Posted on

Syremätare Bäst I Test

PO60 har en mycket användbar Bluetooth-funktion som gör det enkelt att överföra dina mätresultat till din smartphone eller till exempelvis din doktor via mailfunktionen i appen. Detta ger dig möjlighet att enkelt övervaka dina resultat och dela dem med din sjukvårdspersonal vid behov.En annan fördel med denna syremätare är dess pålitlighet. Vi testade enheten flera gånger och var alltid nöjda med resultaten. PO30 är en medicinskteknisk produkt för mätning av puls och syresättning och det märks att den har utvecklats för att ge exakta och tillförlitliga resultat. Detta är särskilt viktigt för personer med nedsatt lungfunktion eller hjärtproblem, som behöver en enhet som de kan lita på.

En av de bästa sakerna med denna syremätare är dess pålitlighet. Denna kompakta enhet används ofta på vårdcentraler, sjukhus och inom hemsjukvård, vilket säger en hel del om dess stabilitet och noggrannhet. Pulsoximetern meddelar vid svag eller instabil signal vilket hjälper till att öka noggrannheten, vilket gör att du kan lita på resultaten.En syremätare mäter inte bara syrenivån i blodet utan också pulsen. De flesta mäter pulsfrekvensen mellan 30 och 250 slag per minut. Personer med hjärtsjukdomar bör dock välja en variant som kan mäta högre puls.Men PO60 är inte bara en enhet för sjukvårdspersonal. Den är också idealisk för friska personer och idrottare som vill hålla koll på sin syremättnad och hjärtfrekvens, särskilt vid höga höjder. Enhetsfunktionerna är lätta att använda och det finns många olika visningsalternativ på den tydliga färgskärmen. De bästa syremätarna kan lagra data över tid och ge en överblick över dina syrenivåer och puls under en längre period. Detta kan vara användbart för personer som behöver övervaka sina nivåer regelbundet. Ja, en syremätare kan ge felaktiga resultat om den inte är korrekt kalibrerad eller om det finns störningar som kan påverka mätningarna, såsom nagellack eller kyla.Beurer HealthManager-appen är en annan fantastisk funktion i PO60. Appen ger dig möjlighet att ställa in individuella gränsvärden och larmfunktioner, så att du alltid är medveten om din syremättnad och hjärtfrekvens. Appen har också 100 minnesplatser, vilket gör det enkelt att hålla koll på dina resultat över tid. En stor och lättläst skärm är viktig för att lätt kunna läsa av resultatet. Vissa har också bakgrundsbelysning för att göra det enklare att läsa av resultatet i mörka eller svagt upplysta områden. Avslutningsvis är det värt att nämna att Beurer Pulsoximeter PO60 erbjuder utmärkt värde för pengarna. Det är en högkvalitativ enhet till ett överkomligt pris, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som behöver övervaka sin syremättnad och hjärtfrekvens. Summa summarum är detta en utmärkt enhet som vi varmt kan rekommendera till alla. En syremätare kan vara användbar för många olika ändamål, från att mäta syrenivåer under träning till att användas av personer med lungsjukdomar. Många har också andra funktioner som kan vara användbara, såsom mätning av sömnapné eller EKG. PO30 är också mycket kompakt och portabel, vilket gör den lätt att ta med dig på resan eller när du är på språng. Detta gör det enkelt att övervaka din syremättnad och puls när du tränar eller befinner dig på höga höjder. Vi uppskattade också det faktum att enheten kan användas både hemma och på resande fot, vilket gör den till en mångsidig och praktisk enhet.En annan fördel med MD300C29 är att den innehåller ISO 13485, EC-certifikat och en Declaration of Conformity, vilket gör att du kan vara säker på att du köper en enhet av hög kvalitet och med korrekt dokumentation.

Syremätare, även kända som pulsoximetrar, har blivit alltmer populära under de senaste åren, särskilt under pandemin. Dessa små och enkla enheter kan ge en viktig indikation på din syresättning och puls, vilket är särskilt användbart för personer med lungsjukdomar eller sömnapné. Men med så många olika modeller på marknaden kan det vara svårt att veta vilken syremätare som är bäst för dina behov.
Ett av de första intrycken som slog oss var hur lätt det var att använda PO30. Du sätter helt enkelt fingret i enheten och resultatet visas direkt på skärmen. Det finns inga krångliga inställningar eller komplicerade processer att ta hänsyn till. Allt du behöver göra är att trycka på knappen och du får dina resultat omedelbart.Slutligen är det värt att nämna att Beurer Pulsoximeter PO30 erbjuder utmärkt värde för pengarna. Det är en högkvalitativ enhet till ett överkomligt pris, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som behöver övervaka sin syremättnad och puls, men som inte kostar skjortan.

