Posted on

Tomas Sandström Fru

Hos oss handlar du tryggt och säkert och vi erbjuder självklart ångerrätt enligt lag och gratis returfrakt ifall vi gjort ett misstag med katalogisering eller dylikt.

Som medlem i branschorganisationerna Svenska antikvariatföreningen, International League of Antiquarian Booksellers och Svenska bokhandlareföreningen så följer vi branschens etiska riktlinjer och standarder.
Many images, depicted motifs and artefacts on DigitaltMuseum are protected by copyright. These may not be copied or published without permission from the copyright owner.

I Tomas Sandströms hemkommun Vellinge finns det 2 400 inkomstmiljonärer. På postnummer 239 41, där Tomas bor, har 2,5 % av invånarna betalningsanmärkningar och medelinkomsten är 634 528 kr per år. I Sverige uppgår kvinnornas… Läs mer om TomasTomas Sandström har sin bostad på Ljungstyckevägen 7 som ligger i postorten Falsterbo som tillhör Vellinge kommun. Han bor i ett område som tillhör Skanör-Falsterbo församling. Det finns 4 personer folkbokförda på denna adress, Tomas Sandström (58 år), Helena Sandström (61 år) och Kevin Sandström (30 år) samt en person till. Det finns en hund registrerad på hans adress, en Dalmatiner.

Tage Erlander (Socialdemokraterna) var Sveriges statsminister när Tomas Sandström föddes. Det året blev även Djurgårdens IF svenska mästare i herrarnas fotboll och den totala folkmängden i Sverige var vid årets utgång 7 695 200 personer. Hans stjärntecken är jungfru (enligt kinesiskt horoskop är han född i Drakens år). Han är 60-talist och föddes på hösten. Betydelsen av Tomas är ’Grekisk form av ett arameiskt ord med bet. ’tvilling’’. Han har namnsdag om om 173 dagar och blir 59 år gammal om 65 dagar. Tomas civilstånd är gift.Se de 25 personerna med högst lön i Tomas hemkommun Vellinge. Gå direkt till topplistan via länken nedan, eller beställ Ratsitkatalogen för att få tillgång till all lönedata i hela kommunen.Uppdaterad 2023-05-23. Vi uppdaterar hunduppgifter var tredje månad och visar endast hundar med chipnummer. Vid felaktig uppgift begär rättelse hos Jordbruksverket.

I Tomas Sandströms hemkommun Vellinge finns det 2 400 inkomstmiljonärer. På postnummer 239 41, där Tomas bor, har 2,5 % av invånarna betalningsanmärkningar och medelinkomsten är 634 528 kr per år. I Sverige uppgår kvinnornas snittinkomst till 74,0 % av männens. I detta postnummer uppgår denna siffra till 47,5 %.

Via Ratsit görs det på ett år över 100 miljoner sökningar efter personer. De tre som det har sökts mest på den senaste månaden i kommunen Vellinge är Henrik Rydström, Jessica Stegrud och Bengt Göran Hanson. Se topplistan över alla mest eftersökta i Vellinge kommun här. Det senaste kvartalet så är de tre mest eftersökta Tomas i Sverige Tomas von Brömssen i Västra Frölunda, Tomas Ledin i Stockholm och Tomas Skoglund i Ervalla.Tomas har 2 st bolagsengagemang (K/M Sandström Bygg Aktiebolag, Sandström Sweden AB). Ett bolag finns registrerat på hans adress (Sandström Sweden AB).

