Posted on

Tibia Knight Axe

Och nej, de har inte alltid funnits i sw-universumet. Det var tänkt att det skulle vara wookies på deras planet med GL ville inte pga det han ville inte plötsligt bara låta Chewie (Tuggback) komma hem utan pimpa och ståt. (Som om att krossa hela imperiet inte skule ha kunnat vara en mer perfekt händelse att visa hans hemvärld??) Istället fick vi se hur en legion av imperiets bästa trupper bli mosade av bumbibjörnarna UTAN bumbibjörnssaften med magiska kraften. T om Care Bears har ju mer fightingpotential. (Den riktiga anledningen var givetvis: Sell More Toys!)Är du medlem eller annonsör och har tips på kommersiella produkter eller kampanjer som kan tillföra FZ-communityt något bra och som uppskattas? Spana då in statistik och kontaktvägar här under.Det har varit slött nu över sommaren. Jag vakar över det spelet som en hök. Så fort det dyker upp något intressant kan du räkna med att läsa det här på FZ.Jag också, fasikan bara halva kartan la dom in i slutliga spelet, jätte många coola saker försvann bara för att Rusha ut Stalker spelen, nu är det bara och vänta vidare i all befintlighet på Lost Alpha.Du är väl medveten om att ewoks alltid funnits i star wars universumet? Chew är en en av dessa ewoks om du nu inte märkt det, annars råder jag dig att ta och se filmerna samt läsa på lite om star wars innan du yttrar dig om att dom skämmer ut sig och gör ett hån av SW.Egentligen så skulle man typ tävla mot AI stalkers om artefakterna, hann du inte först så plockade dom på sig artefakterna istället, på natten sökte dom även skydd i övergivna lador t ex, och man skulle antingen kunna attackera dom för att minska konkurensen eller gå fram till dom och fråga snällt om man fick övernatta hos dom, vilket kunde leda till att dom kunde mörda dig om dom var ”såna typer”

Ewoks är det absolut sämsta med hela första triologin och kan ju ses som en teaser inför vad som skulle komma ut ur Georgieboys arsle när teknologin var bra nog för hans vision. Men men.. De är ju en del av universumet
Du Fattade nog inte ironin i det hela, men jag orkar inte bry mig precis. Ja jag råkade ta fel på på wookie och ewok, men lev med att dom finns i star wars universumet. Dom är hur som helst awesome oavsett vad du säger.Suck, ja nu är det då definitivt ingen chans jag kommer tillbaka till spelet. De gör ju hån av hela Star Wars. Folk flyger omkring på en pleasure barge osv… och nu, Ewoker. BioWare, skäms tycker jag.Tycker själv stalker var bra, älskar atmosfären i det liret. Kalla kårar när man var under backen och man kände sig förföljd till och från och man var bara beredd att behöva mata ner en elak osynlig mutantTibia är något jag kan rekommendera, visst det är väldigt segt men det är en jäkla morot ifall du tar dig upp till högre levlar. Många polacker m.m som blir riktigt pissed off ifall du ger dig på dom när dom gett sig på oskyldiga. Samt är questen riktigt trevliga ifall man ger sig på dom, du har flera olika val när du ska köra dom.

Förstår vad Arnroth menar, självklart kan man bli missnöjd över hur dom har för syn på kvinnor. Men man kan även se förbi det där och tänka mer på själva hur spelet är, det gör jag. Är att snipers kommer inte ha öppen sikt på samma sätt heller, dvs skydd för assaultrifle, i day z och warz är sniper aldless för bra i flesta lägen då det är så lite skydd och skräp ivägen. Jag är mest glad så länge jag får befinna mig i lägenheten utan straff avgift, ja om man bortser från diverse mutor för att frugan skall hålla sig nöjd medan man spelar

Fast det är svårt i DayZ att gömma sig ifall du blir beskjuten av en krypskytt, i detta så kommer det i alla fall bli en utmaning ifall du konkar runt med ett gevär och ser någon.

