Posted on

Thomas Sabo Fotlänk

Det kan uppstå fläckar från fukt eller fingeravtryck på smycken i mässing. Om man önskar behålla den högglansiga ytan så bör smycket putsas regelbundet. Torka av med torr trasa och polera upp ytan med densamma. Helst ska man inte använda putsmedel på polerade, blanka ytor då t ex vattenlösliga putsmedel kan lämna fläckar på ytan om man inte torkar mycket noga.Mässing är, precis som Sterling silver, ett mjukare material än rostfritt stål vilket gör att mässingsmycken kan få små repor eller mjuka märken, vilket sker naturligt genom användning.Våra herrarmband Lewis och Franky är gjorda av vegetabiliskt garvat läder från Italien. Undvik att utsätta armbandet för fukt, ta av det när du duschar, tränar eller i andra situationer där det riskerar att bli blött. Om det ändå blir blött, låt det torka på ett luftigt ställe. Använder du parfym, sätt på parfymen först och låt den torka in innan du tar på dig armbandet.

Är Edblad äkta guld?
Det finns flera olika typer av guldplätering och den som vi använder oss av är 14K guld. 14K guld består av 58,5% rent guld och 31,5% silver och koppar. Även tjockleken på guldpläteringen varierar, vilken mäts i mikrometer. Våra smycken har 2-3 mikrometer plätering.
När du använder dina smycken tänk då på att undvika kontakt med parfym och kemikalier då de kan förstöra eventuell plätering, stenar eller pärlor. Ta av dina smycken vid träning, dusch, bad, i sol för att undvika att skada eller tappa dina smycken. Ta alltid av dina smycken när du går och lägger dig då dina smycken kan fastna och slitas sönder. Tänk också på att alla smycken med stenar inte ska bäras så att de skaver mot andra material.

Smörj in armbandet regelbundet istället för att tvätta det. Använd ett transparent läderfett anpassat för ändamålet. Om du måste tvätta, använd hårdtvål, minimalt med vatten och låt det torka ordentligt.
Vegetabiliskt garvat läder kan släppa färg, speciellt i början. Minimera risken genom att smörja in armbandet och torka av det ordentligt med en torr trasa. Skulle det ändå färga av sig på textilier, så går färgen bort i tvätten (40OC).

Är Thomas Sabo äkta?
Information om våra smycken. Smycken från THOMAS SABO är generellt tillverkade av sterling silver. Smyckenas livslängd kan förlängas genom korrekt och regelbunden skötsel.
Odlade sötvattenpärlor kräver extra omtanke. Torka av pärlorna med en fuktad trasa efter användning så att de behåller sin lyster, men använd inte fettlösande medel så som diskmedel. Förvara pärlorna separat från övriga smycken, men dock inte i bomull som har en uttorkande effekt.För att hålla dina silversmycken i fint skick kan du rengöra dem med en silverputsduk eller i ljummet vatten och milt diskmedel. Torka av dem direkt efter rengöringen med en mjuk trasa och var extra varsam om smycket har stenar. Alla Edblads smycken i 925 sterling silver är rhodiumpläterade vilket fungerar som ett skyddande skikt, det bidrar avsevärt till att minska risken för att smyckena ska oxideras och bli mörkare i färgen. Ett rhodiumförgyllt smycke behöver inte putsas i samma utsträckning för att behålla sin lyster, men du kan ändå behöva rengöra eller putsa upp dem ibland.

Förvara med fördel dina smycken i smyckesförvaring. Se alltid till att smyckena är frånskilda från varandra för att undvika repor och att eventuella kedjor trasslar. När du är på resa packa dina smycken väl och med omsorg! Oavsett om våra mässingssmycken är pläterade med rhodium eller med guld vilket skyddar smyckena så bör de alltid behandlas varsamt och precis som med våra smycken i Sterling silver kan pläteringen över tid komma att nötas bort och då blir smycket gradvis mörkare. För att hålla dina smycken i fint skick bör du rengöra dem i ljummet vatten och milt diskmedel. Torka av dem direkt efter rengöringen med en mjuk trasa och var extra varsam om smycket har stenar. Rengör endast vid behov.Hos Edblad erbjuder vi 1 års garanti på vår smycken. För att garantin ska gälla är det viktigt att du sparar kvittot. Om ditt smycke skulle gå sönder under garantitiden kontakta då återförsäljaren eller vår kundservice [email protected] eller ring 0175-30000.

