Posted on

Tandskydd För Tandställning

Om du har tandställning kan ett tandskydd se till att du inte skadar insidan av munnen. Tandskydd behövs även för att skydda tänderna vid vissa fysiska aktiviteter. Det är exempelvis vanligt att använda tandskydd vid utövandet av sporter där tänderna kan skadas. Det gäller bland annat för de flesta kampsporterna samt sporter som ishockey. Skydda dina tänder, ditt tandkött och munnens insida genom ett högkvalitativt tandskydd som är utformat speciellt efter just dina tänder. Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer om våra tandskydd, eller boka in en tid för framställning av tandskyddet.Först när du fått all väsentlig information och känner dig säker på hur allt kommer att gå till så påbörjar vi behandlingen. Kontakta oss idag för en konsultation kring den behandling du är intresserad av!

Vi erbjuder ett stort utbud av tandskydd och munskydd för dig som tränar MMA, boxning, thaiboxning, BJJ eller någon annan kampsport. Våra produkter är noga utvalda och vi garanterar kvalitet och komfort. Skydda dig själv från skador under träningen. Om du sparrar eller tränar i en kontaktsport skyddar tandskydd dina tänder från skador. Du hittar rätt passform för både vuxna och barn. De enklaste skydden har ett lager, sedan kommer skydden som har ett extra lager med GEL och det finns även tandskydd som har tre lager. SISU är ett innovativt tandskydd med ett väldigt tunt men extremt skyddande lager.
Koka upp vatten i en kastrull, ta kastrullen åt sidan och placera sedan skyddet i vattnet. Håll det gärna med en tång eller gaffel, tryck inte skyddet mot kastrullen.

Börja med att kolla hur mycket som behöver klippas bort från skyddet innan ni kokar det. Placera skyddet så att den bakre delen ligger över de bakre tänderna.

Det är svårare att borsta tänderna riktigt rena när du har tandställning. Det innebär att risken för karies (hål i tänderna) och tandkötts- inflammationer ökar. Därför är det viktigt att du borstar tänderna noga. Speciellt viktigt är det kring fästena för tandställningen.
Det är inte ovanligt att tänderna ömmar när du fått tandställning. Ömheten går över inom ca en vecka. Under behandlingen kommer du att känna av tänderna mer, tex när du tuggar och när du nyligen spänt tandställningen. Det är helt normalt.Ibland skaver tandställningen. Då kan det hjälpa att sätta vax på den. Vaxet får du av din tandläkare eller tandsköterska. Om du får sår på insidan av kinden eller läppen – hör av dig till oss. Om din tandställning skulle lossna eller gå sönder hör av dig på en gång. Det är viktigt att du själv inte försöker laga den. Kontakta i stället oss så hjälper vi dig. Ett tandskydd är en skyddsutrustning som placeras över tänderna för att skydda dem från skador vid slag under boxning. Det är viktigt för boxning eftersom tänderna är känsliga och kan skadas lätt under en fysisk kamp.Ett tandskydd som är svårt att rengöra kan orsaka bakterier som kan skada dina tänder och tandkött. Därför rekommenderar vi att du köper ett som är lätt att rengöra och som kan desinficeras regelbundet för att undvika infektioner och dålig hygien. Detta är fallet med all boxningsutrustning, så även boxningslindor och mitsar – allt behöver rengöras med jämna mellanrum.

Oavsett ålder är det viktigt att ha rätt passform och skydd för att skydda dina tänder under träning och tävlingar. Vi rekommenderar starkt att prova någon av SISU:s modeller Aero, Go eller Max för att skydda dina tänder.För att välja rätt storlek bör du mäta din mun och tandrad för att få en exakt passform. Du kan också välja en standardstorlek eller ett anpassat skydd som görs av tandläkare för att få den bästa passformen.Tandskydd som inte är bekväma kan störa ditt fokus och följaktligen din prestation. Försök hitta ett som känns bekvämt och som inte skaver eller stör dig under användning. Om du har känt problem med obehag när du bär tandskydd, leta efter ett som har mjuka material.

