Posted on

Sugar Baby In Korea

What Ray Meagher does to get in character is super weird, Nick and Haydo ask CQ what they’ve still got from their ex partners, and QANTAS are doing international travel again?Seagulls are getting high and attacking the English, Elon Musk has a new brain implant coming out soon, and the boys want to know what the house sitter did.Today Nick and Haydo want to know if you’re a sugar daddy or a sugar baby, the new bachelor is getting LOCKED DOWN, and they play Guess What Happens Next

The vote for who should draw Fitzy has been turned on its head, the boys play a brand new game called Drunk or a Kid, and everyone’s favourite international drug smuggler is coming to a reality TV show!Limelon är en ny melonsort med en fräsch smak av lime. Skalet är grönrandigt och fruktköttet grönvitt. Den har en hög halt av askorbinsyra och citronsyra men är även hög i sötma vilket ger en spännande smak. Passar bra i sallader, juice och smoothies. Testa den ihop med jordgubbar!

Melonen är namngiven efter en stad söder om Rom med samma namn. Cantaloupe är en sk sockermelon med ljusgult till orange fruktkött. Melonerna är väldigt aromatiska och smakrika. De är 10-15 cm i diameter och har ett finmaskigt nät på skalet. En utmärkt dessertmelon! Använd den i sallader eller fylld med glass och bär. Cantaloupe är väldigt gott ihop med t.ex. kallskuret.Melon hör till samma familj som gurka och pumpa. På latin heter den Cucumis melo och omfattar många olika sorter. De sammanfattas under beteckningen sockermeloner, för att skilja dem från vattenmeloner, som tillhör en annan art – Citrullus lanatus.Vit Honeydew är en rund typ av honungsmelon med blekt grönt till krämfärgat skal. Fruktköttet är ljusgrönt, sprött och saftigt med mycket söt, fin smak.

Sorten utvecklades som en förfinad cantaloupemelon i Frankrike runt 1920. Det är en s.k. sockermelon och nära släkting med Cantaloupemelon. En mogen Charantais doftar underbart! Skalet är gråbeige med gröna revärer. Fruktköttet är djupt orange, sött med en lyxig smak.
Gwanipa är en ganska ny melonsort som kom ut på marknaden 2012. Denna spännande sort, som påminner om en cantaloupe både i smak och utseende, har dessutom en påtagligt uppfriskande, syrlig, citrussmak.

Sugar Baby Matisse är en variant inom gruppen sockermeloner. Melon hör till samma familj som gurka och pumpa. På latin heter den Cucumis melo och omfattar många olika sorter. De sammanfattas under beteckningen sockermeloner, för att skilja dem från vattenmeloner, som tillhör en annan art – Citrullus lanatus.
En stor, avlång nätmelon med vitt fruktkött. Frasig och hårdare konsistens än en vanlig vattenmelon men med smaker som drar åt silkeslen honungsmelon, apelsinblomsvatten och pistage. Det finns olika typer av vattenmelon. Den vanligaste är rund, har grönt skal och rött fruktkött med svarta kärnor. Det finns också sorter med grönspräckligt skal, gult fruktkött och vita kärnor.Det finns också kärnfri vattenmelon och denna sort är numera vanligast. En mogen melon doftar starkare och skall kännas lite mjuk om man trycker lätt på den. En stor, avlång nätmelon med orange fruktkött. Frasig och hårdare konsistens än t.om. en vattenmelon med ett mycket saftigt och sött fruktkött med smaker som drar åt vanilj och clementin.

Nätmelon odlas även i Sverige och skördas under juli-september. Denna sort har lite andra egenskaper, bl.a tunnare skal och mildare smak, än den italienska.
Namnet har denna roliga melon fått pga sitt vita skal. De gröna fläckarna och den runda formen gör sorten extra iögonfallande. Fruktköttet är supervitt och mycket sött. Sorten kommer ursprungligen från Korea.

Denna tjockskaliga, grågröna nätmelon som är lite klyftad i skalet har en alldeles ljuvlig smak! Fruktköttet är laxfärgat, mjukt och smältande, precis som hos cantaloupe melonen.Galiamelon och Ogenmelon är mycket smakrika, söta och aromatiska sockermeloner med gul/ grönt skal. Namnet Galia kommer från Kibbutz i Israel. Färgen på fruktköttet varierar från krämvitt till ljusgrönt och konsistensen på fruktköttet är ganska fast. De passar allra bäst som dessertfrukt, men kan även serveras som tillbehör till varmrätter. Helt suverän att dela upp och servera till kallskurna rätter.

En melon som har sitt ursprung i Ryssland/Uzbekistan där den odlats i flera århundraden. Namnet torped kommer från den långsträckta formen. Stora frukter med långsträckt oval form, upp till 9 kg. Sött, saftigt kött med en himmelsk doft!
Orange Flesh honungsmelon är oval till rund till formen. Färgen är vit till blekt gul på skalet när frukten är mogen. Det laxfärgade fruktköttet liknar mer det hos Cantaloupemelon och är fast men ändå saftigt med en mycket söt smak.Gröp ur kulor ur melonerna och fyll dem med t.ex.bär. Skivor av Cantaloupe melon passar utmärkt ihop med kallskuret. Det är också gott att göra en melonsalsa och servera till en köttbit.