Jovars, stämningen var bra, speciellt i labben, men resultatet var blekt i jämförelse med allt man hade läst och sett under åren under utvecklingen. Därför blev man besviken :/Ok. Men tkr ändå att det är litet onödigt att köpa premium + slösa 20k på promo… Men visst, att det vore mysigt.. Beror ju på hur länge man får ha det, också =/

bry dig inte om att träna shielding i rook på en druid, du får inte ut något av det, speciellt inte då du går upp sjukt segt i shielding utan vocation.
Lol tibia.. lirade de typ för 3 år sedan.. Hade ingen riktigt bra gubbe, runt 25 eller ngt var min level. Snodde dock en jävla massa pengar, kommer ihåg att jag blåste en level 110+.. Snodde väl en sammanlagt 950k typ, sålde de senare på blocket för en slantBörjade med en söt liten druid igår. Fortfarande i rook och tränar *host*shielding*host*. Detta för att minska antalet dödsfall där jag räknas in. Tröttnade på knighten Down’Wing, eftersom att han blev PK’ad 2 gånger. En gång pally, en gång druid. Sedan har jag aldrig haft en druid. Specs:

Promotion är visst något att ha, du får hp/mana mycket snabbare, vilket gör att du kan gå upp i magic lvl snabbare och på så sätt göra mer skada eller heala bättre. Och om du får mer hp/mana så kan du ju använda till exempel utani hur/exura vita mycket oftare.
Har inte spelat nu på några månader. Den här charactern gjorde jag.. någon gång under 2004 tror jag, men sedan har jag spelat på andra, jag har låtit bli att spela i ett halvår några gånger, spelar aldrig i längre perioder, jag har sålt och gett bort saker o.s.v. Får se om jag börjar spela igen nu.. Det är ganska beronedeframkallande, fast de nu har förstört det så mycket som de har gjort

Gjorde han inte nyss en print screen eller du kanske missade den, Nah det tror jag knappast själv har jag spelat och hade en lvl 23 Sorcerer fasst ganska meningslöst och köra utan premium
Man ska börja med att bli Druid! Då ska man magga upp sej till mag 11 lvla till lvl 11 börja göra uhs, skaffa pengar/eq, göra en knight/pally träna upp dom till typ 60 dist/sword/club/axe, sen lvla te tjugo skaffa promo och göra uhs med druiden och hunta!Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Kolla bara på mig. Jag är lvl 45. Alla jag spelade med förr i tiden är lvl 100+ nu. Visst, det är bra protection men jag är helt ensam när jag vill hunta och liknande. Vill du inte dö så fruktansvärt får du väl be pizza vara med när du huntar. Nu kommer få väldigt lite exp, men är ni 2vs1 när någon kommer och pk’ar så tror jag nog ni klarar er.Ingen säljer under 30.000 pga. att man får 30.000 hos Djinns. Och i vanliga fall går dom för runt 40.000. Så jag drar 5 lvls, sen lootar jag Boh och säljer dom och får 10.000+ istället.Just i dom låga lvlarna så får man ta det bara. Man har låg HP, knabbt några spells och det är svårt att försvara sig. Det är därför det handlar om såpass lite experience. lvl 20 är 98.000~ exp. Och när man väl är över 20 så kan man börja spela ordentligt. Då har man någolunda mycket liv och mana, och man har bättre överlevnadskunskaper.

@Quoad: Visste att du skulle bli glad. Förövrigt är jag lack på min polare Zehir som har äckligaste lootlucken i stan.. Killen lootar en Vamp Shield i en singlespawn i PoH. Man blir lite deprimerad när man vet att man är knight och alltid kommer agera blocker. Mages/Pallys kan soloa monster som är mycket svårare än sig själva på väldigt låg lvl.. Jag vet själv kompisar under lvl 20 som dödar saker jag bara kan drömma om (eller slösa en bp UH för att soloa).