Som det ser ut idag blir det en hel del omsättning i truppen vilket till viss del ger nya förutsättningar inför 2017. Det kan bli lite av en generationsväxling vilket ställer krav på tålamod men också på den tydlighet och noggrannhet jag tidigare nämnt för att utveckla vårt spel och vår grupp.Jag är nöjd med hur gruppen tagit sig an mina och Jimmys tankar och idéer om hur vi ska spela fotboll men vi är fortsatt mitt uppe i en utvecklingsprocess där vi kommit en bit på väg men har fortfarande mycket arbete framför oss gällande detta. Delar av säsongen, samt vissa matcher, visar vi upp den fotboll vi arbetar för och strävar efter. Nästa år vill vi hitta en tydligare jämnhet och trygghet i vårt agerande både gällande säsongen i stort samt match för match.Fruktansvärt svår fråga då jag gillar båda dessa tränare skarpt. Jag gillar Anchelottis kyla, bekvämlighet och ödmjuka framtoning samtidigt som jag gillar Klopps frenesi, glöd och offensiva syn på fotbollen i sina båda riktningar. Ska jag välja en blir det ändå Klopp med sin lite halvgalna framtoning och sitt udda men fantastiska ledarskap.Om man tittar på vilken roll de yngre spelarna tagit i år så har många både fått mycket speltid och därmed fått ta ansvar för lagets och sin egen prestation på ett bra sätt. Vi har flera spelare som inte spelat seniorfotboll innan årets säsong men växt in i detta på ett riktigt bra sätt vilket så klart är roligt.

Jag tror alla behöver lite tid nu för att smälta säsongen, ladda batterierna och få lite distans till det vi håller på med. Så självklart blir det skönt att få lite mer tid till framför allt familjen.
Oj, som målvakt väljer jag Gianluigi Buffon (Juventus). Kvalitet rakt igenom med ruskig rutin. Som mittback Mats Hummels (Bayern Munchen). En av världens bästa mittbackar som är lika bra offensivt som defensivt. Som innermittfältare Paul Pogba (Manchester United) som har en fantastik bredd i sin repertoar som fotbollsspelare och fältherre på mitten, Som forward väljer jag lågoddsaren Leonel Messi (FC Barcelona). Den bäste anfallaren genom tiderna!Det har varit en säsong som gått lite upp och ner av olika anledningar. Vi siktade på topp 6-placering och kom sjua så helt nöjda är vi ju inte precis.I stora drag tycker jag det. Jag verkar i en ambitiös verksamhet som har en övergripande hög kravställning på bra prestationer och därmed bra resultat. Det ger en miljö som utvecklar och hela tiden vill framåt vilket jag uppskattar.

Men jag ser fram emot 2017 och tycker det ska bli riktigt roligt att få fortsätta att arbeta på vår spelidé och på att fortsätta utveckla vår verksamhet på bästa sätt.
Vi går vidare och pratar med personer i och runt Oddevold. Den här gången har turen (om man kan kalla det för tur) kommit till vår huvudtränare Jonas RehnbergDet finns många anledningar som ligger till grund för detta tror jag men det handlar om att arbeta vidare på det vi tror på och vara noggranna i hur vi utvecklar detta på bästa sätt. Tålamod, tydlighet, beslutsamhet och noggrannhet är nycklar i detta arbete.

Oj! Det får nog bli så här: Ronny Albinsson blir så klart lead singer i en riktigt smörig ballad på rim och med Elvisvibrato och med Jimmy ”Snabba fötter” Karlsson och Linus ”Björnfällen” Östling som doakör bakom med grymt koordinerade dansmoves! Hade inte frugan uppskattat detta vet jag inte vad! 🙂
Livet har en guldkant och hur starkt guldet ska blänka, det bestämmer du själv. Jag skriver om guldkanten i mitt liv, det som jag njuter av, det jag drömmer om och lever för att förverkliga. Sådant som får mig att må bra i livet är att resa, springa, yoga, segla, åka skidor och så är jag barnsligt förtjust i räksmörgåsar. Jag älskar att skratta, jag skrattar gärna och ofta, glad är mitt signum. Min förra chef sa alltid att det finns bara två lägen på mig, glad eller jätteglad. Det är inte så att jag är immun från sorger och bekymmer på något sätt, jag får min beskärda del, men min filosofi är att det är något lättare att möta motgångar om man har glädje som en grundsten i sin själ. Livet delar jag med min älskade man Tomas som är en stor del av min guldkant. Vi har två barn var från våra tidigare liv, mina söner heter Oskar och Alexander och Tomas barn heter Anton och Evelina. De är störtsköna alla fyra & naturligtvis också en stor del av guldkanten i våra liv. Största delen av mitt yrkesliv har jag arbetat inom film och tv-produktion, men 2014 bytte jag bana och började arbeta som begravningsentreprenör. Min sanning – jag arbetar med döden och jag älskar livet!Trefaldiga vinnaren Umeå var den enda stad som varit topp 10 på SVT:s ranking och satsning på att årligen hitta Sveriges bästa idrottsstad sedan starten 2011Djurgårdens ishockey tvingas låna av Djurgården fotboll för att klara löneutbetalningar och andra kostnader under sommaren. Enligt bokslutet ska beloppet betalas tillbaka senast i november.- Min fru och jag hade tidigt beslutat att vi skulle flytta hem till Sverige när det blev dags för vårt första barn att börja skolan. Under NHL-lockouten 1994 spelade jag i Malmö och det kändes helt naturligt att avsluta min hockeykarriär där.