I denna artikel kommer vi att gå igenom för- och nackdelar med varje pulsoximeter och ge all den information du behöver för att välja den bästa modellen för dig.
Batteritiden kan variera mellan olika syremätare, men de flesta modeller har en batteritid på upp till 10 timmar. Somliga syremätare laddas med ett USB-kabel medan andra har ett batteri som kan bytas ut. Det är viktigt att välja en med tillräcklig batteritid och laddningssätt som passar dina behov.En pulsoximeter är en liten enhet som används för att mäta syresättningen i blodet. Den fungerar genom att sätta fast en sensor på fingertoppen eller handleden som skickar ut infrarött ljus genom huden. Syret i blodet absorberar en del av ljuset, vilket används för att beräkna syremättnaden.

Det finns två huvudtyper av syremätare: fingertoppssensorer och handledssensorer. Fingertoppssensorer är de vanligaste och enklaste att använda, men de kan ibland vara obekväma för personer med små fingrar eller dålig cirkulation. Handledssensorer är bekvämare, men de är oftast dyrare och kan vara mindre tillförlitliga än fingertoppssensorer.Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan.

Det är ofantligt viktigt att välja en syremätare som är tillförlitlig och noggrann i sina mätningar. De flesta syremätare har en noggrannhet på +/- 2% eller mindre, och det bästa är att välja en modell som är känd för att ge tillförlitliga mätningar.
Syremättnad är det värde som mäts av syremätaren och som visar hur mycket syre som finns i blodet. De flesta mäter nivån mellan 70 och 100 procent, men vissa kan mäta ännu lägre. Personer med andningssvårigheter eller lungsjukdomar bör överväga en syremätare som mäter lägre nivåer.Vidare har den också en låg energiförbrukning, så du behöver inte oroa dig för att batterierna ska ta slut mitt i mätningarna. Den har också sex visningslägen och automatisk avstängning, vilket gör det till en enkel och lättanvänd enhet för alla.

En fingertoppssensor är den vanligaste typen av syremätare och används genom att sätta en liten enhet på fingertoppen. En handledssensor är mer bekväm att använda, men kan vara mindre tillförlitlig än en fingertoppssensor.
De kan vara till stor hjälp för personer med lungsjukdomar eller sömnapné, som kan ha svårt att andas ordentligt. Syremätare kan också användas av atleter eller personer som tränar på hög höjd för att övervaka syrenivåerna under träning.En annan fördel med denna syremätare är dess hållbarhet. Enhetsfunktionerna är pålitliga och mätnoggrannheten är hög. Dessutom ingår två 1,5V AAA-batterier, en hållrem och en bältespåse för att enkelt kunna förvara och transportera enheten. PO30 har också en mycket tydlig färgdisplay som visar sex olika vyer med justerbar ljusstyrka, grafik för pulsmätning och batteriindikator. Detta gör det lätt att se och förstå dina resultat, även i svagt upplysta miljöer. Dessutom ingår två AAA-batterier, en hållarrem och en bältespåse för att enkelt kunna transportera och förvara enheten. Som partner till Amazon tjänar jag pengar på kvalificerade köp. Visst innehåll på denna webbplats tillhandahålls av AMAZON SERVICES LLC. Detta innehåll visas direkt av Amazon och kan komma att ändras eller tas bort.

Allt fler människor världen över väljer att använda aktivitetsarmband. De kan göra allt från att mäta antalet steg du tar till att registrera din puls och kaloriförbrukning. Ett aktivitetsarmband ger dig en bättre inblick i din hälsa och är dessutom ett bra redskap för en hälsosam livsstil. Här får du de aktivitetsarmbanden som är bäst i test och de bästa tipsen inför ditt köp.
Ett aktivitetsarmband ser ut som en digital klocka som du bär runt din handled. Den har flera olika funktioner som hjälper dig att förstå din kropp och hälsa.

Fitbit Inspire 3 är ett aktivitetsarmband som hjälper dig att ligga steget före när det kommer till träning, stress och sömn. Det passar dig som vill ha ett lite mer prisvärt alternativ och som tycker att Fitbit Charge 5 är för dyr.
Aktivitetsarmbandet mäter din puls, kondition och aktivitet under hela dagen. Det har 20 olika träningslägen och klockan vägleder och peppar dig på väg till dina träningsmål. Det är upp till tio dagars batteritid. Aktivitetsarmbandet fungerar bäst med den valbara tjänsten Premium, som ger dig rekommendationer efter din dagsform och andra användbara funktioner.Först och främst bör du fundera av hur du skulle använda ditt armband. Kommer du använda alla funktioner, eller vill du egentligen bara kunna mäta pulsen närsomhelst? Söker du en allt-i-ett produkt? Att köpa ett dyrt armband som du inte kommer använda särskilt mycket är kanske inte rätt val. Om du däremot tycker att funktionerna är spännande och kommer att använda dem kan det däremot vara värt att lägga en slant extra.