Hahaha, var nära av att dö p g a slimes, då Qouad med en annan kille kommer och räddar mig. Men vad händer? Killen börjar PK’a, och dödar mig. Yaaaaaaaaaay.Haha, jag tror jag är 2 n00by för det här spelet. Blev dödad av dvärgar, som omringade mig. Sedan när jag snabbade mig med att hämta grejerna jag droppat glömde jag rep. Så nu är jag fast. Någon som ser det här kan gärna snabba sig och rädda mig, men jag tror det är för sent snart. Tappade min steel helmet, min ring, 250gp och lite mat. Haha. Ja du, körde själv på Pacera (Non-PvP) och det var ju lugnare, dock är ju däremot problemet på non-PvP servrar alla looters och Kill Stealers som man sedan inte kan hämnas på Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter – känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!Overwatch-streamern Mendokusaii gästar veckans specialpodd och vi pratar Halloween-festligheter, livet som streamer och djupdyker i hur man lirar som den megapeppiga tidsbändaren Tracer!

Två giganter har gett sig in i spelvärlden, vad innebär det, egentligen? Dessutom stort grepp på den oroväckande musutvecklingen. Och så har P3 Spel spelat två fantastiska spel och en besvikelse.
Säsongsavslutning i P3 Spel! Vi laddar inför sommaren med speltips, E3-spekulationer och ett möte med den spelskapande legendaren Hideo Kojima. Dessutom så upplever vi zombieapokalypsen – på riktigt!2002 startar ett krig som ska pågå i över ett decennium. Ett krig som ska föda myter på internet, förändra en persons liv för alltid och dessutom hamna i ett omöjligt dödläge.

Den här veckan kör P3 Spel två favoriter från 2016 – för ja, det var ju året när vi inte bara färdades genom rymden i ljusets hastighet utan också upplevde zombieapokalypsen på riktigt.

P3 Spel knäcker koden bakom våra datorstyrda motståndare och snackar artificiell intelligens! Vad betyder självkörande bilar för spelen och vilka AI-maskiner får våra mänskliga hjärtan att smälta?
Vilket spelföretag bjuder på nästa skandal? Vilken kroppsdel står i fokus i nya Twitch-metan? Effie och Victor spår in i framtiden och snackar de hetaste släppen 2023 med Aftonbladets Leo Pettersson.P3 Spel botaniserar bland relationsdraman och dickpic-simulatorer när det vankas spelsex, och panelens Victor Leijonhufvud, Tobias Norström och Susanne Möller berättar om minnesvärda virtuella ligg. De intergalaktiska relationerna i Mass Effect-serien synas med hjälp av Jimmie Larsson från Ligga med P3 och vi får tips på spel som vidgar vyerna av Chris Jonasson på Spelens hus i Malmö. Extra mysigt blir det dessutom i veckans krönika där Sanna Lundin minns ett av förra årets mest romantiska möten.

Hör P3 Spels Jimmy Håkansson berätta om hur en spelkultur växte fram under 2000-talet som släppte in en hel generation gamers. Spelprogrammeraren Kian Bashiri som idag gör spel som Battlefield och Star Wars: Battlefront förklarar hur flashspelen väckte hans kreativitet. Och Ben Latimore beskriver hur projektet Flashpoint ska rädda de utrotningshotade flashspelen.w
I recensionerna råder monstersamlarmani, det delas nämligen ut betyg till Pokémon X & Y och Skylanders: Swapforce. Veckans panel består av Susanne Möller, Johan Hallstan och Victor Leijonhufvud. Men vi hör så klart Samson Wiklund också! Han fortsätter sin resa i spelföreteelsernas värld och lär oss allt vi behöver veta om den sköna konsten att göra dubbelhopp.