2007 – Produktlinjen Rebel at heart lanseras, med män som målgrupp och många uttrycksfulla smyckesartiklar. Kollektionen kännetecknas av en svärtad design tillverkad av 925 sterlingsilver som leker med maskulina material som läder och svart konstgjord zirkonia.THOMAS SABO använder cookies och Facebooks konverteringspixel för att ge dig bästa möjliga service. Om du fortsätter att surfa på denna sida godkänner du bestämmelserna om integritetsskydd.

1998 – Den första exklusiva, fristående THOMAS SABO-butiken öppnar i Frankfurt. Under de följande åren öppnas flera fristående butiker i topplägen och shop-in-shops öppnas i ledande varuhus över hela världen.
Utomordentlig uppmärksamhet på detaljer, trendorienterad och klassiskt elegant till extravagant design såväl som de högsta kraven på produktkvalitet är nyckelegenskaper i THOMAS SABO:s värld. Uttrycksfulla och ikoniska designer från dam- och herrkollektionerna, såsom kärleksknuten, dödskallarna, läderarmbanden och de feminina ringarna har alla fått kultstatus i THOMAS SABO:s produktvärld och är mycket eftertraktade av kunder på fem olika kontinenter.2016 – Fram till slutet av mars 2016 flyttar runt 490 medarbetare till den nya, internationella och toppmoderna företagscentralen på Silberstraße 1 i Lauf – en avgörande milstolpe för företagets fortsatta och varaktiga tillväxt.

THOMAS SABO är ett av världens ledande företag inom smycken, klockor och skönhet, och designar, säljer och distribuerar livsstilsprodukter för kvinnor och män. Vår drivkraft är en kärlek till mode och en fascination för att skapa innovativa och mycket uttrycksfulla smycken.
2006 – THOMAS SABO introducerar Charm Club som blir en överväldigande succé. Passionen hos kunderna att samla på våra filigrana Charms fortsätter oavbrutet till dags dato.2015 – THOMAS SABO Love Bridge – den mångsidiga kollektionen av personaliserbara armband och halsband är den nyaste succén, presenterad av testimonials Georgia May Jagger och Marlon Teixeira. Under mottot ”Oförglömliga ögonblick” förevigar kollektionen speciella moment i form av en individuell gravyr.

Kan man duscha med Edblad?
Vid användning. När du använder dina smycken tänk då på att undvika kontakt med parfym och kemikalier då de kan förstöra eventuell plätering, stenar eller pärlor. Ta av dina smycken vid träning, dusch, bad, i sol för att undvika att skada eller tappa dina smycken.
2009 – Märket expanderar sin portfolio med lanseringen av Watches-kollektionen, vilken på ett perfekt sätt reflekterar kärnan i THOMAS SABO och de existerande smyckeskollektionerna.2010 – Ytterligare en exklusiv produktlinje lanseras genom THOMAS SABO Beauty och Charm Rose Eau de Parfum, som framgångsrikt har positionerats på de viktigaste marknaderna.

1992 – Susanne Kölbli blir Creative Director för THOMAS SABO. Sedan dess har den kvalificerade designern beslutsamt format märkets estetik med sin unika stil, idérikedom och trendkänslighet.2012 – För första gången anlitar THOMAS SABO toppstjärnor som Poppy Delevingne och David Garrett för sin internationella reklamkampanj. De två ambassadörerna representerar två produktlinjer i Sterling Silver-kollektionen – Glam & Soul (dam) och Rebel at heart (herr).1990 – Fram till slutet av 1980-talet utvecklas THOMAS SABO till ett av de mest framgångsrika märkena för innovativa silversmycken inom den tyskspråkiga världen. Under det tidiga 1990-talet positionerar företaget om sig själv och träder fram med ett utökat designerteam och ett sofistikerat märkeskoncept. Från denna tidpunkt och framåt har märket varit känt för sin Sterling Silver-kollektion.

