Posted on

Toyota Yaris 1.33 Vvt I

Toyota Yaris är inte någon kördynamisk smällare – snarare en symbol för sunt förnuft och den lilla familjen. Trumfkorten är bra utnyttjande av plats och Toyotas pålitlighet, men priserna är relativt höga. Hybridutgåvan är särskilt lyckad och välutrustad.Elhybrider är inte bara ett bra val om du vill slippa vara beroende av laddstolpar. Då det krävs enorma resurser för att skapa ett batteri som är stort nog att driva en elbil blir det väldigt dyrt. Det krävs nämligen lika mycket resurser för att tillverka 20 000 batterier till elbatteribilar som för 1,5 miljoner elhybrider. I Toyotas elhybrider kombineras en elmotor och en bensinmotor under samma tak, vilket gör att du kan välja att köra på båda motorerna tillsammans eller var och en för sig. Räckvidden för det elektriska batteriet är ca 5 km om du kör i hastigheter upp till 50 km/h. Toyota har sålt över 15 miljoner hybrider i världen sedan vi började serietillverka hybridbilar 1997. Elhybridtekniken är nu inne på sin fjärde generation.

Elhybrider har låg bränsleförbrukning. Fordon som tagits i trafik före 1 juli 2018 (i Sverige eller annat land) är befriade från fordonsskatt de fem första åren.

Elhybrid är ett bra val, inte bara för miljön utan även för plånboken. Här kan du läsa om alla fördelar med en elhybrid från Toyota samt titta på våra kortfilmer som visar hur det hela fungerar.

Hur långt kan en Toyota Yaris gå?
Hur fungerar Toyotas elhybrider? I Toyotas elhybrider kombineras en elmotor och en bensinmotor under samma tak, vilket gör att du kan välja att köra på båda motorerna tillsammans eller var och en för sig. Räckvidden för det elektriska batteriet är ca 5 km om du kör i hastigheter upp till 50 km/h.
Har du redan siktet inställt på en av våra elhybrider? Läs mer om Toyotas alla olika elhybridmodeller, se aktuella erbjudanden eller boka provkörning. Se också vårt utbud av begagnade bilar!Kör du mer på el och mindre på bensin så behöver du inte tanka lika ofta. På en och samma tankning kommer du i snitt 30% längre med en elhybrid. Vilket gör att du kan sänka dina bensinkostnader med upp till 30% totalt. Glöm heller inte den låga fordonsskatten som du betalar för en elhybrid.

Lär dig mer om eldrift! Toyota kan som enda märke erbjuda fjärde generationens hybridteknik i våra elhybrider. Toyota har ett brett utbud av elhybridmodeller. Oavsett behov och livsstil kommer du att hitta rätt bil för just dig!
Om kamkedjan skulle gå sönder är det viktigt att du låter en pålitlig verkstad ta på sig jobbet. På vissa bilmodeller så är jobbet väldigt komplicerat och tidskrävande, därför är det viktigt att låte en erfaren mekaniker/verkstad utföra jobbet. Om kamkedjan går sönder kan detta skada andra delar av motorn, såsom ventiler och då kan reparationen bli dyrare och mer omfattande.

Kamkedjan sitter i bilens motor och synkroniserar de olika delarna av motorn så att de kan arbeta tillsammans. Den överför vevaxelns rörelser till kamaxeln och är gjord av metallänkar, precis som en kedja, vilket gör att den kan ta tag i kugghjulen.
Som tidigare nämnts används kamkedjan för att synkronisera rörelsen för vissa delar i motorn. Nästan som en kamrem. Den enda skillnaden skulle kunna vara att kamremmen i vissa bilmodeller även driver vattenpumpen. Förutom det, ansvarar de båda för synkroniseringen av vevaxeln, kamaxeln, kolvar och ventiler.