P3 Spel-redaktionen sammanträder och går igenom spelvärldens största nyheter. Bland annat avhandlas en skum marknadsplats för spel, prisutdelningen på Nordic Game Awards och vad som händer med Fortnite när spelet förvandlas till en platform för reklam och pr.
Du behöver varken vara särskilt duktig eller äga alla flashiga spelkort för att börja tävla, menar Mikael ”MarvinMega” Jansson som gästar den sjätte specialpodden om Hearthstone med Jon ”Orange” Westberg och Angelica Norgren. Orange delar dessutom med sig av sina allra lyxigaste och sunkigaste tävlingsupplevelser. Det blir även en guide till Shaman-klassens spelstil som kryddas med kluriga totempålar.I säsongspremiären av P3 Spel blir det bland annat några första intryck från Doom Eternal, coronavirusets påverkan på spelvärlden och diskussion om dokumentärserien Gamer.USA (San Fransisco och New York): Driver: San Fransisco, Fallout 2, Max Payne, Prototype, Grand Theft Auto: Liberty City, Crysis, Enslaved, Walking Dead (Georgia), Bully, Red Dead Redemption Det blir episka vädermoments och regniga barndomstrauman när P3 Spel-panelens Susanne Möller, Victor Leijonhufvud och Tobias Norström snöar in på väder och vind. Vad händer i spelet när vädret blir ett taktiskt spelmoment? När det första spelet i serien Diablo släpptes 1997 började ganska snart ett envist rykte spridas över spelvärlden: att det i spelet fanns en dold karta fylld av kossor. Mängder av spelare sökte med ljus och lykta utan framgång och kossornas hemliga domän förblev en myt. När Blizzard senare smög in ledtrådar i andra spel och till slut släppte uppföljaren till Diablo, Diablo II, förvandlas så myt till verklighet.För första gången 2020 sammanträder redaktionen och reder ut varför Warcraft III: Reforged blev en sådan bajsmacka. Det blir även diskussion om P1 Dokumentärs serie Gamer som skildrar den mörka sidan av spelvärldens kommunikationsverktyg.

Yacine ”YZN” Laghmari följs av tusentals tittare när han fem dagar i veckan sänder sitt spelande live från en glasbur på världens största onlinegamingcenter och kommenterar – helt på svenska. Vi får hela storyn om hur Yacine gick från att lira datorspel på pojkrummet till att kunna försörja sig på sin största hobby.
I tretton år har spelvärlden väntat och i veckan var det äntligen dags: ett nytt Half-Life-spel har släppts. P3 Spel har givetvis känt på Half-Life: Alyx och reder ut om spelet lever upp till hypen.

CD Projekt Red bedrar sin chill-image och Victor ger sig in i schackbråket laddad med både anal- och blykulor i ”FPS Chess”. Adrian Tischkewitz har kommit förbi kön på det reviewbombade ”Overwatch 2”.
Elizabeth Holmes, som kröntes till en kvinnlig Steve Jobs, sitter nu i fängelse tillsammans med ”Real Housewives”-profiler. AI-experter varnar för utrotning! E-sporten väljs in i Riksidrottsförbundet.Linda Kiby gästar studion och berättar om jobbet som producent på Paradox Development Studios och delar med sig av personliga favoriter när det gäller spel som flygit under mainstream-radarn.

Dricksvattnet i Skövde har gett oss ännu en ”Valheim”-hit och Blizzards mångfaldsverktyg hånas. Människokroppar blir till köttfärs i ”Ravenous Devils” och Sverige har fått ett damlandslag i ”CS:GO”.
Netflix vill inte att vi delar konton med varandra och Spotifys Daniel Ek har investerat miljoner i en AI-styrd kroppsscanner. Twitchs egen Seinfeld-serie är cancelled efter en transfobisk stand-up.

P3 Spels Tobias Norström tar dig med på berättelsen om hur världens största LAN kom till. Gamingprofilen Sean ”Day9” Plott berättar om Dreamhacks rykte internationellt och vilken roll det spelat i E-sportens historia. Och hör för första gången Dreamhacks grundare Martin Öjes berättar hur stor prislappen var när han och hans kompanjon sålde företaget.
Vad betyder det för Counter-Strike-karriären att ha en mamma som skjutsar till flygplatsen och en pappa som bildar hejarklack med vännerna för att följa alla matcher? Emil ”HeatoN” Christensen och Angelica Norgren snackar om hur man kan övertyga familjen att man ska bli CS-proffs, tipsar om hur man blir expert på granater och återupplever storyn om musmattan som HeatoN aldrig glömmer.

Spelvärlden har fått ”Star Wars”-fnatt sedan EA förlorade sin licens och Effie kan inte bowla trovärdigt i ”Nintendo Switch Sports”. Victors ”GTA RP”-karaktär Ludvic Blanco är nu skuldsatt.
Hör P3 Spels Anton Vretander berätta historien om hur plastinstrumenten tog över spelvärlden. Stina Blomgren, från gruppen Guitar Hero Sverige, förklarar hur en genre kunde överleva genom att spelarna själva vidareutvecklade sina favoritspel. Dessutom berättar Guitar Hero-spelaren Darkly om hur jakten på perfektion kan driva dig till vansinne.Efter mer än åtta år ska P3 Spels Angelica Norgren nu röra sig vidare mot nya äventyr. Veckans avsnitt innehåller därför ett känslosamt farväl med några fina återblickar men även några konfrontationer.

