Posted on

Studentrabatt Clas Ohlson

Alla kuponger som är markerade med ”Exklusiv” får inte publiceras utan skriftligt tillstånd från Kampanjjakt.se eller användas på annat sätt. Samtliga kuponger har blivit valda av Kampanjjakts redaktion och är giltiga vid tidpunkten för publicering. Inga rättigheter kan härledas från den data som presenteras på denna webbplats.Den första butiken grundades 1918 som en liten postorderfirma för diverse elektronik till hemmet. Sedan dess har bolaget vuxit till att bli ett av Europas största detaljhandelföretag med ca 4300 anställda och försäljning inom allt som behövs till hemmet och trädgården. I sortimentet hittar du tusentals artiklar med allt som en riktig hemmafixare kan tänkas behöva till låga priser och hög kvalitet.Att spara pengar på din shopping hos Clas Ohlson är enkelt och smidigt. Du hämtar din kupongkod på denna kampanjsida och kopierar den koden som passar ditt köp bäst. Du skickas därefter automatiskt vidare till nätbutiken där du shoppar som vanligt. Du klickar dig därefter in i kundvagnen som är placerad längst upp det högra hörnet och går vidare till kassan. Inne i kassan som fyller du i formuläret och när du kommer längst ner där du ser det totala priset på din ordet så klistrar du in din kod under fältet som säger ”har du en kod?”. Klicka på ”använd kod” och du får nu ett lägre pris på ditt köp hos Clas Ohlson.Du hittar Kampanjer som ger dig över 70% rabatt på hundratals utvalda produkter som varierar från sällskapsspel till en portabel dvdspelare. Du hittar alltid de senaste och hetaste erbjudandena via denna kampanjsida där du får tillgång till låga priser på hobbyartiklar, verktyg och mycket annat till hemmet och hobbyn. Som nyhetsbrevsprenumerat till Kampanjjakt så når dessa populära kampanjer alltid dig först tack vare att vi ständigt uppdaterar våra medlemmar så fort en ny kupong finns tillgänglig. För tillgång till fler outletpriser inom samma genre rekommenderar vi att du använder dig av Webhallen rabatter.

Hos Clas Ohlson hittar du allt du behöver till hemmet, trädgården, bilen eller hobbyn. När du använder dig av en Clas Ohlson rabattkod får du 10-20% lägre pris på din nästa beställning. Bland tiotusentals artiklar finns till och med elektronik så som hörlurar, högtalare och telefonitillbehör att köpa. Hos Kampanjjakt får du alltid de senaste kupongkoderna som sparar dig hundralappar på dina köp. Just nu hittar du bland annat en rabattkod som ger dig 10% rabatt på en valfri produkt. Hos Tretti.se får du tillgång till ännu mer elektronik och även vitvaror till pressade priser. Använd dig av våra Tretti rabattkoder för att spara så mycket som möjligt på ditt köp.
De har ständiga kampanjer och rabatter på sina produkter så att du som kund skall få betala så lite som möjligt för dina varor. På denna kampanjsida kommer vi att presentera de allra senaste kupongkoderna till Clas Ohlson.Clas Ohlson erbjuder det mesta du behöver i hemmet till ett mycket lågt pris. Det blir även ännu billigare när du använder dig av en kod som oftast ger dig ett reducerat pris och fri frakt. I nätbutiken hittar du produkter inom bygg, el, fritid, hem och multimedia. Hämta din Clas Ohlson rabattkod och få 10-20% rabatt eller fri frakt på din order beroende på vilket erbjudande som är aktuellt för tillfället.

Vad är det för skillnad på Mecenat och Studentkortet?
Vad är Mecenat? Mecenatkortet kan användas av alla som studerande vid universitet, högskola, gymnasium, komvux och folkhögskolor. Du får inget Mecenatkort om du går utbildningar som inte är studiestödsberättigade. Kortet gäller exempelvis inte de som går i grundskolan, SFI, eller en arbetsmarknadsutbildning.
Som medlem i vår kundklubb, Club Clas, har du alltid 3 % bonus på allt du handlar. Du får dessutom rejäla rabatter och kloka råd! Vi erbjuder också en kunnig och tillgänglig kundservice. Vi finns för att hjälpa dig, varje dag!Att hitta lösningar på olika projekt i hemmet har varit vår huvuduppgift sen 1918. Vi tillhandahåller fiffiga och tillförlitliga produkter som gör din vardag enklare. Den lilla postorderfirman som grundades av CLAS OHLSON år 1918 har blivit en framgångsrik europeisk detaljhandelskedja.

Välkommen till Nova – destinationen för dig som uppskattar bra och lättillgänglig shopping! Vi har över 60 butiker med de senaste trenderna, de klassiska och sofistikerade plaggen och många vackra föremål som väcker totala habegär. Hos oss kan du shoppa kläder, skor, TV- och datorspel, litteratur, lyxig choklad och diverse accessoarer, ta en fika eller äta en god lunch. Här hittar du inredning, teknik, make-up och mycket annat som underlättar – och förgyller – din vardag!Varje dag hjälper cirka 4 300 anställda i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien och Kina kunder att hitta lösningar som passar till deras hemmaprojekt. CLAS OHLSON hjälper dig att lösa vardagens praktiska små problem med ett brett sortiment av prisvärda produkter inom fem produktområden: Bygg, El, Multimedia, Hem och Fritid.

Gå med i Club Clas. Det är ett kostnadsfritt medlemsskap som ger dig poäng och bonus på dina köp. Dessutom får du tips, råd och inspiration såväl som medlemspriser på dina produkter.När du handlar hos Clas Ohlson kan du ofta ta del förmånliga kampanjer och rabattkoder. Här på Aftonbladet rabattkoder har vi samlat erbjudanden som du kan ta del av när du handlar.