*** Finansiering via Toyota Financial Services: exempel på månadskostnad med Toyota Easy Billån, 36 månader, ord. rörlig ränta 6,99% (maj 2023), 30% kontant/inbyte, 45% slutbetalning/garanterat återköpsvärde och total körsträcka om max 4.500 mil. Det garanterade återköpsvärdet är baserat på ord. pris. Effektiv ränta 7,8-7,9%. Uppläggningsavgift och aviavgift tillkommer.
Yaris Hybrid är 5 mm kortare men har 50 mm längre hjulbas. Höjden har minskats med 40 mm men eftersom förare och passagerare sitter lägre försämras inte komforten. En utökad bredd på 50 mm gör Yaris rymligare i sidled i både fram- och baksäte.

De mjuka materialen i både dörrsidor och instrumentpanel ger en ombonad känsla och Yaris har hela tre bildskärmar: En central Toyota Touch infotainmentskärm, en TFT-skärm i instrumentklustret samt en 10 tum stor vindrutedisplay (head up-display) i färg.
Som ledande inom elhybridteknik har vi säkerställt att vår nya SUV har vår senaste teknik. Med en avancerad 1,5-liters Hybrid Dynamic Force-motor som utvecklar 116 DIN hk, blandar Yaris Cross utmärkt bränsleeffektivitet och låga koldioxidutsläpp med jämn, responsiv effekt. En vinnande kombination i stadskörning.Det som framför allt gör Yaris Cross unik är att det är den enda elhybriden i sin klass med intelligent fyrhjulsdrift, AWD-i. Med detta tillval får du en Yaris Cross lika perfekt för sommar- som vinteräventyr.

Vi har nu mottagit din bokningsförfrågan om provkörning. Ett bekräftelsemail har skickats till den e-postadress du angivit i din bokning. Vi kommer att höra av oss till dig så snart vi kan och boka en tid som passar. Vill du passa på att boka provkörning av en annan modell? Boka via knappen nedan.
** Finansiering via Toyota Financial Services: exempel med Easy Privatleasing, månadskostnad inkl. service, baserat på fast ränta, 36 månader, 4500 mil, och garanterat restvärde. Övermil (8,00 kr/mil) och skador utöver normalt slitage debiteras vid återlämning av bilen. Uppläggnings- och aviavgift samt skatt och avgifter från Transportstyrelsen tillkommer.Yaris Cross är en kombination av nästa generations småbil och SUV. Modern, trendig och självsäker – vart du än är på väg. Boka en provkörning eller se våra erbjudanden nedan.

*** Exempel på månadskostnad med Toyota Easy Billån, 36 månader, ord. rörlig ränta 6,99% (maj 2023), 30% kontant/inbyte, 45% slutbetalning/garanterat återköpsvärde och total körsträcka om max 4.500 mil. Det garanterade återköpsvärdet är baserat på ord. pris. Effektiv ränta 7,7-7,9%. Uppläggningsavgift och aviavgift tillkommer.
** Finansiering via Toyota Financial Services: exempel med Easy Privatleasing, månadskostnad inkl. service, baserad på fast ränta, 36 månader, 4500 mil, och garanterat restvärde. Övermil (8 kr/mil) och skador utöver normalt slitage debiteras vid återlämning av bilen. Uppläggnings- och aviavgift samt skatt och avgifter från Transportstyrelsen tillkommer.

Hur länge håller en Toyota Yaris?
En livsstil av lugn och ro. Den banbrytande batteriteknologin i Toyotas elhybrider är tillverkade för att hålla under hela bilens livstid.
Här hittar du välvårdade bilar i alla prisklasser. Hittar du inte det du söker så kan vi hjälpa dig att hitta just din drömbil, med hjälp av vårt breda kontaktnät. Vi både köper in och byter in bilar i alla prisklasser.

Vi samarbetar med WASA Kredit AB och MyMoney gällande finansieringen och kan erbjuda avbetalningar med 0kr i kontantinsats. Vi erbjuder även finansieringar med 0kr i kontantinsats upp till 350.000kr med MyMoney. Självklart kan du betala bilen via banköverföring eller kontantbetalnning. Välkomna!
Vi saknar information från tillverkaren om detta fordon. Detta kan bero på att vi saknar stöd för just denna tillverkare eller att fordonet är för gammalt. Vi jobbar hela tiden på att förbättra vår täckning.