P3 Spel gästas av spelskaparen Josef Fares från Hazelight som snackar spelbuggar, aktieägare och nerver. Hur påverkar AAA-spel och indiespel varandra? Sätter de stora bolagen standarden eller kan små oberoende utvecklare göra skillnad? I panelen hörs Susanne Möller och Victor Leijonhufvud, och det blir dessutom en krönika med Michael Gill.
Varför får bilen inte ha både bra grepp i kurvorna OCH snabb acceleration? Imba, nerf och buff är ord som du kan lägga till din gamingordlista efter veckans P3 Spel – vi ska nämligen snacka balans!

Ninjas fru är en feministikon och Effie går vilse bland färgerna i ”Horizon: Forbidden West”. Victor har blivit gammal och grå av närstriderna i ”Sifu”. Spelpsykologen vet hur vi manövrerade pandemin.P3 Spel: Specialpodd om Starcraft 2 finns att ladda ner HÄR efter klockan 15, och för dig som prenumererar på P3 Spel dyker avsnittet upp direkt i feeden.

MaddeLisk berättar om sitt första Starcraft 2-lag (Team Knäckebröd rulez!) och om livet i gaminghus där man lever, äter, sover och drömmer spel – men inte alltid utan bråk. Dessutom gästar Team Darkstar-grundaren Kenny Steen för att prata spelaruppfostran, matchande kläder och vad som krävs för att blir en del av ett professionellt e-sportlag.2014 dyker det upp en spelbar teaser som kallas för P.T. Den leder spelarna in i en kuslig korridor som ruvar på mörka mysterier. Många går vilse och tusentals blir snabbt besatta av att hitta teaserns lösning, och långt där inne finns en hemlighet ingen hade kunnat förutse. Farbror blå, aina och bängen – kärt barn har många namn! Men hur kärt barn är egentligen polisen i spelens värld? P3 Spel snackar brott, straff och smutsiga snutskildringar. I veckan panel hittar vi Hanna Fridén, Victor Leijonhufvud och Tobias Norström. De passar dessutom på att avhandla trenden med att dela upp tv-spel enligt det episodbaserade tv-seriekonceptet. Hur står vi ut med nya cliffhangers och månader av väntan inför varje nytt kapitel?I slutet av 70-talet dominerade Atari den globala spelmarknaden. Med sin egen konsol, Atari 2600, släpper de spel som drar in flera miljoner. Men de som gjorde spelen fick stå i skuggan, tills en utvecklare tröttnade och bestämde sig för att gömma ett hemligt meddelande mitt under näsan på bolagscheferna. I veckans minst sagt fängslande avsnitt ger sig P3 Spel ut på IRL-äventyr och tvingas försöka bryta sig ut ur en fängelsehåla med hjälp av list och samarbete – något som inte visar sig vara helt okomplicerat. Spännande grejer, det är vad som händer! Vi får prova på att vara grävlingmamma, skogspromenera genom svensk folklore och bråka med envisa spelvärldens mest envisa berättarröst.Från det färgsprakande Svampriket till det skräckinjagande Silent Hill. Med oändligt antal destinationer att välja på ställer P3 Spel frågan: Vilken spelvärld är egentligen bäst?Mänskliga sköldar och glorifierade packåsnor! P3 Spel reder ut hur companions gör spelen bättre, undrar varför det finns så få sengångare i spel och listar följeslagarna som går oss på nerverna.