Aktivitetsarmbandet har en stilren design och har en 1,62 tums högupplöst skärm som är större än tidigare modeller. Dessutom är batteritiden på 14 dagar. Klockan är vattentät ner till 50 meter.
För att välja ut produkter gör vi alltid gedigna efterforskningar. I stället för att du ska leta runt i timmar efter den perfekta sovsäcken eller liggunderlaget, kan du vända dig till oss – vi har nämligen gjort jobbet åt dig!

Outdoor.se är en sajt för dig som gillar utomhusliv och som spenderar en stor del av din fritid med olika typer av friluftsaktiviteter. Vi har 100 % koll på utrustning och tillbehör du behöver för varje outdooraktivitet du kan tänka dig, för alla väder, säsongen och typer av miljöer. Vår redaktion väljer noga ut och rekommenderar de bästa produkterna i populära kategorier. Vi är en oberoende expert på outdoor. Outdoor.se har funnit sedan 1996 och har länge varit stora när det kommer till fiske, utrustning och utomhusaktiviteter. I maj 2021 blev Quality Unlimited AB ny ägare och fortsätter i samma anda – fast i ett nytt format.
I första hand tar vi reda på om det finns jämförande tester hos oberoende och seriösa aktörer. Vi letar även efter recensioner och expertomdömen för att på så sätt få fram det absolut bästa som marknaden har att erbjuda. Urvalet sker alltså genom att vi noga väger samman testresultat och kundrecensioner för att kunna utse trovärdiga produkter.Fitbit Charge 5 passar dig som vill ha en lite mer avancerad aktivitetsklocka för träning och hälsa. Den fungerar bäst med den valbara tjänsten Premium, som ger dig rekommendationer efter din dagsform och andra användbara funktioner. Aktivitetsarmbandet har flera träningsformer programmerade. Du kommer också kunna få kontroll över stress genom att använda EDA-sensorn. Armbandet har även EGK-mätning, pulsmätare, syremätare och andra smarta funktioner som sömnregistrering. Via den inbyggda GPS:en kan du se tempo och sträcka under till exempel löprundan.Smartklockan har en lång batteritid på upp till sex dagar och är vattentålig ner till 50 meter. Den fungerar bäst med den valbara tjänsten Premium, som ger dig rekommendationer efter din dagsform och andra användbara funktioner.

Det finns nästan ett oändligt antal armband att välja mellan. Hur vet man då vilket man bör välja? Det finns några frågor du bör ställa dig själv för att välja rätt. Nedan tittar vi på de viktigaste av dem.
Klockan mäter din puls, vilopuls, kondition, temperatur och aktivitet under dagen och på natten läser den av ditt sömnmönster. All information och uppdateringar får du på den stora skärmen som är i färg. Träningsklockan har över 40 olika träningslägen och med den inbyggda GPS:en kan du mäta sträcka och hastighet. Du kan dessutom betala via Fitbit Pay.

En GPS-klocka är en träningsklocka med inbyggd GPS och det finns modeller som kan användas både för träning och till vardags. Det finns även GPS-klocka för barn. Även här är Garmin ett vanligt varumärke.
Idag finns det ett brett utbud av aktivitetsarmband. En del är mer avancerade än andra, men även designen och priset kan variera starkt. Vad bör man då veta och tänka på innan man köper ett aktivitetsarmband? I den här artikeln hittar du alla svaren.Vi på outdoor.se älskar friluftsliv med allt vad det innefattar! På
vår redaktion sitter alltifrån inbitna jägare och fiskare till hängivna campare och vandringsentusiaster. Det är vi som hjälper dig välja ut de bästa produkterna som presenteras på sidan.

De bästa varianterna sitter bekvämt hela dagen och under natten. Då kan du få information om din sömn, exempelvis hur många gånger du går upp och hur din puls ändras under natten. Dessutom tål armbandet svett och vatten. Perfekt om du är på gymmet, i simhallen eller på semestern!
När du väljer ett aktivitetsarmband är det ofta smidigast att välja ett som är kompatibelt med din mobil. Då kan du enkelt synka dem så att du kan se datan från armbandet i mobilen. Garmin Vivofit Jr. 3 är ett aktivitetsarmband för barn som finns i flera olika färger och mönster. Armbandet går att justera för att passa även de minsta handlederna. Förutom att vara en aktivitetsmätare är det en interaktiv upplevelse. Aktivitetsarmbandet mäter steg, sömn och daglig aktivitet. Klockan har färgskärm och barnet kan välja mellan flera olika urtavlor. Via en app kan föräldrar sköta inställningar och ge belöningar. En smartklocka har fler funktioner än både ett aktivitetsarmband och en pulsklocka och kan jämföras med en mobiltelefon. Med den kan du ringa, sms:a, läsa mejl, lyssna på musik, betala med och få kontroll över din hälsa.Det händer emellertid att vi stöter på smala eller nya produktkategorier där det saknas både testresultat och recensioner. I de fallen undersöker vi vilka varumärken som är ledande inom just det segmentet för att kunna rekommendera produkter från pålitliga och etablerade aktörer. Så som du troligtvis själv hade gjort om du gjort egna efterforskningar.