Den här bilen är handplockad och noggrant kontrollerad. En checklista med kriterier säkerställer att bilen lever upp till vår strikta kvalitetsstandard.

I Citroën C3 är inredningen av betydligt högre klass, även om det inte finns lika många fack. Fransmännen har exempelvis helt glömt mugghållare. Men så många fler missar går inte att hitta i Citroën C3. Tvärtom. Den är full med små omtänksamma detaljer som ger en behagligt lyxig känsla.

Även Yaris åtföljs förstås av paket som lyxar till den och med komfortprylar och karosskosmetika på jämbördig nivå med Citroën C3 hamnar slutpriset på drygt 215 000 kronor – eller 24 000 kronor över konkurrenten. Det känns dyrt, för även med allsköns utrustning har Toyota Yaris kvar en del enkel småbilskaraktär.Hög komfort, prisvärd utrustning, snål motor och den härliga, stora vindrutan ger Citroën C3 segern över Toyota Yaris. Den nya Citroënen har snygg och mysig interiör och en detaljkvalitet som känns övertygande.

Hur många mil håller en Yaris?
Förutsatt att de håller sin angivna förbrukning kan Yaris gå 100 mil och C3 kommer över 130 mil innan den behöver åka till en mack.
Nya Citroën C3 fick bara fyra stjärnor när den kördes i väggen i fjol. Men den som studerar resultatet närmare upptäcker, att det inte är så illa ändå. C3 är bedömd efter de nya och strängare kraven som infördes förra året, Toyota Yaris testades för fem år sedan.

En av den svenska motorjournalistikens största profiler var Stig Björklund, mångårig medarbetare i Vi Bilägare men nu tyvärr död sedan många år. Han hade en grundmurad bilkunskap och kloka åsikter. Men också bestämda uppfattningar, speciellt om småbilar. Whiplashskyddet är emellertid ovanligt klent. Betyget drogs också ned av fotgängarskyddet samt av det faktum att bilen inte är utrustad med sladdhämmare på alla marknader. I Sverige säljs C3 däremot med komplett säkerhetsutrustning – allt annat vore otänkbart. På ett sätt är Yaris lika fransk som Citroën C3 – Toyotas fabrik ligger i Valenciennes i norra Frankrike. För fem år sedan var det dags för en ny generation i Yarisfamiljen och i fjol moderniserades den och fick motorer som alla klarar den svenska miljögränsen.För långa ben finns det emellertid plats. Instrumentbrädan är liksom urkarvad på högersidan och passagerarstolen kan skjutas fram åtta centimeter längre än förarstolen. Det ger ett brett insteg till baksätet och luft runt knäna på den som sitter där. Även när stolen är långt framskjuten kan en relativt storväxt karl sitta där.Det är ju några år sedan Toyota Yaris kom och det märks att den har några år på nacken. Citroën C3 bräcker den på de flesta sätt – utom i krocksäkerhet, kanske. Den lilla Toyotan har fått fem stjärnor i EuroNCAPs krockprov och bedöms av Folksam vara det säkraste valet i sin klass.Det ger en skattebesparing i fem år på drygt 8 200 kronor och dessutom är motorn angenämt sparsam med bränslet. Den drar över två deciliter mindre per mil än vad bensinvarianterna gör.