Det är en berättelse med flera huvudpersoner, men i cirkelns mitt finns en spelare: The Judge. Du hör honom berätta om hur det kom sig att han satte dolken i ryggen på sin klan Co2 för att ta allt vad de höll kärt, och lämna resterna i ruiner.
Det blir uppföljare, förväntningar och den eviga player två i veckans P3 Spel! Är en uppföljare alltid bättre – eller är det som inom musiken där det andra albumet alltid är det svåraste? Spioner, ninjor och lönnmördare – det blir smygarspecial i veckans P3 Spel! Vi tar reda på vad som ligger bakom spelskaparnas vurm för stealth-moment och får IRL-spaningstips av Krister Hansén som arbetat med kontraspionage hos Säkerhetspolisen. Panelens Tobias Norström, Victor Leijonhufvud och Susanne Möller tar ställning i den eviga frågan #TeamSkjuta eller #TeamSmyga och berättar om sina bästa sneakupplevelser. Vad krävs för att bli bäst och hur når man dit? Här kommer ett helt P3 Spel-avsnitt om konsten att bli riktigt, riktigt bra på tv- och datorspel. Its time to git gud!

Man måste inte ha 16 skärmar för att sända datorspelande live – men visst blir det snäppet coolare? I veckans P3 Spel tar vi reda på vad vi vill titta på och varför. Vi pratar lets play, streaming och e-sport – allt om när spelare väljer bort handkontrollen för att bli åskådare.
DOKUMENTÄR: I årtusenden har det berättats sagor om hjältar, figurer som står upp mot ondskan. Men alla hjältar är inte stöpta i samma form, vissa hjältar är annorlunda. Det här är berättelsen om en av dem.I recensionerna ställs höstens stora förstapersonsskjutare mot varandra. Team spirit eller rambofasoner? Radiostyra attackhundar eller flyga helikopter? Frågan är… Call of Duty Ghosts eller Battlefield 4? Panelen har svaret! Hur är ett bra intro, när går startskottet för en spelupplevelse och måste man ens börja från början? P3 Spel är tillbaka med en ny säsong och vad passar då bättre än att prata om just inledningar? Dessutom så besöker vi världens största spelutställning, Game On 2.0, på Tekniska Museet i Stockholm och provar allt från klassiker som Pong till superkrångliga Steel Battalion och storspel som World of Warcraft. Missa inte bildspelet ovan!

Kommer vi att få se Tetris på väggen bredvid Mona Lisa? Är spel den ultimata konstformen eller är hela diskussionen bara ett tecken på spelbranschens mindervärdeskomplex? Allt det här och mer diskuterar Susanne Möller, Victor Leijonhufvud och Tobias Norström som utgör veckans P3 Spel-panel. Dessutom går Effie Karabuda på vernissage där spel möter konst och där får hon prova på att skapa poesi med hjälp av klassiskt spelvåld.

Vintern 1996 spelar miljoner människor Pokémons senaste Gameboyspel. Men i spelet finns en kuslig plats, Lavender Town, som snart ska ge upphov till en fruktansvärt makaber legend.
Dessutom har Elisabeth testat Nintendos nya träningsverktyg, Ring Fit Adventure, och befriat en rymdkoloni i The Outer Worlds. Anton har spelat igenom Call of Duty: Modern Warfare och åkt cykel i Lonely Mountains: Downhill. Och Tobias berättar om fredagens kommande recension av Death Stranding. Vad drömmer Super Mario om? Lider Lara Croft av sömnproblem och varför powernappar Solid Snake på slagfältet? P3 Spel snackar sömn och utför ett socialt experiment med en sömnberövad panel! Från mamma-pappa-barn-lekar i ”Super Mario 64” till fuskkodsutbyte på skolgården den här veckan blir det nostalgi för hela slanten! Som guide har duon anlitat spellegendaren Tobias Bjarneby.Hur många får plats i ett bås? Varför springer tv-teamet ikapp dom och vad händer egentligen där det swoonas i den romantiska hörnan på asiens största spelmässa?Är det loot, utmaningen eller bara nedstigandet i vårt inre mörker som lockar? I veckans P3 Spel går vi på djupet med fenomenet grottor och firar spelvärldens mest berömda grottutforskares 20 årsdag! Vad händer när P3 Spel trillar ner i en tunna med radioaktiv sörja? Och hur trolig är en strålskadad Fallout-framtid med livsfarliga mutanter och självlysande läskeblask? Niklas Lehto, biträdande professor vid Luleå Universitet reder ut hur strålning egentligen fungerar och panels Susanne Möller och Tobias Norström minns spelens mest radioaktiva ögonblick. Dessutom hörs Jimmy Håkansson med en krönika. Varifrån kommer alla förutsägbara stereotyper? Hur överlever man ett helt år utan tv-spel? Är poliserna i Grand Theft Auto 5 rasister? Vad har Battlefield med Rederiet att göra?