Xiaomi Mi Smart Band 7 gör det möjligt att via armen mäta saker som sömn, puls och stress – så att du får bästa förutsättningar till en sundare och hälsosammare livsstil. Välj mellan 120 olika sportlägen för att hitta den träning som passar dig bäst – allt från basket till rodd och padel. Armbandet registrerar både kalorier och hjärtrytm och kan utvärdera ditt VO2-max, träningsbelastning, återhämtningstid och effekt.

Eftersom ett aktivitetsarmband kan ha så många funktioner kommer det väl tillhands i många situationer. Nästan alla kan ha nytta av armbandet, oavsett om du bara vill räkna steg eller ha en pulsoximeter på handleden.
En normal syrenivå i blodet ska vara cirka 95 – 100 procent. Är den under 90 procent kan detta leda till syrebrist. Och för lite syre i blodet kan försämra funktionen i både hjärta och hjärna, men också vara ett tecken på dolda sjukdomar.MSO Pulsoximeter P09 är en liten och enkel syresättningsmätare som mäter syresättningen i blodet, men även puls och blodflöde. Med den får du med andra ord en ganska bra bild av din allmänhälsa. Medisana PM 100 Puls drivs av två AAA-batterier och stänger av sig automatiskt efter 8 sekunder för att spara på batterierna. Du får dessutom med en praktisk bärrem om du vill ha den nära till hands. Pulsoximeter P09 är också utrustad med automatisk avstängning om du råkat lämna den påslagen och en smart batteriindikator. Enheten drivs av två AAA-batterier.

Den information som förekommer på Hälsaonline.se är enbart våra och författarens personliga åsikter. Vår hemsida syftar inte till att ersätta professionell hälsorådgivning.Enheten har en tvåfärgad OLED-display som gör det enkelt att läsa av och förstå dina mätningar. Den tillåter dig dessutom att välja mellan 6 olika layouter beroende på vad du föredrar.

En syresättningsmätare, även kallad pulsoximeter, är ett hjälpmedel som mäter syrenivåerna i blodet. Kort sagt talar den om för dig hur väl kroppens syreupptagningsförmåga fungerar, vilket kan vara bra att känna till om du idrottar eller har underliggande sjukdomar.
Genom att mäta syret i blodet kan du ta reda på ditt normalvärde för att snabbt upptäcka avvikelser. För låga syrenivåer kan nämligen vara ett tecken på att något inte står rätt till.

På displayen ser du tydligt dina resultat och batteriindikator genom 6 olika vyer. Du kan justera ljusstyrkan efter dina behov, vilket är praktiskt när man är utomhus. Syremätaren drivs av 2 st AAA-batterier. I paketet ingår även hållarrem och en bältespåse.För att hjälpa dig att hitta den bästa pulsoximetern för just dina behov har vi valt ut tre modeller som alla fått höga betyg av användarna själva. Nedan kan du läsa mer om de olika syresättningsmätarnas olika egenskaper för att hitta en passande modell.

Idag finns det en rad olika syresättningsmätare att välja bland, vissa är enklare, andra är lite mer avancerade. Vilken som passar bäst beror dels på ditt individuella behov, men också på din budget.Du använder den genom att placera fingret i den och så får du fram resultatet inom några få sekunder. Det är en snabb och smärtfri mätning som du kan göra vart som helst, hemma eller uppe på berget. När du till exempel har nedsatt lungfunktion, hjärtproblem eller om du är ute och åker skidor och klättrar på höga höjder där det är lägre syrehalt i luften, kan du vilja kontrollera att syrenivån i blodet är som den ska. Om du lider av en underliggande sjukdom, exempelvis en lung- eller hjärtsjukdom, astma, bronkit eller sömnapné, kan det vara extra viktigt att mäta syret i blodet regelbundet.Medisana PM 100 Puls är en annan bra pulsoximeter, fast i en snäppet högre prisklass. Även här får du en praktisk och kompakt enhet som mäter både puls och blodets syrenivå direkt på fingertoppen. Allt du behöver göra är att trycka på en knapp.Även denna syresättningsmätare har fått fina omdömen av användarna. De beskriver den som prisvärd och enkel att använda, mycket tack vare den tydliga displayen.Pulsoximetern har en ljussändare som mäter en specifik våglängd med hjälp av ett särskilt ljus. Du starar mätningen med en knapptryckning och resultatet presenteras sedan på enhetens digitala skärm.

