut, kikar du på First Camp-kartan ser du att majoriteten av våra destinationer är belägna, om inte, i direkt anslutning till vatten, så ofta mycket nära. Frågan är bara var du trivs bäst? Sandstrand, klippor, hav eller sjö? Med våra nära 40 destinationer i Sverige är det bara att välja och vraka. Simma lugnt i sommar ??‍♂️
Strändernas, stränder, eller åtminstone en av Sveriges mest kända sandstränder. Tylösand har flera gånger utsetts till Sveriges bästa strand. Och det är föga förvånande. Den vita sandremsan sträcker sig hela fyra kilometer längs med Hallands Riviera utanför Halmstad, och är under sommaren en riktig favorit bland soltörstande och badsugna Halmstadbor och semesterfirare. Vill man ha det lite lugnare och vara mer ifred är ett tips att placera sig bland sanddynernas mjuka vrår. Från mitten av juni fram till mitten av augusti finns det dessutom legitimerade livräddare på plats. Vad väntar du på? Checka in på Tylösand-Halmstad eller Karlstorp-Halmstad med en gång och innan du vet ordet av kommer du befinna dig på stranden.Ett par hundra meter från destinationen Kärradal-Varberg hittar du en härlig strand inte bara perfekt för lek, bus, sol och bad utan även för surf! Här surfas det både kite- och vindsurfing. Varför inte testa på när du ändå är här? Vattnet här är långgrunt och resulterar ofta i att vattnet blir varmt tidigt. I anslutning till stranden finns det även toaletter och blir du sugen på glass är det bara att springa upp till campingen och ta med dig din favorit tillbaka. Ytterligare en favorit är stranden alldeles intill vår destination Råå Vallar-Helsingborg. Rolig kuriosa är att på just den här stranden landsteg en gång i tiden den danska armén och man kan fortfarande se tydliga spår i den försvarsvall som staden anlade. Detta är helt enkelt också varför platsen har det namn som den har idag. Från campingen är det inte många meter ner till den sköna stranden med långgrunt vatten av utmärkt badkvalitet. Längs med stranden finns även flertalet bryggor för den som föredrar att hoppa ner i plurret. Är det för kallt i havet finns förstås alltid den tempererade poolen på campingen redo! Välkommen till Orsas riviera – nämligen vår destination Orsa – Dalarna som bjuder på riktigt fina vyer över Orsasjön. Men inte nog med det, här väntar även ett riktigt roligt badäventyr längst med den långa och fina stranden. Stranden är dessutom åerfekt för våra yngre campinggäster, då den är långgrund och barnvänlig. Den kilometerlånga stranden går längst med hela campingområdet och passra utmärkt både för dig som vill bada, men även för dig som vill ta fina strandpromenader.

Var badar man i Ystad?
Badplatser och kvalitet på badvatten i Ystads kommunGjuteriets strand. Ystad.Lilleskog. Ystad.Löderups strandbad. Ystad.Nybrostrand. Ystad.Ryssvägen. Ystad.Saltsjöbaden. Ystad.Sandhammaren. Ystad.Svarte. Ystad.
Strax söder om Varberg hittar du vår västkustpärla Björkäng – Varberg och här bor du med havet som granne och kan njuta av den långa fina sandstranden som endast ligger 50 m bort. Björkäng är en riktig sommarfavorit bland både barnfamiljer, vänner och par och här väntar inte bara härligt bad, utan flera roliga aktiviteter både på och utanför området. Vill du upptäcka flera andra fina badstränder runt destinationen kan du ta del av tipsen här.Vad sägs om att upptäcka norrlands solkust? På vår destination Arcus – Luleå bor du precis intill den långa fina sandstranden och kan njuta av sol och bad under sommarens alla härliga timmar. Flera av stugorna och campingtomterna har en helt enastående havsutsikt, perfekt för dig som vill sätt alite extra guldkant på din semester. Här finns även en långgrund sandstrand och en badbrygga. Arcus är ett säkert kort för alla badsugna barnfamiljer där ute, på destinationen finns nämligen också ett poolområde!