Hur snickrar man ihop den perfekta kortleken? Vad är en ”manakurva” och hur spöar man en Hunter? Allt om lekbygge i veckans specialpodd om Hearthstone!

Märkliga varelser och mäktiga vidunder tar plats i veckans P3 Spel som gästas av författaren Sara Bergmark Elfgren och illustratören Karl Johnsson. De hittar monsterinspiration i den gamla nordiska folktron och berättar hur man skapar det perfekta monstret. P3 Spel-panelens Tobias Norström, Susanne Möller och Victor Leijonhufvud funderar över historiens spelmonster och hur monstret mår år 2017.

Nyss hemkommen efter vinsten på Dreamhack Open i Frankrike berättar 23-åriga Olof Kajbjer om livet som CS-proffs och om hans största e-sportögonblick. HeatoN och Angelica frågar dessutom ut Olofmeister om allt från favoritmat till hur rivaliteten med Ninjas in Pyjamas ser ut och vilken Fnatic-lagkamrat han tar med sig till en öde ö.
Hör P3 Spels Anton Vretander om spelutvecklingens baksida och psykologen Sofia Viotti om hur vi påverkas mentalt av prestationsångesy. Dessutom berättar Joakim Sandberg själv om ångesten när spelet man skapas helt plötsligt ska utvärderas av andra.De senaste åren har spelvärlden översköljts av en rad nya digitala spelbutiker. I princip varje spelhus öppnar nu för tiden eget, men vad innebär egentligen detta för oss spelare?

Lars Gustafsson från DICE berättar hur spelare kan använda regn och snöstormar till sin fördel i striderna i Battlefield 4. Dessutom beger sig vår reporter Anton Emanuelsson-Vretander ut på stan för att prata väder, och ta reda på hur det påverkar oss.
I programmet delas det ut betyg till Solids Snakes äventyr i Metal Gear Solid V: The Phantom Pain och det pratas om indiespelet Party Hard där en förargad granne dödar festen, bokstavligt talat. Kerstin Alex bjuder på krönika, det blir nyhetssvep och ett Wall of Fame-bidrag som nog alla där hemma kan känna igen sig i!I panelen hörs Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufuvud. Det blir en krönika med Effie Karabuda, betyg till Recore där Victor skaffat en robothund och betyg till World of Warcraft: Legion där Susanne dingat maxlevel.

Effie är besviken på att hon tappade tålamodet med tokhyllade ”Disco Elysium” och Victor kan inte sluta lämna tillbaka spel på Steam. Pärlplattekingen Pappas Pärlor gör strålande karriär utomlands.
I spelintrycken reder programledare Angelica Norgren ut den snåriga titeln Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue och Tobias njuter av naturen i Walden, a game. Det blir även en blick framåt med snack om spel som Mass Effect Andromeda, Prey, Rime, Outlast 2 och Little Nightmares. I denna repris klappar vi robothundar, skjuter zombier, och lagar mat – i 3D! P3 Spel dyker in i den virtuella verklighet som spås bli nästa stora grej. Men är det verkligen framtiden – eller är det bara en fluga? De kommande spelkonsolerna Playstation 4 och Xbox One befinner sig mitt i ett brinnande formatkrig och lovar guld och gröna skogar i form av avancerad hårdvara och exklusiva spelsläpp. Vilken sida ska man satsa på? Panelen vet svaret och i programmet på lördag går vi igenom funktioner, kontroll, prislapp och releasetitlar!Veckans spelpanel består av Susanne Möller, Victor Leijonhufvud och Tobias Norström som alla beger sig ut i fält för att få nya och oväntade recensionsförebilder.

