Posted on

Tek Lok Safariland

The TQ Case for the C-A-T Gen 7 is a hard-sided tourniquet case designed to give you easy access to your tourniquet when seconds matter. It can be worn on your duty belt, MOLLE/PALS compatible vest, or in the accessory position on your Safariland® drop leg holster. The TQ Case holds your tourniquet securely in place utilizing friction, so there’s no straps, buckles or flaps to deal with. It offers true one-handed gross motor skills deployment of the tourniquet even when your hands are bloody or wet. Just grab the exposed portion of the tourniquet and with a swift pull, it releases.The injection molded TQ Case offers numerous mounting options and ride adjustment. It’s compatible with Blade-Tech, Safariland, and Tactical Tailor mounting solutions. Many of the mounting solutions can be mounted in the vertical or horizontal positions.

Benplatta för montering av tillbehör, svartPlatta av minsta storlek med en benrembälstes remmen är delad av en D-ring för ökad rörlighet och smidighet 6009-110 är ett enda rembenshölje.Safariland är en amerikansk tillverkare av hölster och magasinshållare som förser myndigheter och skyttar världen över med produkter som gör deras jobb lättare och säkrare. Deras hölster finns anpassade för en stor mängd olika handeldvapen.

6009-110 \u00e4r ett enda rembensh\u00f6lje. Den har en 2 \”(50 mm) elastisk benrem och en D-ring med en 2 \” (50 mm) rem som f\u00e4sts p\u00e5 b\u00e4ltet. D-Ring-designen sv\u00e4nger f\u00f6r \u00f6kad komfort n\u00e4r en anv\u00e4ndare sitter. Dess lilla storlek m\u00f6jligg\u00f6r en l\u00e4gre profilb\u00e4rning och den \u00e4r konstruerad med formsprutad nylon f\u00f6r h\u00e5llbarhet och flexibilitet. Den elastiska remmen har tv\u00e5 silikon f\u00f6r halkfri dragkraft.
Hos oss hittar du produkter av högsta kvalitet från ledande leverantörer i branschen. I vårt utbud hittar du allt ifrån kängor, ryggsäckar och skalplagg till utrustning för fält, sjukvård, övning och vapentillbehör, för att bara nämna ett urval av våra drygt 10 000 produkter.6009-110 är ett enda rembenshölje. Den har en 2 ”(50 mm) elastisk benrem och en D-ring med en 2 ” (50 mm) rem som fästs på bältet. D-Ring-designen svänger för ökad komfort när en användare sitter. Dess lilla storlek möjliggör en lägre profilbärning och den är konstruerad med formsprutad nylon för hållbarhet och flexibilitet. Den elastiska remmen har två silikon för halkfri dragkraft. Mycket vass, stabil, fjäderlätt och behändig neck knife med kraftigt tanto-blad. Ett handtag i mönstrad G-10 ger fenomenalt grepp även under våta förhållanden, och integrerade parerskydd håller fingrarna från det rakbladsvassa bladet. Kan bäras runt halsen eller fästas i exempelvis bältet med hjälp av en design som är kompatibel med Tek-Lok™. Levereras med Secure-Ex Neck med halskedja.

Jag tycker sådana brynen är skit, slipningen blir helt uppfukkad och du måste spendera mycket längre tid med att vässa upp den senare. Om vi talar om knivar med så kallad ”Scandi grind” (tänk: Morakni

Kukrin är ett allverktyg. Det finns nog väldigt lite en duktig nepales inte kan göra med sin kukri. Och ja, det där med att kukrin måste bli blodig om den dras ur sin slida är en skröna.
Min Kydex till A1án var inte helt förbered för Tek-Lok, fick fixa till den lite först genom att fräsa upp hålet lite. Men nu sitter den bra. Ska fixa bild i kväll (tror jag)Jo det e klart…men har personligen inte upplevt det…men det är ju så med alla förband som döljs lite i dimmorna…det skapas en massa myter kring dem. Men är inne på det spåret du själv är inne på att khukuri är en brukskniv som nepalesen använder i sitt dagliga liv till diverse göromål.I princip vore det samma sak som om vi skulle lura i turisterna att Moraknivarna med rött skaft har använts av alla svenska spörsjal fårcis sedan de första förbanden sattes upp av Gustav Vasa och är standardkniven för de ökända morakrigarna som rekryteras från byarna kring Nusnäs.

Kan vara samma ställe men här är ett ställe som jag har hört rekommenderats ofta, inte helt uppdaterad på stället, det var för några år sedan, men det kanske kan hjälpa någon?
Den nya zytelslidan är inte specifikt gjord för Tek-Lok, men det borde gå att fixa med lite trix. Antingen SAAB-tejpar man fast slidan i Tek-Loken eller borrar ur nitarna i bältesfästet och sätter fast med chicago-skruvar eller hur man vill.