På Clas Ohlson hittar du allt till hem och fritid. I det stora sortimentet hittar du produkter inom kategorierna hem, el, fritid, bygg, multimedia och reservdelar. Du kan betala med betalkort, faktura via Klarna, direktbetalning via internetbank eller PayPal. Frakten sker säkert via PostNord och fraktkostnaden börjar på 39 kronor. Så beställ dina produkter på Clas Ohlson nästa gång du behöver batterier, arbetskläder, eller datortillbehör.
Clas Ohlson är företaget som knappt behöver någon presentation. Företaget har funnits i ca 100 år och är en klassisk butik för oss svenskar. Med ett enormt produktutbud till låga priser, är det en butik med en trofast kundkrets. Med sina rabatterbjudanden och kampanjvaror lär de locka ännu fler kunder. Använd Clas Ohlson rabattkod och erhåll 15 % lägre pris på ditt köp i webbutiken. Oavsett vad du kan tänkas behöva för att underlätta din tillvaro, har Clas Ohlson med största sannolikhet det du söker. Med tusentals prisvärda produkter inom el, bygg, multimedia, hem och fritid har butiken täckt de produktkategorier som vi alla är intresserade av. Butiken säljer många olika märken därav några av sina egna som Asaklitt, Cotech, Cocraft, Capere, Exibel, Pro Aqua, Sang och Prologue för att nämna några. Är du på jakt efter fler produkter till hemmet bör du kolla in Jotex där du just nu får minst 10% rabatt på hela ditt köp.I listan av kampanjprodukter under kategorin ”Erbjudanden” hittar du rabatter med upp till 60 % lägre priser. Köp din kaffebryggare, resväska, kamera, cykel, borrmaskin, golvlampa, laptop, skäggtrimmer, gitarr – ja du ser, utbudet är lika varierat som det är stort. Använder du dessutom din Clas Ohlson kupongkod kan du pressa priset ytterligare och din plånbok kommer att tacka dig. Alla kuponger som är markerade med ”Exklusiv” får inte publiceras utan skriftligt tillstånd från Rocket Revenue AB eller användas på annat sätt. Samtliga kuponger har blivit valda av Rocket Revenues redaktion och är giltiga vid tidpunkten för publicering. Inga rättigheter kan härledas från den data som presenteras på denna webbplats. Presentkortet gäller som betalning av hotell, teater, träning, spa, fika m.m. Det gäller i ett år, och börjar gälla från att det presentkortet blir laddat. Vid retur eller byte lämnas tillgodokvitto i den butik där varan är köpt.

Hos oss hittar du över 400 p-platser mitt i centrala Örebro. Här finns både p-platser inomhus som utomhus och du med elbil hittar över 20 laddningsstationer i Krämarens och Vågens garage.
För oss är det viktigt att du som besökare känner dig trygg när du besöker våra gallerior. När väl en olycka sker har vi placerat ut hjärtstartare i både gallerian Vågen och Krämaren.Om du har tappat bort någonting i Vågen eller Krämaren kontaktar du butiken där du tros ha blivit av med föremålet. Butikerna kan i sin tur höra med vakterna i galleriorna. I vår Baby Lounge finns det möjlighet till lugn och ro. Här kan du byta blöjor och mata/amma ditt barn. Det finns en micro att tillgå så att du kan värma mat. Samt en toalett och barnvagnsparkering. Presentkort köper du enklast i automaten vid Åhléns Vågen eller vid Cevera Krämaren. Detta presentkort fungerar i hela Örebro City. Automaten ser ut som en vanlig uttagsautomat och du kan välja att ladda kortet med valfritt belopp mellan 100 kr och 2500 kr. Du använder ditt betal- eller kreditkort för att betala laddningen.MyNetDeal är en community och din samlingsplats för rabattkoder, erbjudanden och kampanjer till dina favoritbutiker online. Med vår tjänst behöver du aldrig jaga deals. På myNetDeal kan du skräddarsy din profilsida så att du får mail när din favoritbutik har lagt upp en superdeal.Om vi skulle stödja den skulle all vår energi gå åt till det istället för att bygga nya funktioner och allmänt göra den här sidan fantastiskt. Så vi ber dig helt enkelt att uppgradera till en mer modern webbläsare genom att följa länken här — det är inte bara bra för oss utan även säkrare för dig!

Som student tar du enklast och snabbast ut resultat- och registreringsintyg genom Ladok Student. Underskrivna intyg kan du beställa eller hämta i Servicecenter.
Med appen WeStudents kan du logga in med ditt mobila BankID och få erbjudanden för dig som studerar. Du kan även ansöka om rabattkort från Studentkortet och från Mecenat.

Kan man ha både Mecenat och Studentkortet?
Du kan även ansöka om rabattkort från Studentkortet och från Mecenat. CSN förmedlar sedan år 2012 inte några rabattkort för studenter.
Aktiekapitalet i Clas Ohlson uppgår till 82 miljoner kronor fördelat på 5 760 000 aktier av serie A och 59 840 000 aktier av serie B, envar med kvotvärdet 1,25. Varje aktie av serie A berättigar till tio röster medan varje aktie av serie B berättigar till en röst. Alla aktier har lika rätt till utdelning. Ägare av A-aktier kan begära omstämpling av A-aktier till B-aktier.Du får ej poäng vid köp av frimärken, mobilabonnemang, kontantkort och presentkort eller vid tillgodokvitton eller krediteringar, däremot får du poäng om du betalar med ett presentkort. Du får heller inte poäng på produkter som tex demoex som säljs under benämningen ” Nästan ny”.

Vilka butiker har studentrabatt?
Boka din drömsemester 900 kr studentrabatt resor med Nazar. … 1 000 kr studentrabatt på solresor. … 10 % studentrabatt vid köp över 350 kr. … 25 % studentrabatt på alla hotell. … 15 % studentrabatt på Apoteket.se. … 21 % studentrabatt på sommarkryssningar. … 20 % studentrabatt vid köp över 699 kr. … 15 % studentrabatt hos FlixBus.
Utöver nyhetsbrev med rabatter och personliga erbjudanden erbjuder vi alltid ett flertal produkter till klubbpris under varje kampanjperiod (dessa byts ca en gång i månaden).

Du kan använda den vid betalning av en vara ur det ordinarie sortimentet (dock ej presentkort, spel, lotter, biljetter, tillgodokvitton eller krediteringar). Du kan använda en check direkt eller spara den för att lösa in fler till ett högre belopp vid ett senare tillfälle. Tänk dock på att bonuscheckarna har ett slutdatum (giltighetstid 3 månader).Som medlem får du ta del av massa förmåner, går snabbt genom kassan och får enkelt tillgång till tidigare beställningar. Registrera dig nedan, det är enkelt och kostar inget.