Hur man formar ett tandskydd?
Standard tandskydd som kan formas i kokande vatten. Efter 8- 10 sekunder tar du upp tandskyddet ur vattnet, skaka av vattnet. Sätt in tandskyddet i munnen mot tänderna i överkäken. 3. Håll tandskyddet på plats med tummen, sug hårt så att skyddet sitter tätt runt alla tänderna.
Boxning är en av de mest fysiskt krävande sporterna där slag är en naturlig del av sporten. Med en sådan hög intensitet är det viktigt att skydda sig själv och sina tänder från skador. Tandskydd är en av de mest grundläggande skyddsutrustningarna för boxare, oavsett om du är nybörjare eller en professionell och ägnar dig åt sparring eller slag mot mitsar.Det finns tre huvudtyper av tandskydd: enstegstandskydd, tvåstegstandskydd och tredelade tandskydd. Enstegstandskydd är de mest grundläggande och passar bra för nybörjare. Tvåstegstandskydd har två lager för extra skydd och är bra för mer erfarna boxare. Tredelade tandskydd är de mest avancerade och ger bästa skyddet.Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan.

Sammanfattningsvis är Adidas tandskydd en utmärkt modell för både boxning och hockey, som ger bra skydd och anpassningsmöjligheter för användaren. Vi rekommenderar det starkt till alla som söker en prisvärt och pålitligt skydd för sin sportaktivitet.Vi är imponerade av dess anpassningsbara design som gör att det passar perfekt för just dina tänder. Det känns bekvämt och ger bra skydd för tänderna under träning och tävling. Vi uppskattar också att det levereras i en praktisk, snygg ask som gör det enkelt att förvara och transportera.Tandskydd finns i olika designer, från enkla och minimalistiska till mer avancerade och färgglada. Välj en design som du tycker om och som ger dig självförtroende i ringen.

Att välja rätt tandskydd för boxning är svårt, särskilt om du är ny på sporten. Det finns flera faktorer att tänka på innan du köper tandskydd för att se till att det skyddar dina tänder på bästa sätt och ger dig maximal komfort. Nedan följer en köpguide med 8 faktorer som du bör tänka på innan du köper:
Genom att välja ett som är anpassat efter dina behov och preferenser kan du få ut det mesta av fördelarna med tandskydd och minimera risken för nackdelarna vi nämnt i artikeln.

Vad får man inte göra när man har tandställning?
Tandställningen sitter fast och klarar normal tuggning. Du kan äta det mesta. Men den tål inte sega saker, som tuggummi, kola eller karameller. Om du äter sådant kan tandställningen lossna och trådarna böjas, så att de skadar tänder, tandkött eller andra delar av munnen.
De finns i olika skyddsnivåer, från grundläggande till avancerade skydd. Ju högre skyddsnivå, desto mer skydd får du. Om du är en professionell eller en erfaren boxare bör du välja ett tandskydd med hög skyddsnivå för att skydda dina tänder på bästa sätt. Men är du nybörjare som bara vill slå på en boxningssäck då och då behövs inte ett avancerat skydd.

Silikontandskydd är mjukare och mer flexibla, men har ofta en kortare livslängd jämfört med termoplastiska variant. Vilket material som är bäst för dig beror på dina personliga preferenser och budget.Det är även lämpligt för personer med tandställning. Det kan tas med till tandläkaren som kan hjälpa till att utforma skyddet för att passa just dina tänder och tandställning. Med en lämplig barriär mellan tandskyddet och tandställningen kan du vara säker på att materialet, medan det är mjukt, inte kommer fastna i tandställningen och orsaka skador.

Var köper man tandskydd?
Sportquip Blister Sr tandskydd – No Colour – Köp online hos Intersport.
Oavsett vilket alternativ du väljer bör du se till att tandskyddet passar korrekt och är bekvämt att använda för att kunna fokusera på din träning och prestation i ringen.

Tandskydd för boxning är vanligtvis mindre och täcker bara tänderna, medan tandskydd för hockey täcker även läpparna och tandköttet. Tandskydd för hockey är också vanligtvis tjockare och mer stötdämpande för att skydda mot stötar från pucken och isen.
Munandning är viktigt under boxningsträning och tävlingar. Tandskydd som inte tillåter munandning kan orsaka trötthet och kvävningskänslor. Därför måste du välja en som tillåter fri munandning.Det finns två huvudsakliga material som används för att tillverka tandskydd: termoplastiskt material och silikon. Termoplastiska tandskydd är vanligast och är tillverkade av ett formbart material som mjuknar när det värms upp.