Hur lång är Sandhammarens strand?
Badplatsen ligger längs Skånes sydöstra hörn och består av en ca 3 km lång sandstrand, en av Sveriges finaste badstränder.
Passa på att besöka Skånes vackra stränder nu på våren innan de fylls av badgäster. Njut av utsikten över havet under en picknick eller promenerad längs med stranden. Att Skåne har några av Sveriges vackraste stränder råder det knappast någon tvekan om. Längs med kusten från Båstad i norr till Åhus på östkusten hittar du långa sandstränder och små badvikar. Här har vi listat 5 härliga stränder i Skåne:Sandhammerns strand är en av de mest magiska stränder jag besökt. Vackert beläget på Österlen, på den sydöstra spetsen, har stranden många gånger blivit utsedd till Sveriges bästa enligt visit Skåne. Stranden består av oändligt långa vidder av sand och böljande gräskullar. Vid stranden ligger också en fyr med märkligt utseende. På sommaren kan det vara svårt att få parkeringsplats men det finns då alternativ, ett tips är att åka till den västra stranden Tyge Å.

Jag besökte Haväng i sen solnedgång i april. Stranden badade i magisk kvällljus, svanarna simmande på vågorna och några ryttare tränade sina hästar i backarna på stranden. Havängs strand var både magisk, böljande och annorlunda mot vad jag är van vid. Vid ingången till stranden ligger ett STF Vandrarhem, med mysig karaktär och bakom vandrarhemmet finns en stig som leder en längs en virvlande å bort till en fristående Skånelänga och lite öppnare marker. Parkering och toalett finns vid vandrarhemmet.
Hur långt behöver man åka för att hitta vidsträckta stränder med vit finkornig sand, svindlande vackra solnedgångar och kornblått vatten? För att få känna frisk havsluft, vinden i håret och ha sand mellan tårna? Inte långt ska det visa sig. Skåne, södra Sveriges stolthet har mycket fler än en kan tänka sig. Här är en tipslista om inte mindre än 6 magiska stränder i Skåne värda att besöka nästa gång du åker söderut. Åh ljuva Falsterbo! Falsterbos strand har allt man kan önska sig. Ta bilen och parkera vid golfbanan och promenera längs stranden från Falsterbo fyr till Skanörs strand. Vackert är Måkläppen, som endast går att besöka vintertid, men som går att njuta av på håll resten av tiden. Har man tur kan man se säl. Falsterbo fyr är en vacker gammal fyr, fristående på en öppen hed omhuldat av stranden, golfbanan och en liten fyrträdgård. Från Skanörs strand kan du njuta av Öresundsbron, en vidkraftspark och färgglada badhytter. Falsterbo strand har allt en fotograf och nyfiken naturnjutare kan önska sig. Stenshuvuds nationalpark, en av Sveriges 29 nationalparker med skyddad natur hyser en riktigt natur – skattkista med en lång vit strand, så magisk att den på håll nästan gör ont i ögonen. Sanden gnisslar under fötterna när du går här, väller in i skorna och tvingar dem av dig. På sommaren passar stranden perfekt för bad under dagen och romantiska promenader kvällstid. Stranden är tillgänglig från nationalparkens Naturum. Parkera och gå 500 meter till stranden. Njut! Vejbystrand på Skånes västra kust mellan Torekov och Ängelholm har mycket charm. Här finner du lite grövre sand, vackra gräsbranter och ljuvligt svarta stenar i det dramatiska havet på den västra sidan. Från stranden ser du till Kullaberg och kan gå långa promenader bland snåriga buskar, över stenings strandstykcn och genom små bitar av skog. Västra Skånes stränder är jämfört med Österlen minst sagt underskattade då de är minst lika överväldigande, där stenarna tillför en dramatisk touch till landskapet och vinden och havet är annorlunda, på ett bra sätt. Juleboda strand ligger norr om Ravlunda skjutfält och är Kristianstad kommuns sydligaste havsbad. Vattnet är klarblått och sanden vitare än sanden vid medelhavet. Jag och Helena spenderade en eftermiddag här med tårna i sanden ätandes ballerinakakor och lyssnades på militärövning på Ravlunda skjutfält. Toalett och parkering finns vid Holmaboden och här är det 50 meter till stranden. Livflotte och livboj finns på stranden.Här kan du läsa om de olika badplatserna i Höganäs kommun. Hitta din favoritstrand, oavsett om du föredrar klippor eller långgrunda sandstränder, här finns badmöjligheter fö alla smaker. Margretebergs badplats strax norr om Höganäs har en härlig långgrund sandstrand, grillplats, toalett och soldäck. Här finns också gungor. Bussen stannar cirka 500 meter från stranden (busshållplats Margreteberg). Området ligger längs havet och har en udde som sticker ut i havet och en lång härlig sandstrand. Parkering finns vid kustvägen och bussen stannar cirka 500 meter från stranden (busshållplats Nyhamnsläge Stora Skärsvägen).