Förvaltningsrätten upphäver Spelinspektionens tidigare beslut mot angående ATG:s arbete mot penningtvätt. Det innebär att ATG slipper varning samt en sanktionsavgift på 6 miljoner kronor.
Det var i Fagersta det hela började. Hockeyintresset alltså. Själva Tomas började några år tidigare i Jakobstad i Finland, men sedan familjen flyttat till Fagersta var hans livsbana utstakad. Det var hockey som gällde. Redan som 15-åring spelade han i Fagerstas A-lag och det gick så bra att 17-årige Tomas blev utnämnd till Sveriges bäste junior säsongen 1981-82.

– Det är klart att min vardag idag skiljer sig enormt mycket från det liv jag levde under mina 15 år i NHL. Men jag skulle ju inte vilja säga att livet idag bjuder på mindre utmaningar, bara annorlunda, säger Tomas som numera delar sin tid mellan anställningen som deltidsbrandman i Skanör och den egna byggfirman.Det blev succé i flera storlag i NHL, en hårsmån från Stanley Cup-seger med Los Angeles Kings 1994 och sedan, som kronan på verket, seger i Stanley Cup tre år senare med Detroit Red Wings.

Han får ett drömkontrakt. Genom att signera ett långsiktigt samarbete med gruvindustrin och Boliden Mineral AB säkrar 21-åriga längdskidåkaren Edvin Anger ekonomin för de kommande åren och kan satsa fullt ut mot VM i Falun och OS i Milano/Cortina.
Även på hemmaplan bidrog han stort i Tre Kronor. Vi som var med på den tiden minns hans 2-2 mål mot Sovjet, som bäddade för VM-guldet 1987. Tomas Sandström tilldelades Svenska Dagbladets bragdmedalj det året.Han blev sjätte svenske spelare att gå topp två i den årliga NHL-draften i Bridgestone Arena i Nashviille. Han var även först att väljas topp tre på fem år

– Tiden i Brynäs var avgörande för min fortsatta karriär. Där fanns fina förebilder både som spelare och tränare och när jag kom till USA hamnade jag i samma lag som Anders Hedberg. Bättre mentor kunde jag bara inte få. Han och Börje Salming var ju mina två stora idoler. Att sedan få spela ihop med en av dem var perfekt, säger Tomas.
Tomas Sandström har i alla fall spelat hockey tillsammans med Gretzky i Los Angeles Kings. Men så är han också en av våra mest framgångsrika spelare genom tiderna i NHL. 983 matcher, 394 mål och en Stanley Cup-seger talar sitt tydliga språk.- Eftersom jag alltid har varit extremt träningsvillig utvecklades jag rätt snabbt. Just den där träningsviljan har ofta hjälpt mig vidare i mina ambitioner. Jag vill bli bäst på det jag håller på med, och det kräver en helhjärtad insats, så är det bara, säger Tomas med den där beslutsamma blicken som fått mer än en motståndare att darra innan det small i sargen. Hockeyresan till NHL gick via Brynäs där Tomas gjorde två elitseriesäsonger, innan han som 19-åring tog steget över Atlanten till NHL och New York Rangers. Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.De förgyllde våra stunder både på plats och i TV-soffan. Men vad hände sedan, när strålkastaren slocknat och vaktmästaren låst och gått hem? I en serie artiklar under vinjetten ”Konsten att börja om” får du träffa svenska idrottshjältar som försökt sadla om till ett ”Svensson-liv”. Först ut i serien var friidrottaren Maria Akraka, därpå basketspelaren Roland Rahm och nu är turen kommen till ishockeyns Tomas Sandström.- I båda fallen är man beroende av de andra i laget. Det är teamet som lyckas, inte den enskilde. Dessutom måste man vara hundra procent närvarande och engagerad i båda rollerna. Är du inte det gör du inget bra jobb – och då är det inte bra för kompisarna. Och någon svikare vill man ju inte vara. Inte jag i alla fall.