Att ha en bra passform på ditt tandskydd är avgörande för dess effektivitet. Tandskydd som inte passar korrekt kan glida runt eller falla ut under träning eller tävling. Det finns två typer av passform: standard och anpassad. Standardtandskydd är billigare men ger inte lika bra passform som ett anpassat tandskydd som gjuts professionellt.

Kan man ha tandskydd om man har tandställning?
Du som genomgår en tandregleringsbehandling kan självklart ändå behöva ett tandskydd. Det går att gjuta ett individuellt tandskydd med hänsyn till din tandställning. Tandläkaren sätter en barriär mellan tandskyddet och din tandställning så att gjutformen inte fastnar i din tandställning. Cachad
För att ta hand om ditt tandskydd bör du tvätta det efter varje användning med tvål och vatten. För att undvika bakterieuppbyggnad bör du också desinficera det regelbundet. Undvik att utsätta det för höga temperaturer eller direkt solljus, eftersom detta kan påverka dess form och funktion.

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Att använda tandskydd under boxning är avgörande för att skydda tänderna och minimera risken för skador. Det finns flera faktorer att tänka på när du väljer rätt tandskydd, inklusive material, passform, design, typ av tandskydd, skyddsnivå, munandning, komfort, lätthet att rengöra, livslängd och pris.Vid tillfällen då transportören tappar bort ett paket har transportören upp till 30 dagar på sig att hitta paketet och leverera det. Detta har tex DHL som standard i sina avtal och det är inget Rebelz kan påverka. Vi försöker hitta en lösning som passar dig som kund om detta skulle hända. Normalt om DHL inte hittar paketet efter en vecka så brukar Rebelz försöka skicka ut en ny order till kunden (ifall varan/varorna finns i lager hos Rebelz samt att kunden går med på att returnera den första ordern om DHL hittar paketet och skickar det vidare till ombudet).

Dina personuppgifter kommer användas för att förbättra din upplevelse på webbplatsen, hantera åtkomst till ditt konto och för andra ändamål som beskrivs i vår integritetspolicy. Grymt bra kundservice, de har blivit min favoritbutik online för kampsportsutrustning för hela familjen. Har fått snabbt och bra svar gällande storlekar på olika produkter (tidigare gi och nu benskydd). Jättenöjd! SISU Tandskyddet är tillverkad av polymer, biokompatibelt och nedbrytningsbart i naturen. Drick och prata utan att ta ut skyddet. Perfekt för dig som vill ha ett tunnare tandskydd.Beställde en ny BJJ Gi från rebelz.se och dagen efter fanns den att hämta ut på mitt utlämningsställe, imponerande! Fick bra feedback via mail hela vägen om vad som hände med mitt paket. Enkel och funktionell hemsida, bra utbud och bra priser. Finns inget att klaga på, Rekommenderas!

Kunder i Sverige kan köpa en DHL-returfrakt via Rebelz förutsatt att returen väger under 20 kg. För priser se följande länk: rebelz.se/returer. Betalningen av returfrakt sker via Swish eller bankgiro till Rebelz. När betalningen är slutförd kommer du få ett sändningsnummer för returen. Ta med dig paketet till ett DHL Servicepoint och be dom skriva ut en returetikett för sändningsnumret och fäst den sen på paketet och lämna över paketet till ombudet. Alla returer som köps via Rebelz är spårbara.
Vi använder följande princip gällande avrundning av priset i webbshoppen: 1-49 öre avrundas neråt och 50-99 öre avrundas uppåt. När betalning sen sker via t. ex. Klarna så sker ingen avrundning alls. Det innebär att det i vissa fall (oftast när man köper en reavara) kan vara så att man ser ett pris i webbshoppen och att ett annat pris dras från t. ex. betalningskortet.