A1 är rejäl och så, men du behöver en mindre kniv till finpillet, en F1, WM1 eller någon rejäl fällis. Behöver, och behöver, men det är mer lättarbetat så. Den är också lite väl stor, men det är en smaksak.
Jag har haft en M.95 och jag är mindre imponerad av stålet (för mjukt). Bland dina val skulle jag satsat på en S1 i så fall, även om det aldrig är fel med en F1 heller. Kör själv A1 och är sjukt nöjd! Fick idag mina Khukuri knivar från Nepal. Beställdes den 15 februari kom idag med poståkeriet. Lite grand dyrare än jag räknat med men är helt klar nöjd med produkten. Uträknat totalt utlägg hamnar jag på ca 530 per st (beställdes 3) Detta är då med frakt, inköp samt tullavgift o moms. Hålbilden på benplattan på ett Safariland är samma som på en stor Tek-Lok (ytterhålen) det är också enkelt att fixa egna hål om du behöver montera kniven på annat sätt.

Eller annan knivslida där du på ett stabilt sätt kan skruva fast den i, Fällknivens gamla kydex var dock förberedda för Tek-Lok och hade hål borrade i rätt avstånd för skruvarna.Jag är ute efter en ersättare till min Mora 2000 som jag hade på framsidan av stridsvästen, men tappade på senaste övningen, troligen genom att vapenremmen drog kniven ur slidan. Jag vill ha en kniv som sitter fast i slidan (dvs. med knäppning eller liknande) och som funkar att bära på stridsvästen. Jag gillar att ha slidan nedstucken i någon av fästöglorna på framsidan av västdelen (t.ex. bakom magfickor). Jag har också en Recon bäradapter.Jag skulle välja F1 eller S1. Det behövs egentligen inte mer kniv, storleksmässigt. Om du skall klyva pinnar och röja ris så finns det bättre lösningar. A: lägg kniven på det klyvbara materialet och slå till med en annan träbit. B: vikihopsåg för 198 på Jula.

Ett bra sätt att fästa slidan är att skruva fast ett ”Tek-look” på den och sen knäppa fast den i västen. Kör själv så med min A1 aom sitter i västen (saknar dock bild). Sen har jag en Wm1 eller F1 i byxbältet.

Min infästning är motsvarande det du beskriver, fast med A1 zytelslida. Blev tvungen att dra några varv tejp runt slidan då tungan som ska hålla fast kniven när spännet är öppet var väl svag – men annars inga problem alls!
Klippet från filmen anser jag inte har något alls med kniv kopplat till militär närkamp, det är flashigt med alla snärtiga moves men helt poänglöst mot en motståndare med stridsutrustning. KnivfäkJag har gått igenom stora delar av tråden och förundras lite över att så grundläggande saker som montering och allmän kompatibilitet med övrig soldatutrustning inte diskuterats mer…?Helt missat detta inlägget. Hittade en sida från knivens hemland har beställt o väntar på leveransen…frakten är ungefär lika billig som kniven. Väntar med spänning på den. Verkar som om de tillverkar efterhand som man beställer, fick ett mail idag där leverantören skriver att varan lämnar dem om ca 4-5 dagar. Återkommer med utfall om varan.

Statistikcookies anv\u00e4nds f\u00f6r att optimera en webbplats design, anv\u00e4ndbarhet och effektivitet. Den insamlade informationen kan t.ex. inkludera en analys av vilken information som \u00e4r mest popul\u00e4r p\u00e5 sidan. P\u00e5 s\u00e5 vis blir vi medvetna om vad som ska vara l\u00e4tt att hitta p\u00e5 sidan.

På GearFreak.se hittar du ett stort sortiment av högkvalitativ utrustning. Hos oss finns några av de största och mest välkända varumärkena. Vi säljer över 400 märken och har fler än 30 000 produkter. Vi är mycket stolta premium-återförsäljare av 5.11. Hos oss hittar du dessutom varumärken såsom Gerber, The North Face, Suunto, Klymit, Seeland, Trangia, Mil-Tec och många, många fler. Oavsett vilken typ av utrustning du är ute efter, så har vi sammanställt ett exklusivt utbud av utrustning från ledande märken i alla kategorier.
Vi vill g\u00e4rna informera dig om vad som egentligen ligger bakom dessa begrepp, s\u00e5 att du med s\u00e4kerhet best\u00e4ller hem r\u00e4tt artiklar f\u00f6rsta g\u00e5ngen.Genom att g\u00e5 med i kundklubben samtycker jag till att GearFreak kontaktar mig via e-post med erbjudanden, nyheter, h\u00e4ndelser och t\u00e4vlingar inom v\u00e5rt sortiment. Du kan avregistrera dig n\u00e4r som helst. L\u00e4s mer om v\u00e5r kundklubb och hur vi hanterar dina personuppgifter h\u00e4r.