Är det okej att sova med halsband?
För att undvika att dina smycken utsätts för onödigt slitage bör du ta av dig smyckena vid bad, disk och trädgårdsarbete osv. Undvik även att sova med smyckena på eftersom de då utsätts för onödigt hårt slitage. Ingen metall, varken silver eller guld, mår bra av salt- eller klorerat vatten.
2014 – Smyckeslinjen Karma Beads, bestående av fint bearbetade Beads med ”Wheel of Karma” som central punkt lanseras: Tack vare mångfalden hos den nya smyckeslinjen och möjligheten att kombinera sprider varje smyckeskreation individuell karma-style. Toppmodellen Georgia May Jagger och Formel-1-föraren Nico Rosberg representerar märket som nya kampanjansikten.I slutet av året presenterar företaget sin exklusivaste kollektion, THOMAS SABO Fine Jewellery, med imponerande smycken i de mest högkvalitativa material som 18 karat roséguld, gult och vitt guld samt 925 sterlingsilver, diamanter och ädelstenar.

Blingit.se är återförsäljare till fler än 40st kända varumärken. Sortimentet består av mer än 5,000st smycken, klockor och väskor till både henne och honom.
¹Rabattchecken är giltig i 4 veckor och kan inte överlåtas. Endast en rabattcheck per medlem. Minsta köpvärde: 750 kr. Gäller ej för prisnedsatta varor, begränsade upplagor, TS Exclusives, smycken med CHARMISTA COIN samt presentkort. Kan ej kombineras med andra kampanjer.

Vad betyder 925 på smycken?
Denna blandning av silver och koppar kallas sterling silver 925. För att få benämnas såsom äkta silver måste silversmycken innehålla 92,5% silver. Glitters silversmycken är stämplade med talet 925 vilket intygar att de är tillverkade av sterling silver och är äkta silversmycken.
Med känsla för såväl detaljer och material som trender och kvalité, är Thomas Sabo idag en av världens främsta smyckesdesigners. Klassiskt elegant men också extravagant. Unika smycken och kollektioner gör Thomas Sabo till en stark trendsättare.Denna klassiska ankelkedja är tillverkad i högkvalitativt 925 sterlingsilver och kan användas för att fästa ett stort antal berlocker på. Romantiskt, klassiskt eller med exotiska motiv, det finns inga gränser för den egna kreativiteten.Det är inte bara hals och handled som ska prydas med högkvalitativa smycken även fotleden fungerar underbart som plats för smycken, särskilt varma sommardagar och på stranden under semestern.Ankelkedjan lämpar sig särskilt bra för att bevara underbara minnen av en viss stad, ett tropiskt semesterparadis eller en romantisk dag och för att när som helst väcka dessa minnen till liv. Vi har ca 500 olika berlocker / charms att välja bland.

Även om du är försiktig med dina smycken och tar väl hand om dem, rekommenderar vi att du lämnar in dem till en guldsmed en gång om året för en ordentlig genomgång och rengöring. Guldsmeden ser då även om eventuella stenar är hela och om fattningen behöver repareras. Om smyckena har en ytbehandling kan den bättras på så att dina smycken glänser och glimmar som nya.
Tyska Thomas Sabo grundades år 1984 och har sedan dess skapat silversmycken för den moderna och trendmedvetna kunden. Den mest kända kollektionen från Thomas Sabo är antagligen Charm Club som består av ett otaligt antal berlocker och olika armband att hänga berlockerna i. Thomas Sabo har även många vackra klassiska silversmycken med diamanter och cubic zirconia stenar. Ni finner hela vårt utbud av Thomas Sabo smycken nedan. I Charm Club från Thomas Sabo finns hundratals olika berlocker som du fäster på Charmarmband, halsband eller vristlänk med karbinhake. Du kan även köpa till extra Carriers för att få plats med fler Charms. Det finns även ett Charm Club smyckeskrin som är speciellt utformat för Charms och Charms Carrier. Du är välkommen till Lyxxa på Väla Centrum för rådgivning. Bokningsuppgifterna skickas per mail till dig. Om du måste avboka din rådgivning ber vi dig göra det 24 timmar innan genom att ringa oss på telefonnummer: 042- 20 39 00.Du hittar Thomas Sabo i följande Hallbergs Guld-butiker: Hamngatan, Drottninggatan, Fältöversten, Bromma Blocks, Nacka Forum och Täby Centrum i Stockholm, S:t Per Gallerian och Gränby i Uppsala, Östra Hamngatan och Nordstan i Göteborg, Frölunda Torg Västra Frölunda, Kungsmässan Kungsbacka, Umeå, Linköping, Örebro, Västerås, Karlskrona, Helsingborg, Lund samt Hansacompagniet, Emporia och Triangelns Köpcentrum i Malmö.