Var finns Karamellfärgade badhytter?
I Skanör och Falsterbo sträcker sig sandstränderna kilometer efter kilometer. Något annat unikt för orten är de karaktäristiska små badhytterna i solblekta karamellfärger. Cachad
I Revet i Jonstorp kan du bada från brygga, med fin utsikt över Skälderviken. Det är oftast mycket långgrunt. Vid Revet finns grillplats, gräsytor och toalett. Bussen stannar cirka 1 kilometer från stranden (busshållplats Jonstorp Jonstorpskolan).I pittoreska fiskebyn finns en härlig sandstrand med lång badbrygga. Här finns också toalett. Några hundra meter norrut ligger Nyhamnsläge hamn med kiosk. Bussen stannar cirka 600 meter ifrån stranden (busshållplats Nyhamnsläge centrum).Solvikens badstrand är en härlig klippstrand alldeles vid foten av Kullaberg. Här badar du lättast från bryggan. Det finns klippor, solgropar, toalett, lekutrustning och kiosk. Det finns också ett nakenbad för damer. För de små barnen finns en ouppvärmd utomhusbassäng med ett djup på 0,5 meter.

Följer du Kullaleden cirka 700 meter norrut finner du Ransvik Havsveranda där du kan njuta av en god fika eller lunch. Bussen stannar cirka 1,5 kilometer från stranden (busshållplats Mölle busstation).
Strandbadens badplats har en cirka 700 meter lång härlig sandstrand, skog, lekutrustning och toalett samt goda parkeringsmöjligheter. Här finns också möjlighet att campa med husbil eller tält på Örestrands ställplats. Bussen stannar cirka 150 meter från stranden (hållplats Strandbaden).

Ransvik är ett klippbad som ligger inom Kullabergs naturreservat strax norr om Mölle. Här badar man från klippor, den lilla klapperstensstranden eller badbryggan. Med utsikt över badstranden finns Ransviks Havsveranda som serverar fika och lunch. Här finns också toalett och parkering. Bussen stannar i Mölle cirka 3 kilometer från stranden, en vacker vandring längs med Kullaleden. Under maj-augusti är det även möjligt att ta bussen upp på Kullaberg (dagligen under högsommaren, på helger övrig tid).Höganäs citybeach – placerad vid småbåtshamnen i Höganäs, med närhet både till restauranger och centrum. Här finns en stor gräsmatta, sandstrand, brygga och soldäck. Det finns också dusch, omklädningsrum och toaletter. Dessutom finns ett utegym som går att nyttja året om. Området är tillgänglighetsanpassat med två badramper och tillgång till badrullstol och badvagn för stora och små. I städförrådet, som ligger i anslutning till omklädningsrummen, finns också en personlyft som man kan låna. Man behöver ha med sig eget lyftsegel. Nyckel till förrådet med badrullstolarna och städförrådet med personlyften kan hämtas i Kvickkiosken (öppet mellan 11.00-22.00). Här finns också restauranger och kiosk samt minigolfbana. Bussen stannar cirka 500 meter från stranden (hållplats Höganäs Stadshuset).Här finns en lång härlig sandstrand med toalett, grillplats, bryggor och lekutrustning. Kiosk och restaurang. Bussen stannar precis ovanför (hållplats Fortet).