Hur lång tid tar det att göra ett tandskydd?
Det tar cirka 10 dagar att tillverka ett tandskydd.
Vid leverans av ordrar till DHL:s paketautomater är det oerhört viktigt att rätt mobilnummer anges på ordern innan ordern skickas från Rebelz. Detta då det kommer en engångskod till det mobilnumret. Engångskoden går att skicka om till ett annat mobilnummer mot en kostnad av 250 kr (detta är DHL kostnad för att byta mobilnummer).

Det något tunnare tandskyddet Aero (1,6 millimeter) riktar sig mot sporter som grappling, BJJ, handboll, innebandy och ishockey där smällar mot munnen är mer av olyckskaraktär. Det tjockare tandskyddet Max (2,4 millimeter) är avsett för sporter där smällar mot munnen ingår, som till exempel MMA och boxning.

Kunden måste själv hämta ut paketet hos paketombudet och legitimera sig när detta sker. Normalt är det möjligt att ett ombud hämtar ut paketet men måste då ha med sig giltig legitimation + giltig legitimation för personen som står på ordern.
Rebelz gillar SISU tandskydden för att de är tunna och smidiga samt att man kan forma om tandskyddet vid behov. I förpackningen finns ett ”expire date” tryckt i manualen. Detta datum har endast med registreringen av tandskyddet i USA att göra, för den tandförsäkringen som finns i USA. Datumet är inget bäst före-datum för själva tandskyddet.Beställning av varor som ej finns i Rebelz Sporting Goods AB:s lager levereras direkt från leverantörens lager. Det innebär en längre leveranstid. Leveranstiden beräknas till 5-14 arbetsdagar. Produkter som är beställningsvaror är markerad med ”Beställningsvara” vid knappen ”BESTÄLL” i webbshoppen. På varje produktsida som är en beställningsvara skriver vi också leveransinformation. Bakom tandskyddet står svenske öron-näsa-hals-läkaren Jan Åkervall, sedan några år tillbaka bosatt i USA. För att skydda patienternas tänder vid operationer i munhålan utvecklade han tillsammans med några tandläkare ett tunt, formbart tandskydd av plast. Efter över 1000 operationer och inga tandskador insåg Jan Åkervall att tandskyddet borde introduceras i idrottsvärlden. Först lanserades Sisu tandskyddet i USA och sedan i Sverige. Första gången det används värms det upp i cirka 60 grader i två minuter. Därefter sätts det in i munnen och formas efter individens överkäke. Plasten är perforerad vilket gör att man kan andas enkelt med det, dels går det att dricka och tala med tandskyddet i. Tester har även visat att SISU tandskydd skyddar 30 procent bättre än traditionella tandskydd. Det finns tandläkarbyggda tandskydd som har lika bra passform och som ger ett bra skydd men de är betydligt dyrare.

Vänligen notera att vi aldrig skickar beställningar till postboxar. Detta då det inte går att skicka till postboxar via DHL eller Fedex. Ange alltid din aktuella bostadsadress.
Vid försäljning till andra länder inom EU betalar kunden svensk MOMS. Vid försäljning till länder utanför EU betalar kunden inte svensk MOMS. Dock betalar kunden mottagarlandets MOMS/VAT och tullavgift och eventuella andra avgifter.Hade svårt att bestämma storlek, ringde och fick toppen hjälp. Behövde sedan göra retur på en produkt och fick återigen toppen service, med snabb respons och trevligt bemötande. Kommer enbart att fortsätta handla från Rebelz i framtiden. Rekommenderas starkt!

Skulle köpa GI via deras hemsida men kunde inte riktigt hitta vad jag sökte så jag mejlade deras kundtjänst. Fick bra förslag på BJJ GI och en snabb leverans. Väldigt nöjd!
Du som är aktiv inom sporter där du riskerar att skada dina tänder, bör använda tandskydd. Risken för avslagna tänder och käkfrakturer minskar avsevärt med skyddet, men det kan däremot aldrig ersätta ett godkänt galler på ex. hockey- eller bandyhjälmen.Ett avtryck av dina tänder tas av tandläkare/tandhygienist, som sedan skickar det vidare till en tandtekniker. Tandteknikern framställer skyddet i ett plastmaterial som utformas beroende vad du behöver den till. Att ta fram ett tandskydd kostar 1 753 kr.Många väljer att köpa ett tandskydd på exempelvis ett apotek eller i en sportbutik. Dessa är universalskapade för att passa flera personer och dess munnar. Eftersom alla tänder skiljer sig åt finns det en risk att skyddet passar sämre på dina tänder och löper därför större risk att lossna från dina tänder. Det finns en standard för hur tandskydd ska framställas och du bör vara uppmärksam på vilket tandskydd du köper i övriga butiker då alla inte håller standardkraven.