Hälsaonline.se är anslutna till flera olika affiliate-program. Våra artiklar kan innehålla reklamlänkar, men dessa påverkar inte informationen som presenteras på vår sida då den skrivs av frilansande skribenter.
Pulsoximetern mäter syret i blodet. Det finns dock modeller som även mäter blodflöde och puls för att ge sig så mycket information om din allmänhälsa som möjligt.Du startar mätningen med hjälp av knappen och resultatet kommer därefter att visas på den lättavlästa, tvåfärgade OLED-displayen. Du får även med en bärrem och ett stänkskydd som skyddar enheten från vatten.

Ytterligare en finess med Pulsoximeter P09 är att du kan spela in syresättning och puls i upp till 8 timmar, till exempel när du sover. Inspelningen kommer sedan att förvandlas till statistik som visas direkt på displayen, vilket gör det enkelt att läsa av kurvan.Att mäta syret i blodet kan dock vara minst lika fördelaktigt för dig som tränar eller idrottar på en högre nivå och som vill följa din utvecklig. Kroppens syresättning har nämligen en stor betydelse för dina träningsprestationer.

Syresättningsmätare kostar inte mer än några hundralappar och de är dessutom mycket enkla att använda. Välj gärna någon av de pulsoximetrar som vi rekommenderar i listan ovan – de har alla fått goda omdömen och ger ett precist resultat.Syresättningsmätaren är en liten elektronisk maskin med en digital display som du klämmer fast på fingertoppen. Den visar sedan den procentuella mängden syre som finns i blodet, men också din puls.

Mätresultatet visar direkt på enhetens ljusa och tydliga OLED-display, antingen som vågor eller staplar. Även här kan du välja mellan 6 olika layouter och du kan dessutom reglera ljusstyrkan i 10 nivåer.
Syrenivåerna i blodet är nämligen ett mått på hur stor mängd syre de röda blodkropparna för med sig runt i kroppen. Detta är förstås en mycket viktig process och är dina värden ovanligt låga kan det vara ett tecken på att något inte står rätt till.Enligt användarna själva är detta en mycket prisvärd pulsoximeter som är enkel att använda och som håller vad den lovar. Den visar ganska exakta värden, men kan ha en felmarginal på cirka 2 procent.Så hur går detta till då? Jo, pulsoximetern är utrustad med en ljussändare som mäter en speciell våglängd. Enkelt förklarat kommer ljuset att gå från en rosa ton till en blå ton när hemoglobin frigör syre. Och ju högre nivåer av blått ljus, desto mer syre finns i blodet. Med en vikt på bara 50 gram är Easypix PO2 enkel att bära med sig. Den drivs av två AA-batterier och har likt övriga modeller i listan automatisk avstängning. Om du inte vill spendera allt för mycket på en syresättningsmätare kan detta vara en passande modell. En syresättningsmätare, även känd som pulsoximeter eller saturationsmätare, är ett hjälpmedel som tillåter dig att mäta blodets syrenivåer på egen hand, utan att behöva besöka en vårdcentral. Easypix PO2 Blodsyremätare 64011 är en prisvärd och kompakt pulsoximeter som gör det enkelt att hålla ett öka på kroppens syreupptagningsförmåga. Även denna enhet mäter pulsen så att du ska få en ännu bättre överblick av din allmänhälsa. Om du vill få bättre koll på din allmänhälsa kan det vara en god idé att investera i en bra syresättningsmätare. Med hjälp av den kan du hålla ett öga på syrenivåerna i blodet (och även din puls) var du än befinner dig. På så sätt kan du upptäcka plötsliga förändringar i god tid.