– Att bli brandman var en av mina tidiga pojkdrömmar och den har nog alltid funnits med mig i bakhuvudet. När jag sedan började spela innebandy med ett gäng brandmän fick jag en naturlig ingång till deras värld. Och på den vägen är det.
– En mycket viktig seger för oss. Förvaltningsrättens medlemmar var eniga i sin syn att bifalla vår överklagan och upphäva Spelinspektionens beslut, säger Hasse Lord Skarplöth, vd ATG.

I takt med att Bromma växer, med nya skolor och bostäder, ökar behovet av idrottsanläggningar i området. Nu planerar Stockholms stad att bygga nytt i form av en jättesatsning ett stort område för idrott och fritid vid Bällsta gård. Den beräknade kostnaden för ett nytt idrottscentrum är sekretessbelagd, men med tanke på planernas omfattning handlar det om några hundra miljoner kronor.

Men hur kommer det sig att mannen som gjorde sig känd som en av de tuffaste på isen hittade till brandkåren? Svaret är att det var en blandning av slump och önskan. Tomas Sandström förklarar:
Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.Klassiskt mål. Det här var målet som inte ens ”morsan hade kunnat missa”. Det var under ishockey-VM 1987 då Sverige mötte Sovjet som Tomas Sandström gjorde 2-2 81 sekunder före full tid, Sovjet-målvakten Belosjejkin var chanslös. ”Jag stod mitt framför mål, det var andra som gjorde jobbet. I stort sett vem som helst skulle klarat det. Och min mamma kunde ju inte ens stå på ett par skridskor.” Fagersta-Posten är en dagstidning som getts ut sedan år 1938. Vi bevakar Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg och finns som papperstidning, e-tidning, sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.Fagersta-Posten ingår i Bonnier News Local AB som är Sveriges ledande lokala mediekoncern och omfattar mer än 40 varumärken som levererar lokala nyheter genom dagstidningar, nyhetssajter, appar och gratistidningar. Bonnier News Local AB ingår i Bonnier News AB. – Det gick från himmel till helvete. Då ser man hur skört livet är. Man hade hellre sluppit att vinna om de hade fått vara normala. Livet betyder mest. Tomas Sandström har bott i Skanör i Skåne i 16 år. Efter att ha spelat i NHL i 15 år bestämde sig Tomas för att avsluta karriären i Sverige, och då valde han Malmö Redhawks. Tomas berättar att Västerås IK frågade om han ville spela där, men det var uteslutet. Han hade ju vuxit upp med ett ”hat mot Västerås” som sitter i än i dag. Hans pappa blev inte heller glad över förfrågan. – Jag gillar NHL-stuket. Är du kass får du veta det. Jag har många gånger gått till ishallen i NHL och haft ont i magen, men ofta när man får skäll är det befogat. Det går upp och ner, och man är inte alltid på topp, men man måste fortsätta kämpa.Tomas har varit brandman i fem år. Det började med en förfrågan om att spela innebandy och snart därefter utbildade sig Tomas till brandman och började jobba på deltid. Förra året sökte han en heltidstjänst. Han berättar att han fick träna hårt för att klara alla tester.