Bakom det gamla varvet i Vikens hamn ligger Gräsa brygga. En oas för många med badbrygga ut i havet, trädäck att sola på och dessutom en bastu och närhet till hamnens utbud av restauranger och caféer. Gräsa brygga är tillgänglighetsanpassat, här finns en badrullstol. Kodlåset till denna har kombinationen 4278. Bussen stannar cirka 700 m från stranden (hållplats Viken centrum).
Precis intill Lerbergets hamn finns en badbrygga och en sandstrand. Här finns duschar, toalett och lekplats. Bussen stannar cirka 600 meter från stranden (hållplats Lerberget). Här finns klippor, gräsmatta, liten sandstrand, grillplats, en rejäl betongbrygga och toalett. Det finns också lekredskap och en liten sandlåda på gräsmattan. Cirka 500 meter bort ligger hamnen med dess utbud av restauranger och aktivitetsföretag. I Mölle finns också många olika övernattningsmöjligheter. Bussen stannar cirka 500 meter från stranden (busshållplats Mölle busstation). Farhultsbaden erbjuder en fin långgrund sandstrand, som passar hela familjen. Området är mycket barnvänligt med bra parkeringsmöjligheter, lekutrustning, grillplats, utegym och tillgänglighetsanpassad toalettbyggnad med utedusch och sopsortering. Vid handikapparkeringen finns även badvagnar som kan köras över ramperna ner i vattnet, kodlåset till dessa är 427. Badplatsen har kvällssol på sommaren, vilket gör att under varma och soliga dagar är stranden full med folk långt in på kvällen. Bussen stannar cirka 700 meter från stranden (busshållplats Farhultsbaden).Tussan är en pärla i Arild, med närhet till det idylliska fiskeläget. Badplatsen är ett klippbad och det är enkelt att ta sig i vattnet med hjälp av badtrappa. Du kommer snabbt ut i djupare vatten, vilket lämpar sig bra för motionssim. Närhet till hamnen där du kan njuta av en god lunch eller fika, eller varför inte äta på någon av de fina hotellen i byn. Bussen stannar cirka 700 meter från stranden (busshållplats Arild bussplatsen).

Vid campinganläggningen i Lerberget finns badstrand, grillplats, lekutrustning och toalett. I närhet av badplatsen finns kiosk och restaurang. Bussen stannar cirka 1 kilometer ifrån stranden (hållplats Lerberget eller Höganäs Ljungvägen).

Klötet i Arild är en klippbadplats. Här finns trappor och en havsbassäng. Närhet till hamnen där du kan njuta av en god lunch eller fika, eller varför inte äta på någon av de fina hotellen i byn. Bussen stannar cirka 150 meter från stranden (busshållplats Arild bussplatsen).
En härlig strand med de karaktäristiska badvaktstornen och en livligt nattliv på strandpromenaden. Det är en utmärkt idé att bo vid South Beach när kryssningen går från Miami. Man bor bra här och tar sig lätt till hamnen med taxi.Med fantastiska solnedgångar, kritvit sand och turkosblått vatten har ön Boracay många gånger hamnat på listor över världens vackraste stränder. Och det är inte alls obefogat. Här är dessutom den svenska kronan värd mycket så att det är mycket prisvärt att äta och dricka gott här.