Du som använder tandskydd bör rengöra det varje gång du använt det. Efter att du rengjort det bör du förvara tandskyddet i en förvaringsbox med hål för ventilation. Du rengör skyddet genom att borsta det med en tandborste och diskmedel eller tvål. Det är viktigt att undvika tandkräm och särskilt tandkräm som bleker tänderna eftersom de innehåller slipkorn och kan skada ditt skydd.
Tillverka tandskydd för barn Vi på Aqua Dental välkomnar också barn till våra kliniker, vi kan hjälpa er att framställa tandskydd för barn som är i behov av det. Processen ser likadan ut för barnpatienter som för vuxna.Går det att ha tandskydd på sin tandställning? Du som genomgår en tandregleringsbehandling kan självklart ändå behöva ett tandskydd. Det går att gjuta ett individuellt tandskydd med hänsyn till din tandställning. Tandläkaren sätter en barriär mellan tandskyddet och din tandställning så att gjutformen inte fastnar i din tandställning.

Vi följer kontinuerligt nya uppdateringar om Coronaviruset. Här kan ni läsa mer om våra åtgärder. Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår hemsida. Genom att använda våra tjänster accepterar du att cookies används. Läs vår cookie-policy här
Det kostar 3500 kronor att framställa ett tandskydd hos tandläkaren. Det krävs endast ett besök hos tandläkaren för att framställa ditt tandskydd. Tandläkaren tar ett avtryck på dina tänder och därefter tar det omkring två veckor innan du får komma tillbaka till kliniken och hämta ut skyddet. Det prövas då ut för kontroll av patientnöjdhet och god passform.

Tandskydd är ett bra hjälpmedel som fungerar precis som det låter. Det syftar till att skydda tänderna från skador under exempelvis utförande av idrott och sporter. Många personer som spelar hockey eller utövar boxning vänder sig till tandläkaren för att få ett särskilt anpassat tandskydd. Syftet med tandskydd är att sprida kraften från slaget på flera tänder snarare än att en tand blir träffad och riskerar att gå sönder eller i värsta fall lossna. Många av skadorna som sker under tillfällen relaterade till sport sker exempelvis genom fall när käkarna slås ihop. Du kan anpassa ditt tandskydd utifrån ditt behov. Sporter som volleyboll kräver inte lika kraftiga tandskydd som exempelvis hockey.
Tandskydd är en skena som du sätter över dina tänder i över- eller underkäken. Vissa använder tandskydd på ena tandraden medan andra använder det på båda tandraderna. Tandskyddet som används för att skydda en tandrad sätts på tänderna i övre tandraden, men det finns också en liten ränna för tänderna i underkäken. Denna typ av tandskydd passar för vissa typer av boxning samt för nybörjare och lämpar sig alltså inte för hårdare slag. Många hockeyspelare använder denna typ av skydd. Tandskydd som används på både över- och underkäken ger ett bättre skydd. Det dubbla tandskyddet passar vid boxningsmatcher och sparring. Detta tandskydd ger alltså ett maximalt skydd för båda tandrader och består av en form med två skenor i, en för varder
a käke.

Vilket tandskydd är bäst?
Tester har även visat att SISU tandskydd skyddar 30 procent bättre än traditionella tandskydd. Det finns tandläkarbyggda tandskydd som har lika bra passform och som ger ett bra skydd men de är betydligt dyrare.
Tandskydd är ett viktigt hjälpmedel för många som utövar vissa sporter. Att gjuta sitt individanpassade tandskydd hos tandläkaren ökar chansen för att tandskyddet sitter bättre och därmed ger ett starkare och mer effektivt skydd.Efter cirka två år är behandlingen oftast klar. När den fasta tandställningen tas bort, vill tänderna gå tillbaka till sitt ursprungliga läge. För att förhindra detta avslutas behandlingen med det som kallas retention.