Är Toyota Yaris en bra bil?
Yaris är väldigt lättkörd, körglädjen kanske inte är modellens allra starkaste egenskap. Men det är karaktärsdrag som den delar med fler Toyotamodeller. Yaris är lite dyrare än andra småbilar, i gengäld är reparationskostnaderna låga och andrahandsvärdet stabilt.
Toyota Yaris är en bevisat säker bil som är klokt konstruerad, men den är dyrare att köpa och utrusta och dieselvarianten känns inte riktigt värd det höga priset. Yaris har funnits i fem år och har många nöjda ägare, men nu börjar den verka lite föråldrad.Jag har den nya c3 automat och jag är jättenöjd med den faktiskt rymligare än man tror när man ser den bra att köra och billig i drift och man åker 4st bra i den har även dragkrok på den får dra 1140 och det är inte dåligtHan såg aldrig gamla Citroën C3 som kom år 2001, men den hade han nog dragit sig för, ty den är utpräglat feminin: Formad som ett ägg och med en undergivet snäll utstrålning.

Redan enklaste deselmodellen är gott utrustad och har både luftkonditionering, farthållare och radio som styrs med reglage på ratten. Men den som lägger på ett utrustningspaket för 22 000 kronor får en liten lyxbil med regn- och parkeringssensorer, flotta kromlister, inlägg av alcantara på sätena och annat smått och gott som gör bilägarens liv angenämt.
Kommentarerna kommer från karlar från tonåren till pensionsåldern. Citroën C3 har fått en attityd som definitivt tilltalar maskulin smak. Fortfarande är den lite rund, men fronten är argare och sidolinjen har dragits ut och fått mer spänst. Inuti är förändringen ännu större. Designfantasin har flödat över instrumentpanelen som har överraskande och roliga detaljer och eleganta former.Jätterutan är förstås lite besvärlig att skrapa och varje liten stensmäll från vägen ger upphov till ett nervöst spejande efter märken. Det lär inte bli billigt att byta en spräckt ruta. Något pris finns ännu inte fastställt, men kostnaden kan nog bli uppåt 10 000 kronor – ett försäkringsbolag med fast självrisk för glas rekommenderas!I ”Exclusive”-modellen lyses exempelvis mittkonsol och golv i framsätet upp av små varmt röda lampor och dörrarna låser sig med ett bestämt ”klick” när bilen rullar iväg. På instrumentbrädan finns hållare för en doftampull som sprider aromer i ventilationsluften. Toyota Yaris har inget av detta.

Dieselmotorerna med sina höga vridmoment gör båda bilarna trevliga att köra och ger en skön kraft i accelerationerna. Båda motorerna drar tåligt från ganska låga varv, men Toyotas är lite extra snäll. Föraren kan lägga i sexan vid 70 km/tim och behöver sen sällan röra växelspaken.
Det finns en modell med tre dörrar, men den är mindre eftertraktad än femdörrarsmodellen, om du köper en bil med tre dörrar ska den ligga lägre i pris. Om du köper en nyare modell och planerar att äga bilen länge kan det löna sig att rostskydda den, rostskyddet från fabrik är inte det allra bästa. Yaris passar bäst för dig som kör kortare turer i och runt omkring städer och tätorter. På riktigt långa körningar känns Yaris lite för bullrig och tröttande att köra. Blippa en Toyota Yaris härMånga väljer Toyota för att bilarna är så problemfria och Yaris är inget undantag. Men några saker ska du ända hålla koll på innan du köper en Yaris. Rostskyddet är inte det bästa och köper du en äldre bil så kolla karossen noga så det inte finns begynnande rost. Vissa ägare verkar ha en tendens att slira på kopplingen på sina Yaris, så det finns exemplar med slitna kopplingar. Ett kopplingsbyte är dyrt, så kolla så att kopplingen tar som den ska. För det mesta behöver du bara byta slitdelar, undersök så att däck och bromsar inte är för slitna.Det är få bilmodeller i dag som lever under tio år, det kan ses som ett tecken på att den tredje generationen av Toyota Yaris var ovanligt lyckad. Den fanns både som renodlad bensinbil och som elhybrid som laddar ett litet batteri när du kör. Yaris är väldigt lättkörd, körglädjen kanske inte är modellens allra starkaste egenskap. Men det är karaktärsdrag som den delar med fler Toyotamodeller. Yaris är lite dyrare än andra småbilar, i gengäld är reparationskostnaderna låga och andrahandsvärdet stabilt.