Njut av denna härliga strand, fantastiska solnedgångar och se delfiner leka och hoppa i vattnet en bit ut i vattnet. På helgerna kommer lokalbefolkningen hit och grillar och umgås under festliga former.
Höga svajande palmer, kritvit sand och turkost hav. På öns östra sida ligger denna näst intill orörda strand. Några få solstolar finns att hyra men du behöver själv packa matsäck att ta med. Här finns gott om plats att lägga sin handduk på stranden och njuta av sol och bad under en dag.Trots sitt namn är stranden ”bara” 5,5 miles lång vilket är ca 9km. Denna underbart vackra korallstranden har av bland annat Life Magazine blivit korad till världens finaste strand. Den sträcker sig längs öns västra sida och ligger bara 3,5km från hamnen i George Town. Den sydligaste delen av Eagle Beach heter Manchebo Beach och ligger ca 5 km norr om Orangestad. Stranden vetter mot väster så förutom en helt fantastisk vit sandstrand med ljust turkost vatten ser man här om kvällarna eldröda solnedgångar när solen sänker sig ner bakom horisonten. Reggae spelas på caféer och uteserveringar, alla pratar med alla och det är en härlig stämning på denna fantastiska strand. Ibland är den bred med plats för serveringar och solstolar och ibland behöver du gå ut i vattnet för att komma framåt på denna 11km långa paradisstrand.Vi går rakt på sak. Sveriges finaste och bästa strand är Tylösand. På andra och tredje plats placerar sig Böda Sand på Öland och Sudersand på Gotland. Det framgår av en undersökning gjord 2018 av Sifo och Resia.Tylösand vinner topp-tio-placeringen på grund av bland annat den fina sandstranden, den härliga semesterstämningen samt Hotel Tylösand som erbjuder pulshöjande after beach, bra restauranger och fina rum med utsikt.Läs mer om våra bästa strandtips på Milos. Vare sig du föredrar klippbad eller kräver gyllene, långgrund sand kommer Milos i Grekland passa dig perfekt!

Vi tipsar om de 5 bästa stränderna i Abu Dhabi. Längtar du till vita sandstränder, turkost vatten med en behaglig vattentemperatur året om? Då har du kommit helt rätt!Hitta de finaste stränderna i Europa och runt om i världen. Vilken typ av stränder är dina favoriter? Rosa stränder på Kreta? Eller kanske fantastiska stränder i Kroatien med kristallklart vatten? Här finns stränder för alla, vita stränder, magiska, romantiska kombinerat med fin natur eller närhet till nattliv och härliga lokala restauranger. Hitta dina favoriter!

Det ser ut som att du har varit inloggad här tidigare. Klicka på knappen nedan för att fortsätta vara inloggad så du kan komma åt dina bokningar och mycket mer!
Stränder du inte får missa på spanska solkusten! Med dryga 320 soldagar om året gör Costa del Sol, skäl för sitt namn. Vi tipsar om några av Costa del Sols bästa stränder!

I Sivota och området däromkring finns massvis med fina stränder att upptäcka under semestern! Här tipsar vi om några av våra favoriter du inte får missa.
Mallorcas finaste stränder och mysigaste badvikar som du inte får missa att besöka under din semester. Här är det lätt att hitta sin drömstrand. Res till Mallis med Apollo!

Var badar man i Skåne?
1: Ribersborgsstranden, Malmö: Belägen vid Ribersborg i Malmö är detta en av Skånes mest populära badplatser. Med sin långa sandstrand och ikoniska brygga, är Ribersborgsstranden ett utmärkt ställe för att sola, bada och njuta av havet. Här finns även faciliteter som dusch, omklädningsrum, restauranger och caféer.
Did you know that your Internet Explorer is out of date? To get the best possible experience using our website we recommend that you upgrade to a newer version or other web browser. A list of the most popular web browsers and links to where you can download them can be found here, at Browse Happy.