I den här artikeln får du lära dig mer om hur en syresättningsmätare fungerar och varför det kan vara bra att mäta hur mycket syre du har i blodet. Vi tipsar även om tre bra pulsoximetrar som kan vara värda att investera i om du vill få bättre koll på din syreupptagningsförmåga.I detta test har vi också sammanställt en köpguide med generella råd och användningsområden för en apparat av det här slaget. Tekniken går hela tiden framåt för den här typen av utrustning så det är förstås viktigt att veta exakt vad du får för pengarna och att mätaren har allt du behöver. Du vill sannolikt heller inte betala för funktioner som du inte har användning av. Att investera i en pulsoximeter är en investering i din hälsa!Displayen på en pulsoximeter är särskilt viktig. Den måste vara enkel att läsa av och ha stora, tydliga siffror. För hemanvändaren är det viktigt att den inte är för komplicerad och att siffrorna kan tolkas utan missförstånd. För den mer avancerade användaren kan det vara värdefullt med flera funktioner, exempelvis att kunna läsa av resultaten i staplar eller kurvor. En fördel är också om displayen är fukttålig och vattenavvisande för att vara mer tålig.Vinnaren i vårt pulsoximeter test blev MSO Pulsoximeter P09. Det är en avancerad syresättningsmätare som förutom syresättningen i blodet även kan kontrollera puls och blodflöde. Pulsoximetern kan dessutom lagra resultaten från åtta timmars mätning. Det gör att användaren i efterhand kan analysera resultaten med hjälp av statistik och pedagogisk grafik direkt på displayen. MSO Pulsoximeter P09 är därmed mycket lämplig för professionell användning för exempelvis elitidrottare eller sjukvårdspersonal. För idrott som utövas på hög höjd, däribland cykling, bergsklättring och skidåkning, är den här typen av analysinstrument en stor fördel.

Många syresättningsmätare kan också mäta pulsen på användaren. Det kan göras separat eller samtidigt som syresättningen avläses. Flera kategorier av användare har nytta av det här, inte minst multisjuka. Det kan utgöra en trygghet att ha ett extra redskap hemma som snabbt kan mäta av pulsen. Det kan bidra till att användaren får en bättre kontroll över allmäntillståndet och hur kroppen reagerar på olika behandlingar. För dig som vill analysera resultatet av puls och syresättning i efterhand finns inspelningsbara pulsoximetrar.Den justerbara ljusstyrkan är en särskild tillgång för personer med nedsatt synförmåga som ofta är beroende av starka kontraster i förhållande till det omgivande ljuset. Indikatorerna för batteristatus och eventuella fel som uppstått gör att du kan känna dig trygg när den används, eftersom du vet när den fungerar optimalt eller när den riskerar att kunna ge fel information. Det ger dig möjligheter att planera dina mätningar för att slippa riskera att få felaktiga avläsningar, vilket gör den till ett tryggt hjälpmedel att ha med sig.

På tredje plats i vårt pulsoximeter test kommer Braun 1 YK-81 C, en funktionsmässigt avancerad och tillika lättanvänd syresättningsmätare som förutom syret även kan mäta puls. Mätaren är mycket snabb och du får exakta resultat på några sekunder. Modellen är väldigt intuitiv och lätt att använda genom att klämman placeras på ett finger, en start startknapp trycks in och därefter påbörjas mätningen. Tänk på att inte vara kall om fingrarna då detta kan ge en felaktig avläsning.
Modellen är liten och lätt med en vikt på 200 gram. Displayen är tydlig med både siffror, stapeldiagram och vågor. Resultaten är väl synliga och lättlästa. Mätvärdena är kliniskt godkända för att uppfylla europeisk standard.Ett smidigt format på en syremätare är viktigt av många anledningar. Den ska enkelt kunna användas på fingret utan att det blir obekvämt. Inom sjukvården kan den ofta behöva användas på personer som har låg smärttröskel och inte klarar stora belastningar ens på ett finger. Då är formatet förstås viktigt. Inom neonatalvården där den ska användas på för tidigt födda barn är en liten och lätt pulsoximeter ännu viktigare och här brukar specialutrustning krävas. Det huvudsakliga funktionen är förstås att en pulsoximeter ger en tillförlitlig mätning på hur syresättningen i blodet förändras. Den här grundläggande funktionen fungerar som ett komplement för egenvård hos personer med lungsjukdomar och som ett diagnosverktyg inom sjukvården. Det är också denna funktion som hjälper elitidrottare att avgöra hur stort behovet av återhämtning är. Men en pulsoximeter kan även ha andra, värdefulla funktioner som kompletterar en syremätningsanvändningen på ett relevant och adekvat sätt. Braun 1 YK-81C passar sjukdomsdrabbade hemanvändare likväl som för personer som utövar idrott på hög höjd. Den lätta vikten och måtten på 50 x 60 x 30 mm gör att den är smidig och enkel att ta med sig på resor och idrottsaktiviteter. Braun 1 YK-81C drivs med två stycken AA-batterier som köps separat. Vår tredjeplatsare är perfekt för den som vill ha en högkvalitativ syresättningsmätare utan alltför avancerade funktioner.