Köparna kan välja på elhybrid, diesel och vanlig bensinbil. Bensinmotorn på 1,3 liter och 99 hästkrafter är det mest sålda alternativet. De finns också en mindre bensinare på 69 hästkrafter. Yaris med dieselmotor är väldigt ovanlig. Elhybriden är lite dyrare att köpa, men går snålare i stadstrafik. Dessutom är den smidig att köra med CVT-automat. Vi rekommenderar 1,3 litersmotorn om du inte väljer den dyrare hybriden. För den som kör mycket i stan kan det löna sig med elhybriden, trots att den är dyrare. Som vanligt när det gäller Toyota är drivlinorna väldigt pålitliga.
Leveranstiderna på nya bilar ökar allt mer. Du kan få vänta över ett år på många nya bilar. En nästan ny begagnad bil kan vara en snabb och smidig lösning.

Toyota Yaris gjorde sin debut på bilscenen 1999. Tanken var att skapa en bränslesnål småbil som var mer komfortabel än konkurrenterna. Köparna tog bilen till sitt hjärta omedelbart och modellen blev snabbt populär.2010 kom en ny generation av Toyota Yaris, och det är den vi nu ska gå igenom i Blipps begagnattest. Modellen finns både med renodlad bensindrift och som elhybrid. Tredje generationen av Yaris var en riktig långkörare och kom att produceras ända fram till 2020.

Med Blipp kan du lägga om ditt nuvarande leasingavtal på din företagsbil och se över dina kostnader. Skicka in din ansökan så återkommer vi med ett förslag på en ny leasing.För drygt 100 000 kronor kan du hitta en fin Toyota Yaris Hybrid Hybrid 1.5 VVT-i CVT från 2015. Med Blipps billån kostar den under 1000 kronor i månaden att finansiera. Skatten är endast 360 kronor per och bilen drar omkring en halv liter bränsle per mil. Det innebär att du får ett bilägande med mycket låga kostnader och du kommer att ha svårt att hitta en annan bilmodell med lägre totalkostnad. Yaris är helt enkelt en rullande sparbössa så länge du hittar ett bra exemplar. Det som kan dra upp kostnaden är om du behöver byta däck, bromsar och koppling, så försök att hitta en bil i bra skick.

I dag är Yaris Sveriges populäraste småbil före konkurrenter som Renault Clio och Volkswagen Polo. Toyota har hela tiden legat före konkurrenterna när det gäller kundnöjdhet och pålitlighet, så många verkar gilla Toyota Yaris.
Blipps nya tjänst gör det enklare att sälja bilen privat. Nu får du hjälp att annonsera ut den på de största marknadsplatserna – och får hjälp med hela försäljningen.Tyvärr måste vi hindra dig från att skicka fler intresseanmälningar just nu. Vi måste bara verifiera att du inte är en robot. Hör av dig till oss på 08-23 30 00 om du vill att vi hjälper dig att skicka fler.Kamux är en bilhandlare som enbart koncentrerar sig på begagnade bilar. Idag har Kamux ca 80 butiker i Sverige, Finland och Tyskland och har sedan företaget grundades sålt över 450 000 bilar. Då vi vill vara en pålitlig partner för våra kunder har vi som mål att kunna erbjuda den bästa övergripande servicen samt ha en tilltalande prissättning. På Kamux hjälper vi gärna till med finansiering, försäkring och erbjuder vårt extra trygghetsskydd Kamux Plus. Tyvärr är hjulhusen dåligt ljudisolerade så det smattrar högt från sten och grus. Vid motorvägskörning kommer det även en hel del vägljud från däcken och Yaris Cross har sämst ljudkomfort i testet. Vi kör mildhybridversionen, vilket innebär att en trecylindrig bensinmotor med turbo kompletteras med en starkare generator som också är startmotor. Det medför att motorn stänger av sig när man frirullar, alltså utan gaspådrag, och 48-voltssystemet driver då bilens funktioner.SMÅBILAR ÄR PASSÉ. Men genom att höja dem någon centimeter och tuffa till designen blir de plötsligt superintressanta för marknaden igen. En crossover är en vanlig personbil som har fått suv-attribut utan att bli en fullvärdig suv. I det här testet kör vi tre små crossovers som lär plocka nästan alla köpare från sina ursprungsmodeller.