– Det är inte min grej att fira. Jag sa åt min farsa ’jag ska inte ha någon fest. Skulle ni komma ner och planera något har ni en ovän för livet’, säger han med ett stort leende.
Den här gången blev det ingen fest, men annat var det när han för 18 år sedan vann Stanley Cup med Detroit Red Wings. Han berättar att vinsten var en dröm som gick i uppfyllelse. Men segerlyckan fick ett abrupt slut efter att två av lagets spelare samt en av lagets massörer blivit allvarligt skadade i en bil-olycka. Alla överlevde men massören och en spelare är i dag rullstolsburna.Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd! – Jag trodde att det skulle bli mycket mer uppståndelse i media kring den händelsen. Man måste ändå beundra Brynäs-ledarna och hela laget att de inte blev mer upprörda. – Jag hoppas verkligen att Brynäs vinner nu, det skulle vara kul för dem. Jag tror att de avgör hemma i Gavlerinken i nästa match – det är deras chans, annars tror jag att det blir för tufft att åka till Jönköping och vinna en match till där i en sjunde avgörande.– Han kräver hårt jobb och det syns på deras spel, det är sällan man ser ett lag som täcker så mycket skott och verkligen offrar sig. De kravlar sig ur svåra situationer hela tiden.

– Det har varit en spännande SM-final att kolla på. Det är två lag som spelar rolig och underhållande hockey, de spelar modernt och det är rörliga spelare som gör allt i otrolig hög fart.
Sandström nämner också nordamerikanerna Kevin Clark, Daniel Paille och Ryan Gunderson, och hårt jobbande spelare som Jonathan Granström och Simon Bertilsson.

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.– De två säsongerna jag gjorde där var så viktiga för inledningen av min karriär och tog mig dit jag hamnade i slutändan. Jag blev så väl omhändertagen, uppfostrad och lärde mig så mycket av duktiga ledare – det är där jag har mitt hockeyhjärta, det finns kvar mig att det var där det började, säger 52-åringen.Med nummer 28 på ryggen gjorde högerforwarden Tomas Sandström två säsonger i Brynäs innan han flyttade till New York Rangers, i elitserien blev det en sjätteplats och en åttondeplats i tabellen (det betydde inte fortsatt spel efter grundserien).

– Jag måste också få säga att jag förundrandes mycket över situationen där Zaborsky jublade framför HV71:s bås efter sitt mål. Det är märkligt att man inte kan ta det som motståndare, det är fruktansvärt att han får två minuters utvisning för att han hånat dem.
Klubbar som spelare: Fagersta AIK (tre säsonger), Brynäs (två säsonger), New York Rangers (sex och en halv säsong), Los Angeles Kings (tre och två halva säsonger), Pittsburgh Penguins (en och tre halva säsonger), Detroit Red Wings (en halv säsong), Anaheim Mighty Ducks (två säsonger), Malmö (tre och en halv säsong). Främsta meriter: VM-guld med Tre Kronor 1987, Stanley Cup-seger med Detroit Red Wings 1997, OS-brons med Tre Kronor 1984 och 1998, Canada Cup-silver med Tre Kronor 1984 och 1991. Han har spelat med både Wayne Gretzky och Mario Lemieux och kan dessutom titulera sig både Stanley Cup- och världsmästare. Tomas Sandström var en av Sveriges största NHL-spelare under 1980- och 90-talet. I dag får ni chansen att stifta bekantskap med honom i Old School Hockey.