Blomning betyder att vissa alger eller bakterier har förökat sig i stora mängder i vattnet, vilket kan ge negativa hälsoeffekter hos djur och människor.
Kommunen registrerar badplatser som EU-bad om det finns ett stort antal badande. Med ett stort antal badande avses ungefär 200 personer i genomsnitt per dag. Vid EU-bad finns särskilda krav på bland annat provtagning, information till allmänheten, riskhantering och åtgärder.

Var kan man bada i Mölle?
Ransvik Kullaberg Ransvik är ett klippbad som ligger inom Kullabergs naturreservat strax norr om Mölle. Här badar man från klippor, den lilla klapperstensstranden eller badbryggan. Med utsikt över badstranden finns Ransviks Havsveranda som serverar fika och lunch. Här finns också toalett och parkering.
Med en dominerande sydvästlig vindriktning skulle Tygeåns utlopp kunna påverka badvattenkvaliteten för Sandhammarens badplats. Ån mynnar i havet ungefär 2 km väster om badplatsen. Tyge å rinner genom åker- och skogsmark.

Sandhammaren är en badplats i Ystads kommun som kommunen regelbundet besiktigar och provtar för bakterier. Väderprognos kommer från SMHI och uppdateras var fjärde timma. Prognos på vatten­temperatur kommer från Copernicus och uppdateras dagligen.
Prognoserna för väder, temperatur, nederbörd och vind är ställda av SMHI. Prognosen för vattentemperatur är ställd av Copernicus, ett europeiskt samarbetsprojekt för världsobservation. Prognos för vattentemperatur går endast att få för havsbad.

Provtagningsplatsen ligger där flest personer förväntas bada eller där den största risken för föroreningar förväntas. Du kan läsa mer om möjliga föroreningskällor längre ner på sidan.Badplatsen ligger längs Skånes sydöstra hörn och består av en ca 3 km lång sandstrand, en av Sveriges finaste badstränder. Badvattnet ligger inom vattenförekomsterna Ö sydkustens kustvatten och Sandhammaren – Simrishamn. Badet och dess omgivningar omfattas av områdesskydd i form av Natura 2000 och naturreservat. Mot landsidan breder sanddyner bevuxna med sandrör och strandråg ut sig för att sedan övergå i tallskog. Fritidshus med enskilda avlopp finns i närheten. Vid pålandsvindar kan vattnet tidvis bli väldigt strömt med utgående strömmar. Vid frånlandsvind sätts ytvattnet i rörelse vilket tidvis kan orsaka kraftiga strömmar.

Badplatser kan vara utsatta för föroreningar som till exempel dagvatten, avloppsvatten eller markavrinning efter regn. Vissa föroreningsrisker går att åtgärda medan andra istället får hanteras genom att undvika bad.
Otjänligt vatten betyder att en eller båda bakterierna finns i höga halter i badvattnet, vilket är ett tecken på att det skett en förorening av något slag. Då finns också en risk att det förekommer andra mikroorganismer i vattnet som du som badande kan bli sjuk av om du sväljer vattnet.Badplatsen är lokaliserad vid Skånes sydöstra hörn. Det är en lång sandstrand med vit finkornig sand. Badet är långgrunt med livliga strömförhållanden. Här finns kiosk som erbjuder mat samt toaletter och sopsortering i anslutning till parkeringen, som dock ofta blir full då badet är mycket välbesökt. Livbojar finns utplacerade. Väster om badplatsen, inom Hagestads naturreservat, är hundar i koppel välkomna på stranden.

Har kritvita stränder?
Kritvita stränder och kristallblått hav är en vanlig syn i Grekland och Samos är inget undantag. Både utanför Kokkari, Pythagorion och Votsalakia finns flera vackra … Läs mer!
Tjänligt med anmärkning betyder att halten bakterier i provet är något förhöjt, men att bada i vattnet bedöms fortfarande inte utgöra någon hälsorisk. Kommunen bör följa upp varför halten är förhöjd.