Storstäder på alla kontinenter ställde upp med egna stjärnspäckade lag i vad som skulle bli e-sportens stora kommersiella genombrott. Men det mesta visade sig vara ett luftslott, byggt på förhoppningar och uppblåsta pengasummor.
Vi gästas av Simon Flesser från Simogo (Sneak Beat Bandit ,Year Walk och nu senast Device 6) som berättar om tänket bakom ett spelskapande där dom med varje nytt spel tar sig an en outforskad genre.Följ med P3 Spels Tobias Norström i hans utforskande av en mytomspunnen plats i Minecrafts historia. Hör också Marcus ”Qasaur”, en nyckelperson i communityt, om hur en av spelets äldsta platser blev den häxkittel av kaos den är idag.

Hur är läget på Spotify en månad efter varslet? Effie har pratat med en anställd som säger att situationen är ”väldigt psykiskt påfrestande”. Bings AI-chattbot har svårt att hålla känslorna i styr.
DOKUMENTÄR: För oinsatta kan spel verka som en hjärndöd aktivitet. För andra kan spel vara skillnaden mellan liv och död, något som förändrar allt. Det här är tre sådana berättelser, där spel betytt allt.

I veckans P3 Spel snackar vi hemsökta medeltidsborgar, svamphus och kärnvapenbunkrar – allt om spelens hus och hem! Vi löser även bostadskrisen och bjuder på det första P3 Spel Cribs någonsin.
Varför diskar Thorzain kastruller i handfatet? I veckans Specialpodd om Starcraft 2 hänger vi hemma hos det pensionerade proffset Marcus Thorzain Eklöf. Vad tänker han om karriären och den kommande expansionen?Vad är en bra story och hur gör man naziskurkar till något mer än bara platta stereotyper? P3 Spel snackar raspiga berättarröster och borttappade bandspelare i ett helt avsnitt om spelens berättande. Det är aldrig för sent att plocka upp handkontrollen! P3 Spel gör gejmers av Linnea Wikblad och Sara Kinberg från PP3 med hjälp av chipmusikern Professor Sakamoto. Välkomna till P3 Spels n00bskola! Drömmer du om att göra ditt eget spel? Då vill du inte missa veckans P3 Spel som är till bredden fyllt med smarta kom-igång-tips, en genomgång av dom svenska spelutbildningarna och inspiration till dig som vill hitta alternativa vägar till yrket som spelutvecklare.För läraren Carrie Swidecki handlar tv-spel inte bara om rolig förströelse. För Carrie Swidecki blev tv-spel ett sätt att ta hand om sig själv, att hitta motivationen till att förändra sitt liv. Och i jakten på att återfå sin egen rädsla hittade Carrie ytterligare en drivkraft: drömmen att slå världsrekord. För sista gången innan sommaruppehållet sammanträder P3 Spel-redaktionen och går igenom de intressantaste nyheterna från inte mindre än två presentationer: PC Gaming Show och Playstation 5:s ”The future of gaming”. Vi utvärderar hur Sonys kommande konsol egentligen ser ut och vilka i mängden av kommande spel som sticker ut. Effie och Victor livepoddar från Berwaldhallens scen inför den hyllade spelkonserten Score. Mannen bakom satsningen, Orvar Säfström, och stjärnsopranen Sabina Zweiacker ger sin syn på spelmusik.

I poddens andra avsnitt diskuteras den senaste tidens skandaler som lett till både krossade proffsdrömmar och häxjakter. E-sportdomaren Marcus Mod gästar studion och berättar om sin roll när spelets regler inte räcker till. Angelica har dessutom grävt efter skandalmaterial i HeatoNs förflutna – är han verkligen så helylle som han utger sig för att vara?
De tog spelvärlden med storm. Tre spelare från Sverige som i och med Starcraft 2:s framfart visade att det gick att krossa den rådande ordningen. I åratal hade de sydkoreanska spelarna varit till synes oslagbara. Åtminstone tills svenskarna gjorde entré. För evigt kommer namnen Jinro, ThorZaIN och Naniwa ingjuta skräck och respekt hos koreanska Starcraft-spelare. Och framförallt skapa det som blev det svenska Starcraft-undret.Releasedatum, avstängda e-sportare, upprörda känslor och svarta hål. Efter två turbulenta spelveckor har det blivit dags att summera nyhetsläget med P3 Spel.