Vad roligt att du vill bli medlem i Club Clas! Antingen ansöker du online genom att klicka här eller så kan du bli medlem i kassan vid köp i din närmaste Clas Ohlson-butik. Du kan också kontakta vår kundservice på telefon 0247-44500 eller via chatten på hemsidan. Välkommen till Club Clas!
Alla rabattkoder eller kampanjer som är markerade med ”Exklusiv” får inte publiceras utan skriftligt tillstånd från Rabattsok.se eller användas på annat sätt. Clas Ohlson är ett europeiskt detaljhandelsföretag med starkt kundfokus, stora visioner och högt satta mål. Samtidigt håller vi hårt på vår historia och ursprung. Företaget har vuxit och gått med vinst varje år sedan 1918. Idag sysselsätter verksamheten närmare 3 500 människor i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien och Kina. Clas Ohlson-andan bygger på ett stort och ärligt engagemang i kunder och medarbetare. Lika viktigt är att vi är aktiva i miljö- och samhällsfrågor. När du hittat dina produkter du vill handla hos Clas Ohlson klickar du dig vidare till ”kassan” eller ”betala”. Där finns ett fält som heter rabattkod/värdekod/kampanjkod. Klicka där och ange den aktuella rabattkoden från Clas Ohlson. Sedan räknar butiken automatiskt ut hur mycket rabatt du får på ditt köp. Tipsa oss om en Clas Ohlson rabattkod Är du butiksägare eller en trogen besökare hos Clas Ohlson och har en rabattkod eller kampanj som du vill dela med dig, så blir vi och våra andra besökare oerhört tacksamma om du vill tipsa oss om det. Saknar du någon Clas Ohlson rabattkod eller kampanj som vi inte har hos oss på Rabattsök så kan du tipsa oss genom att maila till [email protected]. Tack på förhand.Clas Ohlsson har inlett ett tätt samarbete om att hela terminen marknadsföra sina riktade studentrabbater on-campus via vårt rikstäckande när av universitetsskärmar. Genom aktivt byte av material och säsongsuppdateringar skapas löpande efterfrågan och trafik i butik från målgruppen.

Kraven som ställs för att du ska få rabatten på ditt Studentkort är att du på en termin studerar minst 50% under minst 10 veckor på en studiemedelsberättigad utbildning:
Handelns varumärken upplevs mer empatiska nu än ifjol. Det visar resultatet från Empati Grand Prix. ”Vissa aktörer var sena ur startblocken när pandemin kom. Nu har de hunnit anpassa sig bättre”, menar Michael Dahl.

En gick till skogen, en annan valde upplevelser och en tredje satsade på säkerhet. Många är de toppchefer som valt att lämna handeln under de senaste åren. ”Vi kan se att chefens villkor har blivit tuffare”, säger Anna Sandvik, sekreterare i styrelsen för Ledarna inom handeln.
Clas Ohlson försäljning var i stort sett oförändrad i juni, om man jämför med samma månad i fjol. ”Vi börjar se en vändning i trafik och försäljning i flera av de butiker som drabbats hårdast under pandemin”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.Clas Ohlsons jämförbara försäljning sjönk med två procent under det senaste kvartalet. ”Det var nästan i nivå med förra sommarens rekordförsäljning”, säger vd Kristofer Tonström. Även om resultatet försämras menar han att det är något av det bästa som bolaget levererat ett första kvartal.

Hur kan man bevisa att man är student?
Skriv ut ett intyg från Ladok StudentResultatintyg visar alla dina avklarade kurser och eventuell examen.Registreringsintyg visar vilka kurser du är eller har varit registrerad på, för de valda terminerna.Du kan få samtliga intyg på svenska och engelska.
Clas Ohlson har nått ny milstolpe med sin kundklubb. ”Var fjärde invånare i Sverige, Norge och Finland har valt att gå med”, säger Helena Holmström, kund- och varumärkeschef. Clas Ohlsons försäljning i juni var oförändrad jämfört med samma månad i fjol. ”Marknadsklimatet har varit utmanande med mer avvaktande konsumenter”, konstaterar vd Kristofer Tonström i en kommentar. I veckans avsnitt av Market Headlines: Säljmaskinerna Ica Maxi och Stora Coop, Clas Ohlson kör copy-paste i rekryteringen och en sågning av fastighetsägarens bötfällning.Att erbjuda tjänster, som reparation eller installation, kan bli avgörande när kunden väljer var den handlar. Handlare som slår sig in på en lokal tjänstemarknad slipper samtidigt konkurrensen från utländska e-handelsföretag, konstaterar Svensk Handel i en ny rapport.

En försiktig försäljningsökning i jämförbara enheter och en desto större ökning online gjorde att Clas Ohlsons försäljning ökade sammantaget 3 procent under oktober.
Clas Ohlson ökade försäljningen i juli. ” Vi kan konstatera att den positiva försäljningstrend vi såg i juni har fortsatt in i juli”, konstaterar vd Lotta Lyrå.Fler kunder besöker Clas Ohlsons butiker, men i september var det fortfarande färre än året innan. ”Trots detta nådde vi under månaden en total försäljningsökning om sex procent”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.Den som vågar vinner – ibland. Handeln vimlar av exempel på djärva, innovativa och galna satsningar. Market har listat de som hamnat mitt i prick och de som aldrig lyfte.

Vad får man studentrabatt på?
Boka din drömsemester 1 000 kr studentrabatt på solresor. … 10 % studentrabatt vid köp över 350 kr. … 15 % studentrabatt på Apoteket.se. … 25 % studentrabatt på alla hotell. … 21 % studentrabatt på sommarkryssningar. … 20 % studentrabatt vid köp över 699 kr. … 15 % studentrabatt hos FlixBus.15 % studentrabatt vid köp över 349 kr.
Clas Ohlson tar bort möjligheten för en stor del av personalen i butiken på hemmaplan i Insjön att jobba heltid, något som upprör facket. ”Det är viktigt att lyfta fram att vi på totalen ökar sysselsättningsgraden”, säger kommunikationschef Niklas Carlsson.Clas Ohlson försäljningstapp landade på 14 procent i december. ”Skärpta restriktioner i nära anslutning till årets viktigaste försäljningsperiod gjorde att kundtrafiken till våra svenska butiker sjönk”, säger Pär Christiansen, tillförordnad vd och koncernchef.