Vart ligger Sveriges finaste strand?
Tylösand har flera gånger utsetts till Sveriges bästa strand. Och det är föga förvånande. Den vita sandremsan sträcker sig hela fyra kilometer längs med Hallands Riviera utanför Halmstad, och är under sommaren en riktig favorit bland soltörstande och badsugna Halmstadbor och semesterfirare.
Badplatser med färre än fyra års provtagning får klassificeringen Ny badplats. EU-bad som inte klarar minimiprovtagningen får klassificeringen Otillräckligt provtagen. Övriga bad som inte uppnår minimiprovtagningen kallas Ej klassificerad.Badvattenprofilen är en riskanalys som kommunen gör för sina EU-bad. Den är en skriftlig redovisning med karta som anger möjliga föroreningskällor som kan påverka badvattnets kvalitet. Den innehåller bland annat bedömning av risk för algblomning, tänkbara föroreningskällor och planerade och utförda åtgärder. Badvattenprofilen ska ses över regelbundet, hur ofta beror på EU-badets klassificering. Vid EU-bad görs provtagningar för bakterier minst 3-4 gånger under badsäsongen. Resultaten från de senaste fyra årens provtagningar bedöms och badplatsen får en klassificering: Genom sitt samarbete med Ystad kommun har Föreningen R-S (Räddningsstationen på Sandhammaren) bevarat stationen och gjort det möjligt att beskåda både den och den gamla livräddningsbåten, som är äldst i landet.Långa härliga badstränder finns i princip längs hela kuststräckan, förutom vid Kabusa skjutfält och vid stranden strax väster om Marinan. De mest populära och välbesökta badplatserna är:

Fyren och livräddningsstationen: Den fyr som fortfarande finns vid Sandhammaren invigdes 1862 och är konstruerad av den tidens främste fyrkonstruktör Nils Gustaf von Heidenstam. Under mitten av 1800-talet anlades en av Sveriges första livräddningsstationer vid Sandhammaren. Stationen var i drift till 1945, då verksamheten flyttades till Kåseberga.
I Sandhammaren fanns den berömda ekskog som kung Karl XI lät hugga ner, eftersom han ansåg att den var ett tillhåll för sjörövare som vilseledde fartyg med falska ljussignaler. Skeppen gick på grund, och därefter plundrade man dem och slog ihjäl de överlevande besättningsmännen.Sandhammarens strand anses vara Sveriges finaste med sand som i vithet och finkornighet saknar motsvarighet. De långa stränderna, sanddynerna och tallskogen i de inre delarna är välkomnande året runt och inbjuder till bad.

Tack vare allemansrätten kan alla röra sig fritt i den svenska naturen. Men det finns vissa saker du måste tänka på när du är ute och vandrar, campar, klättrar, plockar blommor eller gör något annat i naturen. Magasinet Skåne har utnämnt stranden i Sandhammaren till Världens största sandlåda. Sandhammaren är en plats för lek, friluftsliv och njutning, som vi gärna delar med oss av. Sandhammarudden vid Skånes sydöstra hörn är sedan hundratals år tillbaka känd som en av norra Europas största skeppskyrkogårdar . De med vind och vågor vandrande sandrevlarna i kombination med de i Bornholmsgattet ofta svåra och oberäkneliga vindförhållandena var en mardröm för skepparna på segelfartygen.Att promenera på stranden är ett nöje även på sommaren. På vintern, när vinden ligger på och kölden biter i kinderna, bjuder våra stränder in till helt andra scenerier; ibland klär de sig i mjuka snöigt vita dräkter, ibland i hårt isigt blått pansar, och emellanåt i vilar de nakna i det gråa vinterdiset. När helst man gör sina strandpromenader, upptäcker man snart att man inte är ensam om att vilja uppleva naturkrafterna vid Östersjön; att promenera vid havet är oerhört populärt på Sydkusten.