Vilken Toyota drar minst bensin?
Snålaste bensinbilarnaPlaceringModell, bensinl/100km1Toyota Yaris Cross (50)4,62Suzuki Celerio (77)4,63Hyundai IONIQ (503)4,84Toyota Yaris Hybrid (1993)4,8
Även på landsväg ligger bilen på så höga växlar och låga varv att det tar ett tag efter det att man tryckt på gasen innan accelerationen påbörjas. Ett otyg som Volkswagens bilmodeller med mindre motorer och DSG-lådor har haft i många år. Man kan motverka detta genom att välja automatlådans sportläge. Dock höjs förbrukningen en aning då.Fjädringskomforten är däremot bäst av testbilarna. I lägre farter sorteras gupp ut på ett effektivt sätt och i högre farter går bilen mjukt utan att tumma på stabiliteten. Detta är en bil vi även vill åka långt med. I alla fall fram, där man sitter mycket bra. Dock är mittarmstödet i hårdaste laget och hade behövt mjukare stoppning.

Hur ska jag veta om min bil är kamrem eller kamkedja?
För att kontrollera om din bil har kamrem eller kedja kan du antingen fråga din bilmekaniker eller läsa i din bils instruktionsbok. Om du fortfarande är osäker kan du be din mekaniker att hjälpa dig kolla om du har kamrem eller kamkedja. ⏰ När ska man byta kamkedja? Oftast behöver du inte byta ut kamkedjan i din bil.
Det viktigaste först: Ja, vi är faktiskt överraskade att vår längsta testförare på 190 cm kan sitta i baksätet utan att slå huvudet i taket. Detta är omöjligt i en jättestor bil som BMW X6. Men Volkswagen har lyckats att kombinera den fräcka designen med bibehållna innerutrymmen i Taigo. DEN BÄSTA BILEN vi testade förra året var Toyota Yaris. Den fick flest stjärnor av alla testbilar under året. Blir det då ännu bättre när Yaris växer till en större bil med mer utrustning? Ja, rent krasst är Yaris Cross en ännu bättre bil än Yaris, men den kostar mer och är törstigare. DU KAN INTE KÖPA en ny Volkswagen Polo längre. Så suv-tokiga har vi blivit. Men det ska inte bara vara suv, det ska gärna vara fräsiga coupé-taklinjer också. Därför kommer nu Taigo till Sverige och kompletterar Volkswagens utbud av småsuvar.Taigo är både enkel och välbyggd på samma gång. Den har en takantenn som måste skruvas av vid maskintvätt, en klassisk handbroms och saknar som sagt rattvärme. Men samtidigt har den en Volkswagen-typisk, gedigen interiör. Den har mycket bra väghållning och är tystast av testbilarna.

Har Toyota Yaris kamrem eller kamkedja?
Till skillnad från många bilar har Yaris inte kamaxelrem som kan haverera, utan istället en pålitligare kedja.
Taigo är även rymligast i testet och har, trots sin taklinje, det bästa baksätet. Det här är en bil för den som vill ha form och funktion, men som får räkna med kalla handen vid rondellkörning.

Inställningsmöjligheterna på förarplatsen är generösa och det är lätt för alla testförare att hitta en bra körposition. Mittarmstödet går att skjuta fram men är tyvärr inte ställbart i höjdled som i de flesta andra VW-modeller.Det märks särskilt tydligt i storstadstrafik när man ska köra ut i en rondell. När det är fritt trycker man på gasen, men bilen börjar inte rulla, man trycker lite till och vips så kastar bilen sig ut framför någon som kommer åkande.