Årets främsta shoppingdag står för dörren, i år helt utan restriktioner. Market har undersökt hur tio av branschens största aktörer satsar på Black Friday – och optimismen är stor. Det utlovas storsatsningar, skarpa kampanjer och oslagbara erbjudanden. Den fysiska handeln spås bli intensivare än i fjol, men många handlare förbereder sig för fortsatt högtryck online.
Clas Ohlson ökade försäljningen under det första kvartalet på det brutna räkenskapsåret. Rörelseresultat förbättrades med 109 procent, ett resultat av den nya tillväxtstrategin enligt vd Lotta Lyrå.

Har Clas Ohlson studentrabatt?
Som student får du 10 % rabatt på hela Clas Ohlsons sortiment. Erbjudandet gäller i alla butiker, på webben och i din app. Cachad
Kristofer Tonström hann knappt sätta sig i vd-stolen innan han kastades rakt in i hetluften. Och att företrädaren Lotta Lyrå skapat en stabil grund för Clas Ohlson att stå på visar dagens rapport. Nu gäller det för honom att navigera rätt.

I dag öppnar Clas Ohlson sin andra butik i Linköping. ”Det känns otroligt kul att äntligen kunna öppna”, säger Anderas Helgesson, operativ chef för kedjan i Sverige.
Allt fler handlare testar uthyrning i jakten på en mer hållbar affärsmodell. Trots att pandemin har bromsat konceptet inom vissa segment behövs nya affärsmodeller framåt. ”Det är mer påtagligt nu när många sitter med överlager och behöver rea ut”, säger Madlén Fondén, medgrundare till Something Borrowed.Clas Ohlson ökade försäljningen i januari. ”Precis som i december har vi investerat i marknadsaktiviteter för att parera den minskade kundtrafiken”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.

Clas Ohlson dubblerar – och öppnar en andra butik i Linköping. ”Vi är jätteglada för att vi äntligen har hittat rätt läge”, säger pressansvarig Anders Wahl.

Clas Ohlsons försäljning ökade med 6 procent under räkenskapsåret 2021/2022. ”Det är glädjande att konstatera att våra gemensamma ansträngningar under året ger oss en fortsatt god finansiell ställning”, säger vd Kristofer Tonström. Nu uppdaterar bolaget sina finansiella mål.
Efter tre år har Lotta Lyrå kommenterat sin sista delårsrapport för Clas Ohlson. Tre år fyllda av utveckling, innovation och omställning. Detaljhandeln blir en förnyare fattigare.Många tjänstemän i handeln tycker att arbetsmiljön har försämrats under coronapandemin. Trots det vill nio av tio fortsätta jobba på distans. Det visar Markets undersökning. ”Arbetsgivaren har ett ansvar för sina anställda och den här typen av arbete måste riskbedömas precis som allt annat”, säger Ulrich Stoetzer, sakkunnig på Arbetsmiljöverket.

Från arkitektonisk pionjär och hemvist för skejtare till uppfräschad mötesplats som ska serva kunden post-corona. Gallerians förändringsresa fortsätter, närmast med tunga etableringar runt hörnet. Market tog ett snack med centrumchef Cecilia Åkesson inför Gallerians 45-årsdag.
Clas Ohlson stänger butiken i centrala Sundsvall i början av nästa år. ”Vi har inte längre den lönsamhet vi vill se i butiken”, säger pressansvarig Anders Wahl.Clas Ohlsons försäljning minskade med fyra procent i juli. ”I ljuset av inflation och ett mer osäkert omvärldsläge var kunderna mer avvaktande”, konstaterar vd och koncernchef Kristofer Tonström.

Ett stabilt andra kvartal gör att Clas Ohlson hämtar upp tappet från det första kvartalet. Men nya hyresnivåer gör att kedjan planerar att stänga ytterligare tre svenska butiker, och på kontoren ska personalstyrkan minska med 85 personer.
Clas Ohlson ökade försäljningen med 17 procent i april. ”Vi har under månaden träffat rätt i vårt kunderbjudande”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.När den blågula möbelbjässen flyttar in i landets köpcentrum vankas det varken köttbullar eller fika. Men satsningen på planeringsstudior har potential att både ge draghjälp åt galleriorna och samtidgit en möjlighet för Ikea vässa armbågarna mot konkurrenterna, tror en expert.

Har jag rätt till studentrabatt?
Kraven som ställs för att du ska få rabatten på ditt Studentkort är att du på en termin studerar minst 50% under minst 10 veckor på en studiemedelsberättigad utbildning: På Universitet/Högskola motsvarar detta minst 15 högskolepoäng. På Komvux (vuxenutbildning) motsvarar detta minst 200 poäng.
Interna rapporter vittnar om allvarliga brister bland lågprisföretagens leverantörer i Kina, enligt en granskning i Expressen. ”Att ’experter’ sitter och viftar i en kvällstidning, och helt plötsligt kan allt om Kina-marknaden, betyder ingenting för oss”, säger Dollarstores grundare Peter Ahlberg.Clas Ohlson kammade hem priset för Årets butikskedja på måndagens Retail Awards. ”Det här är ett kvitto på att omgivningen har lagt märke till att som vi har sysslat med de senaste två till tre åren”, säger operativ chef Johannes Åverling.

Clas Ohlsons finanschef Pär Christiansen, som under en period var tillförordnad vd för bolaget, lämnar sitt uppdrag för motsvarande roll hos Euroflorist.
Clas Ohlsons kundfokus lockade Kristofer Tonström att byta modebranschen mot hemmafix. Nu vill han ta bolagets styrka steget vidare. ”Men hur man tar med sig den här Clas Ohlson-känslan i alla kanaler? Det är en utmaning som vi jobbar med”, säger Kristofer Tonström.Clas Ohlsons försäljning steg med fem procent i oktober. ”Vi har lagt stor vikt vid att löpande anpassa vårt erbjudande och vår marknadsföring i det rådande marknadsklimatet”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström. Nu laddar kedjan inför årets viktigaste säljperiod.Clas Ohlson stänger i centrala Uddevalla. I stället väljer kedjan att satsa på butiken på externa Torp. ”De som bor i centrum och har handlat hos oss har helt enkelt minskat sina inköp”, säger presskontakt Anders Wahl.Clas Ohlson ökade försäljningen i september. ”Ett kvitto på att vårt sortiment har uppfattats som prisvärt och relevant”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.