Sandhammaren ligger på Sveriges sydöstra spets och strömförhållandena i havet är här särskilt livliga. Tänk på detta och var uppmärksam vidbad och lek och avkoppling. Vrak på sjöbotten: När man idag njuter av den breda stranden, kan det vara svårt att föreställa sig att havet utanför är Sveriges största skeppskyrkogård. De farliga sandrevlarna och det strömma vattnet är orsaken till att tusentals vrak ligger begravda i bottensanden utanför Sandhammaren. Klagshamn badplats är belägen ute på Klagshamns udde strax söder om Bunkeflo. Badplatsen har en ca 250 meter lång sandstrand med brygga i den västra delen.Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.Strax norr om Simrishamn ligger Haväng som är en storslagen naturupplevelser med hedmark sandstäpp och stora böljande sanddyner och – vidsträckta sandstränder. Detta är en av de vackraste platserna på Österlen. Hej! Jag och min hustru har hyrt ett hus söder om Simrishamn på Österlen två veckor i juli. Vi hoppas på fint väder och sköna dagar på lite olika stränder. Känner du till några fina stränder i området? Finns det några särskilda sevärdheter i området som du skulle vilja rekommendera? En av de absolut finaste stränderna, inte bara i Skåne utan i hela Sverige, är Sandhammaren som ligger ungefär 2,5 mil söder om Simrishamn på Skånes sydöstra hörn. Sandhammaren är en lång kritvit sandstrand med mjuka sanddyner som lockar många turister hela sommaren. Men trots folkmassorna blir det sällan trångt. Här finns en mindre servering.På västra sidan Sverige finns uppenbarligen många välkända och omtyckta stränder. Skrea strand i Falkenberg är drygt två kilometer lång och omges av höga stranddyner. Längs den här stranden hittar du också Falkenberg Strandbad, som för övrigt är utsedd till Sveriges mest romantiska hotell.

Vid Torö Stenstrand, en dryg timmes bilresa söder om Stockholm city, ser du sten i alla riktningar – ett drömscenario för vissa badfantaster. Det här är ett favoritställe för både vindsurfare och snorklare, och även en återkommande favorit för oss när det vankas familjeutflykt i närheten av Nynäshamn.
Få stränder i Sverige är väl så omtalade som den drygt fyra kilometer långa Tylösand, vilken vid ett flertal tillfällen har blivit utnämnd till Sveriges bästa strand. Med en sådan ärevördig titel kommer också gäster i stora lass, gillar du avskildhet ska du förmodligen hålla dig borta från just Tylösand under sommarens högsäsong. Det finns lugnare alternativ i närheten, några av dem kan du läsa om nedan:

Böda Sand är Ölands svar på Thailands stränder, och som barn var jag övertygad om att jag hade kommit till utlandet när jag såg den vidsträckta sandstranden första gången. Mycket har hänt sedan dess, nu är stranden absolut knökfull under sommarmånaderna.

Längs Bottenviken finns badmöjligheter så att det räcker och blir över, en av dessa vid den långgrunda badstranden Byske Havsbad norr om Skellefteå. (Fortsätter du ytterligare norröver når du Pite Havsbad).
Många håller den fem kilometer långa strandremsan Borrby strandbad söder om Simrishamn som en av Sveriges bästa stränder. Här är långgrunt och det finns även lämpliga promenadstråk innanför själva strandremsan.

… om du går dit under kvällen för att se Lysekil glittra ikapp med stjärnorna på andra sidan viken. Här finns både en bit badstrand, badbryggor och inbjudande klippor.
En annan härlighet i strandsammanhang är såklart Ystad Sandskog, där otaliga bilder har tagits vid det välkända hotellet/spanläggningen Ystad Saltsjöbad. Längs Sandskogen finns fem bryggor, varav Ystad Saltsjöbad har den västligaste varianten precis nedanför hotellet.