Hur mycket drar en Toyota Yaris?
Yaris Cross Bränsleförbrukning och CO2-utsläpp vid blandad körning: 4,5-5,1 l/100 km och 100-115 g/km.
Tyvärr missar Bayon en stjärna i krocktesterna hos Euro NCAP trots att den har många säkerhetssystem. Det är bålen på förarplatsens krockdocka som påverkas av för höga krafter vid krock mot en barriär och sidokrock, vilket drar ner betyget.Pekskärmen har relativt tydliga menyer som man väljer mellan och vi lär oss att hitta bland inställningarna ganska snabbt. Men vi saknar ett volymvred. I stället finns fysiska knappar bredvid skärmen och på ratten för detta. Trådlös laddning och förvaringsfack är bra.

Baksätet är bekvämt och framstolarna har en läcker kombination av komfort och sportiga sidostöd. Bayon är rymlig för sin storlek och erbjuder plats för fyra vuxna med bagage. Fjädringen är hårdast av de tre testbilarna; särskilt i låga farter har bilen svårt att filtrera bort ojämnheter. Styrningen är varken direkt eller diffus, men lättdoserad.
Mildhybridversionen finns bara med dubbelkopplad automatlåda och den manövreras med en överdimensionerad växelväljare. Växellådan växlar mjukt och snabbt, men i starten kan Bayon ha en liten fördröjning innan man kommer iväg. Inte lika illa som Taigo, men tillräckligt för att testlagsmedlemmarna ska anmärka på den.Och även om det är den högsta bilen har Taigo bäst markfrigång. Yaris Cross är i stället en mycket sofistikerad småbil med suvkänsla. Trängst är det i baksätet. Det går att använda, men vi sitter hellre bak i de två andra testbilarna. Det saknas dessutom usb-uttag baktill här, vilket de två andra erbjuder. Även bagageutrymmet är begränsat. Detta är snarare förarens val.

Yaris Cross är inte bara den modernaste bilen av de tre. Den har också bäst betyg hos Euro NCAP, lägst förbrukning, bekvämast fjädring och mest suvkänsla. Men framför allt vinner den testlagets hjärtan. Det är denna bil vi helst vill ta med hem efter testdagens slut.
Bayon har mycket personbilskänsla i körningen och det märks inte att den är höjd. På gott och ont. Man får ingen suv-känsla. Bullernivån är näst bäst efter Taigo och består mestadels av vindbrus i högre hastigheter.Man sitter högre och vindrutan är mer uprätt. Att den även finns som fyrhjulsdriven är avgörande för många. Det är till och med så att man kan välja körlägen för besvärlig terräng eller snö, och dessutom finns hill descent control, vilket hjälper till att balansera bilen nedför branta backar. Men med fyrhjulsdrivning med hjälp av en elbakaxel och en begränsad dragvikt är detta ingen utmanare till Dacia Duster för den som vill ha en prisvärd arbetshäst.

Vilken Toyota Yaris är bäst?
TOYOTA YARIS CROSS ACTIVE AWD-i. DEN BÄSTA BILEN vi testade förra året var Toyota Yaris. Den fick flest stjärnor av alla testbilar under året.
Bayon är till stora delar en Hyundai i20, men har fått ny design, lite högre markfrigång och plastskärmar runt hjulhusen. Detta gör att många kommer att välja Bayon i stället för i20. Att förbrukningen ökar gör inget. Man tycker att det är värt de extra bensinpengarna för att kliva i och ur en något högre bil. Och många tycker att man har bättre överblick i en suv eller crossover. Även om Bayon bara är 25 millimeter högre än i20.Det fungerar bra i praktiken när vi kör, även om generatorn lägger på motorbromsen med en lite onaturlig känsla. Men vi är inte imponerade av resultatet. En testförbrukning på 5,5 liter per 100 km är ganska snålt för en bensinbil, men törstigare än Volkswagen Taigo som inte har någon elektrifiering alls.