Clas Ohlson växte under den viktiga julmånaden. Den jämförbara försäljningen steg med sex procent i december. ”Efter en något svagare inledning lyckades vi åstadkomma en starkare avslutning”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström i en kommentar.I onsdags kom beskedet att Clas Ohlson ska spara pengar. Upp emot 85 tjänster kan försvinna på tjänstemannasidan. ”Det är ganska energilöst nu”, säger Dennis Frid, ordförande för Unionen på kedjans kontor i Insjön.

Samarbetet mellan Mathem och Clas Ohlson rullar vidare. För hemmafixarkedjan ger det en möjlighet att visa upp produkterna i ett sammanhang, säger Peder Apelgren, CDO, Clas Ohlson i ett samtal på Retail Arena.Clas Ohlson ökade försäljningen med två procent i december. Däremot minskade försäljningen online med hela 15 procent. Enligt vd och koncernchef Kristofer Tonström finns det en naturlig förklaring till det. Sveriges bästa butikssäljare finns på Elgiganten, Clas Ohlson och Lindex. Trots alla svårigheter under pandemin lyckades Kristina Koulikova, Umit Yilmaz och Helena Stelius göra kunderna nöjda och hålla uppe försäljningen. Här delar de med sig av viktiga framgångsfaktorer. Detaljhandelns tjänstemän fortsätter att arbeta hemifrån så länge Folkhälsomyndigheten rekommenderar det. ”Överlag har det fungerat bra men det vissa saknar är den sociala biten och korridorsnacket”, säger Anna Andihn, Hr- och kommunikationsdirektör på Kappahl.

Clas Ohlson avslutade räkenskapsåret i moll. Samtidigt som försäljningen sjönk så ökade rörelseförlusten. ”Det som har haft enskilt störst påverkan är att vi under perioden haft upp emot hälften av våra norska butiker stängda”, säger vd Kristofer Tonström.
Clas Ohlson stänger sin Lab Store på Sveavägen i Stockholm. Sedan tidigare har testbutikerna i Finland avvecklats. ”När vi blickar framåt kommer vi i stället att testa nya produkter och koncept i några utvalda butiker”, säger kommunikationschef Niklas CarlssonBeställ online och hämta i butik 30 minuter senare. Den tjänsten lanserade Clas Ohlson inför Black Friday och julhandeln. ”Det har varit jättepopulärt”, säger Pär Christiansen, tillförordnad vd, som avslöjar att drygt hälften av e-handelskunderna valt click & collect den senaste tiden.

Varför går Clas Ohlson ner?
Och enligt Clas Ohlson handlar beslutet inte bara om minskad försäljning under coronapandemin utan om en vikande försäljningstrend under en längre tid. – Det är mycket tråkigt, men vi har haft en vikande trend under en längre tid och det får påverkan, säger Markus Rönnbäck, tf butikschef till tidningen.
Clas Ohlson summerar nu det resultatmässigt bästa andra kvartalet i bolagets 103-åriga historia. ”Rörelseresultatet för det andra kvartalet summerade till 204 miljoner kronor”, säger vd Kristofer Tonström. Samtidigt ökade försäljningen.

Clas Ohlson satsar på sin butik på handelsområdet Norra Backa i Borlänge. Byggavdelningen görs om och får ett större fokus på hållbarhet och gör-det-själv.
Clas Ohlsons försäljning ökade mindre än väntat i maj, vilket förklaras med en senare start än väntat på sommarsäsongen samt ett förändrat marknadsklimat. Men vd, Kristofer Tonström, ser positivt på kedjans möjligheter att ta marknadsandelar i det rådande klimatet. ”Det är en marknad där vi ska flytta fram positionerna och utnyttja våra styrkor”, säger han.

Kristofer Tonströms första tid vid rodret för hemmafixkedjan Clas Ohlson har varit kantad av utmaningar. Nu ger beskedet om slopade restriktioner hopp. Samtidigt väntar nya prövningar runt hörnet. Under det senaste året har Clas Ohlson satsat på att lyfta fram specifika produktområden – och i senaste resultatrapporten kunde de presentera positiva resultat. ”Det är verkligen våra fokuskategorier som hjälper till att driva tillväxten som vi ser nu”, säger vd Kristofer Tonström. Clas Ohlson har lång erfarenhet av butiksdrift, postorder och e-handel. Nu har folkhemsfavoriten tagit stora kliv och sytt ihop alla delar till en helhet – ett arbete som ledde hela vägen till priset som Årets omniupplevelse i Retail Awards.

Clas Ohlson ökade försäljningen med sju procent under det tredje kvartalet på kedjans brutna räkenskapsår. ”Vi levererade även en fortsatt god lönsamhet”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.
Clas Ohlson tappade försäljning under det tredje kvartalet på kedjans brutna räkenskapsår. ”Vi lyckades parera för den minskade kundtrafiken med reducerade kostnader”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.Med färre butiker samt konsumenter som höll hårdare i plånboken blev mars en kämpigare månad för Clas Ohlson. ”Den organiska försäljningsökningen i mars var en procent”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.

Förre Byggmax-chefen Pernilla Walfridsson blir ny ekonomi- och finansdirektör för Clas Ohlson. ”En erfaren ledare med strategisk höjd”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.
Clas Ohlson ökade sin försäljning i mars. ”Försäljningen online visar fortsatt stark tillväxt med en ökning om 101 procent”, säger vd Kristofer Tonström i en kommentar.Clas Ohlson ökade försäljningen i januari. ”En viktig förklaring är att vi träffat rätt i vårt sortiment”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström. Clas Ohlsons jämförbara försäljning steg i oktober. ”Den totala försäljningen minskade däremot med tre procent som en konsekvens av en svagare norsk krona”, konstaterar vd och koncernchef Lotta Lyrå. Clas Ohlsons butik i Baronen i Kalmar blir först med att testa helt ny grafisk identitet för kedjan. ”Vi utvärderar och testar olika alternativ löpande”, säger kommunikationschefen Niklas Carlsson.

Vad har hänt med Clas Ohlson?
Ett effektivare Clas Ohlson påverkade försäljningen online negativt. Clas Ohlson ökade försäljningen med två procent i december. Däremot minskade försäljningen online med hela 15 procent. Enligt vd och koncernchef Kristofer Tonström finns det en naturlig förklaring till det.
Nu öppnar Clas Ohlson sitt digitala utvecklingskontor i Malmö – och passar på att etablera mindre butik i anslutning till den. ”Äntligen är vi fullt ut igång med vår satsning”, säger Peder Apelgren, digital chef.Clas Ohlsons försäljning minskade med nio procent i april. ”Under månaden har vi haft upp emot 40 norska butiker stängda”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.

