Posted on

The Script Danmark

Man inför även nya bokföringsregler för att förhindra en stor höjning för hyresgästerna som bor i landets motsvarighet till allmännyttan, vilken omfattar ca 560 000 lägenheter. Danska allmännyttiga bostäder är ideella utan vinstsyfte, vilket innebär självkostnadshyra, det vill säga hyra baserad på kalkylerade egna kostnader för bland annat ekonomi, skatter, drift, avsättningar för underhåll och renoveringar. Men med nettoprisindexstigningar, på till exempel 9,1 procent i augusti, skulle det enligt några bostadsbolag innebära hyreshöjningar på mellan 6 till 13 procent om inte dessa förändringar i bokföringsreglerna införts.

I dag är reglerna för den danska allmännyttan att kapitalförluster bokförs i de enskilda bostadsbolagens konton, vilket får direkta konsekvenser för de boendes hyra. Men den danska bostads- och planeringsmyndigheten har utfärdat en order, nr 1247, av den 5 september 2022 om ändring av verkställande ordern om drift av allmännyttiga bostäder i samband med ändrad redovisning av kapitalförluster och kapitalvinster på värdepappersinnehav i offentliga bostadsföretag.Danmarks folketing har antagit en lag om ett tak för hyreshöjningar på fyra procent årligen. Taket ska gälla de kommande två åren och omfattar ca 160 000 lägenheter som hyrs ut av privata hyresvärdar som använder nettoprisindexering. Läs mer hyreshöjningstaket här. Danmark har antagit en lag om hyreshöjningstak på fyra procent årligen för privata hyresvärdar och nya bokföringsregler för allmännyttan för att undvika stora hyreshöjningar på grund av inflation och räntekostnader. Beslutet om nya bokföringsregler innebär att allmännyttans hyresgäster i Danmark slipper en extraräkning på ca en miljard under 2023 enligt BL som är Danmarks motsvarighet till Sveriges Allmännytta. Läs även BL:s nyhet om nya reglerna.

Logga in med den mejladress du använder. Vi skickar dig en länk, så du kan ändra ditt lösenord. Observera: Länken kommer bara att vara aktiv i 15 minuter.Jacob Taarnhöj (Danish island!), a true-word equilibrist who, with his surreal storytelling style, made a breakthrough in 2017 when he won silver in Denmark’s biggest stand-up competition. Nowadays, he is not only seen on the comedy scene, but is also a popular participant in the Danish version of Best in Test.Carsten Bang, en av den danska humorscenens stora profiler sedan 90-talet. Med glimten i ögat levererar han snabba, smarta och underfundiga reflektioner och hans röst är välkänd över hela Danmark, då han programleder musikprogrammet Badabing, ett av landets mest lyssnade radioprogram.Lasse Rimmer, mannen som i år firar 30-årsjubileum på den danska humorscenen är en av Danmarks mest erfarna ståuppare, men har också en karriär inom teater, film där han inte bara skådespelar utan också skriver manus. Dessutom är han en omåttligt populär programledare i både tv och radio.

Mikkel Rask, winner of the 2015 national stand-up competition and Denmark’s most employed and experienced humor scriptwriter. During the fall of 2022, he toured the country with his acclaimed solo performance ”Furious”.
Lasse Rimmer, the man who this year celebrates his 30th anniversary on the Danish comedy scene, is one of Denmark’s most experienced stand-up comedians, but also has a career in theatre, film where he not only acts but also writes scripts. In addition, he is an immensely popular presenter on both television and radio.Webbläsaren du använder har inte stöd för alla våra funktioner. För att kunna använda Nortic behövs en nyare webbläsare. Vi rekommenderar Google Chrome.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy
Jacob Taarnhöj (danskt ö!), en sann ord-ekvilibrist som med sin surrealistiska berättarstil slog igenom 2017 då han knep silverplatsen i Danmarks största standuptävling. Numera syns han inte bara på humorscenen utan är också en populär deltagare i den danska versionen av Bäst i test.Carsten Bang, one of the Danish comedy scene’s big profiles since the 90s. With a twinkle in his eye, he delivers quick, smart and witty reflections and his voice is well known throughout Denmark, as he hosts the music program Badabing, one of the country’s most listened to radio programs.Mikkel Rask, vinnare av 2015 års nationella standup-tävling och Danmarks mest anlitade och erfarne manusförfattare inom humor. Under hösten -22 turnerade han land och rike runt med sin bejublade solosföreställning ”Rasande”.På Norconsult arbetar vi för att vända dessa utmaningar till möjligheter genom att utveckla lösningar som bidrar till bättre mobilitet, ökad tillgänglighet och minskade klimatutsläpp.

På Norconsult bidrar vi till den gröna omställningen genom att utveckla fossilfria, effektiva och tillförlitliga energikällor i nära samarbete med våra kunder.
På Norconsult arbetar vi nära våra kunder för att skapa långsiktigt hållbara livsmiljöer som bidrar till jämlikare och bättre levnadsvillkor för framtidens invånare.I nära samarbete med våra kunder arbetar vi för att våra gemensamma livsmiljöer ska bli så hållbara som möjligt ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv.

Tillsammans med den danska arkitekten Vandkunsten, Marianne Levinsen och Dansk Energi Management & Esbensen, har Norconsult Sverige och Danmark vunnit uppdraget att se på lösningar för det nya stads- och bostadsområdet Amager Fælled Kvarter. Det nya området Amager Fælled Kvarter i Ørestad söder om Köpenhamn omfattar enligt plan närmare 260 000 kvm byggnation och grönområden. Stadsdelen ska utvecklas med naturligt baserade lösningar och förbinda staden och naturen på ett helt nytt sätt. I projektet kommer Norconsult Sverige och Danmark att vara expertrådgivare gällande trafiklösningar för det nya området.

Vi arbetar varje dag med att utveckla långsiktigt hållbara lösningar för vatten- och avloppshantering som både optimerar vattenförsörjningen och bidrar till att våra städer och samhällen blir mer motståndskraftiga mot klimatförändringarna.
Ange ditt företags namn eller organisationsnummer för att hämta adressuppgifter. Hittar du inte ditt företag i sökresultatet? Vänligen ange uppgifterna manuellt.