Retention innebär att tänderna stabiliseras med en retentionstandställning (retainer) som kan vara avtagbar eller bestå av en metalltråd som limmas på insidan av framtänderna. Ibland måste en retentionstandställning användas väldigt länge. Trots detta kan en viss återgång till ursprungligt läge ske, beroende på förändringar i växt och funktion. Risken att tänderna går tillbaka är störst de första åren efter behandling.
Underhåll och reparation av retainern är kostnadsfritt i två år för barn och ungdomar till och med 23 år samt i ett år för vuxna och betalande barn och ungdomar. Därefter betalar du själv om du vill att den ska vara kvar.

Vad kostar det att göra ett tandskydd hos tandläkaren?
Ett avtryck av dina tänder tas av tandläkare/tandhygienist, som sedan skickar det vidare till en tandtekniker. Tandteknikern framställer skyddet i ett plastmaterial som utformas beroende vad du behöver den till. Att ta fram ett tandskydd kostar 1 753 kr.
Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.Om du vill behålla resultatet måste du använda din retainer, detta är ditt ansvar. Det är viktigt att du följer råden och hör av dig om något skaver, lossnar eller inte fungerar. Kontakta specialisttandvården under det första året, sedan din vanliga tandläkare. Folktandvården Västra Götaland finns i länets alla 49 kommuner och har 153 kliniker inom allmän- och specialisttandvård. Vi tar emot både vuxna och barn. Fastsittande retainer kallas även bondad eller limmad retainer. Det är en metalltråd som fästs på insidan av framtänderna. Tråd som inte orsakar några problem kan sitta kvar så länge som du vill hålla framtänderna raka, men den måste regelbundet kontrolleras av en tandläkare.

En avtagbar retainer kan vara en plastskena (Essix) eller en retentionsplåt (Jensen) som ska användas varje natt under det första året. Därefter enligt din tandläkares rekommendation. Det är viktigt att skenan passar och alltid går på plats. Om den klämmer och spänner, har den använts för lite och tänderna har flyttat på sig.
På Folktandvårdens webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Hur lång tid just din tandregleringsbehandling kan ta är individuellt och beror på hur stort problemet är och vilka önskemål du har. Det kan därför ta allt från några månader upp till flera år. Folk i alla åldrar kan behöva tandreglering. Till exempel är det vanligt att barn och ungdomar har problem med tänderna. Det kan vara att tänderna inte har växt fram, sitter snett eller för tätt, eller att de inte passar ihop vid sammanbitning. Tandreglering rekommenderas då för att förbättra bettets funktion eller för att göra tandraden jämnare. Om ett barn är i behov av tandreglering upptäcks det oftast av tandläkaren när barnet är i växelbett, det vill säga när barnet börjat få sina permanenta tänder men har en del mjölktänder kvar.Det är svårt att säga hur mycket en tandställning kostar innan du har gjort en konsultation och känner till behovet. Priset för tandreglering beror också på hur många käkar du behöver eller vill reglera, hur stora korrigeringar du behöver göra och om du önskar en synlig eller osynlig tandställning. Därför är det alltid bäst att komma på konsultation och få tydliga svar på alla dina frågor.

Tandreglering, det som inom tandvården kallas ortodonti, justerar tändernas position i munnen med hjälp av tandställning. Det finns flera olika metoder och olika sorters tandställningar – synliga, osynliga, fasta och löstagbara.
Tandreglering utförs oftast av en tandläkare med specialiserade kunskaper inom ortodonti. Innan tandställningen sätts in görs en noggrann undersökning av både bettet, käkarna och ansiktet. Man tar röntgenbilder på tänder och käkar samt tar ett avtryck av dina tänder. Dina tänder och ditt ansikte blir också fotograferat. Med hjälp av ditt avtryck, fotona och röntgenbilderna gör tandläkaren en analys och ger förslag på behandling.En fastsittande tandställning används oftast för att flytta tänderna och sitter på tänderna dygnet runt. Det finns två varianter av fastsittande tandställning. Den traditionella som sitter på framsidan av tänderna och den ”osynliga” som sitter på baksidan av tänderna.