Clas Ohlson ökade försäljningen under julperioden samt inledningen av det nya året. ”Det tredje kvartalet bekräftade relevansen inom viktiga delar av år affär”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.Här satsar Clas Ohlson. I dag utökade kedjan sitt butiksnät i Norge ytterligare. ”Upptagningsområdet är intressant på flera sätt”, säger Trond-Martin Nettelhorst Tveit på Clas Ohlson.

Mathem växer under coronakrisen när fler svenskar handlar mat på nätet. Det gynnar Clas Ohlson vars försäljning hos e-handlaren växte med 140 procent under det andra kvartalet. ”Dessutom har vi ökat vår andel i deras kassar”, säger Pär Christiansen, tillförordnad vd.Media Markt öppnar ett nytt varuhus på Drottninggatan i centrala Stockholm där kedjan hyr lokal av branschkollegan Clas Ohlson. ”Varuhuset blir av flaggskeppskaraktär”, säger vd Magnus Håkansson.

I dag öppnar Clas Ohlson en tredje butik i Norrköping. ”Det är den första staden utanför Stockholm, Göteborg och Malmö där vi har det”, säger den operativa chefen Johannes Åverling.Clas Ohlsons försäljning i juli var i stort sett oförändrad jämfört med motsvarande månad 2020. ”Vi levererade på samma nivå som förra sommarens starka försäljning,” säger vd Kristofer Tonström.

Handelns aktörer upplevs mindre empatiska nu än tidigare. Men de som lyckas bäst håller en fortsatt hög nivå, visar siffror från Kundempatiindex. ”Elon, Ikea och Ica är jämte apotekskedjorna tydliga exempel på aktörer som lyckats”, säger Michael Dahl om resultatet.I veckans avsnitt av Market Headlines: Granskningen av Indiska: Maktspel, svek och miljonrullning. E-handlarna som gräver guld. Varsel och sparpaket – fler lär dra åt svångremmen. Kristofer vem? Om du inte är bekant med Clas Ohlsons nye vd Kristofer Tonström är det fullt förståeligt. Att säga att han är en nykomling i retail-ligan är kanske en överdrift – han har ändå varit vd hos Filippa K sedan februari 2017. Men han har agerat i det tysta. Nu väntar den stora scenen. För vilket företag i retailsektorn vill svenskarna helst arbeta för? När årets undersökning om vilka företag som är de attraktivaste arbetsgivarna summeras står det klart att den globala jätten visar att störst även är bäst. Pandemin och effekterna av den påverkade Clas Ohlsons försäljning negativt i januari. ”När Oslo samt flertalet närliggande kommuner införde skarpare restriktioner i slutet av månaden var vi för första gången tvingade att tillfälligt stänga butiker”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström. Nytänkande – Livet är meningslöst utan utveckling, den som tror att den någonsin blir färdig misstar sig sannolikt å det grövsta. Butikskedjan i fråga är emellertid mycket medveten om det, och följaktligen har de låtit begreppet ”nytänkande” stå för deras strävande att förnya, anpassa och utveckla sig. Kreativitet och öppna attityder är sådant som värdesätts inom den här företagsgebiten.

Varuhus är ett av de mer lyckade koncepten man kommit på under 1900-talet, åtminstone vad gäller smart konsumtion. Tänk vad listigt att slippa gå från butik till butik bara för att man vill inhandla olika typer av produkter; ett fiskespö hos fiskebutiken, en kudde på Jeppsons Sängkläder och stekpanna hos Köks-Nisse. Att det här har blivit ett oerhört framgångsrikt sätt att bedriva affärer på är inte särskilt svårt att inse, sett till den globala marknaden har varuhus blivit ett av de effektivaste sätten att göra säkra pengar på, det märks om man ser sig runt – överallt där det byggs nytt – oavsett om vi pratar Egypten, Polen eller Kina så är det just varuhus eller ”malls” som man kallar dem internationellt, som präglar nybyggda stadsdelar, förorter som behöver piffas upp och affärsområden. Ett av de första varuhusen som öppnades i Sverige var Clas Ohlson, deras historia borde kunna anses höra till en milstolpe inom svensk ekonomisk historia, men låt oss återkomma till den senare.
Cocraft – Den som behöver något nytt inom verktyg, trädgård, förrådsförvaring och hänglås kanske skulle ta en närmare titt på det här märket som utlovar 10 års garanti på utvalda delar av verktygen. Sugen på att äntligen sätta upp den där hyllan men saknar rätt borr för väggen? Hos ClasOhlson kan du hyra verktyg direkt från butiken. Författat av Maria den 3 jan. 2020. Det dröjde ända till 2002 innan vårt kära varuhus öppnade upp ett varuhus i vårt grannland Finland. Det öppnade i Helsingfors den 14 november. 2008 byggdes det stora centrallagret i Insjön ut med anledning av en företagsexpansion, butikerna gick så pass bra och kunderna önskade så pass mycket nya produkter att det till slut blev oundvikligt för dem att bibehålla den kapacitet de för tillfället hade. Samma år passade man även på att öppna ett Clas Ohlson museum på hemorten: en verksamhet som tar besökaren med på en komplett tidsresa fylld till bredden med gamla postorderkataloger, så gamla som från 1920-talet, och produkter så som antika bandsågar, grammofoner, kameror samt tillbehör, kajaker, radiomottagare och flera hundratals andra spännande produkter. Utöver nyss nämnda finner du även en exakt replika av den gamla cykelverkstaden som Clas använde som sin första postorderlokal. Hans första kontor finns även det att återuppleva. Idén var redan från början att skapa en plats som genomsyras av Clas Ohlsons humanitära och affärsmässiga arv; och av allt att döma har de lyckats med den uppgiften. Du hittar museet mitt emot huvudingången till butiken som är belägen på Hjultorget i Insjön och som grädde på moset är inträdet gratis.Förutom att vara en komplett webbutik med utförlig och lättöverskådlig information om det du kan tänkas vara intresserad av finns det även mängder av företagsinformation och praktiska upplysningar som Clas Ohlson öppettider och Clas Ohlson jobb. Vidare kan du ta del av regelbundna erbjudanden samt sluta ett medlemskap med Club Clas. En mängd länkar finns också att tillgå, länkar som leder till företagets respektive representation på diverse sociala medier som Facebook, YouTube, Twitter och Instagram. Ett av webbsidans segment heter ”Fixa själv” och innehåller ett flertal praktiska experttips på hur du till exempel effektivast tvättar fönster, målar en fasad eller gör rent en bil. Ackompanjerade tillbehörsexempel står att finna i slutet av varje artikel, med deras styrkor respektive svagheter listade.