THOMAS SABO som grundades 1984 säljer och distribuerar livsstilsprodukter för kvinnor och män. Idag är de en världsledande aktör inom smycken och klockor. Deras drivkraft är kärleken till mode och en passion för att skapa innovativa, unika och uttrycksfulla smycken. Nyckelegenskapen och det som är signifikant för THOMAS SABO:s värld är ett enormt stort fokus på detaljer. Uttrycksfull och ikonisk design från damkollektionerna, såsom kärleksknuten och de feminina ringarna har alla fått kultstatus i THOMAS SABO:s produktvärld och är mycket eftertraktade av kunder på fem kontinenter.

Thomas Sabo ankellänkar tillverkas i silver och i vissa fall med en guldplätering. Ankellänkarna finns i många utföranden och varianter, med gnistrande stenar och utan. Utforska vårt stora och noggrant utvalda sortiment.
Smycken från THOMAS SABO är generellt tillverkade av sterling silver. Smyckenas livslängd kan förlängas genom korrekt och regelbunden skötsel. För att så länge som möjligt kunna ha glädje av de värdefulla och vackra smyckena, bör du följa några grundläggande regler:Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Mässing är, precis som sterling silver, ett mjukare material än rostfritt stål vilket gör att även mässingsmycken kan få små repor som kommer naturligt genom användning. Våra silverfärgade mässingsmycken är rhodiumpläterade vilket ger en vacker yta, skyddar smycket mot repor och motverkar att smycket oxiderar och mörknar, vilket är naturligt att mässing som material gör. Rhodium är samma ädelmetall som vi använder för plätering av smycken i Sterling silver.
Våra guldfärgade mässingsmycken är pläterade med samma 14k guld som vi använder för smycken i Rostfritt stål. Guldpläteringen ger en vacker yta, skyddar smycket mot repor och motverkar att smycket oxiderar och mörknar, vilket är naturligt att mässing som material gör.\nFör att nyansen inte ska vara för långt ifrån vårt guldpläterade stål så har vi pläterat med ett lager koppar före guldplätering i 14k.Kubisk zirkonia är en syntetisk sten som liknar en diamant, både i utseendet och till karaktären. Stenen är mycket hård och den kan slipas för att efterlikna en diamant. De kubiska zirkoner vi använder oss av har gradering AAA (av fyra) och har infattats för hand.

Mässing är en kopparbaserad legering med mestadels zink. Nickel finns inte i det färdiga materialet, vilket gör att det passar särskilt väl om man är känslig mot nickel. Våra mässingsmycken består av återvunnen mässing, där materialet uppfyller kraven för den Europeiska standarden enligt REACH. Mässingen vi använder består av 67% koppar och 33% zink. För att förlänga livstiden på våra smycken i mässing har vi valt att plätera dem.
Korten som våra smycken hänger på, presentaskar och påsar kommer från vår leverantör Märkett AB i Borås. Smyckeskorten är tillverkade av FSC-certifierat papper och i våra askar är kärnan av återvunnet papper och omslaget är delvis återvunnet. Våra påsar är tillverkade av delvis återvunnet papper i en europeisk fabrik som drivs helt av solenergi. Våra loggor och övrig information på smyckeskorten, askarna och påsarna är alla tryckta med vattenbaserad färg.Våra herrarmband Lewis och Franky är gjorda av vegetabiliskt garvat läder från Italien. Lädret är spårbart vilket innebär att vi vet exakt från vilken gård lädret kommer ifrån. Läder är ett levande material som ändrar karaktär och blir mjukare med tiden.