Vårt pulsoximeter test visar att PO 45 från Beurer är ett smidigt hjälpmedel för att övervaka puls och syresättning. Den höga kvaliteten innebär att utrustningen kan hålla samma klassning som exempelvis medicinsk utrustning. Det gör att utrustningen är både trygg och lämplig för de flesta användare i många situationer i hemmet, på picknick eller under äventyr med bergsklättring.
Om du av någon anledning har behov av att mäta syresättningen i blodet är en pulsoximeter ett utmärkt sätt att kontinuerligt och vid behov kunna mäta syremättnaden i kroppen. Den är användbar i hemmiljö hos personer som exempelvis lider av kronisk bronkit, KOL eller andra obstruktiva lungsjukdomar. Den är också frekvent använd inom sjukvården. I köpguiden nedan gör vi en djupdykning i vilka funktioner en bra pulsoximeter ska ha och vad du bör tänka på inför ett köp.Priset på en pulsoximeter varierar beroende på vilka funktioner den har. Det finns enkla mätare för 300 kronor och mer avancerade för professionellt bruk som kan kosta upp till 1 000 kronor. Vilken prisklass du än väljer är det viktigt att kontrollera att mätaren ger exakta resultat.Många kategorier användare har nytta av en pulsoximeter. KOL-patienter som själva vill kunna kontrollera syresättningen i blodet har stor användning av en sådan. Alla som bestiger höga höjder eller flyger utan tryckkompensering har nytta av pulsoximetern och ibland är den direkt nödvändig. Den används även inom sjukvården. Tack vare inspelningsfunktionen kan mätaren förutom att mäta syresättning även användas för sömnanalys. MSO Pulsoximeter P09 är även certifierad och godkänd för medicinsk användning. OLED-displayen har två färger för enklare avläsning och du kan välja mellan sex olika layouter. På mätaren finns en batteriindikator som varnar om batterinivåerna är låga. MSO Pulsoximeter P09 har också automatisk avstängning i standby-läge. Mätaren är liten och lätt i formatet och används genom att ett finger placeras i klämman och användaren behöver inte oroa sig för att den är obekväm eller orsakar smärta. Stöttålighet är särskilt viktigt för elitidrottare eller för personer som använder den i höjdträning för flygning utan tryckkompensation. I sådana sammanhang hanteras ofta mycket utrustning och det är därmed extra viktigt att pulsoximetern tål stötar och slag utan att påverkas. Batterierna ska hållas säkert på plats i alla lägen och inte riskera falla ut. En pulsoximeter med en väska och bärrem kan vara praktiskt och ge ett extra bra skydd när den inte är i användning.För personer som själva använder sin pulsoximeter hemma för att mäta syresättningen i blodet, är det viktigt att mätaren är lätt och intuitiv att använda. Den måste vara lätt att placera på fingret utan att den riskerar att hamna snett eller trilla av. Används den till sjuka äldre eller inom neonatalvård är det extra viktigt att den är bekväm och inte klämmer åt och orsakar smärta. Klämman ska inte vara trög utan måste vara lätta att öppna och stänga.

En pulsoximeter fungerar genom att den lilla apparaten invändigt genomlyses av två lysdioder med olika ljusvåglängd. Resultatet fås genom att mängden ljus som absorberas av kroppens vävnad samt blodet analyseras av en mottagare som sitter i apparaten. På basen av det skapas ett värde som kan avläsas.
Trots att det här är en professionell apparat är den mycket smidig och lätt att använda. Den passar även privatpersoner som vill kontrollera syresättning, puls och blodflöde på grund av exempelvis hjärt- eller lungproblem. De olika avancerade funktionerna gjorde att mätaren var det givna valet av syremätare-“bäst i test”. I köpet ingår en praktisk bärrem som fästs på mätaren. Den drivs med med två stycken AAA-batterier som köps separat.För vissa kategorier idrottsutövare är storleken på en pulsoximeter särskilt viktig. En bergsklättrare har vanligtvis en packning som är mycket noggrant utmätt när det gäller just vikten. Endast några gram kan var avgörande för resultaten och hur effektivt en etapp kan klaras av. Den här kategorin användare är alltid intresserad av att ha så lätt utrustning som möjligt och här gäller det att hitta en mätare som kombinerar alla funktioner som önskas med lätt vikt.

I träningssammanhang kan en pulsoximeter indikera hur stort behovet av återhämtning är och på så sätt hjälpa dig att reglera träningen till lämplig nivå. En pulsoximeter kan ha många olika funktioner och det är viktigt att fundera på exakt vilka behov du har utifrån den tilltänkta användningen. För en elitidrottare kanske det är värdefullt att även ha en datalagringsfunktion för analys av resultaten. För en hemanvändare är det sannolikt inte fullt lika nödvändigt.
Funderar du på att investera i en syremätare? Då önskar vi dig hjärtligt välkommen till vårt bäst i test av pulsoximeterar. Vi har genom tester, recensioner och fakta samlat allt du behöver veta om de bästa maskinerna på marknaden. En pulsoximeter mäter syresättningen i blodet, men även i flera fall pulsen. En del maskiner har även andra funktioner och tillval. I vårt pulsoximeter test har vi valt ut några riktigt bra blodsyremätare i olika prisklasser. Vi går in på deras specifika egenskaper så att du kan göra ett val baserat på just dina behov.