Den som berättar det här är Tomas Sandström. Över en natt blev han kedjekompis med självaste Wayne Gretzky. Men vi börjar i en helt annan ände av Sandströms karriär. För det är i bruksorten Fagersta som ”Tjompen”, som han kallas, inledde den bana som tog honom via Brynäs och Tre Kronor till NHL.
Del 2 av Old School Hockey med Andreas Johansson kommer i morgon söndag. Där berättar han bland annat om 9/11, förhandlingarna med Glen Sather och tiden som tränare där han till och från fått höra en del inte allt för trevliga saker riktade direkt mot honom.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du chansen att vinna Jaktjournalens egen keps (värde 329kr) Vi drar en vinnare den 1:a varje månad. Vinnaren kontaktas via e-post.
Jaktjournalen nyhetsbrev innehåller de senaste nyheterna och skickas ut två gånger i veckan. Det är självklart helt kostnadsfritt och du kan när som helst avsluta din prenumeration.Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Alla artiklar gratis fram till 15 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.
Punkten efter Dagens Nyheter har funnits med allt sedan det första numret 23 december 1864. Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens Nyheter inte bara är ett namn. Det är också en avslutad mening, ett konstaterande av vad som hänt. Därför sätter vi punkt även i vår tid.Välj Acceptera för att godkänna eller Avvisa för att neka icke-nödvändiga cookies för den här användningen. Du kan ändra dina val när som helst i inställningarna.

LinkedIn och tredje parter använder nödvändiga och icke-nödvändiga cookies för att tillhandahålla, säkra, analysera och förbättra våra tjänster och för att visa dig relevanta annonser (inklusive yrkes- och jobbannonser) på och utanför LinkedIn. Läs mer i vår cookiepolicy.
Musik har varit med mig ända senda 7 års ålder då jag fick min första gitarr. Genom alla olika karriärsförsök har musiken funnits som en oas. Tillsammans med andra musikanter pratas det inte så mycket utan som Jojje Jönsson sa i en av Stefan och Christers produktioner ”man räknar till fyra sedan börja man att spela”. Har du någon livlina eller någon oas som du vill dela med dig av? #Musik #oas #gitarr

Sälj-/Marknadschef | Föreläsare | Skapar ökad trygghet och synbarhet för människor i riskutsatta miljöer med unika lösningar inom LED ljus, (t ex väg och anläggning).

Tomas Sandström hann även spela för Pittsburgh Penguins, Detroit Red Winges och Mighty Ducks of Anaheim innan han 1999 flög över Atlanten för att avsluta karriären i SHL.– Visst hände det att jag blev jagad ute på isen och att folk retade sig på mig. Men vi svenskar som kom till NHL i början av 1980-taket hade det lite enklare än Thommie Bergman, Börje Salming och Inge Hammarström som visade vägen för oss svenskar. Nordamerikanerna ville ju inte att killar från Europa skulle komma och ta deras jobb.

Tomas Sandström spelade 15 säsonger i NHL – men forwarden hann ändå med att spela 77 landskamper för Tre Kronor. 1984 var han med och tog OS-brons i Sarajevo.
Den svenske forwarden bodde på ett flott hotell på Manhattan, han fick se den mytomspunna världsstaden intill Hudsonfloden och besöka Madison Square Garden.– Det var stor show i Los Angeles varje kväll vi spelade. Det var nervöst att byta klubb, du visste inte vad som väntade, om du skulle vara omtyckt eller hatad. Men alla killar spelade för sitt klubbmärke så fort de bytt lag. Meriter: NHL All-Rookie Team 1985, världsmästare 1987, Svenska Dagbladets guldmedalj 1987, OS-brons 1984, Canada Cup-silver 1984 och 1991, Stanley Cup-seger med Detroit Red Wings 1997. – Vi fick stanna hemma i Fagersta lite längre. Klubben stoppade oss och vi blev ettårsfall, säger Tomas Sandström som under sin sista säsong i moderklubben FAIK gjorde 39 poäng på 32 matcher i division 1.

1987 blev han världsmästare i Wien. Tomas Sandström 2–2-mål i slutet av matchen mot Sovjetunionen i slutspelet är en svensk hockeys mest klassiska fullträffar.
Andra klubbar i karriären: Fagersta AIK -1982, Brynäs 1982–1984, New York Rangers 1984–1990, Los Angeles Kings 1990-1994, Pittsburgh Penguins 1994-1996, Detroit Red Wings 1996–97, Anaheim Mighty Ducks 1997-1999, Malmö Redhawks 1994, 1999-2002.

– Jag fattade aldrig hur stort NHL och USA var innan jag kom dit förrän vi spelade vår första träningsmatch och skulle ta flyget fyra timmar till St Louis.