Till några av våra smycken använder vi oss av färgad emalj som har en blank, fin yta. Emaljen tillverkas av en transparent glasmassa som hettas upp. Färgerna kommer till genom att man tillsätter olika salter och pigment.Sötvattenpärlor är odlade i sjöar genom att man placerar en rund pärlemorkula inne i en mussla tillsammans med en bit mantelvävnad från en annan mussla. Mantelvävnaden bildar sedan den så kallade pärlsäcken runt det som ska bli en pärla och därefter skapas lager på lager av pärlsubstans. Detta gör att odlade sötvattenpärlor kan variera i färg och form. Alla våra odlade sötvattenpärlor kommer från Kina och uppnår AAA- eller AAAA-standard (av fem).

När ska man inte duscha?
Det är framförallt ur trivselsynpunkt som vi bör ta en dusch efter skolidrotten, menar Anders Lindblom som är smittskyddsläkare i Dalarna. Men att skippa duschen kan också innebära en ökad risk för infektioner. Den som inte duschar efter att ha idrottat och svettats, får räkna med att bakterierna växer till på huden.
Våra syntetiska pärlor är av det bättre slaget bland pärlimitationer. De består av snäckskal som pressats ihop och sedan doppats i en syntetisk lösning, vilket ger pärlan dess hållbarhet, tyngd och glans. Syntetpärlan är inte fullt så glansig som en äkta pärla, men däremot mycket tålig och motståndskraftig mot saltvatten, hudavlagringar och repor.Rhodium är ett ämne som tillhör gruppen platinametaller och som är silvervitt i färgen. Det används för att plätera smycken i exempelvis silver eller mässing. Rhodium härdar ytan och gör smycket mer hållbart mot repor, blankare och förlänger livstiden mot oxidering och att smycket mörknar.

Kan man duscha med Thomas Sabo smycken?
Ta av dina smycken innan du går och lägger dig och innan du duschar. Parfym eller hårspray kan få smyckets glans att blekna och dämpa dess briljans. Vi rekommenderar att du applicerar parfym, hårspray eller annan kosmetika innan du tar på dig dina smycken.
Det finns flera olika typer av guldplätering och den som vi använder oss av är 14K guld. 14K guld består av 58,5% rent guld och 31,5% silver och koppar. Även tjockleken på guldpläteringen varierar, vilken mäts i mikrometer. Våra smycken har 2-3 mikrometer plätering.De allra flesta av våra smycken är tillverkade av kirurgiskt stål, som också kallas 316L. Tillverkningen av 316L följer EUs miljöskyddslagar och regleringar. Materialet kan återvinnas och under produktionsprocessen uppstår minimalt med avfall.

Vilka butiker säljer Thomas Sabo?
Du hittar Thomas Sabo i följande Hallbergs Guld-butiker: Hamngatan, Drottninggatan, Fältöversten, Bromma Blocks, Nacka Forum och Täby Centrum i Stockholm, S:t Per Gallerian och Gränby i Uppsala, Östra Hamngatan och Nordstan i Göteborg, Frölunda Torg Västra Frölunda, Kungsmässan Kungsbacka, Umeå, Linköping, Örebro, … Cachad
Mässing är, precis som sterling silver, ett mjukare material än rostfritt stål vilket gör att även mässingsmycken kan få små repor som kommer naturligt genom användning. Våra silverfärgade mässingsmycken är rhodiumpläterade vilket ger en vacker yta, skyddar smycket mot repor och motverkar att smycket oxiderar och mörknar, vilket är naturligt att mässing som material gör.\nRhodium är samma ädelmetall som vi använder för plätering av smycken i Sterling silver.

Sterling silver är ett mjukare material än rostfritt stål vilket ger oss andra designmöjligheter. Detta gör även att silversmycken kan få små repor eller skrapmärken, vilket sker naturligt genom användning.Metoden vi använder för att plätera våra smycken kallas PVD, kort för Physical Vapor Deposition (fysikalisk ångdeponering). Det är en process då ett eller flera ämnen förångas för att sedan kondensera på en annan yta, så som stål. För att transportera ångan till ytan där den ska kondenseras behövs det en elektrisk spänning mellan och denna process äger alltid rum i en vakuumkammare. Pläteringen som bildas blir mycket slitstark och lätt att rengöra.