En pulsoximeter används för att få en anvisning om hur effektiv syresättningen i blodet är hos användaren. Den är ett komplement till annan sjukvårdsutrustning som kan ge en bra bild över hälsotillståndet exempelvis hos personer med obstruktiva lungsjukdomar. Pulsoximetern används också av många elitidrottare.
Andraplatsen har gått till Beurer Pulsoximeter PO 45, med motivationen att denna smidiga pulsoximeter har bland annat justerbar ljusstyrka, felindikator och möjlighet att utföra mätningar även på höga höjder. Det gör den perfekt för både hemmabruk och för aktiva idrottare i utmanande utomhusmiljöer. Den justerbara ljusstyrkan är praktisk för alla situationer, till exempel kan du ha dämpat ljus när du behöver använda den hemma under natten. I ljusstarka miljöer, exempelvis på hög höjd eller i starkt solsken, är det bra att kunna ställa in en extra hög ljusstyrka. En rem som gör att pulsoximetern kan bäras kring handleden och blir lättare att hålla i gör även att den kan förhindras att tappas och utsättas för onödiga stötar. För en cyklist eller bergsklättrare som vill ha med sig en pulsoximeter är det även viktigt att den är köldtålig och klarar att läsa av blodet även under mer krävande, yttre förhållanden. En snabb automatisk avstängning för att spara batterier är särskilt värdefullt i de här sammanhangen. Den här modellen mäter både syresättning i blodet och pulsen. Displayen som är i färg, är tydlig och lätt att förstå. Den har 6 tillgängliga vyer med justerbar ljusstyrka och en grafisk visning av pulsen.Är man på jakt efter en enklare variant för hemmabruk är Beurer Pulsoximeter PO30 ett bra val. Det finns inte många extrafunktioner men den är snygg, silverfärgad och av bra kvalitet.

Det här är ett mycket bra val för den som vill ha hög kvalitet med stabila och exakta mätningar. Produkten visar syremättnad och puls på en tydlig och upplyst display. Displayen har 6 olika visningslägen att välja mellan.
En annan bra modell är Medisana PM 100 som är enkel att använda och har en praktisk och tydlig display. Produkten har inte så många extra funktioner och med en enda knapp får du fram resultatet snabbt.Med hjälp av en pulsoximeter kan du mäta både syresättning i blodet och pulsen. Produkten är därför bra att använda för den som tränar eller om man i allmänhet vill ha koll på sin hälsa. Den kan också vara bra om man lider av astma, hjärtsjukdomar eller andra sjukdomar.

Förutom Bluetooth erbjuder modellen flera smarta funktioner som larm, inställning av individuella gränsvärden, automatisk avstängning och batteristatusindikator. Det går även att spara till 100 minnesplatser.
Alice har flera års erfarenhet av produktrecensioner, chefredaktör och skribent här på Bäst i test. Förutom års erfarenhet av att testa produkter har Alice även en utbildning som produktutvecklare.

Pulsoximeterns främsta funktion är att mäta syresättningen och de allra flesta mäter också pulsen. Vill man ha en något mer avancerad modell finns det också produkter som bland annat kan mäta andningsfrekvens och blodflöde.
Här i detta test har vi undersökt många av marknadens populäraste produkter för att ta reda på vilken pulsoximeter som är bäst i test. Vi presenterar våra vinnare och berättar mer om deras egenskaper, funktioner och fördelar. Allt för att du enkelt ska kunna hitta den som passar dig bäst utifrån dina behov.

Det här är en modell med ett bra pris för dig som bara söker en pulsoximeter som mäter syresättning och puls. Det är en enkel produkt där mätningarna inte går att spara och allting sköts med bara en knapp.Displayen är viktig så att den är lättläst men också så att man förstår alla värden enkelt. Det är en fördel om den är belyst och en färgdisplay kan förenkla avläsningen.

Produkten mäter syresättningen av blodet och pulsen och visar mätresultatet som staplar eller vågor. Det finns tio olika nivåer på ljusstyrka och displayen är stor och kan visas på sex olika sätt.
Till pulsoximetern kan man använda den praktiska appen Beurer HealthManager. Med appen kan man överföra sina mätresultat och det går även att maila resultaten via appen till sin läkare.