Om du funderar på att justera tändernas position med hjälp av tandreglering är det första steget att boka in en tid för en konsultation. Då kan du tillsammans med en av våra tandläkare prata om dina individuella förutsättningar och dina förväntningar på resultatet. Under konsultationen får du även veta vilken tandregleringsmetod som är bäst lämpad för att åtgärda just din bettproblematik. Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig för att boka in en konsultation.En avtagbar tandställning används om du har enklare bettavvikelser eller om du fortfarande har några mjölktänder kvar. Ibland sitter den avtagbara tandställningen på dygnet runt med undantag när du ska äta eller borsta tänderna, och ibland används den bara på kvällen och under natten.

Behov av tandreglering är även vanligt hos vuxna och upptäcks oftast vid en vanlig tandläkarundersökning. Det kan till exempel behövas om gommen eller tandköttet skadats, eller när det finns risk för det. Tandreglering används för att underlätta insättning av tandproteser eller i kombination vid en käkoperation. Tandreglering hos vuxna är dock vanligare av estetiska skäl för att justera ojämna tänder.
Det kan även tillkomma kostnader för extra tillägg. Vill man exempelvis ha vita fästen kostar de 590 kronor/ styck (specialisttaxa), timdebitering (speciella fall) 2 990 kronor.Det finns tandställningar som passar både vuxna och barn beroende på bettfel, problematik och livsstil. Klassisk räls, genomskinliga aligners (exempelvis Invisalign) eller den linguala tandställningen Incognito som fästs på baksidan av tänderna.

Hur snabbt flyttar sig tänderna med tandställning?
Risken att tänderna går tillbaka är störst de första åren efter behandling. Om du vill behålla resultatet måste du använda din retainer, detta är ditt ansvar. Det är viktigt att du följer råden och hör av dig om något skaver, lossnar eller inte fungerar.
Det är alltid bäst att komma på konsultation och få tydliga svar på alla dina frågor. En konsultation hos en av våra specialisttandläkare kostar 1070 kr vid första besöket och denna summa drar vi av när du kommer tillbaka och påbörjar din behandling.

Hur mycket kostar de att ha tandställning?
Priset för tandreglering varierar beroende på hur många käkar du behöver eller vill reglera, hur stora korrigeringar du behöver göra och om du önskar en synlig eller osynlig tandställning. En tandreglering med tandställning brukar kosta någonstans mellan cirka 20 000 kronor och 75 000 kronor.
Det är relativt vanligt att behöva ta bort tänder i samband med en tandreglering för att få ett så bra slutresultat som möjligt. Om det bara är lite trångt räcker det oftast med att skapa plats genom att bredda eller förlänga själva tandbågen. Ibland måste tandregleringen kombineras med en operation där käkarnas ställning ändras. Det kan till exempel vara ifall överkäken och underkäken har växt olika mycket och gjort att tänderna inte stämmer överens vid sammanbitning.

När din behandlingen har avslutats tar det cirka ett år för tänderna att stabilisera i det nya läget och tänderna måste då hållas på plats. Det görs antingen med en avtagbar plastskena som man använder på natten eller med en tunn tråd som limmas direkt på baksidan av framtänderna. Vilken typ som väljs beror på hur tänderna har stått från början samt hur stor risk det är för att tänderna flyttas tillbaka. Eftersom tänderna och ditt bett, precis som andra delar av kroppen, förändras med åldern behöver du ha plastskenan eller tråden under lång tid, ibland hela livet, för att behålla det fina resultatet.
Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.Vi på Aqua Dental erbjuder flera olika sorters tandregleringsmetoder och priser beroende på ditt behov. Här hittar du ungefärliga priser för respektive metod. Hos oss kan du reglera tänderna på alla våra kliniker.Priset för tandreglering varierar beroende på hur många käkar du behöver eller vill reglera, hur stora korrigeringar du behöver göra och om du önskar en synlig eller osynlig tandställning. En tandreglering med tandställning brukar kosta någonstans mellan cirka 20 000 kronor och 75 000 kronor.Tester har även visat att SISU tandskydd skyddar 30 procent bättre än traditionella tandskydd. Det finns tandläkarbyggda tandskydd som har lika bra passform och som ger ett bra skydd men de är betydligt dyrare.et något tunnare tandskyddet (1,6 millimeter) riktar sig mot sporter som grappling, BJJ, handboll, innebandy och ishockey där smällar mot munnen är mer av olyckskaraktär. Det tjockare tandskyddet (2,4 millimeter) är avsett för sporter där smällar mot munnen ingår, som till exempel MMA, thaiboxning och boxning.Första gången det används värms det upp i cirka 60 grader i två minuter. Därefter sätts det in i munnen och formas efter individens överkäke. Plasten är perforerad vilket gör att man kan andas enkelt med det, dels går det att dricka och tala med tandskyddet i.

Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.
Tandskydd täcker vanligen de övre tänderna och är utformade för att förhindra avslagna tänder, spräckta läppar och andra skador på munnen. Om du har tandställning eller andra fasta tandanordningar (såsom en brygga) i underkäken kan tandläkaren föreslå ett tandskydd även för dessa tänder.

Tandskydd bör bytas ut efter varje säsong, eftersom de kan bli slitna med tiden, vilket gör dem mindre effektiva. Det är särskilt viktigt att byta ungdomars tandskydd, eftersom deras munnar fortsätter att växa och tänderna fortsätter att utvecklas tills de blir vuxna. Många idrottsutövare, som ägnar sig åt flera olika sporter, skaffar nya tandskydd när de går till tandläkaren för kontroll en gång i halvåret.
Tandskydd är en anordning som sätts över tänderna som skyddar dem från slag mot ansiktet och huvudet. Tandskydd är viktig utrustning för alla som deltar i sportaktiviteter som innehåller fall, kroppskontakt eller utrustning som flyger omkring. Detta inbegriper amerikansk fotboll, baseball, fotboll, ishockey, skateboardåkning, gymnastik, mountain bike-cykling – alla aktiviteter som kan ge skador på munnen.Oavsett vilken typ av tandskydd du väljer bör det vara motståndskraftigt, slitstarkt och bekvämt. Det bör också passa rätt och inte begränsa ditt tal eller din andning. De tre olika typerna av tandskydd är:

Kan man köra boxning med tandställning?
hej jag går på kampsport ( Thaiboxning) undrar om man kan köra som vanligt med tandställning med tanke på slag mot huvudet och så? Hej, Det är inte att rekommendera på grund av att tandställningen går sönder/lossnar lätt då. Bättre att vänta tills du är klar med behandlingen.
Mycket bra tandskydd med 2 lager för att skydda extra bra, det yttre lagret är av hårdare material för att klara hårdare träffar, det inre lagret är mjukare för att skyddet ska sitta bättre och tightare.Tandskydd för all form av kampsport eller sporter som ishockey och rugby. Nästan alla tandskydd som vi säljer kokas och formas innan användning. Instruktioner medföljer i eller på förpackning. De flesta kids tandskydd har storlek ”under 10 år.” Det finns även dubbeltandskydd för övre och undre käke, samt tandskydd för tandställning. Rådfråga oss gärna innan ni använder tandskydd i samband med tandställning! För klubbar och företag så kan vi erbjuda mängdrabatt på en rad olika modeller av tandskydd. Mycket bra tandskydd för barn under 10 år med 2 lager för att skydda extra bra, det yttre lagret är av hårdare material för att klara hårdare träffar, det innre lagret är mjukare för att skyddet ska sitta bättre och tightare. MG3 har 3 lagers skydd, det yttre lagret är av hårdare material för att klara hårdare träffar, det innre lagret är mjukare för att skyddet ska sitta bättre och tightare + ett stötabsorberande skelet för maximalt skydd. Skyddet skyddar både tänder, käkben och motverkar hjärnskakningar till viss del.Mycket bra tandskydd med 2 lager för att skydda extra bra, det yttre lagret är av hårdare material för att klara hårdare träffar, det innre lagret är mjukare för att skyddet ska sitta bättre och tightare.

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!A glance at our ‘official supplier status’ logos shows the number of world-renowned sports teams that trust OPRO to provide protection to their players’ teeth and gums.