2011 blev den nyöppnade butiken i Lahtis, Finland den 150:e Clas Ohlson butiken att komma till existens. Året därpå, 2012, lanserade man en nydanande online butik som enligt dem själva kunde uppvisa förbättringar inom områden som service, tillgänglighet och inte minst inspiration. En version anpassad för smarta telefoner han också med att utgöra ett viktigt steg för dem innan året tog slut. Generellt modifierade man köp-policyn till att erbjuda 90 dagars returrätt till skillnad från det tidigare 30 dagars. Antalet anställda översteg 4000 innan jordens varv runt solen var helt avslutat för tidsperioden i fråga.
Exibel – Multimediavaror som till exempel ljudsystem, hörlurar, kablar och telefontillbehör. En del av deras kontorsattiraljer samt alarm omfattas också av det här märket.Hushåll – Smoothie-mixers, förvaringslösningar, skolmateriel, tvättställ, köksartiklar, skulle man behöva inventera dessa produkter skulle det vara nödvändigt att göra en väldigt lång lista. Den som önskar göra det lättare för sig i hemmet bör ta en titt i hushållsavdelningen.

Gavia – Endast fiskeprodukter som spön, fiskelinor och flottar. Märket har en liten logotyp föreställandes en and, antagligen för att anspela på en lat dag på skön.
Sang – Den konstnärligt lagda kan säkert hitta mången intressanta attiraljer så länge de håller sig till Sang-sortimentet, som lämpligen utgörs av ramar, borstar, oljefärg, akryl och stafflin.1925 blev de en av de första att sälja radioapparater via postorder, detta var under tiden som de hade ett huvudkontor i Insjön som låg vägg i vägg med järnvägsstationen på orten. Kärnverksamheten förblev på nämnda ort fram till 1972 då de omlokaliserade till motorväg 70, där också ett nytt varuhus invigdes. Företaget utvecklades allt eftersom tiden fortsatte att gå, postorderformatet var det dominerande långt in på 80-talet. Det fanns förvisso länge en butik i Insjön, där företaget i mångt och mycket haft sin huvudsits, men utöver det öppnades det inte butiker runt om i landet innan 1989, därefter såg vi Clas Ohlson Stockholm öppna upp dörrarna. Endast två år senare slog den första affären utanför Sveriges gränser upp portarna, det var i Oslo, Norge. Butiken blev snabbt något av ett pilgrimsmål och många norrmän som varit flitiga fantaster av varuhuset sedan postorderkatalogen lanserades i landet 1985 vallfärdade till platsen – något som de i stor utsträckning gör i d
essa tider. Idag hittar du en Clas Ohlson-butik inte bara i varenda större svensk stad, utan även i Norge, Storbritannien och Kina.Multimedia – Biten som rör det här fragmentet berör produkter som smart, praktiska och roliga varor och tillbehör. Oavsett hur stor din plånbok är kan du hitta något som berikar din multimedia set up hemma i stugan: från budget till kanon, oavhängigt om du är ute efter datortillbehör, något för telefonen eller musikanläggningen. Med över 9 500 reservdelar på lager har Clas Ohlson vunnit mången uppskattande ord från deras alltjämt växande kundkrets. Dessutom är dem de enda i branschen som kan erbjuda reservdelar till en så hög procentandel av sina basvaror. Reservsortimentet är ett led i deras vision att stå som motkraft till det alltmer ansvarslösa slit-och-släng samhället vi har äran att vara en del av. Capere – Krokar, hängare och badrumshistorier, Capere är alternativet som sätter i:et i interiör, där design är prioriterad och därför lyser upp varje plats du välsignar genom att låta inkludera en vara från det här märket.Handlingskraft – Bränslet i maskineriet, det som gör att saker blir gjorda. Perspektivet i fråga ska innebära en allmän drift hos de anställda, en drift som tar sig uttryck i integritet och självkänsla, det som får ord att bli till handling och en attityd som oavsett motgång eller framgång gör dig visare, får dig att blicka framåt. Också känt som Ying och Yang-perspektivet. Engagemang – Det individuella ansvaret är tänkt att representeras med den här termen. Fokusering av energi på rätt saker och vid rätt tidpunkter är av stor vikt för att kunna uppnå en godtagbar nivå av engagemang. För full effekt understryks attributer som ödmjukhet, resultatdriv, kvalitativa lösningar och ärlighet. Personalen uppmanas känna stolthet över firmans an- och framgångsrika historia. Clas Ohlsons utbud må ha varit rent teknikfokuserat i företagets vagga, och förvisso kan du än idag hitta ett jättelikt sortiment av allt från hörlurar, kablar och datortillbehör här, men det finns även oerhört mycket mer som Clash Ohlson ramar och Clas Ohlson lampa. Deras utgångpunkt lyder idag något i stil med: Att göra sitt yttersta för att kunna erbjuda smarta, enkla och prisvärda produkter som underlättar din vardag på såväl kontor som i hemmet, så att ditt liv blir lite smidigare än vad det var förut. Spannen på utbudet skall vara av stor bredd samtidigt som det bibehåller både en viss kvalitativ nivå samt konkurrenskraft på alla marknader som de är aktiva på. I dessa tider har de uppemot 15 000 olika artiklar inom fem produktsegment: Bygg, Elektronik, Multimedia, Hem och Fritid. Varorna utgörs av familjära samt icke så familjära märken, men det spelar ingen större roll om det du köper hos dem är av ett toppmärke eller inte, deras kvalitetskrav säger nämligen att allt som de erbjuder sina kunder ska vara av mer än duglig karaktär. Utöver det för tillfället tillgängliga utbudet söker de aktivt efter nya kontors- och hushållsprodukter att expandera den redan monumentala katalogen med – något som även resulterar i att i runda slängar 2000 artiklar byts ut i katalogen varje år.Clas Ohlson har tagit fram ett antal egna varumärken som var och en utgör ett prisvärt och kvalitativt alternativ till andra märken. Märkena de erbjuder har blivit så passa uppskattade att de står för 25% av alla deras intäkter nu för tiden. Totalt finns det produkter som representerar dessa märken i samtliga av deras produktindelningar, varenda en av dem genomgår deras rigorösa produkttester innan de godkänns och följaktligen hamnar i hyllan. Som ett första steg måste deras ingenjörer godkänna hållbarhets- respektive funktionskraven på det som man tagit med sig från handelsmässor och dylikt. I ytterligare två omfattande testprocesser till utvärderar man varans kvalitet innan man till slut fattar ett beslut huruvida man ska låta den inkluderas i sortimentet eller inte.

Vem är ägare till Clas Ohlson?
Största ägarna, 31 januari 2023NamnAntal AK ARöster (%)Haid-familjen3 023 88036,0Tidstrand-familjen2 736 12029,3Nordea Fonder04,5If Skadeförsäkring AB02,1
Cotech – Deras eget märke som de endast sätter på elektroniska verktyg som bandsågar, limpistoler, elavläsare m.m.. Verktygen har i stort sett alltid en 5-årig försäkring vilket onekligen tyder på kvalitet av högsta klass.

Elektronik – Det här är en av deras produktrikaste kategorier med tusentals olika alternativ för dig som önskar utöka ditt hemsortiment med något som lyser, larmar, ventilerar, styr och mycket mer.
Företagshistorian tog ett avgörande kliv in i dess moderna tappning när de 1995 började få klart sitt huvudlager i Insjön. Komplexet byggdes med utgångspunkten att ett centrallager underlättar för alla involverade parter, kunder och investerare inkluderade, i och med att den logistiska biten kraftigt underlättas av ett centralt initialläge. Självfalletvis är det fördelaktigt för sortimentet om det kan expandera utan de mindre butikerna runt om i landet nödvändigtvis måste bygga ut sina verksamheter, det rör sig ju trots allt ändå i många fall om arbetsplatser belägna i gallerior och därför har ringa möjligheter till expansion av de ytor man har att jobba med. Komplexet blev färdigt strax innan millennieskiftet och mer än fördubblade deras totala yta till 30 000 kvadratmeter, vilket räckte till i runda slängar 15 000 produkter. Lagret som fått benämningen höglager inkorporerar det bästa från den moderna tekniken och människans komplexitet: det betyder slingstyrning med semiautomatiska aspekter, optisk avläsning av pallplatser samt hantering utfört manuellt av människor – tillsammans utgör de ett av de effektivaste lagren i svensk historia. Addera dessutom fyra skräddarsydda höglagertruckar för motsvarande 650 000 friska pistoler, det är alltså i sanning vad man kan kalla ett höglager.För att säkerställa att det du köper hos Clas Ohlson är förenligt med deras högt satta miljökrav genomför de årligen mängder av tester i laboratorium som de själva ansvarar för, alternativt skickar till ett fåtal utvalda institutioner. Varje produkt genomgår ett sådant test som bland annat säkerställer huruvida de motsvarar företagets önskningar rörande områden som kvalitet, funktion, säkerhet och livslängd. Med målet att kraftigt minska ämnen av giftig och i övrigt för miljön skadlig karaktär, testas det naturligtvis efter dessa också.

Clas Ohlsons utbud präglades länge av teknik medan det idag rymmer allt från campingutrustning och datorprodukter till köksredskap och leksaker. Grundaren själv menade att Clas Ohlson ska sälja kvalitetsprodukter till låga priser efter behov. Detta var i samband med att verksamheten grundades, men är än idag något som företaget står för. Apropå företagets ståndpunkter har de aktivt arbetat fram raffinerade policys som gjort dem till ett av de mest folkkära varuhusen i Sveriges historia. Med utgångspunkten att butikskedjan ska vara en inspiration och hjälp för människor världen över – genom att kunna erbjuda lika simpla som smarta lösningar på vardagsproblem, till en överkomlig prissättning. För att nå dessa mål utgår de från fyra specifika begrepp som står för följande:
Asaklitt – Deras respektive representant inom friluftsliv och friskvård. Om du behöver nya cykellyktor, resväskor eller ryggsäckar behöver du inte söka längre än hit.

Bygg – Kategorin för dig som ämnar ägna dig åt något projekt i hemmet som kräver lite hantverkskunskaper. Inom segmentet finner du smarta lösningar som underlättar när du ska bygga, snickra, hugga, meka och måla. Med andra ord: om du söker exempelvis målarpenslar, elverktyg, handverktyg eller skruv så har du hittat hem när du hamnat här.Av återvunnen hårdplast tillverkar man ljusblå kratthuvuden i Dalarna. Produkten i fråga är en given produkt på Clas Ohlson.se, liksom världens första miljövänliga värmeljus, som också går att finna i deras välsorterade sortiment.

Fortfarande på tal om samma år satsade de hårt på Storbritannien, vilket innebar en butiksinvigande i Croydon som man finner i sydvästra London. Det var inte Clas Ohlson Lund eller Clas Ohlson Linköping som stod för en av deras största milstolpar utan det var Clas Ohlson Motala som fick äran att bli deras hundrade butik.
Batterijakten – En kampanj med Magnus Samuelsson, världens före detta starkaste man, i spetsen. Idén kom ursprungligen från några miljöengagerade barn som tröttnat på den onödiga skada som gifterna i använda batterier åsamkar. Över 30 000 lågstadieelever deltog i Batterijakten som Clas Ohlson gladeligen stödde med insamlingslådor i många av butikerna som Clas Ohlson Uppsala och Clas Ohlson Malmö. Sammanlagt samlades 268 ton batterier in.Clas Ohlson AB börsnoterades på Stockholm Stock Exchange, det vill säga Stockholmsbörsen, den femte oktober 1999. Aktien har historiskt sett gått bra med en genomsnittlig uppgång på mellan 3-4% per år. Idag äger runt 25 000 personer Clas Ohlson-aktier.2014 förde med sig ett butiksöppnande i Dubai och därutöver spånade man fram Clas Office, en försäljningsgren med bestämd inriktning på företagskunder i Sverige och Norge.Clas Ohlson – De sätter oftast den här loggan på produkter som kit, målarfärg, hygienartiklar och kontorsmaterial. Vad de vill säga med det är höljt i dunkel.